Συγκρότηση σώματος του νέου Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Συγκρότηση σώματος του νέου Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου


Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν την 17η Οκτωβρίου 2015, Αστυνόμου Α' ΚΟΔΙΩΠΑΝΟΥ Θεοδώρου, συνήλθαν τα νεοεκλεγέντα μέλη προς ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ένωσής μας.

Κατά τη συνεδρίαση συγκροτήθηκε σε σώμα για την επόμενη τριετή θητεία το νέο Δ.Σ. της Ε.ΑΞΙ.Α.Η με την ακόλουθη σύνθεση :

Πρόεδρος : Αστυνόμος Α' Θεόδωρος ΚΟΛΙΟΠΑΝΟΣ 
Α' Αντιπρόεδρος: Αστυνόμος Α' Δημήτριος ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 
Β' Αντιπρόεδρος : Αστυνόμος Α' Θεόδωρος ΓΟΥΣΙΑΣ 
Γεν. Γραμματέας : Αστυνόμος Α' Χριστόφορος ΚΟΛΙΟΣ 
Ταμίας : Αστυνόμος Β' Σπυρίδων ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ 
Γραμ. Οργ. & Δημ. Σχ :Αστυνόμος Β' Ευάγγελος ΝΑΚΑΣ 
Μέλος : Αστυνόμος Α' Γεώργιος ΑΖΕΛΗΣ
Read More »
Συγκρότηση σώματος του νέου Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου Συγκρότηση σώματος του νέου Δ.Σ της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ασθένειας των πλατάνων του ποταμού Καλαμά

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ασθένειας των πλατάνων του ποταμού Καλαμά


http://1.bp.blogspot.com/-1z2mpHqxqYc/UWnbE5t8zeI/AAAAAAAA-y8/10vDmYXW3Eo/s640/%CE%A7%CF%89%CF%81%CE%AF%CF%82+%CF%84%CE%AF%CF%84%CE%BB%CE%BF+(63).jpg
 
Πρωτοβουλία για την καταπολέμηση της ασθένειας του μεταχρωματικού έλκους των πλατάνων σε τρεις περιοχές αναλαμβάνει η Περιφέρεια. Συγκεκριμένα με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκε η ανάθεση έργου (Γ. Γκαλιμάνας, δασολόγος ΕΔΕ), προϋπολογισμού 24.593,85 ευρώ, για εργασίες επί της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κόνιτσας (πριν την γέφυρα Κόνιτσας), στο Δήμο Μετσόβου και στην κοίτη του ποταμού Καλαμά.

Read More »
Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ασθένειας των πλατάνων του ποταμού Καλαμά Παρεμβάσεις για την καταπολέμηση της ασθένειας των πλατάνων του ποταμού Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Θεσπρωτία: Παράταση υπηρεσιών ανάρτησης αποδ. φορολογική δήλωσης απο το Επιμελητήριο έως 30/11/2015.

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Θεσπρωτία: Παράταση υπηρεσιών ανάρτησης αποδ. φορολογική δήλωσης απο το Επιμελητήριο έως 30/11/2015.


Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, αφού έλαβε υπόψη της τις δύσκολες περιόδους που βιώνουμε, την συνεχή ροή συναδέλφων που δεν έχουν εκπληρώσει τις εκκρεμότητές τους όσον αφορά τις αναρτήσεις στο ΓΕΜΗ, αλλά και έχοντας αποσπάσει την σύμφωνη γνώμη της Κεντρικής Υπηρεσίας του ΓΕΜΗ, ενημερώνει τα μέλη του ότι ΠΑΡΑΤΕΙΝΕΙ έως τις 30/11/2015, την διάθεση των υπηρεσιών του φορέα, χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση (πέραν των ετήσιων συνδρομών προς το Επιμελητήριο), αποκλειστικά για την υποβολή των αιτήσεων Ανάρτησης Αποδεικτικών Υποβολής Φορολογικών Δηλώσεων των ατομικών επιχειρήσεων και ΟΕ και ΕΕ.

Δικαίωμα χρήσης αυτής της υπηρεσίας θα έχουν οι επιχειρήσεις που έχουν εξοφλήσει ή διακανονίσει τις οφειλές τους** προς το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Υπενθυμίζουμε ότι οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να προσκομίζουν, προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους :

- για Ατομικές Επιχειρήσεις, το Αποδεικτικό που εμφανίζεται στην πρώτη σελίδα του Ε1 της φορολογικής τους δήλωσης, και

- για τις ΟΕ-ΕΕ την πρώτη σελίδα του εντύπου Ν καθώς επίσης θα πρέπει να γνωρίζουν την ημερομηνία υποβολής της δήλωσής τους όπως επίσης και το πρωτόκολλο παραλαβής αυτής.

Όσες επιχειρήσεις επιθυμούν να αξιοποιήσουν την παραπάνω υπηρεσία, τους προτρέπουμε, για την δική τους εξυπηρέτηση και διευκόλυνση, να επικοινωνούν εκ των προτέρων με το μητρώο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (τηλ. 26650-29480 έως και 8) για να διερευνούν το ύψος των οφειλών τους κι αν απαιτείται η προσκόμιση ή αναζήτηση κάποιων επιπλέον δικαιολογητικών για τον υπολογισμό των οφειλόμενων συνδρομών τους.

** Οι συνδρομές παρελθόντων ετών και έως το 2014 δεν παραγράφονται αλλά οφείλονται να καταβληθούν ή διακανονισθούν στο Επιμελητήριο (εγκύκλιος ΥΠΑΝ με α.π.Κ1-467/30.12.2014, ΑΔΑ:ΒΜ9ΒΦ-ΘΞ2) .
Read More »
Θεσπρωτία: Παράταση υπηρεσιών ανάρτησης αποδ. φορολογική δήλωσης απο το Επιμελητήριο έως 30/11/2015. Θεσπρωτία: Παράταση υπηρεσιών ανάρτησης αποδ. φορολογική δήλωσης απο το Επιμελητήριο έως 30/11/2015. Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Διήμερη εκδρομή Ορνιθολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας και Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Διήμερη εκδρομή Ορνιθολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας και Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής


Επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2015, από 40 άτομα της Ορνιθολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης. Η πρώτη μέρα περιλάμβανε παρουσίαση της έκθεσης στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας και παρατηρήση ορνιθοπανίδας στο Δέλτα Καλαμά, ενώ η δεύτερη, ξενάγηση στο Περίπτερο Πληροφόρησης της Γλυκής και περίπατο στις πηγές του ποταμού Αχέροντα όπου δόθηκε πλούσιο ενημερωτικό υλικό με πληροφορίες από τις προστατευόμενες περιοχές.

Κέντρο Πληροφόρησης ΣαγιάδαςΠερίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής
                                     
Read More »
Διήμερη εκδρομή Ορνιθολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας και Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής Διήμερη εκδρομή Ορνιθολογικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης στο Κέντρο Πληροφόρησης Σαγιάδας και Περίπτερο Πληροφόρησης Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Έβγαλαν 71χρονο από μπανιέρα με σοβαρά εγκαύματα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Έβγαλαν 71χρονο από μπανιέρα με σοβαρά εγκαύματα


Με σοβαρά εγκαύματα μεταφέρθηκε για νοσηλεία ένας 71χρονος.

Ο ηλικιωμένος είχε ένα απίστευτο ατύχημα, από αυτά που σπάνια μπορούν να συμβούν.

Ετοιμάζονταν να κάνει μπάνιο, έχοντας μάλιστα κλειδώσει την εξώπορτα του σπιτιού του.

Την ώρα όμως που μπήκε στη μπανιέρα ζαλίστηκε κι έπεσε.

Πέφτοντας άνοιξε το καυτό νερό, με αποτέλεσμα να καλεί απεγνωσμένα σε βοήθεια.

Ένας γείτονας έσπευσε πρώτος κι έσπασε την πόρτα του σπιτιού στο Δελβινάκι, ενώ αμέσως έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Ο ηλικιωμένος ανασύρθηκε από τη μπανιέρα, όμως διακομίσθηκε στο νοσοκομείο λόγω των εγκαυμάτων που είχε υποστεί σε διάφορα σημεία του σώματός του.
 
Read More »
Έβγαλαν 71χρονο από μπανιέρα με σοβαρά εγκαύματα  Έβγαλαν 71χρονο από μπανιέρα με σοβαρά εγκαύματα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ
Ο Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιήσει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου εξόρμηση στο όρος Περιστέρι (Λάκμος) με δύο πορείες:
 
1η: Μεγάλη Γότιστα - Βρύση Χάμαρη
Βαθμός Δυσκολίας: 2 (συμμετοχή αρχαρίων με καλή φυσική κατάσταση)
Ώρες πορείας: 5
Συνολική απόσταση: 9χλμ
Θετική Υψομετρική: 800μ

2η: Μεγάλη Γότιστα - Βρύση Χάμαρη - Γκουράσα 2185μ
Βαθμός Δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 7
Συνολική απόσταση: 12χλμ
Θετική Υψομετρική: 1300μ

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, φαρμακείο, μπατόν, 2 λίτρα νερό, κολατσιό, καπέλο, αντιηλιακό, αδιάβροχο/αντιανεμικό και κατάλληλο για την εποχή ντύσιμο.

Δηλώσεις συμμετοχής αποκλειστικά στον χώρο της παλιάς μαθητικής Εστίας, δίπλα στο Τεχνικό Λύκειο, από Τετάρτη 4/11 έως Παρασκευή 6/11 ώρες 19.00-21.00.

Πληροφορίες: 6984133900 Άρης, 6942691974 Σπύρος
Read More »
ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΕΙΒΑΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΣΤΟ ΟΡΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Την υποψηφιότητα Άδωνι στηρίζει ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Την υποψηφιότητα Άδωνι στηρίζει ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας

https://scontent-mrs1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xat1/v/t1.0-9/12079531_1062902360416649_6651638458937334784_n.jpg?oh=8f15070a7466b66d779e44a62ee38023&oe=56BEF264

Την υποψηφιότητα του Άδωνι Γεωργιάδη για την αρχηγία του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, στηρίζει ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας (και νυν υπάλληλος του Δήμου Πάργας) Αντώνης Μπέζας.Ο κ. Μπέζας συνόδευσε τον κ. Γεωργιάδη κατά την επίσκεψή του στις 19 Οκτωβρίου στην πόλη της Κάστοριάς.


Τους δύο άντρες του συνδέει φιλία, από όταν οι δυό τους υπηρετούσαν το Υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης ως Υπουργός και ο κ. Μπέζας ως υφιστάμενος του Υφυπουργός.


Όμως, τους δύο άντρες τους συνδέει και μία γυναίκα, αφού σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η σύζυγος του κ. Μπέζα εργάζεται ως αποσπασμένη στο πολιτικό γραφείο του κ. Γεωργιάδη.

Υ.Γ. Οι φωτογραφίες είναι από τον λογαριασμό του κ. Γεωργιάδη στο twitter κατά την επίσκεψή του στο Δημαρχείο και στις βόλτες του στην πόλη της Καστοριάς.

Read More »
Την υποψηφιότητα Άδωνι στηρίζει ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας Την υποψηφιότητα Άδωνι στηρίζει ο πρώην Βουλευτής Θεσπρωτίας Αντώνης Μπέζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας

 
Ένα θαλάσσιο πλάσμα που δεν έχουμε ξανασυναντήσει στις ελληνικές θάλασσες "συνέλαβε" με την φωτογραφική του μηχανή ένας Σκοτσέζος τουρίστας, που απολάμβανε τις διακοπές του στην Κέρκυρα και την Πάργα.
 
Ο τουρίστας διαπίστωσε πως στις φωτογραφίες που είχε τραβήξει κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις σπηλιές της Πάργας, εικονιζόταν ένα πλάσμα που δεν είχε ξαναδεί ποτέ.
 
Όπως εξηγεί στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Foxnews ο Harvey Robertson, ενώ βρισκόταν με το σκάφος του μέσα σε μία σπηλιά στη θάλασσα και απαθανάτιζε το τοπίο, ανακάλυψε ότι άθελά του είχε "συλλάβει" ένα παράξενο πλάσμα.
 
"Δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να είναι, δεν έχω ξαναδεί τίποτα σαν αυτό", ανέφερε ο 52χρονος. "Τράβηξα την φωτογραφία τυχαία. Ήμουν σε μία θαλάσσια σπηλιά με μία μικρή βάρκα. Προσπαθούσα να φωτογραφίσω τα χρώματα της θάλασσας και κοιτούσα τα νερά", λέει.
 
Βλέποντας τις φωτογραφίες ο Σκοτσέζος ξεκίνησε έρευνα για να μάθει τι ήταν αυτό που είχε τραβήξει, σε αυτές τις έρευνες ζήτησε τη βοήθεια και των ειδικών, χωρίς αποτελέσματα.
 
"Το πλάσμα, που μέχρι στιγμής στάθηκε αδύνατο να αναγνωριστεί από ειδικούς, φέρνει στο νου εικόνες από την ελληνική μυθολογία", καταλήγει ο ίδιος.
 
Κάποιοι λένε ότι θα μπορούσε να είναι ένας Ζιφιός, η οποία είναι γνωστό ότι συχνάζει στις θάλασσες της Μεσογείου, άλλοι έχουν σκεφτεί ότι θα μπορούσε να είναι το «παιδί της αγάπης, ένας ιπποπόταμος, ακόμα κροκόδειλος» -αλλά μέχρι στιγμής, οι επιστήμονες ακόμα είναι σε αμηχανία.
 
Ερωτηθείς εάν το θρυλικό τέρας του Λοχ Νες θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει ένα συνάδελφο Σκωτσέζος σε όλη τη διαδρομή προς την Ελλάδα, ο Robertson απάντησε."Αμφιβάλλω, επίσης, ότι είναι Nessie, δεν είναι πολύ λάτρης της ελληνικής σαλάτας."
Read More »
Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας Τουρίστας κατέγραψε μυστήριο θαλάσσιο πλάσμα σε σπηλιά της Πάργας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλιό Γραικοχώρι από ψηλά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλιό Γραικοχώρι από ψηλά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Read More »
Η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλιό Γραικοχώρι από ψηλά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Η Εκκλησία του Αγίου Δημητρίου στο Παλιό Γραικοχώρι από ψηλά (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 24ωρο, στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ιωαννίνων, Πρέβεζας και Θεσπρωτίας, τέσσερα άτομα, για εκκρεμή καταδιωκτικά έγγραφα.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:
  • Σήμερα (30-10-2015) μετά τα μεσάνυκτα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, μία 26χρονη υπήκοος Βουλγαρίας, διότι σε βάρος της εκκρεμούσε Ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, για σωματεμπορία κατ’ επάγγελμα και σύσταση συμμορίας.
  • Χθες (29-10-2015) το μεσημέρι στην Πρέβεζα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Πρέβεζας, μία 46χρονη ημεδαπή, διότι σε βάρος της εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις των Τριμελών Πλημμελειοδικείων Πρέβεζας και Αθηνών, συνολικής ποινής φυλάκισης τεσσάρων ετών, για επικίνδυνη σωματική βλάβη και απάτη.
  • Χθες (29-10-2015) το μεσημέρι στο Ράγιο Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, δύο υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 33 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Επιπρόσθετα, σε βάρος του 33χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή φυλάκισης έξι μηνών, για παραβάσεις της Νομοθεσίας «περί όπλων – οπλοφορία» ενώ σε βάρος του 45χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, για παραβάσεις του ΚΟΚ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως.
Read More »
Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, για καταδιωκτικά έγγραφα στα Ιωάννινα, στην Πρέβεζα και στο Ράγιο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη από αστυνομικούς του Β' ΤΣΦ Φιλιατών 61χρονος ημεδαπός που έψαχνε θησαυρό

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Β' ΤΣΦ Φιλιατών 61χρονος ημεδαπός που έψαχνε θησαυρό

http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4yMDEuMTAuMjMwL3Byd2ViZGF0YS9maWxlcy8xLzIwMTUvMDgvMjYveHJ5c290aGlyZXMuanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center
 
Συνελήφθη, χθες (29.10.2015) το μεσημέρι στην Κερασιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Β΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, ένας 61χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παράβαση της Νομοθεσίας «περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 61χρονος, χθες το μεσημέρι σε δασική περιοχή της Κερασιάς Ιωαννίνων, είχε προβεί σε παράνομη ανασκαφή με τη χρήση ανιχνευτών μετάλλων, προς ανεύρεση θησαυρού, χωρίς την απαιτούμενη από το νόμο άδεια.

Στην κατοχή του 61χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, δύο ανιχνευτές μετάλλων και διάφορα εργαλεία.

Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Ζίτσας.

Read More »
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Β' ΤΣΦ Φιλιατών 61χρονος ημεδαπός που έψαχνε θησαυρό Συνελήφθη από αστυνομικούς του Β' ΤΣΦ Φιλιατών 61χρονος ημεδαπός που έψαχνε θησαυρό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Γέμισαν αγριογούρουνα τα βουνά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Γέμισαν αγριογούρουνα τα βουνά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ)

https://dasarxeio.files.wordpress.com/2013/12/agriogourouna.jpg?w=551&h=367

Αυξημένος είναι ο πληθυσμός των αγριογούρουνων στα βουνά των Φιλιατών, παρόλη την αύξηση και των κυνηγών.

Η αυξητική τάση του πληθυσμού του  αγριόχοιρου από το 2003 έως και σήμερα είναι ολοφάνερη και  εύκολα αντιληπτή.

Παράδειγμα, το βίντεο που τράβηξε το βράδυ της Πέμπτης συνεργάτης του Ράδιο Ηγουμενίτσα, στον δρόμο από το Πλαίσιο προς το Φιλιάτι.

Πάνω από 20 ζώα έτρωγαν ανενόχλητα στην άκρη του δρόμου, χωρίς να πολυτρομάξουν από την παρουσία του αυτοκινήτου.

Στην αύξηση του πληθυσμού, καθοριστικό παράγοντα αποτελεί το γεγονός ότι τα περισσότερα ζώα είναι υβρίδια, αφού σύμφωνα με μελέτες προέρχονται από διασταυρώσεις.

Τα αγριογούρουνα γεννούν 2 με 4 μικρά, σε αντίθεση με τα υβρίδια που η κάθε γέννα κυμαίνεται από 6 έως 10.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε πως τα περισσότερα ζώα είναι μικρά σε ηλικία. 


Read More »
Γέμισαν αγριογούρουνα τα βουνά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Γέμισαν αγριογούρουνα τα βουνά των Φιλιατών (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Στον αέρα τα έργα των Δήμων από το ΕΣΠΑ 2007-2013

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Στον αέρα τα έργα των Δήμων από το ΕΣΠΑ 2007-2013
Στον "αέρα" τα έργα των Δήμων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η ΚΕΔΕ στην επίσημη ιστοσελίδα της, δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι φόβοι της ότι εξαιτίας της αδράνειας της Κυβέρνησης , δεν θα δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων από την Ε.Ε.

Η επιστολή που απέστειλε σήμερα στον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε. Γ. Πατούλη η Επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής Κ. Κρέτσου, ως απάντηση στο αίτημα που υπέβαλλε η Κ.Ε.Δ.Ε. προς την Επιτροπή Περιφερειών για τη χορήγηση παράτασης ενός έτους της περιόδου επιλεξιμότητας της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 ( δηλ. ως τις 31-12-2016), επιβεβαίωσε δυστυχώς τους φόβους της Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού.

Η ξεκάθαρη απάντηση της αρμόδιας Επιτρόπου ότι :

Δεν πρόκειται να δοθεί παράταση στο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης των έργων που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ 2007-2013, το ενδιαφέρον της Ε.Ε. εστιάζεται στη μη απώλεια πόρων των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων και όχι στην ολοκλήρωση των έργων των Δήμων,

- δίνεται μεν δυνατότητα μεταφοράς έργων που άρχισαν την περίοδο 2007-2013 να μεταφερθούν στην περίοδο 2014-2020, με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα μελλοντικά έργα των Δήμων, όμως έργα της τρέχουσας περιόδου διαχειριστικά δεν μπορούν να μεταφερθούν,

- επιβεβαιώνει τους φόβους της Κ.Ε.Δ.Ε., οι οποίοι έχουν εκφραστεί από τον Απρίλιο του 2015, αφενός για τον κίνδυνο να μην ολοκληρωθούν έγκαιρα τα έργα που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ 2007-2013.

Αφετέρου, για την αδράνεια της Κυβέρνησης να θέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση αλλά και την αδυναμία της να πετύχει την παράταση του προγράμματος.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. θα επιδιώξει τις επόμενες μέρες να συναντηθεί με τα αρμόδια κυβερνητικά στελέχη που έχουν την ευθύνη διαχείρισης του ΕΣΠΑ, για να θέσει τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η επιστολή της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής.

Παράλληλα, θα αναλάβει νέες πρωτοβουλίες ενημέρωσης των αρμόδιων υπηρεσιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στις οποίες θα θέσει εκ νέου τα προβλήματα που δημιουργεί στους ελληνικούς Δήμους η μη παράταση του χρονοδιαγράμματος ολοκλήρωσης των έργων της προγραμματικής περιόδου 2007-2013.
Read More »
Στον αέρα τα έργα των Δήμων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 Στον αέρα τα έργα των Δήμων από το ΕΣΠΑ 2007-2013 Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα


H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

 
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ξενάγησε στη Θεσπρωτία τους φίλους του Μουσείου Γουλανδρή

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ξενάγησε στη Θεσπρωτία τους φίλους του Μουσείου Γουλανδρή


Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών, είχε τη χαρά να συμμετάσχει στην ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη ιστορική, πολιτιστική και περιβαλλοντική περιήγηση στη Θεσπρωτική γη του σωματείου των Φίλων του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή στα πλαίσια της οικο-τουριστικής εκδρομής που πραγματοποιήθηκε τις 25, 26, 27 και 28 Οκτωβρίου.
 
Ένας από τους βασικούς οδηγούς σε αυτή την περιήγηση ήταν ο επιστημονικός συνεργάτης του ΚΠΕ Φιλιατών κ. Μιχάλης Αράπογλου, αρχιτέκτων, Δρ Ανθρωπογεωγραφίας. 
 
 
 
Το πρόγραμμα περιελάμβανε:
• Κυριακή 25/10: άφιξη στην Παραμυθιά όπου έγινε μια ενημέρωση από τη Δήμαρχο του Δήμου Σουλίου για ιστορικά και πολιτιστικά θέματα του τόπου.
• Δευτέρα 26/10: ξενάγηση στα Γίτανα από τον αρχαιολόγο κ. Στέφανο Βασιλειάδη και στη συνέχεια επίσκεψη στο Βουθρωτό με τα ευρήματα προϊστορικών, ελληνικών, ρωμαϊκών χρόνων, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.
 
 
• Τρίτη 27/10: μετάβαση στην Ι.Μ. Γηρομερίου και στη συνέχεια πεζοπορία στο καλντερίμι του Λάγγαρη και στους νερόμυλους της Δάφνης. Ακολούθησε επίσκεψη στους χώρους του ΚΠΕ Φιλιατών στη Βρυσέλλα όπου παρουσιάστηκαν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Κέντρου και προβλήθηκε η ταινία «Θεσπρωτία…στα χρώματα της παράδοσης».
 
 
• Τετάρτη 28/10: αναχώρηση για το έλος Καλοδικίου και περιήγηση στην Αχερουσία λίμνη και τις πηγές του Αχέροντα. Επίσης, επίσκεψη-ξενάγηση στο Νεκρομαντείο.
Read More »
Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ξενάγησε στη Θεσπρωτία τους φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Το Κ.Π.Ε. Φιλιατών ξενάγησε στη Θεσπρωτία τους φίλους του Μουσείου Γουλανδρή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Κατάληψη των 3 Δημαρχείων της Θεσπρωτίας την Τετάρτη

Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015
Κατάληψη των 3 Δημαρχείων της Θεσπρωτίας την Τετάρτη


Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας, με την υπ’ αριθ. 38 απόφαση του πρακτικού 19/26-10-2015, και με ΑΠΟΦΑΣΗ του ΓΕΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α (Αριθμ. Πρωτ.: 1034 -26/10/2015) αποφάσισε την ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015, Συμβολική Κατάληψη ΟΛΩΝ των Δημαρχείων, αλλά και άλλων υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. (Γκαράζ, Κ.Α.Π.Η., Παιδικοί Σταθμοί κ.λπ.), του Νομού Θεσπρωτίας (από τις 10.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι), και όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενική Συνέλευση, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας να ενημερωθούν αναλυτικά για τα νέα μέτρα και να προετοιμάσουμε με τον καλύτερο τρόπο την αντίδρασή μας και τη συμμετοχή στην 24ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 12 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2015.

Η επιτυχία των παρεμβάσεων μας για το επόμενο χρονικό διάστημα είναι υπόθεση ΟΛΩΝ μας και χρειάζεται τη μαζική μας ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς

ΓΙΑ TO Δ.Σ.
Ο πρόεδρος 
Υφαντής Σπύρος
Γ. Γραμματέας
Πάσχος Γεώργιος
Read More »
Κατάληψη των 3 Δημαρχείων της Θεσπρωτίας την Τετάρτη Κατάληψη των 3 Δημαρχείων της Θεσπρωτίας την Τετάρτη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Οκτωβρίου 30, 2015 Rating: 5

Σελίδες