ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015

ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ

Είναι γνωστό το «σύνδρομο» του άλλοτε υπαλλήλου των επιχειρήσεων, από τις οποίες έφαγε ψωμί, όπως λέει ο θυμόσοφος λαός μας.
Επιχειρήσεων που επιχείρησαν, όλα αυτά τα χρόνια να πετύχουν σχέσεις φιλίας και όχι εργασίας.
Συνηθίζει ο Βαγγέλης Μάστορας να εγκαλεί συγκεκριμένους πολιτικούς, βουλευτές και δημάρχους, για … αγνωμοσύνη, επειδή για κάποιο χρονικό διάστημα «συνεργάζονταν» μαζί τους, χωρίς όμως εκείνοι να ανέχονται τις όποιες απαιτήσεις του.
Πολλές παροιμίες διδάσκουν περί αυτού, αλλά ο παριστάνων  την αυθεντία της δημοσιογραφίας, ή τις αγνοεί ή δεν τις αντέχει.
Για ποια δημοσιογραφία όμως ομιλεί, όταν, δεν έκανε τον κόπο να αναζητήσει ...
τα επιστημονικά τεκμηριωμένα, βεβαρημένα αποτελέσματα εξέτασης του νερού, προκειμένου να στηρίξει τις όποιες απόψεις.
Αρκέστηκε όμως στο μένος που τον έχει κυριεύσει, κατά των ΜΜΕ, στα οποία εργάστηκε και όπως τότε ελπίζαμε να προσγειωθεί στην αντικειμενική και υπεύθυνη δημοσιογραφία, αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε ανεπίδεκτος μάθησης.
Τόσο δε είναι κυριευμένος από το πάθος αυτό, που έφθασε στο σημείο να «πουλήσει» τον «κολλητό» του, κατά τις συχνά επαναλαμβανόμενες γραπτές του δηλώσεις, Αντιπεριφερειάρχη και να τσουβαλιάσει στο σκοτάδι, τα αποτελέσματα των εξετάσεων, τα οποία εκείνος, με την υπευθυνότητα που του επιβάλει η θέση του, έδωσε στη δημοσιότητα.
Το μόνο μέλημα του Βαγγέλη ήταν όπως είναι πάντα, να αμφισβητήσει την δημοσιογραφική δεοντολογία, εκείνων που του την δίδαξαν, με αγάπη, στοργή και υπευθυνότητα, εκτοξεύοντας εναντίον τους χολή -  δηλητήριο.
Βέβαια γνωρίζει καλά ο Βαγγέλης ότι εμείς είμαστε δεσμευμένοι με την υπόσχεση ότι ποτέ δεν θα τον αφήσουμε να πεινάσει, ούτε ο ίδιος, ούτε η οικογένειά του.
Γι’ αυτό και δεν επιχειρεί καν να ελέγξει τα πάθη που τον οδηγούν σε τέτοιες συμπεριφορές.
Για όλα τα παραπάνω, ας μας επιτρέψει να του δώσουμε ΔΩΡΕΑΝ, όπως πάντα, ένα ακόμη μάθημα ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι εμείς θα πονέσουμε για λογαριασμό του και εκείνος θα επιδοθεί στη λειτουργία οχετών και ύβρεων, σε βάρος μας.
Εμείς, από τον Δεκέμβριο μήνα, που αποδεδειγμένα το νερό της Ηγουμενίτσας έφθανε στις βρύσες των καταναλωτών πολύχρωμο και πολύοσμο, πράξαμε το καλώς εννοούμενο δημοσιογραφικό μας καθήκον.
Αναδείξαμε το πρόβλημα και μεταφέραμε στην αρμόδια Δημοτική Επιχείρηση τα εύλογα ερωτήματα των καταναλωτών, για το κατά πόσο το νερό αυτό είναι κατάλληλο για πόση και αν καθαρίστηκαν, όπως επιβάλλεται, οι δεξαμενές της.
Όσο δε η ΔΕΥΑΗ σιωπούσε, εμείς επανερχόμαστε με τα ίδια ερωτήματα, για λογαριασμό των πολιτών – καταναλωτών και μόνο.
Επειδή δε η ΔΕΥΑΗ για μήνες αρνούταν να ενημερώσει τους καταναλωτές της, ζητήσαμε δημόσια και τη συνδρομή της Ελληνική Δικαιοσύνης.
Πού, λοιπόν, ανακάλυψε ο Βαγγέλης το μεμπτών;
Πού ανακάλυψε την δημοσιογραφική μας αναξιοπιστία;
Μάλλον ξέχασε από τα μαθήματα που του παραδίδαμε όλα τα χρόνια που ήταν στη «δούλεψή» μας την πρώτη δεοντολογική δημοσιογραφική επιταγή, σύμφωνα με την οποία, είναι προτιμότερη η όποια υπερβολή από την παραμικρή απόκρυψη της αλήθειας ή του γεγονότος.
Εσκεμμένα, κρατηθήκαμε όλο αυτό το διάστημα, από την ημέρα παράδοσης μαθημάτων δημοσιογραφικής αξιοπιστίας από τον Βαγγέλη, μέχρι σήμερα.
Γιατί ελπίζαμε πως θα ένοιωθε την ανάγκη, έστω και από ντροπή να ζητήσει από τον «κολλητό» του Αντιπεριφερειάρχη, να του αποκαλύψει την αλήθεια.
Πού ξέρεις; Ίσως να … στράβωνε η στιγμή και έκανε το «δημοσιογραφικό» του καθήκον, έστω και για μια και μόνο φορά, απαλλαγμένος από το σύνδρομο, που τον έχει κυριεύσει όλα τα χρόνια, από τότε που θέλησε να δοκιμάσει και τις ευθύνες του εκδότη.
Οι οποίες ασφαλώς δεν περιορίζονται μόνο στο κέρδος, την καταπίεση, τον εκβιασμό και την διαπλοκή, για τα οποία ασφαλώς και δεν τον κατηγορούμε.
Δεν βρήκε το θάρρος, ούτε η τύχη τον ευνόησε.
Στην «πιάτσα» όμως, εδώ και τέσσερις μήνες περίπου κυκλοφορούν αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων ενός μικρού, που ζει ανάμεσά μας.
Αποτελέσματα που έκαναν τους γονείς του να υποστούν την οδυνηρότερη δοκιμασία της ζωής τους, μέχρι το παιδάκι, καθαρίσει οριστικά από το ιό Escherichia Coli, ο οποίος είχε ανιχνευτεί σε βρύση της γειτονιάς του, μετά από το ενδιαφέρον του Αντιπεριφερειάρχη Θωμά Πιτούλη, ο οποίος μερίμνησε να στείλει το δείγμα στο Γενικό Χημείο του Κράτους.
Θα περιμένουμε ακόμη λίγες μέρες για να του δώσουμε ακόμη μια ευκαιρία προσγείωσης, για να μην υποχρεωθεί αργότερα σε βίαιη.
Γιατί τότε θα εξαναγκαστεί να απαντήσει στους γονείς αυτού του παιδιού, για όσες αερολογίες χρησιμοποίησε, όχι για να καθησυχάσει το κοινό, αλλά απλά να ξεσπάσει πάνω μας, γα το ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ που θα μπορούσε να νοιώθει μέσα του.
Υ.Γ. Ασφαλώς και η Δημοτική Αρχή, Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος, ΔΕΥΑΗ, θα κληθούν να δώσουν κάποιες εξηγήσεις στους γονείς αυτού του παιδιού, αλλά και σε κάθε άλλου, που αγωνιούν για την υγεία των παιδιών τους.
Αναμένουμε

Read More »
ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΠΕΡΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΝΔ;

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΝΔ;Ούτε εξωκοινοβουλευτικό κόμμα να ήταν. Όμως περασμένα μεγαλεία, διηγώντας τα να κλαίς. Σπαραγμό, χαρακτήρισε τα συναισθήματά του, «σύνεργος» ιδεολόγος της προσυνεδριακής εκδήλωσης της ΝΔ στη Θεσπρωτία.
Σε μια αίθουσα που την γέμιζαν ακόμη και οι … ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ του 4%, οι Νεοδημοκράτες του ΣΑΜΑΡΑ, απλά κατέλαβαν τις 2-3 πρώτες σειρές των καθισμάτων. Κάποιοι, για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, υποστήριξαν ότι δεν ήταν … Συνέδριο, αλλά ΝΟΣ , χωρίς όμως να αναλογιστούν ότι σε αυτήν συμμετέχουν περίπου 150 μέλη αιρετά και μόνο. Από τον αριθμό αυτό μέχρι τους 37 «συνέδρους» χωρίς θεσμικές ιδιότητες οι περισσότεροι, η απόσταση είναι μεγάλη.
Ουδέν κακόν όμως αμιγές καλού. Αυτή η εικόνα ασφαλώς και είναι ένα πολύ ηχηρό μήνυμα. Αρκεί αυτό να καταδεχθούν να το αποδεχθούν και να το ερμηνεύσουν οι παραλήπτες του. Επειδή όμως κάτι τέτοιο δε είναι πιστευτό, ας μας επιτραπεί να το ερμηνεύσουμε εμείς.
Το παραπάνω μήνυμα έχει να κάνει με της απαίτηση του ελληνικού λαού να απαλλαγεί η πάλαι ποτέ μεγάλη παράταξη από εκείνους που το έφθασαν στα σημερινά δεδομένα.
Το πάθος του Σαμαρά να καθήσει στο Μαξίμου , το πλήρωσαν ακριβά και η χώρα και η παράταξη. Όπως ακριβά πλήρωσαν και τις επιλογές του σε πρόσωπα ,τα οποία απεδείχθησαν τα πλέον απεχθή βαρίδια.
Οίκτο προκαλεί ο Σαμαράς , όταν αγωνίζεται να ελέγξει το επικείμενο Συνέδριο, κυριευμένος από τα σύνδρομο της αλεπούς, που ακολουθούσε τον τράγο, με την ελπίδα να του πέσουν τα… Ας το πάρει απόφαση και ας παραμερίσει πριν τον απομακρύνουν βίαια οι Έλληνες πολίτες. ΥΓ. Άραγε, δεν αναρωτήθηκε κανείς γιατί στην προσυνεδριακή αυτή εκδήλωση απουσίασε η νεολαία του κόμματος, με δεδομένο το γεγονός ότι Θεσπρωτοί νεολαίοι, ιδεολόγοι του, είναι η συντριπτική πλειοψηφία στη Θεσπρωτία. Και μάλιστα επιστήμονες και αποκατεστημένοι επαγγελματίες , παρά το μνημονιακό κλίμα που επικρατεί.

ΥΓ.ΙΙ. Ο πολιτευτής του κόμματος (ειδικότητα και τίτλος που διατηρείται μέχρι την επόμενη εκλογική διαδικασία ), πρώην βουλευτής , πρώην υφυπουργός και νυν μισθωτός σύμβουλος, γιατί έλαμψε με την απουσία του; Αν κωλυόταν, γιατί δεν έστειλε ένα απλό μήνυμα;
Ποια απάντηση θα δώσει σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η απουσία του έχει να κάνει με.. εκδίκησή του, κατά του εκπροσώπου του κόμματος, ο οποίος, σαν πολιτικός του υπουργός-προϊστάμενος, δεν του παραχώρησε ούτε ψάθινη καρέκλα για την άσκηση των υφυπουργικών καθηκόντων.
Ποια απάντηση θα δώσει σε εκείνους που υποστηρίζουν ότι η απουσία του έχει να κάνει με την αδυναμία του χαρακτήρα του να αντιμετωπίσει τα συναισθήματά του, καθήμενος στην ίδια αίθουσα με εκείνον που τον παραμέρισε εκλογικά, όσο και με εκείνους που δεν τον τίμησαν με την ψήφο τους;

ΥΓ. ΙΙΙ. Για μια ακόμη φορά, οι αρμοδιοϊπεύθυνοι του κομματικών εκδηλώσεων στη Θεσπρωτία, αποδείχθηκαν οπαδοί της προχειρότητας.
Ως πότε παληκάρια;
Read More »
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΝΔ; ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΕΤΑΙ - ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Η ΝΔ; Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Κλειστός ο δρόμος στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας κατά την διάρκεια της παγκόσμιας συνάντησης μοτοσυκλετιστών

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Κλειστός ο δρόμος στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας κατά την διάρκεια της παγκόσμιας συνάντησης μοτοσυκλετιστών

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης Ηγουμενίτσας
Έχοντας υπόψη:
1.Την ανάγκη για ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας από 5η έως 7η Ιουνίου 2015 σε χώρους ευθύνης της Υπηρεσίας μας
2.Τη Μόνιμη Αστυνομική Εγκύκλιο υπ’ αριθμ. 05 (Σ.ΜΕ.Α.Τ 05).
3.Τις διατάξεις του Άρθρου 52 του Ν.2696/1999(ΦΕΚ 57Α) “Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας” όπως ισχύει.
4. Το άρθρο 173 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα Ηγουμενίτσας (ΦΕΚ 479/Β/78)
5.Το από 03/06/2015 έγγραφο Δήμου Ηγουμενίτσας


ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Α. Την απαγόρευση κυκλοφορίας επί της οδού Εθνικής Αντιστάσεως από τη διασταύρωση αυτής με την οδό 8ης Δεκεμβρίου έως και την διασταύρωση με την οδό Δαγκλή, όλων των οχημάτων από την Παρασκευή 05-06-2015 έως και την Κυριακή 07-06-2015, κατά τις ώρες 18:00 έως 04:00 της επομένης.
Κατά την κρίση του ο επικεφαλής δυνάμεων Τροχαίας κίνησης Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας δύναται να αποφασίσει τροποποίηση εν λόγω ωραρίου με γνώμονα την ασφάλεια του κοινού που θα διέρχεται την οδό.
B.Η παρούσα Απόφαση να γίνει ευρέως γνωστή με ανακοίνωση τύπου.

Ο Κεντρικός Λιμενάρχης
Πλοίαρχος Λ.Σ. ΜΑΖΗΣ Αντώνιος
Read More »
Κλειστός ο δρόμος στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας κατά την διάρκεια της παγκόσμιας συνάντησης μοτοσυκλετιστών Κλειστός ο δρόμος στα Πλατάνια Ηγουμενίτσας κατά την διάρκεια της παγκόσμιας συνάντησης μοτοσυκλετιστών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων επί της Δημοτικής οδού Γλυκής-Σουλίου

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων επί της Δημοτικής οδού Γλυκής-Σουλίου


'Έχοντας υπόψη:

Τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1 του Ν.2696/99 " Περί κυρώσεως του Κώδικα Οδικής κυκλοφορίας" και αποβλέποντας στην εύρυθμη κυκλοφορία των οχημάτων κατά τον εορτασμό του ολοκαυτώματος του Σ Ο Υ Λ Ι Ο Υ την Κυριακή, 07-06-2015.

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
Άρθρο 1ο

Απαγορεύουμε την κυκλοφορία των οχημάτων γενικά, ως εξής:

α)Την κάθοδο των οχημάτων από Τσαγγάρι και Σούλι προς Γλυκή από την 07.00΄ώρα μέχρι την 11.30΄ώρα της 07-06-2015.

β)Την άνοδο των οχημάτων από Γλυκή προς Τσαγγάρι και Σούλι από την 11.00΄ώρα μέχρι την 16.00΄ώρα της 07-06-2015.

γ) Την άνοδο των οχημάτων από το Βουλευτήριο Σουλίου προς το ύψωμα Αγίου Δονάτου, πλην των αυτοκινήτων των επισήμων προσώπων από ώρα 07.00΄μέχρι ώρα 12.30΄της 07-06-2015.

΄Αρθρο 2ο

Οι παραβάτες της παρούσας διώκονται και τιμωρούνται κατά τις διατάξεις του άρθρου 420 του Ποινικού Κώδικα.
Read More »
Ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων επί της Δημοτικής οδού Γλυκής-Σουλίου Ρύθμιση κυκλοφορίας οχημάτων επί της Δημοτικής οδού Γλυκής-Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης του κόλπου της Ηγουμενίτσας με δείκτη το αόρατο βακτηριοπλαγκτό

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης του κόλπου της Ηγουμενίτσας με δείκτη το αόρατο βακτηριοπλαγκτό

Καραγιάννη Ήρα
Λέκτορας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

Το υδάτινο στοιχείο και κυρίως οι παράκτιες περιοχές αποτελούσαν ανέκαθεν και σε παγκόσμια κλίμακα πόλο έλξης ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Ο κόλπος της Ηγουμενίτσας χωρίς να αποτελεί εξαίρεση, συγκεντρώνει στη σχετικώς μικρή έκτασή του σημαντικές δραστηριότητες στον τομέα της ναυτιλίας, του τουρισμού, της αλιείας και της ιχθυοκαλλιέργειας. Παράλληλα δέχεται πιθανόν σημαντικές επιδράσεις από την χέρσο δεδομένου ότι γύρω από τον κόλπο βρίσκεται μία γρήγορα αναπτυσσόμενη πόλη με πληθυσμό που υπερβαίνει τις 25.000 ενώ στα όρια της βρίσκεται ένα ημιφυσικό οικοσύστημα που περιλαμβάνεται στο δίκτυο NATURA (GR 2120001). Τα χαρακτηριστικά αυτά καθιστούν ιδαίτερα σημαντική και επιστημονικώς ενδιαφέρουσα τη μελέτη της οικολογικής κατάστασης του κόλπου. Για το σκοπό αυτό και στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης του Κόλπου της Ηγουμενίτσας με συνδυασμό κλασσικών και σύγχρονων μεθόδων» που διενεργείται απο το Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και σε συνεργασία με τον Φορέα Διαχείρισης Στενών και Εκβολών των Ποταμών Αχέροντα Καλαμά και τον Οργανισμό Λιμένα Ηγουμενίτσας πραγματοποιήθηκαν μηνιαίες δειγματοληψίες μεταξύ Οκτωβρίου 2012 και Σεπτεμβρίου 2013 σε αντιπροσωπευτικούς σταθμούς του κόλπου (νέο και παλαιό λιμάνι, πλησίον του βιολογικού καθαρισμού, ανοιχτά από την παραλία Δρέπανο και στην βόρεια πλευρά του κόλπου πλησίον του ημιφυσικού οικοσυστήματος).

Το βακτηριοπλαγκτό, δηλαδή αιωρούμενοι στο νερό μικροοργανισμοί με ρόλο-κλειδί στην ανοργανοποίηση της οργανικής ύλης και τους βιογεωχημικούς κύκλους των χημικών στοιχειών αποτέλεσε έναν από τους δείκτες της μελέτης. Για το ρόλο τους μέσα στα οικοσυστήματα τα βακτήρια αποκαλούνται και ως «οι χημικοί του πλανήτη». Για τη διερεύνηση της σύνθεσης των βιοκοινωνιών του (ποιοί οργανισμοί βρίσκονται στην υδάτινη στήλη του κόλπου) χρησιμοποιήθηκαν τα σύγχρονα εργαλεία της μοριακής βιολογίας και της βιοπληροφορικής. Τα αποτελέσματα δείξανε διακριτή εποχιακή διακύμανση όσον αφορά την υπό μελέτη παράμετρο ενώ οι διαφορές μεταξύ των σταθμών ήταν λιγότερο σημαντικές. Με άλλα λόγια, περισσότερο η εποχή και λιγότερο το σημείο δειγματοληψίας επηρέασε τα ευρήματά μας παρά το ότι βρισκόμαστε σε έναν κλειστό σχετικά κόλπο. Τους χειμερινούς μήνες μέχρι τις αρχές της άνοιξης ο επικρατέστερος εκπρόσωπος του βακτηριοπλαγκτού ήταν ένα βακτήριο (περισσότερο από 200 φορές μικρότερο από την τελεία στο τέλος της φράσης) -με την ονομασία SAR11— που εκτιμάται ότι είναι από τους αφθονότερους οργανισμούς στον παγκόσμιο ωεκανό και από τους πιο επιτυχημένους όσον αφορά την οικολογία του δεδομένου ότι πλέον ανιχνεύεται σε πολλά διαφορετικά θαλάσσια περιβάλλοντα, στην ανοιχτή θάλασσα αλλά και πλησιέστερα στις ακτές. Η αφθονία του SAR11 μειώθηκε ξαφνικά τον Μάιο σε όλους τους σταθμούς δειγματοληψίας ενώ άλλα βακτήρια τα οποία φαίνεται ότι έχουν την ικανότητα να διασπούν την οργανική ύλη που παράγεται μετά τις φυτοπλαγκτικές ανθίσεις αυξήθηκαν. Πράγματι, μετρήσεις της φωτοσυνθετικής χρωστικής χλωροφύλλης δείχνουν μία φυτοπλαγκτική άνθιση ως αποτέλεσμα των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών του νερού ήδη από τον Ιανουάριο στην περιοχή. Στη συγκεκριμένη μελέτη και με την συγκεκριμένη προσέγγιση που επιτρέπει την σε βάθος μελέτη της σύνθεσης του βακτηριοπλαγκτού δεν ανιχνεύτηκαν παθογόνοι μικροοργανισμοί αν και το καλοκαίρι εντοπίστηκε το γένος Vibrio στο οποίο ανήκουν παθογόνα στελέχη που προκαλούν υδατογενείς λοιμώξεις. Η φυσική παρουσία του στην περιοχή την συγκεκριμένη εποχή του έτους φαίνεται να σχετίζεται με την παρουσία κάποιων ειδών φυτοπλαγκτού. Παράλληλα, είναι ενδιαφέρον να αναφερθεί ότι δεν ανιχνεύθηκαν μικροοργανισμοί οι οποίοι να έχουν προέλευση από το χερσαίο περιβάλλον ή από εσωτερικά επιφανειακά ύδατα εύρημα που δείχνει μικρή επίδραση της χέρσου στο οικοσύστημα. Τέλος, το χρονοχωρικό πρότυπο σύστασης της βιοκοινωνίας του βακτηριοπλαγκτού (μικρές διαφοροποιήσεις μεταξύ των σταθμών δειγματοληψίας αλλά σημαντική επίδραση της εποχής) υποδεικνύει ομοιογένεια των υδάτων η οποία πιθανόν προκύπτει από την κυκλοφορία του νερού στην περιοχή και την επίδραση της ανοιχτής θάλασσας.

Η παρούσα πράξη συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης- ΕΤΠΑ) και από εθνικούς πόρους μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ — ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ —ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013» του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ 2007-2013) και επέτρεψε για πρώτη φορά την μελέτη τόσο σε χωρική όσο και σε χρονική κλίμακα του βακτηριοπλαγκτού σε ένα παράκτιο οικοσύστημα με ποικίλες ανθρωπογενείς επιδράσεις. Τα αποτελέσματα θα συνδυαστούν με άλλους δείκτες μελέτης (ιούς και μακροβενθικές κοινότητες) προκειμένου να προκύψει η οικολογική κατάσταση του κόλπου και στο σύνολο τους θα αποτελέσουν δεδομένα αναφοράς για την βιοπαρακολούθηση του κόλπου Ηγουμενίτσας.
Read More »
Εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης του κόλπου της Ηγουμενίτσας με δείκτη το αόρατο βακτηριοπλαγκτό Εκτίμηση της οικολογικής κατάστασης του κόλπου της Ηγουμενίτσας με δείκτη το αόρατο βακτηριοπλαγκτό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες


Σύμφωνα με τις οδηγίες για την Οργάνωση των Ακτών σχετικά με την απόκτηση της Γαλάζιας Σημαίας, οι διαχειριστές των ακτών που είναι οι Δήμοι οφείλουν να υποβάλουν εγκαίρως (μέχρι τέλη Οκτωβρίου) το φάκελο υποψηφιότητας κάθε ακτής στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης.

Η νέα Δημοτική Αρχή ύστερα από συντονισμένες ενέργειες, κατέθεσε για το 2015 φάκελο υποψηφιότητας για τις παραλίες του Δρεπάνου και της Μέγα Άμμου, καθώς ήταν οι μοναδικές παραλίες που πληρούσαν τους όρους και τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και μπορούσαν να βραβευθούν. Ταυτόχρονα ξεκίνησε τις διαδικασίες προετοιμασίας των φακέλων υποψηφιότητας και για άλλες παραλίες του Δήμου.

Οι φάκελοι θα κατατεθούν μετά το τέλος του καλοκαιριού στην Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης και η βράβευση των παραλιών αναμένεται να γίνει τον Μάιο του 2016. Στόχος μας το 2016 να πιστοποιηθούν περισσότερες παραλίες με γαλάζιες σημαίες και προς αυτή την κατεύθυνση εργαζόμαστε ήδη.

Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας είχε παραμελήσει, από το 2010, το σημαντικό αυτό θέμα της ποιοτικής ανάδειξης των ακτών του και δεν είχε κινήσει καμία διαδικασία για την απόκτηση γαλάζιων σημαιών, σήμα κατατεθέν της ποιότητας των ακτών μας που συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής μας.
Read More »
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες Ο Δήμος Ηγουμενίτσας για τις Γαλάζιες Σημαίες Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Έκκληση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου προς τους Δημότες για τα απορρίμματα στους δρόμους

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Έκκληση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου προς τους Δημότες για τα απορρίμματα στους δρόμους


Η Δημοτική Αρχή του Δήμου Σουλίου κάνει ΕΚΚΛΗΣΗ στους δημότες –κατοίκους της πόλης της Παραμυθιάς να μην πετάνε τα απορρίμματά τους στους δρόμους. Προς έκπληξη όλων, παρ' ότι καθαρίζεται καθημερινά από εργάτες του Δήμου, κάποιοι ασυνείδητοι συνεχώς «βρομίζουν» το χώρο ενώ υπάρχουν παντού τοποθετημένοι καθ' όλο το μήκος της πόλης κάδοι απορριμμάτων.
Δυστυχώς έχει παρατηρηθεί και καταστροφή των κάδων.
Η καθαριότητα δεν είναι θέμα επιβολή με νόμους. Είναι στάση ζωής. Δείχνει το βαθμό πολιτισμού κάθε κοινωνίας. Είναι παράδειγμα προς τα παιδιά μας σε τι κοινωνία, πολιτισμό και περιβάλλον θέλουμε να ζούμε.
Read More »
Έκκληση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου προς τους Δημότες για τα απορρίμματα στους δρόμους Έκκληση της Δημοτικής Αρχής Σουλίου προς τους Δημότες για τα απορρίμματα στους δρόμους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Θρίλερ με την εξαφάνιση 31χρονου Άκαρπες οι έρευνες της Αστυνομίας

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Θρίλερ με την εξαφάνιση 31χρονου
Άκαρπες οι έρευνες της Αστυνομίας


Σε θρίλερ εξελίσσεται η εξαφάνιση του 31χρονου Βασίλη Κοντογιάννη, ενός νέου, που όσοι τον γνώριζαν έχουν να πουν μόνο τα καλύτερα.

Ο Βασίλης εξαφανίστηκε το πρωί της Τετάρτης από την Βρυσούλα, όπου διαμένει με τη σύζυγό του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν έφυγε από το σπίτι του κι επισκέφθηκε την μητέρα του προκειμένου να συνεννοηθούν για την μετακίνησή της στο γιατρό.

Κανόνισαν την ώρα και ο 31χρονος έφυγε από το σπίτι της και θα επέστρεφε μετά από μία ώρα περίπου.

Μόνο που από τότε δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής.

Δεν πήρε το αυτοκίνητο μαζί του, παρότι δεν συνήθιζε να μετακινείται με τα πόδια και το κινητό του τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Σύμφωνα με μαρτυρίες που υπάρχουν, τελευταία φορά τον είδανε στην περιοχή της Βρυσούλας στον χωματόδρομο μεταξύ πρατηρίου Λέντη και σούπερ μάρκετ 3Β.

Η εξαφάνιση γνωστοποιήθηκε από το μεσημέρι της Τετάρτης στην Αστυνομία ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης έχουν δημοσιοποιηθεί τα στοιχεία του Βασίλη Κοντογιάννη με την έκκληση των δικών του σε όποιον γνωρίζει οτιδήποτε να το πει στις αρχές.

Το βράδυ της Πέμπτης, η αστυνομία δέχθηκε μαρτυρίες πολιτών, που έκαναν λόγο για ένα νεαρό άτομο, το οποίο έμοιαζε στο Βασίλη, να κινείται στην περιοχή του Περάματος, κοντά στο νεκροταφείο.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως δυνάμεις της Ασφάλειας και περιπολικά, τα οποία ερεύνησαν εξονυχιστικά την ευρύτερη περιοχή, για να αποδειχθεί ότι δεν επρόκειτο για τον νεαρό που αγνοείται.

Ο Βασίλης Κοντογιάννης όταν εξαφανίστηκε φορούσε τζιν παντελόνι, μπλε μπλούζα και πολύ έντονα μπλε αθλητικά παπούτσια. Μαζί του έχει πιθανότατα ένα καλοκαιρινό μπουφάν, χρώματος χακί.

Έχει ύψος 1.85 και είναι αδύνατος.

Όποιος γνωρίζει οτιδήποτε μπορεί να επικοινωνεί με το «100».
Read More »
Θρίλερ με την εξαφάνιση 31χρονου Άκαρπες οι έρευνες της Αστυνομίας  Θρίλερ με την εξαφάνιση 31χρονου Άκαρπες οι έρευνες της Αστυνομίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου


Συνελήφθη, σήμερα (05.06.2014) το πρωί στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Παραμυθιάς, ένας 30χρονος ημεδαπός, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου.

Ειδικότερα, σήμερα το πρωί, ο 30χρονος μετέβη στα ΕΛ.ΤΑ. Παραμυθιάς, προκειμένου να παραλάβει ένα φάκελο. Αμέσως μετά την παραλαβή του φακέλου, οι αστυνομικοί τον ακινητοποίησαν και τον συνέλαβαν, διότι σε έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι ο φάκελος περιείχε μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (17,3) γραμμαρίων, κρυμμένη μέσα σε σελίδες βιβλίου.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας.
Read More »
Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου Συνελήφθη 30χρονος ημεδαπός στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών μέσω του ταχυδρομείου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Aπαραίτητη διευκρίνιση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ HARLEY DAVIDSON (HELLAS) Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Aπαραίτητη διευκρίνιση
ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ HARLEY DAVIDSON (HELLAS) Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ


Καμία σχέση με την Ελληνική Λέσχη Φίλων Harley Davidson δεν έχει η φετινή πανευρωπαϊκή συνάντηση μοτοσικλετιστών H-D που διοργανώνεται και βρίσκεται σε εξέλιξη το τετραήμερο στην Ηγουμενίτσα και εσφαλμένα γράφτηκε σε προηγούμενη ανάρτησή μας.

Αυτό μας μεταφέρθηκε από φίλους και μέλη της Λέσχης που βρίσκονται και δραστηριοποιούνται στην Αθήνα για πολλά χρόνια στην παλαιότερη και πλέον αναγνωρισμένη ομάδα μοτοσικλετιστών στη χώρα μας.

Σύμφωνα λοιπόν με επίσημες πηγές η φετινή συνάντηση της Θεσπρωτίας ουδεμία σχέση έχει με την επίσημη Ελληνική Λέσχη φίλων H-D και άρα δεν μετείχε και δεν μετέχει στην οργάνωσή της.

Ενώ πρέπει να επισημανθεί ότι η συγκεκριμένη διοργάνωση, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες επίσημες πηγές, δεν σχετίζεται με αυτήν του 2001 στο Δρέπανο τότε πάλι της Ηγουμενίτσας, αφού σε εκείνη την περίπτωση την όλη διοργάνωση είχε αναλάβει η Ελληνική Λέσχη Φίλων Harley-Davidson.

Oφείλουμε λοιπόν τις παραπάνω διευκρινίσεις για την αποφυγή παρεξηγήσεων για τα όσα γράφτηκαν και ήταν προϊόν εσφαλμένης σε κάποιες περιπτώσεις πληροφόρησης.
Read More »
Aπαραίτητη διευκρίνιση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ HARLEY DAVIDSON (HELLAS) Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Aπαραίτητη διευκρίνιση ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ HARLEY DAVIDSON (HELLAS) Η ΦΕΤΙΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5
Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Με τον Θωμά Πιτούλη ο Γιάννης Βρούτσης

 
 
Είχε από.... όλα η συνάντηση του πρώην Υπουργού Εργασίας και τομεάρχη της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Βρούτση με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Θωμά Πιτούλη, παρόντος και του τοπικού βουλευτή Βασίλη Γιόγιακα.

Είχε σοβαρή συζήτηση για την πορεία των έργων και τα οικονομικά της αυτοδιοίκησης με προβληματισμούς εκατέρωθεν, είχε δηλώσεις του κ. Βρούτση, ότι πιθανή προσφυγή στις κάλπες δεν θα δώσει απάντηση στα σοβαρά προβλήματα της χώρας, είχε πολιτικό κους κους για τα της Νέας Δημοκρατίας και είχε και δώρα.
 
 
Δώρα που έκανε ο κ. Πιτούλης στον πρώην Υπουργό και περιελάμβαναν βιβλία και γκραβούρες.

Τα χαμόγελα περίσσευαν στη συνάντηση και μάλλον θα είχαν τους λόγους τους όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ο κ. Βρούτσης βρίσκεται στη Θεσπρωτία εν όψει της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης που οργανώνει η Νέα Δημοκρατία για την Ήπειρο την ερχόμενη Κυριακή. Η συνδιάσκεψη θα γίνει στην Πρέβεζα όπου θα μιλήσει ο Πρόεδρος του κόμματος Αντώνης Σαμαράς.
Read More »
Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Τριάντα παρά ... Μπέζας και ο Βρούτσης

Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015
Τριάντα παρά ... Μπέζας και ο Βρούτσης

 
 
Δεν έχει προηγούμενο αυτό που συνέβη με τη Νομαρχιακή Συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσπρωτία, η οποία μάλιστα εντάσσονταν στην προετοιμασία της περιφερειακής συνδιάσκεψης της Κυριακής...

Μία μεγάλη αίθουσα με δεκάδες άδειες καρέκλες.

Μετρήθηκαν και βγαίνουν δεν βγαίνουν τριάντα.

Τρεις κι ο ... κούκος λέει η παροιμία, αλλά στην περίπτωση αυτή πάει καλύτερα «τριάντα κι ο...Βρούτσης». 
 
Μεγάλος απών ο πρώην Υφυπουργός παρά τον Βρούτση κ. Μπέζας.
Θα τον έτρεχε ο μπαρμπΑντώνης για συμβουλές...
 
 
Και με τους τριάντα όμως ο πρώην Υπουργός Εργασίας δεν πέρασε εύκολα.

Η κριτική ήταν σκληρή κι έντονη για όσα έγιναν πριν τις εκλογές και για όσα ακολούθησαν.

Κακό χωριό τα λίγα σπίτια... και δύσκολα για τους πρώην υπουργούς όταν βρίσκονται απέναντι σε λίγα καθαρά στελέχη...
 
  
 
Στα αξιοσημείωτα της βραδιάς όπως προείπαμε η απουσία του πρώην Υφυπουργού  Εργασίας Αντώνη Μπέζα... 
 
Κι ήταν από τις απουσίες που έκαναν μεγαλύτερη αίσθηση από τις παρουσίες.
Read More »
Τριάντα παρά ... Μπέζας και ο Βρούτσης Τριάντα παρά ... Μπέζας και ο Βρούτσης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 05, 2015 Rating: 5

Σελίδες