Τράπεζες: Κλείνουν για 6 ημέρες - Πότε κατεβάζουν ρολά

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Τράπεζες: Κλείνουν για 6 ημέρες - Πότε κατεβάζουν ρολάΗ περίοδος του Πάσχα φέρνει αλλαγές στη λειτουργία των τραπεζών.

Πάγωμα συναλλαγών στις τράπεζες για έξι ημέρες φέρνουν το Ορθόδοξο Πάσχα αλλά και η μεταφορά της Πρωτομαγιάς.

Συγκεκριμένα, λόγω της εορτής του Πάσχα και της μεταφοράς της αργίας της Πρωτομαγιάς, οι πληρωμές οφειλών και τα εμβάσματα που θα καταχωρούνται από την Μ. Πέμπτη 2 Μαΐου, θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου που θεωρείται ως η επόμενη εργάσιμη.

Ζήτημα πλέον είναι πώς θα καταβληθούν οι μισθοδοσίες αλλά και κατά περίπτωση ακόμη και το «δώρο Πάσχα» για κάποιες επιχειρήσεις.

Οι μεταφορές θα εκτελεστούν κανονικά, αλλά με ημερομηνία αξίας την Τετάρτη 8 Μαΐου. Για την εκτέλεση των μισθοδοσιών θα πρέπει να καταχωρηθεί στο αρχείο μισθοδοσίας ως ημερομηνία εκτέλεσης η Τετάρτη 8 Μαΐου.

Οι μεταχρονολογημένες και μελλοντικές εντολές με ημερομηνία εκτέλεσης την Τρίτη 7 Μαΐου θα εκτελεστούν την Τετάρτη 8 Μαΐου. Επίσης, το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών θα παραμείνει κλειστό την Παρασκευή 3 Μαΐου, τη Δευτέρα 6 Μαΐου και την Τρίτη 7 Μαΐου.
Read More »
Τράπεζες: Κλείνουν για 6 ημέρες - Πότε κατεβάζουν ρολά Τράπεζες: Κλείνουν για 6 ημέρες - Πότε κατεβάζουν ρολά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Ξυπνά μνήμες η δίκη στα Γιάννενα! 4 χρόνια κοιμόταν δίπλα στον σκελετό του αφού τον σκότωσε σπάζοντάς του το κρανίο

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Ξυπνά μνήμες η δίκη στα Γιάννενα! 4 χρόνια κοιμόταν δίπλα στον σκελετό του αφού τον σκότωσε σπάζοντάς του το κρανίο


Μια φρικαλέα ιστορία με την άγρια δολοφονία ενός 23χρονου Αλβανού, από έναν συντοπίτη του ο οποίος του «πήρε τη ζωή» σπάζοντας του το κρανίο, τον έδεσε χειροπόδαρα, τον πέταξε σε στάβλο στα Γιάννενα όπου εργαζόταν ως επιστάτης και για τέσσερα χρόνια κοιμόταν δίπλα στα κόκαλά του, αναβιώνει στις δικαστικές αίθουσες.

Κατηγορούμενος και θύμα, φέρεται, όπως εκτιμούν οι αρχές, να είχαν διαφορές με φόντο εισαγωγή ναρκωτικών από τη γειτονική χώρα, με το έγκλημα να αποκαλύπτεται τέσσερα χρόνια μετά και τον φερόμενο δολοφόνο να αρνείται μέχρι και σήμερα οποιαδήποτε εμπλοκή στην σκοτεινή αυτή υπόθεση.

Μάλιστα, ενώ στην αρχή ο 44χρονος κατέθεσε ως μάρτυρας, στη συνέχεια μετατράπηκε σε κατηγορούμενος, την είχε «κοπανήσει» στην Αλβανία, συνελήφθη πριν από 11 μήνες και προφυλακίστηκε στο σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας.

Τη Δευτέρα ξεκινά η δίκη και ο 44χρονος Αλβανός συνοδευόμενος από τον συνήγορο του, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, θα καθίσει στο εδώλιο προκειμένου να λογοδοτήσει για την αποτρόπαια αυτή πράξη για την οποία έχει προφυλακιστεί.

Το newsit.gr, μέσα από τη δικογραφία της υπόθεσης και τις καταθέσεις ξεδιπλώνει το χρονικό της φρίκης εκείνο το παγωμένο βράδυ, παραμονής Χριστουγέννων του 2007 στα Γιάννενα όπου ο 23χρονος Αλβανός, σύμφωνα με τις αρχές, βρήκε μαρτυρικό θάνατο από τα χέρια του 44χρονου σήμερα ομοεθνούς του.

Ένα αποτρόπαιο έγκλημα που αποκαλύφθηκε, τέσσερα χρόνια αργότερα στις στις 5 Μαΐου 2011 και ακόμα πνίγεται στο μυστήριο…

Η εξαφάνιση – θρίλερ: Για 4 χρονιά τον αναζητούσαν σε τηλεοπτικές εκπομπές

Το χρονικό της φρίκης που ξεκίνησε με την εξαφάνιση του νεαρού Αλβανού περιγράφει λεπτομερώς στην κατάθεσή του ο αδερφός του:«Όλα ξεκίνησαν το Νοέμβριο του 2007 όταν ο αδερφός μου Εμιλιάνο μας ανακοίνωσε ότι θέλει να ξεκινήσει για την Ελλάδα ως λαθρομετανάστης από κει που μέναμε στο Ερσάκε για να έρθει στην Ελλάδα. Ο Εμιλιάνο όμως μας είχε πει ότι για να περάσουν στην Ελλάδα θα πρέπει να πάρουν και τρεις τσάντες μεγάλες με χασίς. Την τσάντα του την είχαν δώσει δύο αδέρφια. Τις τσάντες θα τις έφερνε με άλλα δύο παιδιά από ένα χωριό διπλανό. Ξεκίνησαν αλλά στα μέσα της διαδρομής στον Γράμμο είχε μεγάλη κακοκαιρία κι ήταν χιονισμένα και πήρε τηλέφωνο τα παιδιά αυτά και αυτοί του είπαν ότι αφού έχει κακοκαιρία να αφήσει τα πράγματα εκεί και να γυρίσει πίσω. Μετά από δύο ημέρες γύρισε πάλι με άλλα δύο παιδιά που εμείς δεν ξέρουμε ποιοι ήταν και πήγε να πάρει τις τσάντες. Πήγε όμως και δεν ήταν εκεί δεν τις βρήκε.

Πήρε τηλέφωνο τα παιδιά, τα δύο αδέρφια και τους είπε ότι δεν βρήκε τις τσάντες και γύρισε πάλι στο σπίτι του. Με το που γύρισε στο σπίτι του, άρχισαν τα δύο αδέρφια να λένε ότι πούλησε το εμπόρευμα και τον απειλούσαν ότι θα τον σκοτώσουν και από φόβο πήγε στο Λεχοβίκι. Μετά απ’ αυτό μετά από ένα μήνα ήρθε στην Ελλάδα, στην Ηγουμενίτσα που δούλευε σε ένα στάβλο και μετά ήρθε στα Γιάννενα. Σε αυτό το διάστημα τον έπιαναν και ξαναρχόταν ώσπου στις 19 Δεκεμβρίου 2007 έφυγε από το Λεχοβίκι. Εμείς τότε μιλάγαμε με τον Εμιλιάνο στο κινητό του τηλέφωνο. Στις 19 Δεκεμβρίου 2007 είχε φύγει από το χωριό. Μας είπε ότι έφτασε στο σπίτι στα Σαράντα Σκαλιά και ότι μένει με κάποιους Αλβανούς.

Στις 21 Δεκεμβρίου 2008 πήγε και δούλεψε στην οικοδομή και γύρισε σπίτι στις 22 Δεκεμβρίου και 23 Δεκεμβρίου 2007 όλα τα παιδιά ήταν σε ένα μαγαζί στα Σαράντα Σκαλιά και πίνανε όπως μας είπαν. Οι άλλοι μετά κατέβηκαν στην πλατεία Πάργης. Στο δρόμο βρήκα ένα νυχτερινό μαγαζί και δύο Αλβανοί έφυγαν ενώ ο ένας έδωσε στον κατηγορούμενο 100 ευρώ για να καθίσει με τον Εμιλιάνο. Τον κατηγορούμενο, ο Εμιλιάνο τον είχε γνωρίσει σε ένα μαγαζί μέσω ενός Αλβανού. Απ’ ό,τι μου είπε ο κατηγορούμενος ήπιανε από ένα ουίσκι και μετά στις 12 τη νύχτα βγήκαν έξω και του έδωσε 20 ευρώ να πάρει ταξί. Εμένα μου έκανε εντύπωση γιατί ο κατηγορούμενος έμενε πολύ κοντά με τον Εμιλιάνο, αυτός πήγε με ταξί και ο αδερφός μου και ένας άλλος με τα πόδια. Εγώ εκείνη τη μέρα είχα μιλήσει γύρω στις 16:30 με τον αδερφό μου. Στις 24 Δεκεμβρίου 2007 με πήρε ένας Αλβανός που έμεναν μαζί και ρώτησε την αδερφή μου αν έπιασε η αστυνομία τον Εμιλιάνο, γιατί στο σπίτι δεν είχε γυρίσει. Στις 25 Δεκεμβρίου 2007 τον έπαιρνα συνεχώς τηλέφωνο αλλά ήταν κλειστό.

Στις 24 Δεκεμβρίου 2007 ένας Αλβανός μου είπε ότι ο κατηγορούμενος επίσης δε γνώριζε που είναι ο αδερφός μου. Επειδή είχα αγωνία και δεν απαντούσε στο τηλέφωνο αδερφός μου, στις 2 και 3 Ιανουαρίου 2008 ήρθα να δηλώσω την εξαφάνιση του και εδώ μου είπαν να μην την δηλώσω γιατί ήταν ενήλικος και μου είπαν ότι είχε πάει κάπου αλλού αλλά εγώ τους έλεγα οτι αν είχε πάει κάπου αλλού θα μας είχε πάρει τηλέφωνο. Στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου ο θείος μου είχε βγάλει την εξαφάνιση του Εμιλιάνο δυο φορές στην Αγγελική Νικολούλη.

Μετά ήρθα πάλι στις 31 Μαρτίου 2008 και δήλωσα τότε την εξαφάνιση. Όλο αυτό τον καιρό έκανα έρευνα από μόνος μου για να δω τι άτομο είναι ο κατηγορούμενος και όταν μου είπαν ότι ο κατηγορούμενος ήρθε στην Ελλάδα ήρθα και εγώ από την Ιταλία, τον παρακολουθούσα και μετά έδωσα τα στοιχεία του στην Αστυνομία. Τους είπα ότι ο κατηγορούμενος κοιμόταν στο στάβλο που βρέθηκε ο αδερφός μου που τώρα είναι νεκρός. Όλες οι υποψίες είναι στον κατηγορούμενο και ότι έφυγε την επόμενη μέρα μου έκανε εντύπωση. Απ’ ό,τι έμαθα, στην αστυνομία αρνιόταν τα πάντα. Εγώ τον βρήκα τον κατηγορούμενο και του είπα «πες μου που είναι να τον βρω, που τον σκότωσες να του κάνω την κηδεία» και αυτός μου είπε «να πας να τον βρεις σε αυτούς που χρωστάει χρήματα». Εγώ του είπα ότι εσύ ξέρεις ότι χρωστάει λεφτά και ο κατηγορούμενος μου είπε ότι το ξέρω, το άκουσα στην Αλβανία. Εγώ από τότε δεν τον ξαναείδα ούτε τον ξανάκουσα. Μόνο έναν Αλβανό τον έπιασαν με ναρκωτικά αλλά δεν ξέρω αν είναι στο κύκλωμα. Όλοι αυτοί που έμεναν τον αδερφό μου στο σπίτι, πλην ενός Αλβανού, μένουν στο χωριό».
«Ο Μήτσος, έπινε και τρελαινόταν»

Η κατάθεση του εξαδέρφου του ιδιοκτήτη του στάβλου όπου βρέθηκε ο σκελετός του Αλβανού είναι αποκαλυπτική, τόσο για το πως βρέθηκε ο σκελετός όσο και για το χαρακτήρα του Αλβανού κατηγορουμένου τον οποίο τον γνώριζαν με το όνομα «Μήτσος». Ο συγκεκριμένος μάρτυρας μάλιστα έδωσε δύο καταθέσεις στη μία εκ των οποίων αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «ο Μήτσος ήταν πολύ νευρικός και θύμωνε εύκολα και με το παραμικρό για ασήμαντο λόγο. Δεν ξέρω τι μπορεί να ‘χει γίνει εκεί στο στάβλο» είπε, ενώ σε μια δεύτερη επεσήμανε πως: «Από το 1971 ο πατέρας μου μένει στο στάβλο στη θέση Άμμος Μαρμάρων του Δήμου Ιωαννίνων.

Ο στάβλος του πατέρα μου είναι κολλητά με τους στάβλους του ξαδέρφου μου. Πριν από λίγο καιρό βρέθηκε ακριβώς δίπλα το στάβλο του ξαδέρφου μου ένας ανθρώπινος σκελετός. Τον σκελετό τον βρήκε στο σημείο ένας εργάτης που είχε βάλει ο ξάδερφός μου για να καθαρίσει. Στο στάβλο του ξαδέρφου μου είχε πέσει η σκέπη γύρω στο 2003 ή το 2004 και από τότε ο στάβλος δε χρησιμοποιούνταν. Στο στάβλο από το 1999 έχει φέρει ο ξάδερφός μου έναν Αλβανό ο όποιος τον βοηθούσε στις δουλειές του στάβλου. Το όνομα του είναι «Μήτσος».

Ο ξάδερφός μου τον κράτησε στη δουλειά για τρία με τέσσερα χρόνια. Έπειτα αφού έπεσε η στέγη του στάβλου του ξαδέρφου μου, ο «Μήτσος» έμενε σε ένα δωμάτιο με άθλιες συνθήκες που είχε ο στάβλος του εξαδέρφου μου. Όταν χρειαζόμασταν κι εμείς καμιά δουλειά τον παίρναμε για δουλειά και εγώ και ο πατέρας μου στον στάβλο. Μέχρι να πέσει στέγη ο «Μήτσος» έμενε συνεχώς εκεί στο στάβλο και από τότε που έπεσε η στέγη πάλι τον περισσότερο καιρό έμενε εκεί αλλά όταν πιανόταν με λεφτά από δουλειές πήγαινε για να κοιμηθεί σε κανένα σπίτι κανενός εξάδερφό του. Ξέρω ότι είχε μείνει και σε άλλα σπίτια.

Όταν ξέμεινε από χρήματα ο «Μήτσος» ερχόταν και έμενε παλιά εκεί στο στάβλο. Εμείς τον βλέπαμε που ερχόταν εκεί χωρίς την άδεια του ξαδέρφου μου αλλά τον λυπόμασταν και τον αφήναμε να μείνει εκεί. Έως και το χειμώνα του 2011, δηλαδή γύρω στο Φεβρουάριο του 2011, ο «Μήτσος» ήταν ακόμα εκεί και έμενε στο στάβλο του ξάδερφόυ μου. Το θυμάμαι γιατί έβαζα τα αρνιά τότε κι αυτός ήταν ακόμα εκεί. Ο «Μήτσος» όλα αυτά τα χρόνια που έμενε εκεί στο στάβλο, δεν είχε φέρει να μείνει άλλο άτομο. Θέλω να τονίσω ότι ο «Μήτσος» έπινε και τρελαινόταν και δεν ήξερε τι έκανε. Εμείς τον είχαμε σαν παιδί μας αφού τον παίρναμε και έτρωγε στο σπίτι μας. Δεν μπορώ να ξέρω τι έχει γίνει εκεί στο στάβλο».
Αρνείται τα πάντα

Αρχικά ο κατηγορούμενος Σαιτ, ή «Μήτσος» κλήθηκε ως μάρτυρας στην υπόθεση, όμως στη συνέχεια βάσει των στοιχείων της Αστυνομίας, μετατράπηκε σε κατηγορούμενος. Ο 44χρονος σήμερα αλλοδαπός, την είχε …κοπανήσει στην Αλβανία, όμως οι αρχές κατάφεραν πριν από 11 μήνες να τον συλλάβουν και να τον οδηγήσουν στην φυλακή προκειμένου να δικαστεί για το έγκλημα που σύμφωνα με τις αρχές έχει διαπράξει. Από την αρχή ήταν αρνητικός και η κατάθεση του κινείται στη λογική του «δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα τίποτα. Δεν ξέρω τι μου λέτε». Ειδικότερα ανέφερε πως: «Ζω και εργάζομαι στην Ελλάδα περίπου 14 χρόνια. Έχω έρθει από το 1998. Από τότε που ήρθα δούλευα σε έναν έμπορο με στάβλους αυτός με είχε βρει όταν ερχόμουν από την Αλβανία με τα πόδια. Εκεί ασχολιόμουν με τα πρόβατα κι εμένα σε μία παράγκα. Όσο εμένα, πηγαινοερχόμουν και μέσα στην Αλβανία που είχα την αρραβωνιαστικιά μου. Τώρα είμαι παντρεμένος και έχω ένα παιδί στην Αλβανία. Έχω φύγει από τους στάβλους και μένω αλλού. Μένω σε έναν κύριο όπου τον βοηθάω μα τον κατάκοιτο τον πατέρα του.

Οι στάβλοι που δούλευα, χάλασαν όταν έριξε το πολύ το χιόνι το 2005. Τον Εμιλιάνο, τον είχα γνωρίσει το 2007 σε μια καφετέρια. Εκεί ήταν κι άλλοι φίλοι μου. Από τότε βγήκαμε για 2-3 φορές μέχρι την τελευταία φορά που τον είδα τον Δεκέμβριο του 2007 πρέπει να ήταν όταν είχαμε πάει σε μια πλατεία με άλλα τρία άτομα. Τον Εμιλιάνο έχω να τον δω από τότε μαζί με έναν άλλον τον οποίο έμαθα ότι μάλλον τον έπιασαν για ναρκωτικά». Στην ερώτηση των αστυνομικών αν το θύμα είχε έρθει ποτέ στο στάβλο απάντησε: «όχι ποτέ» ενώ όταν ερωτήθη αν γνώριζε για την εξαφάνιση του, ανέφερε πως « Ναι το γνωρίζω. Δεκαπέντε μέρες μετά με βρήκε ο αδερφός του, ήρθε μέσα στην Αλβανία και με βρήκε. Του είπα τι έγινε ότι ήμασταν σε μια πλατεία μαζί και μετά ότι έφυγε με ταξί για το σπίτι. Μέσα στην Αλβανία ήρθε και η αλβανική αστυνομία και με βρήκε τους είπα τι έγινε κι έφυγα. Μετά τον Απρίλιο – Μάιο που γύρισα πήγα πάλι στις καλύβες, ήρθε και με βρήκε η ελληνική αστυνομία.

Ήταν το 2008. Και σε αυτό είπα τα ίδια, ότι ήμασταν δηλαδή σε μια πλατεία και μετά τον άφησα να πάρει ταξί και εγώ έφυγα. Από τότε δεν ξαναενόχλησε κανένας, ούτε ο αδερφός του Εμιλιάνο ούτε η Αστυνομία». Οι αστυνομικοί επέμεναν στις ερωτήσεις για το σκελετό όποιος βρέθηκε λίγα μόλις μέτρα από το σημείο που Αλβανός κοιμόταν, στις 6 Μαΐου του 2011. Και σε αυτή την περίπτωση ο κατηγορούμενος δήλωσε πλήρη άγνοια: « Δεν είχα καταλάβει τίποτα, ούτε μου είχε μυρίσει κάτι για να πάω να δω προς τα εκεί. Δε γνωρίζω τι μπορεί να έχει γίνει. Σας ξαναλέω, ότι ποτέ δεν είχε έρθει στο στάβλο με εμένα κάποιος άλλος, ούτε οι φίλοι μου έρχονταν εκεί οπότε ούτε και ο Εμιλιάνο. Επειδή είμαι χρόνια στην Ελλάδα μιλάω και καταλαβαίνω τα ελληνικά πολύ καλά. Σας ξαναλέω ότι με το περιστατικό αυτό, δεν έχω καμία σχέση».
Η νομική άποψη

Τη Δευτέρα, ξεκινά η δίκη για την φρικτή αυτή υπόθεση με κατηγορούμενο τον Αλβανό όποιος θα μεταβεί στα δικαστήρια συνοδευόμενος από τον συνήγορο του κ. Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο οποίος επισημαίνει στο newsit.gr πως: «Ο εντολέας μου δεν σχετίζεται με την αποδιδόμενη σε αυτόν ανθρωποκτονία. Τα στοιχεία της δικογραφίας είναι ελλιπή και σίγουρα όχι ικανά να στηρίξουν την κατηγορία. Η αθωότητα του θα αποδειχθεί περίτρανα στο ακροατήριο».
Read More »
Ξυπνά μνήμες η δίκη στα Γιάννενα! 4 χρόνια κοιμόταν δίπλα στον σκελετό του αφού τον σκότωσε σπάζοντάς του το κρανίο Ξυπνά μνήμες η δίκη στα Γιάννενα! 4 χρόνια κοιμόταν δίπλα στον σκελετό του αφού τον σκότωσε σπάζοντάς του το κρανίο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Δημοτική βραδιά στο sunset στην Πλαταριά

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024

  Δημοτική βραδιά στο sunset στην Πλαταριά

Read More »
Δημοτική βραδιά στο sunset στην Πλαταριά   Δημοτική βραδιά στο sunset στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!!

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!!


Ο ρόλος της εκκλησίας στην κοινωνία είναι να ανοίγει την αγκαλιά της, να προσφέρει αγάπη, κατανόηση και στήριξη σε όλους τους ανθρώπους. 
Άλλωστε Εκκλησία είμαστε όλοι και όχι μόνο ο κάθε Ναός!
Η εκκλησία δεν είναι μόνο ένας χώρος λατρείας αλλά και ένας χώρος πολιτισμού, έκφρασης και ενότητας.
Οι θρησκευτικές τελετές με παράλληλες μουσικές εκδηλώσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια ακόμα και της Μεγάλης Εβδομάδας είναι μια παράδοση που απολαμβάνουν εκατομμύρια πιστών σε όλη την Ελλάδα.
Όμως, ο νέος Μητροπολίτης Σεραπίων φαίνεται να αγνοεί αυτή την παράδοση και να θέλει να επιβάλλει τη δική του «έννομη» τάξη.
Η απόφαση του να απαγορεύσει τη συναυλία της Φιλαρμονικής Φιλιατών στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου είναι όχι μόνο αδικαιολόγητη αλλά και προσβλητική για την τοπική κοινωνία και τους νέους μουσικούς που θα συμμετείχαν.
Και μάλιστα χωρίς να δοθούν επαρκείς εξηγήσεις.
Μόνο το ότι κάποιοι "πιστοί" διαμαρτυρήθηκαν κατά της συναυλίας, ισχυριζόμενοι ότι "βεβηλώνει" τον Ιερό Ναό και "σκανδαλίζει".


Υπενθυμίζουμε πως την Κυριακή 14 Απριλίου, στον Ι.Ν. Ευαγγελίστριας στην Ηγουμενίτσα, πραγματοποιήθηκε μία αντίστοιχη εκδήλωση, χωρίς να υπάρξει απαγόρευση, από τον ίδιο Μητροπολίτη.
Ανάλογες εκδηλώσεις γίνονται σε όλη την Ελλάδα κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, χωρίς να προκαλούν αντιδράσεις.


Επίσης, κάθε χρόνο στους προαύλιους χώρους των εκκλησιών πραγματοποιούνται πανηγύρια με κλαρίνα και βιολιά. Πρόκειται να τα απαγορεύσει και αυτά ο Μητροπολίτης;
Είναι πραγματικά κρίμα να βλέπουμε την εκκλησία, ένα θεσμό που θα έπρεπε να ενώνει τους ανθρώπους, να διαιρεί με τέτοιου είδους αποφάσεις.
Είναι κρίμα να βλέπουμε την προσπάθεια και την προετοιμασία των παιδιών της Φιλαρμονικής, ηλικίας μόλις 9 και 10 ετών, να πηγαίνει χαμένη εξαιτίας αυτής της απόφασης.
Πράξεις σαν και αυτές, δεν αντανακλούν το πνεύμα του Χριστιανισμού. Αντίθετα, είναι μια προσβολή στην πίστη και την προσπάθεια των πιστών να εκφράσουν το πνεύμα της αγάπης και της ενότητας, μέσω της μουσικής.
Η Φιλαρμονική Φιλιατών και όλοι οι μουσικοί που αποτελούν τμήμα αυτής, δεν θα πρέπει να αποκλείονται από την εκκλησία. Αντιθέτως, θα πρέπει να λάβουν την υποστήριξη και τον σεβασμό που τους αξίζει ως μέλη της Εκκλησίας και της κοινότητας.
Η εκκλησία ανήκει σε όλους τους πιστούς και όχι σε μια επιλεγμένη ομάδα ανθρώπων που θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις τους.
Είναι καιρός να θυμηθούμε την αληθινή αποστολή της Εκκλησίας: να φωτίζει τους ανθρώπους με το φως της αλήθειας και της αγάπης, όχι να τους εξορκίζει με την αυθαιρεσία της.
Είναι καιρός να σταματήσουν κάποιοι να αντιμετωπίζουν την εκκλησία σαν προσωπικό κτήμα και να την αφήσουν να εκφράσει το πνεύμα της αγάπης και της ανοχής που αξίζει.

Υ.Γ. Φαντάζομαι Σεβασμιότατε πως δεν θα επιτρέψετε την παρουσία των Φιλαρμονικών, σε όλες τις θρησκευτικές τελετές και λιτανείες… Ούτε τη Μεγάλη Παρασκευή… Ή τότε δε «βεβηλώνουν» οι μουσικές το Θείο Δράμα;
Read More »
Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!! Δεν σας ανήκει η εκκλησία!!! Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν ημεδαπός και ημεδαπή, που εμπλέκονται σε δύο κλοπές

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Συνελήφθησαν ημεδαπός και ημεδαπή, που εμπλέκονται σε δύο κλοπές 


Συνελήφθησαν χθες (19-04-2024) το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός και ημεδαπή, που κατηγορούνται για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης περιπτώσεων κλοπών, που καταγγέλθηκαν στην παραπάνω υπηρεσία, προέκυψε από την αστυνομική έρευνα η εμπλοκή των συλληφθέντων σε δύο περιπτώσεις.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την 17/4/2024 οι ημεδαποί αφαίρεσαν μέσα από ναό σακίδιο πλάτης ημεδαπής, που εργαζόταν στο χώρο, το οποίο περιείχε προσωπικά είδη αξίας 200 ευρώ, χρηματικό ποσό 50 ευρώ και τραπεζική κάρτα, με τη χρήση της οποίας πραγματοποίησαν στη συνέχεια ανέπαφες συναλλαγές ύψους 40 ευρώ.

Στη δεύτερη περίπτωση, αφαίρεσαν προχθές (18-04-2024) το απόγευμα από εξωτερικό χώρο καταστήματος δύο μαξιλάρια.

Κατά τον εντοπισμό και σύλληψή τους, βρέθηκαν στην κατοχή τους τα παραπάνω μαξιλάρια, τα οποία αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν ημεδαπός και ημεδαπή, που εμπλέκονται σε δύο κλοπές Συνελήφθησαν ημεδαπός και ημεδαπή, που εμπλέκονται σε δύο κλοπές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή κατ’ εξακολούθηση

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή κατ’ εξακολούθηση


Κατηγορούνται ότι είχαν αφαιρέσει προϊόντα από το ίδιο κατάστημα συνολικά 6 φορές

Συνελήφθησαν χθες (19-04-2024) το βράδυ στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαπές, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί μετέβησαν σε πολυκατάστημα, όπου βρέθηκαν οι κατηγορούμενες, οι οποίες, όπως καταγγέλθηκε από τον υπεύθυνο του καταστήματος, είχαν αφαιρέσει προηγουμένως διάφορα είδη ρουχισμού.

Τα προϊόντα, συνολικής αξίας 135 ευρώ, βρέθηκαν στην κατοχή τους και αποδόθηκαν στον υπεύθυνο της επιχείρησης.

Από την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε ότι οι συλληφθείσες είχαν αφαιρέσει προϊόντα από το ίδιο κατάστημα άλλες πέντε φορές κατά το παρελθόν, συνολικής αξίας 600 ευρώ.

Ειδικότερα, σύμφωνα με όσα καταγγέλθηκαν, οι συλληφθείσες εισέρχονταν ως πελάτισσες στο κατάστημα και αφαιρούσαν ρούχα, αφού προηγουμένως είχαν φροντίσει να απομακρύνουν τους αντικλεπτικούς μηχανισμούς κατά την παραμονή τους στο χώρο των δοκιμαστηρίων.

Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή κατ’ εξακολούθηση Συνελήφθησαν δύο ημεδαπές για κλοπή κατ’ εξακολούθηση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Ανήλιο: 80χρονη εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε καμινάδα

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Ανήλιο: 80χρονη εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε καμινάδα


Νεκρή στο σπίτι που διέμενε εντοπίστηκε μία ηλικιωμένη γυναίκα στο Ανήλιο Μετσόβου.

Νωρίτερα είχε ξεσπάσει φωτιά σε καμινάδα της οικοδομής. Στο ισόγειο του κτιρίου λειτουργούσε ψησταριά και στον πρώτο όροφο διέμενε η ηλικιωμένη.

Από τα πρώτα στοιχεία της αστυνομικής έρευνας προκύπτει ότι οι καμινάδες επικοινωνούσαν με αποτέλεσμα στο χώρο διαμονής της 80χρονης να έχουν εισέλθει καπνοί.

Στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία και το ΕΚΑΒ. Παρά την προσπάθεια που έγινε από τους διασώστες η 80χρονη γυναίκα είχε ήδη καταλήξει.

Τα αίτια θανάτου της ηλικιωμένης θα εντοπιστούν από τη νεκροψία-νεκροτομή.

Η πυροσβεστική που επιχείρησε στο σημείο έκανε κατάσβεση σε σωλήνα καμινάδας ξυλόσομπας της ψησταριάς.

Πηγή epiruspost.gr
Read More »
Ανήλιο: 80χρονη εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε καμινάδα Ανήλιο: 80χρονη εντοπίστηκε νεκρή μετά από φωτιά σε καμινάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Solo Ταξίδια σε Χαμηλό Μπάτζετ - Συμβουλές για Ασφαλείς και Προσιτές Περιπέτειες

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024

Solo Ταξίδια σε Χαμηλό Μπάτζετ - Συμβουλές για Ασφαλείς και Προσιτές Περιπέτειες
Το solo traveling είναι κάτι πολύ παραπάνω από ένα απλό trend των εποχών. Το να ταξιδεύει κανείς μόνος αποτελεί μία ιδιαίτερη εμπειρία και μια μοναδική ευκαιρία για προσωπική ανάπτυξη και ανεξάρτητη εξερεύνηση. Φυσικά, σε πολλές περιπτώσεις, αποτελεί και τον πλέον οικονομικό τρόπο να ταξιδέψει κανείς.

Παρόλα αυτά, τα solo ταξίδια απαιτούν μία συγκεκριμένη μεθοδολογία. Εφόσον ταξιδεύετε μόνοι, θα χρειαστεί να δώσετε απόλυτη προτεραιότητα στην ασφάλεια κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Αν μπορούσαμε λοιπόν να θέσουμε δύο βασικούς πυλώνες γύρω από το solo traveling, θα λέγαμε πως αυτοί είναι η μεθοδολογία ως προς τις οικονομικές προσφορές του διαδικτύου, και φυσικά η ασφάλεια.

Αυτά τα δύο βασικά χαρακτηριστικά θα αναλύσουμε στο συγκεκριμένο άρθρο. Ας δούμε πως μπορείτε να ταξιδέψετε solo, σε χαμηλό budget και με πλήρη ασφάλεια!

Οργανώνοντας Ένα Solo Ταξίδι Από την Αρχή - Ποιά Βήματα Πρέπει να Ακολουθήσω;

Η προετοιμασία ενός solo ταξιδιού αποτελεί το άλφα και το ωμέγα. Γι’αυτόν τον λόγο απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να ακολουθήσετε τα 3 πρώτα βήματα που θα εξασφαλίσουν ένα ομαλό, ασφαλές και αξέχαστο ταξίδι. Ας δούμε λίγο πιο αναλυτικά ποια είναι αυτά:

1. Καθορισμός Προορισμού και Έρευνα

Το πρώτο βήμα είναι να επιλέξετε έναν προορισμό που σας ενδιαφέρει και που νιώθετε άνετα να εξερευνήσετε μόνοι σας. Κάντε έρευνα για τον προορισμό σας, συμπεριλαμβανομένων των κοστών διαβίωσης, των δραστηριοτήτων και των αξιοθέατων που αξίζει να εξερευνήσετε.

2. Κλείστε Τα Εισιτήρια και τη Διαμονή σας

Αφού επιλέξετε τον προορισμό σας, ήρθε η στιγμή να κλείσετε τα βασικά στοιχεία κάθε ταξιδιού: τα αεροπορικά εισιτήρια και τη διαμονή σας. Αν για παράδειγμα αποφασίσετε πως ήρθε η στιγμή να εξερευνήσετε την πρωτεύουσα της Αγγλίας, με μία αναζήτηση στο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria/0/0/ci/lon/londino θα βρείτε όλες τις προσφορές για αεροπορικά εισιτήρια προς Λονδίνο. Αντίστοιχα, αξιολογήστε τις προσφορές και ως προς την διαμονή και πάρτε τις αποφάσεις σας βάσει του προϋπολογισμού και των αναγκών σας.

3. Οργανώστε τη Μεταφορά και τις Δραστηριότητές σας

Το τελευταίο βήμα δεν είναι άλλο από μια λίστα με τις δραστηριότητες που θέλετε να κάνετε και τις τοποθεσίες που θέλετε να επισκεφθείτε. Όλα αυτά μπορούν να οργανωθούν πολλούς μήνες πριν το ταξίδι σας. Εφόσον ταξιδεύετε μόνοι, είναι σημαντικό να οργανώσετε και τη μεταφορά σας μεταξύ των τοποθεσιών και να κλείσετε από πριν εισιτήρια για εκδρομές και αξιοθέατα.

Solo Ταξίδια και Ασφάλεια - Συμβουλές και Χρήσιμες ΛύσειςΌλα τα παραπάνω βήματα αφορούν την προετοιμασία ενός solo ταξιδιού. Θα σας βοηθήσουν να έχετε ένα απροβλημάτιστο ταξίδι. Όσον αφορά όμως την ασφάλεια, υπάρχουν κάποια πράγματα που κάθε solo traveler πρέπει να έχει στον νου του και κατά τη διάρκεια του εκάστοτε ταξιδιού.

Τα βασικά μας πράγματα, όπως τα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι κάρτες και τα χρήματα, θα πρέπει να είναι σε ασφαλές σημείο. Αντίστοιχα, εφόσον ταξιδεύετε μόνοι, καλό είναι να επιλέξετε ασφαλείς γειτονιές για εξερεύνηση και διαμονή.

Σε αυτό, μπορούν να σας βοηθήσουν διαδικτυακές πλατφόρμες που προσφέρουν ratings για ξενοδοχεία, εστιατόρια, τουρ και μέσα μαζικής μεταφοράς, πάντα ως προς την ασφάλεια

Solo Ταξίδια και Μπάτζετ - Συμβουλές Σχετικά με τη Μείωση των Εξόδων

Με όλα όσα ήδη αναφέραμε, μπορείτε να είστε ήσυχοι ως προς την ασφάλεια. Αντίστοιχα όμως, υπάρχουν και κάποια τιπς που πρέπει να αναφέρουμε και αφορούν τα έξοδα και το μπάτζετ μας. Ακόμη και αν ταξιδεύουμε solo, οι παγίδες που μπορεί να μας φέρουν εκτός προϋπολογισμού είναι πολλές. Όπως ήδη αναφέραμε, το διαδίκτυο αποτελεί σύμμαχο για την εύρεση των προσφορών ταξιδιού.

Ξεκινώντας από τα αεροπορικά, με σύντομες αναζητήσεις για πόλεις όπως η Πράγα στο https://www.esky.gr/aeroporika-eisitiria/0/0/ci/prg/praga, θα βρείτε γρήγορα τα deal που ψάχνετε. Από εκεί και πέρα όμως, το ίδιο μπορείτε να κάνετε και σε όλα σχεδόν τα έξοδα που περιλαμβάνει ένα ταξίδι.

Από προσφορές σε εστιατόρια και καταλύματα, έως και ειδικά ταξιδιωτικά πάσα για τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το διαδίκτυο είναι εδώ για να λύσει τα χέρια ενός solo ταξιδιώτη. Αν θέλετε να κρατήσετε το μπάτζετ σας ιδιαίτερα χαμηλό, μην ξεχνάτε πως στις περισσότερες πόλεις θα βρείτε δωρεάν δραστηριότητες. Πολλά από τα αξιοθέατα δεν έχουν είσοδο, ενώ οι δωρεάν καθημερινές περιηγήσεις πόλεων έχουν γίνει σύνηθες φαινόμενο πλέον, ειδικά στις ευρωπαϊκές πόλεις.

Όλα όσα έχουμε προτείνει σε αυτό το άρθρο έχουν ως στόχο να σας βοηθήσουν να οργανώσετε ένα ασφαλές και μοναδικό solo ταξίδι. Ελπίζουμε οι παραπάνω συμβουλές να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες!
Read More »
Solo Ταξίδια σε Χαμηλό Μπάτζετ - Συμβουλές για Ασφαλείς και Προσιτές Περιπέτειες Solo Ταξίδια σε Χαμηλό Μπάτζετ - Συμβουλές για Ασφαλείς και Προσιτές Περιπέτειες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Μπελέρης: Η Ελλάδα έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Μπελέρης: Η Ελλάδα έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται

Για την υποψηφιότητά του στις ευρωεκλογές, με τη ΝΔ, μίλησε ο Φρέντι Μπελέρης σε συνέντευξή του τονίζοντας πως «η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται».

«Έπειτα από δεκαετίες αγώνων νιώθουμε ότι δεν είμαστε πια στο περιθώριο»

Μιλώντας στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο κ. Μπελέρης, αναφέρει αρχικά για την υποψηφιότητά του και πώς ένιωσε όταν ανακοινώθηκε: «Συγκινήθηκα και έκλαψα. Η Ελλάδα έδειξε ότι έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται. Ότι στέκεται δίπλα μας με αποφασιστικότητα. Θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γιατί διάβασα ότι είχε δεχθεί και διαφορετικές εισηγήσεις. Με την απόφασή του να είμαι υποψήφιος, μου δίνει τη δυνατότητα να μιλήσω σε όλους τους Έλληνες για τον δίκαιο αγώνα μας και να φέρω στην καρδιά της Ευρώπης – αν εκλεγώ – όλα όσα αφορούν τον Ελληνισμό της Αλβανίας και ειδικά τους Χειμαρριώτες. Έπειτα από δεκαετίες αγώνων νιώθουμε ότι δεν είμαστε πια στο περιθώριο».

«Στη Χειμάρρα έγινε ένα ξεδιάντροπο πραξικόπημα»

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει για τη Χειμάρρα και για την ελληνική μειονότητα η πιθανή εκλογή του στην Ευρωβουλή και πώς θα βοηθήσει αυτό στην υπόθεσή του, απάντησε:

«Αυτό που έγινε στη Χειμάρρα ήταν ένα ξεδιάντροπο πραξικόπημα. Προσπάθησαν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο τρεις μέρες πριν τις εκλογές με τη σύλληψή μου, με βάση ένα απολύτως διάτρητο κατηγορητήριο. Και όταν παρά τις πιέσεις κέρδισα τις εκλογές έκαναν τα πάντα για να μην ορκιστώ και να μην αναλάβω τα καθήκοντά μου. Αυτά είναι αδιανόητα για χώρα που θέλει να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.

Ο λόγος που έγιναν όλα αυτά είναι επειδή θέλουν να διώξουν τους Έλληνες από τον τόπο μας, υφαρπάζοντας τις περιουσίες μας για να εξυπηρετήσουν μεγάλα οικονομικά συμφέροντα που τροφοδοτούνται με μαύρο χρήμα. Επειδή ήμουν εμπόδιο σε αυτό το σχέδιο και επειδή υπήρχαν και Αλβανοί που διαφωνούσαν με τις μεθοδεύσεις στην περιοχή και με στήριξαν στις εκλογές στον Δήμο Χειμάρρας, έστησαν όλη αυτή την παρακρατική σκευωρία σε βάρος μου.

Οι Βορειοηπειρώτες δεν ξεχνούν τη διαχρονική στήριξη του εθνικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας. Προσωπικά δεν ξεχνώ ποτέ και πάντοτε θα αναγνωρίζω, όπου μου δίνεται η ευκαιρία, τα έργα και τον αγώνα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την ελληνική μειονότητα, ο οποίος με τιμά με τη φιλία του. Με την υποψηφιότητά μου για την Ευρωβουλή, οι Χειμαρριώτες ξέρουν ότι ο αγώνας μας θα συνεχιστεί. Ότι δεν τους πούλησε κανείς, όπως έλεγαν κάποιοι κι ότι η Ελλάδα μας στηρίζει τον αγώνα για τα δικαιώματά μας».

«Θέλω να γίνει η Αλβανία ένα κανονικό κράτος δικαίου»

Στο εάν η υποψηφιότητά του μπορεί να ρίξει «λάδι στη φωτιά» στην ένταση των ελληνοαλβανικών σχέσεων, σχολίασε: «Το ακριβώς αντίθετο θέλω. Η δική μου εκλογή να γίνει καταλύτης, ώστε να αλλάξει προς το καλύτερο η κατάσταση. Να αλλάξει την στάση του καθεστώτος προς τους Έλληνες της Αλβανίας αλλά και συνολικά προς όλους τους Αλβανούς πολίτες. Θέλω να γίνει η Αλβανία ένα κανονικό κράτος δικαίου όπου δεν θα μπορεί ο εκάστοτε πρωθυπουργός να συλλαμβάνει εκλεγμένους αξιωματικούς και να εμποδίζει την ανάληψη των καθηκόντων τους. Αυτό είναι προς όφελος όλων των πολιτών, γι' αυτό και αρκετοί και σημαντικοί Αλβανοί πολιτικοί στηρίζουν τον αγώνα μου στη Χειμάρρα».
Read More »
Μπελέρης: Η Ελλάδα έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται Μπελέρης: Η Ελλάδα έχει δύναμη και δεν εκβιάζεται Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Κατασχέθηκε πλήθος ειδών πυροτεχνίας - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Κατασχέθηκε πλήθος ειδών πυροτεχνίας - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματοςΣυνελήφθη χθες (19-04-2024) το μεσημέρι στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση του νόμου περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων και παιδικών αθυρμάτων.

Αναλυτικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων που πραγματοποιούνται ενόψει της εορτής του Πάσχα, για την αντιμετώπιση της παράνομης κατοχής, εμπορίας και χρήσης βεγγαλικών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα ιδιοκτησίας του ημεδαπού, όπου βρέθηκαν να διατίθενται προς πώληση χωρίς άδεια της αρμόδιας αρχής και κατασχέθηκαν:

· 2.345 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα,

· 38 καπνογόνα και

· 6 βεγγαλικά χειρός.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Read More »
Κατασχέθηκε πλήθος ειδών πυροτεχνίας - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος Κατασχέθηκε πλήθος ειδών πυροτεχνίας - Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης καταστήματος Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για παράνομες εργασίες σε λατομείο

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για παράνομες εργασίες σε λατομείοΣυνελήφθησαν χθες το μεσημέρι σε περιοχή των Ιωαννίνων από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων τρεις ημεδαποί, διότι, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπιστώθηκε να προβαίνουν σε εργασίες σε λατομείο, χωρίς άδεια από την αρμόδια αρχή.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από το Αστυνομικό Τμήμα Ιωαννίνων θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.
Read More »
Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για παράνομες εργασίες σε λατομείο Συνελήφθησαν 3 ημεδαποί για παράνομες εργασίες σε λατομείο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω»Με έντονο ενδιαφέρον από ιδιοκτήτες ακινήτων και γοργούς ρυθμούς προχωρά το πρόγραμμα «Ανακαινίζω – Νοικιάζω», που χρηματοδοτεί το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας με το ποσό των 50 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ήδη από την πρώτη εβδομάδα, που άνοιξε η πλατφόρμα για τους ενδιαφερόμενους, υπάρχουν 343 εγκρίσεις, από τις συνολικά 573 εγγραφές. Σύμφωνα με στοιχεία από το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, έχουν απορριφθεί 190 αιτήσεις, ενώ ακόμη 40 είναι υπό ένσταση. Σημειώνεται δε ότι το πρόγραμμα θα διαρκέσει μέχρι να δεσμευτεί το ποσό των 50 εκατομμυρίων.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το εν λόγω πρόγραμμα αφορά ανακαινίσεις και επισκευές, σε περίπου 12.500 κενές κατοικίες με σκοπό να διατεθούν στη συνέχεια για μακροχρόνιες μισθώσεις. Το ανώτερο ποσό της επιδότησης θα ανέρχεται σε 4.000 ευρώ με δυνατότητα προκαταβολής του 50% και για πρώτη φορά οι επιδοτούμενες δαπάνες, αφορούν λειτουργικές επισκευές και εργασίες ανακαίνισης.

Μετά την ολοκλήρωση της ανακαίνισης το ακίνητο υποχρεωτικά πρέπει να εκμισθωθεί για τρία τουλάχιστον χρόνια σε ιδιώτη. Το πρόγραμμα διεξάγεται με τη συνδρομή και την επίβλεψη της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ).

Το πρόγραμμα, κατά την κυβέρνηση, θα κάνει προσιτή την κατοικία για χιλιάδες νέους ανθρώπους, ζευγάρια και οικογένειες, ενώ όπως επισημαίνει η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας Σοφία Ζαχαράκη «ερχόμαστε να επιδοτήσουμε αυτές τις ανακαινίσεις και να προσθέσουμε ένα ακόμη “όπλο” στη στεγαστική πολιτική μας στη μάχη για τη μείωση των τιμών στα ενοίκια».
Ποιοι είναι δικαιούχοι

Στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν φυσικά πρόσωπα, ιδιοκτήτες ή επικαρπωτές ακινήτων με χρήση κατοικίας, για ένα ακίνητο με χρήση κατοικίας, εφόσον πληρούνται οι παρακάτω πέντε προϋποθέσεις:

α) Οι Δικαιούχοι διαθέτουν την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία του ακινήτου σε ποσοστό ίσο ή μεγαλύτερο του 50%.

β) Το ακίνητο (διαμέρισμα ή μονοκατοικία) έχει έκταση κύριων χώρων έως 100 τ.μ. και βρίσκεται σε οικιστική περιοχή (δηλαδή εντός γενικού πολεοδομικού σχεδίου ή εντός εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου ή εντός ορίων οικισμού ή εντός ζώνης οικισμού όπου υφίστανται ειδικοί όροι δόμησης).

γ) Οι Δικαιούχοι έχουν ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο, πραγματικό ή τεκμαρτό, εισόδημα που δεν υπερβαίνει τις 40.000€ και διαθέτουν ακίνητη περιουσία, της οποίας η συνολική αξία δεν υπερβαίνει το ποσό των 300.000€. Ως ετήσιο οικογενειακό εισόδημα νοείται το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα των συζύγων ή των μερών συμφώνου συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων.

δ) Το ακίνητο δεν έχει δηλωθεί ως πρώτη κατοικία, δεν έχει δηλωθεί ως μισθωμένο και δηλώνεται ως κενό στο έντυπο Ε2 που συνοδεύει τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος των 3 τελευταίων ετών.

ε) Οι δικαιούχοι δεν έχουν λάβει επιδότηση για πρόγραμμα εξοικονόμησης ενέργειας ή ανακαίνισης σε ακίνητο ιδιοκτησίας τους τα τελευταία 5 έτη και δεν έχουν ενταχθεί σε προγράμματα επιδοτούμενης ενεργειακής εξοικονόμησης για οποιοδήποτε ακίνητό τους, δηλαδή από 1.1.2019 και εφεξής.
Οι επιλέξιμες δαπάνες για εργασίες, υλικά, άδειες

Ενδεικτικά στις δαπάνες μπορούν να περιληφθούν οι εργασίες για ανακαίνιση μπάνιου, κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου και εσωτερικών θυρών, αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση ή επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, δομικών στοιχείων, επιχρισμάτων, πλακιδίων, χρωματισμών και λοιπές αντίστοιχες εργασίες. Επίσης, προβλέπονται οι δαπάνες για αγορά των αναγκαίων υλικών, δαπάνες για τυχόν απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές ΙΚΑ για τις εργασίες και δαπάνες μηχανικού για τυχόν εκδόσεις αδειών, εγκρίσεων ή εκπόνησης μελετών.
Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων

Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους μέσω της πλατφόρμας του Προγράμματος στην Ψηφιακή Πύλη https://www.gov.gr/ipiresies/periousia-kai-phorologia/epidoteseis-politon/anakainizo-noikiazo.

Τα περισσότερα πεδία της αίτησης είναι προσυμπληρωμένα μέσω διαλειτουργικότητας από τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων των φορέων του Δημοσίου Τομέα. Ο δικαιούχος επιλέγει ή συμπληρώνει όλα τα υπόλοιπα κενά πεδία.

Τα στοιχεία που απαιτείται να γνωρίζει και να υποβάλει ο δικαιούχος κατά την υποβολή της Αίτησης είναι ενδεικτικά:Ο / οι ΑΤΑΚ του ακινήτου, η ένταξη του οποίου επιδιώκεται
το προϋπολογιζόμενο ύψος της συνολικής δαπάνης ανακαίνισης χωρίς περαιτέρω δικαιολογητικά
τα στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και αριθμό κινητού τηλεφώνου)
έναν ενεργό αριθμό λογαριασμού πληρωμών (IBAN) παρόχου υπηρεσιών πληρωμής (Π.Υ.Π.) που λειτουργεί στην Ελλάδα, του οποίου είναι δικαιούχος ή συνδικαιούχος.

Μέσα από την πλατφόρμα οι δικαιούχοι θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν την πορεία της αίτησης και της επιδότησής τους.

Χρήσιμες Πληροφορίες για το ΠρόγραμμαΕάν δεν εμφανίζεται προσυμπληρωμένο οιοδήποτε υποχρεωτικό πεδίο της αίτησης που αφορά στο επιλεχθέν ακίνητο (όπως ο Αριθμός Παροχής Ηλεκτρικού Ρεύματος), ο αιτών διορθώνει την έλλειψη στην αρμόδια Αρχή (π.χ. ΑΑΔΕ) και στη συνέχεια εισέρχεται εκ νέου στην ειδική εφαρμογή του Προγράμματος για την υποβολή της Αίτησης.

Οι προϋποθέσεις επιλεξιμότητας ελέγχονται κατά τον χρόνο υποβολής της αίτησης είτε μέσω διαλειτουργικότητας με τις ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων των φορέων του Δημοσίου Τομέα είτε με προσκόμιση στην ΔΥΠΑ των δικαιολογητικών που τυχόν θα ζητηθούν.
Ο αιτών ενημερώνεται για την έγκριση της αίτησής του και την υπαγωγή του στο Πρόγραμμα ή για την απόρριψη της αίτησής του για το επιλεγέν ακίνητο, με έκδοση αμέσως και αυτομάτως εγκριτικής ή απορριπτικής απόφασης.
Σε περίπτωση απορριπτικής απόφασης, ο αιτών μπορεί να υποβάλει ένσταση εντός 10 ημερών σύμφωνα με τις οδηγίες της Πλατφόρμας.
Εάν δεν εμφανίζεται ούτε εγκριτική ούτε απορριπτική απόφαση, η αίτηση βρίσκεται σε κατάσταση επεξεργασίας από την αρμόδια Διεύθυνση της ΔΥΠΑ, οπότε ο αιτών θα λάβει εξατομικευμένο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Η προκαταβολή καταβάλλεται άμεσα στον λογαριασμό του δικαιούχου και από την ημερομηνία καταβολής της προκαταβολής, ο δικαιούχος μπορεί να προβαίνει στις δαπάνες ανακαίνισης ή επισκευής.
Οι δαπάνες πρέπει να εξοφλούνται αποκλειστικά και μόνον με ηλεκτρονικό τρόπο, με μία ή περισσότερες χρεωστικές, πιστωτικές ή/και προπληρωμένες κάρτες πληρωμών, που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν στο Α.Φ.Μ. του δικαιούχου από τον Π.Υ.Π., όπου ο δικαιούχος διατηρεί τον ΙΒΑΝ, τον οποίο δήλωσε στην αίτησή του.
Προβλέπονται κυρώσεις για τις περιπτώσεις που ο δικαιούχος δεν συμμορφωθεί με τις ρυθμίσεις του Προγράμματος ή δεν προσκομίσει τα απαιτούμενα δικαιολογητικά. Οι κυρώσεις περιλαμβάνουν ανάκληση και επιστροφή μέρους ή ολόκληρης της επιδότησης ή/και της προκαταβολής και απένταξη από το Πρόγραμμα.
Read More »
Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» Με 343 εγκρίσεις ξεκίνησε το πρόγραμμα «Ανακαινίζω-Νοικιάζω» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν


Στο καθεστώς της εξαήμερης εργασίας μπαίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι από την 1η Ιουλίου 2024. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ θα ορίζει την εφαρμογή για την εξαήμερη εργασία για το δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα, την 6ημερη εργασία για τις επιχειρήσεις, τους οργανισμούς και τις εκμεταλλεύσεις συνεχούς λειτουργίας, που εφαρμόζουν σύστημα πενθήμερης εβδομαδιαίας εργασίας, με τους εργαζόμενους να αμείβονται επιπλέον για την 6η μέρα με το 40% του ημερομισθίου και το 115% αν είναι αργία.

Η εφαρμογή της 6ήμερης εργασίας από 1η Ιουλίου θα συνδυαστεί με την ψηφιακή κάρτα σε βιομηχανία και λιανικό εμπόριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ γίνονται δοκιμές και η εφαρμογή δεν είναι ακόμη έτοιμη, αν και για κάποιους κλάδους είναι αποδεκτή η ρύθμιση εξετάζεται να ισχύσει από την 1η Ιουλίου.

Το άρθρο 25 του 5053/2023 ορίζει την έναρξη της 6ήμερης εργασίας για όσους εργάζονται με πενθήμερο, από την 1η Μαρτίου 2024.

Έτσι πλέον καθίσταται επιτρεπτή η απασχόληση κατά την 6η ημέρα της εβδομάδας, υπό τους παρακάτω όρους και τις ακόλουθες προϋποθέσεις.

υποχρεωτική προδήλωση της στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ ΙΙ σε κάθε περίπτωση δήλωση και απόδειξη ενώπιον της Επιθεώρησης Εργασίας του αιφνίδιου και εξαιρετικού φόρτου εργασίας για τις επιχειρήσεις μη συνεχούς λειτουργίας

μη δυνατότητα υπέρβασης των 8 ωρών ημερησίως, με απαγόρευση υπερεργασίας και υπερωρίας,
ημερομίσθιο για την 6η ημέρα απασχόλησης προσαυξημένο κατά 40%.

Η κύρια διαφορά είναι πως πλέον οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα σύμβασης εξαήμερης απασχόλησης και όχι υπό το καθεστώς «σύμβασης πενθήμερης απασχόλησης με προσθήκη της 6ης ημέρας».

Μέχρι στιγμής, η εξαήμερη απασχόληση προβλέπεται κυρίως σε κλαδικές συμβάσεις, όπως στον κλάδο του επισιτισμού και του τουρισμού. Μάλιστα σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται ότι εάν οι μισθωτοί στον επισιτισμό εργαστούν σε ημέρες ανάπαυσής τους, λαμβάνουν πρόσθετη αμοιβή και συγκεκριμένα αποζημίωση ίση με ένα ημερομίσθιο για κάθε ημέρα ανάπαυσης που εργάστηκαν, το οποίο θα καταβάλλεται προσαυξημένο κατά 75% εφόσον η απασχόληση σε ημέρα ανάπαυσης λάβει χώρα καθ’ ημέραν Κυριακή ή σε ημέρα θεσμοθετημένης από την εργατική νομοθεσία αργίας.

Σύμφωνα με την 14.02.1984 ΕΓΣΣΕ, η εβδομαδιαία διάρκεια της εργασίας ορίσθηκε σε 40 ώρες (συμβατικό εβδομαδιαίο ωράριο), ενώ παράλληλα με ΕΓΣΣΕ καθιερώθηκε το πενθήμερο σύστημα εργασίας, κατά το οποίο ο χρόνος εργασίας της 6ης ημέρας κατανέμεται σε 5 ημέρες (5 Χ 8 = 40 ώρες/ εβδ.), χωρίς όμως να καταργηθεί το σύστημα εξαήμερης εργασίας. Το πλήρες συμβατικό ωράριο εργασίας των 40 ωρών και η δυνατότητα κατανομής των ωρών εργασίας σε πέντε ή σε έξι ημέρες της εβδομάδας καταγράφηκε και επιβεβαιώθηκε και με το άρθρο 55 του Ν. 4808/2021.

Πού απαγορεύεται

Ωστόσο η εξαήμερη εργασία έχει και απαγορεύσεις.

Συγκεκριμένα:
Η απασχόληση των εργαζομένων, κατά την πρόσθετη ημέρα, δεν δύναται να υπερβαίνει τις 8 ώρες, ενώ δεν επιτρέπεται η πραγματοποίηση υπερεργασίας και υπερωριακής απασχόλησης.
Σε περιπτώσεις που επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις έχουν νυχτερινές βάρδιες πενθημέρου (00:00-06:00), δεν επιτρέπεται επ’ ουδενί η απασχόλησή τους 6η μέρα κατά τη νυχτερινή βάρδια.
Read More »
Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν Εξαήμερη εργασία: Ποιοι κλάδοι θα την εφαρμόσουν Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη Νέα Παραλιακή Ηγουμενίτσας από το βράδυ της Τρίτης 23/04/2024

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη Νέα Παραλιακή Ηγουμενίτσας από το βράδυ της Τρίτης 23/04/2024Παρακαλούνται οι οδηγοί από το βράδυ της Τρίτης 23/04/2024 να μη σταθμεύουν τα οχήματα τους και στις δύο πλευρές της Νέας Παραλιακής οδού(από από το ύψος της οδού Φιλοσόφου έως τον κυκλικό κόμβο της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας. Σκοπός της απαγόρευσης είναι προγραμματισμένες εργασίες καθαρισμού και ευπρεπισμού για την υποδοχή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας «Παρίσι 2024».
Read More »
Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη Νέα Παραλιακή Ηγουμενίτσας από το βράδυ της Τρίτης 23/04/2024 Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στη Νέα Παραλιακή Ηγουμενίτσας από το βράδυ της Τρίτης 23/04/2024 Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Εξαφανίστηκε 17χρονος από δομή φιλοξενίας των Ιωαννίνων

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Εξαφανίστηκε 17χρονος από δομή φιλοξενίας των Ιωαννίνων


Ένας νεαρός από την Αίγυπτο εξαφανίστηκε την Τετάρτη 17 Απριλίου από δομή φιλοξενίας στα Ιωάννινα, αναφέρει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Ο 17χρονος Αχμάντ Μέγκαχετν, εξαφανίστηκε τις απογευματινές ώρες της 17ης Απριλίου.

Ο Αχμάντ έχει ύψος 1.70 μ., είναι αδύνατος, έχει κοντά σγουρά καστανά μαλλιά και καστανά μάτια. Την ημέρα που εξαφανίστηκε φορούσε λευκή κοντομάνικο, πορτοκαλί ζακέτα, σκούρο παντελόνι και σκούρα κόκκινα αθλητικά παπούτσια.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση του σήμερα Παρασκευή, 19/4 και άμεσα προχώρησε στην δημοσιοποίηση των στοιχείων του ανήλικου, κατόπιν αιτήματος των οικείων του, καθώς ενδέχεται να συντρέχουν λόγοι που θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλείται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όλο το 24ωρο, στην «Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000» καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας αλλά και μέσω της εφαρμογής Missing Alert app οπού υπάρχει ζωντανή ενημέρωση για την εξαφάνιση. 

Πηγη  epiruspost,gr
Read More »
Εξαφανίστηκε 17χρονος από δομή φιλοξενίας των Ιωαννίνων Εξαφανίστηκε 17χρονος από δομή φιλοξενίας των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών

Σάββατο, Απριλίου 20, 2024
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών


Σας προσκαλούμε την 22η Απρίλη, ημέρα Δευτέρα και ώρα 10:00 π.μ. , για λήψη αποφάσεων , σε τακτική συνεδρίαση δια Ζώσης της Δημοτικής Επιτροπής , στο Δημοτικό Κατάστημα, σύμφωνα με το άρθρο 75 παρ. 6 του Ν. 3852/2010, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 77 του Ν. 4555/2018 και τα Άρθρα 75 και 74Α παρ.1 του Ν. 3852/10 όπως ισχύουν. στα πιο κάτω θέματα:


Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης εκτέλεσης του Προϋπολογισμού Εσόδων- Δαπανών έτους 2024 για το Α΄τρίμηνο.

Πρωτόκολλο ταμειακής διαχείρισης μηνός Μαρτίου.

Ορισμός τριμελούς επιτροπής επιλογής καλλιτεχνικού προσωπικού σύμφωνα με το άρθρο 4 του Π.Δ. 524/1980.

Πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ) για τις ανάγκες πυρασφάλειας κατά την αντιπυρική περίοδο στο Δήμο Φιλιατών.

5. Συμφωνητικό συνεργασίας του Δήμου Φιλιατών με την εταιρία με τον διακριτικό τίτλο «RECYCOM» για την διαχείριση μεταχειρισμένων ειδών ένδυσης και υπόδησης στο πλαίσιο της πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων στο Δήμο Φιλιατών.

Παροχή πληρεξουσιότητας για κατάθεση προτάσεων και παράσταση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων σχετικά με την αγωγή του Αναστάσιου Λιάνου.

Παροχή πληρεξουσιότητας για κατάθεση προτάσεων και παράσταση ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας σχετικά με τις αγωγές διόρθωσης κτηματολογικών εγγραφών στη Σαγιάδα του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Ελληνικού Δημοσίου.

Έγκριση άσκησης της υπ΄αριθμ. 950/2023 Αίτηση Ακυρώσεως ενώπιον του Συμβουλίου Επικρατείας , κατά της 6628/2023 απόφασης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας από δικηγόρο Αθηνών και παροχή πληρεξουσιότητας.

Περί αδυναμίας υπηρεσιών. Έγκριση πρακτικού ΙΙΙ Επιτροπής Απευθείας ανάθεση είδη Παντοπωλείου – Ελαιόλαδων – Γαλακτοκομείου- Κοινωνικού Παντοπωλείου Δήμου Φιλιατών της Επιτροπής Διενέργειας Ηλεκτρονικού Δημόσιου Ανοικτού διαγωνισμού για την << Προμήθεια τροφίμων και φρέσκο γάλα για το εργατοτεχνικό προσωπικό του Δήμου και των ΝΠΔΔ έτους 2024>>

Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου “Υποδομές ύδρευσης Δήμου Φιλιατών, Υποέργο 1: Αντικατάσταση εξωτερικού δικτύου ύδρευσης περιοχής Σκάλας Φιλιατών Δήμου Φιλιατών”.

12.Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου “Υποδομές ύδρευσης Δήμου Φιλιατών, Υποέργο 2: Υδροδότηση στην περιοχή Κάτω Αετού Κοινότητας Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών”.

13.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Ανάπλαση πλατειών Δήμου Φιλιατών”

14.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Υδροδότηση Τ.Κ. Ασπροκκλησίου” του Δήμου Φιλιατών.

15.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Τσιμεντόστρωση δρόμου προς Κατσαμπούκα – Γκοργκώση στην Τ.Κ. Κρυονερίου” του Δήμου Φιλιατών.

16.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου « ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΦΙΛΙΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» του Δήμου Φιλιατών.

17.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου΄΄ Διαμόρφωση κοινόχρηστων χώρων στην κοιν Σαγιάδας΄΄.

18.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Αποκατάσταση δρόμου Χαραυγή – Γαρδίκι” του Δήμου Φιλιατών.

19.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου “Υποδομές ύδρευσης Δήμου Φιλιατών, Υποέργο 2: Υδροδότηση στην περιοχή Κάτω Αετού Κοινότητας Σαγιάδας Δήμου Φιλιατών” του Δήμου Φιλιατών.

20.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΔΗΜΑΡΧΙΑΚΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ» .

21.Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «Βελτίωση και συντήρηση οδικού δικτύου Δήμου Φιλιατών Ν. Θεσπρωτίας» Έγκριση μελέτης του έργου “Κατεπείγουσα αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης στον συνοικισμό Ελαίας της Δ.Κ. Φιλιατών”.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Ε.
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΘ. ΤΖΙΓΚΟΣ
ΔΗΜΑΡΧΟΣ


Σημείωση: Σε περίπτωση που τακτικό μέλος αδυνατεί, να παραστεί στη συνεδρίαση, να ενημερώσει εγκαίρως τον αναπληρωτή από την παράταξη του ή τον Πρόεδρο της Δημοτικής Επιτροπής ή την Γραμματέα.
Read More »
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 20, 2024 Rating: 5

Σελίδες