Δείτε πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Δείτε πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη ΘεσπρωτίαΣτους 13.266 ανέρχονται οι εμβολιασμοί που έγιναν μέχρι τώρα στην Ήπειρο. Στην διάρκεια του τελευταίου 24ωρου έγιναν 844 εμβόλια και ο αριθμός αυτός αποτελεί κατά κανόνα τον μέσο όρο όλων των τελευταίων ημερών.

Ο μεγαλύτερος αριθμός εμβολίων έχει γίνει στα Γιάννινα όπου λειτουργούν και τα περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα.

Από την έναρξη της διαδικασίας έγιναν συνολικά 7.851 εμβόλια και το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 464 εμβολιασμοί.

Στο Νομό Άρτας έχουν γίνει 2.595 εμβολιασμοί και στο Νομό Θεσπρωτίας έχουν γίνει 1.650.

Ο μικρότερος αριθμός έχει γίνει στο Νομό Πρέβεζας. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 1.170 εμβόλια ενώ το τελευταίο 24ωρο έγιναν μόνο 56.
Read More »
Δείτε πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία Δείτε πόσοι εμβολιασμοί έχουν πραγματοποιηθεί στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΕΛΤΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΕΛΤΑΠάγια θέση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελεί η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ιδιαίτερα εκείνων που κατοικούν σε απομακρυσμένες κοινότητες. Ως εκ τούτου κάθε προσπάθεια, που υποδαυλίζει αυτήν την αρχή και συνεπάγεται την ταλαιπωρία και την οικονομική επιβάρυνση των συνανθρώπων μας, δεν μας βρίσκει σύμφωνους.

Εκφράζουμε λοιπόν την πλήρη αντίθεσή μας στην επικείμενη νομοθετική ρύθμιση για την υποβάθμιση των ΕΛΤΑ Ηγουμενίτσας με τη μετακίνηση του προσωπικού τους, η οποία ακυρώνει έναν κύριο φορέα πολυεπίπεδης εξυπηρέτησης του κοινού και καθολικών υπηρεσιών αποδεκτής ποιότητας.

Καλούμε την κυβέρνηση
Να ενστερνιστεί την αγωνία και τον φόβο, που δημιουργεί η επικείμενη απαξίωση των ΕΛΤΑ και να αναλάβει πρωτοβουλίες προστασίας και αναβάθμισής τους, με έμφαση στην εξυπηρέτηση των πολιτών στις απομακρυσμένες κοινότητες, καθώς αποτελούν έναν ζωντανό οργανισμό με δημόσιο ρόλο, που στηρίζει διαχρονικά την επικοινωνία των πολιτών.
Να διατηρήσει τον κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών των ΕΛΤΑ, ο οποίος επί σειρά ετών έχει εδραιωθεί στη συνείδηση όλων των Ελλήνων, ενδυναμώνοντας μία μακροχρόνια σχέσης εμπιστοσύνης.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ

Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΕΛΤΑ Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Το βιολί τους στον ΟΛΗΓ - 10.000€ ανάθεση για να καθαριστούν τα graffiti στην παραλιακή

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Το βιολί τους στον ΟΛΗΓ - 10.000€ ανάθεση για να καθαριστούν τα graffiti στην παραλιακή


Δυναμικά μπήκε το 2021, για τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας, στο ίδιο μοτίβο με την περασμένη χρονιά, με τις απευθείας αναθέσεις να είναι το μόνο τους μέλημα.

Έτσι, στις 29 Ιανουαρίου, με απόφαση του διευθύνοντα συμβούλου της ΟΛΗΓ κ. Πορφύρη, πραγματοποιήθηκε η απευθείας ανάθεση των εργασιών αποµάκρυνσης επιγραφών/βαφών graffiti από πέτρινες επιφάνειες, σε χώρους ευθύνης της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., με κόστος 9.578,52€, πλέον του Φ.Π.Α., δηλαδή 11.877,36€. 

Χωρίς να έχει προηγηθεί καμία δημόσια πρόσκληση, ώστε να προσφέρουν οι επαγγελματίες, τη συμφερότερη τιμή για τον Οργανισμό.
Τη συμφερότερη τιμή για τον Έλληνα φορολογούμενο, που ενώ τα έσοδά του έχουν συρρικνωθεί στο ελάχιστο, βλέπουν τα χιλιάρικα να "πετάνε" πάνω από τα κεφάλια τους.
 
Ακόμα και οι τρεις προσφορές που έλαβαν, (αλήθεια από ποιούς;;;), έχουν αριθμό πρωτοκόλλου 1008/28-01-2021, 1009/28-01-2021 και 1010/28-01-2021.

Πράγμα που σημαίνει πως κατατέθηκαν ταυτόχρονα. 
Μεγάλη σύμπτωση, τρεις διαφορετικοί επαγγελματίες, ανταγωνιστές μεταξύ τους, να καταθέσουν ταυτόχρονα τις οικονομικές προσφορές τους.

Όσο αυτοί που διόρισαν τη διοίκηση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας, κρατούν κλειστά τα μάτια και τα αυτιά σε όσα κατά καιρούς αποκαλύπτουμε, αυτές οι απαράδεκτες πρακτικές θα συνεχίζουν.
Να είναι σίγουροι όμως, πως όλα αυτά θα τα βρουν μπροστά τους.

Όπως να είναι σίγουροι και οι διοικούντες του λιμανιού, πως δεν θα σταματήσουμε να ελέγχουμε, το τί κάνουν με το δημόσιο χρήμα, που και σε ποιούς το σπαταλάνε.
Read More »
Το βιολί τους στον ΟΛΗΓ - 10.000€ ανάθεση για να καθαριστούν τα graffiti στην παραλιακή Το βιολί τους στον ΟΛΗΓ - 10.000€ ανάθεση για να καθαριστούν τα graffiti στην παραλιακή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

3 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
3 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων

Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 3
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
3 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 3 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Άλμα στα 1.261 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Άλμα στα 1.261 νέα κρούσματα κορωνοϊούΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 1261 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 18 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 158716, εκ των οποίων 52.0% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5988 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 49885 (63.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

244 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 178 (73.0%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.5%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1131 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 22 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5851 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3437 (58.7%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
Άλμα στα 1.261 νέα κρούσματα κορωνοϊού Άλμα στα 1.261 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Αποκλειστικό: Ακυρώνεται το Harley Davidson Super Rally 2021 που θα γινόταν στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Αποκλειστικό: Ακυρώνεται το Harley Davidson Super Rally 2021 που θα γινόταν στην ΗγουμενίτσαΑκυρώνεται σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thespro.gr, η Πανευρωπαϊκή συνάντηση Harley Davidson Super Rally 2021, η οποία ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην Ηγουμενίτσα, από τις 20 μέχρι τις 24 Μάϊου, μετά από κοινή απόφαση των Ελλήνων διοργανωτών και του Federation H-D Clubs Europe το FH-DCE Super Rally® 2021.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, παρόλο που η Ηγουμενίτσα είναι η μόνη πράσινη περιοχή στον χάρτη COVID 19 για την Ευρώπη, η υπόλοιπη Ευρώπη βιώνει το τρίτο κύμα της πανδημίας, τα σχέδια εμβολιασμού δεν προχωρούν όπως αναμενόταν και δεν μπορεί κανείς να προβλέψει πως θα πραγματοποιούνται τα ταξίδια μεταξύ των κρατών στην Ευρώπη.

Όλα τα clubs και ο Γραμματέας του Federation, έδωσαν στην Ελληνική λέσχη τα συγχαρητήρια για την πολύ καλή οργάνωση που είχαν μέχρι τώρα.

Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το Federation H-D Clubs Europe ανανέωσε την εμπιστοσύνη του προς τον Ελληνικό σύλλογο και του ανέθεσε να διοργανώσει το FH-DCE Super Rally® 2023 και πάλι στην Ηγουμενίτσα.

Υπομονή λοιπόν δύο χρόνια και το 2023 θα υποδεχθούμε τους χιλιάδες φίλους της Harley Davidson, από ολόκληρη την Ευρώπη.
Read More »
Αποκλειστικό: Ακυρώνεται το Harley Davidson Super Rally 2021 που θα γινόταν στην Ηγουμενίτσα Αποκλειστικό: Ακυρώνεται το Harley Davidson Super Rally 2021 που θα γινόταν στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ που άρπαξε φωτιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

Ηγουμενίτσα: Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ που άρπαξε φωτιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Ολοσχερώς καταστράφηκε το ΙΧ, το οποίο άρπαξε φωτιά εν κινήσει, το μεσημέρι της Τρίτης, στον δρόμο που ενώνει την Εγνατία Οδό, με το χωριό Μαζαρακιά Ηγουμενίτσας.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο και τις φωτογραφίες που εξασφάλισε το thespro.gr, το αυτοκίνητο λαμπάδιασε από άκρη σε άκρη, και οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο με το οχήματα, έσβησαν ότι είχε απομείνει.

Ευτυχώς ο οδηγός του οχήματος και η οικογένειά του που επέβαιναν σε αυτό, πρόλαβαν και βγήκαν έγκαιρα από αυτό, χωρίς να πάθουν το παραμικρό.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ που άρπαξε φωτιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ που άρπαξε φωτιά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Φωτιά σε ΙΧ αυτή την ώρα στην Μαζαρακια

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

 Φωτιά σε ΙΧ αυτή την ώρα στην Μαζαρακια
Στο σημείο σπεύδουν δύο οχήματα της πυροσβεστικής, ενώ ευτυχώς ο οδηγός πρόλαβε και βγήκε από το όχημα του

Read More »
Φωτιά σε ΙΧ αυτή την ώρα στην Μαζαρακια  Φωτιά σε ΙΧ αυτή την ώρα στην Μαζαρακια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Ο Β. Γιόγιακας για τη λειτουργία της Εθνικής στους Φιλιάτες: «Αποτράπηκε μια αρνητική εξέλιξη που έμοιαζε αναπόφευκτη»

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Ο Β. Γιόγιακας για τη λειτουργία της Εθνικής στους Φιλιάτες: «Αποτράπηκε μια αρνητική εξέλιξη που έμοιαζε αναπόφευκτη»Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Γιόγιακας έκανε την ακόλουθη δήλωση για την απόφαση να ανασταλεί το κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στους Φιλιάτες:

«Είμαστε ευτυχείς που το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας θα συνεχίσει να λειτουργεί.

Είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους ότι δεν μπορούσε ένας ολόκληρος δήμος, με δεκάδες απομακρυσμένες κοινότητες και οικισμούς, να μείνει χωρίς τραπεζικό κατάστημα. Η διατήρησή του είναι θέμα κοινωνικής ευθύνης.

Γι’ αυτό και, μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών, αγωνιστήκαμε για να αποτραπεί μια αρνητική εξέλιξη που πριν λίγες εβδομάδες έμοιαζε αναπόφευκτη.

Ευχαριστώ τους συναρμόδιους υπουργούς και τα ανώτερα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας που άκουσαν με προσοχή τα επιχειρήματά μας και στήριξαν μια επιλογή η οποία θα ωφελήσει χιλιάδες κάτοικους της περιοχής μας».
Read More »
Ο Β. Γιόγιακας για τη λειτουργία της Εθνικής στους Φιλιάτες: «Αποτράπηκε μια αρνητική εξέλιξη που έμοιαζε αναπόφευκτη» Ο Β. Γιόγιακας για τη λειτουργία της Εθνικής στους Φιλιάτες: «Αποτράπηκε μια αρνητική εξέλιξη που έμοιαζε αναπόφευκτη» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους τουΚυρία και Κυριοι Σύμβουλοι της Πλειοψηφίας της Κοινότητας Πέρδικας, θέλουμε ξανά να ευχαριστήσουμε όλους όσους συμπεριλήφθηκαν στην προηγούμενη ανακοίνωση μας γιατί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο συνέβαλαν στην βελτίωση του έργου και την αποδοχή απο εμάς. Εσείς δεν περιλαμβάνεστε μέσα σε αυτούς για τους λόγους που γνωρίζετε αλλά δικαίως κάνετε πως αγνοείτε. Λόγοι που επιβεβαιώνονται μετά την τελευταία ανακοίνωση σας. Επίσης πρέπει να σας συγχαρούμε γιατί, έστω και καθυστερημένα, ανακαλύψατε τον τοπικό τύπο. Ελπίζουμε να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να τον χρησιμοποιείτε και να μην φοβάστε την έκθεση που προκύπτει μέσα από αυτόν. Ακόμη, σας αξίζουν τα εύσημα για τη σύνταξη μιας ανακοίνωσης η οποία έχει δομή και βγάζει νόημα εν αντιθέσει με την τοποθέτηση σας στο

τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας. Εν συνεχεία να σας ενημερώσουμε οτι οι νέες τεχνολογίες μας προσφέρουν τη δυνατότητα ενός ηλεκτρονικού αρχείου το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση των θέσεων μας. Θα μπορούσαμε εδώ να σταματήσουμε και να μην εμπλακούμε σε μια νέα διαμάχη, από την οποία τρέφεστε, όμως θα ήταν άδικο να μην δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει στα ερωτήματα που θέτετε καθώς αυτά αφενός θίγουν αρκετό κόσμο και αφετέρου δημιουργούν εντυπώσεις.

Έρχεστε λοιπόν και θέτετε κάποια ερωτήματα τα οποία χρήζουν απαντήσεως ένα προς ένα.

Καταρχάς, μιλάτε για διπλή θέση από μέρους μας. Η θέση μας είναι μία ξεκάθαρη και αδιαπραγμάτευση. Είμαστε υπέρ του έργου από την αρχή (όπως αυτή εκφράζεται στο έγγραφο της πρωτοβουλίας) αλλά κατά της παράκαμψης ή εκτροπής ή όπως αλλιώς θέλετε να την αναφέρετε. Σας διαφεύγει λοιπόν πως η οριζοντιογραφία υπερ της οποίας γνωμοδοτήσατε δεν περιέχει ύψη και το αρχικό σχέδιο προέβλεπε βύθιση του δρόμου κατά 130 εκατοστά με αριστερή κλίση ενώ το νέο σχέδιο κατά μόνο τριάντα εκατοστά με δεξιά κλίση. Μπορεί αυτά στα μάτια σας να φαντάζουν καμία ουσιαστική τροποποίηση αλλά για μας είναι αλλαγή φιλοσοφίας.

Επίσης μάλλον αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον ορισμό του ακτιβισμού. Με την έννοια που ορίζετε την αντίδραση ως απειλή και ύβρη, μπορούμε και εμείς να ορίσουμε το φόβο της ανεργίας ή τον αποκλεισμό πίσω από κλειδωμένες πόρτες (είναι πολύ πιθανό έτσι να αντιδρούσατε και εσείς στη θέση μας). Οι “ακραίες” συμπεριφορές που επικαλείστε ήταν αντιδράσεις στις δικές σας πράξεις αφου αρνούσασταν να μας ακούσετε με οποιονδήποτε τρόπο και δεν δεχόσασταν την παραμικρή τροποποίηση.

Σε σχέση με τις ευχαριστίες, εκείνος που ευχαριστεί επιλέγει ποιον θα ευχαριστήσει! Κατανοούμε οτι θα θέλατε να φιγουράρει και εκεί το δικό σας όνομα αλλά δεν πράξατε προς αυτή την κατεύθυνση. Δεν προσπαθήσατε ποτέ να αμβλύνετε τις γωνίες και εσείς να είστε εκείνος που θα αναδειχθεί σε πρωτοπόρο και όχι ουραγό. Έπρεπε δηλαδή Πρόεδρε να πατήσεις διαφορετικά κουμπιά από αυτά που πάτησες! Όσο για την αντιπολίτευση ο κ. Βενέτης είπε ξεκάθαρα σε εμάς «ότι αν εγώ ήμουν πρόεδρος δεν θα ήθελα καθόλου αυτοκίνητα και θα έκανα όσους περισσότερους πεζόδρομους μπορούσα για να περπατάω ως συνταξιούχος». Εκείνον θεωρήσατε οτι επιβραβεύουμε εμείς και όχι τη λογική της ενημέρωσης και της κατεύθυνσης να αποφασίσει ο κόσμος. Δεν πειράζει, ο καθένας έχει αντιληπτική ικανότητα συγκεκριμένου βαθμού από τη φύση του. Η αναπλήρωση αυτής απο μερικούς γίνεται βλέποντας παντού εχθρούς. Εσείς θα έπρεπε να είχατε καρπωθεί την αλλαγή του έργου και να το είχατε κάνει σημαία σας. Οτι δηλαδή εσείς και όχι η αντιπολίτευση καταφέρατε να ενώσετε το χωριό ικανοποιήσατε τις αντιδράσεις. Αυτή τη μεγάλη επιτυχία λοιπόν χαρίσατε στους άλλους!

Σε σχέση με τους Δημοτικούς Συμβούλους, ευχαριστήσαμε μια σειρά ανθρώπων απο όλο το πολιτικό φάσμα που δέχτηκε να μας ακούσει, να κατανοήσει, να επεξεργαστεί και στο τέλος να στηρίξει τις θέσεις μας. Η ευθύνη εκείνου που νιώθει μόνος δεν βαραίνει πάντοτε το σύνολο αλλά και εκείνον που έχει διαλέξει αυτό το μοναχικό δρόμο. Μας θλίβει ιδιαίτερα το γεγονός ότι αρνείστε να αποδεχτείτε το ρόλο σας ως άτυπη τρίτη βαθμίδα αυτοδιοίκησης και βλέπετε εχθρούς ακόμη και στο δεύτερο επίπεδο αυτής. Είναι κρίμα να ξεκινάτε ένα άτυπο ράλι με αυτούς και να βάζετε την Πέρδικα ξανά στο περιθώριο.

Σε σχέση με τη συγνώμη. Συγνώμη λέει εκείνος ο οποίος θεωρεί οτι οι πράξεις του έχουν βλάψει με οιονδήποτε τρόπο κάποιον και εν προκειμένω το κοινωνικό σύνολο. Εκείνος λοιπόν που οφείλει μια τίμια αποτίμηση είναι αυτός που έχει διχάσει με τον χειρότερο τρόπο το χωριό, κατέχει θέση αρχής και δεν έχει καμία διάθεση κατευνασμού της κατάστασης παρά τις πολλαπλές προσπάθειες που έχουν γίνει απο μεριάς μας.

Σε σχέση με την ομάδα, των δύο τριών ατόμων, όπως λέτε (13 επιχειρήσεις με 22 εργαζόμενους και 7 ιδιοκτήτες ακινήτων σε μία μέρα τον Αύγουστο) έχουμε να σας αναφέρουμε ότι προερχόμαστε (χωρίς να έχει ιδιαίτερη σημασία) απο όλο το πολιτικό φάσμα (και όχι από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο που σας πολεμά όπως διαδίδετε στην Πρωτεύουσα του Δήμου) και έχουμε πετύχει παρά τις διαφορές μας να έχουμε κοινή θέση στο ζήτημα. Εμείς δεν δημιουργηθήκαμε για να ασκήσουμε πολιτική αλλά για να διεκδικήσουμε τη συνέχιση των επιχειρήσεων. Οι προσωπικές σας διαφορές μας αφήνουν παγερά αδιάφορους!

Σε σχέση με την συνάντηση μας που χρησιμοποιείτε ξανά καταχρηστικά να σας υπενθυμίσουμε πως απλά η αντιπρόεδρος σας σήκωσε το γάντι που εμείς ρίξαμε στο τραπέζι και πολύ καλά έκανε για την εξομάλυνση της κατάστασης. Είναι τουλάχιστον φαιδρό να μας μιλάτε εσείς για διάλογο όταν μόνο μετά την παρότρυνση του Δημάρχου δεχτήκατε να παραστούμε στη συνεδρίαση του Αυγούστου με ένα συνεδριακό κέντρο να διαφωνεί πλήρως και εσείς να μας βαφτίζετε “που ορισμένοι έχουν άλλες απόψεις”. Τα αίολα συμπεράσματα σας καταδεικνύουν τον τρόπο που αντιλαμβάνεστε την πολιτική. Πρέπει όμως να σας θυμίσουμε πως η κοινωνία πολιτών δεν μπορεί να είναι απούσα απο το μέλλον της όσο και αν σας ενοχλεί. Όσο κι αν διατυμπανίζατε και διατυμπανίζετε στο χωριό οτι εμείς δεν θέλαμε το έργο κανείς δεν πείθετε εκτός απο τους αυλοκόλακες σας. Μην ξεχνάτε τα γραπτά μένουν! Έτσι, φαίνονται ξεκάθαρα στο έγγραφο 84/12-8-20 οι αντιρρήσεις μας σε σχέση με την εκτροπή κυκλοφορίας και όχι ενάντια στο έργο. Ακόμη, προτείνονται σειρά παρεμβάσεων για την βελτίωση και αποδοχή του συνόλου των δύο έργων. Αυτές είχαν να κάνουν μόνο με την εξασφάλιση της ροής των αυτοκινήτων και τίποτα άλλο.

Σε σχέση με τις Τεχνικές Υπηρεσίες. Μπορεί να υπάρχει σύγχυση σε εσάς απο την πινακίδα που υπάρχει στο απέναντι γραφείο απο το δικό σας με τίτλο Τεχνικές Υπηρεσίες, όπως και στο δικό σας που γράφει Πρόεδρος. Αυτά είναι κατάλοιπα του νόμου Καποδίστρια και πλέον ούτε Τεχνικές Υπηρεσίες έχουμε στην Πέρδικα ούτε Πρόεδρο της Κοινότητας αλλά Πρόεδρο του Κοινοτικού Συμβουλίου. Η κοινή λογική λοιπόν λέει οτι για να ενημερωθεί κάποιος για ένα τεχνικό έργο πρέπει να επισκεφτεί τις τεχνικές υπηρεσίες και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο τεχνικών έργων. Εκείνοι γνωρίζουν και όχι εσείς! Καλό θα είναι να το κατανοήσετε και εσείς με τη σειρά σας και να τηρείτε την ιεραρχία. Ακόμη, στο έγγραφο που υπήρχε στο προσωπικό σας προφίλ με το χαρακτηρισμό επείγον και κοινοποιήθηκε μεταξύ άλλων σε εμάς αλλά και σε πολλούς άλλους στην παράγραφο με τίτλο παράκαμψη αναφέρεται επακριβώς "ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΟΛΩΝ ΤΙΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΩΡΕΣ".

Ίσως λοιπόν κάτι να είπατε!


Είναι παρήγορο τουλάχιστον ότι αποδέχεστε οτι το παρόν έργο είναι διαφορετικό απο το καλοκαιρινό. Άλλαξε μάλλον απο μόνο του! Τα σενάρια περί πλειοψηφίας Επίσης δεν μας αφορούν! Εμπορικές επιχειρήσεις έχουμε, όχι κομματικά γραφεία.

Υ.Γ.1 Φυσικά και δεν εκπροσωπούμε όλους τους επιχειρηματίες της Πέρδικας! Αλλά επειδή, οι τελευταίες σας δημόσιες τοποθετήσεις δείχνουν πως υστερείτε κάπως στα μαθηματικά και ιδιαίτερα στο κεφάλαιο με τα ποσοστά να σας υπενθυμίσουμε πως οι επιχειρήσεις μας, όσο μικρές κι αν θέλετε εσείς να τις βλέπετε, λειτουργούν όλο το χρόνο και απασχολούν προσωπικό όλο το χρόνο. Αναζητείστε σχετική βιβλιογραφία για να δείτε τι συνεπάγεται αυτό. Επίσης, καλό θα ήταν να συζητάτε με ενα ευρύτερο σύνολο για να αντιλαμβάνεστε καλύτερα τι επιζητούν τόσο οι εμπορικές, οι επισιτιστικές και τουριστικές επιχειρήσεις αλλά και οι πολίτες. Ο εαυτός μας και δυο φίλοι μας δεν είναι δείγμα! Επαγγελματίες είναι εκείνοι που κερδίζουν μέσα απο την εργασία τους, ζουν την οικογένεια τους και τις οικογένειες εκείνων που δουλεύουν γι αυτούς. Περισσότερος κόσμος σημαίνει περισσότερη ζήτηση! Πως μπορειτε να λέτε άραγε οτι εμείς είμαστε κατά της ανάπτυξης! Οι πολιτικοί είναι εκείνοι που οφείλουν να συνενώνουν δυνάμεις και να μην σπέρνουν έριδες! Καλό θα ήταν λοιπόν να κατανοήσετε το ρόλο και τη θέση σας!

Υ.Γ. 2 Αν σας αρέσει η στατιστική μετρήστε τα αυτοκίνητα με τετρακίνηση στο χωριό και τα βυτία νερού. Πανθομολογουμένως, τα μεγαλύτερα ζητήματα του χωριού. Ως τότε θα σας επαινούνε για τις ανακοινώσεις διακοπής υδροδότησης στο facebook και θα κάνουνε αστεία με τις τρύπες που υποκαθίστανται.

Υ.Γ. 3 Καταφέρατε πάλι να δημιουργήσετε ένα κλίμα διαίρεσης στο χωριό. Μπράβο σας!

Υ.Γ. 4 Με μεγάλη θλίψη αναγκαστήκαμε να συμμετάσχουμε σε αυτόν τον ατελέσφορο διάλογο μαζί σας. Θεωρούσαμε πως μετά και την ψήφιση του έργου από το Δημοτικό συμβούλιο θα είχατε καταλάβει τι πήγε λάθος και θα κάνατε προσπάθεια να το διορθώσετε. Τουναντίον εσείς ρίχνετε αλάτι στις ανοιχτές πληγές.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΚΑΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΠΕΡΔΙΚΑΣ
Read More »
Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του Μια οφειλόμενη απάντηση στον Πρόεδρο του 98% της Κοινότητας Πέρδικας και τους Συμβούλους του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

"Σώθηκε" τελικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
"Σώθηκε" τελικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο ΦιλιάτιΔεν θα κλείσει τελικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας που βρίσκεται στην πόλη των Φιλιατών, σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, αφού η διοίκηση της τράπεζας, ακύρωσε την απόφαση αναστολής λειτουργίας του.

Οι συντονισμένες πιέσεις, σύσσωμων των αρχών της περιοχής, έφεραν τελικά το πολυπόθητο αποτέλεσμα

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Γιόγιακας, σε κείμενο που είχε στείλει στη διοίκηση της τράπεζας, τόνιζε τις επιπτώσεις στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του δήμου Φιλιατών, οι πλειοψηφία των οποίων είναι ηλικιωμένοι.

Ο ίδιος, σε επικοινωνία που είχαμε μαζί του, εξέφρασε την ικανοποίησή του, για την υιοθέτηση του δίκαιου αιτήματος, από τη πλευρά της τράπεζας.

Το θετικό αποτέλεσμα, αποδεικνύει πως όταν οι τοπικοί άρχοντες συνεργάζονται και απαιτούν συντονισμένα κάποια πράγματα, τελικά εισακούγονται στην κεντρική διοίκηση.
Read More »
"Σώθηκε" τελικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι "Σώθηκε" τελικά το κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Απαγορεύεται από σήμερα η παραμονή των πελατών που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Απαγορεύεται από σήμερα η παραμονή των πελατών που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρησηΑπό σήμερα απαγορεύεται η παραμονή των πελατών, που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση. Αυτό προβλέπει Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης «για την ανάγκη αποφυγής συγχρωτισμού πέριξ χώρων εστίασης που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away) και επιβολής αντίστοιχων κυρώσεων».

Πρόστιμο 300 ευρώ θα πληρώνουν, από σήμερα, όσοι καταναλωτές παραμένουν στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων που παρέχουν υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), ενώ το πρόστιμο στην περίπτωση της επιχείρησης είναι φθάνει τις 3.000 ευρώ.

Οπως αναφέρεται στην ΚΥΑ οι υπηρεσίες παροχής προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα (take away), διανομής προϊόντων (delivery) και καθοδόν εξυπηρέτησης (drive - through) επιτρέπονται μόνο στο πλαίσιο των λόγων μετακίνησης των πολιτών, χωρίς πάντως την παραμονή πελατών στον εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο ευθύνης των επιχειρήσεων αυτών.
Read More »
Απαγορεύεται από σήμερα η παραμονή των πελατών που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση Απαγορεύεται από σήμερα η παραμονή των πελατών που περιμένουν για take away μέσα ή έξω από την επιχείρηση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 28χρονο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021

Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 28χρονο

Χθες (01-02-2021) και ώρα 20:20΄, στην πόλη της Πρέβεζας, δίκυκλη μοτοσικλέτα που οδηγούσε 28χρονος αλλοδαπός και στην οποία επέβαινε και 20χρονος αλλοδαπός, συγκρούστηκε με ΙΧΕ αυτοκίνητο που οδηγούσε 41χρονος ημεδαπός.  Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του οδηγού της μοτοσικλέτας και ο ελαφρύς τραυματισμός του συνεπιβάτη αυτής.  Προανάκριση για τις συνθήκες του δυστυχήματος ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Πρέβεζας.

Read More »
Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 28χρονο Νέο θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 28χρονο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Καταποντίστηκαν και στην Ήπειρο ξενοδοχεία και εστίαση

Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021
Καταποντίστηκαν και στην Ήπειρο ξενοδοχεία και εστίασηΤεράστιες είναι οι απώλειες στους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης και βαθύ το αποτύπωμα της πανδημίας ακόμη και το διάστημα που η χώρα δεν τελούσε σε καραντίνα.

Μεγάλες οι απώλειες και για την Ήπειρο, όπως αποτυπώνονται στα επίσημα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 εστίαση και ξενοδοχεία κυριολεκτικά καταποντίστηκαν όμως και το τρίτο τρίμηνο, ουσιαστικά αυτό του καλοκαιριού και της τουριστικής περιόδου, οι απώλειες παρέμειναν πολύ μεγάλες.

Στο Νομό Άρτας ο κύκλος εργασιών στον κλάδο των καταλυμάτων κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ήταν 564.816 και το τρίτο τρίμηνο 977.105.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών έφτασε μόλις στις 179.337 και το τρίτο τρίμηνο στις 645.374.

Οι απώλειες για το δεύτερο τρίμηνο φτάνουν στο 68% και για το τρίτο στο 34%.

Στο Νομό Θεσπρωτίας ο κύκλος εργασιών των καταλυμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ήταν 3.229.451 και για το τρίτο τρίμηνο 9.233.003.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 έκλεισε με 539.707 και το τρίτο 5.142.565. Οι απώλειες φτάνουν στο 83% για το δεύτερο τρίμηνο και στο 44 για το τρίτο.

Μεγάλες είναι οι απώλειες που καταγράφονται και στο Νομό Ιωαννίνων τόσο το δεύτερο όσο και το τρίτο τρίμηνο καθώς φτάνουν στο 89 και 52%¨αντίστοιχα.

Ο κύκλος εργασιών των καταλυμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του 2019 έφτανε στα 7.667.691 και για το τρίτο τρίμηνο στα 9.990.853.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 περιορίστηκε στις 823.404 και το τρίτο τρίμηνο που είχαμε βγει από την καραντίνα στα 4.704.779 ευρώ.

Στο Νομό Πρέβεζας το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών ήταν 6.828.836 και το τρίτο τρίμηνο εκτοξεύτηκε στα 21.425.967.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 περιορίστηκε στις 798.071 και το τρίτο τρίμηνο έφτασε στα 11.197.683.

Οι απώλειες ανέρχονται στο 88% για το δεύτερο τρίμηνο και στο 47% για το τρίτο τρίμηνο.

Στην εστίαση

Στον κλάδο της εστίασης οι απώλειες είναι τεράστιες για το δεύτερο τρίμηνο του 2020 όμως το τρίτο τρίμηνο εκτός καραντίνας πια, περιορίστηκαν σημαντικά.

Έτσι στην Άρτα στο τρίτο τρίμηνο περιορίζονται στο 3%, στη Θεσπρωτία στο 27%, στα Γιάννινα στο 11% και στην Πρέβεζα στο 30%.

Στην Άρτα ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ήταν 4.074.861 και το τρίτο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς 4.967.823. Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών περιορίστηκε στα 2.147.030 και στο τρίτο τρίμηνο στα 4.772.501.

Στο Νομό Θεσπρωτίας το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών ήταν 5.015.118 και το τρίτο τρίμηνο έφτασε 12.443.435. Το 2020 κατά το δεύτερο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών ήταν 1.840.345 και στο τρίτο ανήλθε στα 9.076.022.

Στο Νομό Ιωαννίνων το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 16.690.501 και το τρίτο τρίμηνο στα 20.359.484. Το 2020 κατά το δεύτερο τρίμηνο περιορίστηκε στα 7.634.041 και στο τρίτο τρίμηνο στα 18.082.629.

Τέλος στο Νομό Πρέβεζας το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών ήταν 7.599.143 και το τρίτο τρίμηνο στα 20.213.241.

Το δεύτερο τρίμηνο του 2020 ήταν μόλις 2.013.636 και το τρίτο τρίμηνο έφτασε στα 14.136.124.
Read More »
Καταποντίστηκαν και στην Ήπειρο ξενοδοχεία και εστίαση Καταποντίστηκαν και στην Ήπειρο ξενοδοχεία και εστίαση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 02, 2021 Rating: 5

Σελίδες