Χριστούγεννα όλο… ασήμι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017


Ένα νέο θεματικό χωριό έρχεται από τις 8 Δεκεμβρίου να δώσει άλλη διάσταση στις γιορτές μας

Όνειρο, παραμύθι, ψυχαγωγία, δράσεις, διασκέδαση και πολλές εκπλήξεις επιφυλάσσει γι’ αυτές τις γιορτές το Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων στους μικρούς αλλά και τους μεγάλους επισκέπτες του!

Φέτος το Πάρκο θα φιλοξενήσει ένα νέο θεματικό χωριό που συνδυάζει το γιορτινό κλίμα με την παράδοση και τη δραστηριότητα της πόλης, γι’ αυτό και επιλέχθηκε η ονομασία «Ασημένια Χριστούγεννα». Από τις 8 Δεκεμβρίου, λοιπόν και για ένα μήνα, οι Γιαννιώτες και οι επισκέπτες της περιοχής μας και του Πάρκου θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν μοναδικές γιορτινές στιγμές και εμπειρίες… πασπαλισμένες με χρώμα ασημί.

Στην προσπάθεια και στους στόχους των «Ασημένιων Χριστουγέννων» αναφέρθηκαν χθες, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν, εκπρόσωποι των διοργανωτών, του Δήμου Ιωαννιτών και της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων.

*«Στόχος μας φέτος είναι η ανάδειξη του Παραλίμνιου Πάρκου να ταυτιστεί με το στόχο της πόλης για μεγαλύτερη εξωστρέφεια, προβολή και παρουσία της ως ο νούμερο ένα γιορτινός προορισμός στη Βορειοδυτική Ελλάδα. Εξάλλου, το Πάρκο αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, αφού εδώ γεννήθηκε πριν από 12 χρόνια κι εδώ μεγάλωσε», υπογράμμισε η Μαίρη Γκοτσούλια, Διευθύντρια Ανάπτυξης και Λειτουργίας του Παραλίμνιου Ψυχαγωγικού Πάρκου Ιωαννίνων.

Όπως ανέφερε η κα Γκοτσούλια, φιλοξενώντας φέτος τα «Ασημένια Χριστούγεννα», το Πάρκο βάζει τα καλά του και μεταμορφώνεται σ’ ένα ονειροδρόμιο. Πολλά και πρωτότυπα παιχνίδια και εργαστήρια, ιδιαίτερες Χριστουγεννιάτικες φιγούρες, θα εντυπωσιάσουν τους μικρούς και τους μεγάλους επισκέπτες ενώ θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις.

«Προσπαθήσαμε με πολύ μεράκι και δημιουργικότητα να ξεφύγουμε από την πεπατημένη και να προσφέρουμε ιδιαίτερες και μοναδικές εμπειρίες στα παιδιά αλλά και σε όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά και φυσικά να ντύσουμε όλη αυτή την εμπειρία με το ασημί χρώμα, μ’ αυτή τη λάμψη που ταιριάζει στην πόλη και στην καρδιά μας», τόνισε η κ. Γκοτσούλια.

Επίσης έκανε αναφορά στη γιορτινή συγκέντρωση δώρων, που θα δοθούν σε κοινωφελείς οργανισμούς της περιοχής μας όπως η «Κιβωτός του Κόσμου» και η Μονή Δουραχάνης, ενώ ευχαρίστησε Περιφέρεια Ηπείρου, Δήμο Ιωαννιτών, και Ένωση Ξενοδόχων για τη στήριξη που προσφέρουν στην προσπάθεια.
*Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Νίκος Γκόλας, αρμόδιος για θέματα Τουρισμού και ποιότητας Ζωής, σημείωσε πως ο Δήμος Ιωαννιτών συνεργάζεται για μία ακόμη χρονιά με το Παραλίμνιο Ψυχαγωγικό Πάρκο, προκειμένου φέτος να δημιουργηθεί κάτι φρέσκο και καινούριο. «Το όνομα που επέλεξαν οι διοργανωτές, φέρνει το Χριστουγεννιάτικο χωριό ακόμα πιο κοντά στην πόλη μας, την πόλη των ασημουργών. Είναι μία δράση που όχι μόνο συμβάλλει στην τουριστική ενδυνάμωση της περιοχής, αλλά κυρίως βοηθάει στην εξωστρέφεια των Ιωαννίνων, κάτι που το επιδιώκουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Αυτή, εξάλλου, είναι η μεγαλύτερη γιορτινή διοργάνωση που γίνεται στα Γιάννενα και θα είμαστε εκεί για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, καθώς, δένει καλά και με όλες τις εκδηλώσεις που θα διοργανώσουμε φέτος ως Δήμος», ανέφερε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα τα «Ασημένια Χριστούγεννα» να βρουν μεγάλη ανταπόκριση.

*Ο Διευθυντής Στρατηγικής και Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης εξέφρασε τη χαρά του για τη διοργάνωση των «Ασημένιων Χριστουγέννων» γενικότερα για την τοπική κοινωνία και ειδικότερα για τον τουρισμό της πόλης μας. Όπως είπε, «για μας τα ‘Ασημένια Χριστούγεννα’, πέρα από μία προσπάθεια που μας δίνεται απλόχερα ως τουριστικό προϊόν, αποτελούν και έναρξη χτισίματος μιας σημαντικής δράσης για τα επόμενα χρόνια. Θεωρούμε αυτή μια καλή αρχή σε μία πολύ όμορφη χρονική στιγμή για τον τουρισμό της Ηπείρου. Πλέον θα έχουμε άλλο ένα ισχυρό εργαλείο στα χέρια μας». Δήλωσε, δε, πως σύσσωμοι οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων θα στηρίξουν με όλα τα μέσα αυτή την προσπάθεια.

*Τέλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής της εταιρίας «Ανθός» που έχει αναλάβει τη σχεδίαση των γιορτινών δράσεων στα «Ασημένια Χριστούγεννα», Νίκος Μάκκας τόνισε πως «προσπαθήσαμε να κάνουμε ένα πρόγραμμα με δράσεις για όλα τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους, οι οποίες θα απλωθούν σ’ όλο το Ψυχαγωγικό Πάρκο και είναι έτσι κατανεμημένες ώστε να έχουν ενδιαφέρουν και να τραβούν την προσοχή των επισκεπτών». Όπως συμπλήρωσε, αυτές τις δράσεις θα τις συνδέει για πρώτη φορά ένα ιδιαίτερο τρενάκι, το οποίο θα ταξιδεύει τα παιδιά σ’ όλο το Πάρκο.

Ο κ. Μάκκας αναφέρθηκε ενδεικτικά σε κάποιες από τις δράσεις που θα περιλαμβάνουν τα «Ασημένια Χριστούγεννα», οι οποίες, όπως είπε, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα, η δυνατότητα δημιουργίας κέρινων ομοιωμάτων χεριού στο σπίτι του Ασημοχέρη, οι φιγούρες του Ασημάκη και της Ασημένιας, το Σπίτι του Παραμυθά, όπου επώνυμοι ηθοποιοί θα διαβάζουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες στα παιδιά, αλλά και μια οικολογική δράση που για πρώτη φορά θα γίνει στο θεματικό χωριό, η οποία θα αφορά στην ανακύκλωση.


Read More »
Χριστούγεννα όλο… ασήμι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων Χριστούγεννα όλο… ασήμι φέτος στο Παραλίμνιο Πάρκο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Περιοδεία και Εκδήλωση - Συζήτηση της ΛΑ.Ε στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Το Σάββατο 18/11/2017 στην Ηγουμενίτσα, η τοπική πολιτική επιτροπή μαζί με τον Στάθη Λεουτσάκο, μέλος της πολιτικής γραμματείας, την Μάνια Μπαρσέφσκι και τον Νίκο Σακούτη, μέλη του πολιτικού συμβουλίου της ΛΑ.Ε, περιόδευσαν στην πόλη, άκουσαν και συζήτησαν με τους πολίτες για τα τοπικά προβλήματα και τις αγωνίες τους.

Το απόγευμα διοργανώθηκε στο “Πάνθεον” πολιτική εκδήλωση με ομιλητή τον Στάθη Λεουτσάκο.

Ο ομιλητής αναφέρθηκε στην πολιτική κατάσταση της χώρας και του λαού, τα μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση προκείμενου να κλείσει η τρίτη αξιολόγηση, στο κάλπικο “success story” των Τσίπρα-Καμμένου, συνέχεια του “success story” των Σαμαρά-Βενιζέλου.

Μίλησε για τα βασικά σημεία της προγραμματικής πρότασης της ΛΑ.Ε:

-στάση πληρωμών

-διαγραφή χρέους

-σεισάχθεια ιδιωτικού χρέους με κοινωνικά κριτήρια

-εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος

-ενίσχυση των λαϊκών εισοδημάτων

-επανάκτηση της εθνικής νομισματικής πολιτικής

-αναχαίτιση των προωθούμενων ιδιωτικοποιήσεων στρατηγικών επιχειρήσεων και πόρων (ρεύμα, νερό κλπ)

Επιπλέον, αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συμπόρευσης δυνάμεων, αντιμνημονιακών , αριστερών , ριζοσπαστικών, πατριωτικών που θα συγκροτήσουν ένα μέτωπο ανατροπής των μνημονιακών δυνάμεων, παλαιών και νέων, με στόχο να ανοίξει ένας νέος προοδευτικός δρόμος για την κοινωνία και τον λαό, χωρίς μνημόνια και λιτότητα, ένας δρόμος προς την ανάκτηση της εθνικής και λαϊκής κυριαρχίας. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πλούσια σε συμμετοχή και προβληματισμό και περιείχε τη δυναμική υπόσχεση για συνέχιση της παρουσίας της ΛΑ.Ε στην τοπική κοινωνία. 


 
Read More »
Περιοδεία και Εκδήλωση - Συζήτηση της ΛΑ.Ε στην Ηγουμενίτσα Περιοδεία και Εκδήλωση - Συζήτηση της ΛΑ.Ε στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Συνελήφθησαν δύο άτομα με 104 κιλά κάνναβης

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, οδήγησαν εχτές (23-11-2017) νωρίς το πρωί, στη σύλληψη δύο ατόμων, που εμπλέκονται στην εισαγωγή στη χώρα και στη μεταφορά μεγάλης ποσότητας κάνναβης.

Πρόκειται για έναν 30χρονο ημεδαπό και μία 21χρονη υπήκοο Ρουμανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για εισαγωγή στη χώρα, μεταφορά και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Αναλυτικότερα, εχτές νωρίς το πρωί στον Άγιο Δημήτριο Άρτας (στο ύψος του κόμβου Αγγέλη), οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν για έλεγχο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 30χρονος δράστης με συνοδηγό την 21χρονη και μετά από έρευνα βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος, (29) ανισοβαρείς συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους (104) κιλών και (120) γραμμαρίων.

Συνολικά κατασχέθηκαν:

· ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (104.120) γραμμαρίων

· το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας 30χρονου υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος αναζητείται

· ένα κινητό τηλέφωνο

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.


Read More »
Συνελήφθησαν δύο άτομα με 104 κιλά κάνναβης Συνελήφθησαν δύο άτομα με 104 κιλά κάνναβης Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Τι απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας στο Β. Γιόγιακα για τα προνοιακά επιδόματα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017


Το ζήτημα των ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση που, ενώ έχουν πιστοποιηθεί εφ’ όρου ζωής από τις Υγειονομικές Επιτροπές των πρώην Νομαρχιών, καλούνται από τις τοπικές υπηρεσίες Πρόνοιας για επανεξέταση ώστε να αποφασιστεί εκ νέου αν δικαιούνται το προνοιακό επίδομα, έθεσε ο Βασίλης Γιόγιακας με Επίκαιρη Ερώτηση που συζήτησε στη Βουλή με τον υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Αναστάσιο Πετρόπουλο.

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ανέφερε ότι δε θα έπρεπε να ξαναπαρουσιάζονται στις Επιτροπές των ΚΕΠΑ τα άτομα βαριά νοητική υστέρηση - δηλαδή με αναπηρία 80% και πάνω και δείκτη νοημοσύνης κάτω από 30 – η οποία έχει πιστοποιηθεί εφ όρου ζωής πριν τον Σεπτέμβριο του 2011. «Ο νόμος είναι ξεκάθαρος» σημείωσε αναφερόμενος στη σχετική πρόβλεψη της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του νόμου 4331 του 2015. Υπογράμμισε επίσης ότι ένα μεγάλο ποσοστό από όσους έχουν επανεξεταστεί μέχρι σήμερα κρίθηκε ότι δεν μπορεί να παίρνει το επίδομα για τη βαριά νοητική υστέρηση, καθώς οι βεβαιώσεις των Κέντρων Ψυχικής Υγείας για τη νοημοσύνη των πασχόντων αγνοούνται από τις Υγειονομικές Επιτροπές των ΚΕ.Π.Α., οι οποίες προβαίνουν σε δική τους αξιολόγηση για τον δείκτη, που είναι μεγαλύτερη του 30.

Καταθέτοντας στα πρακτικά της συνεδρίασης σχετικά έγγραφα για περιπτώσεις αχρείαστων επανελέγχων ο κ. Γιόγιακας ρώτησε τι πρόκειται να κάνει το Υπουργείο για εκείνα τα άτομα με βαριά νοητική υστέρηση που κακώς έχουν κληθεί για επανεξέταση καθώς και για εκείνα που μετά την επανεξέταση στερήθηκαν αδίκως το σχετικό επίδομα.

Ο κ. Πετρόπουλος απάντησε ότι το Υπουργείο οφείλει να ερευνήσει τις περιπτώσεις αυτές και θα εξετάσει τα έγγραφα που κατέθεσε ο βουλευτής Θεσπρωτίας. Ανέφερε δε ότι σύντομα θα ισχύσει νέος Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας στον οποίο αυξάνεται το ανώτατο όριο δείκτης νοημοσύνης σύμφωνα με τον οποίο η νοητική υστέρηση θα προσδιορίζεται ως βαριά. 


 
 
Read More »
Τι απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας στο Β. Γιόγιακα για τα προνοιακά επιδόματα (+ΒΙΝΤΕΟ) Τι απάντησε ο Υφυπουργός Εργασίας στο Β. Γιόγιακα για τα προνοιακά επιδόματα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Παρεμβάσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με θέμα την διαφορετικότητα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Ενόψη και της παγκόσμιας ημέρας Α.Μ.Ε.Α. στις 3/12/2017 το 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας ξεκίνησε τις 2ώρες παρεμβάσεις σε κάθε τμήμα, με θέμα την Διαφορετικότητα. 
Αρωγός στην προσπάθεια ο κοινωνιολόγος κος Θεοδώρου (Αριάδνη) τον οποίο και ευχαριστούμε θερμά.


 
Read More »
Παρεμβάσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με θέμα την διαφορετικότητα Παρεμβάσεις στο 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με θέμα την διαφορετικότητα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης"

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017
Read More »
Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης" Ημερίδα στο Φιλιάτι με θέμα: "Από τη σύλληψη μιας ιδέας μέχρι το στήσιμο μιας επιχείρησης" Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Προς μία βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αχέροντα

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017
 
Περιοχή που συνδυάζει φυσικό κάλλος και μυθολογικές καταβολές ο Αχέροντας, μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης τουριστών όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, αρκεί φυσικά να αξιοποιηθεί και να αναδειχθεί κατάλληλα.Αυτό αποτελεί βασικό στόχο του Δήμου Δωδώνης, ο οποίος προκειμένου να τον υλοποιήσει, συμμετέχει ως εταίρος σε ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Χρήστος Ντακαλέτσης κατά την...
πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.Σ’ αυτήν έγινε επίσης γνωστή η ίδρυση Κέντρου Κοινότητας στον Δήμο Δωδώνης και η διατήρηση σε σταθερές τιμές των ανταποδοτικών τελών και των τελών ύδρευσης.

Για τον Αχέροντα
Έναν από τους εταίρους στο πρόγραμμα Ολοκληρωμένων Παρεμβάσεων για την περιοχή του μυθικού Αχέροντα αποτελεί πλέον ο Δήμος Δωδώνης, όπως έκανε γνωστό στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο ο Χρήστος Ντακαλέτσης.Βασικός στόχος του προγράμματος, το οποίο είναι μεσοπρόθεσμο, έτσι όπως προσδιορίστηκε από την ΜΟΔ (Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων) είναι, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «η βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής στηριγμένη στην ανάπτυξη ειδικών μορφών τουρισμού υψηλής ποιότητας, με σεβασμό στο ιδιαίτερο περιβάλλον της και με ανάδειξη του μοναδικού πολιτιστικού της ενδιαφέροντος».Οι πηγές Αχέροντα πληρούν όλα τα κριτήρια για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη και η συνεργασία του Δήμου Δωδώνης με τη ΜΟΔ αποτελεί ένα καταρχήν θετικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

11111111111111111
 
Κέντρο Κοινότητας
Θετική έκβαση είχε το αίτημα του Δήμου Δωδώνης σχετικά με την ίδρυση Κέντρου Κοινότητας, όπως έκανε γνωστό ο Χρ. Ντακαλέτσης. Ο Δήμος είχε απευθυνθεί στην Διαχειριστική Αρχή ζητώντας στα πληθυσμιακά κριτήρια να λαμβάνεται υπόψιν ο de facto πληθυσμός. Το αίτημα συζητήθηκε στην τελευταία Επιτροπή Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ και έγινε αποδεκτό μετά την θετική εισήγηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκου Καχριμάνη.Έτσι, ανοίγει ο δρόμος ώστε στην επόμενη πρόσκληση να υποβάλλει πρόταση και ο Δήμος Δωδώνης προκειμένου να δημιουργήσει μία σημαντική κοινωνική δομή για την περιοχή.

Σταθερά τα τέλη
Στο μεταξύ, σταθερά και χωρίς καμία αναπροσαρμογή παραμένουν για τρίτη χρονιά τα ανταποδοτικά τέλη και τα τέλη ύδρευσης του Δήμου Δωδώνης. Η απόφαση ελήφθη επίσης στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μετά από εισήγηση του αντιδημάρχου Οικονομικών Γιώργου Θεοχάρη.Σημειώνεται ότι το 2014, η Δημοτική Αρχή είχε προχωρήσει σε γενναία μείωση των τελών, τα οποία από τότε παραμένουν σταθερά παρά τις συνεχείς περικοπές πόρων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.Το Δημοτικό Συμβούλιο Δωδώνης, σε ειδική συνεδρίαση, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, ενέκρινε τον ισολογισμό και τον απολογισμό του προηγούμενου διαχειριστικού έτους.

Επιχορηγήσεις – έργα
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν, οι έκτακτες επιχορηγήσεις του Δήμου κατά το 2016 ανήλθαν στο ένα εκατομμύριο ευρώ. Την ίδια χρονιά ολοκληρώθηκαν έργα ύψους 700 χιλιάδων ευρώ, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονταν έργα συνολικού προϋπολογισμού 1,8 εκατομμυρίων. Το ταμειακό υπόλοιπο του Δήμου φτάνει στα 2,3 εκατομμύρια.
Όπως σημείωσε στην εισήγησή του ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, το 2016 ήταν μία χρονιά που ο Δήμος ανέδειξε το κοινωνικό του πρόσωπο, πράγμα που θα συνεχίσει να πράττει και το επόμενο διάστημα.

ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ
 
Read More »
Προς μία βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αχέροντα Προς μία βιώσιμη ανάπτυξη της περιοχής του Αχέροντα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

ΕΡΤ Ιωαννίνων: Όχι στην “εκ των ένδον” ανατροπή των εργασιακών σχέσεων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων είναι απόρροια λανθασμένων επιλογών και στρεβλής αντίληψης σχετικά με την διοίκηση ενός περιφερειακού σταθμού. Είναι ενδεικτικά του τι μπορεί να συμβεί όταν καλούνται να συντονίσουν, να αξιολογήσουν και να παράγουν δημοσιογραφικό προϊόν άνθρωποι, οι οποίοι όχι μόνο δεν είναι δημοσιογράφοι αλλά είναι και γενικότερα παντελώς ακατάλληλοι.

Πως αλλιώς να αποκαλέσεις την αδυναμία της υπευθύνου της ΕΡΤ Ιωαννίνων, Αγγελικής Παππά αλλά και του συντονιστή των περιφερειακών σταθμών Μιχ. Μεσσήνη να διακρίνουν τη διαφορά δημοσιογράφων και διοικητικών υπάλληλων, να κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες εσωτερικών και εξωτερικών συντακτών, να αντιληφθούν ότι δημοσιογραφική εργασία είναι η σύνταξη δελτίων ειδήσεων αλλά και το ρεπορτάζ, οι συνεντεύξεις και οι ανταποκρίσεις.Αποτέλεσμα αυτής της αδυναμίας και άγνοιας ήταν η υπεύθυνη του σταθμού να συντάξει ένα “άσχετο” παρουσιολόγιο το οποίο και απέστειλε στον κο Μεσσήνη. Αυτός συνέταξε και έστειλε στη συνέχεια υπηρεσιακό έγγραφο στους 4 δημοσιογράφους της ΕΡΤ Ιωαννίνων, με το οποίο τους ζητά πενθήμερη παρουσία - αν και είναι εξωτερικοί συντάκτες - αδιαφορώντας για τις ανάγκες του ρεπορτάζ. Ως εκ τούτου, ο σταθμός υπολειτουργεί, απαξιώνεται και τη Δευτέρα (20/11) δε λειτούργησε.

Δεν διεκδικήσαμε ούτε διεκδικούμε συνδιοίκηση της ΕΡΤ. Δεν θα επιτρέψουμε, όμως, σε αυτούς που όντως το επιδιώκουν να το κάνουν. Ούτε θα τους αφήσουμε σ’ αυτό ακριβώς το πλαίσιο, να επιβάλλουν ετσιθελικά και “εκ των ένδον” παράτυπες εργασιακές σχέσεις στους δημοσιογράφους.

Καλούμε την διοίκηση της ΕΡΤ να διασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία της ΕΡΤ Ιωαννίνων και τις συνδικαλιστικές μας Ενώσεις -οι οποίες έχουν ήδη ενημερωθεί- να διασφαλίσουν τις εργασιακές μας σχέσεις.

Μαρία Γεωργίου 
εκπρόσωπος των δημοσιογράφων 
ραδιοφώνου – πολυμέσων της ΕΡΤ


 
Read More »
ΕΡΤ Ιωαννίνων: Όχι στην “εκ των ένδον” ανατροπή των εργασιακών σχέσεων ΕΡΤ Ιωαννίνων: Όχι στην “εκ των ένδον” ανατροπή των εργασιακών σχέσεων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Έκλεισε η Εγνατία εξ αιτίας… μουλαριού!!!

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017


Συχνά πυκνά η Εγνατία, κλείνει σε διάφορα σημεία της Ηπείρου εξ αιτίας της... εισβολής ζώων... Άλλοτε σκύλοι, άλλοτε πρόβατα και άλλοτε αγελάδες!

Το βράδυ της Πέμπτης, ο μεγαλύτερος οδικός άξονας της χώρας έκλεισε για μισή ώρα περίπου εξ αιτίας της εισόδου ενός μουλαριού!

Το μουλάρι λοιπόν είχε ξεφύγει από την προσοχή του ιδιοκτήτη του και βρέθηκε εντός της σήραγγας Ανηλίου!

Αμέσως κινήθηκε όχημα της Εγνατίας ΑΕ και όχημα της Τροχαίας Ιωαννίνων. 
Ο δρόμος έκλεισε, το μουλάρι απομακρύνθηκε και μετά την ολοκλήρωση της... επιχείρησης, ο οδικός άξονας δόθηκε ξανά στην κυκλοφορία.. 
Έτσι συνέχισαν το ταξίδι τους όσοι περίμεναν υπομονετικά!


 
Read More »
Έκλεισε η Εγνατία εξ αιτίας… μουλαριού!!! Έκλεισε η Εγνατία εξ αιτίας… μουλαριού!!! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι προκηρύχθηκε η Δράση «Επιχειρούμε Έξω» η οποία στοχεύει στην προώθηση της εξωστρέφειας των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων που αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα, μέσω της συμμετοχής τους σε εμπορικές εκθέσεις που διοργανώνονται στην ΕΕ και σε τρίτες χώρες.

Δικαιούχοι της Δράσης είναι Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες πριν από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης:
έχουν κλείσει τουλάχιστον μία (1) διαχειριστική χρήση δωδεκάμηνης διάρκειας
διαθέτουν επιλέξιμους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριότητας (ΚΑΔ), οι οποίοι αφορούν σε προϊόντα που επιθυμούν να προωθήσουν μέσω της συμμετοχής τους στις εμπορικές εκθέσεις
παράγουν/μεταποιούν ήδη τα προϊόντα αυτά
αναπτύσσουν ήδη εξαγωγική δραστηριότητα και ποσοστό τουλάχιστον 2% του ετήσιου κύκλου εργασιών προέρχεται από εξαγωγές προϊόντων που παράγουν/μεταποιούν.

Χρηματοδοτούμενος Προϋπολογισμός Πλάνων Συμμετοχής σε Εκθέσεις

Κάθε επιχείρηση δύναται να υποβάλει αίτηση χρηματοδότησης προϋπολογισμού έως 100.000 ευρώ.

Η Δημόσια Επιχορήγηση ανέρχεται σε ποσοστό 50%.

Ο Προϋπολογισμός ανά εμπορική έκθεση ανέρχεται στα παρακάτω ποσά:
Μέχρι 20.000 ευρώ ανά έκθεση στις περιπτώσεις συμμετοχής με περίπτερο μέχρι 20 τμ, με ανώτατο ποσό δημόσιας επιχορήγησης 10.000 ευρώ
Μέχρι 35.000 ευρώ ανά έκθεση στις περιπτώσεις συμμετοχής με περίπτερο μέχρι 50 τμ, με ανώτατο ποσό δημόσιας επιχορήγησης 17.500 ευρώ
Μέχρι 50.000 ευρώ ανά έκθεση στις περιπτώσεις συμμετοχής με περίπτερο άνω των 50 τμ, με ανώτατο ποσό δημόσιας επιχορήγησης 25.000 ευρώΕπιδοτούμενες Δαπάνες

Συμμετοχή σε εμπορικές εκθέσεις εκτός Ελληνικής Επικράτειας, με επιλέξιμες τις παρακάτω δαπάνες:
Κόστος συμμετοχής και κόστος καταχώρισης/εγγραφής στον κατάλογο της Έκθεσης
Έξοδα μετακίνησης και διαμονής έως τεσσάρων (4) εκπροσώπων της επιχείρησης που θα συμμετάσχουν σε κάθε εμπορική έκθεση, όπως αεροπορικά εισιτήρια και
επιμέρους μετακινήσεις προς και από τον χώρο της έκθεσης
Διαμονή στη χώρα όπου πραγματοποιείται η έκθεση
Ενοίκιο περιπτέρου, κόστος κατασκευής/διαμόρφωσης και ενοικίαση εξοπλισμού (π.χ. οπτικοακουστικός εξοπλισμός)
Κόστος αποστολής και επιστροφής των εκθεμάτων, συμπεριλαμβανομένου και του κόστους ασφάλισης αυτών
Αμοιβές εξειδικευμένων εξωτερικών συνεργατών απαραίτητων για τη διαχείριση/λειτουργία του περιπτέρου (π.χ. διερμηνέας, φύλακας περιπτέρου κ.λπ.)
Κόστος σχεδιασμού και μετάφρασης φυλλαδίου/-ων.

Οι δαπάνες είναι επιλέξιμες από την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης έως και 30 μήνες από την ημερομηνία έκδοσης της απόφασης ένταξης των επενδυτικών σχεδίων στη Δράση.

Επισήμανση

Η πρόσκληση θα παραμείνει ανοιχτή προς υποβολή αιτήσεων μέχρι εξαντλήσεως του διαθέσιμου προϋπολογισμού και το αργότερο μέχρι τη συμπλήρωση δεκαοκτώ (18) μηνών από την αρχική δημοσίευσή της

Ηλεκτρονική Υποβολή

Ως ημερομηνία έναρξης της ηλεκτρονικής υποβολής ορίζεται η 08.01.2018.

Η αίτηση χρηματοδότησης υποβάλλεται από τους υποψήφιους δυνητικούς Δικαιούχους υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) (www.ependyseis.gr/mis).

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής στο ΠΣΚΕ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι οφείλουν με την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης χρηματοδότησης να υποβάλουν ταυτοχρόνως στο ΠΣΚΕ και Ηλεκτρονικό Φάκελο Υποψηφιότητας.

Επικοινωνία – Πληροφορίες:
Γραφείο Πληροφόρησης ΕΥΔ ΕΠΑνΕΚ:
Τηλ: 801 11 36 300, Εmail: infoepan@mou.gr, Web: www.antagonistikotita.gr, www.espa.gr
Σημεία Πληροφόρησης ΕΦΕΠΑΕ & Εταίρων:
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας:
Τηλ: 2665029480, Email: cci@e-thesprotias.gr, Web: www.e-thesprotias.gr


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Προγράμματος «Επιχειρούμε Έξω» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Η σύνδεση των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία, ο επόμενος στόχος Περιφέρειας και «Διαζώματος»

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Η εξέλιξη του Καινοτόμου Προγράμματος «Πολιτιστικές Διαδρομές στα Αρχαία Θέατρα της Ηπείρου», εξετάστηκε σήμερα σε συνάντηση που έγινε στην Περιφέρεια Ηπείρου, μεταξύ αντιπροσωπείας του «Διαζώματος» του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη και τους Αντιπεριφερειάρχες Π. Ε. Ιωαννίνων κ. Τατιάνα Καλογιάννη και Π.Ε. Πρέβεζας κ. Στράτο Ιωάννου.

Μετά τη συνάντηση σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» κ. Σταύρος Μπένος ανέφερε τα εξής:

«Σήμερα είναι από τις ευτυχέστερες ημέρες της δημόσιας ζωής μου. Βρίσκομαι ήδη στο πέρας της τέταρτης δεκαετίας. Γιατί μαζί με τον Περιφερειάρχη, τον Αντιπεριφερειάρχη (κ. Στρ. Ιωάννου) και με τα υπόλοιπα στελέχη της Περιφέρειας χαράξαμε τα επόμενα βήματα ενός οραματικού σχεδίου, αναφέρομαι όπως αντιλαμβάνεστε στην πολιτιστική διαδρομή των αρχαίων θεάτρων της Ηπείρου. Η φιλοδοξία μας είναι να συνδεθούν τα μνημεία με τη πραγματική ζωή και την πραγματική οικονομία. Να γίνουν πρωταγωνιστές της αειφορίας και της βιώσιμης ανάπτυξης. Για το σκοπό αυτό πρέπει να διανύσουμε το δύσκολο δρόμο του να μετατραπούν από μεμονωμένα μνημεία σε μνημεία που θα συλλειτουργούν και θα συναποτελούν μια κορυφαία πολιτιστική διαδρομή. Έχουμε λοιπόν για τα επόμενα βήματα να αντιμετωπίσουμε ένα ρωμαλέο μάρκετινγκ για αυτή τη διαδρομή, καθώς και ψηφιακές εφαρμογές. Και έχουμε το μεγάλο στοίχημα να συνδέσουμε τα μνημεία με το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας, με όλους τους παραγωγούς, όλους τους επιχειρηματίες της Ηπείρου και όχι μόνο, αλλά και της υπόλοιπης χώρας, και ενδεχομένως επιχειρηματίες από το εξωτερικό.Και έχουμε βεβαίως να επιλύσουμε το κρίσιμο θέμα της διακυβέρνησης αυτού του καινούριου προϊόντος που θα διαμορφωθεί, που στο κέντρο της θα βρίσκεται η Αναπτυξιακή Ηπείρου ΑΕ. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά για αυτή τη σπουδαία συνεργασία και αυτή την ευκαιρία που μου παρέχετε από τον φίλο μου πια, τον κ. Καχριμάνη και τον αδερφό μου τον Στράτο (σ.σ. Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου), που μας έχει συνδέσει αυτή η διαδρομή. Και θέλω να δηλώσω ότι αυτό που γίνεται στην Ήπειρο το παρακολουθεί όλος ο κόσμος. Πέρυσι με είχαν καλέσει από την Αμερική η Παγκόσμια Τράπεζα και δύο κορυφαία πανεπιστήμια (το Πανεπιστήμιο Τζορτζταουν και το Χάρβαρντ) για να δουν τι συμβαίνει στην Ήπειρο, που θεωρείται το πιο προηγμένο και το πιο ελκυστικό προϊόν για την διαχείριση των μνημείων σε σχέση με την οικονομία.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχα πάει στις Βρυξέλλες και συναντήθηκα με όλους τους θεσμούς και παρακολουθούν και εκεί με πολύ μεγάλη αγωνία την προώθηση, γιατί είναι το πρώτο πρόγραμμα στην Ευρώπη που εξελίσσεται με αυτά τα ολιστικά χαρακτηριστικά. Σήμερα όμως φεύγω από εδώ αισιόδοξος γιατί χαράξαμε έναν σπουδαίο οδικό χάρτη μέχρι την υλοποίηση του προγράμματος».

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Μπένο για τη μεγάλη βοήθεια που μας έχει γίνει εκ μέρους του Διαζώματος γι’ αυτό το πρωτοποριακό πρόγραμμα για την Ήπειρο και θέλω να τον διαβεβαιώσω ότι όλοι μαζί εμείς που θα εμπλακούμε μέχρι το τελικό κλείσιμο αυτού του προγράμματος, θα κάνουμε τα πάντα ώστε να το δώσουμε στην κοινωνία όπως είναι πρωτοποριακό. Ευχαριστώ τον κ. Μπένο και τους συνεργάτες του που προωθούν αυτή την ιδέα. Είναι μια ιδέα που θα έχει πολλούς τομείς να βοηθήσει στην Ήπειρο, εκτός από τα αρχαία μνημεία που θα αναστηλωθούν».

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π. Ε. Πρέβεζας κ. Στράτος Ιωάννου, δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος για τη σημερινή συζήτηση. Προς το τέλος του 2018 θα γίνει η έναρξη των Πολιτιστικών Διαδρομών. Είναι αυτό που αποφασίστηκε από όλους ομόφωνα. Μπορούμε να τα καταφέρουμε και είναι πολύ σημαντικό. Αυτά τα προηγούμενα χρόνια της σκληρής δουλειάς, πραγματικά μας δίνουν αυτό το αποτέλεσμα, του να μπορούμε δηλ. να ξεκινήσουμε του χρόνου τις Πολιτιστικές Διαδρομές των Αρχαίων Θεάτρων, ένα έργο τόσο σημαντικό, όπως γνωρίζετε».


Read More »
Η σύνδεση των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία, ο επόμενος στόχος Περιφέρειας και «Διαζώματος» Η σύνδεση των Αρχαίων Θεάτρων της Ηπείρου με την πραγματική οικονομία, ο επόμενος στόχος Περιφέρειας και «Διαζώματος» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ο Πάνος Μεταξόπουλος στη σχολή χορού Step By Step - Αλεξία Βάνη

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017


Είμαστε πολύ χαρούμενοι που για δεύτερη φορά ο γνωστός χορευτής , χορογράφος και χοροδιδάκαλος Πάνος Μεταξόπουλος θα έρθει στη σχολή μας (σχολή χορου Step By Step Αλεξία Βάνη) για ένα διήμερο σεμινάριο στο κλασσικό χορό και σε musical που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 25-26 /11/17!!!


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ο Πάνος Μεταξόπουλος στη σχολή χορού Step By Step - Αλεξία Βάνη Ηγουμενίτσα: Ο Πάνος Μεταξόπουλος στη σχολή χορού Step By Step - Αλεξία Βάνη Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017  Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 29η του μηνός Νοεμβρίου του έτους 2017, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:


1. Συζήτηση και λήψη απόφασης σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου της Κυβέρνησης που υποχρεώνει τους δήμους να καταθέσουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Παππάς Σπυρίδων
2. Αποτίμηση σε χρήμα των Μέσων Ατομικής Προστασίας και γάλακτος που δεν έχουν χορηγηθεί κατά τα παρελθόντα έτη σε εργαζόμενους του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος
3. Έγκριση πρωτοκόλλου παραγραφής αξιώσεων προμηθευτών λόγω παρέλευσης πενταετίας.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία
4. Έγκριση πρωτοκόλλου παραλαβής εργασιών και υπηρεσιών βάση του άρθρου 219 Παραλαβή του αντικειμένου της σύμβασης παροχής γενικών υπηρεσιών του Ν. 4412/216 της διοικητικής και οικονομικής υπηρεσίας του Δήμου που συστάθηκε με την αρ. 126/2017 απόφαση Δ.Σ.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κα Παππά Ουρανία


 
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

H συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, με τις Γεωφυσικές Σεισμικές Ερευνες και το Τεχνικό Πρόγραμμα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017

Συνεδρίασε το βράδυ της Δευτέρας στην Παραμυθιά, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με 15 θέματα στην ημερήσια διάταξη και με το ενδιαφέρον να επικεντρώνεται στην “Άδεια Πρόσβασης σε Δημοτικές Δασικές Εκτάσεις για το Πρόγραμμα Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών” καθώς και στο Τεχνικό Πρόγραμμα του 2018.

Το θέμα της αδειοδότησης για το Πρόγραμμα Γεωφυσικών Σεισμικών Ερευνών, πήρε αναβολή αφού κοινή διαπίστωση ήταν, η πλήρη άγνοια του θέματος τόσο από το σώμα όσο και από τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, παρά την παρουσία για δεύτερη φορά των εκπροσώπων τόσο της Respol όσο και της Ενεργειακής αλλα και του προέδρου της ΕΔΕΥ Ιωάννη Μπασιά.

Μάλιστα η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε και με την παρουσία πλήθους κατοίκων και εκπροσώπων συλλογικοτήτων των δήμων Σουλίου, Ζίτσας και Πωγωνίου, η οποίοι διατυμπάνισαν την άρνηση τους στην υλοποίηση του προγράμματος, εκφράζοντας κυρίως οικολογικές και αναπτυξιακές ανησυχίες.

Αποφασίστηκε τις επόμενες εβδομάδες να πραγματοποιηθεί ενημερωτική ημερίδα με την παρουσία πανεπιστημιακών και άλλων σχετικών φορέων και να επαναληφθεί η συζήτηση για λήψη απόφασης, ενώ δεν είναι γνωστό αν θα ενεργοποιηθεί η επιτροπή διαβούλευσης ώστε να πάρει σχετική απόφαση.

Το τεχνικό πρόγραμμα, πέρασε κατά πλειοψηφία, ενώ λεπτομερείες τόσο για την συζήτηση όσο και για τα έργα του 2018, συνολικού προϋπολογισμού 1,5 εκ. ευρώ.

Παρακολουθήστε στο βίντεο που ακολουθεί, την μαραθώνια συνεδρίαση της Δευτέρας. 


 
 
Read More »
H συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, με τις Γεωφυσικές Σεισμικές Ερευνες και το Τεχνικό Πρόγραμμα (+ΒΙΝΤΕΟ) H συνεδριαση του δημοτικού συμβουλίου Σουλίου, με τις Γεωφυσικές Σεισμικές Ερευνες και το Τεχνικό Πρόγραμμα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017Σύμφωνα με την αριθ 298/2017 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηγουμενίτσας, εγκρίνεται η σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης Διαδημοτικής Συνεργασίας Δήμων Ηγουμενίτσας-Σουλίου-Φιλιατών που αφορά στην Ίδρυση και Λειτουργία Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων, ώστε να επιλυθεί το οξύ πρόβλημα διαχείρισής τους.

Η περισυλλογή των αδέσποτων ζώων θα γίνεται σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Νομού, που διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό και τεχνογνωσία, τα οποία θα υπογράψουν σύμβαση συνεργασίας με το Δήμο στον οποίο εδρεύουν. Τα αδέσποτα θα εξετάζονται από κτηνίατρο, που θα ορίζεται από την Δ/νση Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής ενότητας και θα αναλαμβάνει εμβολιασμό και διενέργεια των απαραίτητων εξετάσεων για την υγεία των αδέσποτων.

Στόχος είναι το Καταφύγιο Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων να στελεχωθεί στη συνέχεια με επιστημονικό προσωπικό, που θα παρέχει υγειονομική επίβλεψη και εποπτεία καθώς και με το αναγκαίο ανθρώπινο δυναμικό για την εύρυθμη και βιώσιμη λειτουργία του.

Η λειτουργία του Καταφυγίου θα προβλέπει ωράρια στα οποία θα μπορούν οι πολίτες να επισκέπτονται το χώρο για να γίνονται ενέργειες υιοθεσίας των αδέσποτων.

Το Καταφύγιο θα λειτουργεί υπό την εποπτεία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

Η κοινωνική προστασία, η μέριμνα, περίθαλψη και φροντίδα των αδέσποτων ζώων και κατοίκων που διαμένουν στα διοικητικά όρια των συμβαλλομένων Δήμων αποτελούν ένδειξη ανάπτυξης και πολιτισμού των τοπικών κοινωνιών. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους πολίτες να αγκαλιάσουν με εμπιστοσύνη την ενέργεια αυτή του Δήμου μας και να συνδράμουν ενεργά στη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου της περιοχής μας.


Read More »
Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων Έγκριση σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τους Δήμους Σουλίου και Φιλιατών για τη λειτουργία του Διαδημοτικού Καταφυγίου Περίθαλψης αδέσποτων Ζώων Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά

Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017


Το 6ο Περιφερειακό Τμήμα Ηπείρου του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας σε συνέχιση του προγράμματος για τη διαρκή ενημέρωση των Μελών του και των Λογιστών Φοροτεχνικών διοργανώνει επιμορφωτικά σεμινάρια στην Ηγουμενίτσα στις 27 και 28 Νοεμβρίου, στα Ιωάννινα στις 4 και 5 Δεκεμβρίου και στην Άρτα στις 11 και 12 Δεκεμβρίου, με θέμα:
«ΕΡΓΑΤΙΚΑ – ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ»

Εισηγητές Σεμιναρίου:

· Καραμάνης Κωνσταντίνος, Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών, Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής, ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ

· Μπατιάνης Κωνσταντίνος, Επιθεωρητής Εργασίας, Διεύθυνση Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας, Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Ώρες και χώρος διεξαγωγής:

· ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ / 27 & 28 Νοεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. / Ξενοδοχείο ANGELIKA

· ΙΩΑΝΝΙΝΑ / 4 & 5 Δεκεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. / ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

· ΑΡΤΑ / 11 & 12 Δεκεμβρίου 2017: 16:30μ.μ. – 21:00μ.μ. /Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ


Θεματικές Ενότητες Σεμιναρίου:

· Επίκαιρα Εργασιακά Θέματα (Μισθοδοσία, Χρονικά όρια εργασίας κλπ).

· Ανάλυση του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη» (Παρουσίαση του Συστήματος – Νέες αλλαγές).

· Ανάλυση του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος ΣΕΠΕ.

· Πρακτικά παραδείγματα.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας για Εργατικά - Ασφαλιστικά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Νοεμβρίου 24, 2017 Rating: 5

Σελίδες