Ηλίας Τσακίρης: Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Φίλοι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας.

Επικοινωνώ μαζί σας για να σας ανακοινώσω την υποψηφιότητά μου ως μέλος του ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ στις εκλογές του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ της 3ης&4ης Δεκεμβρίου 2017 με τον συνδυασμό:

ΕΝΟΤΗΤΑ-ΑΝΑΠΤΥΞΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ
με επικεφαλής τον Αλέξανδρο Πάσχο.

Θέλουμε και μπορούμε να κάνουμε περισσότερα για την οικονομία της περιοχής μας. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και θα δουλέψουμε γι’ αυτά .

Καταθέτω την υποψηφιότητά μου στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ έχοντας ως σκοπό, την συνέχιση των δράσεων, την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τις καινοτόμες ιδέες, την εξωστρέφεια, τον διάλογο , την διεκδίκηση αλλά και την ενημέρωση, με γνώμονα πάντα το συμφέρον των επιχειρήσεων.

Οι κλάδοι όμως του εμπορίου και των υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια δέχονται την μεγαλύτερη πίεση, για το λόγο αυτό θα εστιάσουμε περισσότερο σε δράσεις που τους αφορούν.

Σε αυτή λοιπόν την προσπάθεια που κάνω η συμμετοχή όλων σας κρίνεται απαραίτητη, τόσο για την δυναμική του συνδυασμού όσο και για μένα προσωπικά.

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Όπως με συνέπεια, υπευθυνότητα και τιμιότητα εργάζομαι στην δική μου επιχείρηση, αλλά και ως αντιπρόεδρος του επιμελητηρίου, δεσμεύομαι να συνεχίσω να προσφέρω με τον ίδιο ζήλο στο επιμελητήριό μας.

Όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για την οικονομική και επιχειρηματική ανάπτυξη του τόπου μας.

Με εκτίμηση

Τσακίρης Θ. Ηλίας
Υποψήφιος στο ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ 
του ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΤΩΤΙΑΣ
Κιν.6972834251
Εmail: iltsakiris@yahoo.gr


Read More »
Ηλίας Τσακίρης: Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Ηλίας Τσακίρης: Υποψήφιος για το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας με τον συνδυασμό του Αλ. Πάσχου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Δημοσιογράφοι υπό διωγμό - Μέρες αναστάτωσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017


Πρωτοφανή για την ενημέρωση είναι αυτά που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στην ΕΡΤ Ιωαννίνων. Η τοπική διοίκηση όσο και η διοίκηση των περιφερειακών σταθμών, έχει στοχοποιήσει τους δημοσιογράφους επιχειρώντας αυθαίρετα να επιβάλλουν νέες και παράνομες εργασιακές σχέσεις.

Οι δημοσιογράφοι, σε αντιδιαστολή στα όσα η διοίκηση παρανόμως αποφάσισε, απέστειλαν ήδη επιστολή διαμαρτυρίας, δηλώνοντας ότι δεν θα αποδεχθούν τις παράνομες και βλαπτικές για τους ίδιους και τον Δημόσιο Ραδιοτηλεοπτικό Φορέα που υπηρετούν, ουσιώδεις αλλαγές επί των εργασιακών σχέσεων.

Το κλίμα είναι ιδιαίτερα βαρύ καθώς φαίνεται ότι κάποιοι χωρίς καμία γνώση επί του δημοσιογραφικού έργου, αποφάσισαν πως πρέπει να δουλεύουν οι δημοσιογράφοι!!!

Το κείμενο της επιστολής που απεστάλη σε όλες τις Ενώσεις Συντακτών από τους τέσσερις δημοσιογράφους της ΕΡΑ και συγκεκριμένα από την Βάσω Γκόρου, τον Σωτήρη Αργύρη, τον Βασίλη Παππά και τον Κώστα Παπαθεοδώρου έχει ως εξής:

Μέρες αναστάτωσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων, με αφορμή το πρόσφατο έγγραφο του διευθυντή Περιφερειακών Σταθμών, Μιχάλη Μεσσήνη, για πενθήμερη παρουσία των δημοσιογράφων (εξωτερικών συντακτών) στο Σταθμό και μόνιμη αιτία την εμπάθεια και την ανεπάρκεια . Και οι τέσσερις δημοσιογράφοι έχουμε στείλει προς όλους αλλεπάλληλες επιστολές διαμαρτυρίας χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Στις επιστολές μας περιγράφαμε ακριβώς αυτή την κατάσταση, τον τρόπο διοίκησης και το αποτέλεσμα αυτής της σκόπιμης και υποβολιμαίας τακτικής.

Είναι προφανές πως οι διοικητικές εμμονές οδηγούν σε συνεχείς προστριβές και εντάσεις, με τη Συντονίστρια να καταφεύγει σε «προειδοποιήσεις» και ενίοτε απειλές, ψευδόμενη διαρκώς και φυσικά είτε από ανεπάρκεια που είναι και το πιθανότερο, είτε από μισαλλοδοξία – ενδεχομένως και από τα δύο –να μην αναγνωρίζει ως δημοσιογραφικό έργο τη σύνταξη του Δελτίου Ειδήσεων, το Ρεπορτάζ, τις Ανταποκρίσεις και τις Αναλύσεις σε μείζονα τοπικά, εθνικού και διεθνούς ενδιαφέροντος γεγονότα.Ως εκ τούτου υπάρχει ενδεχόμενο με αυτή τη «μεθοδολογία» να συντρέξουν -τεχνηέντως κατασκευασθέντες- λόγοι περικοπής μισθών, επειδή απλώς η Συντονίστρια δεν θέλει η δεν δύναται να αναγνωρίσει το δημοσιογραφικό έργο και τη δημοσιογραφική ευθύνη από μια μίζερη διοικητική και παράνομη εμμονική αντίληψη. Πρόκειται για αυθαιρεσία που ήδη επισημάναμε και ο μόνος δρόμος θα είναι πλέον η Δικαιοσύνη.

Το τελευταίο έγγραφο του κ. Μεσσήνη, το οποίο κοινοποιήθηκε σε όλους μας από την Αγγ. Παππά την περασμένη Παρασκευή, αναφέρεται μόνο στα τυπικά μας καθήκοντα και όχι στα ουσιαστικά. Και ώ του θαύματος ξεχνά ότι εκτελούμε χρέη, βάσει της πρόσληψής μας, εξωτερικού συντάκτη! Εσκεμμένη προφανώς η άγνοια, η οποία, όμως, δεν δικαιολογείται στα υπηρεσιακά έγγραφα και με τη νομιμότητα να είναι υπό πλήρη αμφισβήτηση. Ασφαλώς και θα πρέπει να ασκηθεί ο προβλεπόμενος έλεγχος περί της αυθαίρετης ερμηνείας.

Η ΕΡΤ Ιωαννίνων λειτουργούσε άψογα χάρη στη βούληση όλων ημών, με τοπικό πρόγραμμα επαρκές, καλύπτοντας ειδησεογραφικά και με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις όλη των Ήπειρο (Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά). Από εδώ και πέρα η «συμμόρφωση» στις επιταγές της διοίκησης πέραν της αυθαιρεσίας θα υποβαθμίσει το πρόγραμμα και ενδεχομένως θα μειώσει το παραγόμενο μέχρι τώρα δημοσιογραφικό έργο, αφού οι τοπικά ιθύνοντες δεν έχουν ούτε τη στοιχειώδη γνώση περί Ενημέρωσης. Οι αγνοούντες τι σημαίνει ενημέρωση αδιαφορούν, στρεφόμενοι ουσιαστικά κατά του συνθήματος «ΕΡΤ παντού», δίνοντας προτεραιότητα στις εμμονές τους και στο γράμμα του νόμου που ουδόλως τηρούν ή καλύτερα το τηρούν αλά καρτ. Παρεμπιπτόντως να θυμίσουμε σε όλους ότι η συγκεκριμένη Συντονίστρια, σε μια πρωτοφανή επίδειξη... ήθους, αναφωνούσε στους διαδρόμους του Σταθμού ότι «Ξεβρόμισε ο τόπος» μόλις πληροφορήθηκε τις πρόσφατες διοικητικές αλλαγές στην Υποδιεύθυνση Περιφερειακών Σταθμών. Αλήθεια, δεν συγκίνησε και δεν προβλημάτισε κανέναν με τέτοια συμπεριφορά;

Το τελευταίο έγγραφο αποτελεί σαφή «στοχοποίηση» των τεσσάρων δημοσιογράφων, αφού σε καμία άλλη μονάδα της ΕΡΤ ανά την Ελλάδα δεν απεστάλη και προφανώς δεν ισχύει. Είναι σαφές πως η επιβράβευση της ασχετοσύνης και της ανεπάρκειας βλάπτει σοβαρά την Ενημέρωση και κυρίως την ίδια την ΕΡΤ. Κατόπιν αυτού ας μη μιλήσουμε για συναισθήματα εμπάθειας, μνησικακίας και μισαλλοδοξίας. Αυτά είναι στοιχεία και συναισθήματα που απάδουν από κάθε χρηστό, ορθολογικό και παραγωγικό μοντέλο διοίκησης και οδηγούν νομοτελειακά στη φθορά, την απαξίωση, τον ευτελισμό και τέλος στο... μαύρο!


 
Read More »
Δημοσιογράφοι υπό διωγμό - Μέρες αναστάτωσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Δημοσιογράφοι υπό διωγμό - Μέρες αναστάτωσης στην ΕΡΤ Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ευχαριστήριο του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων προς τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αλέκο Πάσχο

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017

Ο Σύλλογος Τουριστικων Καταλυμάτων και Δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Τουρισμού, θα ήθελε να ευχαριστήσει το επιμελητήριο Θεσπρωτίας και προσωπικά τον πρόεδρο Αλέκο Πάσχο, για την χορήγηση χρηματικού ποσού προς τον σύλλογο μας, με σκοπό την κάλυψη μέρους των αναγκών μας.

Το επιμελητήριο, βρίσκεται πάντα αρωγός σε όλες τις δράσεις μας με σκοπό την εξωστρέφεια του τουριστικού προϊόντος της περιοχής μας και είμαστε σίγουροι πως η συνεργασία μας θα αποφέρει τα αναμενόμενα, τόσο στην αύξηση της επισκεψημοτητας όσο και στην επιμήκυνση της τουριστικής σεζόν Θερμές ευχαριστίες για άλλη μια φορά. 
Ο προεδρος του συλλόγου
τουριστικών καταλυμάτων 
και Δραστηριοτήτων Εναλλακτικού Τουρισμού
Αποστόλης Φούρκας


 
Read More »
Ευχαριστήριο του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων προς τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αλέκο Πάσχο Ευχαριστήριο του συλλόγου τουριστικών καταλυμάτων προς τον πρόεδρο του επιμελητηρίου Αλέκο Πάσχο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Από σήμερα η διανομή τροφίμων στον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Ο Δήμος Ηγουμενίτσας μέσω της Δ/νσης Κοινωνικής Πρόνοιας θα διανείμει τρόφιμα σε δικαιούχους του προγράμματος ΤΕΒΑ στη πρώην Μαθητική Εστία από Τετάρτη 22-11-2017 έως Παρασκευή 24-11-2017 & ώρες 10:00 έως 14:00. 
Οι δικαιούχοι πρέπει να προσκομίσουν υποχρεωτικά τον Α.Μ.Κ.Α. τους. 
Πληροφορίες:
κα Μπούτα Χριστίνα, 2665021003, pronoia@1345.syzefxis.gov.gr


Read More »
Από σήμερα η διανομή τροφίμων στον Δήμο Ηγουμενίτσας Από σήμερα η διανομή τροφίμων στον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Σκληρή απάντηση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017


ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΗΝ «ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΗΣ Ε.Υ.Δ.Α.Π. ΚΑΙ ΤΩΡΑ… «ΤΑΞΙΚΟ» ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ.-Ο.Τ.Α.

Με μεγάλο θράσος, που εκπλήσσει αλλά και προκαλεί, συνεχίζει να συμπεριφέρεται ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας κ. Σπύρος Υφαντής που «σήμερα» ανήκει στις δυνάμεις της Δ.Α.Σ.-Ο.Τ.Α. (Π.Α.ΜΕ.). Συνεχίζει να πολώνει, μεταφέροντας τις προσωπικές του αντιπαραθέσεις και καπρίτσια στα εσωτερικά του Συλλόγου.

Ο κ. Σπύρος Υφαντής ως μνημονιακότερος των μνημονιακών και ως υπερασπιστής της «νομιμοφροσύνης», παρά την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. για απόσυρση της φωτογραφικής τροπολογίας Γεροβασίλη για τα Κ.Ε.Π. (άρθρο 84 του Ν.4484/2017) ζήτησε την άμεση εφαρμογή της διάταξης στον Δήμο Ηγουμενίτσας προκειμένου να καθαιρεθεί από την θέση της Διευθύντριας εργαζόμενη του Δήμου που δεν ανήκει στην σφαίρα της πολιτικής του επιρροής. Και δεν ζήτησε απλά συνδικαλιστικά την εφαρμογή της φωτογραφικής τροπολογίας Γεροβασίλη, αλλά προσέφυγε και στην «αστική - κρατική» εξουσία που τόσο αντιπαλεύεται προκειμένου να καθαιρεθεί η συναδέλφισσα ικανοποιώντας την εκδικητική του εμμονή.

Για κακή του τύχη, η προσφυγή του απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου και Δυτικής Μακεδονίας κρίνοντας την τοποθέτηση της συναδέλφισσας απόλυτα νόμιμη και τα όσα ο κ. Σπύρος Υφαντής ισχυρίστηκε, απαράδεκτα και μη νόμιμα, επιβεβαιώνοντας στην ουσία πως ο ίδιος στράφηκε εναντίον συναδέλφων με ιδιοτελή και παραταξιακά κριτήρια.

Και αντί να απολογηθεί για την αντιδεοντολογική του συμπεριφορά, στρέφεται εναντίον της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. που από την πρώτη στιγμή του επισήμανε πώς η συμπεριφορά του αντίκειται σε Ομόφωνες αποφάσεις της Ομοσπονδίας. Ακόμη και τώρα που απορρίφθηκε η «προσφυγή» συνεχίζει να επιτίθεται στην Ομοσπονδία αλλά και στην «Συνδικαλιστική Ανατροπή στους Ο.Τ.Α.». Αποπροσανατολίζοντας τους εργαζόμενους φαντασιώνεται «πόλεμο» της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εναντίον του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Θεσπρωτίας με ευθύνη μάλιστα της «Δημοσιοϋπαλληλικής Ανατροπής πρώην Π.Α.Σ.Κ.Ε.» όπως αναφέρει... 

Του επισημαίνουμε αλλά και του υπενθυμίζουμε λοιπόν τα εξής:

Η Ομοσπονδία ονομάζεται Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. και όχι Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Ε. (όπως αναφέρει το Δελτίο Τύπου) ή Π.Ο.Ε.-Ε.Υ.Δ.Α.Π. ή Π.Ο.Ε.-Δ.Ε.Η. ή οτιδήποτε άλλο σκέπτεται από την προηγούμενη συνδικαλιστική του δράση και εμπειρία. Ή τουλάχιστον αν δεν τις γράφει αυτός τις Ανακοινώσεις ή τα Δελτία Τύπου να ενημερώνει τους «κομματικούς» του Προϊστάμενους για την επωνυμία και την ακριβή ονομασία της Ομοσπονδίας.

Ο κ. Σπύρος Υφαντής δεν πρέπει να ξεχνά πως στο παρελθόν ήταν ενεργό συνδικαλιστικό στέλεχος της πρώην Π.Α.Σ.Κ.Ε. Ιδιωτικού Τομέα. Ξεκίνησε την συνδικαλιστική του καριέρα ως εργαζόμενος της Ε.Υ.Δ.Α.Π. στην Αθήνα (Ψυτάλλεια) και ενεργός συνδικαλιστής της Π.Α.Σ.Κ.Ε. Ιδιωτικού Τομέα δίπλα στον νυν Πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε. κ. Γιάννη Παναγόπουλο. Μετατάχθηκε εκείνη την εποχή στο Δασαρχείο Θεσπρωτίας ως Ηλεκτρολόγος και στη συνέχεια μετατάχθηκε ως Ηλεκτρολόγος στο Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ εξ΄ αρχής εμμονικό αίτημά του ήταν να μεταταχθεί στο Δήμο Πρέβεζας από όπου και κατάγεται. Και αφού δεν ικανοποιήθηκε στο σύνολο το αίτημά του από «κυβερνητικός» συνδικαλιστής μετατράπηκε σε μια νύχτα… σε «ταξικό αγωνιστικό» συνδικαλιστή.

Υπηρέτησε τον... «εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό» που σήμερα καταγγέλλει εκμεταλλευόμενος κάθε πτυχή του. Και σήμερα πάλι εξυπηρετώντας προσωπικές επιδιώξεις, μεταφέρει τις εμμονές του στο εσωτερικό του Συλλόγου και διχάζοντας τους εργαζόμενους θέτοντας εκτός Συλλόγου μόνιμους Υπαλλήλους πολλών ετών επειδή διαφωνούν με τις κομματικό-παραταξιακές εμμονές του.

Του επισημαίνουμε επίσης πως στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. εκπροσωπούνται όλες οι συνδικαλιστικές παρατάξεις είτε του αρέσει είτε όχι. Οι εργαζόμενοι έχουν δικαίωμα με κρίση και άποψη να γνωρίζουν τις θέσεις και τις αποφάσεις της Ομοσπονδίας στην οποία εκπροσωπείται το σύνολο των συνδικαλιστικών παρατάξεων και όχι κομματικές αποστειρωμένες και ελεγχόμενες απόψεις.

Και αυτό δεσμευόμαστε πως θα το διαφυλάξουμε με κάθε τρόπο... Είτε θέλει, είτε δεν θέλει ο πρώην «κυβερνητικός» και νυν «ταξικός-αγωνιστικός» συνδικαλιστής.

Αθήνα, Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2017
Η Γραμματεία της Συντονιστικής Επιτροπής


Read More »
Σκληρή απάντηση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Σκληρή απάντηση της ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στον πρόεδρο των εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Ο Δήμος Ηγουμενίτσας στην προσπάθεια του να καλύψει βασικές ανάγκες συμπολιτών μας που βρίσκονται σε αδυναμία, ανακοινώνει την έναρξη των αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Σε αυτό το πλαίσιο, οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να ενταχθούν στο Πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου μπορούν να υποβάλουν αίτηση στο Κοινωνικό Παντοπωλείο (28ης Οκτωβρίου 7 - κτίριο ΕΙΝ), από Δευτέρα έως Παρασκευή, ώρες 07:00 – 15:00 και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά:

1. Αίτηση του ενδιαφερόμενου

2. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης

3. Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου σε ισχύ

4. Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας ή αντίγραφο λογαριασμού Δημόσιας Επιχείρησης Κοινής Ωφέλειας

5. Αντίγραφο της τελευταίας φορολογικής δήλωσης ή του εκκαθαριστικού

6. Οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό κριθεί απαραίτητο κατά περίπτωση.

Δυνητικοί δικαιούχοι του Κοινωνικού Παντοπωλείου είναι:

1. Έλληνες μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας

2. Ομογενείς μόνιμοι κάτοικοι του Δήμου Ηγουμενίτσας

3. Αλλοδαποί που αποδεδειγμένα κατοικούν στο Δήμο Ηγουμενίτσας και διαθέτουν άδεια παραμονής και θεωρημένο διαβατήριο

4. Όσοι δημότες δεν είναι δικαιούχοι του Προγράμματος ΤΕΒΑ

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλέφωνο του Κοινωνικού Παντοπωλείου 2665021438.


Read More »
Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Ηγουμενίτσας Έναρξη αιτήσεων ένταξης στο Πρόγραμμα «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

ΟΛΗΓ: Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Έτος 2017

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017O Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας μέσα από τη λειτουργία του και ως αναπόσπαστο κομμάτι της τοπικής κοινωνίας καταβάλλει κάθε προσπάθεια να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της. Εντός του έτους 2017 προχώρησε σε μια σειρά από δράσεις με σκοπό την ενίσχυση πρωτοβουλιών που προάγουν τον πολιτισμό, την κοινωνική μέριμνα, την εκπαίδευση, την στήριξη κοινωνικά ευπαθών ομάδων και την στήριξη φορέων και υπηρεσιών που εξυπηρετούν τον πολίτη.

Οι τομείς και οι δράσεις έχουν ως ακολούθως:

- Επιχορηγήσεις και δωρεές σε υλικό:

Σε υπηρεσίες που δραστηριοποιούνται εντός του λιμένα και ενισχύουν ή και συμπληρώνουν το έργο του. Σε μονάδες υγείας, φορείς και υπηρεσίες που αφορούν την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Χορηγίες που αφορούν συλλόγους και φορείς στήριξης ευπαθών ομάδων, καθώς και ενίσχυση των τοπικών κοινωνικών παντοπωλείων. Σε σχολικές μονάδες και εκπαιδευτικούς φορείς. Σε επιστημονικά συνέδρια που προάγουν θέματα. Χορηγίες σε Δήμους του Νομού Θεσπρωτίας για την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων και δράσεων που προάγουν τον πολιτισμό. Ενίσχυση δράσεων που αφορούν τον αθλητισμό.

- Πρακτική άσκηση σπουδαστών:

Ο Οργανισμός Λιμένος απασχολεί σπουδαστές τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στα πλαίσια της πρακτικής τους άσκησης για την απόκτηση πτυχίου, αλλά και της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας.

- Εκπαιδευτική δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι»:

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, σε συνεργασία με τη Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, έχοντας ως στόχο την βιωματική γνωριμία των παιδιών με το λιμάνι και τις λειτουργίες του εφαρμόζει τη δράση «Γνωρίζοντας το λιμάνι της πόλης μου», που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Θεσπρωτίας. Η δράση μόλις ξεκίνησε και σταδιακά θα γίνει προσπάθεια καθιέρωσής της ως θεσμός.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα χωρίζεται σε δυο φάσεις και συνοδεύεται από ένα ενημερωτικό έντυπο με τίτλο «Γνωρίζοντας το Λιμάνι», το οποίο παρέχεται δωρεάν από τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας.

Στην πρώτη φάση, τα παιδιά επισκέπτονται τους χώρους του λιμένα και εντοπίζουν τα βασικά μέρη του, όπως είναι ο επιβατικός σταθμός, οι χώροι πρόσδεσης και οι εν γένει εγκαταστάσεις.

Στην δεύτερη φάση, τα παιδιά οδηγούνται στην αίθουσα του Κεντρικού Επιβατικού Σταθμού, όπου γίνεται σύντομη παρουσίαση της ιστορίας του λιμανιού, καθώς και των χρήσεων του λιμένα, κατά την περίοδο λειτουργίας του.

- Διασφάλιση Ποιότητας

1) EMAS (Eco-Management and Audit Scheme) Mε την με αριθμ. Οικ. 141/3/2-1-2017 Απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΑΔΑ: 733Λ4653Π8-ΒΦ0), εγκρίθηκε η καταχώρηση του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, για τον χώρο δραστηριοτήτων της, στο μητρώο EMAS με αριθμό καταχώρησης ΕL-000112.

Να σημειωθεί ότι ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας είναι ένας από τους λίγους λιμένες στην Ευρώπη που καταχωρήθηκε στο μητρώο EMAS και την παρούσα στιγμή διαθέτει σε ισχύ το διεθνές πιστοποιητικό ISO 14001 για την περιβαλλοντική διαχείριση, καθώς και το πιστοποιητικό PERS (Port Environmental Review System).

ISO 14001: Σύστημα Περιβαλλοντικής Διαχείρισης "ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΛΛΙΜΕΝΙΣΜΟΥ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ, ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΩΝ"

2) PERS (Port Environmental Review System)

Η Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε. έχει πιστοποιηθεί κατά PERS (Port Environmental Review System) από το φορέα έκδοσης αυτού ECOPORTS, κατόπιν έγκρισης από τον αξιολογητή Lloyd’s Register.

Ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας στα πλαίσια σχεδιασμού και σταδιακή ανάπτυξη ενός μοντέρνου μοντέρνου Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης σύμφωνα με πρότυπα ESPO/PERS και ISO 14001, κατέχει και διατηρεί τα αντίστοιχα πιστοποιητικά.

Σύμφωνα με τις απαιτήσεις των προτύπων, καθορίζεται η Πολιτική Περιβάλλοντος η οποία θα θέτει τους στρατηγικούς στόχους για τα θέματα περιβαλλοντικής διαχείρισης και τις σχετικές δεσμεύσεις για την υλοποίηση αυτών.

Τα πρότυπα καθορίζουν επίσης το σχεδιασμό για την αναγνώριση, εκτίμηση και έλεγχο των περιβαλλοντικών κινδύνων, καθώς και τα προγράμματα περιβάλλοντος για τον ορισμό και έλεγχο επιμέρους δράσεων για την βελτίωση του επιπέδου.

3) ISO 9001:2008 Η Διοίκηση του Οργανισμού εγκατέστησε, υλοποιεί και διατηρεί Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας (ΣΔΠ) του οποίου την αποτελεσματικότητα θα βελτιώνει σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 9001, σχετικά με τις Υπηρεσίες Ελλιμενισμού Πλοίων και Διακίνηση Επιβατών, Οχημάτων & Φορτίων στις Γραμμές Εσωτερικού – Εξωτερικού – Κρουαζιερόπλοια.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
της Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε.
Ανδρέας Ε. Νταής


Read More »
ΟΛΗΓ: Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Έτος 2017 ΟΛΗΓ: Δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης για το Έτος 2017 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017


Η Περιφέρεια Ηπείρου – Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, ως Επικεφαλής Εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης, ενημερώνει τους πολίτες της, ότι την Τρίτη πρωί, 21η Νοεμβρίου 2017, στο πλαίσιο εφαρμογής του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD», έχει προγραμματίσει να παραδώσει στους Δήμους-Εταίρους ποσότητες οπωρολαχανικών, παντοπωλείου & νωπών προϊόντων προς διανομής στους δικαιούχους .

Σύμφωνα με την Δ23/ οικ.17108/875/2017–ΦΕΚ 1474/Β/28-4-2017 Υπουργική Απόφαση περί “Καθορισμού όρων και προϋποθέσεων ένταξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα», ωφελούμενοι είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι του προγράμματος Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (Κ.Ε.Α.), οι οποίοι τροποποίησαν την αίτησή τους, δηλώνοντας ότι επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα διανομών ΤΕΒΑ.

Οι Δήμοι –Εταίροι θα ενημερώσουν σχετικά τους δικαιούχους για τις ημέρες και ώρες διανομής των ειδών .

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν τον αριθμό της αίτησης τους και το ΑΜΚΑ τους.

Σημεία Διανομής:

·Για το Δήμο Ηγουμενίτσας : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,
28ης Οκτωβρίου (πρώην Μαθητική Εστία), Ηγουμενίτσα

·Για το Δήμο Σουλίου: Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο ,κτίριο ΚΕΓΕ επί της Ε.Ο Ηγουμενίτσας –Παραμυθιάς, Παραμυθιά

·Για το Δήμο Φιλιατών : Δνση : Κοινωνικό Παντοπωλείο , ισόγειο του κτιρίου του Παλαιού Δημαρχείου, Εθνικής Αντίστασης αρ. 120, Φιλιάτες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Δνσης Δημόσιας Υγείας &΄ Κοινωνικής Μέριμνας στο τηλ. επικοινωνίας: 2665360187.

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΘΩΜΑΣ ΠΙΤΟΥΛΗΣRead More »
Διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Διανομή τροφίμων από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

ΠΑΥΕΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΩΣ 2.500€, ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας μετά από ενημέρωση των μελών του παρενέβη άμεσα με έγγραφό του στην ΚΕΕ και προφορικά στην αντιπροσωπεία του Πρωθυπουργικού γραφείου (κατά την επίσκεψή τους στα γραφεία του Φορέα στις 28/9/2017), αναφορικά με το μείζων πρόβλημα της αναζήτησης πλήθους δικαιολογητικών από Δημόσιους Φορείς και ΟΤΑ για προμήθειες μικρής αξίας.

Σας ενημερώνουμε ότι το αίτημά μας εισακούστηκε και εξυπηρετήθηκε και συγκεκριμένα με τον νέο ν.4497/2017 προστίθεται στο άρθρο 73 του ν. 4412/2016 η παράγραφος 11 με την οποία ΠΑΥΕΙ πλέον η υποχρέωση κατάθεσης δικαιολογητικών όπως Φορολογική Ενημερότητα, Ασφαλιστική Ενημερότητα και Ποινικό Μητρώο, για την σύναψη δημοσίων συμβάσεων μικρής αξίας με Φορείς του Δημοσίου & ΟΤΑ.

Το όριο πλέον προσαρμόζεται στις δημόσιες συμβάσεις μεγαλύτερης αξίας των δύο χιλιάδων πεντακοσίων ευρώ (2.500,00€) χωρίς ΦΠΑ.

Τέλος με τη διάταξη της παρ. 52 του άρθρου 107 ορίζεται ότι, δαπάνες μέχρι δύο χιλιάδες πεντακόσια (2.500,00€) που πραγματοποιήθηκαν από 9.8.2016 μέχρι την δημοσίευση του νόμου (13/11/2017) στο πλαίσιο του ν.4412/2016 χωρίς την προσκόμιση των δικαιολογητικών του άρθρου 80 λογίζονται νόμιμες.


Read More »
ΠΑΥΕΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΩΣ 2.500€, ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΠΑΥΕΙ Η ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΕΩΣ 2.500€, ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Στις 18,19 και 20 Νοέμβρη, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στο Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και λοιπών Ιδιωτικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας, σε Παραμυθιά και Ηγουμενίτσα. 

Η συμμετοχή σε σχέση με τις προηγούμενες, πριν από δύο χρόνια, ήταν διπλάσια και αποτελεί θετικό και ενθαρρυντικό γεγονός. 

Όμως η αύξηση οφείλεται κυρίως στην ενεργοποίηση-κινητοποίηση του μηχανισμού των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που ελέγχουν το σωματείο και όχι σε κάποια κινηματική και αγωνιστική άνοδο ή ενεργή δράση του σωματείου την προηγούμενη περίοδο. 

Δεν μπορούμε ως Ταξική Πορεία να παραβλέψουμε το φόντο στο οποίο διεξάγονται οι εκλογές και αυτό δεν είναι άλλο από την ένταση της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου και ο αρνητικός συσχετισμός που επικρατεί για τους εργαζόμενους και συνολικά στο εργατικό κίνημα. 

Αυτός ο αρνητικός συσχετισμός δεν ξεπερνιέται με τη στάση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ που όλη την προηγούμενη περίοδο, κάθε κίνηση τους εντασσόταν στη γραμμή του κοινοβουλευτισμού. 

Ούτε ξεπερνιέται με εκλογικούς κρετινισμούς και ιδιοκτησιακές λογικές στα σωματεία και τα εργατικά κέντρα απομακρύνοντας έτσι εργαζόμενους από την οργάνωση και την πάλη. 

Η απάντηση για εμποροϋπάλληλους και ιδιωτικούς, όπως και για το σύνολο των εργαζομένων δεν είναι άλλη από την οργάνωσή τους, την αντίσταση και τη διεκδίκηση σε σταθερή καθημερινή βάση. 

Ο στόχος πρέπει να προσανατολίζεται στην ανατροπή της επίθεσης και όχι στην ανάθεση, στις αυταπάτες και στις προτάσεις νόμου, που οδηγούν στην υποταγή στις δυνάμεις του κεφαλαίου. 

Η Ταξική Πορεία προσπάθησε να αναδείξει μαζικά αυτή την άποψη στους εργαζόμενους, την προεκλογική περίοδο με παρεμβάσεις σε καταστήματα σε Ηγουμενίτσα και Παραμυθιά και όλη την προηγούμενη περίοδο με παρεμβάσεις στα ιδιαίτερα και κεντρικά ζητήματα που ανοίγει η επίθεση κεφαλαίου-κυβέρνησης-ΕΕ-ΔΝΤ.


(Σε παρένθεση το 2015)


παράταξη
ψήφοι
Έδρες Δ.Σ.
Αντιπρόσωποι ΕΡΓ.ΚΕΝΤΡΟ
ΔΑΣ (ΠΑΜΕ)
217 (109)
7 (7)
22 (11)
ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
18 (10)
0 (0)
2 (1)
ΑΚΥΡΟ
5 (2)
-
-
ΣΥΝΟΛΟ
240 (121)
7 (7)
24 (12)Read More »
Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Θεσπρωτίας Ανακοίνωση για τα αποτελέσματα των εκλογών στους Ιδιωτικούς Υπαλλήλους Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Συνέντευξη με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινό

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε να διεκδικήσετε την θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας; 
1. Η ενασχόληση μου με τα επαγγελματικά με έφερε μπροστά στο να διεκδικήσω τη θέση του προέδρου του Επιμελητηρίου. Θεωρώ ότι δεν μπορούμε να παραμείνουμε άλλο θεατές στα όσα συμβαίνουν γύρω μας είναι υποχρέωσή μας να ασχοληθούμε με τα κοινά προβλήματα και ειδικά νέοι άνθρωποι επαγγελματίες που πλήττονται από την οικονομική κρίση.
Γιατί οι επαγγελματίες της Θεσπρωτίας να επιλέξουν τους υποψηφίους του δικού σας συνδυασμού και όχι τους αντιπάλους σας; Που πιστεύετε ότι υπερτερείτε έναντι των αντιπάλων σας.
Εμείς δεν θεωρούμε τους συναδέλφους ως αντιπάλους, έχουμε όμως καινούριους τρόπους επαφής και κοινή πεποίθηση, πέρα από την ανάπτυξη υπηρεσιών και δράσεων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας. Η μέχρι τώρα επιμελητηριακή πολιτική έκανε τον Θεσπρωτό επιχειρηματία να αδιαφορήσει. Είμαστε εδώ για να δώσουμε μια νέα ώθηση στο Επιμελητήριο που να συμβαδίζει με τις νέες απαιτήσεις των δύσκολων καιρών. Θέλω μαζί με όλους τους επιχειρηματίες να καταφέρουμε να πάρουμε αυτό που μας αξίζει και όχι αυτό που περισσεύει.

Ποια είναι τα κριτήρια με τα οποία επιλέξατε τους υποψηφίους του συνδυασμού σας
Το επαγγελματικό και κοινωνικό ήθος, η διάθεση για προσφορά και η ανιδιοτελής προσέγγιση των προβλημάτων να δώσουμε μια προοπτική σε εμάς και στον τόπο μας, μας έκαναν να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ώστε να οδηγήσουμε την πορεία της αναγέννησης της τοπικής μας οικονομίας.

Πως ακριβώς οραματιζόσαστε τη λειτουργία του επιμελητηρίου στην σύγχρονη ηλεκτρονική και διαδικτυακή εποχή που ζούμε;
Οραματιζόμαστε ένα σύγχρονο επιμελητήριο με δημιουργία καινοτόμων υπηρεσιών που θα παρέχει νέους και αποδοτικούς τρόπους επικοινωνίας, για τις επιχειρήσεις-μέλη μας, τους οποίους θα αναφέρουμε και στο πρόγραμμά μας. Όμως σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί ο σύγχρονος τρόπος επαφής να αποτελεί άλωθι για την οργάνωση διαφόρων και πολυποίκιλων ημερίδων που γίνονται για ‘το θεαθήναι’ και όχι για την πραγματική υποστήριξη των μελών του Επιμελητηρίου.

Την υποψηφιότητά σας την στηρίζει κάποιο συγκεκριμένο πολιτικό κόμμα;
Εμείς έχουμε ένα διακομματικό ψηφοδέλτιο το οποίο αναδεικνύουμε τα πραγματικά προβλήματα του επαγγελματικού μας χώρου. Οι υποψήφιοι σύμβουλοι στο δικό μας συνδυασμό προέρχονται από ένα ευρύτατο πολιτικό, κοινωνικό αλλά και επιχειρηματικό φάσμα. Οι εκλογές στο Επιμελητήριο αφορούν τον κάθε επαγγελματία ξεχωριστά, ασχέτως σε ποιο κόμμα ανήκει ή ποιο κόμμα ψηφίζει. Άλλωστε ψηφίζουμε με κριτήριο τα πρόσωπα που θα τους εκπροσωπήσουν καλύτερα στο επιμελητηριακό θεσμό και είναι καλοδεχούμενη οποιαδήποτε υποστήριξη

Στην περίπτωση που ο συνδυασμός επικρατήσει στις επικείμενες εκλογές, υπάρχει τρόπος και διάθεση για συνεργασία με τους εκλεγμένους του αντίπαλου συνδυασμού;
Βεβαίως θα επιδιώξουμε κάθε συνεργασία, με δεδομένο ότι θα αποβλέπει στην διεκδίκηση της επίλυσης των προβλημάτων που είναι κοινά και δίνει προοπτική στον τόπο μας και στον νομό μας με μία κοινή προσπάθεια αναβάθμισης της λειτουργίας του Επιμελητηρίου, σε αυτήν την κρίσιμη εποχή για τον τόπο μας. Μακάρι όμως από την μεριά τους να σκεφτούν ώριμα την επόμενη μέρα των εκλογών.


Read More »
Συνέντευξη με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινό Συνέντευξη με τον υποψήφιο πρόεδρο του Επιμελητηρίου θεσπρωτίας κ. Ανέστη Χανδρινό Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017


Στη σύλληψη τριών (03) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα. 

Επίσης, στη σύλληψη ενός 23χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα 4 συλλήψεις στο λιμάνι της Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Στα πλαίσια του εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης που φέτος θα γίνει σε ολόκληρη την επικράτεια την Κυριακή 26 Νοεμβρίου, καταρτίζουμε το πρόγραμμα των εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, ως ακολούθως:

ΓΕΝΙΚΑ:

1.- Γενικός σημαιοστολισμός από την 8η πρωϊνή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 26ης Νοεμβρίου, ημέρας εορτασμού.

2.- Φωταγώγηση των Δημοσίων, Δημοτικών και Κοινοτικών Καταστημάτων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, από τη δύση του ηλίου της 26ης Νοεμβρίου μέχρι τις πρωϊνές ώρες της επομένης.

ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:

Ώρα 10.10΄: Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου της πόλης, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Παραμυθιάς, Φιλιατών, Γηρομερίου & Πάργας κ.κ. ΤΙΤΟΥ.

- Πέρας προσέλευσης επισήμων για τη δοξολογία, ώρα 10:05΄ π.μ.

Ώρα 10.35΄: Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Ηρώων της πόλης και κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ.:

α. Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Θεσπρωτίας

β. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Μάριο Κάτση

γ. Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλειο Γιόγιακα

δ. Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Φιλιατών-Ηγουμενίτσας

ε. Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

ζ. Δ/ντή Αστυνομικής Δ/νσης Θεσπρωτίας

η. Εκπρόσωπο Λιμενικού Σώματος

θ. Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας

ι. Εκπρόσωπο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών

ια. Εκπρόσωπο Ε.Ο.Ε.Α. – Ε.Δ.Ε.Σ.

ιβ. Εκπρόσωπο Π.Ε.Α.Ε.Α.

Ενός (1) λεπτού σιγή – ΕΘΝΙΚΟΣ ΥΜΝΟΣ


Read More »
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Σας ενημερώνουμε ότι ξεκινάει από αύριο Τρίτη 21 Νοεμβρίου και ώρα 12:00, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή εργοδοτών στο νέο πρόγραμμα επιχορήγησης του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Φορείς Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας (Κ.ΑΛ.Ο) και γενικά σε εργοδότες του ιδιωτικού τομέα που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα

Ωφελούμενοι του Προγράμματος είναι:

· Άνεργοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών (3) μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2

· Μακροχρόνια άνεργοι, ήτοι εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών μέχρι την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2

· Εγγεγραμμένοι άνεργοι δικαιούχοι του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κατά την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, για τους οποίους δεν απαιτείται χρονικό διάστημα εγγεγραμμένης ανεργίας

· Άνεργοι ηλικίας 30 έως 49 ετών εγγεγραμμένοι στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον μιας ημέρας πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση.

Η συνολική διάρκεια της επιχορήγησης του προγράμματος ορίζεται σε 12 μήνες.Απαραίτητη προϋπόθεση για την ένταξη μιας επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου πριν από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης υπαγωγής, σε μείωση του προσωπικού της. Επίσης, μετά τη λήξη της επιχορήγησης οι επιχειρήσεις οι οποίες θα προσλάβουν μη μακροχρόνια ανέργους, δεσμεύονται να διατηρήσουν το προσωπικό (προϋπάρχον και επιχορηγούμενο) για τρεις ακόμα μήνες (χωρίς επιχορήγηση). Οι επιχειρήσεις που θα απασχολήσουν μακροχρόνια ανέργους και εγγεγραμμένους ανέργους δικαιούχους του ΚΕΑ δεν δεσμεύονται από τη συγκεκριμένη διάταξη

Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης ανέρχεται:

1. στο ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα

2. στο ποσό των 18 ευρώ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων που διαθέτουν κάρτα ανεργίας σε ισχύ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών πριν από την υπόδειξή τους από τα αρμόδια ΚΠΑ2, και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα

3. στο ποσό των 22 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων δικαιούχων του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), χωρίς τα κατώτατα χρονικά όρια ανεργίας των δύο προηγούμενων περιπτώσεων (1,2) και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα

4. στο ποσό των 15 ευρώ για την πρόσληψη εγγεγραμμένων ανέργων, ηλικίας 30 έως 49 ετών, ωφελούμενων του Προγράμματος «Κατάρτιση και Πιστοποίηση Ανέργων 29-64 ετών σε κλάδους αιχμής», που έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς τόσο τη θεωρητική κατάρτιση όσο και την πρακτική άσκηση και όχι πέραν των 25 ημερών το μήνα.

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις, θα πρέπει να είναι Πιστοποιημένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ (εφόσον έχουν παραλάβει κλειδάριθμο από το ΚΠΑ2), να διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό) και να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής – εντολή κενής θέσης – υπεύθυνη δήλωση, η οποία είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oaed.gr).

Επισημαίνουμε ότι δίνεται η δυνατότητα στους εργοδότες – επιχειρήσεις να αναζητούν οι ίδιοι τους υποψηφίους για πρόσληψη ανέργους απευθείας μέσα από τις ηλεκτρονικές του υπηρεσίες, που δίνουν πρόσβαση στα στοιχεία βιογραφικού σημειώματος των εγγεγραμμένων στα μητρώα του ανέργων, με βάση την ειδικότητά τους, την περιοχή στην οποία διαμένουν, αλλά και σε πληροφορίες για την εργασιακή εμπειρία, το επίπεδο εκπαίδευσης και τις δεξιότητες του ανέργου.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα μπορείτε να αναζητήσετε στο ΚΠΑ2 Ηγουμενίτσας καθώς και στη σχετική Δημόσια Πρόσκληση που είναι αναρτημένη στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr) όπου περιγράφονται αναλυτικότερα οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής στο ανωτέρω πρόγραμμα.


Read More »
Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 15.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Αποπληρώθηκε η πέμπτη λίστα με ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017Ενημερώνουμε τους συνδημότες μας, ότι έχει κατατεθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς των τελικών δικαιούχων ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δήμου Ηγουμενίτσας, το συνολικό ποσό των 166.291,03 ευρώ, το οποίο αντιστοιχεί στην 5η εντολή εξόφλησης.

Οι εν λόγω οφειλές προέρχονται κυρίως από μισθοδοσίες υπαλλήλων και από προμηθευτές της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ηγουμενίτσας, καθώς και οφειλές προς τρίτους.


Read More »
Αποπληρώθηκε η πέμπτη λίστα με ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ηγουμενίτσας Αποπληρώθηκε η πέμπτη λίστα με ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Νοεμβρίου 22, 2017 Rating: 5

Σελίδες