Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές Σουλίου (+ΦΩΤΟ) Καμμένος: Το Κούγκι πιο επίκαιρο από ποτέ

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015
Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές Σουλίου (+ΦΩΤΟ)
Καμμένος: Το Κούγκι πιο επίκαιρο από ποτέ

 


Το Κούγκι, η ανατίναξη και η θυσία του Καλόγερου Σαμουήλ, αποδεικνύονται πιο επίκαιρα από ποτέ. Ο εορτασμός στο βαρύ πολιτικό σκηνικό που βιώνει η χώρα, είχε πολλά μηνύματα...

Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής με την αναπαράσταση της ανατίναξης του μικρού μοναστηριού, στο επιβλητικό βράχο του Κουγκίου, παρόντος του Υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου, που εκπροσώπησε την Κυβέρνηση.
 
 
Ο Υπουργός ζήτησε ενότητα του ελληνικού λαού στις δύσκολες μέρες που περνά η χώρα και τόνισε με νόημα πως αν σήμερα το κάνουν Κούγκι, η ευθύνη θα ανήκει στους Ευρωπαίους και τους δανειστές της Ελλάδας.

«Το μήνυμα της σημερινής επετείου είναι ότι αυτός ο λαός, ο οποίος πολλές φορές δέχθηκε στην διάρκεια της ιστορίας του, επιθέσεις δεν μπορεί να μείνει σκλαβωμένος. Η εθνική κυριαρχία της χώρας δεν παραδίδεται. Τα χώματα αυτά είναι ποτισμένα με αίμα και με αγώνες ανθρώπων που δεν παρέδωσαν τα κλειδιά της πατρίδας και όταν ήρθε η ώρα, απέδειξαν ότι προτιμούν τον θάνατο από την σκλαβιά», ανέφερε ο Υπουργός στις δηλώσεις του.
 
 
Ο κ. Καμμένος ουσιαστικά ανέφερε ότι τα περιθώρια υποχωρήσεων της ελληνικής κυβέρνησης στην δύσκολη διαπραγμάτευση με τους δανειστές εξαντλήθηκαν σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε χιλιοστό πίσω και κάλεσε τον λαό ενωμένο, να πει το μεγάλο όχι, αν ξαναχρειαστεί.

«Σήμερα, με οικονομικούς τρόπους κι όχι με τα όπλα, προσπαθούν κάποιοι να μας κάνουν να παραδώσουμε την Ελλάδα και την εθνική μας κυριαρχία.
 
 
Θα πρέπει να καταλάβουν ότι η Ελλάδα, είναι μία σύγχρονη, ευρωπαϊκή χώρα που θέλει τη συνεργασία με όλους αλλά δεν παραδίδει την εθνική της κυριαρχία.

Κυρίως δεν παραδίδει την αξιοπρέπειά της. Εάν έχουν στόχο να παραδώσουμε την αξιοπρέπεια μας με ανταλλάγματα έχουν χτυπήσει πόρτα σε λάθος λαό, σε λάθος χώρα.

Ο ελληνικός λαός ενωμένος θα ξαναπεί όταν χρειαστεί το μεγάλο όχι.
 
Η Κυβέρνηση, έχει φτάσει στα όρια της λαϊκής εντολής με την λύση που έχει προτείνει προς τους δανειστές. Αυτή είναι η τελευταία μας λέξη. Εάν θα το κάνουν Κούγκι θα το κάνουν με δική τους ευθύνη. Εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω ούτε χιλιοστό και καλώ το σύνολο του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως πολιτικών επιλογών να είμαστε μαζί σε αυτή την τεράστιας εθνικής σημασίας στιγμή», κατέληξε στη δήλωσή του ο κ. Καμμένος.
 
Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές Σουλίου (+ΦΩΤΟ) Καμμένος: Το Κούγκι πιο επίκαιρο από ποτέ Ολοκληρώθηκαν οι γιορτές Σουλίου (+ΦΩΤΟ) Καμμένος: Το Κούγκι πιο επίκαιρο από ποτέ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015 Rating: 5

"Απανωτά τα χτυπήματα στον κλάδο των δασκάλων"

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015
"Απανωτά τα χτυπήματα στον κλάδο των δασκάλων"


Aγαπητές συναδέλφισσες & αγαπητοί συνάδελφοι,
Είναι κοινό το συναίσθημα της έντονης ανασφάλειας που όλοι οι εκπαιδευτικοί βιώνουμε τα τελευταία χρόνια εξαιτίας των συνεχών ανατροπών. Ο δάσκαλος, ο οποίος για την κοινή γνώμη θεωρούνταν κοινωνός γνώσεων και παιδείας, άρχισε να προβάλλεται ως μη αποδοτικός υπάλληλος που έπρεπε να συμμορφωθεί. Για τον κλάδο μας η οικονομική κρίση συμπληρώθηκε από την αμφισβήτηση και την απαξίωση που δεχτήκαμε. Ίσως βόλευε, γιατί η χειραγώγησή μας θα ήταν ευκολότερη, εάν πειθόμαστε ότι είμαστε υπάλληλοι και υπηρέτες ενός κρατικού μηχανισμού. Η χειραγώγηση θα ήταν ευκολότερη για ολόκληρο το σύστημα της Παιδείας!
Απανωτά τα χτυπήματα:
Οικονομική εξουθένωση που μας στερεί την ποιότητα στην προσωπική και οικογενειακή ζωή μας και μετέτρεψε τις βασικές και πρώτες ανάγκες σε πολυτέλεια
αξιολόγηση και αβεβαιότητα
ανταγωνιστικές τακτικές που καλλιεργούν τη διάσπαση και την καχυποψία στους συναδέλφους

Πόσο δυνατοί να είμαστε για να αντιδράσουμε;
Να υψώσουμε τη φωνή μας, ενωμένοι απέναντι σε αυτούς που συναίνεσαν στην εξαθλίωση του δασκάλου-παιδαγωγού;
Να αντιδράσουμε απέναντι σε αυτούς που έσπειραν το φόβο και την υποταγή διαστρεβλώνοντας αλήθειες, καλοπιάνοντας τους μέτριους και απειλώντας τους ικανούς;
Να αντισταθούμε σε αυτούς που παραγκώνισαν τους καλούς και τους άξιους για να προβληθούν ως σωτήρες μέσα από έναν ελεγχόμενο μηχανισμό υποτακτικών; Γιατί «μόνο αυτοί που δεν τραβάνε κουπί έχουν χρόνο να ταρακουνήσουν τη βάρκα».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, είναι ηθική υποχρέωσή μας να βρούμε τη δύναμη να φωνάξουμε!
Έστω και πληγωμένοι να φωνάξουμε και ταυτόχρονα να συνεχίσουμε να δουλεύουμε με περηφάνεια και αξιοπρέπεια. Το ερώτημα για τη δουλειά μας δεν είναι μόνο «πόσα παίρνουμε», αλλά και «σε τι εξελισσόμαστε». Αυτό που ζητάει ο καθένας μας είναι να κάνει μια δουλειά που τον κάνει περήφανο.
Μέσα από το λειτούργημα του δασκάλου, ως αιρετός εκπρόσωπος και μάχιμος συνδικαλιστής σας διαβεβαιώνω ότι στην καρδιά και το μυαλό μου είναι πάνω απ’ όλα τα συμφέροντα του κλάδου μας. Όλα αυτά τα χρόνια η προτεραιότητά μου ήταν τα δικαιώματα των συναδέλφων. Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα, με σκληρή δουλειά, μέσα από έντιμους αγώνες, θα συνεχίσω να παλεύω ώστε:
Να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ισότιμη μεταχείριση με ανθρωπιά.
Να μπορούν όλοι οι συνάδελφοι να έχουν ισότιμες ευκαιρίες εξέλιξης και συμμετοχής στη λήψη αποφάσεων.
Να μπορούν όλοι να εκφράζουν τη γνώμη τους, χωρίς να φοβούνται τις συνέπειες.
Να αισθάνονται όλοι ασφαλείς στη δουλειά τους και να μην είναι εκτεθειμένοι σε φημολογίες και επικρίσεις.

Ζητώ τη στήριξή σας στην υποψηφιότητά μου και για μια φορά ακόμη, σας λέω ότι είμαι συνοδοιπόρος σας στο ταξίδι που λέγεται «Δημόσια Παιδεία», υπεύθυνα, με συνέπεια και ήθος!


Με εκτίμηση,
Κυριάκος Τσόδουλος - Δάσκαλος
Read More »
"Απανωτά τα χτυπήματα στον κλάδο των δασκάλων" "Απανωτά τα χτυπήματα στον κλάδο των δασκάλων" Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015 Rating: 5

Ομαλά ολοκληρώθηκε η παγκόσμια συνάντηση των Hell's Angels στην Ηγουμενίτσα (+ 24 ΦΩΤΟ)

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015
Ομαλά ολοκληρώθηκε η παγκόσμια συνάντηση των Hell's Angels στην Ηγουμενίτσα (+ 24 ΦΩΤΟ)


Χωρίς προβλήματα ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Κυριακής η παγκόσμια συνάντηση των Hell's Angels στο κάμπινγκ ΔΡΕΠΑΝΟ στην Ηγουμενίτσα.

Τα μέλη των Hell's Angels άρχισαν να καταφθάνουν στην Ελλάδα από την περασμένη Πέμπτη ενώ από το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησε η σταδιακή αποχώρησή τους. 

Μέχρι το βράδυ της Παρασκευής είχαν φτάσει στην Ηγουμενίτσα περίπου 1.300 άτομα και εκτιμάται πως ο αριθμός τους δεν ξεπέρασε τις 2.000, την ώρα που οι διοργανωτές έλεγαν πως θα έφταναν περίπου 4.000 μοτοσικλετιστές.

Τις μέρες αυτές, η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Ηγουμενίτσας έφτασε στο 100%, ενώ κρατήσεις έγιναν σε δωμάτια στην Πάργα αλλά και στα Σύβοτα.

Για την συνάντηση είχαν τεθεί επί ποδός τόσο η Ελληνική Αστυνομία και το Λιμενικό, όσο και άντρες της Europol.

Όμως, από το αποτέλεσμα, μόνο η κακή φήμη τους φαίνεται πως τους ακολουθεί, αφού οι ίδιοι είχαν άψογη συμπεριφορά και έφυγαν κατενθουσιασμένοι από τις ομορφιές της Θεσπρωτίας και από την φιλοξενία των Ελλήνων.

Μικρά παράπονα εξέφρασαν οι επαγγελματίες της πόλης της Ηγουμενίτσας, ειδικά αυτοί που είχαν πληρώσει 300€ για να προταθούν από τους διοργανωτές στα μέλη του κλαμπ, αφού δεν διοργανώθηκαν εκδρομές και παράλληλες εκδηλώσεις σε άλλους χώρους, παρά κάθε πρωί έμπαιναν στο κάμπινγκ και έβγαιναν το βράδυ, ενώ οι διοργανωτές είχαν φροντίσει να υπάρχει catering με καφέ, φαγητό και ποτά.
Read More »
Ομαλά ολοκληρώθηκε η παγκόσμια συνάντηση των Hell's Angels στην Ηγουμενίτσα (+ 24 ΦΩΤΟ) Ομαλά ολοκληρώθηκε η παγκόσμια συνάντηση των Hell's Angels στην Ηγουμενίτσα (+ 24 ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015 Rating: 5

Μαθητές από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας ξενάγησε στο κοινοβούλιο ο Μάριος Κάτσης

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015
Μαθητές από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας ξενάγησε στο κοινοβούλιο ο Μάριος Κάτσης


Μαθητές και δάσκαλους από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας υποδέχθηκε και ξενάγησε στο κοινοβούλιο την Πέμπτη ο Βουλευτής Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μάριος Κάτσης


 
Ο ίδιος ανάρτησε φωτογραφίες στο προφίλ του στο Facebook γράφοντας το παρακάτω σχόλιο:
Την Πέμπτη είχα τη χαρά και την τιμή να υποδεχτώ στη Βουλή το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας. 
Τα φρέσκα και ζωντανά πρόσωπα των μαθητών, οι δάσκαλοι και οι γονείς τους, ξεναγήθηκαν στους χώρους του κοινοβουλίου όπου και συζητήσαμε μια σειρά από θέματα ενημερωτικά και εκπαιδευτικά.
Τους ευχαριστώ θερμά!!!
 


 
Read More »
Μαθητές από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας ξενάγησε στο κοινοβούλιο ο Μάριος Κάτσης Μαθητές από το 4ο Δημοτικό σχολείο Ηγουμενίτσας ξενάγησε στο κοινοβούλιο ο Μάριος Κάτσης Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015 Rating: 5

Κραυγαλέα φοροδιαφυγή αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ Εκτύπωση Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Λεπτομέρειες Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 15:49 Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr SDOE XRHMAΔεκάδες περιπτώσεις κραυγαλέες και... γιγαντιαίας φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκαν ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων, στην περιοχή ευθύνης αποκαλύφθηκαν τρεις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για μία επιχείρηση χωματουργικών εργασιών, μία επιχείρηση χονδρικού εμπορίου και για έναν υπεργολάβο. Πρόκειται αναλυτικά: 1) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.510.177,55 €. 2) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.298.826,21 €. 3) Υπεργολάβος, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.350,00 €.

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015
Τρεις κραυγαλέες περιπτώσεις φοροδιαφυγής αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ Ηπείρου


Δεκάδες περιπτώσεις κραυγαλέες και... γιγαντιαίας φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκαν ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων, στην περιοχή ευθύνης αποκαλύφθηκαν τρεις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής.

Πρόκειται για μία επιχείρηση χωματουργικών εργασιών, μία επιχείρηση χονδρικού εμπορίου και για έναν υπεργολάβο.

Πρόκειται αναλυτικά:

1) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.510.177,55 €.

2) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.298.826,21 €. 
 
3) Υπεργολάβος, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.350,00 €.
Read More »
Κραυγαλέα φοροδιαφυγή αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ Εκτύπωση Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Λεπτομέρειες Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 15:49 Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr SDOE XRHMAΔεκάδες περιπτώσεις κραυγαλέες και... γιγαντιαίας φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκαν ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων, στην περιοχή ευθύνης αποκαλύφθηκαν τρεις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για μία επιχείρηση χωματουργικών εργασιών, μία επιχείρηση χονδρικού εμπορίου και για έναν υπεργολάβο. Πρόκειται αναλυτικά: 1) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.510.177,55 €. 2) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.298.826,21 €. 3) Υπεργολάβος, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.350,00 €. Κραυγαλέα φοροδιαφυγή αποκαλύπτει το ΣΔΟΕ   Εκτύπωση Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου  Λεπτομέρειες   Δημοσιεύτηκε στις Παρασκευή, 05 Ιούνιος 2015 15:49   Γράφτηκε από τον/την EpirusPost.gr  SDOE XRHMAΔεκάδες περιπτώσεις κραυγαλέες και... γιγαντιαίας φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα, αποκαλύφθηκαν ύστερα από ενδελεχείς ελέγχους που πραγματοποίησαν κλιμάκια του ΣΔΟΕ. Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν επίσημα από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας και Βορείων Ιονίων Νήσων, στην περιοχή ευθύνης αποκαλύφθηκαν τρεις περιπτώσεις μεγάλης φοροδιαφυγής. Πρόκειται για μία επιχείρηση χωματουργικών εργασιών, μία επιχείρηση χονδρικού εμπορίου και για έναν υπεργολάβο. Πρόκειται αναλυτικά: 1) Επιχείρηση χωματουργικών εργασιών εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.510.177,55 €. 2) Επιχείρηση χονδρικού εμπορίου παλαιών σιδήρων και μετάλλων εξέδωσε σωρεία εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής καθαρής αξίας 1.298.826,21 €. 3) Υπεργολάβος, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 269.350,00 €. Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015 Rating: 5

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ

Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ


Το 1999 ο Γιάννης Κώτσης (Μπαρμπαγιάννης) ξεκίνησε κάτι φιλόδοξο. Να δημιουργήσει ένα λαογραφικό μουσείο στο Νεοχώρι όπου θα μπορούσαν να αναδειχθούν κομμάτια του χωριού. Σε συνεργασία με πολλούς κατοίκους του χωριού άρχισε να συγκεντρώνει υλικό. Ο χώρος στέγασης του μουσείου ήταν και είναι το παλιό δημοτικό σχολείο. Βέβαια από τότε το μουσείο ανακαινίστηκε και εμπλουτίστηκε, πάντα με προσφορές από τους κατοίκους του χωριού. Πλέον σε ένα όμορφο χώρο φιλοξενούνται πάνω από 300 εκθέματα στο διώροφο κτίριο δίνοντας στον
επισκέπτη την εικόνα μιας άλλης εποχής. Σε αυτόν τον χώρο ξετυλίγεται η ιστορία, η καθημερινότητα, οι τέχνες, τα αντικείμενα μιας οικείας, τα εργαλεία… 
Οι βασικές ενότητες του μουσείου είναι του γεωργού, του ξυλουργού, του κτηνοτρόφου, του βαρελοποιού και άλλων επαγγελμάτων. Στα εκθέματα μπορεί να δει κάποιος εκτός των άλλων παραδοσιακές στολές, σκεύη κουζίνας, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, υφάσματα, εργαλεία, νομίσματα, έγγραφα, γεωκτηνοτροφικά εργαλεία, μπαούλα κ.α.
Στο υπόγειο του μουσείου γίνεται μια αναπαράσταση μέρους οικίας και μιας σχολικής αίθουσας.
Πρόκειται για ένα μουσείο που είναι σημαντικό για την
περιοχή και κατάλληλο για επισκέψεις
σχολείων όλων των βαθμίδων (μάλιστα διαθέτει υπαίθριο χώρο 7 στρεμμάτων με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, παιδική χαρά, κατάλληλος για σχολική εκδρομή) αλλά και σωματείων, ΚΑΠΗ και φυσικά μεμονωμένων προσώπων.  Σίγουρα θα είναι μια επίσκεψη που θα διδάξει τους νέους και θα φέρει μνήμες στους μεγαλύτερους.
Το μουσείο το λειτουργεί ο "Σύλλογος Λαογραφικού Μουσείου Νεοχωρίου".
Αν κάποιος θέλει να το επισκεφτεί θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με τον σύλλογο στα παρακάτω τηλέφωνα:
Γεώργιος Κώτσης 2666031412 6945860725
Μπουσάκη Βασιλική 6949061146Read More »
ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΕΟΧΩΡΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιουνίου 07, 2015 Rating: 5

Σελίδες