Μετέφεραν κλεμμένα αρχαία σε νταλίκες και μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016
 
Στην εξιχνίαση ενός μεγάλου και διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπήλων προχώρησαν οι Αρχές, μετά από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε διάφορες περιοχές της χώρας. 
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 26 άτομα και έχει ταυτοποιηθεί η συμμετοχή ακόμη 16 ατόμων στο κύκλωμα -που αναμένεται να συλληφθούν επίσης-, ενώ οι κατηγορίες που τους βαραίνουν αφορούν σε 93 τουλάχιστον υποθέσεις λαθρανασκαφής, μεταφοράς και εμπορίας αρχαίων αντικειμένων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Οι αρχαιοκάπηλοι μετέφεραν τα αρχαία αντικείμενα από τη χώρα μας, κυρίως μέσω της Πάτρας προς την Ιταλία και στην υπόλοιπη Ευρώπη, φορτωμένα σε νταλίκες. 
Πολλά από τα αρχαία κλοπιμαία καταλήγουν σε οίκους δημοπρασιών του εξωτερικού και σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η πρώτη φορά που στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών αναμένεται να μπουν και οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις, που εμπορεύονται παράνομα και πλουτίζουν από τα «χαμένα» προϊόντα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Οι αστυνομικοί αυτές τις ημέρες πραγματοποιούν κατ' οίκον έρευνες σε πολλούς εμπλεκόμενους με την εγκληματική οργάνωση, σε Αχαΐα, Αττική, Θεσσαλονίκη, Πύργο, Αγρίνιο, Λάρισα, Ρόδο, Αίγιο, Λαμία, Κόρινθο και Δράμα και αναλυτικά τα πορίσματα των μέχρι τώρα ερευνών θα παρουσιαστούν το πρωί της Τετάρτης στο αστυνομικό μέγαρο Αχαΐας.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον Γιώργο Τσούκαλη, ιδιωτικό ερευνητή, ο οποίος εθελοντικά ασχολείται για περισσότερα από 25 χρόνια με την έρευνα και εξιχνίαση υποθέσεων αρχαιοκαπηλίας, έχοντας καταφέρει να επιστρέψουν στον τόπο όπου δημιουργήθηκαν αρκετά πολύτιμα αρχαία αντικείμενα. 
Όπως αναφέρει, οι αρχαιοκάπηλοι «εξάγουν» τα αρχαία μέσω Πάτρας ή Ηγουμενίτσας και καταλήγουν συνήθως στην Ελβετία και τη Γερμανία. 


Εκεί, όπως λέγεται στη... γλώσσα τους, «ασπρίζονται», δηλαδή πωλούνται σε off shore εταιρίες, και στη συνέχεια μεταπωλούνται σε ακόμα 4-5 αντίστοιχης μορφής εταιρίες, από όπου τα προμηθεύεται τελικά ο αρχικός αγοραστής. 
Στη συνέχεια μεταπωλούνται... «λευκά» σε διεθνείς οίκους, συνήθως του Λονδίνου, του Μονάχου και της Νέας Υόρκης.

«Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει από 8 μήνες έως και 2 χρόνια. Πρόκειται για ανασκαφικά ευρήματα και όχι μουσειακά - άρα δεν είναι καταγεγραμμένα ώστε να μπορέσουν να τα διεκδικήσουν οι Αρχές», αναφέρει ο Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος παράλληλα απευθύνει έκκληση προς του πολίτες να ειδοποιούν άμεσα τις Αρχές όταν αντιλαμβάνονται τέτοιου τύπου παράνομες ανασκαφικές δραστηριότητες στον τόπο τους. 
«Η αρχαιοκαπηλία αποτελεί ταφόπλακα για την πολιτιστική μας κληρονομιά», σημειώνει, αναφέροντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη καμπάνια με προσωπικότητες κύρους, στην οποία συμμετέχει, ώστε να σταματήσει το φαινόμενο. 

Read More »
Μετέφεραν κλεμμένα αρχαία σε νταλίκες και μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας  Μετέφεραν κλεμμένα αρχαία σε νταλίκες και μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Διαγωνισμός για την αντιστήριξη δρόμου προς Γκανί Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας, προκηρύσσει συνοπτικό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου με τίτλο: «Αντιστήριξη δρόμου προς Γκανί», με προϋπολογισμό 16.700,00 € (συμπεριλαμβανομένων των αναθεωρήσεων και του ΦΠΑ 24%).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν το Έντυπο Οικονομικής Προσφοράς και τα τεύχη του διαγωνισμού (Προκήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π.) από την έδρα της υπηρεσίας της Δ/νσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Σουλίου 3 - Ηγουμενίτσα, μέχρι τις 13/10/2016 ημέρα Πέμπτη. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2665361103, FAX επικοινωνίας 2665361123, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία: κα. Μαρία Νάκα, καθώς και από τον ιστότοπο του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 18 Οκτωβρίου 2016, ημέρα Τρίτη και ώρα λήξης προσφορών 10.00π.μ. στο Δημαρχιακό κατάστημα του Δήμου Ηγουμενίτσας (Ταχ. Δ/νση: Σουλίου 3, T.K. 46100 Ηγουμενίτσα) και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν. 3669/08.

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:

Α. Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις, οι οποίες:

Είναι εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. και ανήκουν στην Α1 τάξη και άνω για έργα κατηγορίας ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ, ή εφόσον ανήκουν στην Α1 τάξη και για έργα κατηγορίας ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, καθώς και Επιχειρήσεις εγγραμμένες στα Μητρώα Περιφερειακών Ενοτήτων για έργα των παραπάνω κατηγοριών.

Β. Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του ΚΔΕ (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 270,00 € με ισχύ τουλάχιστον 120 ημερών από την ημερομηνία δημοπράτησης, δηλαδή πρέπει να έχουν ισχύ τουλάχιστον μέχρι 18/02/2017. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών ορίζεται σε τρείς (3) μήνες.

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

ΜΕΛΕΤΗ


Read More »
Διαγωνισμός για την αντιστήριξη δρόμου προς Γκανί Ηγουμενίτσας Διαγωνισμός για την αντιστήριξη δρόμου προς Γκανί Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Τα Σύβοτα σε Δανέζικο εναέριο 3D

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Από εδώ και πέρα τα Σύβοτα, οι παραλίες και ένα μέρος της Πέρδικας προβάλλονται με τον καλύτερο τρόπο σε όλη την Δανία! 

Κάντε κλικ παρακάτω και περιηγηθείτε στην "Καραϊβική της Ελλάδας" από ψηλά! 

Σίγουρα το 2017 θα είναι πολύ καλύτερο για την Θεσπρωτία!

http://www.folkeferie.dk/3d/index.html

 
Read More »
Τα Σύβοτα σε Δανέζικο εναέριο 3D Τα Σύβοτα σε Δανέζικο εναέριο 3D Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση φορέων από τη Τράπεζα Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Με σκοπό την ενημέρωση Φορέων της Ηπείρου καθώς και εκπροσώπων των ΜΜΕ για την επερχόμενη Γενική Συνέλευση της Τράπεζας, καθώς επίσης και τις εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας, ξεκίνησαν σήμερα (4/10/2016) από την πόλη της Ηγουμενίτσας οι συναντήσεις που διοργανώνει η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου.

Παρουσία του Αντιπεριφεριεάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, του θεματικού Αντιπεριφεριεάρχη κ. Κάτσιου, του Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Λώλου, του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Πάσχου, αλλά και εκπροσώπων των Δήμων και πολλών φορέων της περιοχής, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Ηπείρου κ. Ζωνίδης με μια σύντομη ομιλία παρουσίασε τα πεπραγμένα της απερχόμενης διοίκησης της Τράπεζας, αλλά και τις προκλήσεις που παρουσιάζονται για το μέλλον της. Τόνισε δε ιδιαίτερα, την κρισιμότητα των επερχόμενων εκλογών, καθώς και τους λόγους που η όσον το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των μετόχων στις εκλογές είναι επιβεβλημένη. Επίσης, ο κ. Ζωνίδης αναφέρθηκε στις αλλαγές που έχει υποστεί το Τραπεζικό τοπίο στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι τα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα έκλεισαν 21 Εμπορικές και Συνεταιριστικές Τράπεζες και ότι μέσα σε αυτό το δυσμενές τοπίο η Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου κατάφερε, όχι μόνο να ανακεφαλαιοποιηθεί πλήρως, υπερκαλύπτοντας μάλιστα τον στόχο κατά 170%, αλλά να είναι σήμερα η τρίτη σε μέγεθος συνεταιριστική τράπεζα στην Ελλάδα παρουσιάζοντας μάλιστα αυξητικούς δείκτες σε πολλούς κρίσιμους τομείς. Τέλος, ο κ. Ζωνίδης ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο και τα στελέχη της Τράπεζας για τις προσπάθειές τους όλα τα προηγούμενα έτη.

Το λόγο έλαβε κατόπιν ο κ. Τσουκανέλης Γενικός Δ/ντης της Τράπεζας ο οποίος ανέλυσε τις αλλαγές που επιφέρει ο ν. 4340/2015 στη Διοίκηση της Τράπεζας, αλλά και τον τρόπο διενέργειας της εκλογικής διαδικασίας. Αναλυτικά, ο κ. Τσουκανέλης ενημέρωσε ότι κάθε συνεταιριστική μερίδα αντιστοιχεί σε μία ψήφο. Μέλος που κατέχει άνω των είκοσι συνεταιριστικών μερίδων, μπορεί να ασκήσει το δικαίωμα ψήφου και με εξουσιοδότηση, σε μέλος της Τράπεζας, οι εξουσιοδοτήσεις διατίθενται στα καταστήματα της Τράπεζας, ή στη ηλεκτρονική διεύθυνση αυτής www.epirusbank.com. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί στις 10-10-2016, ημέρα Δευτέρα και ώρα 18.30 στον χώρο του ξενοδοχείου DU LAC. Οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 16-10-2016, ημέρα Κυριακή από ώρα 08.00 έως 19.00, για τον Νομό Ιωαννίνων στον χώρο του κέντρου ΛΙΘΑΡΙΤΣΙΑ, για τους Νομούς Άρτας, Πρέβεζας, Θεσπρωτίας, στα καταστήματα της Τράπεζας, των πόλεων Άρτας, Πρέβεζας και Ηγουμενίτσας.

Η συμμετοχή όλων των μετόχων είναι σημαντική και επιβεβλημένη.

Η ενημερωτική εκδήλωση έκλεισε με συζήτηση και ερωτήσεις από τους παρευρισκόμενους. 


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση φορέων από τη Τράπεζα Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Ενημέρωση φορέων από τη Τράπεζα Ηπείρου (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας καταγγέλλει την επίθεση των δυνάμεων καταστολής στους συνταξιούχους.

Καταγγέλλουμε σε όλη την εργατική τάξη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ζήλεψε όλες τις προηγούμενες κυβερνήσεις και έπιασε δουλειά με το μαστίγιο.

Η προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους συνταξιούχους αλλά και όλους εμάς θα πέσει στο κενό.

Ξέρουν από πρώτο χέρι ότι το δίκιο είναι με το μέρος μας.

Ξέρουν ότι δεν πρόκειται να παραιτηθούμε και θα αγωνιστούμε μέχρι τέλους.

Γνωρίζουν αργά ή γρήγορα ότι θα δυναμώσουν οι αγώνες ενάντια στην επίθεση της κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ-ΣΕΒ που κάθε μέρα που περνά μας οδηγεί όλο και περισσότερο στην εξαθλίωση.

Καλούμε όλα τα σωματεία του νομού να καταγγείλουν την επίθεση, να προετοιμαστούμε για ολομέτωπη σύγκρουση με αυτή την πολιτική.

Να οργανώσουμε την δική μας αντεπίθεση.

Read More »
Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους Το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας για την επίθεση των ΜΑΤ στους συνταξιούχους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Και παράνομο εργαστήριο παρασκευής αναβολικών ουσιών τα δύο άτομα που συνελήφθησαν με 250 κιλά χασίς

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016


Σε συνέχεια του προχθεσινού (02.10.2016) Δελτίου Τύπου της Υπηρεσίας μας σχετικά με τη σύλληψη δύο ημεδαπών στο Δεσποτικό Ιωαννίνων για εισαγωγή στη χώρα και μεταφορά ναρκωτικών, συμπληρωματικά ανακοινώνεται ότι στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης διερεύνησης της υπόθεσης, εξακριβώθηκε ότι:
· το ένα από τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποιήθηκαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών και το οποίο οδηγούσε ο 38χρονος συλληφθείς, ήταν κλεμμένο και συγκεκριμένα είχε κλαπεί την 21-07-2016, από την περιοχή της Αγίας Παρασκευής Αττικής.
· το κλεμμένο αυτοκίνητο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας που αντιστοιχούσαν σε άλλο όχημα.

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών που πραγματοποιήθηκαν σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας, εντοπίστηκε σε επαγγελματικό χώρο ιδιοκτησίας του 37χρονου συλληφθέντα, εργαστήριο παρασκευής, συσκευασίας, επεξεργασίας και τυποποίησης απαγορευμένων αναβολικών ουσιών, όπου κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
· ένας μεταλλικός αναδευτήρας και ένας μεταλλικός συσκευαστής κάψουλας
· έξι νάιλον συσκευασίες με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, συνολικού βάρους (6.047) γραμμαρίων
· ένα κουτί με λευκή σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (240) γραμμαρίων
· ένα κουτί με καφέ σκόνη, άγνωστης χημικής σύστασης, βάρους (998) γραμμαρίων
· (384) κενά γυάλινα φιαλίδια, πλήθος συσκευασιών που περιείχαν κενές κάψουλες ζελατίνης και διάφορα σύνεργα συσκευασίας και αποθήκευσης ουσιών

Τέλος, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 61χρονου συλληφθέντα σε περιοχή της Αττικής, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Παιανίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
· δύο συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (32,3) γραμμαρίων καθώς και ένας τρίφτης κάνναβης
· έξι ζευγάρια γυαλιών ηλίου και πέντε ρολόγια, την κατοχή των οποίων δεν μπορούσε να δικαιολογήσει.

Οι συμπληρωματικές δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δραστών για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κλοπής τροχοφόρων και του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και της αθλητικής νομοθεσίας θα υποβληθούν αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων. 

Read More »
Και παράνομο εργαστήριο παρασκευής αναβολικών ουσιών τα δύο άτομα που συνελήφθησαν με 250 κιλά χασίς Και παράνομο εργαστήριο παρασκευής αναβολικών ουσιών τα δύο άτομα που συνελήφθησαν με 250 κιλά χασίς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Συνελήφθη, χθες (03-10-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και σε γενόμενο έλεγχο βρέθηκε στην κατοχή του μία βιντεοκάμερα, την οποία όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα είχε αφαιρέσει απογευματινές ώρες της 02-10-2016, από τροχόσπιτο στην Ηγουμενίτσα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε κι εγκατέλειψε 66χρονη

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Μετά από την έρευνα της αστυνομίας και την αξιοποίηση πληροφοριών εντοπίστηκε και προσήχθη ο οδηγός που παρέσυρε κι εγκατέλειψε μία 66χρονη στην εθνική οδό Ιωαννίνων Άρτας, στο ύψος της Φιλιππιάδας.

Το ατύχημα είχε σημειωθεί στις 29 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ. Ένα αυτοκίνητο παρέσυρε τη γυναίκα, την τραυμάτισε και απομακρύνθηκε από τον τόπο του ατυχήματος.

Ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και μεθοδική έρευνα του Σταθμού Τροχαίας Φιλιππιάδας, εντοπίστηκε και προσήχθη χθες (03-10-2016) στην Υπηρεσία ένας 45χρονος ημεδαπός, οδηγός Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτου, για τον οποίο εξακριβώθηκε η εμπλοκή του στο ατύχημα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, για τα αδικήματα της πρόκλησης τροχαίου ατυχήματος σωματικών βλαβών με εγκατάλειψη, θα υποβληθεί αρμοδίως ενώ την προανάκριση ενεργεί ο Σταθμός Τροχαίας Φιλιππιάδας.

Read More »
Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε κι εγκατέλειψε 66χρονη  Βρέθηκε ο οδηγός που παρέσυρε κι εγκατέλειψε 66χρονη Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: Ο Λάμποβος 32 χρόνια πριν… (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016

Ένα ταξίδι στο παρελθόν μας προσφέρει το βίντεο του Δημήτριου Μπρέστα που παρουσιάζει τον Λάμποβο της Παραμυθιάς του 1984.

Τότε που η μεγάλη εμποροπανήγυρη της Παραμυθιάς διάνυε τα τελευταία χρόνια και ως ζωοπανήγυρη, με τον Γαλατά να φιλοξένει τα άλογα και τα γαϊδουράκια που όλοι θυμόμαστε να πωλούνται στον Λάμποβο. 

Τότε που η εμποροπανήγυρη πραγματοποιούνταν στο κέντρο της Παραμυθιάς, ίσως όχι με την σημερινή οργάνωση αλλά σίγουρα με περισσότερο κέφι. 
Τότε που εκτός από τα γνωστά εμπορεύματα, πουλιόνταν και τα προϊόντα της λαϊκής αγοράς καθ’ όλη την διάρκεια της εμποροπανήγυρης.

Πρόσωπα γνωστά και αγαπημένα, που άλλα είναι μαζί μας ακόμα και άλλα τα θυμόμαστε μονό από παλιές φωτογραφίες και βίντεο. 
Ένα βιντεο με τον Λαμποβο με έντονο λαογραφικό ενδιαφέρον που μας γεννά μνήμες και που σε οσους τον ζούσαμε μας προκαλεί δυνατά συναισθήματα.


 
Read More »
Παραμυθιά: Ο Λάμποβος 32 χρόνια πριν… (+ΒΙΝΤΕΟ) Παραμυθιά: Ο Λάμποβος 32 χρόνια πριν… (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Κ.Π.Ε. Φιλιατών: Παρατήρηση πουλιών στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών – Θεσπρωτίας την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής Πουλιών, πραγματοποίησε δράση και ενημέρωση για το δίκτυο NATURA 2000 και παράλληλα Παρατήρηση πουλιών στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας.

Η δράση διοργανώθηκε σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Επαιρία και την BirdLife.

Είχαμε τη χαρά να συνεργαστούμε με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των 2ου, 3ου και 4ου Δημοτικών Σχολείων Ηγουμενίτσας.

Read More »
Κ.Π.Ε. Φιλιατών: Παρατήρηση πουλιών στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Κ.Π.Ε. Φιλιατών: Παρατήρηση πουλιών στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό, σημειώθηκε πρωινές ώρες σήμερα, στη νέα παραλιακή οδό Ηγουμενίτσας, όταν Ι.Χ.Ε. όχημα που οδηγούσε μια 36χρονη, συγκρούστηκε με δίκυκλο όχημα που οδηγούσε ένας 56χρονος.

Αποτέλεσμα του τροχαίου ατυχήματος ήταν ο τραυματισμός του οδηγού του δικύκλου ο οποίος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ αρχικά στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας για την παροχή πρώτων βοηθειών και στην συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Φιλιατών για περαιτέρω εξετάσεις.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.


Read More »
Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Τροχαίο ατύχημα με τραυματισμό στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Περί Εμπορευματικού Κέντρου & Βιοτεχνικού πάρκου. Του Νίκου Σπυρόπουλου

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Δύο σημαντικά έργα υποδομής του Νομού Θεσπρωτίας έχουν χωροθετηθεί στο Δήμο Σουλίου στην περιοχή Γκρίκας - Ψάκκας. Έργα που δίνουν με συγκροτημένο τρόπο απάντηση στην ανάπτυξη του Νομού.

Έργα που η σημασία τους ξεπερνά τα γεωγραφικά όρια του Δήμου Σουλίου ακόμα και του Νομού. Ειδικά η κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου-Πάρκου Θεσπρωτίας θα δώσει αναπτυξιακή τροχιά σε ολόκληρη την βορειοδυτική Ελλάδα. Το εν λόγο έργο έχει ιστορία πολλών χρόνων, είναι αίτημα των φορέων του νομού από τότε που ξεκίνησαν τα έργα του λιμανιού της Ηγουμενίτσας και η Εγνατία οδός. Τώρα με συντονισμένες ενέργειες όλων των φορέων που εμπλέκονται σε αυτό (Περιφέρεια Ηπείρου, ΟΛΗΓ ΑΕ, Δήμος Σουλίου, ΒΙΟΠΑΘΕ ΑΕ) φαίνεται να παίρνει το δρόμο της υλοποίησης του.(αντιδικίες του παρελθόντος για τον τόπο υλοποίησης του μπαίνουν απ΄ ότι φαίνεται σε δεύτερη μοίρα και αυτό είναι θετικό για τον Νομό) Ο Οργανισμός λιμένα Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ ΑΕ) συντονίζει όλες τις ενέργειες για την υλοποίηση του (σε συνεργασία με όλους τους φορείς). Είναι ένα μεγάλο έργο που πρέπει να το αγκαλιάσει και η τοπική κοινωνία γιατί:
1. θα δημιουργήσει προσωρινές θέσεις εργασίας κατά την κατασκευή του
2. μόνιμες θέσεις εργασίας κατά την λειτουργία του
3. ελπίζω να προβλέπει σύνδεση με Εγνατία οδό μέσω κόμβου ή είσοδο- έξοδο προς Ιωάννινα και
4. κάθε μεγάλο έργο βέβαια δημιουργεί και περιβαλλοντικά και κυκλοφοριακά προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν με σωστό τρόπο και έγκαιρα Για να το αγκαλιάσει όμως , να το στηρίξει και να ωφεληθεί η τοπική κοινωνία θεωρώ ότι χρειάζεται σωστή και έγκυρη ενημέρωση.

Πρόταση: μόλις υπογραφή η οριστική σύμβαση υλοποίησης του έργου να διοργανωθεί μια ημερίδα στο Δήμο Σουλίου που θα αφορά, την πλήρη ενημέρωση για την κατασκευή –επιπτώσεις του έργου και τις προοπτικές ανάπτυξης που δίνει στον Δήμο, Νομό, Περιφέρεια και σε όλη την βορειοδυτική Ελλάδα.

Βιοτεχνικό πάρκο Θεσπρωτίας (ΒΙΟΠΑΘΕ): Έχει θεσμοθετηθεί με τον Ν. 2545/1997 και η κατασκευή του ξεκίνησε το 2000. Από τότε μέχρι σήμερα μέσα από πολλές δυσκολίες έχουν υλοποιηθεί τα έργα υποδομής και με την διαπιστωτική πράξη του 2009 έχει ξεκινήσει η λειτουργία του.

Μικρός αριθμός (5 ή 8) επιχειρήσεων έχουν εγκατασταθεί και λειτουργούν στο χώρο του πάρκου. Ξεκίνησε με μεγάλο ενδιαφέρον από επενδυτές ,οι οποίοι μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιήσει τις επενδύσεις τους ,έχουν όμως δεσμεύσει τα οικόπεδα του πάρκου με αποτέλεσμα να υπάρχει μικρός αριθμός αδιάθετων οικοπέδων.

Πρόταση: αν και οι καιροί είναι δύσκολοι για επενδύσεις ,ενόψει του νέου ΕΣΠΑ και νέου Αναπτυξιακού νόμου που δίνουν κίνητρα για εγκατάσταση επιχειρήσεων σε βιοτεχνικά πάρκα και συγχρόνως με την διαδικασία κατασκευής του Εμπορευματικού κέντρου Πάρκου δίπλα στο Βιοτεχνικό Πάρκο πρέπει να υπάρξει μια σωστή καμπάνια για προσέλκυση επενδυτών. O προγραμματισμός , η ιεράρχηση στόχων και προτεραιοτήτων είναι εκείνο που θα μας δώσει πάλι ελπίδα να ορθοποδήσουμε.

Όλοι μαζί μπορούμε το καλύτερο για τον μικρό μας τόπο. 

 
O Νικος Σπυρόπουλος ειναι Πολιτικός Μηχανικός
Μέλος του πρώτου διοικητικού Συμβουλίου της ΒΙΟΠΑΘΕ ΑΕ
Read More »
Περί Εμπορευματικού Κέντρου & Βιοτεχνικού πάρκου. Του Νίκου Σπυρόπουλου Περί Εμπορευματικού Κέντρου & Βιοτεχνικού πάρκου. Του Νίκου Σπυρόπουλου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Η πρόσφατη απόδραση στην γενέθλια γη της Ηγουμενίτσας απέφερε το αναρτημένο σπάνιο φωτογραφικό ντοκουμέντο από την Ηγουμενίτσα του 1960. 


Ανασύρεται από το αρχείο του Λευτέρη Ρέβη ο οποίος ευχαρίστως το παραχώρησε.


Η φωτογραφία τραβήχτηκε στην είσοδο της εκκλησίας της Ευαγγελίστριας και αποτελεί ενθύμιο από την επίσημη έναρξη των μαθημάτων του κατηχητικού της χρονιάς, για μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.


Απεικονίζονται πολλά γνωστά πρόσωπα της Ηγουμενιτσιώτικης κοινωνίας, εκ των οποίων κάποια έχουν φύγει από την ζωή.


Στο κέντρο της φωτογραφίας κυριαρχεί η μορφή του ιεροκήρυκα π. Τίτου Καράντζαλη που αργότερα έγινε μητροπολίτης Χαρτούμ και είχε το γνωστό τραγικό τέλος.

Επίσης αναγνωρίζονται οι δάσκαλοι Κώστας Παπαγγέλης, Σταύρος Λέττας και Κώστας Βλαστός.

Μεταξύ των πολλών μαθητών του τότε Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, αναγνωρίζονται με πρώτη ματιά οι Κώστας Τσοπόκης, Γιώργος Στέλιος, Βαγγέλης Οικονομίδης,Γεράσιμος Κόρος,Νίκος Τσώης, Σπύρος Αθανασίου, Λευτέρης Ρέβης, Φίλιππας Χονδρόπουλος,Γιάννης Αθανασίου, Ιωσήφ Βαρουξάκης, Φώτης Μάκος, Κώστας Αθανασίου, Παύλος Τζοβάρας, Άκης Φάτσιος, Μιχάλης Βρύσης, Παναγιώτης Ψυχογιός, Μάκης Ρούμπης, Νίκη Μιχαλά, Ανθούλα Μικρούλη, Αγαθή Τζάφου, Φρόσω Χονδροπούλου, Διαμάντη, Μαρία Γαλάνη, Κατερίνα Αθανασίου, Ελένη Ντάνη, ‘Αρτεμη Ράγγου, Ζωή Μιχαλά, και Τζοβάρα.

Στην σύνθεση της φωτογράφησης συμμετέχουν κάποιοι γυμνασιόπαιδες αλλά και γονείς.
Είναι σίγουρο ότι προσεκτικότερη και πιο επίμονη μελέτη της φωτογραφίας θα αποφέρει περισσότερα ονόματα, τα οποία μπορούν να προστεθούν στα πεδία των σχολίων.

Αναστάσιος Βασειάδης
Read More »
Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ 1960 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών "Biomarket"

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016


Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε στα εγκαίνια του καταστήματός μας στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη 22 στο πεζόδρομο Ηγουμενίτσας την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 20:00
 

Το κατάστημα βιολογικών Biomarket, αποτελεί ένα ξεχωριστό, ζεστό και φιλικό σημείο πώλησης, εύκολα προσβάσιμο, με απίστευτα προσιτές τιμές διατηρώντας πάντα ψηλά τον πήχη της ποιότητας.
 

Ένας νέος χώρος Βιολογικών προϊόντων - τροφίμων στον πεζόδρομο της Ηγουμενίτσα, Γρηγορίου Λαμπράκη 22.

Σας περιμένουμε. 

 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών "Biomarket" Ηγουμενίτσα: Την Πέμπτη τα εγκαίνια του νέου καταστήματος βιολογικών "Biomarket" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός για ανθρωποκτονία

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Συνελήφθη, χθες (03-10-2016) το βράδυ στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 48χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης της κ. Ανακρίτριας Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων και Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας με πρόθεση.

Συγκεκριμένα, ο 48χρονος διωκόταν διότι εξακριβώθηκε η συμμετοχή του σε ανθρωποκτονία 82χρονου ημεδαπού, που έγινε την 01-04-2012, στη Δημόκορη Ιωαννίνων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.


Read More »
Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός για ανθρωποκτονία Συνελήφθη 48χρονος Αλβανός για ανθρωποκτονία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Εντυπωσιακή επίδειξη εργαλείων DeWalt στην Παραμυθιά

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016


Μέσα στον Οκτώβρη θα έχουμε τη χαρά να γνωρίσουμε και να δοκιμάσουμε τα περίφημα επαγγελματικά εργαλεία DeWalt, μέσα από την επίδειξη εργαλείων στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας. 
 
Σας περιμένουν πολλά δώρα, κληρώσεις, κατασκευές και σκληρές δοκιμές. 
 
Επωφεληθείτε από τις ασυναγώνιστες προσφορές σε εργαλεία DeWalt κι επιπλέον μπείτε στην κλήρωση, που θα πραγματοποιηθει στο τέλος της ημέρας, για να κερδίσετε ένα γωνιακό τροχό DeWalt . 
 
Επίσης, με αγορά συγκεκριμένων εργαλείων παίρνετε δώρα θερμαινόμενο μπουφάν ή μπάλα με τις υπογραφές των παικτών της Barcelona!

Αυτά και άλλα πολλά λαμβάνουν χώρα στο κατάστημα ΝΤΡΙΤΣΟΣ ΦΙΛΗΜΩΝ στην Παραμυθιά, όπου θα δείτε σταθμευμένο το φορτηγό της DEWALT, την Τρίτη 11 Οκτωβρίου. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες: 2666023348 & 2666023898.
Read More »
Εντυπωσιακή επίδειξη εργαλείων DeWalt στην Παραμυθιά Εντυπωσιακή επίδειξη εργαλείων DeWalt στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αύριο το πρωί η δοκιμαστική ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Από το Αυτοτελές Τμήμα ΠΑΜ- ΠΣΕΑ της Περιφέρειας Ηπείρου, ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 05 Οκτωβρίου 2016 κατά την Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2016, θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη την Επικράτεια όπως παρακάτω: 

Τοπική ώρα 11:00 σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

Τοπική ώρα 11:05 σήμανση λήξης συναγερμού για χρονική διάρκεια 60 δευτερολέπτων (συνεχής ήχος σταθερής έντασης).

Επίσης γνωστοποιείται στο κοινό ότι η ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, έχει καθαρά δοκιμαστικό σκοπό και επομένως, δεν υπάρχει λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας.


Read More »
Θεσπρωτία: Αύριο το πρωί η δοκιμαστική ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας Θεσπρωτία: Αύριο το πρωί η δοκιμαστική ενεργοποίηση των Σειρήνων Συναγερμού Πολιτικής Άμυνας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Εξόρμηση στον προφήτη Ηλία Πλαισίου με τον ορειβατικό σύλλογο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016


Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας, θα εξορμήσει στο Πλαίσιο Φιλιατών.
 
Πορεία:
Φανερωμένη - κορυφή προφ. Ηλίας 950μ.- Πλαίσιο
 
Βαθμός δυσκολίας: 2
Απόσταση: 12 χλμ
Ώρες πορείας: 5

Αναχώρηση 7.30 από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο, αντιλιακό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 4/10-6/10 και ώρες 19.00-21.00

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.

Πληροφορίες: 6979220719


Read More »
Εξόρμηση στον προφήτη Ηλία Πλαισίου με τον ορειβατικό σύλλογο Ηγουμενίτσας Εξόρμηση στον προφήτη Ηλία Πλαισίου με τον ορειβατικό σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Φιλιάτες: Η εμποροπανήγυρι του 1931

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016


ζήλεψα απο το Λάμποβο της Παραμυθιάς που ξεκινά την Πέμπτη (Φιλιάτες 1931 απο την εφημερίδα ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ) 


ΝΕΑ των ΦΙΛΙΑΤΩΝ

Read More »
Φιλιάτες: Η εμποροπανήγυρι του 1931 Φιλιάτες: Η εμποροπανήγυρι του 1931 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

3 ΧΡΥΣΑ, 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ & 3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Με 33 χρυσά, 4 ασημένια και 3 χάλκινα μετάλια, επέστρεψαν οι αθλητές του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας, από τους 24ους Διεθνείς Αγώνες Κωπηλασίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Θεσσαλονίκη στις 2.10.2016


Χρυσό μετάλλιο : 
- Καλτσά Ευαγγελία, Φίλιου Αθηνά (2πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων γεν. 2004)
- Κωλέτσης Πέτρος (σκιφ παίδων αρχαρίων γεν. 2004)
- Τσάλλος Φίλιππος, Βασιλείου Νικόλαος (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων γεν. 2004)

Ασημένιο μετάλλιο :
- Ιωάννου Στεφανία (σκιφ κορασίδων)
- Κλεφτάκης Ανδρέας, Ιωάννου Θεόδωρος, Κλεφτάκης Κωνσταντίνος, Κάτσενος Πέτρος (4πλό σκιφ παίδων)
- Δημάκος Ελευθέριος, Αναστασίου Ευάγγελος, Κλεφτάκης Ανδρέας, Γεωργάκης Δημήτριος, Ιωάννου Θεόδωρος, Κλεφτάκης Κωνσταντίνος, Κάτσενος Πέτρος, Πάτσης Δημήτριος, Γεωργάκης Σπυρίδων (8κωπος εφήβων)
- Καλτσάς Νικόλαος, Κλεφτάκης Δευκαλίων, Κιτσάτης Ιωάννης, Σγουρός Κωνσταντίνος (4πλό παίδων αρχαρίων).

Χάλκινο μετάλλιο :
- Τσολής Σπυρίδων (σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Βασιλείου Αλέξανδρος, Τσάλλος Ιάσων (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων) 

Τέταρτη θέση :
 - Δήμας Διονύσιος (σκιφ παίδων αρχαρίων)
- Αναστασίου Ευάγγελος, Δημάκος Ελευθέριος (2κωπος ανδρών)
- Αθανασιάδη Όλγα, Ευαγγέλου Σοφία – Αικατερίνη, Κιτσιλή Μαρία, Τάσιου Μαρία (4πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων)
- Μπέζας Ιάσων, Καρβούνης Σπυρίδων, Κώτσης Σπυρίδων, Γεωργάκης Σπυρίδων (4πλό σκιφ παίδων)

Πέμπτη θέση :
- Στάθης Παναγιώτης, Καρβούνης Σπυρίδων (2κωπος παίδων).
- Καλαγάννη Βικτωρία, Κάτσιου Σοφία (2πλό σκιφ κορασίδων)
- Σουπιός Μιχαήλ Δημήτριος, Ζέρβας Ιωάννης (2πλό σκιφ παίδων αρχαρίων γεν. 2004)
- Κώτσης Γεώργιος, Μυγδάλης Βασίλειος (2κωπος παίδων).

Έκτη θέση :
- Σμυρνόγλου Ιωάννα Χαρίκλεια, Χριστοφίδη Αικατερίνη, Κίτου Πολυξένη, Ορτίζ – Γιώτη Μαρία – Τερέζα (4πλό σκιφ κορασίδων αρχαρίων)

Έβδομη θέση :
- Μπότσης Αλέξανδρος, Βένος Χρήστος, Τόκας Πέτρος, Χριστοφίδης Χρήστος (4πλό σκιφ παίδων αρχαρίων).
- Γεωργάκης Δημήτριος, Πάτσης Δημήτριος (2κωπος ανδρών)

Θερμά συγχαρητήρια στους αθλητές και τους προπονητές τους.
Ευχόμαστε η νέα αγωνιστική χρονιά, να φέρει ακόμη περισσότερες επιτυχίες στον Όμιλό μας και να τον καθιερώσει ως μία από τις καλύτερες ομάδες κωπηλασίας της χώρας μας.

Συγχαρητήρια και στις οικογένειες των αθλητών, που στηρίζουν την επίπονη προσπάθεια!!!!

Read More »
3 ΧΡΥΣΑ, 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ & 3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 3 ΧΡΥΣΑ, 4 ΑΣΗΜΕΝΙΑ & 3 ΧΑΛΚΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Εγγραφές στις ακαδημίες βόλεϊ του Ηρακλή Φιλιατών

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016


Read More »
Εγγραφές στις ακαδημίες βόλεϊ του Ηρακλή Φιλιατών Εγγραφές στις ακαδημίες βόλεϊ του Ηρακλή Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Παραμυθιά: Έσωσε ήδη μία ζωή ο εξωτερικός απινιδωτής στο Δημαρχείο

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Οι συντονισμένες ενέργειες του ιατρικού προσωπικού του Κ.Υ. Παραμυθιάς σε συνδυασμό με την χρήση του εξωτερικού απινιδωτή, δωρεά του κ. Νίκου Παππά (κατάστημα ορθοπεδικών ειδών), στο Δήμο Σουλίου, που τοποθετήθηκε έξω από το Δημαρχείο Παραμυθίας έσωσε πριν λίγες μέρες έναν συμπολίτη μας.

Ο κατάλληλος εξοπλισμός με την ανάλογη εκπαίδευση σώζει ζωές.

Read More »
Παραμυθιά: Έσωσε ήδη μία ζωή ο εξωτερικός απινιδωτής στο Δημαρχείο Παραμυθιά: Έσωσε ήδη μία ζωή ο εξωτερικός απινιδωτής στο Δημαρχείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Τραγωδία, 21χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του

Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία στους Αγίους Αναργύρους Άρτας από τον θάνατο ενός 21χρονου. 
Ο νεαρός βρέθηκε νεκρός μέσα σε χωράφι, από οικείους του.

Ο ίδιος, με το κυνηγετικό όπλο που εντοπίστηκε δίπλα του, είχε βάλει τέλος στη ζωή του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ο νεαρός είχε αφήσει σημείωμα όπου εξηγούσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην αυτοχειρία.

Η απόφαση του οφείλεται στην ερωτική απογοήτευση που βίωνε. Δεν άντεξε την απόρριψη κι έτσι επέλεξε να δώσει τέλος στη ζωή του.

Read More »
Τραγωδία, 21χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του  Τραγωδία, 21χρονος έβαλε τέλος στη ζωή του Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Οκτωβρίου 04, 2016 Rating: 5

Σελίδες