Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

 


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση! 


 
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη σε περιοχές του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εγνατία Οδό (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017

Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην Εγνατία Οδό, κοντά στην εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, γυναίκα οδηγός, έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πίσω από προπορευόμενο αμάξι, το οποίο κινούνταν κανονικά στη λωρίδα του.

Ευτυχώς, από τη σφοδρή σύγκρουση, σημειώθηκαν μόνο υλικές ζημιές στα δύο ΙΧ, χωρίς να τραυματιστεί κανείς.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εγνατία Οδό (+ΦΩΤΟ) Ηγουμενίτσα: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων στην Εγνατία Οδό (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στον ποταμό Καλαμά

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017
Με απόφαση που υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, απαγορεύεται η αλιεία ης καραβίδας, με κάθε αλιευτικό μέσο και εργαλείο στον ποταμό Καλαμά, σε όλο το μήκος του και σε όλους τους παραποτάμους αυτού, καθώς επίσης και σε όλους τους ποταμούς και όλα τα υδάτινα οικοσυστήματα της Ηπείρου από 15 Φεβρουαρίου 2017 μέχρι 31 Μαΐου 2017, με σκοπό την προστασία της αναπαραγωγής του είδους και των φυσικών πληθυσμών. 

Στην Τεχνητή Λίμνη Πηγών Αώου η απαγόρευση ισχύει έως 30 Ιουνίου 207, διότι λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν η αναπαραγωγική περίοδος έχει μεγαλύτερη διάρκεια.


Read More »
Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στον ποταμό Καλαμά Απαγόρευση αλιείας της καραβίδας στον ποταμό Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Το Σάββατο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017Το Δ.Σ. του ΔΝΟΗ σύμφωνα με το αρ. 2 του καταστατικού του, προσκαλεί τα μέλη του να παρευρεθούν στην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του, στις 18 Φεβρουαρίου και ώρα 11.00 π.μ., με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης: Οικονομικός Απολογισμός έτους 2016 - Προϋπολογισμός 2017 Read More »
Το Σάββατο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Το Σάββατο η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση του Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

KIDS ATHLETICS το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 και ώρα 11 το πρωί θα διεξαχθούν από το σύλλογο μας τα KIDS ATHLETICS στην πλατεία Δημαρχείου .
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά Νηπιαγωγείου και μαθητές Δημοτικών σχολείων ,είναι να φέρει σε επαφή τα παιδιά με τον κλασικό αθλητισμό και να τους διδάξει τα πολλαπλά οφέλη που μπορεί να αποκτήσει κάποιος από τον αθλητισμό.
Η εκδήλωση που συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Ηγουμενίτσας και η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις (μουσική ,κληρώσεις ,κ.τ.λ).
Ραντεβού για όλα τα παιδιά το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου στις 11 το πρωί στην Πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας 


 
Read More »
KIDS ATHLETICS το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας KIDS ATHLETICS το Σάββατο στην πλατεία Δημαρχείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Ερημώνουν τα Κέντρα Υγείας στην Ήπειρο

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017


Εικόνα ερήμωσης στα Κέντρα Υγείας, είναι αυτή που περιγράφει η ΠΟΕΔΗΝ, η οποία λίγο καιρό πριν είχε καταγράψει εκτενώς τα προβλήματα, τόσο στις ορεινές περιοχές όσο και στις τουριστικές.
Τα Κέντρα Υγείας κατεβάζουν ρολά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα όποιος αρρωστήσει απόγευμα ή νύχτα να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί. Άλλωστε είναι έντονο το πρόβλημα με τα ασθενοφόρα, τα οποία είτε δεν υπάρχουν, είτε είναι ακινητοποιημένα από βλάβες.
«Ερήμωσαν τα Κέντρα Υγείας από προσωπικό αν και στα Κέντρα Υγείας δεν υπήρξαν διαθεσιμότητες ή απολύσεις.
Παντού βλέπεις κλειστά Ιατρεία και Εργαστήρια. Σκουριάζουν Εργαστηριακά Μηχανήματα εκατομμυρίων ευρώ.
Οι κάτοικοι δεν μπορούν να κάνουν μία Γενική Αίματος ή μία Ακτινογραφία.

Προβάλλουν οι Υπουργοί Υγείας τις 2.000 προσλήψεις με προγράμματα STAGE από τις 4.000 που έταξαν και δεν λένε κουβέντα για τους 25.000 μόνιμους υπαλλήλους που αποχώρησαν, εκ των οποίων 7.500 επί των ημερών ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ. Χάος», τονίζει στην ανακοίνωση της η ΠΟΕΔΗΝ.
Η κατάσταση στην Ήπειρο
Η κατάσταση στα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου είναι ζοφερή, σύμφωνα με αναλυτικά στοιχεία που είχε παρουσιάσει παλιότερα η ΠΟΕΔΗΝ.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΡΓΑΣ: Τραγικές ελλείψεις ιατρικού και λοιπών επαγγελματιών υγείας. Υποστελέχωση και απαξίωση αν και κάθε χρόνο υποδέχεται χιλιάδες τουρίστες. Δεν λειτουργεί καθημερινά. Εφημερεύει μόνο τις μονές ημέρες του μήνα με ένα Παθολόγο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΝΑΛΑΚΙΟΥ: Τραγικές ελλείψεις προσωπικού. Εφημερεύει εκ περιτροπής με το Κ.Υ. Πάργας. Υπηρετεί ένας παθολόγος, ο οποίος μόνο δυο ημέρες την εβδομάδα βρίσκεται στο Κέντρο Υγείας. Τις υπόλοιπες καλύπτει το νοσοκομείο Πρέβεζας.

ΣΥΒΟΤΑ ΚΑΙ ΠΕΡΔΙΚΑ: διαθέτουν περιφερειακά ιατρεία τα οποία επίσης είναι ανοιχτά μέχρι το μεσημέρι λόγω ελλείψεων προσωπικού.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ: Κτίριο κουφάρι. Ένα ακόμη Κ.Υ. με εμφανή τα σημάδια της υποβάθμισης. Δεν κάνει εφημερίες. Κλείνει στις τρεις το μεσημέρι.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΚΟΥ: Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Με δωρεές από τους εμποροβιοτέχνες και τους πολίτες προμηθεύεται υλικά το Κέντρο Υγείας. Συχνά γίνονται έρανοι μεταξύ του προσωπικού για την αγορά υγειονομικού υλικού. Μόλις χθες συγκεντρώθηκαν 24€ από το προσωπικό και αγόρασαν γάζες από ιδιωτικό φαρμακείο.

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ: Εφημερεύει μόνο τις μισές μέρες του μήνα λόγω έλλειψης ιατρών. Σημαντικές ελλείψεις υλικών. Προμηθεύεται υλικά από δωρεές.

1. Κ.Υ. ΜΕΤΣΟΒΟΥ: Μεγάλη η επισκεψιμότητα του Κ.Υ. Μετσόβου σε μια περιοχή κάλυψης 10 χιλιάδων κατοίκων και ιδιαίτερα τον χειμώνα ο τουρισμός ανεβάζει τον αριθμό αυτό κατά 5 χιλιάδες. Μεγάλο πρόβλημα αφορά τους οδηγούς ασθενοφόρων. Υπηρετούν μόλις (2) και δεν επαρκούν για να βγουν οι βάρδιες του ασθενοφόρου. Έτσι για δύο μέρες και πλέον δεν υπάρχει κάλυψη από ασθενοφόρο. Καλύπτει το ΕΚΑΒ, αλλά η απόσταση είναι σαράντα λεπτά από τα Ιωάννινα, αν προλάβει βέβαια!!!!Έλλειψη σε μηχανήματα μέτρησης και πήξης του αίματος. Χωρίς αντιδραστήρια και πολλά μηχανήματα παλιά που χρήζουν αντικατάσταση. Μεγάλη έλλειψη σε Ιατρικές ειδικότητες. Δεν υπάρχει Ορθοπεδικός, χειρουργός, γυναικολόγος, καρδιολόγος. Το νοσηλευτικό προσωπικό (4) άτομα δεν επαρκούν για την καθημερινή κάλυψη.

2. Κ.Υ.ΒΟΥΤΣΑΡΑ: Μεγάλο πρόβλημα είναι η επικοινωνία με την 6η ΥΠΕ για τα καθημερινά προβλήματα του Κ.Υ.. Έλλειψη Ιατρών και έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες. Παντελής έλλειψη υλικών, κυρίως μάσκες οξυγόνου, κολάρα, συσκευές ορών, φλεβοκαθετήρες, ράμματα, ουροκαθετήρες, επίδεσμοι κλπ. Οι πολίτες και διάφορα φιλανθρωπικά σωματεία αγοράζουν υλικά και τα δίνουν στο Κ.Υ., το δικό τους Κ.Υ.!! Για κόστος 220€ δεν μπορούσαν να επισκευάσουν την θέρμανση με αποτέλεσμα οι ασθενείς να κρυώνουν. Υπηρετούν δύο οδηγοί ασθενοφόρων και σαφώς δεν καλύπτονται όλες οι μέρες και οι νύχτες το Κ.Υ..

3. Κ.Υ. ΚΟΝΙΤΣΑΣ: Η πλήρη αποτελμάτωση του Κ.Υ. εξαιτίας της περικοπής πόρων και πρόσθετες λειτουργικές δυσκολίες λόγο της διοικητικής μεταφοράς στην 6η ΥΠΕ που εδρεύει στην Πάτρα. Πριν ένα περίπου χρόνο συστήθηκε «επιτροπή πρωτοβουλίας» μετά από ενημερωτική συνάντηση των κατοίκων της περιοχής, του Δήμου και της εκκλησίας, για την αντιμετώπιση των άμεσων αναγκών, είτε σε αναλώσιμα είδη, είτε θέρμανση, είτε άλλες επείγουσες υποχρεώσεις. Έλλειψη σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, σε οδηγούς ασθενοφόρων. Πιστώσεις με το σταγονόμετρο και με τεράστια καθυστέρηση. Οι ασθενείς αναγκάζονται να προμηθεύονται μόνοι τους τα αναλώσιμα.

4. Κ.Υ. ΔΕΛΒΙΝΑΚΙΟΥ: Το Κ.Υ. βρίσκεται σε παραμεθόρια περιοχή κοντά στα Αλβανικά σύνορα. Έλλειψη σε αναλώσιμα υλικά (ούτε ένα ζευγάρι γάντια), ούτε χαρτί υγείας, το οποίο το προσωπικό το αγοράζει από την τσέπη του ενώ ακόμη και μάσκες ή άλλα αναλώσιμα βρίσκονται σε περιορισμένη ποσότητα χωρίς να αντικαταστούνε. Ιδιωτική εταιρία καθαρισμού η οποία διαθέτει (1) άτομο για τρεις φορές την εβδομάδα από (4) ώρες. Αντιλαμβάνεται κανείς πως δεν μπορεί να διατηρηθούν 750 τετραγωνικά σε καλή κατάσταση. Τρείς Γενικοί ιατροί και μία ιατρός Ιατρικής Βιοπαθολογίας, η οποία είναι και Διευθύντρια του Κ.Υ. και υπεύθυνη για την λειτουργία του Μικροβιολογικού. Δεν υπάρχουν άλλες ειδικότητες στο Κ.Υ. Τις εφημερίες καλύπτουν ιατροί από τα περιφερειακά ιατρεία και αγροτικοί. Οι οδηγοί ασθενοφόρων είναι (3) και αφήνει ακάλυπτες βάρδιες με αποτέλεσμα να καλύπτεται από το ΕΚΑΒ στα Δολιανά σε απόσταση 20 λεπτών και χωρίς συνοδεία. Καλύπτει έναν πληθυσμό που προσεγγίζει τις 10.000, καθημερινά εξυπηρετούνται λίγο κάτω από 100 πολίτες και τους καλοκαιρινούς μήνες τους ανεβάζει πάνω από 100.

ΑΡΤΑΣ: Ο νομός Άρτας έχει ανεπτυγμένα (3) Κ.Υ.,ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙΟΥ, ΑΝΩ ΚΑΛΕΝΤΙΝΗΣ και ΑΓΝΑΝΤΩΝ. Για μείωση κόστους καταργήθηκε η νυχτερινή βάρδια των οδηγών ασθενοφόρων για όλες τις ημέρες καθώς επίσης της πρωινής βάρδιας και απογευματινής Κυριακές και Αργίες. Κάθε έκτακτο περιστατικό αυτές τις ώρες θα πρέπει να περιμένει το ΕΚΑΒ από την Άρτα. Οι αποστάσεις είναι μεγάλες (π.χ. από ΒΟΥΛΓΑΡΕΛΙ – ΑΡΤΑ 60 χιλιόμετρα) Το οδικό δίκτυο στα χωριά απαρχαιωμένο και ο χειμώνας βαρύς, με αποτέλεσμα η διακομιδή να γίνεται δύσκολη και χρονοβόρα.


 
Read More »
Ερημώνουν τα Κέντρα Υγείας στην Ήπειρο Ερημώνουν τα Κέντρα Υγείας στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Ένωση Περιφερειών: Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017
Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες για το χρονικό διάστημα που θα απαιτηθεί μέχρι να λυθούν τα προβλήματα τα οποία έχουν ανακύψει, ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με ομόφωνη απόφασή του.

Μετά από εισηγήσεις του Γενικού Γραμματέα της ΕΝΠΕ, Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλ. Καχριμάνη και του μέλους του ΔΣ, Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Π. Τατούλη και τις παρεμβάσεις του μέλους του ΔΣ κ. Ν. Πατσαρίνου και του μέλους του Εποπτικού Συμβουλίου κ. Π. Φιλίππου, το ΔΣ της ΕΝΠΕ ζητεί κατεπείγουσα συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ. Α. Τσίπρα με τη συμμετοχή των συναρμοδίων Υπουργών Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με τους Αρχηγούς όλων των πολιτικών κομμάτων και τους Βουλευτές δια του Προέδρου της Βουλής κ. Ν. Βούτση.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί ότι η ανάρτηση των δασικών χαρτών παράγει αποτελέσματα μη αναστρέψιμα και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα οδηγήσει στην διάλυση της αγροτικής παραγωγής της χώρας και θα επιφέρει πολυεπίπεδες στρεβλώσεις στην οικονομία, την κοινωνία, τις υποδομές, το οικιστικό περιβάλλον, τη βιομηχανία και τον τουρισμό.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η χώρα μας κινδυνεύει να της επιβληθούν από την ΕΕ σημαντικότατες δημοσιονομικές διορθώσεις και δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφοι αφ' ενός να κληθούν να επιστρέψουν επιδοτήσεις που έλαβαν κι αφ' ετέρου να διακοπεί εντελώς η καταβολή ενισχύσεων.

Το ΔΣ της ΕΝΠΕ ξεκαθαρίζει ότι θεωρεί την κατάρτιση των δασικών χαρτών «σημαντικό έργο, που αποτελεί για δεκαετίες επιδιωκόμενο στόχο της Ελληνικής Πολιτείας και το οποίο οι φορείς της Αυτοδιοίκησης θεωρούν αναγκαίο να ολοκληρωθεί.

Δυστυχώς, όμως, αν και πρόκειται για ζήτημα μείζονος σημασίας, προχειρότητες, έλλειψη σχεδιασμού, «δήθεν βιασύνη», αγκυλώσεις και εμμονές, «σχεδίαση επί χάρτου», χωρίς γνώση των περιοχών, χωρίς τη διενέργεια αυτοψιών που είναι αναγκαίες, χωρίς προηγούμενη και αναγκαία κύρωση των χαρτών και των εποικιστικών εκτάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, χωρίς καμία συνεργασία με τις υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης Α' και Β΄ βαθμού, δημιουργούν και θα δημιουργήσουν σοβαρότατα προβλήματα, ενώ οδηγούν χιλιάδες ιδιοκτήτες σε απόγνωση.

Τα προβλήματα και οι επιπτώσεις είναι τεράστιες και θα πάρουν τη μορφή «χιονοστιβάδας».

Απαιτείται σοβαρότατη προσέγγιση των ζητημάτων και προβλημάτων που ανακύπτουν και αντίστοιχη νομοθετική τροποποίηση και πρόβλεψη. Είναι αδιανόητη η απώλεια της κυριότητας χιλιάδων ιδιοκτησιών που θα προκύψει.

Είναι αδιανόητο να μη λαμβάνεται υπόψη ο αγροτικός χαρακτήρας εκτάσεων, που αποδεικνύονται από τις αεροφωτογραφήσεις των προηγούμενων περιόδων ως τέτοιας υφής και σήμερα «με μόνη την σχετική απόχρωση του γκρι», από την εξέταση του φωτογραφικού υποβάθρου της πρόσφατης περιόδου, να χαρακτηρίζονται με μια «μονοκονδυλιά» ως δάσος κατά την έννοια του Νόμου. Τα παραδείγματα χιλιάδες και ιδιαίτερα σε περιοχές που είχαν μετανάστευση και εγκατάλειψη των αγρών και επίσης ιδιαίτερες βλαστικές συνθήκες που επικρατούν στις ίδιες περιοχές (βροχοπτώσεις κ.λ.π.).

Οι εκτάσεις οι οποίες στις αεροφωτογραφήσεις του έτους 1945 και έτους 1960 είχαν αγροτικό χαρακτήρα, πρέπει να παραμένουν αγροτικές και να μην χάνουν τον ως άνω χαρακτηρισμό τους. Το ίδιο πρέπει να ισχύσει και στις χορτολιβαδικές εκτάσεις, που μάλιστα ορίζονται ως τέτοιες (βοσκοτόπια και αντίστοιχα είναι καταγεγραμμένες και στον ΟΠΕΚΕΠΕ).

Η σημαντικότερη όμως επίπτωση είναι αυτή που αφορά τον αγροτικό κόσμο.

Οι δασικοί χάρτες περιέχουν γεωχωρικά δεδομένα που αφορούν πρωτίστως τον πρωτογενή τομέα της χώρας μας, δημιουργώντας ανυπέρβλητα προβλήματα.

Καταρχήν το ουσιαστικότερο πρόβλημα προκύπτει από την αγνόηση του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως ένα οργανισμό που χρησιμοποιεί τις εκτάσεις που αμφισβητείται ο αγροτικός τους χαρακτήρας, τον υποχρεώνει να αποδέχεται αυτά που ένα δημόσιο έγγραφο δίνει στη δημοσιότητα ως δεδομένα.

Επομένως αδιακρίτως σε ποια φάση θα βρίσκονται οι διαδικασίες εξέτασης των ενστάσεων οι δηλώσεις ΟΣΔΕ, που θα υποβάλουν οι αγρότες μέχρι τέλος Απριλίου θα διαφοροποιούν τα δικαιώματα, δηλαδή θα μειώνουν τις ενισχύσεις.

Επίσης σοβαρό πρόβλημα που θα εμφανιστεί είναι ότι η εφαρμογή ισχυουσών διατάξεων ή και η ψήφιση νέων για την επίλυση των προβλημάτων θα είναι χρονοβόρα, πόσο μάλλον όταν είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν χιλιάδες προσφυγές στη δικαιοσύνη.

Και το τρίτο και χειρότερο είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόβλημα τόσο με τις τρέχουσες πληρωμές, όσο και με τη αναζήτηση εξηγήσεων από την Ε.Ε. για τις προηγούμενες χρονιές.

Κίνδυνο διατρέχουν επίσης εποικιστικές και λοιπές εκτάσεις αλλά και κληροτεμάχια που δόθηκαν από το ελληνικό κράτος για αγροτική παραγωγή και για αστικές ανάγκες, εκτάσεις αναδασμών, βιομηχανίες και επενδύσεις που έγιναν μέσω και του αναπτυξιακού νόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται τραγελαφικές καταστάσεις.

Η ΕΝΠΕ δηλώνει την αποφασιστικότητά της να μην επιτρέψει τη διαστρέβλωση και εν και εν τέλει την απαξίωση ενός ιδιαίτερα κρίσιμου θεσμικού εργαλείου, όπως είναι οι δασικοί χάρτες. Είναι αποφασισμένη και δεν θα επιτρέψει ένας σχεδιασμός με σφάλματα, ο οποίος μόνο κατ' επίφαση προστατεύει το περιβάλλον και τη δημόσια περιουσία, να δημιουργήσει ένα αβέβαιο και γκρίζο τοπίο σε ολόκληρη τη χώρα ικανό:

-Να ακυρώσει την αναπτυξιακή δυναμική των Περιφερειών με πολύ κόπο δημιουργήσαμε.

-Να επιτρέψει στους πραγματικούς καταπατητές να συνεχίσουν το καταστροφικό τους έργο αξιοποιώντας τις αδυναμίες του συστήματος.

-Να αναγκάσει χιλιάδες πολίτες που εσφαλμένα επηρεάζονται από δασικά πολύγωνα για να αποδείξουν το αυτονόητο να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ και τελικά να οδηγηθούν μαζικά στα δικαστήρια.

Συνεπώς, το ΔΣ της ΕΝΠΕ ζητεί

-Την αναστολή των διαδικασιών για όσο χρόνο θα χρειαστεί να δοθούν λύσεις σε όλα τα προβλήματα τα οποία είναι πλέον γνωστά. Μόνο τότε η ανάρτηση θα μεταβληθεί εύκολα σε κύρωση. Δεν μπορεί να αγνοείται μια πραγματικότητα που δημιουργήθηκε εδώ και 80 χρόνια.

-Την αναζήτηση των αναγκαίων ενεργειών μέσα από τις οποίες θα διορθωθούν τα συστηματικά λάθη μεγάλης κλίμακας.

-Την ενσωμάτωση των θεσμικών γραμμών που οριοθετούν τις αστικές περιοχές .

-Την γενναία απομείωση του προβλεπόμενου ειδικού τέλους για την άσκηση αντιρρήσεων.

-Τη δημιουργία των προϋποθέσεων για την ουσιαστική δημοσιότητα και την παροχή της δυνατότητας στους πολίτες να πληροφορηθούν με επάρκεια και ακρίβεια τους χαρακτηρισμούς, που αφορούν την ιδιοκτησία τους και να ασκήσουν τυχόν αντιρρήσεις χωρίς να χρειαστεί να καταβάλουν χιλιάδες ευρώ.

Κατόπιν τούτου θεωρούμε επιτακτική ανάγκη την αναστολή των διαδικασιών που αφορούν τους δασικούς χάρτες με τις προϋποθέσεις που θέσαμε. 


 
Read More »
Ένωση Περιφερειών: Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες Ένωση Περιφερειών: Να ανασταλούν οι διαδικασίες για τους δασικούς χάρτες Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Το προγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017
Read More »
Το προγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου Το προγραμμα των Καρναβαλικών εκδηλώσεων του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, στα πλαίσια ανταποδοτικών του υπηρεσιών και των προσπαθειών για την ενημέρωση και κατάρτιση των επιχειρήσεων μελών του με στόχο την ανάπτυξη της Εξωστρέφειάς τους, υλοποιεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Enterprise Greece διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο, συνολικής διάρκειας 8 ωρών και θέμα:

«Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος & εξαγωγικές διαδικασίες»

Την Τετάρτη και Πέμπτη, 15 & 16 Μαρτίου αντίστοιχα και ώρες 17:00-21:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55, πλαϊνή είσοδος).

Στόχος του σεμιναρίου είναι να ενημερωθούν διεξοδικά οι ενδιαφερόμενοι εξαγωγείς για όλο το πλέγμα που καθορίζει μια επιτυχημένη εξαγωγική προσπάθεια. Τα σεμινάρια είναι δομημένα με τέτοιο τρόπο ώστε να δίδουν απαντήσεις σε ερωτήματα εν δυνάμει εξαγωγέων και καλύπτουν θέματα όπως:
 • Δημιουργία – κατοχύρωση εμπορικών σημάτων.
 • Δημιουργία εξαγώγιμου προϊόντος (από πλευράς της marketing διάστασής του) δηλ. design, συσκευασία (περιέκτης, ετικέτα), πιστοποιήσεις.
 • Σήμανση προϊόντων – barcode κ.λ.π.
 • Δημιουργία επικοινωνιακών εργαλείων.
 • Επιλογή ξένων αγορών και προσαρμογή των προϊόντων σε αυτές.
 • Μεθοδολογία εξεύρεσης πελατών στις αγορές – στόχους.
 • Δράσεις που απαιτούνται για την εξεύρεση πελατών.
 • Αναφορά σε Διεθνείς Εκθέσεις (τρόπος επιλογής της κατάλληλης Έκθεσης και βήματα οργάνωσης).
 • Αναφορά σε Β2Β συναντήσεις και τρόπος σωστής προετοιμασίας τους.
 • Τρόπος συζήτησης με τους υποψήφιους πελάτες, θέματα κατάρτισης εμπορικών συμφωνιών.
 • Τι περιλαμβάνει μια εμπορική συμφωνία.
 • Τρόποι παράδοσης – χρήση Διεθνών εμπορικών όρων.
 • Τρόποι πληρωμής – συνεργασία με τράπεζες.
 • Ασφαλίσεις φορτίων – πελατών.
 • Κοστολόγηση εξαγόμενου προϊόντος, θέματα Φ.Π.Α. εξαγωγών.
 • Συνοδευτικά έγγραφα εξαγωγών κ.λ.π.
 • Ιδιαιτερότητες – ειδικό καθεστώς εξαγωγών σε τρίτες χώρες σχετικά με έλεγχο και πιστοποίηση φορτίων (έκδοση ειδικών πιστοποιητικών κ.λ.π.)
 • Χρήση κατάλληλων βάσεων δεδομένων για άντληση χρήσιμων στοιχείων. Αξιοποίηση των εμπορικών μας ακολούθων.
Το ανωτέρω εκπαιδευτικό πρόγραμμα παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ.

Ο Οργανισμό Enterprise Greece (Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου), είναι ο αρμόδιος εθνικός φορέας (υπό την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού) για την προσέλκυση επενδύσεων στην Ελλάδα και την προώθηση εξαγωγών.

Το ανωτέρω σεμινάριο αποτελεί δράση για την επίτευξη του κοινού στόχου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας και του Enterprise Greece δηλαδή την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών, την προσέλκυση επενδύσεων σε τομείς και κλάδους με υψηλή προστιθέμενη αξία για την οικονομία, την τόνωση της επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη της καινοτομίας και του ανθρώπινου δυναμικού, και την ενίσχυση της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων.

Παρακαλούμε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας, συμπληρώνοντας την συνημμένη αίτηση συμμετοχής και επιστρέφοντάς την στο Επιμελητήριο υπογεγραμμένη μέσω email (mitroa2@e-thesprotias.gr) ή φαξ (2665029489), το αργότερο έως την Παρασκευή 10 Μαρτίου 2017.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας 


 
Read More »
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Πρόεδρος ΑΡΩΓΗΣ δήμου Σουλίου: Να μην υποσκάπτουμε το έργο με υποβολιμαία και απαξιωτικά κείμενα προς τους εργαζόμενους

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017Ο Δήμος μας, στην προσπάθειά του να επιτελέσει όσο αρτιότερα γίνεται το κοινωνικό του έργο και με πλήρη επίγνωση των ευθυνών του απέναντι στην οικογένεια κάθε πολίτη, έχει αγκαλιάσει με ιδιαίτερη αγάπη το θεσμό της προσχολικής αγωγής. To Ν.Π.Δ.Δ.¨Αρωγή του Δήμου περιλαμβάνει το τμήμα προσχολικής αγωγής των παιδικών σταθμών, που αναμφίβολα αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές αρμοδιότητες του Δήμου μας.

Η Διοίκηση του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου < ΑΡΩΓΗ > του Δήμου Σουλίου, πιστή στην εφαρμογή του πρότυπου κανονισμού λειτουργίας των παιδικών σταθμών και σε συνεργασία με το εκπαιδευτικό προσωπικό και τους γονείς παρέχει προσχολική αγωγή σύμφωνα με σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα στην οποία δίνεται ιδιαίτερη έμφαση και βαρύτητα στην σωστή ανάπτυξη , φροντίδα και υγιεινή διατροφή των παιδιών καθώς και στην ασφαλή φύλαξή τους

Με βάση λοιπόν αυτή την αρμονική συνεργασία έχει επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των Παιδικών Σταθμών του Δήμου Σουλίου, όπου πρωτίστως λαμβάνονται υπόψη οι ανάγκες των παιδιών και δίνεται προτεραιότητα στον εποικοδομητικό διάλογο με τους γονείς. Οι παιδικοί μας σταθμοί φιλοξενούν νήπια σε ημερήσια βάση, εξασφαλίζοντας δωρεάν φοίτηση και δωρεάν σίτιση σε όλα τα νήπια του Δήμου μας.(ωφελούμενα προγράμματος ΕΣΠΑ και μη) τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.

Αγαπητοί συμπολίτες Χρέος όλων μας είναι να αγκαλιάσουμε και όχι να στραγκαλίσουμε την λειτουργία των παιδικών σταθμών.

Όχι να υποσκάπτουμε το σημαντικό έργο που συντελείται σε αυτά με υποβολιμαία και απαξιωτικά κείμενα προς τους εργαζόμενους και που υποκρύπτουν προσωπικές σκοπιμότητες και μόνο και που τελικά επιφέρουν την οπισθοδρόμηση.

Να αγκαλιάσουμε τα παιδιά μας ….το μέλλον του Δήμου μας.

Σκοπός μας ας είναι η πνευματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών της προσχολικής ηλικίας, παρέχοντας σε αυτά υπηρεσίες διαπαιδαγώγησης, ψυχαγωγίας και δωρεάν διατροφής. 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Ν.Π.Δ.Δ.
Δημητρίου Δημήτριος


 
Read More »
Πρόεδρος ΑΡΩΓΗΣ δήμου Σουλίου: Να μην υποσκάπτουμε το έργο με υποβολιμαία και απαξιωτικά κείμενα προς τους εργαζόμενους Πρόεδρος ΑΡΩΓΗΣ δήμου Σουλίου: Να μην υποσκάπτουμε το έργο με υποβολιμαία και απαξιωτικά κείμενα προς τους εργαζόμενους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017
Read More »
Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ετήσιος χορός της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Βρυσέλλα: Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στα χέρι 4 κουκουλοφόρων

Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, για τον εντοπισμό και τη σύλληψη τεσσάρων αγνώστων, μέχρι στιγμής δραστών, που διέπραξαν ληστεία, εχτές (13.02.2017) μετά τα μεσάνυχτα σε σπίτι στην περιοχή της Βρυσέλλας Φιλιατών Θεσπρωτίας. 

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, οι τέσσερις δράστες, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, ακινητοποίησαν ζευγάρι ημεδαπών (ηλικίας 72 και 68 ετών) και με την απειλή σωματικής βίας, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό, κοσμήματα, δύο κινητά τηλέφωνα και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο των παθόντων. 

Το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο εντοπίστηκε εγκαταλελειμμένο στην περιοχή «Γκουμάνη» Φιλιατών και αποδόθηκε στην ιδιοκτήτρια. 

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Βρυσέλλα: Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στα χέρι 4 κουκουλοφόρων Βρυσέλλα: Νύχτα τρόμου για ζευγάρι στα χέρι 4 κουκουλοφόρων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Φεβρουαρίου 14, 2017 Rating: 5

Σελίδες