Μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς κατασκεύασαν ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράς

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς κατασκεύασαν ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράςΓια τρίτη συνεχόμενη χρονιά το ΕΠΑ.Λ. Παραμυθιάς συμμετείχε στο πρόγραμμα Μ.Ν.Α.Ε. (Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.) – Σχέδια Δράσης, σχεδιάζοντας και υλοποιώντας τεχνικό έργο με τίτλο: ”Ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράς”.

Το έργο υλοποιήθηκε από μαθητές της Α’ τάξης και τους Τομείς: 1) Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής – Αυτοματισμού και 2) Μηχανολογίας. Τα Σχέδια Δράσης ως ένας από τους πυλώνες του προγράμματος Μ.Ν.Α.Ε. σκοπό έχουν την ανάπτυξη της προσωπικότητας, της κοινωνικότητας, των δεξιοτήτων και της συνεργασίας μεταξύ μαθητών και εκπαιδευτικών. Εμπνευστής και διεκπεραιωτής του έργου ήταν ο μόνιμος εκπαιδευτικός κος Δραγατσούλης Βασίλειος, ηλεκτρολόγος του σχολείου μας.


Ο Διευθυντής του σχολείου κος Βακαλόπουλος Χρήστος αναφέρθηκε επίσης και στο πρόγραμμα κινητικότητας που υπέβαλε στο Ι.Κ.Υ. μέσω του Erasmus για τους τομείς Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής – Αυτοματισμού και Μηχανολογίας στη Βαρκελώνη της Ισπανίας το αποτέλεσμα της οποίας αναμένεται τον Ιούλιο.

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο του σχολείου την Πέμπτη 10/6/2021.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι Αντιδήμαρχοι Δήμου Σουλίου κος Δημητρίου Φώτιος, κος Στεφάνου Κωνσταντίνος και κος Κωσταράς Σταύρος, ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Σουλίου κος Καλόγηρος Βασίλειος και ο Πρόεδρος του τοπικού διαμερίσματος Παραμυθιάς κος Καλόγηρος Γεώργιος.
Read More »
Μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς κατασκεύασαν ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράς Μαθητές του ΕΠΑΛ Παραμυθιάς κατασκεύασαν ηλεκτροκίνητο καρότσι μεταφοράς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Ψήφο εμπιστοσύνης στον East Med από το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Ψήφο εμπιστοσύνης στον East Med από το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ


Ψήφο εμπιστοσύνης στην υλοποίηση του αγωγού East Med έδωσε το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ, που άφησε ένα παράθυρο ανοικτό προς χρηματοδότηση των διευρωπαϊκών αγωγών φυσικού αερίου. Οι υπουργοί συμφώνησαν ότι ενώ τα νέα ειδικά έργα φυσικού αερίου και πετρελαίου δεν πρέπει γενικά να λάβουν υποστήριξη, τα έργα στις νησιωτικές χώρες της Μάλτας και της Κύπρου με καθεστώς PCI θα πρέπει να το διατηρήσουν έως ότου οι χώρες αυτές συνδεθούν πλήρως στο ευρωπαϊκό δίκτυο φυσικού αερίου.

Aυτή η απόφαση βοηθάει την ολοκλήρωση του αγωγού East Μed Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ για την προμήθεια φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο στην Ευρώπη. Το Συμβούλιο, με βάση την κοινή ανακοίνωση, αποφάσισε να τερματίσει τη στήριξη νέων έργων φυσικού αερίου και πετρελαίου και να θεσπίσει υποχρεωτικά κριτήρια βιωσιμότητας για όλα τα έργα. Κατά τη διάρκεια μεταβατικής περιόδου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2029, μπορούν να στηριχθούν έργα και υποδομές μεταφοράς ή αποθήκευσης φυσικού αερίου που να αποκτούν αντίστοιχες δυνατότητες για μείγμα υδρογόνου, φυσικού αερίου ή βιομεθανίου.

Σημειώνεται ότι ο East Med, που θα κατασκευαστεί με προδιαγραφές και για τη μεταφορά υδρογόνου, βρίσκεται σε στάδιο προετοιμασίας, ώστε στο τέλος του 2022 να έχει ληφθεί η τελική επενδυτική απόφαση για την κατασκευή του αγωγού, ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025.

Αποτελεί έργο κοινού ενδιαφέροντος (PCI) για την Κομισιόν και τώρα χρηματοδοτεί το 50% (34 εκατομμύρια ευρώ) των λεπτομερών μελετών που θα επιτρέψουν τη λήψη της τελικής επενδυτικής απόφασης (FID) έως το τέλος του 2022. Προβλέπονται 3 χρόνια κατασκευής και ο αγωγός αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία το 2025. Ο East Med θα μπορεί να μεταφέρει αρχικά 11 δισ. κ.μ. αερίου και σε δεύτερη φάση μέχρι 20 δισ. κ.μ.

Ο σημαντικός ρόλος του East Med για την Ελλάδα
Το σχέδιο για τον East Med, συνολικού κόστους περίπου 6 δισεκατομμυρίων ευρώ, συνδέει τα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου και του Ισραήλ με την Ελλάδα και την Ιταλία, παρακάμπτοντας την Τουρκία. Μάλιστα, με στόχο να καλύπτει το 10% των ευρωπαϊκών αναγκών σε φυσικό αέριο.
Ο αγωγός EastMed ακολουθεί υποθαλάσσια όδευση προς την Κύπρο, στη συνέχεια προς τις ακτές της Κρήτης και ακολούθως, μέσω της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας, ως τις ακτές της Θεσπρωτίας και την Ιταλία. Στο Φλωροβούνι της Θεσπρωτίας, ο αγωγός EastMed μπορεί να συνδεθεί με το έργο του αγωγού ΠΟΣΕΙΔΩΝ, ενισχύοντας περαιτέρω την ολοκλήρωση της αγοράς ενέργειας της ΕΕ με τις νέες ανακαλύψεις στη λεκάνη της Λεβαντίνης.
To project περιλαμβάνει αγωγό συνολικού μήκους 1.470 χλμ. και θα μεταφέρει το φυσικό αέριο από τα νέα κοιτάσματα στη λεκάνη της Λεβαντίνης προς τις αγορές της Δ. Ευρώπης. Θα ξεκινά από το Ισραήλ και ακολουθώντας υποθαλάσσια διαδρομή θα φτάνει στην Κύπρο, στη συνέχεια πάλι υποβρυχίως θα συνεχίζει μέχρι την Κρήτη κι έπειτα διασχίζοντας την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Ήπειρο θα περνά κάτω από τη θάλασσα μέχρι την Ιταλία. Το έργο έχει προϋπολογισμό 3 δισ. ευρώ, κι έχει ενταχθεί στα Έργα Κοινού ενδιαφέροντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το τρέχει η κοινοπραξία του IGI Poseidon που απαρτίζεται από τις εταιρίες ΔΕΠΑ και Edison.

Το φιλόδοξο έργο του αγωγού East Med αποτελεί ανταγωνιστική επιλογή για την εξαγωγή των πλούσιων αποθεμάτων φυσικού αερίου της Νοτιοανατολικής Μεσογείου στην Ευρώπη συγκριτικά με οποιαδήποτε άλλη επιλογή, όπως, μεταξύ άλλων, ενός αγωγού που θα κατέληγε στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας.
Η υλοποίηση του East Med συμβαδίζει απόλυτα με την πολιτική της Ε.Ε. για τη διαφοροποίηση των πηγών και των οδεύσεων εισαγωγής φυσικού αερίου, το οποίο θα αποτελέσει το καύσιμο «γέφυρα» για την επιτάχυνση και την επίτευξη των στόχων της ενεργειακής μετάβασης που θα περιορίσουν δραστικά μέσα στις επόμενες δεκαετίες το εθνικό αλλά και το ευρωπαϊκό αποτύπωμα άνθρακα.
Eξάλλου, η κατασκευή και λειτουργία ενός ακόμα αγωγού φυσικού αερίου με τη συμμετοχή της Ελλάδας, μετά την ολοκλήρωση του TAP, θα αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο τη γεωστρατηγική θέση της χώρας μας ενισχύοντας τον ρόλο της ως πύλης εισόδου φυσικού αερίου στην ευρωπαϊκή αγορά, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό και μειώνοντας τις τιμές για τους καταναλωτές.
Read More »
Ψήφο εμπιστοσύνης στον East Med από το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ Ψήφο εμπιστοσύνης στον East Med από το Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας της ΕΕ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα 75χρονη ημεδαπή

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα 75χρονη ημεδαπήΧωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, από τη θαλάσσια περιοχή της Κυανής Ακτής Πρέβεζας, 75χρονη ημεδαπή.

Η γυναίκα μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας.
Read More »
Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα 75χρονη ημεδαπή Χωρίς τις αισθήσεις της ανασύρθηκε από τη θάλασσα 75χρονη ημεδαπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Κοινωνικός Τουρισμός - Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Κοινωνικός Τουρισμός - Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι από την Πέμπτη 10 Ιουνίου 2021 και ώρα 15:00, έχει ξεκινήσει η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων, καθώς και ακτοπλοϊκών εταιρειών, για τη συμμετοχή τους στο Πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού 2021-2022 του ΟΑΕΔ. Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται μέχρι την Πέμπτη 17 Ιουνίου και ώρα 23:59.

Οι διακοπές με το πρόγραμμα επιδότησης μπορούν να πραγματοποιηθούν από 1 Αυγούστου 2021 έως 31 Ιουλίου 2022 σε τουριστικά καταλύματα του Μητρώου Παρόχων του ΟΑΕΔ. Η μέγιστη διάρκεια διανυκτερεύσεων είναι 6 βράδια με μικρή ιδιωτική συμμετοχή.

Η υποβολή των αιτήσεων και των απαραίτητων δικαιολογητικών από τους δικαιούχους και τους παρόχους, γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr με τους κωδικούς πρόσβασης TAXISnet ή τους κωδικούς πρόσβασης πιστοποιημένων χρηστών ΟΑΕΔ στις παρακάτω ηλεκτρονικές διευθύνσεις:Δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα έχουν τα εξής τουριστικά καταλύματα:
- Ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων (ξενοδοχεία κλασικού τύπου, τύπου επιπλωμένων διαμερισμάτων, κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα που λειτουργούν εντός κτηρίων αρχιτεκτονικής κληρονομιάς)
- Ενοικιαζόμενα επιπλωμένα δωμάτια/διαμερίσματα (ΕΕΔΔ) 5, 4, 3, 2 κλειδιών και χωρίς κατάταξη.
- Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες-επαύλεις (αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα)
- Οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις (camping) που διαθέτουν κατά την ημερομηνία κατάθεσης της αίτησης και καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος τα απαιτούμενα δικαιολογητικά λειτουργίας τους σε ισχύ.

Δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο Πρόγραμμα:
- Τουριστικά καταλύματα κάθε μορφής και κατηγορίας που δεν περιλαμβάνονται στα ανωτέρω.
- Τουριστικά Γραφεία και κάθε είδους τουριστικές επιχειρήσεις που δεν περιλαμβάνονται στις ανωτέρω.

Προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα των ως άνω επιχειρήσεων είναι οι εξής:
α. να πληρούνται όλες οι προβλεπόμενες από την κείμενη νομοθεσία τεχνικές και λειτουργικές προδιαγραφές, ανάλογα με την κατηγορία ενός εκάστου τουριστικού καταλύματος,
β. να διαθέτουν εντός των δωματίων ιδιαίτερο λουτρό, ατομικό ή κεντρικό σύστημα ψύξης – θέρμανσης ανάλογα με τις περιόδους λειτουργίας τους, ψυγείο και τηλεόραση (δεν απαιτούνται για τις οργανωμένες κατασκηνώσεις),
γ. να έχουν άμεση πρόσβαση σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και ηλεκτρονικό σαρωτή καθώς και στο Διαδίκτυο.
δ. να διαθέτουν δωμάτια στους δικαιούχους/ωφελούμενους του προγράμματος καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του καταλύματος, χωρίς να εξαιρούν συγκεκριμένες περιόδους.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Κοινωνικός Τουρισμός - Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων Κοινωνικός Τουρισμός - Έναρξη αιτήσεων συμμετοχής δικαιούχων και παρόχων τουριστικών καταλυμάτων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην ΗγουμενίτσαΤο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Ηγουμενίτσα ανακοινώνει την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού, µε σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, για τη λειτουργία της δομής "Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών και Ατόμων µε Αναπηρία" (ΚΔΑΠΑΜεΑ)

Θέσεις εργασίας:
ΠΕ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (κωδικός θέσης: Φ.Α.)
ΤΕ/ΠΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ με άδεια άσκησης επαγγέλματος (κωδικός θέσης: ΚΟΙΝ.ΛΕΙΤ.)
ΠΕ ΨΥΧΟΛΟΓΟΣ με άδεια άσκησης επαγγέλματος (κωδικός θέσης: ΨΥΧΟ)
ΠΕ/ΤΕ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ με άδεια άσκησης επαγγέλματος (κωδικός θέσης: ΕΡΓΟ)
ΠΕ ΕΙΔΙΚΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ (κωδικός θέσης: ΕΙΔ.ΠΑΙΔ.)
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΕΡΓΟΘΕΡΑΠΕΥΤΩΝ (κωδικός θέσης: ΒΟΗΘ. ΕΡΓΟ)
ΔΕ ΒΟΗΘΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ (κωδικός θέσης: ΒΟΗΘ. ΕΙΔΙΚ. ΠΑΙΔ.)
ΔΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ με ανάλογη εμπειρία (κωδικός θέσης: ΚΟΙΝ. ΦΡΟΝΤ.)
ΔΕ ΟΔΗΓΩΝ με βασικό δίπλωμα οδήγησης (κωδικός θέσης: ΟΔΗΓ.)

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στείλουν αναλυτικό βιογραφικό στο email kdapmeaendrasei@gmail.com με θέμα τον κωδικό της θέσης.
Οι υποψήφιοι μετά το πέρας της διαδικασίας θα κληθούν σε συνέντευξη σε ημερομηνία και ώρα για την οποία θα ενημερωθούν τηλεφωνικά.

Με εκτίμηση
ο Υπεύθυνος
του ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ
Μπουχάγιαρ Ιωάννης
Read More »
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Ηγουμενίτσα Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την πρόσληψη προσωπικού στο ΚΔΑΠ ΜΕΑ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Πωλείται οικοδομική ξυλεία και εργαλεία

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021

Πωλείται οικοδομική ξυλεία και εργαλεία

Πωλείται οικοδομική ξυλεία και εργαλεία.

Μπετοφόρμ, λατάκια, τάβλες, σκαλωσιές, βίδες, σωλήνες, κλειδιά για κολώνες, πεταλούδες, σκαλοπάτια, αντλία βυθού, δονητές μπετού κ.α.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944273154
Read More »
Πωλείται οικοδομική ξυλεία και εργαλεία Πωλείται οικοδομική ξυλεία και εργαλεία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας με την βοήθεια και την συνδρομή του Προέδρου Ε.Ε.Σ. Αντώνιου Αυγερινού , της εταιρίας Isomat , του κ. Ηλία Τσόγκα , του κ. Φιλήμων Ντρίτσου ,του κ. Παύλου Ντάσιου και πολλών συνανθρώπων μας που πιστεύουν στην ιδέα και στο έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας.
Μια πολύ μεγάλη προσπάθεια στέφθηκε με επιτυχία!!! 


Μια προσπάθεια που για εμάς λαμβάνει μια άλλη διάσταση , αντανακλά την τεράστια ιστορική αξία του Ε.Ε.Σ. , την αγάπη , την αφοσίωση στον άνθρωπο , την χωρίς σύνορα και διακρίσεις προσφορά στον συνάνθρωπο .
Ο Ε.Ε.Σ. διαγράφει την δική του ιστορία παράλληλα με το Ελληνικό κράτος , με πλούσιο ανθρωπιστικό παρελθόν , παρόν αλλά κι ένα λαμπρό μέλλον που όλοι μας οφείλουμε να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι για να το επιτευχθεί. 
Κι εμείς έτσι νιώθουμε , σαν να καταφέραμε να αφήσουμε μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενεές . 
Γιατί ο Ερυθρός Σταυρός για εμάς αποτελεί όραμα , ιδέα , σκοπός . Δεν είναι απλά στάση ζωής , είναι η ίδια μας η ζωή!!!!

Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανακαίνισης του κτηρίου του Ε.Ε.Σ. Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Ερώτηση ΚΚΕ για το παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Ερώτηση ΚΚΕ για το παραλιακό μέτωπο ΗγουμενίτσαςΟ διαγωνισμός για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού με την παραχώρηση του 67% της ΟΛΗΓ ΑΕ που έχει μπει στη δεύτερη φάση, εξυπηρετεί τον “εθνικό στόχο” για την προσέλκυση επενδύσεων και να αναβαθμιστεί η χώρα μας σε κόμβο εμπορευμάτων και ενέργειας στηρίζοντας τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Αυτό το στόχο υπηρετούσαν με συνέπεια και όλες οι μέχρι τώρα μορφές διαχείρισης του λιμανιού είτε ως λιμενικό Ταμείο είτε ως ΟΛΗΓ Α.Ε. Ξεκινώντας από τις επιχωματώσεις στις οποίες προχώρησε το Λιμενικό Ταμείο στη θάλασσα με αποτέλεσμα η Ηγουμενίτσα με την πρώτη βροχή να πλημμυρίζει και φτάνοντας μέχρι και σήμερα που η ΟΛΗΓ ΑΕ στην οποία ανήκει και το παραλιακό μέτωπο να βάζει συνεχώς εμπόδια στην πρόσβαση των κατοίκων όπως κατά την διαδικασία δημοπράτησης των δημοτικών αναψυκτηρίων στο Δρέπανο, στην επέκταση του ποδηλατόδρομου κλπ.

Ακόμα και σήμερα οι παραλιακοί δρόμοι της Ηγουμενίτσας επίσημα θεωρούνται και απεικονίζονται σαν θάλασσα. Για την κατάσταση αυτή υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων ιδιαίτερα για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του παραλιακού μετώπου που διαιωνίζεται για πάνω από 50 χρόνια.

Όσο για τη διαδικασία της ιδιωτικοποίησης έχει ξεκινήσει το 2009 από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, τη συνέχισε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τον αντίστοιχο νόμο του ψήφισε και ολοκληρώνεται σήμερα από την κυβέρνηση της ΝΔ κάνοντας ένα βήμα ακόμα πιο πέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα τεύχη δημοπράτησης του 67% της ΟΛΗΓ Α.Ε. προσφέρεται μαζί με το λιμάνι ως «χερσαία ζώνη λιμένα» και το παραλιακό μέτωπο του δήμου. Με τον τρόπο αυτό ελοχεύει ο κίνδυνος του αποκλεισμού των κατοίκων του δήμου Ηγουμενίτσας (δρόμοι της πόλης, παράλια του δήμου, καταφύγια Συβότων, Πλαταριάς και Σαγιάδα,κεντρικό parking της πόλης).

Οι εργαζόμενοι, οι μικροί επιχειρηματίες, οι αλιείς, τα λαϊκά στρώματα και η νεολαία με τη συσσωρευμένη αρνητική πείρα τους, ανησυχούν με τις εξελίξεις που δρομολογούνται. Από την πρώτη στιγμή δρομολόγησης της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού με τη νέα μορφή της παραχώρηση του 67% της ΟΛΗΓ ΑΕ σε επιχειρηματικούς ομίλους, εξέφρασαν την αντίθεσή τους μέσω αγωνιστικών δραστηριοτήτων που αναπτύχθηκαν και κορυφώθηκαν με μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταμεσής του καλοκαιριού ξεπερνώντας τα εμπόδια της τουριστικής περιόδου. Επίσης με τοποθετήσεις έχει εκφραστεί αρνητικά και η Πανηπειρωτική Σ.Ε. στην οποία συσπειρώνονται οι απόδημοι Ηπειρώτες.

Ταυτόχρονα είναι υπαρκτοί και οι κίνδυνοι για την υγεία, την ασφάλεια του λαού στην περιοχή, από την εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) μια “ανάσα” από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ με την θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης.

Οι παραπάνω εξελίξεις αναδεικνύουν ότι η ανάπτυξη που κίνητρο έχει το κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων όχι μόνο δεν συμβαδίζει με τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες, αντίθετα τις αντιστρατεύεται. Το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και το παραλιακό μέτωπο μπορούν να γίνουν μοχλός πραγματικής ανάπτυξης και ευημερίας για τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες, με μέτρα προστασίας του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας, μόνο όταν η αξιοποίησή τους δεν γίνεται για τις ανάγκες της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του κεφαλαίου, αλλά όταν υποταχθούν σε έναν επιστημονικό κεντρικό σχεδιασμό με κριτήριο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών. Αυτό προϋποθέτει τα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, η οποία θα πραγματοποιηθεί μόνο όταν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία στα χέρια της.

Ερωτάται η κυβέρνηση,τι μέτρα θα πάρει για
Να ανακληθεί η θετική γνωμάτευση της προηγούμενης κυβέρνησης για εγκατάσταση μονάδας Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας μια “ανάσα” από μια πυκνοκατοικημένη περιοχή που υπάρχουν λαϊκές κατοικίες, σχολεία κλπ. ώστε να μην αποτελέσει μια εν δυνάμει περιβαλλοντική “βόμβα”.
Να αναπλαστούν με κρατική χρηματοδότηση και να αποδοθούν για ελεύθερη χρήση στο λαό οι χώροι του παραλιακού μετώπου που δεν εξυπηρετούν λιμενική δραστηριότητα, σε παιδικές χαρές, σε χώρους αθλητικής και πολιτιστικής δραστηριότητας (γήπεδα κλπ) καθώς επίσης και όλες οι παραλίες για την αναβάθμιση του δικαιώματος των διακοπών και της αναψυχής των λαϊκών στρωμάτων.
Να παραμείνουν ως αλιευτικά καταφύγια αυτά που υπάρχουν στην Πλαταριά και στην Σαγιάδα, να αποχαρακτηριστεί από τουριστικό των Συβότων.
Να μην εφαρμοστούν τα σχέδια του ΟΛΗΓ ΑΕ για τουριστική μαρίνα στο κέντρο της πόλης που είναι σε βάρος των ελεύθερων χώρων.
Να σταματήσει κάθε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του λιμανιού και της χερσαίας ζώνης.
Γενναία χρηματοδότηση από το κράτος του δημοτικού ναυταθλητικού ομίλου Ηγουμενίτσας ώστε να διασφαλιστεί ο δημόσιος χαρακτήρας του παραλιακού χώρου και να αναδειχθεί το παραλιακό μέτωπο σε χώρο δράσεων για το ναυταθλητισμό καθώς επίσης και σε Αθλητικούς και Πολιτιστικούς Συλλόγους που αντιμετωπίζουν πρόσθετες δυσκολίες λόγω της πανδημίας.

Οι Βουλευτές
Παπαναστάσης Νίκος
Καραθανασόπουλος Νίκος
Read More »
Ερώτηση ΚΚΕ για το παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας Ερώτηση ΚΚΕ για το παραλιακό μέτωπο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Οφειλές προς δήμους: Έως 31 Οκτωβρίου η αίτηση για τις 100 δόσεις

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Οφειλές προς δήμους: Έως 31 Οκτωβρίου η αίτηση για τις 100 δόσειςΠεριθώριο έως τις 31 Οκτωβρίου έχουν οι οφειλέτες στους δήμους για να υποβάλουν αίτηση και να υπαχθούν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Παράλληλα, μπορούν να ρυθμίσουν και οφειλές που βεβαιώθηκαν πρόσφατα ή πρόκειται να βεβαιωθούν ως τις 30 Ιουνίου όταν η αρχική ημερομηνία ήταν έως τις 28 Φεβρουαρίου .

Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά και μόνο στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr). Ωστόσο η σχετική πλατφόρμα δεν είναι ακόμη διαθέσιμη. Μέχρι να ανοίξει, οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους απευθείας στους οικείους δήμους, είτε στις δημοτικές ειδικές εφαρμογές, είτε μέσω e-mail, είτε στον ιστότοπο του δήμου.

Η ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα πληρωμής των οφειλών σε έως 100 δόσεις και διαγραφής των προσαυξήσεων σε ποσοστό από 50% έως 100%. Πιο συγκεκριμένα :
· αν οι οφειλές εξοφληθούν εφάπαξ, η απαλλαγή ανέρχεται σε 100%.
· αν εξοφληθούν σε 2 έως 24 δόσεις προβλέπεται απαλλαγή κατά ποσοστό 80 %
· αν εξοφληθούν σε 25 έως 48 δόσεις, η απαλλαγή μειώνεται στο 70%
· αν εξοφληθούν σε 49 έως 72 δόσεις, η απαλλαγή φτάνει στο 60%
· αν εξοφληθούν σε 73 έως 100 δόσεις, η απαλλαγή διαμορφώνεται στο 50%.

Επίσης, υπάγονται και οφειλές που κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης:
· τελούν σε αναστολή,
· έχουν υπαχθεί σε προηγούμενη ρύθμιση ή διευκόλυνση τμηματικής καταβολής, η οποία είναι σε ισχύ,
· δεν έχουν βεβαιωθεί, επειδή εκκρεμεί για αυτές δικαστική αμφισβήτηση σε οποιονδήποτε βαθμό, εφόσον ο οφειλέτης παραιτηθεί από τα ασκηθέντα ένδικα βοηθήματα ή μέσα.
· οφειλές που κατά το παρελθόν είχαν υπαχθεί σε άλλο καθεστώς ρύθμισης και αυτή διακόπηκε για οποιονδήποτε λόγο.

Η ρύθμιση αφορά οφειλές προς Δήμους και τα νομικά τους πρόσωπα που πρόεκυψαν από οποιαδήποτε αιτία όπως τέλη, κλήσεις κ.α.

Δικαιούχοι είναι:
· άνεργοι,
· εργαζόμενοι των οποίων οι συμβάσεις τέθηκαν σε αναστολή,
· όσοι ενισχύθηκαν από μέτρα του υπουργείου Εργασίας,
· ιδιοκτήτες ακινήτων των οποίων τα μισθώματα μειώθηκαν με εντολή δημόσιας αρχής,
· όλες οι επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα κυβερνητικά μέτρα για τον περιορισμό του κορωνοϊού
Read More »
Οφειλές προς δήμους: Έως 31 Οκτωβρίου η αίτηση για τις 100 δόσεις Οφειλές προς δήμους: Έως 31 Οκτωβρίου η αίτηση για τις 100 δόσεις Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. ΘεσπρωτίαςΤην Κυριακή 27 Ιουνίου 2021 στο Ίδρυμα Η. Σάρρας στο Καστρί Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη των νέων οργάνων του Συλλόγου μας, σύμφωνα με το άρθρο 14 του Καταστατικού του Συλλόγου. Η εκλογική διαδικασία θα διαρκέσει από τις 10:00 μέχρι τις 13:00 και θα αφορά την εκλογή:

1. Νέου Επταμελές (7) Διοικητικού Συμβουλίου.
2. Νέας Τριμελής (3) Εξελεγκτικής Επιτροπής.
3. Ενός (1) Αντιπροσώπου του Συλλόγου για της Ενώσεις Τριτέκνων.

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα οικονομικώς τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου (και οι δυο γονείς κάθε οικογένειας).

Υποψηφιότητες και για τα τρία όργανα θα γίνονται δεκτές μέχρι την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021 και ώρα 21:00 ύστερα από επικοινωνία με τα μέλη του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου.

Μήνυμα μελών απερχόμενου Δ. Σ.

" Αγαπητοί Τρίτεκνοι, τα τελευταία 4 χρόνια, προσπαθήσαμε και πιστεύουμε ότι καταφέραμε να στήσουμε ξανά τον Σύλλογο. Βρεθήκαμε μπροστά σε πολλές δυσκολίες αλλά πιστεύουμε ότι τελικά καταφέραμε να προσφέρουμε κάτι στις Τρίτεκνες οικογένειες του Νομού μας. Γίνανε εκδρομές, εκδηλώσεις για τα παιδιά μας, ενημερωτικές εκδηλώσεις με ψυχολόγους για εμάς τους γονείς, ομαδικές συμμετοχές σε αθλητικά δρώμενα της περιοχής μας, συνεργασία με άλλους συλλόγους καθώς και κάποιες διανομές τροφίμων. Έχουμε φτιάξει ένα αρκετά καλό δίκτυο ενημέρωσης, μέσω των μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, Ιστοσελίδας και προσωπικών μηνυμάτων. Πετύχαμε εκπτώσεις και προσφορές σε αρκετά καταστήματα της περιοχής μας, μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη (σε δυο από τους τρεις Δήμους του Νομού μας). Καταφέραμε ο Σύλλογος μας να πάρει Πιστοποίηση ως Φορέας Κοινωνικής Φροντίδας αλλά και να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με την ΟΠΟΤΤΕ καθώς και με Συλλόγους Τριτέκνων άλλων περιοχών.
Όλα αυτά τα πετύχαμε ως ΟΜΑΔΑ... Δυστυχώς κάποιοι από εμάς έχουν αποφασίσει να σταματήσουν. Ο Σύλλογος όμως δεν πρέπει να σταματήσει σε εμάς. Σε αυτή την εκλογική διαδικασία θα πρέπει να ενεργοποιηθούν και άλλα μέλη. Θα πρέπει να είναι εκπρόσωποι στο Δ. Σ. αλλά και να βοηθήσουν το νέο Δ.Σ. μέλη από όλες της περιοχές του Νομού μας. Η λειτουργία του Συλλόγου θα είναι πολύ καλύτερη αν υπήρχαν άτομα διατεθειμένα να βοηθήσουν από την Παραμυθιά, την Πέρδικά, τα Συβότα.... Όλοι έχουμε τρία παιδιά, όλοι δουλεύουμε, όλοι έχουμε υποχρεώσεις και λίγο χρόνο, αλλά και όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε να συνεχίσει να λειτουργεί ο Σύλλογος.
Τέλος θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την απόφασή μας, η οποία και ανακοινώθηκε και στην Γενική Συνέλευση (13-06-2021) ότι σε περίπτωση που μέχρι την λήξη της προθεσμίας υποβολής υποψηφιοτήτων (Παρασκευή 25 Ιουνίου και ώρα 21:00) δεν υπάρχει ο απαιτούμενος αριθμός υποψηφίων για την διενέργεια των εκλογών, θα ματαιώσουμε την εκλογική διαδικασία και θα παραδώσουμε όλα τα στοιχεία του Συλλόγου σε Δικηγορικό Γραφείο με σκοπό την υπαγωγή του Συλλόγου στο Πρωτοδικείο Θεσπρωτίας (πραγματικά είναι κάτι που δεν θέλουμε να γίνει...)
Σας ευχαριστούμε για την στήριξη στις προσπάθειές μας αυτά τα 4 χρόνια και περιμένουμε πλέον και τη δική σας βοήθεια."

Tα μέλη του Δ.Σ.
του Συλλόγου Γονέων
με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας
Read More »
Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Εκλογές στον Σύλλογο Γονέων με Τρία Παιδιά Ν. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Γιόγιακας: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Γιόγιακας: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία


Τη στήριξη κάθε προσπάθειας να ενισχυθεί η συνεργασία με τους εκπροσώπους της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και με τις Αλβανικές Αρχές προκειμένου να διασφαλιστούν βασικά δικαιώματα των ομογενών στη γειτονική χώρα, υπογράμμισε ο Βασίλης Γιόγιακας στη συνάντηση που είχε ως Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας - Αλβανίας με την Πρέσβη της Αλβανίας στην Αθήνα, κυρία Luela Hajdaraga. Στη συνάντηση συμμετείχαν από την ελληνική πλευρά η Αντιπρόεδρος της Ομάδας, Βουλευτής Ιωαννίνων της Ν.Δ. Μαρία Αλεξάνδρα Κεφάλα και το μέλος της Ομάδας, Βουλευτής Πρέβεζας του ΣΥΡΙΖΑ Κωσταντίνος Μπάρκας.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στην πρόοδο της Αλβανίας στους τομείς των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους Δικαίου - οι οποίοι περιλαμβάνονται στα προαπαιτούμενα που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων - και στη σημασία τους για την προστασία των δικαιωμάτων περιουσίας, εκπαίδευσης και αυτοπροσδιορισμού της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας. Χαρακτήρισε την Εθνική Ελληνική Μειονότητα «γέφυρα φιλίας και συνεργασίας» μεταξύ των δύο χωρών που συμβάλει στην αλληλοκατανόηση και έχει πολλούς λόγους να επιθυμεί και να επιδιώκει αρμονικές διμερείς σχέσεις, εποικοδομητικό διάλογο, καλή γειτονία.


Ο κ. Γιόγιακας χαρακτήρισε «θετική εξέλιξη» τη συμφωνία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών να επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις σχετικά με τη σύνταξη συνυποσχετικού για την παραπομπή της Οριοθέτησης Θαλασσίων Ζωνών στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, σημειώνοντας ότι μπορεί να ανοίξει το δρόμο για τη διευθέτηση και άλλων σημαντικών εκκρεμοτήτων στις διμερείς σχέσεις.
Στάθηκε επίσης στην πρόσφατη επαναλειτουργία των Τελωνείων Μαυροματίου και Κρυσταλλοπηγής εκφράζοντας την ελπίδα ότι η βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα επιτρέψει περαιτέρω χαλάρωση των περιορισμών σε ό,τι αφορά τα όρια ημερήσιων διελεύσεων και τις θεωρήσεις εισόδου για οικογενειακές επανενώσεις.
Read More »
Γιόγιακας: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία Γιόγιακας: Στηρίζουμε κάθε προσπάθεια να διασφαλιστούν τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

10 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
10 τα σημερινά κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 0
ΠΕ Θεσπρωτίας 0
ΠΕ Ιωαννίνων 9
ΠΕ Πρέβεζας 1


Read More »
10 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο 10 τα σημερινά κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Θεσπρωτία: Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Θεσπρωτία: Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται το κολύμπιΧαρακτηρίζουμε:

1. Τα θαλασσινά νερά των ακτών κολύμβησης Π.Ε Θεσπρωτίας και συγκεκριμένα της Δ.Κ Ηγουμενίτσας - Τ.Κ Πλαταριάς - Δ.Κ Πέρδικας – Τ.Κ Συβότων – Τ.Κ Σαγιάδας , κατάλληλα για κολύμβηση
2. Τα θαλασσινά νερά
- Των λιμένων και μόνιμων αγκυροβολίων
- Των εκβολών του ποταμού Καλαμά 100 μ. εκατέρωθεν
- Της θαλάσσιας περιοχής ,βραχώδη ακτή Ν.Α Ακρωτηρίου «Γωνιά» προς τον κόλπο Πλαταριάς και 200 μ εκατέρωθεν ακατάλληλα για κολύμβηση.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣ
Read More »
Θεσπρωτία: Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι Θεσπρωτία: Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Bravo Sustainability Awards 2021

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Bravo Sustainability Awards 2021Δύο νέες διακρίσεις απέσπασε η ΔΩΔΩΝΗ στο πλαίσιο της εβδομάδας Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021, που διοργανώνεται από το Qualitynet Foundation, οι οποίες αφορούσαν την πρωτοβουλία της εταιρείας για Ισχυρή Εφαρμογή Στρατηγικών σε Θέματα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης καθώς και τη Στήριξη Ευπαθών Ομάδων Κατά το Πρώτο Κύμα Έξαρσης του COVID-19.

Συγκεκριμένα, στον πυλώνα Bravo Governance, η ΔΩΔΩΝΗ διακρίθηκε ως προς την ισχυρή εφαρμογή στρατηγικών σε θέματα Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί τον τελευταίο χρόνο, στηρίζοντας έμπρακτα την περιοχή της Ηπείρου, τον ελληνικό πρωτογενή τομέα αλλά και το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο μέσα από υπεύθυνες δράσεις και βιώσιμες πρωτοβουλίες που εστιάζουν στον τομέα της περιβαλλοντικής Ευθύνης, στις Βιώσιμες Προμήθειες και στον Σεβασμό στα Εργασιακά, Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εταιρικά δικαιώματα και πρότυπα.

Παράλληλα, στον Πυλώνα Bravo Society, η ΔΩΔΩΝΗ διακρίθηκε στο πλαίσιο του συνεχούς κοινωνικού προγράμματος «Η Γεύση του Καλού», μέσω του οποίου στήριξε ευπαθείς και οικονομικά ευάλωτες ομάδες ανθρώπων στις Περιφέρειες της Ηπείρου και της Αττικής, από την εξάπλωση του πρώτου κύματος του COVID-19. Ειδικότερά, η εταιρεία κατάφερε και παρείχε αποτελεσματική στήριξη των παραπάνω ομάδων, εξασφαλίζοντας την ασφαλή πρόσβαση τους σε βασικές παροχές, περιορίζοντας τις μετακινήσεις τους, ενώ παράλληλα συνείσφερε προσφέροντας μεγάλη ποσότητα υλικού υγειονομικού ενδιαφέροντος στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων.

Αναφορικά με τις νέες αυτές διακρίσεις, ο κ. Μιχάλης Παναγιωτάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΩΔΩΝΗ σημείωσε: «Στη ΔΩΔΩΝΗ είμαστε πολύ χαρούμενοι που βρισκόμαστε για ακόμα μια φορά στην ευχάριστη θέση να λαμβάνουμε δύο τόσο τιμητικές διακρίσεις. Για εμάς δεν είναι ένα ακόμα βραβείο, αλλά η αναγνώριση της συλλογικής μας δουλειάς και προσπάθειάς να συμβάλουμε μέσω υπεύθυνων πρακτικών, στην προστασία της βιοποικιλότητας και των φυσικών πόρων, να παρέχουμε ένα άριστο εργασιακό περιβάλλον ενώ παράλληλα να καταφέρνουμε να θέτουμε στο επίκεντρο το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο και την τοπική κοινωνία μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικού και εθελοντικού χαρακτήρα. Δεσμευόμαστε ότι θα συνεχίσουμε να εξελισσόμαστε, λειτουργώντας πάντα με βάση τις εταιρικές μας αξίες».

Η Εβδομάδα Βιώσιμης Ανάπτυξης Bravo Sustainability Week 2021 είναι το ετήσιο ραντεβού όλων των Υπεύθυνων Οργανισμών, που αναπτύσσουν πρωτοβουλίες που υποστηρίζουν τη μετάβαση μας σε ένα βιώσιμο μέλλον καθώς και των Ενεργών Πολιτών που συμμετέχουν και συμβάλλουν στην επιτυχία και εξέλιξη των πρωτοβουλιών που διαμορφώνουν τη Δημιουργία της Ελλάδας του Αύριο.
Read More »
Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Bravo Sustainability Awards 2021 Διάκριση της ΔΩΔΩΝΗ στα Bravo Sustainability Awards 2021 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Στο κάμπινγκ Δρεπάνου η 20 Πανελλήνια συνάντηση του Transalp Hellas club (18-21 Ιουνίου)

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Στο κάμπινγκ Δρεπάνου η 20 Πανελλήνια συνάντηση του Transalp Hellas club (18-21 Ιουνίου)


Αγαπητά μέλη και φίλοι του Συλλόγου,
Ύστερα από αρκετούς μήνες εγκλεισμού, ήρθε η στιγμή να ταξιδέψουμε με τις μοτοσυκλέτες μας, να ξανασμίξουμε και να περάσουμε όμορφα όπως ξέρουμε καλά να κάνουμε.

Φέτος μάλιστα ο Σύλλογός μας συμπληρώνει 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας οπότε τι πιο ωραίο να το γιορτάσουμε με μια Πανελλήνια Συνάντηση που θα μας μείνει αξέχαστη;

Την 20ή Πανελλήνια Συνάντηση θα φιλοξενήσει φέτος το camping ΔΡΕΠΑΝΟ στην Ηγουμενίτσα, το 3ήμερο του Αγ. Πνεύματος 18-21/6/2021.
111111111

Read More »
Στο κάμπινγκ Δρεπάνου η 20 Πανελλήνια συνάντηση του Transalp Hellas club (18-21 Ιουνίου) Στο κάμπινγκ Δρεπάνου η 20 Πανελλήνια συνάντηση του Transalp Hellas club (18-21 Ιουνίου) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για επίθεση σε αστυνομικό με σιδερολοστό

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Ηγουμενίτσα: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για επίθεση σε αστυνομικό με σιδερολοστόΈνα αποτρόπαιο συμβάν συνέβη πέρυσι τον Αύγουστο στην παραλία των Παξών και χθες ο δράστης καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Ηγουμενίτσας σε 9 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Ο εν λόγω αστυνομικός βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και περπατούσε αμέριμνος στην παραλία των Παξών, πέρυσι τον Αύγουστο, μαζί με δυο γυναίκες αστυνομικούς. Κι αυτές βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας. Τίποτα δεν προδίκαζε τα όσα θα επακολουθούσαν λίγα λεπτά αργότερα όταν μια ανδρική φιγούρα έκανε ξαφνικά την εμφάνιση της, κραδαίνοντας έναν σιδερολοστό. Πρόκειται για έναν Αλβανό αγρότη 50 ετών ο οποίος αιφνιδίασε τον αστυνομικό και του επιτέθηκε με λύσσα, έχοντας προφανή σκοπό να τον αποτελειώσει ή να του προκαλέσει σοβαρές βλάβες. Κάτι που τελικά κατάφερε, καθώς η δύναμη με την οποία τον χτυπούσε στο κεφάλι με τον σιδερολοστό ήταν τέτοια που δεν του άφησε καν το περιθώριο να αμυνθεί.

Τα περισσότερα χτυπήματα είχαν στόχο το πρόσωπο και το κεφάλι του αστυνομικού με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις
και να χρειαστεί να υποβληθεί σε διαδοχικές πλαστικές επεμβάσεις.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο 50χρονος έδερνε τον αστυνομικό χωρίς έλεος, αδιαφορώντας για το αν θα κατάφερνε να επιβιώσει από την σφοδρότητα των χτυπημάτων.

Χθες ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Ηγουμενίτσας, ο δράστης ισχυρίστηκε ότι δήθεν είχε προσωπικές διαφορές με το θύμα από παλαιότερη σύλληψη του, ισχυρισμοί που όμως διαψεύστηκαν από τους υπόλοιπους μάρτυρες καθως διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω αστυνομικός ουδέποτε είχε συλλάβει τον 50χρονο Αλβανό αγρότη, ο οποίος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές για άλλα αδικήματα (κλοπές, ενδοοικογενειακη βια).

Ο δικηγόρος του αστυνομικού, Ανδρέας Ταγαράκης μιλώντας στο protothema.gr, είπε ότι πρόκειται για μια ηθική δικαίωση για τον εντολέα του, μάχιμο αστυνομικό με πολλές διακρίσεις και βραβεύσεις στο παρελθόν, ο οποίος αν και διέφυγε τον κίνδυνο εξακολουθεί να ταλαιπωρείται και να υφίσταται τις συνέπειες από την βαναυσότητα της συμπεριφοράς που επέδειξε εναντίον του ο δράστης.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για επίθεση σε αστυνομικό με σιδερολοστό Ηγουμενίτσα: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη εννέα ετών για επίθεση σε αστυνομικό με σιδερολοστό Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Προκήρυξη Δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας»

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Προκήρυξη Δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας»Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η νέα δράση «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Πληττόμενων από την Πανδημία Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας - ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ»

Η δράση προβλέπει επιδότηση ως 400.000 € μη επιστρεπτέας επιχορήγησης υπό μορφή Κεφαλαίου Κίνησης, που δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% για τις επιχειρήσεις με επιλέξιμο ΚΑΔ στην κατηγορία 55 (καταλύματα) και 2,5% για επιχειρήσεις με άλλον επιλέξιμο ΚΑΔ, επί του ετησίου Κύκλου Εργασιών του 2019.

Στις επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2019 ή εντός του 2020 η μη επιστρεπτέα ενίσχυση δύναται να ανέλθει κατά μέγιστο σε ποσοστό 5% ή 2,5% ανάλογα με την επιλέξιμη δραστηριότητα του ανηγμένου κύκλου εργασιών του έτους έναρξης εργασιών (2019 ή 2020).

Στις επιχειρήσεις που κατά το 2019 βρίσκονταν σε κατασκευαστικό στάδιο και αποδεδειγμένα δεν είχαν έσοδα από επιχειρηματική δραστηριότητα οποιουδήποτε είδους, αποδίδεται συνολική μη επιστρεπτέα επιχορήγηση που δύναται να ανέλθει σε ποσοστό 5% ή 2,5% ανάλογα με την επιλέξιμη δραστηριότητα, επί του συνολικού ή του ανηγμένου Κύκλου Εργασιών του 2020.

Δικαιούχοι είναι τουριστικές επιχειρήσεις ανεξαρτήτως νομικής μορφή, και ειδικότερα επιχειρήσεις φιλοξενίας κάθε μορφής, τουριστικά πρακτορεία, και τουριστικά λεωφορεία, που έχουν έναρξη εργασιών μέχρι την 31.12.2020, έχουν συμπληρώσει 1 τουλάχιστον ΕΜΕ μισθωτής εργασίας κατά το 2019 και έχουν κύριο ΚΑΔ ή ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα έναν από τους επιλέξιμους του Κεφαλαίου 6 της Πρόσκλησης της Δράσης. Επίσης θα πρέπει να παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών του 2020 ποσοστού 30%, τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019.

Επισημαίνεται ότι το κεφάλαιο κίνησης δεν δύναται να χρησιμοποιηθεί για την ίδρυση νέας τουριστικής εγκατάστασης.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την 01.04.2021 και μετά και η καταβληθείσα προκαταβολή κεφαλαίου κίνησης θα πρέπει να έχει αναλωθεί έως 31.12.2021.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά από 16.06.2021 έως 29.09.2021 στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) www.ependyseis.gr/mis

Επικοινωνία – Πληροφορίες: Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ, Τηλ: 8011136300, Εmail: infoepan@mou.gr, Ιστοσελίδες: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr. Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & εταίρων: www.efepae.gr & www.diaxeiristiki.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας www.e-thesprotias.gr.

Επιπλέον στα γραφεία του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στεγάζεται Περιφερειακό Γραφείο της Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων (εταίρου του ΕΦΕΠΑΕ), με περιοχή ευθύνης την Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες. Αρμόδιος Υπάλληλος, κος Ιωάννου Στέφανος, Τηλ: 2665029484, Email: thesprotia@diaxeiristiki.gr

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Προκήρυξη Δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» Προκήρυξη Δράσης «Επιδότηση Κεφαλαίου Κίνησης Τουριστικών Επιχειρήσεων Φιλοξενίας» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένωνΜε το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας η κυβέρνηση επιχειρεί να απαντήσει σε πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα της εργασίας που συναντώνται με αυτά της οικογενειακής και προσωπικής ζωής, τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής.
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας υπογράμμισε ότι η αντιπολίτευση καταφεύγει σε σκόπιμη σύγχυση και παραπληροφόρηση για επίμαχες διατάξεις του νομοσχεδίου. «Η πραγματικότητα είναι ότι δεν υπάρχει κατάργηση του 8ώρου. Απλά οι 40 ώρες της εργάσιμης εβδομάδας μπορεί να μοιράζονται διαφορετικά μέσα στις ημέρες, κάτι που σε μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδους όπως ο Τουρισμός εφαρμόζεται χρόνια. Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό - όταν προβλέπεται ατομική συμφωνία με τον εργοδότη - μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία του εργαζόμενου. Η πραγματικότητα είναι, επομένως, ότι το 40ωρο πληρώνεται στο ακέραιο. Όπως στο ακέραιο προβλέπεται να πληρώνονται οι υπερωρίες, και όχι φυσικά να ανταλλάσσονται με ρεπό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Γιόγιακας.
«Ύστερα από αυτά, θα περίμενε κανείς εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των ποιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την ευημερία των πολλών, να στηρίξουν τις ρυθμίσεις που αναμετρώνται με γνωστά και δύσκολα προβλήματα. Και όχι να στοιχίζονται πίσω από συνθήματα μιας άλλης εποχής, πίσω από μια στενή κομματική πελατεία που έχει από καιρό σταματήσει να εκφράζει το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι μάσκες έπεσαν!», είπε κλείνοντας την ομιλία του. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο:

Κυρίες και κύριοι Υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Είτε αρέσει σε κάποιους είτε όχι, η σημερινή κυβέρνηση τολμά να αναμετρηθεί με τα προβλήματα του τόπου!
Προβλήματα που οι περισσότεροι ομολογούν ότι υπάρχουν, αλλά που κανείς δεν τόλμησε να αγγίξει ή δεν μπόρεσε να κάνει τη διαφορά.
Αν μη τι άλλο, το παρόν νομοσχέδιο είναι άλλη μια απόδειξη ότι η Νέα Δημοκρατία επιχειρεί να απαντήσει σε προβλήματα πραγματικά, όσο και επίκαιρα.
Σε πεδία ευαίσθητα όσο και δύσκολα, όπως αυτά της εργασίας, που μάλιστα συναντώνται με αυτά της οικογενειακής και προσωπικής ζωής.
Άραγε, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι πρόβλημα η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία;
Δεν είναι πρόβλημα, όταν επιχειρούνται παρεμβάσεις για να πέσουν «στα μαλακά» κάποιοι που έχουν παραβεί την εργατική νομοθεσία;
Ή όταν μια ισχνή μειοψηφία οργανωμένων συμφερόντων παρανομεί και αρνείται να εξυπηρετήσει βασικές ανάγκες της κοινωνίας;
Δεν είναι πρόβλημα, όταν η εργασιακή πραγματικότητα στέκεται εμπόδιο στη δημιουργία οικογένειας;
Ή όταν το άτομο γίνεται αποδέκτης συμπεριφορών στο χώρο εργασίας που προσβάλλουν την αξιοπρέπεια και την ελευθερία του;
Ή μήπως δεν είναι πρόβλημα η κατάχρηση της τηλεργασίας, που ήλθε στην επιφάνεια μετά τα lockdown των προηγούμενων μηνών;
Ασφαλώς και όλα αυτά είναι προβλήματα!
Και είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας – αυτή που κάποιοι βάζοντας ταμπέλες αποκαλείτε «νεοφιλελεύθερη» και «συντηρητική» - που έρχεται να τα αντιμετωπίσει.
Με προχωρημένες παρεμβάσεις που δανείζονται την εμπειρία ευρωπαϊκών κρατών, άλλων με παράδοση στο κράτος πρόνοιας, άλλων με αριστερές και κεντροαριστερές κυβερνήσεις.
Που προστατεύουν καλύτερα τους εργαζόμενους και τους δίνουν τη δύναμη της επιλογής.
Που δίνουν και στις επιχειρήσεις περισσότερη ευελιξία ώστε να μπορούν να σταθούν στον διεθνή ανταγωνισμό, να αναπτυχθούν για να δημιουργήσουν δουλειές.
Αυτή η κυβέρνηση αφαιρεί από κάποιους το μονοπώλιο του «φιλεργατισμού» και της «κοινωνικής ευαισθησίας».
Και αυτό είναι που ενοχλεί, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι:
ότι υπάρχει μια κυβέρνηση που «τη βγαίνει» σε κάποιους «από τα αριστερά»!
ότι μπαίνει σε χωράφια που μέχρι πρόσφατα κάποιοι θεωρούσαν δικά τους!
Γι’ αυτό αντιδρούν με τον μόνο τρόπο που γνωρίζουν!
Με φυγή προς τα πίσω.
Ανασύροντας προκάτ συνθήματα, έτοιμα για κάθε χρήση.
Προστατεύοντας κατεστημένα συμφέροντα και προνόμια, που μάλιστα έχουν κοστίσει στην κοινωνία και τη χώρα.
Και, το χειρότερο, διαστρεβλώνοντας τις θέσεις των πολιτικών τους αντιπάλων και παραπληροφορώντας τους πολίτες.
Αυτή η σκόπιμη σύγχυση και παραπληροφόρηση, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι αποκαλύφθηκε στις Επιτροπές.
Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να ξέρουν αυτό που πραγματικά θα ισχύσει και όχι αυτό που κάποιοι διαδίδουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…
Η πραγματικότητα, λοιπόν, είναι ότι δεν υπάρχει κατάργηση του 8ώρου.
Απλά οι 40 ώρες της εργάσιμης εβδομάδας μπορεί να μοιράζονται διαφορετικά μέσα στις ημέρες, κάτι που σε μεγάλες επιχειρήσεις και κλάδους όπως ο Τουρισμός εφαρμόζεται χρόνια.
Η πραγματικότητα είναι ότι αυτό – όταν προβλέπεται ατομική συμφωνία με τον εργοδότη - μπορεί να γίνει μόνο με πρωτοβουλία του εργαζόμενου.
Η πραγματικότητα είναι, επομένως, ότι το 40ωρο πληρώνεται στο ακέραιο.
Όπως στο ακέραιο προβλέπεται να πληρώνονται οι υπερωρίες, και όχι φυσικά να ανταλλάσσονται με ρεπό…
Απλά αυξάνεται το πλαφόν των υπερωριών για να μπορεί μια επιχείρηση να ανταποκριθεί στην εποχικότητα της ζήτησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για να μπορεί ο εργαζόμενος να ενισχύσει το εισόδημά του.
Η πραγματικότητα είναι ότι είμαστε η 3η χώρα στην Ευρώπη που φέρνουμε μέτρα για την προστασία όσων εργάζονται στο σπίτι, με κυριότερο το δικαίωμα αποσύνδεσης.
Όπως είναι πραγματικότητα ότι με την Επιθεώρηση Εργασίας να γίνεται Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή δεν παραβιάζεται η συνταγματική πρόβλεψη ότι το δικαίωμα εργασίας προστατεύεται από το Κράτος.
Γιατί οι Ανεξάρτητες Αρχές είναι διοικητικά όργανα που είναι ενταγμένα στο Κράτος!
Είναι, επίσης, πραγματικότητα ότι εφαρμόζεται επιτέλους, με σκοπό να γίνει υποχρεωτική, η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.
Για να ελεγχθεί η αδήλωτη και απλήρωτη εργασία και να πληρώνεται ο εργαζόμενος τις υπερωρίες που έχει δουλέψει.
Αυτές είναι μόνο μερικές από τις προβλέψεις που βελτιώνουν τη θέση των εργαζομένων, βελτιώνουν τις επιλογές και βελτιώνουν την προστασία τους.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αναφέρθηκα σε σημεία που, δυστυχώς, μπήκαν κάτω από τον παραμορφωτικό φακό της κομματικής σκοπιμότητας.
Θα ήταν άδικο να μην αναφερθώ ωστόσο σε ολόκληρα μέρη του νομοσχεδίου με τα οποία πιστεύω και ελπίζω ότι τα περισσότερα, αν όχι όλα τα κόμματα, οφείλουν να συμφωνήσουν.
Και σε αυτά τα θέματα, είναι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που έρχεται να κάνει τη διαφορά.
Είναι αυτά που αφορούν την ισορροπία μεταξύ εργασίας και οικογένειας, από την καθιέρωση και επέκταση μιας σειράς αδειών για γονείς και την προστασία των γονιών από απόλυση, μέχρι τις ευέλικτες ρυθμίσεις για γονείς και για φροντιστές κοντινών ατόμων με σοβαρό πρόβλημα υγείας.
Αλλά και το μέρος για την αντιμετώπιση της βίας και παρενόχλησης, του οποίου οι ρυθμίσεις αγκαλιάζουν μέχρι και δραστηριότητες με μεγαλύτερη εργασιακή ανασφάλεια και περιορισμένη προστασία, όπου απασχολούνται συνήθως γυναίκες.
Ύστερα από αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, θα περίμενε κανείς εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των εργαζομένων, των γυναικών, των ποιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού,
εκείνοι που κόπτονται για την προστασία των θεμελιωδών ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και για την ευημερία των πολλών,
να στηρίξουν τις ρυθμίσεις που αναμετρώνται με γνωστά και δύσκολα προβλήματα.
Και όχι να στοιχίζονται πίσω από συνθήματα μιας άλλης εποχής, πίσω από μια στενή κομματική πελατεία που έχει από καιρό σταματήσει να εκφράζει το μεγαλύτερο και πιο δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας μας.
Δυστυχώς γι’ αυτούς, οι μάσκες έπεσαν!
Θα φανεί άλλωστε και στην ονομαστική ψηφοφορία της Τετάρτης!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων Βασίλης Γιόγιακας: Η κυβέρνηση αντιμετωπίζει πραγματικά και επίκαιρα προβλήματα των εργαζομένων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Σεμινάριο ψηφιακού Marketing από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον Βασίλη Παππά

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Σεμινάριο ψηφιακού Marketing από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον Βασίλη Παππά«Πως το Digital Marketing μπορεί να βοηθήσει πρακτικά μια μικρή επιχείρηση».
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας διοργανώνει εκπαιδευτικό σεμινάριο με στόχο την ενημέρωση των επιχειρήσεων της Θεσπρωτίας για τα νέα εργαλεία Ψηφιακού Marketing που μπορούν να χρησιμοποιήσουν, ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις που έχει δημιουργήσει η Πανδημία και το νέο επιχειρηματικό τοπίο που καλούμαστε όλοι να διαχειριστούμε.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τη Δευτέρα 28 Ιουνίου 2021 και ώρα 19:00 έως και 21:00 με θέμα:

«Πως το Digital Marketing μπορεί να βοηθήσει πρακτικά μια μικρή επιχείρηση»

Εισηγητής της εκπαίδευσης θα είναι ο κος Βασίλης Παππάς, Σύμβουλος Επιχειρήσεων & Marketing, ιδρυτής του Epixeirein.gr με πολυετή εμπειρία στο Marketing επιχειρήσεων.

Η ανωτέρω ενημερωτική εκδήλωση διοργανώνεται από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα πλαίσια των ανταποδοτικών υπηρεσιών του και η πρόσβαση σε αυτή είναι ΔΩΡΕΑΝ αποκλειστικά για ΟΛΕΣ τις επιχειρήσεις και επαγγελματίες του Ν. Θεσπρωτίας.

Για την Συμμετοχή σας απαιτείται η ΕΓΓΡΑΦΗ σας έως και την Δευτέρα 28/06/2021 και ώρα 13:00 στον σύνδεσμο https://forms.gle/o5gnuhZisVJ4F6xi6

Ακολούθως θα λάβετε τον σύνδεσμο (link) συμμετοχής στο email που θα δηλώσετε.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Σεμινάριο ψηφιακού Marketing από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον Βασίλη Παππά Σεμινάριο ψηφιακού Marketing από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον Βασίλη Παππά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή αυτοκινήτου

Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021
Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή αυτοκινήτου Συνελήφθη, χθες (14-06-2021) αργά το βράδυ στην περιοχή της Πεδινής Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή αυτοκινήτου.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο κατηγορούμενος χθες το βράδυ αφαίρεσε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο από την Πεδινή Ιωαννίνων όπου στη συνέχεια το εγκατέλειψε σε κοντινή απόσταση λόγω εκτροπής του και διέφυγε πεζός.

Στο πλαίσιο αναζητήσεων αστυνομικοί της προαναφερθείσας υπηρεσίας εντόπισαν άμεσα τον δράστη στην παραπάνω περιοχή όπου και τον συνέλαβαν.

Το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη του.

Ο συλληφθείς με την σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Read More »
Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή αυτοκινήτου Συνελήφθη άμεσα ημεδαπός για κλοπή αυτοκινήτου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 15, 2021 Rating: 5

Σελίδες