H Ταξική Πορεία για το εργατικό ατύχημα δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
H Ταξική Πορεία για το εργατικό ατύχημα δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Σουλίου


Άλλο ένα εργατικό ατύχημα στην Παραμυθιά ήρθε να προστεθεί στην ατέλειωτη λίστα η οποία αυξάνεται με φρενήρεις ρυθμούς σε όλη τη χώρα. Κατά τη διάρκεια εργασιών για την ενθρόνιση !!! του νέου Μητροπολίτη, εργαζόμενος ΟΤΑ έπεσε από τη σκάλα από ύψος τεσσάρων μέτρων με αποτέλεσμα να χτυπήσει, ευτυχώς όχι βαριά, στο κεφάλι κάνοντας ράμματα και στα χέρια με αποτέλεσμα προσωρινή ακινησία.

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι μπροστά στη φιέστα που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί δεν τηρήθηκαν ούτε τα βασικά και απαραίτητα μέτρα προστασίας και ασφάλειας που προβλέπονται για εργασίες άνω των δυο μέτρων, ούτε ενημερώθηκε τεχνικός ασφαλείας, ούτε και ο Δήμος φυσικά ανέθεσε σε εναερίτη τη συγκεκριμένη εργασία αλλά σε εργάτη άλλης ειδικότητας … αρκεί να γίνουν οι δουλειές!

Τα περιστατικά αυτά που σε όλους τους Δήμους της χώρας και στον δικό μας πληθαίνουν, δείχνουν πως έχουν τη δική τους συμβολή στο σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα. Κάθε δύο μέρες συμβαίνει και ένα νέο εργοδοτικό έγκλημα με αποτέλεσμα έναν νεκρό συνάδελφο σε χώρο δουλειάς ενώ η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την ‘αύξηση της επενδυτικής βαθμίδας’.


Οι εργαζόμενοι πρέπει να παλέψουν ΜΑΖΙΚΑ και ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ για ανθρώπινες και ασφαλείς συνθήκες δουλειάς, για να μην παίζουν το κεφάλι τους κορώνα γράμματα για κανένα Δήμο, κανέναν εργοδότη και για τα δικά τους συμφέροντα!

• Να αποζημιωθεί ο συνάδελφος και να του δοθεί όση αναρρωτική άδεια χρειάζεται μέχρι την πλήρη αποκατάσταση!
• Μέτρα προστασίας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς!
• Κάτω ο σύγχρονος Εργασιακός και Κοινωνικός Μεσαίωνας!
• Με μαζικούς αγώνες, οργάνωση, αντίσταση και διεκδίκηση θα ανατρέψουμε την αντεργατική επίθεση!Read More »
H Ταξική Πορεία για το εργατικό ατύχημα δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Σουλίου H Ταξική Πορεία για το εργατικό ατύχημα δημοτικού υπαλλήλου του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 33χρονος ναυτικός τραυματίστηκε εν πλω

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Ηγουμενίτσα: 33χρονος ναυτικός τραυματίστηκε εν πλω

ΣύνταξηΒάσω Γκόρου

Για τον τραυματισμό ενός 33χρονου ημεδαπού ναυτικού εντός του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου το οποίο βρισκόταν εν πλω ενημερώθηκε η Λιμενική Αρχή της Ηγουμενίτσας.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από το Μπάρι της Ιταλίας με τελικό προορισμό το λιμάνι της Πάτρας και ενδιάμεσο σταθμό το λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Ο 33χρονος, τραυματίστηκε όταν εγκλώβισε το δεξιό αντίχειρα του χεριού του μεταξύ πόρτας και κασώματος στο τέταρτο κατάστρωμα του πλοίου.

Ο ναυτικός, με τον κατάπλου του πλοίου στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας διακομίσθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Φιλιατών, για ιατρική φροντίδα και περαιτέρω ιατρικές εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 33χρονος ναυτικός τραυματίστηκε εν πλω Ηγουμενίτσα: 33χρονος ναυτικός τραυματίστηκε εν πλω Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων για 2.290.000 πολίτες – Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων για 2.290.000 πολίτες – Οι δικαιούχοι και τα ποσάΌπως και τα Χριστούγεννα του 2022, η κυβέρνηση αναμένεται να καταβάλλει έκτακτο βοήθημα σε 2.290.000 πολίτες, μία παρέμβαση την οποία προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και εξειδίκευσε ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Tο δώρο Χριστουγέννων πρέπει να καταβληθεί μέχρι την 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους, ενώ, υπόκειται σε εισφορές υπέρ ΕΦΚΑ, φόρου μισθωτών υπηρεσιών.

Δώρα εορτών δικαιούνται όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οιονδήποτε εργοδότη, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου έως και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.
Οι δικαιούχοι και τα ποσά

1.055.000 χαμηλοσυνταξιούχοι & ανασφάλιστοι υπερήλικες

– Έκτακτο βοήθημα: 150 €

– Κριτήρια χορήγησης:

 Προσωπική διαφορά: Έως 10 €

 Κύρια σύνταξη: Έως 700 €

800.000 οικογένειες με παιδιά

– Έκτακτο βοήθημα: Μιάμιση επιπλέον μηνιαία δόση

– Προϋπόθεση: Δικαιούχοι Οικογ. Επίδομα (Α21)

210.000 Δικαιούχοι Ελαχ. Εγγυημένου Εισοδήματος

– Έκτακτο βοήθημα: 50% μηνιαίου επιδόματος

– Από 1η Δεκεμβρίου: Αύξηση επιδόματος 8%

– Τετραμελής οικογένεια: Συνολικά το Δεκέμβριο 648€

225.000 άτομα με αναπηρία

– Έκτακτο βοήθημα: 200 €

– Προϋπόθεση να λαμβάνουν:

 Προνοιακό επίδομα ΟΠΕΚΑ ή

 Εξω–ιδρυματικό επίδομα ή
 Άλλα επιδόματα αναπηρίας e–ΕΦΚΑ
Read More »
Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων για 2.290.000 πολίτες – Οι δικαιούχοι και τα ποσά Έκτακτο δώρο Χριστουγέννων για 2.290.000 πολίτες – Οι δικαιούχοι και τα ποσά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Διερεύνηση για τα χημικά στους κάδους ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Διερεύνηση για τα χημικά στους κάδους ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών

ΣύνταξηΒάσω Γκόρου

Για “πρωτοφανές γεγονός που θα πρέπει να διερευνηθεί σε όλη του την διάσταση” κάνει λόγο ο Δήμος Ιωαννιτών σε ανακοίνωσή του, μετά τη μεταφορά στο Νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, τριών εργαζομένων της υπηρεσίας καθαριότητας.

Οι τρεις εργαζόμενες εισέπνευσαν χημικές ουσίες κατά την διάρκεια απομάκρυνσης απορριμμάτων από κάδους στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.


Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παπαγεωργίου σε επικοινωνία που είχε με τις εισαγγελικές αρχές, ζήτησε την πλήρη διερεύνησή του περιστατικού.

Εξ’ άλλου σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ν. Ιωαννίνων κάνει λόγο για αδιανόητο περιστατικό και χαρακτηρίζει “εγκληματικό το γεγονός επικίνδυνες χημικές ουσίες βρέθηκαν μέσα στους κάδους της ανακύκλωσης μέσα στο κέντρο της πόλης λες και πρόκειται για χαρτόκουτα”!
Read More »
Διερεύνηση για τα χημικά στους κάδους ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών Διερεύνηση για τα χημικά στους κάδους ζητά ο Δήμος Ιωαννιτών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Ανοιχτό το πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Ανοιχτό το πορθμείο Ηγουμενίτσας – ΚέρκυραςΣτην κανονική του λειτουργία επανήλθε από το πρωί της Κυριακής το πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας, καθώς οι άνεμοι, που οδήγησαν χθες σε προσωρινή απαγόρευση απόπλου των πλοίων ανοιχτού τύπου, έχουν κοπάσει.

Έτσι, η πορθμειακή γραμμή λειτουργεί κανονικά και τα πλοία, τόσο κλειστού, όσο και ανοιχτού τύπου, εκτελούν τα προγραμματισμένα δρομολόγια.
Read More »
Ανοιχτό το πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας Ανοιχτό το πορθμείο Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Επιχείρησε να φύγει από τη χώρα παράνομα

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Ηγουμενίτσα: Επιχείρησε να φύγει από τη χώρα παράνομαΣτη σύλληψη ενός 31χρονου αλλοδαπού προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο, με σκοπό την παράνομη έξοδό του στο εξωτερικό.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε τα πλαστό έγγραφο.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Επιχείρησε να φύγει από τη χώρα παράνομα Ηγουμενίτσα: Επιχείρησε να φύγει από τη χώρα παράνομα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης


Συνελήφθη χθες (18-11-2023) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων αλλοδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Λάρισας για «εγκληματική οργάνωση και διακίνηση ναρκωτικών».

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης Συνελήφθη αλλοδαπός με Ένταλμα Σύλληψης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη


ΣύνταξηΒάσω Γκόρου

Τις δομές του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου στη Θεσπρωτία, επισκέφθηκε το απόγευμα του Σαββάτου η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη.

Η κα Ζαχαράκη, συνοδεύονταν από το Βουλευτή Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, την Πρόεδρο του ΚΚΠΠΗ Μαρία Τσολάκη, τον Αντιπρόεδρο του Κέντρου Αναστάσιο Μώκα, τον Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας Χρυσόστομο Κιάμο και τον πρώην βουλευτή του νομού Ηλία Βεζδεβάνη.

Στις δομές, τόσο των Φιλιατών (Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και Θεραπευτήριο Χρονιών Παθήσεων) όσο και της Ηγουμενίτσας (Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων) είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει τόσο με τους εργαζόμενους όσο και με τους ωφελούμενους των δομών.

Το ζήτημα που ετέθη σε όλες τις δομές είναι η λήξη στις 31/12/2023 των -ήδη παραταθέντων – συμβάσεων εργαζομένων που προσελήφθησαν την περίοδο Covid. Όπως τόνισαν οι άνθρωποι του Κέντρου, το προσωπικό αυτό είναι απαραίτητο και δεν αντικαθίσταται εύκολα καθώς στο χρονικό διάστημα που μεσολάβησε όχι μόνο έχουν εκπαιδευτεί στις ιδιαίτερες ανάγκες των φιλοξενουμένων στις δομές, αλλά υπάρχει και συναισθηματικός δεσμός με τους ωφελούμενους, οι οποίοι έχουν λόγω ηλικίας και σωματικών αναπηριών, ιδιαιτερότητες.

Ζητούμενο επίσης η χρηματοδότηση για την επέκταση των θεραπευτηρίων χρονίων παθήσεων, καθώς ο πληθυσμός της Ηπείρου είναι γηρασμένος, στις περισσότερες περιοχές οι ηλικιωμένοι ζουν μόνοι σε μικρά απομακρυσμένα χωριά, χωρίς υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον και τα αιτήματα ηλικιωμένων για εισδοχή στις δομές πληθαίνουν.

Η υπουργός δεσμεύθηκε για την ενίσχυση των δομών και του προυπολογισμού τους, ενώ για το ζήτημα του προσωπικού σημείωσε ότι θα αναζητηθεί λύση για την παράταση των συμβάσεων τους, ενώ στόχος είναι η στελέχωση με μόνιμο προσωπικό.
Read More »
Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη Στις δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Θεσπρωτίας η Υπουργός Σ. Ζαχαράκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Γ. Καραγιάννης προς σεβ. Μητροπολίτη Σεραπίωνα | “Να μας προστατεύσετε φροντίζοντας για την πνευματική ανύψωση και την τόνωση του ηθικού μας φρονήματος”

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Γ. Καραγιάννης προς σεβ. Μητροπολίτη Σεραπίωνα | “Να μας προστατεύσετε φροντίζοντας για την πνευματική ανύψωση και την τόνωση του ηθικού μας φρονήματος”

Μακαρώτατε Αρχιεπίσκοπε Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κύριε Κύριε Ιερώνυμε!
Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας Κύριε Κύριε Σεραπίων!
Σεβασμιώτατοι και Θεοφιλέστατοι Αρχιερείς!
Σεβαστοί Πατέρες!
Εκλεκτοί προσκεκλημένοι!

Με βαθιά συγκίνηση και αγαλλίαση Σας υποδεχόμαστε σήμερα στην ιστορική Παραμυθιά, έδρα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και του Δήμου Σουλίου και εκ μέρους των συμπολιτών μου, Σας καλωσορίζω στην ακριτική περιοχή μας, στη Θεσπρωτία.

Ο Δήμος Σουλίου είναι ένας τόπος με βαθιές ρίζες στο παρελθόν και με μακραίωνη ιστορία. Σε αυτόν, συμπεριλαμβάνεται το ξακουστό Σούλι, με τους ήρωες Σουλιώτες να καθορίζουν και την πορεία της ελληνικής παλιγγενεσίας, με τη σθεναρή αντίστασή τους απέναντι στους Οθωμανούς κατακτητές.

Η ευρύτερη περιοχή του Δήμου Σουλίου κοσμείται από μεγάλο αριθμό εκκλησιαστικών μνημείων. Ο αριστουργηματικός Ναός της Παναγίας από τον 13ο αιώνα στην άκρη της πόλης με τα κοντινά βυζαντινά λουτρά, τα μεγαλειώδη μνημεία της αρχαίας Φωτικής που ανασκάπτονται και συνεχώς αποκαλύπτονται, τα Μοναστήρια και τα Ασκητήρια που βρίσκονται διάσπαρτα, αλλά και ο σύγχρονος Μητροπολιτικός Ναός του Αγίου Δονάτου, στο κέντρο της πόλης, όπου βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή και όπου φυλάσσεται τμήμα του λειψάνου του πολιούχου Αγίου μας, αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης για τους επισκέπτες.

Στο Δήμο μας ρέει κι ο περίφημος ποταμός Αχέροντας, ο ψυχοπομπός κατά την αρχαιότητα, διασχίζοντας το χωριό Γλυκή, και μετατρέποντάς το σε πόλο τουριστικής έλξης κατά τους καλοκαιρινούς κυρίως μήνες. Η περιοχή μας παρουσιάζει συνεχή οικιστική ανάπτυξη από την ελληνιστική έως τη βυζαντινή εποχή και συνδέεται άρρηκτα με τον θρύλο που παρουσιάζει τον θαυματουργό πολιούχο μας, τον Άγιο Δονάτο, να μετατρέπει το μολυσμένο νερό του ποταμού σε πόσιμο.

Τέλος, η ίδια η μαρτυρική Παραμυθιά μας, όπου ο χριστιανικός πληθυσμός της στο πέρασμα των αιώνων βίωσε τον οθωμανικό ζυγό αλλά και την τριπλή κατοχή των Γερμανών, Ιταλών και Τσάμηδων, κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο και κατάφερε μέσα από τις αιματοβαμμένες στάχτες της να ξαναγεννηθεί.

Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Παραμυθίας!

Η επαρχία Σας είναι ένας ευλογημένος τόπος από τον Θεό, που ανέδειξε και ευλογήθηκε από την παρουσία Αγίων, όπως οι μεγάλοι Ιεράρχες Δονάτος και Διάδοχος, αλλά και Οσίων και Μαρτύρων όπως ο Νεομάρτυς Αναστάσιος, γόνος της Παραμυθιάς, του οποίου η μνήμη, κατά καλή συγκυρία, εορτάζεται σήμερα. Ένας τόπος με έναν λαό φιλήσυχο, φιλόξενο και πολύπαθο συνάμα, που αγωνίστηκε και μαρτύρησε για την πίστη, την ελευθερία και την ειρήνη.

Με αυτά τα ιδανικά και τις αξίες συμπορευτήκαμε στο πέρασμα των αιώνων που αποτελούν την σπουδαία παρακαταθήκη μας και έχουν γαλουχήσει και εμπνεύσει τις επόμενες γενιές αυτού του τόπου.

Σήμερα, μια νέα εποχή ξεκινά για την πόλη και την Μητρόπολή μας, όχι απλά με την ευχή, αλλά με την σιγουριά όλων μας, ότι θα φανείτε άξιος της αποστολής που Σας ανέθεσε η Εκκλησία της Ελλάδος. Διαδέχεστε στη θέση αυτή έναν καλό κι αγαθό εκκλησιαστικό ποιμένα, τον γηραιό πρώην Μητροπολίτη μας κ.κ. Τίτο. Έναν σεμνό και προσηνή ιεράρχη που ασκούσε τα καθήκοντα του με ταπεινότητα και πλεόνασμα καρδιάς.

Είμαι βέβαιος ότι κι Εσείς θα επιδείξετε ίση και μεγαλύτερη γενναιοδωρία, ταπεινοφροσύνη και έργο πνευματικής και ηθικής στήριξης, σε όλους μας, σε όσους Σας έχουν ανάγκη.

Γνωρίζουμε όλοι ότι η χώρα μας βρίσκεται σε μια δύσκολη περίοδο, με διάφορα κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, που δεν μας επιτρέπουν να παραμένουμε άπραγοι εμπρός στην αδικία και στη δυστυχία των συνανθρώπων μας. Γύρω μας ο κόσμος σείεται από τα κρόταλα του πολέμου. Άνθρωποι χάνουν οίκους και πατρίδες. Η πίστη όμως, δεν πρέπει να χάνεται ποτέ.

Είμαστε σε ένα κομβικό σημείο όπου θα πρέπει ως Δήμος, με την αγαστή συνεργασία της Εκκλησίας μας, να δράσουμε προς όφελος της κοινωνίας. Είναι χρέος μας να διατηρήσουμε την ενότητα μεταξύ μας και να δημιουργήσουμε, για εμάς, για τους νέους μας αλλά και για τους γηραιότερους, με σεβασμό πάντα στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια.

Να δημιουργήσουμε όλες τις υποδομές που είναι απαραίτητες για τη διευκόλυνση αλλά και την ανάπτυξη του τόπου μας, που ζούμε και αγαπάμε, από κοινωνικές δομές, όπως ένα γηροκομείο που παραμένει επιτακτική ανάγκη, μέχρι και μια βιβλιοθήκη, για την προαγωγή της παιδείας και του πολιτισμού μας.

Η κοινή μας αγωνία και το αμέριστο ενδιαφέρον μας για την προκοπή του τόπου και των συνανθρώπων μας, είναι το εφαλτήριο της συμπόρευσής μας, η θεμελίωση του έργου μας σε σταθερές, αμετακίνητες και υγιείς βάσεις με στόχο την υπεράσπιση των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τη διατήρηση της συνοχής και την αποτελεσματική διενέργεια της κοινωνικής μας αποστολής.

Σεβασμιώτατε!

Η πόλη μας -και από σήμερα και δική Σας πόλη- γιορτάζει την άφιξή Σας, την οποία με δικαιολογημένο ενθουσιασμό, το χριστεπώνυμο πλήρωμά της υποδέχεται και ελπίζει στη συνέχιση της ενότητας, της αλληλεγγύης και της φιλανθρωπίας.

Πλέον, είστε μαζί μας και περιμένουμε να αγκαλιάσετε με πατρική αγάπη το ποίμνιό Σας και να μας προστατεύσετε, φροντίζοντας για την πνευματική ανύψωση της κοινωνίας και την τόνωση του ηθικού μας φρονήματος.

Θερμές ευχαριστίες οφείλουμε και σε Εσάς Σεβασμιώτατε Μητροπολίτα Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα, για το ενδιαφέρον και τη συνέπεια που δείξατε κατά τη διάρκεια της Τοποτηρητείας σας, με τη συνδρομή όλου του τοπικού κλήρου.

Σεβασμιώτατε!

Εσείς είστε πλέον ο Επίσκοπός μας, ο εκκλησιαστικός και πνευματικός μας Πατέρας. Σας υποδεχόμαστε όλοι με τιμή και χαρά και Σας ευχόμαστε καλή ποιμαντορία με την ευλογία του Θεού στα νέα Σας καθήκοντα.

Άξιος!
Read More »
Γ. Καραγιάννης προς σεβ. Μητροπολίτη Σεραπίωνα | “Να μας προστατεύσετε φροντίζοντας για την πνευματική ανύψωση και την τόνωση του ηθικού μας φρονήματος” Γ. Καραγιάννης προς σεβ. Μητροπολίτη Σεραπίωνα | “Να μας προστατεύσετε φροντίζοντας για την πνευματική ανύψωση και την τόνωση του ηθικού μας φρονήματος” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

1,6 εκατ. για έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
1,6 εκατ. για έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου- ΚεστρίνηςΣτη δημοπράτηση ενός σημαντικού έργου προχώρησε η Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Πρόκειται για τα έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης με συνολικό προϋπολογισμό 1,6 εκατομμύρια ευρώ.

Τα έργα εντάχθηκαν πριν μερικούς μήνες στη Δράση 4.3.1 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 με τίτλο «Υποδομές εγγείων βελτιώσεων και αφορούν τον εκσυγχρονισμό του δικτύου άρδευσης, με την κατασκευή αυλάκων από σκυρόδεμα στη θέση των υφιστάμενων διωρύγων που χρησιμοποιούνται για την άρδευση των παρακείμενων εκτάσεων.

Με τον εκσυγχρονισμό του δικτύου θα μειωθούν οι σημαντικές απώλειες αρδευτικού νερού και θα αυξηθεί η αποδοτικότητα του αρδευτικού δικτύου.

Ο διαγωνισμός είναι ήδη στον αέρα και οι προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν ως την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου.

Read More »
1,6 εκατ. για έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης 1,6 εκατ. για έργα εξοικονόμησης νερού ΤΟΕΒ Ραγίου- Κεστρίνης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Επιστολή της Αδελφότητας Απόδημων Περδικιωτών Θεσπρωτίας προς το δήμο Ηγουμενίτσας και τη ΔΕΥΑΗ

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Επιστολή της Αδελφότητας Απόδημων Περδικιωτών Θεσπρωτίας προς το δήμο Ηγουμενίτσας και τη ΔΕΥΑΗ


Προς: τον Δήμο Ηγουμενίτσας
i. κ. Δήμαρχο
ii. κ. Αντιδημάρχους
iii. κ. Πρόεδρο Δ.Σ.
iv. κ.κ. Επικεφαλείς Παρατάξεων Δ.Σ.
ν. κ. Πρόεδρο Κ.Σ. Πέρδικας
vi. κ. Πρόεδρο ΔΕΥΑΗ

Η Αδελφότητα Απόδημων Περδικιωτών Θεσπρωτίας «ο Άγιος Αθανάσιος», έχοντας υπόψη αφενός τις δύο πρόσφατες συνεδριάσεις του Κοινοτικού συμβουλίου και αφετέρου την πορεία της εγκατάστασης του νέου δικτύου ύδρευσης, των δρόμων της Πέρδικας, την αύξηση των αδέσποτων σκύλων στην Πέρδικα και άλλων προβλημάτων που ταλανίζουν το χωριό, κατόπιν της πρωτοβουλίας του συγχωριανού μας κ. Αριστείδη Σαφαρίκα και ενόψει της Συνέλευσης των Κατοίκων Πέρδικας την 20η Δεκεμβρίου 2023, σας γνωρίζει ότι: 
1. Αξιώνει από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας την ολοκλήρωση των έργων του δικτύου ύδρευσης και την λειτουργία του έως την 30/04/2024, αρχή της καλοκαιρινής τουριστικής περιόδου.
2. Αξιώνει από την ΔΕΥΑ Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, ως προς την πορεία των έργων, το χρονοδιάγραμμα και την ορθότητα εκτέλεσης αυτών.
3. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας άμεση αποκατάσταση των δρόμων, εκεί που το έργο του νέου δικτύου ύδρευσης έχει ολοκληρωθεί και σε κάθε περίπτωση όλου του οδικού δικτύου μετά την περάτωση των έργων, συμπεριλαμβανομένων αυτών των «κόμβων», το αργότερο έως 31 Μαΐου 2024.
4. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, ως προς τις ενέργειες που έχει προβεί για την εκπλήρωση της υποχρέωσης του Δήμου για την «Διαχείριση ανεπιτήρητων παραγωγικών ζώων (αιγοπρόβατα και βοοειδή)» (άρθρο 17 Ν. 4056/2012, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 45 Ν. 4673/2020).
5. Υπενθυμίζει στον Δήμο ότι, σε περίπτωση που κάποιος πέσει θύμα επίθεσης από αδέσποτο ζώο, αυτός μπορεί να στραφεί ποινικά με κατάθεση μήνυσης, σύμφωνα με τα άρθρα 15, και 314 ΠΚ, κατά του αρμόδιου αντιδημάρχου, αλλά και αστικά με αγωγή στα διοικητικά δικαστήρια για να διεκδικήσει αποζημίωση από τον οικείο Δήμο, στα όρια του οποίου δέχθηκε την επίθεση. Ειδικότερα έχει κριθεί δικαστικά, ότι βάσει των άρθρων 105 και 106 Εισ.Ν.Α.Κ και 932 ΑΚ υπάρχει ιδιαίτερη νομική υποχρέωση του Δήμου για περισυλλογή αδέσποτων σκύλων και διασφάλιση ακίνδυνης χρήσης δημόσιων χώρων από τους δημότες, καθώς και για προστασία της ζωής και υγείας των δημοτών (3022/12ΣτΕ, 932/2008 ΜΔΠΠειρ.). Αυτό προκύπτει άλλωστε και από Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, ως έχει τροποποιηθεί και ισχύει με τον Ν.3463/2006, αλλά και σύμφωνα με τον Ν. 4830/2021 για την Ευζωία των ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ, Πρόγραμμα «ΑΡΓΟΣ» κλπ που ψηφίστηκε τελευταία. Ειδικότερα στο άρθρο 1051 ρητώς προβλέπεται ότι : «Οι δήμοι υποχρεούνται να διαθέτουν ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 3, το οποίο περιλαμβάνει κατ' ελάχιστον σε δωδεκάμηνη βάση: (α) την περισυλλογή, (β) την παροχή κτηνιατρικής περίθαλψης, (γ) την ηλεκτρονική σήμανση και την καταγραφή στο ΕΜΖΣ, (δ) τη στείρωση, (ε) την εύρεση αναδόχου και (στ) την υιοθεσία τους».
6. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, ως προς τις ενέργειες που έχει προβεί για την εκπλήρωση της υποχρέωσης του Δήμου « περί ολοκληρωμένο επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης των αδέσποτων ζώων» (άρθρο 10 Ν. 4830/2021). Απαιτεί από τον Δήμο Ηγουμενίτσας την ΑΜΕΣΗ ανάληψη του ρόλου που του καθορίζει ο Νόμος.
7. Υπενθυμίζει στον Δήμο ότι σε περίπτωση ζημίας από αδέσποτο, ο Δήμος ευθύνεται σε αποζημίωση κατά τις διατάξεις των άρθρων 105 & 106 ΕισΝΑΚ (διατάξεις για την αστική ευθύνη του Δημοσίου) και η ευθύνη θεμελιώνεται ως παράλειψη που τελείται κατά την κακή χρήση της διακριτικής ευχέρειας των οργάνων του Δήμου όσον αφορά τη λήψη μέτρων για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.
8. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, ως προς ποιος/οι είναι υπεύθυνος/οι για τον αυτόματο εξωτερικό απινιδωση (ΑΕΑ) της Πέρδικας; Τηρούνται οι προβλεπόμενες από την Υπουργική Απόφαση (Y4A/OIK.15576 «Κανόνες οργάνωσης συστήματος καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης (ΚΑΑ)» Β ́219) και την εγκύκλιο της 22.8.2007 προϋποθέσεις;
9. Αξιώνει από την Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, ως προς ποιος είναι αρμόδιος για τη συντήρηση του κτιρίου που στεγάζεται το Ιατρείο του χωριού, ποιες δαπάνες έχουν γίνει και από ποιόν.
10. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την οδοσήμανση των οδών που οδηγούν στις παραλίες και κάθε άλλο μέτρο ασφαλείας που έχει ληφθεί.
11. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, σχετικά με τους αγροτικούς δρόμους που πρόκειται να ασφαλτοστρωθούν με την νέα εργολαβία και εάν σε αυτές συμπεριλαμβάνονται αυτές που εξυπηρετούν και κατοικίες.
12. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, ως προς την πορεία των έργων δημιουργίας οδικών κόμβων, το χρονοδιάγραμμα και την ορθότητα εκτέλεσης αυτών.
13. Αξιώνει από τον Δήμο Ηγουμενίτσας ολοκληρωμένη πληροφόρηση των κατοίκων της Πέρδικας, σχετικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει για την καθαριότητα των παραλιών, καθώς και τη λειτουργία τουαλετών σε αυτές.
14. Επιφυλάσσεται ως προς την άσκηση κάθε νόμιμου δικαιώματος αποζημίωσης, καθόσον οι απόδημοι αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των κατοίκων και στην πλειονότητά τους διατηρούν οικίες, αγροκτήματα και οικονομικά συμφέροντα στο χωριό.
15. Λυπάται που δεν εισακούστηκε η πρότασή της για το χρόνο διενέργειας της Συνέλευσης των κατοίκων της Πέρδικας και παροτρύνει τα μέλη της που θα βρίσκονται στο χωριό να συμμετάσχουν μαζικά σε αυτήν, την 20η Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00, στο Συνεδριακό Κέντρο, γιατί ... «η αγάπη για την Πέρδικα μας ενώνει».
Read More »
Επιστολή της Αδελφότητας Απόδημων Περδικιωτών Θεσπρωτίας προς το δήμο Ηγουμενίτσας και τη ΔΕΥΑΗ Επιστολή της Αδελφότητας Απόδημων Περδικιωτών Θεσπρωτίας προς το δήμο Ηγουμενίτσας και τη ΔΕΥΑΗ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας ΠΡΟΣΟΧΗ: Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος σήμερα Κυριακή σε περιοχές του δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό 75 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023
Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό 75 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα


Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας απέτρεψαν σήμερα (18-11-2023) το μεσημέρι τη διακίνηση σημαντικής ποσότητας ναρκωτικών.

Για την υπόθεση συνελήφθη ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας και του Τμήματος Τροχαίας Ηγουμενίτσας σταμάτησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο κατηγορούμενος.

Κατά τον έλεγχο στο εσωτερικό του οχήματος, με τη συνδρομή και του αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών «Lussy», εντοπίστηκαν ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες στη βάση της δεξαμενής του υγραερίου καθώς και κάτω από τα καθίσματα του οδηγού και του συνοδηγού, στις οποίες βρίσκονταν κρυμμένα συνολικά 79 δέματα με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 74 κιλών και 886 γραμμαρίων.

Το αυτοκίνητο και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν, ενώ ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.

Read More »
Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό 75 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα Δείτε βίντεο από τον εντοπισμό 75 κιλών κάνναβης στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 19, 2023 Rating: 5

Σελίδες