Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο μέγαρο μουσικής στη Θεσσαλονίκη (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020
Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο μέγαρο μουσικής στη Θεσσαλονίκη (+ΒΙΝΤΕΟ)


Στο 12ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών που πραγματοποιήθηκε στο μέγαρο μουσικής στη Θεσσαλονίκη, συμμετείχε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Για μια φορά ακόμη κατέπληξε το κοινό του η φιλαρμονική μας, με ένα πρόγραμμα full of ' 80s και rock!!!! 

Είχε προηγηθεί η άψογη εμφάνιση της Φιλαρμονικής μας, στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε από την Πλατεία Αριστοτέλους μέχρι το Λευκό Πύργο αποσπώντας τα χειροκροτήματα των παρευρισκομένωνΣυγχαρητήρια σ όλους τους μουσικούς μας μικρούς και μεγάλους

Read More »
Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο μέγαρο μουσικής στη Θεσσαλονίκη (+ΒΙΝΤΕΟ) Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας στο μέγαρο μουσικής στη Θεσσαλονίκη (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Καταγγελία: Μετέτρεψαν το πρώην νηπιαγωγείο Σκορπιώνας σε στάβλο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020
Καταγγελία: Μετέτρεψαν το πρώην νηπιαγωγείο Σκορπιώνας σε στάβλο

Πριν τρεις μέρες ανέβασα κάποιες φωτογραφίες με την παρουσία των προβάτων στο προαύλιο χώρο του πρώην νηπιαγωγείο της Σκορπιώνας. 


Αυτή είναι η κατάσταση σήμερα. 

Θέλω πρώτα να ζητήσω μια συγνώμη από τον κτηνοτρόφο.
Δεν μετέτρεψε τον προαύλιο χώρο μόνο σε λιβάδι και στάβλο, αλλά έχει μετατρέψει και μια αίθουσα (προς το παρών) σε κανονικό μαντρί. 
Δεν είδα και δεν αντιλήφθηκα καμία αντίδραση ούτε από κάποιο συγχωριανό , ούτε τον τωρινό πρόεδρο, ούτε από τον τέως πρόεδρο , ούτε από την συγχωριανό μας αντιδήμαρχο. 
Αυτό σημαίνει ότι δεν ενοχλεί κανέναν η μετατροπή του δημοτικού χώρου και κτιρίου σε μαντρί για πρόβατα. 


Για όσους δεν ξέρουν ή δεν θέλουν να θυμούνται: 
Πριν γίνει μαντρί και τώρα ακούμε βελάσματα προβάτων και ο χώρος έχει καλυφθεί με τα κόπρανα τους, ακουγόταν ο ήχος από ένα τουμπερλεκι. 
Το τουμπερλεκι του Γιώργου Ν.........η 
Ο Γιώργος, ο συχωριανός μας, κατέληξε να μείνει άστεγος και είχε βρει στέγη σε αυτό το χώρο . 
Η παρουσία του εκεί, αλλά και ο ήχος από το τουμπερλεκι ενοχλούσε αρκετούς χωριανούς. 


Αποτελέσματα;
Μετά από πιέσεις η δημοτική αρχή έκανε δεκτό το αίτημα των "νοικοκυραίων", των "έντιμων" και καλών και αγίων χριστιανών και κατάφεραν και των διώξανε . 
Θα το επαναλάβω απλά και καθαρά. 
Εδώ στο χωριό μου οι κάτοικοι αλλά και η τοπική και δημοτική αρχή δεν ενοχλείτε και επιτρέπει το πρώην νηπιαγωγείο να μετατρέπετε σε μαντρί και στάβλος για πρόβατα . 


Αλλά την ενοχλούσε που κάποιος συχωριανός είχε βρει μια στέγη να κοιμηθεί και τον διώξανε. 
Το τουμπερλεκι σώπασε . 
Ο Γιώργος απεβίωσε και σήμερα έχουμε το σαρανταήμερο μνημόσυνο. 


Τα πρόβατα παραμένουν στο νέο τους μαντρί . 
Και ο Γιώργος αλλά και το τουμπερλεκι του δεν θα τα ξαναενοχλήσει.
Ούτε αυτά, ούτε τους συγχωριανούς μου. 


ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ χωριανοί μου. 
Και  μη ξεχάσετε να πάτε στην εκκλησία, έχει και τα σαράντα του Γιώργου.
Που διώξατε από το νηπιαγωγείο για να βάλετε μέσα τα πρόβατα ...

Κ.Κ.
Read More »
Καταγγελία: Μετέτρεψαν το πρώην νηπιαγωγείο Σκορπιώνας σε στάβλο Καταγγελία: Μετέτρεψαν το πρώην νηπιαγωγείο Σκορπιώνας σε στάβλο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Υπόμνημα Γόγολου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020
Υπόμνημα Γόγολου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας 


κ. Υπουργέ,
Σας καλωσορίζουμε και εμείς από την πλευρά μας στη Ηγουμενίτσα και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Υπάρχουν ορισμένα θέματα της αρμοδιότητας του Υπουργείου σας, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για το Δήμο και προσελκύουν το ενδιαφέρον της τοπικής κοινωνίας, γιατί σχετίζονται με την αναπτυξιακή προοπτική του τόπου και την ποιότητα ζωής των κατοίκων του. Πολύ συνοπτικά σας τα θέτουμε, αναμένοντας τις δικές σας ενέργειες και απαντήσεις:
1. Το πρώτο θέμα είναι η παραχώρηση της χερσαίας ζώνης του λιμανιού της Ηγουμενίτσας στο Δήμο. Είναι ένα ζήτημα που αποτελεί πάγιο και διαρκές αίτημα της κοινωνίας της πόλης μας και χρονίζει παρά τις υποσχέσεις που έδωσαν όσοι εκ των προκατόχων σας επισκέπτονταν την Ηγουμενίτσα τα τελευταία χρόνια. Θα επιθυμούσαμε να μάθουμε το σχεδιασμό και το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει για την παραχώρηση και τις μελλοντικές ενέργειες του Υπουργείου, ώστε να φθάσει η υπόθεση σε αίσιο πέρας, το οποίο για εμάς θα είναι η παραχώρηση όλου του παραλιακού τμήματος της χερσαίας ζώνης (εκτός των κτηρίων του Ο.Λ.ΗΓ.) στο Δήμο. Και επειδή αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, εκτιμούμε ότι ο Ο.Λ.ΗΓ., δεν χρειάζεται να προχωρήσει σε καμία ενέργεια αξιοποίησης της χερσαίας ζώνης (όπως αυτή της δημοπράτησης ενοικίασης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην παραλία Δρεπάνου) και να δεσμεύσει κατ΄ αυτό τον τρόπο το Δήμο.
2. Το δεύτερο θέμα είναι η επικείμενη έναρξη των διαδικασιών για την ιδιωτικοποίηση του λιμανιού. Θα επιθυμούσαμε να γνωρίζουμε περισσότερα στοιχεία σχετικά με το χρονοδιάγραμμα, τους όρους του διαγωνισμού και τις δραστηριότητες που θα παραχωρηθούν σε ιδιώτες, ώστε να διαμορφώσουμε πλήρη εικόνα. Θα ήταν ευχής έργο να παρέμενε ο λιμένας στην αρμοδιότητα του ΟΛ.ΗΓ. ενός κρατικού φορέα, ο οποίος με την κατάλληλη διαχείριση θα μπορούσε να οδηγήσει το λιμάνι σε μια αναπτυξιακή τροχιά και ταυτόχρονα να αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη του Δήμου, σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Αν αυτό όμως δεν είναι δυνατό – λόγω υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα – θέση μας είναι να παραχωρηθεί η διαχείριση μόνο όσων δραστηριοτήτων σχετίζονται απόλυτα με τη λειτουργία του λιμανιού και τίποτα άλλο πέραν αυτού. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει η χερσαία ζώνη να περιέλθει στη διαχείριση ιδιωτών και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο πρέπει να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες παραχώρησης στο Δήμο. Εκτιμούμε επίσης, ότι το δημόσιο πρέπει να διατηρήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών, ώστε να έχει τον έλεγχο των στρατηγικής σημασίας αποφάσεων. Τέλος, στη σχετική σύμβαση που θα υπογραφεί θα πρέπει να προβλεφθούν οι σχέσεις του νέου συστήματος διοίκησης του λιμένα με το Δήμο, καθώς και τα ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για την τοπική κοινωνία. Για όλους αυτούς τους λόγους ο Δήμος πρέπει να είναι ενήμερος για την εξέλιξη της διαδικασίας και να συμμετέχει – παρεμβαίνει όπου χρειάζεται.
3. Το τρίτο θέμα είναι η κατασκευή και λειτουργία της Μαρίνας Ηγουμενίτσας, η μελέτη της οποίας βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης. Και για αυτό το σημαντικό έργο θα επιθυμούσαμε μια ενημέρωση για το αν θα συμπεριληφθεί στο πακέτο της παραχώρησης του λιμανιού σε ιδιώτες ή αν θα προχωρήσει αυτόνομα. Αν όχι, θα θέλαμε να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο με ποιο χρονοδιάγραμμα και από ποιες πηγές χρηματοδότησης θα κατασκευαστεί και θα λειτουργήσει το έργο.Η θέση μας είναι να κατασκευαστεί το έργο από δημόσιο φορέα με χρηματοδότηση από τα ευρωπαϊκά προγράμματα και τη διαχείριση της να την έχει ο Δήμος.
Επίσης κ. Υπουργέ ένα θέμα που απασχολεί έντονα την τοπική κοινωνία είναι η κατάργηση από το χάρτη τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ηγουμενίτσας της μοναδικής πρωτεύουσας νομού στην Ήπειρο χωρίς Πανεπιςτημιακό Τμήμα.
Επιθμούμε και τη δική σας παρέμβαση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ώστε να επανεξεταστεί το θέμα. Με την ενέργεια αυτή η κυβέρνηση απομονώνει την περιοχή και η τοπική οικονομία θα δεχθεί ένα μεγάλο πλήγμα από την πολιτική αυτή απόφαση.
Ο κ. Υπουργός απάντησε ότι σε έξι μήνες από σήμερα θα δοθούν προς ενοικίαση διάρκειας σαράντα ετών τμήματα ΟΛΗγ σε ιδιώτη επενδυτή, διότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον. 
Εξέφρασα την αντίθεση μου και πρότεινα τη δημιουργία ενός νέου project για τα περιφερειακά λιμάνια που οι εγκαταστάσεις τους, όπως το λιμάνι Ηγουμενίτσας, έχουν αναπτυχθεί εντός του αστικού ιστού της πόλης, παραμένοντας βεβαίως ως κερδοφόροι οργανισμοί. 
Τέλος, για την χερσαία ζώνη δεσμεύτηκε ότι θα παραχωρηθεί στο Δήμο εάν και εφόσον γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από όλους τους φορείς, ιδιαίτερα από την πλευρά του Δήμου και ευελπιστεί αυτό να γίνει σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Read More »
Υπόμνημα Γόγολου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Υπόμνημα Γόγολου προς τον Υπουργό Ναυτιλίας Reviewed by ebagelos on Κυριακή, Φεβρουαρίου 16, 2020 Rating: 5

Σελίδες