"ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ" - ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ

Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018

"ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ"
Ένα βιβλίο-καταγραφή μιας ολόκληρης εποχής από την Δασκάλα Ελληνικών χορών
ΒΑΡΒΑΡΑ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ.
Με απαλό σαφή και παραστατικό τρόπο μας ταξιδεύει,μέσα από μια μορφή αυτοβιογραφίας εξιστορώντας την πορείας της οικογενείας της, με κεντρική ηρωίδα την μητέρα της,στην τραχιά και σκληρή κοινωνική πραγματικότητα που βίωνε ουσιαστικά ολόκληρη η περιοχή της Μουργκάνας τα πρώτα προπολεμικά χρόνια και τις αμέσως επόμενες ταραγμένες δεκαετίες που ακολούθησαν..
Καταφέρνει έτσι,με καλογραμμένο ύφος,να μας παρουσιάσει μοναδικά την καθημερινότητα τις χαρές τα βάσανα τον μόχθο και τις αγωνίες των ανθρώπων εκείνης της εποχής, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα το συγγραφικό της χάρισμα και ας ισχυρίζεται η ίδια πως δεν το διαθέτει..
Σε πλήρη κριτική αξιολόγηση ασφαλώς δεν έχω την δυνατότητα να επεισέλθω.Βεβαιώνω όμως πως η ανάγνωση του βιβλίου τρέχει άνετα και ευχάριστα όπως ο πλούτος και τα ‘χρώματα’ του προφορικού λόγου της συγγραφέως .
Της αγαπητής μας Βαρβάρας.!!
Αλέξης Τσέκας


Read More »
"ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ" - ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ "ΤΟ ΠΕΤΡΙΝΟ ΠΕΖΟΥΛΙ" - ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΜΠΟΤΣΑΡΗ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Συμβούλους για τη σιδηροδρομική σύνδεση λιμένων της Β. Ελλάδας και της Βουλγαρίας αναζητεί το υπουργείο Μεταφορών

Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018


Πρόσκληση σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για σύναψη σύμβασης υπηρεσιών συμβούλων για την υποβοήθηση της διακρατικής ομάδας εργασίας Ελλάδας – Βουλγαρίας, στην τεχνοοικονομική διερεύνηση του έργου “Ανάπτυξη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Θεσσαλονίκη – Καβάλα – Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς – Βάρνα – Ρούσε”, απηύθυνε το υπουργείο Μεταφορών.

Υπενθυμίζεται ότι το γιγαντιαίο σιδηροδρομικό εγχείρημα που εξήγγειλαν Ελλάδα και Βουλγαρία, με τη διαφαινόμενη συμμετοχή της Ρουμανίας, ενώνοντας τα λιμάνια της Θεσσαλονίκης, της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης με τρία βασικά λιμάνια της Βουλγαρίας (Μπουργκάς – Βάρνα – Ρούσε), με τη προοπτική να φτάσει έως την Κωστάντζα, αποτελεί το πιο φιλόδοξο σιδηροδρομικό εγχείρημα.

Το εν λόγω project, το οποίο έχει ονομαστεί «Rail T-K-A-B-V-R Project», εντάσσεται στην ευρύτερη Σιδηροδρομική Εγνατία (Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη) και θα υλοποιηθεί από κοινή ελληνοβουλγαρική εταιρεία, ένα μοντέλο που προωθείται σε στενή συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως συμβαίνει στη Rail Baltica.

Σε πλήρη διάσταση, δηλαδή από την Ηγουμενίτσα έως την Αλεξανδρούπολη, απαιτεί περί τα 6,5 δισ. ευρώ.

Σιδηροδρομικοί επισημαίνουν ότι πιθανότητες υλοποίησης συγκεντρώνει το Θεσσαλονίκη – Αλεξανδρούπολη και όχι το Ηγουμενίτσα – Θεσσαλονίκη.

Για να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση, πρέπει να καταστεί βιώσιμο, όχι μόνο με την αρωγή της ΕΕ, αλλά και ιδιωτών, οι οποίοι θα αναλάβουν την εκμετάλλευσή του.

Σε πρώτη φάση, έμφαση θα δοθεί στο τμήμα Αλεξανδρούπολη – Μπουργκάς.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του διαδρόμου έγκειται στην παράκαμψη των στενών του Βοσπόρου, με στόχο την προσέλκυση φορτίων συνδυασμένων μεταφορών (σιδηρόδρομος/πλοίο) μεταξύ χωρών της Μέσης και Άπω Ανατολής και χωρών της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Ευρώπης. 


Read More »
Συμβούλους για τη σιδηροδρομική σύνδεση λιμένων της Β. Ελλάδας και της Βουλγαρίας αναζητεί το υπουργείο Μεταφορών Συμβούλους για τη σιδηροδρομική σύνδεση λιμένων της Β. Ελλάδας και της Βουλγαρίας αναζητεί το υπουργείο Μεταφορών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Σήμερα οι εκλογές στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018


Το Δ.Σ. του Δ.Ν.Ο.Η. σας προσκαλεί στην κοπή της πίτας 2018 που θα γίνει στις εγκαταστάσεις του Ομίλου την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 11.00 π.μ.

Στην συνέχεα και σύμφωνα με το αρ. 22 του καταστατικού του θα πραγματοποιηθεί η ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση με μοναδικό θέμα ημερήσιας διάταξης Οικονομικός Απολογισμός έτους 2017-Προυπολογισμός 2018. 

Τέλος σύμφωνα με το άρθρο 23 του καταστατικού θα διεξαχθούν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. λόγω λήξης της θητείας.
Με αθλητικούς χαιρετισμους
Το Δ/Σ του Ομίλου


 
Read More »
Σήμερα οι εκλογές στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Σήμερα οι εκλογές στο Ναυταθλητικό Όμιλο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες

Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018Ευρεία σύσκεψη για την χρηματοδότηση της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες, πραγματοποιήθηκε χθες, Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018, στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ), ως αρμόδια για την ορθή εφαρμογή των διατάξεων των διεθνών κανονισμών είχε ζητήσει από τους Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων (ΦΔΕΛ) να δηλώσουν τα αιτήματα τους, προκειμένου να εξασφαλίσει την δυνατότητα χρηματοδότησης από Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν είκοσι έξι (26) Φορείς Διοίκησης και Εκμετάλλευσης Λιμένων που είχαν ανταποκριθεί στην πρόσκληση της Γενικής Γραμματείας και είχαν υποβάλει αιτήματα και προκαταρκτικό προϋπολογισμό για την αναβάθμιση των συστημάτων ασφάλειας στις λιμενικές εγκαταστάσεις αρμοδιότητάς τους. Εκ μέρους του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συμμετείχαν: στελέχη της Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ του Υπουργείου, της ΓΓΛΛΠΝΕ και της Διεύθυνσης Έλεγχου Διαχείρισης Ασφάλειας Πλοίων και Λιμενικών Εγκαταστάσεων.Ο Γενικός Γραμματέας κ. Χρήστος Λαμπρίδης στην εισήγησή του αναγνώρισε ότι η εγκατάσταση και λειτουργία συστημάτων ασφάλειας σύμφωνα με τις διατάξεις του Ευρωπαϊκού Κανονισμού 725/2004 και του Διεθνούς Κώδικα ISPS για την ασφάλεια των πλοίων και των λιμενικών εγκαταστάσεων είναι αναγκαία συνθήκη, προκειμένου οι ελληνικοί λιμένες να μπορούν να φιλοξενούν κρουαζιερόπλοια και γενικότερα διεθνείς πλόες.

Επί πλέον, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου ΝΑΝΠ και της ΓΓΛΛΠΝΕ είναι η κατάρτιση ενός ορθολογικού προγράμματος παρεμβάσεων για την συντονισμένη και ολοκληρωμένη ανάπτυξη και αναβάθμιση των ελληνικών λιμένων, ώστε να περιοριστούν οι αστοχίες και καθυστερήσεις του παρελθόντος που προκαλούνταν από την σύγχυση προτεραιοτήτων. Χαρακτηριστικές ενότητες αυτού του προγράμματος είναι να τεθεί μια ορθολογική προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων μεγάλης κλίμακας με την αξιοποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας που έχει αναπτύξει η ΓΓΛΛΠΝΕ, να ενταχθούν έργα μικρής κλίμακας στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) από το οποίο το Υπουργείο έχει εξασφαλίσει αυξημένη χρηματοδότηση για το 2018 και βέβαια να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση της προμήθειας και εγκατάστασης συστημάτων ασφάλειας για τον ISPS που ήταν και το θέμα της σύσκεψης. Παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν αναλυτικά οι διαδικασίες και οι προϋποθέσεις για την υποβολή των αιτήσεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΥΜΕΠΕΡΑΑ) (π.χ. πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, κατάρτιση τεχνικών προδιαγραφών, διαχειριστική επάρκεια φορέων, προγραμματικές συμφωνίες). Στην συζήτηση που ακολούθησε κατεγράφησαν τα ερωτήματα των ΦΔΕΛ και τα προβλήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν στην εξέλιξη της διαδικασίας. 


 
Read More »
Χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες Χρηματοδότηση για την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων ασφάλειας στους ελληνικούς λιμένες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018


Στη σύλληψη ενός 24χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, ο ανωτέρω σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικά έγγραφα που ανήκουν σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβεί λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα.


 
Read More »
Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 24χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 28, 2018 Rating: 5

Σελίδες