Πεντάρι του Τζόκερ στην Ηγουμενίτσα κερδίζει 57.110 ευρώ

Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018€2.400.000 τουλάχιστον θα μοιραστούν οι τυχεροί της 1ης κατηγορίας στην επόμενη κλήρωση της Πέμπτης 15/11/2018 μετά το τζακ ποτ που σημειώθηκε κατά τη σημερινή διαλογή της 1965ης κλήρωσης του ΤΖΟΚΕΡ.

Επίσης στην δεύτερη κατηγορία (5άρια) βρέθηκαν τέσσερα (4) τυχερά δελτία, τα οποία κερδίζουν το ποσό των €57.110,55 έκαστο.

Το ένα από αυτά παίχτηκε στην Ηγουμενίτσα, στο πρακτορείο του Σπύρου Κούμπουλη.Read More »
Πεντάρι του Τζόκερ στην Ηγουμενίτσα κερδίζει 57.110 ευρώ Πεντάρι του Τζόκερ στην Ηγουμενίτσα κερδίζει 57.110 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Τραγωδία… Νεκρός 32χρονος σε κυνήγι αγριογούρουνου

Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018


Μία ακόμη θλιβερή σελίδα γράφεται στο κυνήγι… 
Ένας 32χρονος έχασε την ζωή του από πυρά, την ώρα που βρίσκονταν σε κυνήγι αγριογούρουνου. 
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 32χρονος βρίσκονταν με άλλους κυνηγούς στην περιοχή της Καρίτσας και σε σημείο εξαιρετικά δύσβατο. 
Στο σημείο σπεύδουν δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της ΕΜΑΚ. 
Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος του νεαρού κυνηγού ακόμη δεν έχουν διαλευκανθεί.


 
Read More »
Τραγωδία… Νεκρός 32χρονος σε κυνήγι αγριογούρουνου Τραγωδία… Νεκρός 32χρονος σε κυνήγι αγριογούρουνου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Δύο δράσεις ύψους 700 εκατ. για μικρές επιχειρήσεις, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομίας

Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018


Διευκρινίσεις σχετικά με δράσεις που σχετίζονται με μικρομεσαίες επιχειρήσεις έδωσε η ειδική γραμματέας Διαχείρισης Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΤΠΑ στο υπουργείο Οικονομίας Ευγενία Φωτονιάτα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στο πλαίσιο της σημερινής παρουσίασης του προγράμματος του υπουργείου από την πολιτική ηγεσία.

Για τη δράση «Ενισχύω - Επιβραβεύω» για πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις» ο προγραμματισμός είναι να δημοσιοποιηθεί τέλη Νοέμβρη και να ανοίξει για υποβολές μετά από 25 μέρες.

«Ο τρόπος με τον οποίο επεξεργαζόμαστε και ενεργοποιούμε τις νέες δράσεις στηρίζεται στην άμεση αξιολόγηση και μόνο σε αντικειμενικά κριτήρια, γι' αυτό και υπάρχει ένας χρόνος μεταξύ της δημοσιοποίησης της δράσης και του ανοίγματος για την υποβολή αιτήσεων» είπε η γενική γραμματέας.

Ειδικότερα για το «Ενισχύω - Επιβραβεύω», όπως είπε η γενική γραμματέας, θα είναι μία δράση που ενεργοποιείται με 300 εκατομμύρια ευρώ και αφορά υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις οι οποίες διατήρησαν την απασχόλησή τους, ή αύξησαν την απασχόλησή τους κατά το τελευταίο έτος, πριν την υποβολή τους.

Ουσιαστικά, όπως είπε, έχει δυο σκέλη: το πρώτο σκέλος, αυτό της επιβράβευσης, θα είναι η ουσιαστική ενίσχυση της ρευστότητας της επιχείρησης με ένα κατ' αποκοπή ποσό ανά εργαζόμενο που θα αντιστοιχεί σε κάποιες ασφαλιστικές ημέρες και το δεύτερο σκέλος είναι το κομμάτι της ενίσχυσης.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό τους» τόνισε, εξηγώντας ότι «σαν υποχρέωση για να λάβεις το βραβείο» θα είναι να αυξήσουν -η ένταση της ενίσχυσης για την πρόσληψη νέου προσωπικού θα είναι γύρω στο 70%- και να καταρτίσουν το προσωπικό.

Η γενική γραμματέας είπε επίσης ότι στα τέλη Νοέμβριου θα ενεργοποιηθεί και η δράση «Εργαλειοθήκη Ανταγωνιστικότητας πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων». «Μια εμβληματική δράση 400 εκατομμύρια ευρώ, άμεση αξιολόγηση, μόνο αντικειμενικά κριτήρια, υφιστάμενες πολύ μικρές και μικρές επιχειρήσεις» είπε η γενική γραμματέας.

Η κ. Φωτονιάτα είπε ότι θα υπάρχει ειδική μέριμνα στην ένταση ενίσχυσης για εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και ειδική μέριμνα και κίνητρο για τις επιχειρήσεις προκειμένου να επενδύσουν σε ειδικές κατηγορίες στις οποίες φαίνεται να μην είναι πολύ πρόθυμες.

«Αλλά κατά τη δική μας στρατηγική είναι η μόνη επιλογή αν θέλουν να είναι βιώσιμες και δυναμικές. Αυτές είναι κατηγορίες οι οποίες αναφέρονται στο κομμάτι της τυποποίησης και πρoτυποποίησης.

Αυτές είναι οι δύο πιο ώριμες δράσεις, τέλος Νοέμβρη είναι η τελική ημερομηνία, υπολογίζουμε 25 μέρες για το άνοιγμα των υποβολών» είπε η γενική γραμματέας.
Read More »
Δύο δράσεις ύψους 700 εκατ. για μικρές επιχειρήσεις, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομίας  Δύο δράσεις ύψους 700 εκατ. για μικρές επιχειρήσεις, ενεργοποιεί το υπουργείο Οικονομίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου

Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεργασία με την εταιρία International Forum Training & Consulting και θέμα: “Ψηφιακή Διακίνηση και Διαχείριση Εγγράφων στους Φορείς Δημοσίου”.

Η Ημερίδα πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 7 Νοεμβρίου 2018 (ώρα 10.00 π.μ. – έως 15.00 μ.μ.) στα Ιωάννινα (Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου) και την παρακολούθησαν υπάλληλοι και στελέχη Δήμων της Ηπείρου, Δημοτικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και Δημοτικών Επιχειρήσεων.

Ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου και Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, κ. Ιωάννης Λώλος στο χαιρετισμό του, αφού ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της εταιρείας International Forum Training & Consulting για την συνεργασία τους, τόνισε ότι «η Π.Ε.Δ. Ηπείρου μέχρι και σήμερα έχει διοργανώσει αρκετά επιμορφωτικά σεμινάρια και ημερίδες που απευθύνονται αποκλειστικά στα στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης με στόχο την έγκαιρη, έγκυρη και εξειδικευμένη ενημέρωσή τους πάνω στις νέες θεσμικές αλλαγές αλλά και τις επακόλουθες διοικητικές διαδικασίες. Θα συνεχίσουμε προς αυτή τη κατεύθυνση, λαμβάνοντας πάντα υπόψη τα αιτήματα των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον ρόλο της ΠΕΔ Ηπείρου να παράσχει επιστημονική και τεχνική υποστήριξη σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου».

Στη συνέχεια ο Δρ. Δημήτρης Καραπιπέρης, Ειδικό Στέλεχος αρμόδιας υπηρεσίας Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην εισήγησή του αφού έκανε ανάλυση του Νομοθετικού Πλαισίου (Ν. 4440/2016) αναφέρθηκε λεπτομερώς στις ενέργειες προετοιμασίας, τις διαδικασίες και τις απαιτήσεις σε υποδομές εξοπλισμού που είναι απαραίτητες για την πλήρη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακίνησης & Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων στους Δήμους της Ηπείρου έως 31/12/2018.

Ο κ. Γιώργος Βιτσάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Επεξεργασίας Πληροφορίας του Κέντρου Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κρήτης παρουσίασε την εξειδικευμένη εφαρμογή / σουίτα υπηρεσιών “Polis Work Flow” που δημιούργησε η International Forum Training σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τη διαχείριση - ψηφιακή διακίνηση εγγράφων και την παρακολούθηση διαδικασίων για τους φορείς του δημοσίου.

Καθόλη τη διάρκεια της ημερίδας οι εισηγητές απάντησαν σε πλήθος ερωτημάτων που υποβλήθησαν από τους συμμετέχοντες στην ημερίδα ενημέρωσης.

Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο κος Γιάννης Νικλήτσας, Γενικός Διευθυντής της International Forum Training, όπου κατά την ομιλία του αφού στάθηκε ιδιαίτερα στη συνεργασία της Forum Training με το Πανεπιστήμιο Κρήτης για την ανάπτυξη της εφαρμογής, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες για την ενεργή συμμετοχή τους και τα στελέχη της ΠΕΔ Ηπείορυ για την άρτια διοργάνωση της ημερίδας.

Read More »
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου Με επιτυχία ολοκληρώθηκε Ημερίδα Ενημέρωσης που διοργάνωσε η ΠΕΔ Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018 Rating: 5

Εντάσσονται και οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών

Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018Την απόφαση του ΥΠΑΑΤ για την ένταξη του συνόλου των αιτήσεων – και των επιλαχόντων – στο Πρόγραμμα Νέων Αγροτών, μετέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνης. Με την ένταξη του συνόλου των θετικά αξιολογούμενων προτάσεων, ο υλοποιήσιμος προϋπολογισμός του Προγράμματος για την Περιφέρεια Ηπείρου ανέρχεται σε περίπου 20 εκ. ευρώ

«Πέρυσι το καλοκαίρι κάναμε μια τεράστια προσπάθεια για το πρόγραμμα Νέων Αγροτών. Θεωρούμε ότι έχει πλεονέκτημα ο τόπος στα προϊόντα του πρωτογενούς τομέα, ως προς την ποιότητα και τη μοναδικότητα. Και έτσι ξεκινήσαμε μια προσπάθεια στην οποία βρήκαμε προβλήματα, αλλά είμαστε αποφασισμένοι να βοηθήσουμε όλο αυτό το νέο κόσμο».

Στην πρώτη προκήρυξη για την Περιφέρεια Ηπείρου υπήρχε προϋπολογισμός στα 5 εκ. ευρώ. Μετά τις ημερίδες το καλοκαίρι, οι αιτήσεις ανήλθαν σε 748, με τις 722 να εγκρίνονται.

«Θα είμαστε δίπλα στους παραγωγούς. Και τους λέμε ότι όλοι μαζί, και με τις άλλες πρωτοβουλίες που αναπτύσσουμε, θα αλλάξουμε την κατεύθυνση στον τόπο, ποντάροντας στην μοναδικότητα των φυτών της περιοχής μας. Σας έχω πει και στο παρελθόν πως τα μοναδικά 5000 φυτά που υπάρχουν στον τόπο μας, δίνουν πλεονέκτημα ώστε να έχουμε ειδικά προϊόντα».

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο ζήτημα της ανεργίας στην Περιφέρεια Ηπείρου. «Η ΕΛΣΤΑΤ έχει στοιχεία ότι η Ήπειρος με συντελεστή 4,49% είναι η πρώτη – μαζί με μια άλλη Περιφέρεια- στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Βέβαια, τα επίσημα στατιστικά στοιχεία βγαίνουν από κοινού με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με αποτέλεσμα να μην φαίνεται ο αγώνας που γίνεται στην περιοχή μας σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Δεν εξαρτώνται όλα από εμάς, υπάρχει και το κεντρικό κράτος. Αλλά η Περιφέρεια Ηπείρου αγωνίζεται για να αλλάξει τα πράγματα και να μην είμαστε οι φτωχοί συγγενείς του παρελθόντος».


Read More »
Εντάσσονται και οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών Εντάσσονται και οι επιλαχόντες στο Πρόγραμμα Νέων Γεωργών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 11, 2018 Rating: 5
Blog Pop-up

Σελίδες