Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό


Απολυμάνσεις νευραλγικών κλινικών και κατ’ οίκον περιορισμός γιατρών και νοσηλευτών είναι τα μέτρα που έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων καθώς το απόγευμα της Παρασκευής διαπιστώθηκε ότι γιατρός του ιδρύματος είναι θετική στον κορωνοιό. Έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι 25 τουλάχιστον γιατροί και νοσηλευτές, κυρίως της Χειρουργικής Κλινικής βρίσκονται εκτός υπηρεσίας και μένουν στο σπίτι τους για το επόμενο κρίσιμο διάστημα και ως ότου διαπιστωθεί η διασπορά ή όχι του επικίνδυνου ιού.

Το Νοσοκομείο δεν εφημέρευσε την Κυριακή ενώ είναι άγνωστο αν θα επανέλθει σε κανονική εφημερία την Τρίτη.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση θα εκτιμηθεί εκ νέου την Δευτέρα.

Εν τω μεταξύ το… μαύρο στην ενημέρωση συνεχίζεται γεγονός που έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων και έντονο προβληματισμό στην τοπική κοινωνία.

Οι συσκέψεις που γίνονται κεκλεισμένων των θυρών διαδέχονται η μία την άλλη, στην διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει τεθεί απαγορευτικό από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και αυτή με την σειρά της επιλέγει να πετά το μπαλάκι στον ΕΟΔΥ και το Υπουργείο Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στην Πάτρα, έδρα της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ βρέθηκε την Κυριακή ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος είχε σύσκεψη με τον Διοικητή του Υγειονομικής Περιφέρειας και στη συνέχεια επισκέφθηκαν το εκεί πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Στις δηλώσεις δεν έγινε καμία αναφορά στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων το οποίο εκτός των άλλων αποτελεί και νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοιό.

Όσο επίσημα ακολουθείται η τακτική της σιωπής τόσο δίνεται τροφή σε φήμες και πληροφορίες που μπορεί αφενός να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα όμως διαδίδονται με μεγάλη ευκολία και προκαλούν έντονη ανησυχία στην κοινωνία.

Η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας οφείλουν να ξεκαθαρίσουν άμεσα το τοπίο για την διάσταση του προβλήματος που έχει προκληθεί στη λειτουργία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου καθώς κάθε άλλη τακτική κάνει τα πράγματα πολύ χειρότερα.

Read More »
Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό Γιάννενα: Σε κατ’ οίκον περιορισμό γιατροί και νοσηλευτές - Συνεχίζεται η σιωπή για το Πανεπιστημιακό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το λιμάνι της ΗγουμενίτσαςRead More »
Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η απόφαση για το λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Σκηνές και στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Σκηνές και στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου


Σκηνές στην είσοδο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων στήθηκαν την περασμένη Παρασκευή ώστε να λειτουργήσουν ως πρώτοι χώροι υποδοχής ύποπτων περιστατικών.

Η Πολιτική Προστασία που μπαίνει πλέον δυναμικά στη μάχη για τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοιού θα προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση σκηνών και σε όλα τα Κέντρα Υγείας που λειτουργούν στην Ήπειρο.

Στην προσπάθεια αυτή θα ζητήσει τη συνδρομή εθελοντικών οργανώσεων, κυρίως του Ερυθρού Σταυρού που έχει την απαιτούμενη εμπειρία και θα ξεκινήσει άμεσα την τοποθέτηση των σκηνών.

Κι αυτό γίνεται ώστε οι χώροι να λειτουργήσουν για την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων πριν αυτά εισέλθουν στις κεντρικές εγκαταστάσεις των δομών υγείας
Read More »
Σκηνές και στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου Σκηνές και στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Κλείνει επιτέλους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τους επιβάτες

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Κλείνει επιτέλους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τους επιβάτες

Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για την εξέλιξη της εξάπλωσης του κορωνοϊού και την υλοποίηση των μέτρων αντιμετώπισής του.
Ύστερα από εντατική προετοιμασία μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων οι οποίες διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον κορωνοϊο. Επίσης προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135 τα οποία, αφού ενημερωθούν, θα τεθούν στη διάθεση των πολιτών.
Στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν:
- Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
- Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
- Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.- Διακόπτονται οι αεροπορικές συνδέσεις με Ισπανία.
- Έχουν γίνει συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
- Επιπλέον των υπόλοιπων νομικών συνεπειών, θα επιβάλλονται πρόστιμα 5000 σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
- Διακόπτεται η λειτουργία των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της ΝΔ.
Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει επικοινωνήσει με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και του έχει ζητήσει οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο. Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου.
Συζητήθηκαν επίσης τρόποι για την αποφυγή του συνωστισμού σε super market και λαϊκές αγορές.
Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να λάβει όποια μέτρα χρειαστεί για την προστασία της υγείας των πολιτών. Οφείλουν και οι πολίτες να δείξουν την μέγιστη ατομική και κοινωνική υπευθυνότητα.
Στη σύσκεψη μετείχαν, ο Υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος, ο Καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης μετείχαν μέσω βιντεοκλήσης ο Υφυπουργός παρα τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.
Read More »
Κλείνει επιτέλους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τους επιβάτες Κλείνει επιτέλους το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για τους επιβάτες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Κανένας έλεγχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ανεξέλεγκτα οι επιβάτες από Ιταλία βγαίνουν στην πόλη

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Κανένας έλεγχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ανεξέλεγκτα οι επιβάτες από Ιταλία βγαίνουν στην πόλη


Κανένας ουσιαστικός έλεγχος δεν γίνεται στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, κατά την αποβίβαση επιβατών, προερχόμενοι από την βόρειο Ιταλία.

Όπως μπορείτε να δείτε στην φωτογραφία που μας έστειλε αναγνώστης πριν λίγα λεπτά, (11.35 το πρωί της Κυριακής), στο λιμάνι υπάρχει ανοιχτή μη επίσημη (;) έξοδος, όπου δεν γίνεται κανένας έλεγχος, στο ποιοι βγαίνουν αλλά και στο τι μεταφέρουν, αφού στο σημείο δεν υπάρχει κανένας έλεγχος ή λιμενικός.

Μόνο ένας ταξιτζής, ο οποίος εντόπισε την δίοδο και την έχει στήσει, περιμένοντας κάποιον πελάτη.

Και μη τρέξετε πάλι κάποιοι, ευτυχώς λίγοι, να με κατηγορήσετε πως έχω μένος με τη διοίκηση του λιμανιού. 
Για τη δημόσια υγεία ενδιαφέρομαι, όπως θα έπρεπε να κάνουν και οι υπεύθυνοι του λιμανιού.
Read More »
Κανένας έλεγχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ανεξέλεγκτα οι επιβάτες από Ιταλία βγαίνουν στην πόλη Κανένας έλεγχος στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας - Ανεξέλεγκτα οι επιβάτες από Ιταλία βγαίνουν στην πόλη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας...

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας...


Την Παρασκευή 13 Μαρτίου, δημοσιεύσαμε στο site μας, την "είδηση" πως συνεχίζονται επιτέλους τα έργα στην παραλιακή της Ηγουμενίτσας (Δείτε ΕΔΩ).

Κάποιοι, έσπευσαν να "κλέψουν" την ανάρτησή μας, δίχως να μπουν στο κόπο να διαβάσουν το κείμενο, παρά μόνο τον τίτλο του.
Γιατί εάν το είχαν κάνει, θα είχαν διαπιστώσει πως το κείμενο ήταν καθαρά ειρωνικό... 


Και τη δημοσίευσαν στις δικές τους ιστοσελίδες, δίχως να διαβάσουν το κείμενο ή να μιλήσουν με κάποιων αρμόδιο για να επιβεβαιώσουν την είδηση.

Με πρώτον το πάτερ Ηλία Μάκο στην ιστοσελίδα του katoci.blogspot.comΟ οποίος, προς τιμή του, ανέφερε ως πηγή της πληροφόρησής του το thespro.gr.

Λίγα λεπτά μετά και μέσω του πάτερ, η ιστοσελίδα της "τοπικής" εφημερίδας Θεσπρωτική, αντέγραψε κατά λέξη το κείμενό του, αφαιρώντας όμως "πονηρά" την αναφορά στο site μας, ως πηγή πληροφόρησης και υπογράφοντας το κείμενο ως Η.Μ.


Μετά την αντίδρασή μας και την αποστολή email διαμαρτυρίας προς τον πάτερ Ηλία, ο οποίος μας απάντησε "Βαγγέλη. Τώρα το βλέπω. Δίκιο έχεις.  Δεν θα ξαναπάρουν άλλη φορά θέμα, που δεν είναι αποκλειστικό της Κάτοψης. Δεν θα ξαναγίνει. Θα τους το επισημάνω.", η ανάρτηση της Θεσπρωτικής κατέβηκε από το ίντερνετ.


Αλλά και ο πάτερ Ηλίας Μάκος (και αυτό δεν είναι καθόλου προς τιμή του), άλλαξε το δημοσιευμένο κείμενο, αφαιρώντας και αυτός την αναφορά στο site μας.

Ηγουμενίτσα

Στην προσπάθειά του μάλιστα, να αποποιηθεί κάθε ευθύνη, το Σάββατο το βράδυ, ο πάτερ άλλαξε το όνομα της ιστοσελίδας του, σπεύδοντας να διευκρινίσει πως "Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΚΑΤΟΨΗ" ΕΧΕΙ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΗΚΕ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ "ΛΟΓΟΣ"." (Λίγες ώρες πριν ήταν ακόμα ΚΑΤΟΨΗ και είναι ψέμα το "προ πολλού" και αυτό προκύπτει και από την απάντηση του πάτερ στο email μας αλλά και από το Print Screen της ΚΑΤΟΨΗΣ).


Δεν θα συμφωνήσουμε με αυτούς που μας λένε ότι δεν είναι δουλειά ενός κληρικού να δημοσιογραφεί. Ο κάθε ένας, πόσο μάλλον ένας κληρικός, έχει το δικαίωμα να γράφει τις απόψεις του δημόσια. Ακόμα και για θέματα που δεν είναι καθαρά εκκλησιαστικά. 
'Οπως δεν συμφωνούμε με τις συστάσεις που μάθαμε ότι του έγιναν από την Μητρόπολη, στην τελευταία σύναξή της. 
Κατά εμάς, ο κληρικός πρέπει να έρχεται αυτός κοντά στο ποίμνιό του, με κάθε σύγχρονο τρόπο. Αρκεί να τηρεί τους βασικούς κανόνες της δημοσιογραφίας, ως λειτούργημα και όχι ως επάγγελμα.

Με λίγα λόγια, κάποιοι, από τον καναπέ τους στα Γιάννενα, κάνουν πως δημοσιογραφούν, χρησιμοποιώντας τον κόπο και την εργασία κάποιου άλλου, χωρίς να κάνουν τον κόπο να εργαστούν.

Σαν thespro.gr, δεν έχουμε απαγορεύσει σε κανένα, ανταγωνιστή ή μη, τη χρήση δικών μας κειμένων.
Αρκεί να αναφέρουν την πηγή του αρχικού κειμένου.

Αλλά δεν μπορούν κάποιοι να εκμεταλλεύονται έτσι απροκάλυπτα τη δουλειά μας, παίζοντάς το εξυπνάκηδες.

Υ.Γ. Εάν δεν είναι αλήθεια τα όσα γράφουμε εδώ, προκαλούμε την ΚΑΤΟΨΗ - ΛΟΓΟΣ και την Θεσπρωτική, να μας πουν ποιά είναι τελικά η λύση που βρέθηκε ώστε να ξεκινήσουν τα έργα στην παραλιακή.

Αναστασίου Α. Ευάγγελος
Διαχειριστής του thespro.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας... Θεσπρωτία: Πως κάνεις μια είδηση δική σου, εάν είσαι εξυπνάκιας... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Λουκέτο και στα τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Λουκέτο και στα τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας


Προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας στο σύνολο της Επικράτειας, για προληπτικούς λόγους δημόσιας υγείας, για το χρονικό διάστημα από 15.3.2020 έως και 30.4.2020, των κύριων και μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων εποχικής λειτουργίας.
Ως προς τα ήδη λειτουργούντα κατά τη δημοσίευση της παρούσας τουριστικά καταλύματα του προηγούμενου εδαφίου, η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας τίθεται σε ισχύ στις 23.3.2020 και διαρκεί έως και 30.4.2020.

Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Αθήνα, 14 Μαρτίου 2020
Read More »
Λουκέτο και στα τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας Λουκέτο και στα τουριστικά καταλύματα εποχικής λειτουργίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Τέταρτος νεκρός από τον κορωναϊό στην Ελλάδα

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
Τέταρτος νεκρός από τον κορωναϊό στην Ελλάδα


Ένας ακόμη άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον κορωναϊό. 
Πρόκειται για έναν 53χρονο που νοσηλευόταν στο ΑΧΕΠΑ. 
Ο 53χρονος νοσηλευόταν στην εντατική του νοσοκομείου εδώ και κάποιες ημέρες.
Read More »
Τέταρτος νεκρός από τον κορωναϊό στην Ελλάδα Τέταρτος νεκρός από τον κορωναϊό στην Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

"Ο Γυρισμός" - Η ταινία μικρού μήκους του Θεσπρωτού Δημήτρη Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020
"Ο Γυρισμός" - Η ταινία μικρού μήκους του Θεσπρωτού Δημήτρη Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ)Αυτή είναι η πρώτη μου κινηματογραφική απόπειρα. Μια ταινία μικρού μήκους σε δικό μου σενάριο με ερασιτέχνες ηθοποιούς. Την έχω στα χέρια μου περίπου δυόμιση χρόνια. Είχα σκοπό να την προβάλω με εισιτήριο, αλλά επειδή δεν έχω δική μου εταιρεία θεάματος προσπαθούσα να βρω τόσο καιρό τρόπο να κοπούν αυτά τα εισιτήρια νόμιμα. Τελικά βρέθηκε τρόπος και είχα σκοπό τις προσεχείς μέρες να ανακοινώσω λεπτομέρειες για την προβολή της μαζί με άλλες δύο ταινίες στις οποίες έχω συμμετάσχει ως ηθοποιός, αλλά με τα πολύ σωστά μέτρα που ισχύουν κι αυτό πρέπει να αναβληθεί.
Ύστερα από πολλή σκέψη και με όλα αυτά που μας συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό αποφάσισα να την προβάλω μέσω youtube δωρεάν. 
Ακολουθεί το βίντεο παρακάτω.
Στην ταινία αυτή με τίτλο «Ο Γυρισμός» ο ήρωας ύστερα από απανωτές αναποδιές που του συμβαίνουν οικονομικά και προσωπικά με αποκορύφωμα τον θάνατο της μητέρας του επιστρέφει στο πατρικό του. Εκεί απομονωμένος και μέσα στην θλίψη του για όσα του έχουν συμβεί κάνει μια ανασκόπηση μέσα του και μια αναδρομή στο παρελθόν, το προσωπικό του και το εθνικό μέσα από τις ιστορίες των προγόνων του. Όχι μόνο για να διδαχτεί από αυτό αλλά και να συνειδητοποιήσει ότι όσα δεινά και αν πέρασε κι αυτός και εκείνοι, άντεξαν και τα κατάφεραν μέχρις εδώ. Κι έτσι με αισιοδοξία μετά από αυτήν την μπόρα αποφασίζει να συνεχίσει ακόμα πιο δυνατός.
Πιστεύω ότι τώρα που είμαστε κλεισμένοι στα σπίτια μας, θα βρείτε σίγουρα ένα τέταρτο από τον χρόνο σας να την παρακολουθήσετε και ελπίζω να σας αρέσει.
Πιστεύω ακόμα ότι μετά από όλα αυτά θα βγούμε πιο δυνατοί.

Υ.Γ Αντί εισιτηρίου ένα λάικ και εγγραφή στο κανάλι μου στο youtube είναι ευπρόσδεκτα!!!!

Δημήτρης Αθανασίου


Read More »
"Ο Γυρισμός" - Η ταινία μικρού μήκους του Θεσπρωτού Δημήτρη Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ) "Ο Γυρισμός" - Η ταινία μικρού μήκους του Θεσπρωτού Δημήτρη Αθανασίου (ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Μαρτίου 15, 2020 Rating: 5

Σελίδες