Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών ζητούν να ενταχθούν οι παραγωγοί σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών ζητούν να ενταχθούν οι παραγωγοί σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματοςΟι Πρόεδροι των Κοινοτήτων ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ

ΠΡΟΣ: 
ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΚΟΙΝ.: 
1. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΛΓΑ
2. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΟΥ ΟΠΕΚΕΠΕ
3. ΑΝΤΙΠΕΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ
4. ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
5. ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ
6. ΔΗΜΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Στην ευρύτερη περιοχή μας κυριαρχούν οι καλλιέργειες Κλημεντίνης, Ναβαλίνας, Νόβα, Ορτανίκ και Βαλέντσια. 
Θέλαμε να σας ενημερώσουμε για ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε φέτος το έτος 2021 στην ανθοφορία και την καρπόδεση των καλλιεργειών αυτών. 
Λόγω του ήπιου χειμώνα και των αυξημένων θερμοκρασιών, τα δέντρα άνθισαν από Μάρτιο έως τις αρχές Απριλίου και αυτό το φαινόμενο σε συνδυασμό με δύο τρεις όψιμους παγετούς τέλος Μαρτίου και αρχές Απριλίου, είχε σαν αποτέλεσμα την συνολική καταστροφή της ανθοφορίας, αλλά και γενικότερα της καρπόδεσης. 
Οι εναλλαγές της θερμοκρασίας την άνοιξη, ο παγετός και η ξηρασία μετέπειτα έχουν δημιουργήσει σοβαρά θέματα στα δέντρα.
Επισημάναμε με προγενέστερες αποφάσεις το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, που δημιούργησαν οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες (πανδημία, περιορισμός εξαγωγών, κλείσιμο Μαυραματίου, έλλειψη εργατικών χεριών).
 Σε αυτό το πρόβλημα προστέθηκε και η μείωση της παραγωγής που προκάλεσε η επικράτηση έντονων καιρικών φαινομένων την άνοιξη. 
Οι εσπεριδοπαραγωγοί και άλλοι κλάδοι της αγροτικής παραγωγής εκφράζουν την απόγνωσή τους και ζητούν μέτρα στήριξης.
Καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς να ενεργήσουν άμεσα ώστε να γίνουν οι έλεγχοι, να διαπιστωθεί η ακαρπία και να ενταχθούν οι παραγωγοί σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος.
Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων
του Δήμου Φιλιατών
1. Πρόεδρος Κοινότητας Ραγιού ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
2. Πρόεδρος Κοινότητας Σμέρτου ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΚΟΥΦΑΛΗΣ
3. Πρόεδρος Κοινότητας Ασπροκκλησίου ΝΙΚΟΣ ΜΕΝΤΗΣ
4. Πρόεδρος Κοινότητας Κεστρίνης ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΡΟΥΜΠΑΤΑΣ
5. Πρόεδρος Κοινότητας Σαγιάδας ΑΝΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ
6. Πρόεδρος Κοινότητας Τρικορύφου ΜΗΝΑΣ ΝΑΣΤΟΣ.
Read More »
Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών ζητούν να ενταχθούν οι παραγωγοί σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος Οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων του Δήμου Φιλιατών ζητούν να ενταχθούν οι παραγωγοί σε πρόγραμμα αναπλήρωσης εισοδήματος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Την Κυριακή το 6ο «Il Porto Triathlon» στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Την Κυριακή το 6ο «Il Porto Triathlon» στην ΗγουμενίτσαΗ Ολυμπιακή Ακαδημία Ηγουμενίτσας διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά αγώνα τριάθλου με την επωνυμία «Il Porto Triathlon», στην πόλη της Ηγουμενίτσας την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021.
Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή αθλητών και συνοδών από διάφορα μέρη της Ελλάδας όπως Αγρίνιο, Εύβοια, Μεσολόγγι, Λάρισα και πόλεις της Μακεδονίας.
Καλούμε όλους τους Συμπολίτες μας να σταθούν δίπλα μας τόσο κατά την προετοιμασία του αγώνα όσο και κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του.
Συγκεκριμένα, να μην παρκάρουν τα οχήματά τους στην παραλιακή οδό από τα ΤΕΙ έως τοπολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ και να μην προβούν σε άσκοπες μετακινήσεις μετά τις 08:00 π.μ. την 03/10/2021 στην ανωτέρω οδό.
Ζητάμε τη συμπαράστασή σας, την κατανόησή σας και το ΖΕΣΤΟ ΣΑΣ ΧΕΙΡΟΚΡΟΤΗΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΑΘΛΗΤΕΣ.
Read More »
Την Κυριακή το 6ο «Il Porto Triathlon» στην Ηγουμενίτσα Την Κυριακή το 6ο «Il Porto Triathlon» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑΚύριε δήμαρχε,
με έκπληξη πληροφορηθήκαμε την απόφαση της απομάκρυνσης του σχολικού φύλακα από το ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και της μετακίνησής του στο κτίριο του δήμου. Η απόφαση να μείνει χωρίς φύλακα το μεγαλύτερο σε αριθμό μαθητών σχολείο του νομού, με τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις και υποδομές, που η μετατροπή του σε «πρότυπο» προοιώνιζε βελτιωτικά μέτρα, είναι τουλάχιστον ακατανόητη. Στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, 27/09/2021, τέθηκε από δημοτικό σύμβουλο - πρόεδρο της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας- το θέμα της επαναφοράς του σχολικού φύλακα στο ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. Εμβρόντητος, άκουσα απαξιωτικό σχόλιο για την αναγκαιότητα του σχολικού φύλακα. Οφείλω, ως εκπαιδευτικός, να σας ενημερώσω για την σημασία της επαναφοράς και της παρουσίας του για την ομαλή λειτουργία του ΕΠΑΛ αλλά και κάθε μεγάλου σχολείου, τουλάχιστον.

Ο φύλακας λειτουργεί ως επιστάτης που επιτηρεί τη λειτουργία των εγκαταστάσεων του σχολείου (φωτισμός, υδραυλικές εγκαταστάσεις, θέρμανση κ.λ.π.) και φροντίζει για το κλείδωμα και την ασφάλιση των ανοιχτών και υπαίθριων χώρων του. Ενημερώνει τον διευθυντή και τους εκπαιδευτικούς για οποιοδήποτε συμβάν κατά τη διάρκεια λειτουργίας του σχολείου. Ελέγχει το χώρο της εισόδου και τον περίκλειστο χώρο του σχολείου για να αποφευχθεί η παρουσία και είσοδος εξωσχολικών. Φροντίζει να καθιστά εμφανή την παρουσία του και ελέγχει την είσοδο κάθε επισκέπτη στο σχολείο. Προωθεί επίσης, την έντυπη αλληλογραφία του σχολείου και πραγματοποιεί εξωτερικές εργασίες, όταν χρειαστεί.

Κύριε δήμαρχε, αναλογιζόμενος ότι οι κίνδυνοι για την ηρεμία, την εύρυθμη λειτουργία του σχολείου και την ασφάλεια των μαθητών είναι προφανείς, αναμένουμε να επιδείξετε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για την άμεση επίλυση του ζητήματος.

Με τιμή και προσμονή για το αυτονόητο
Πέτρος Τσάπες
εκπαιδευτικός του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας
Read More »
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΠΑΛ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ … ΜΑΣ ΠΗΡΑΝΕ ΤΟΝ ΦΥΛΑΚΑ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Επίθεση Ρότσα στη δημοτική αρχή με αφορμή την κατάσταση του γηπέδου και τον αποκλεισμό του Θεσπρωτού από το κύπελο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Επίθεση Ρότσα στη δημοτική αρχή με αφορμή την κατάσταση του γηπέδου και τον αποκλεισμό του Θεσπρωτού από το κύπελο
Στο ουδέτερο Πανηπειρωτικό Στάδιο (ΠΕΑΚΙ), ο Θεσπρωτός ηττήθηκε, με ανατροπή, 1-2 από τον Αλμωπό Αρίδαιας κι έτσι τερματίστηκε η πορεία του στο φετινό Κύπελλο Ελλάδας.

Αμέσως μετά τη λήξη του αγώνα, ο προπονητής της ομάδας του Θεσπρωτού κ. Ρότσα, προέβη σε δηλώσεις στην κάμερα, για τους λόγους του αποκλεισμού.

Σύμφωνα με τον προπονητή του Θεσπρωτού, ένας από τους λόγους του αποκλεισμού ήταν η μη ύπαρξη φιλάθλων που θα στήριζαν την ομάδα στην προσπάθειά της, αφού ήταν λίγοι αυτοί που βρέθηκαν στο στάδιο των Ιωαννίνων.

Κατηγορεί μάλιστα τη δημοτική αρχή Ηγουμενίτσας και το ΠΑΚΠΠΟ, ως τους κύριους υπεύθυνους που ο αγώνας δεν πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας, αφού το γήπεδο δεν ήταν έτοιμο να φιλοξενήσει παιχνίδια.

Αυτά σύμφωνα με τη διοίκηση και τον προπονητή του Θεσπρωτού, αφού η αλήθεια φαίνεται να είναι διαφορετική.

Το θέμα του γηπέδου συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας και από τα όσα ακούσαμε τόσο από το δήμαρχο κ. Λώλο, όσο και από την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ κα Ζεϊμπέκογλου, καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως η επιλογή του ΠΕΑΚΙ ως έδρα για το κρίσιμο ματς του κυπέλου ήταν απόφαση της διοίκησης της ομάδας του Θεσπρωτού.


Παρόλα αυτά, εμείς σήμερα επικοινωνήσαμε με την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ, η οποία επανέλαβε πως ο αγωνιστικός χώρος ήταν καθόλα έτοιμος ώστε να φιλοξενήσει τον αγώνα κυπέλου και πως η επιλογή για το ΠΕΑΚΙ ήταν καθαρά της διοίκησης της ομάδας του Θεσπρωτού.

Με αφορμή τα όσα συμβαίνουν με το δημοτικό στάδιο Ηγουμενίτσας, θα απευθύνουμε μερικά ερωτήματα, κυρίως προς την πρόεδρο του ΠΑΚΠΠΟ αλλά και τη δημοτική αρχή.
Με ποιο δικαίωμα έχετε παραχωρήσει το κυλικείο του γηπέδου στην ομάδα του Θεσπρωτού;
Με ποιο δικαίωμα έχετε παραχωρήσει γραφείο στην ομάδα του Θεσπρωτού, εντός του γηπέδου;
Με ποιο δικαίωμα έχετε παραχωρήσει όλα τα έσοδα από τις διαφημίσεις σε ένα δημοτικό στάδιο, σε μία ΠΑΕ όπως είναι ο Θεσπρωτός.

Με όλα αυτά τα έσοδα που χάνει η δημοτική αρχή, σίγουρα η κατάσταση του γηπέδου θα ήταν πολύ καλύτερη και δεν θα δίνατε το δικαίωμα να σας κουνάνε το δάχτυλο οι φίλοι του Χουάν από την Αργεντινή.

Αλλά όπως λένε στο χωριό μου, δώσε θάρρος στον χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί, με τα όσα συζητήθηκαν στο δημοτικό συμβούλιο, καθώς και τις δηλώσεις Ρότσα:Read More »
Επίθεση Ρότσα στη δημοτική αρχή με αφορμή την κατάσταση του γηπέδου και τον αποκλεισμό του Θεσπρωτού από το κύπελο Επίθεση Ρότσα στη δημοτική αρχή με αφορμή την κατάσταση του γηπέδου και τον αποκλεισμό του Θεσπρωτού από το κύπελο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 61 σε όλη την Ήπειρο

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 61 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 2
ΠΕ Θεσπρωτίας 14
ΠΕ Ιωαννίνων 43
ΠΕ Πρέβεζας 2


Read More »
Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 61 σε όλη την Ήπειρο Αύξηση κρουσμάτων στη Θεσπρωτία - 61 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της ΗγουμενίτσαςΈνα ακόμα ΙΧ αυτοκίνητο, έπεσε στη θάλασσα λίγο μετά τις 9 το πρωί της Τρίτης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του thespro.gr, ο ηλικιωμένος οδηγός του αυτοκινήτου το πάρκαρε στο παραλιακό πάρκινγκ, δίπλα από τη θάλασσα.

Για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, πιθανόν να μην είχε τραβήξει το χειρόφρενο, το ΙΧ βρέθηκε στη θάλασσα.


Είναι το δεύτερο παρόμοιο ατύχημα που συμβαίνει στο συγκεκριμένο πάρκινγκ το τελευταίο μήνα.

Μήπως θα πρέπει να προβληματιστούν οι υπεύθυνοι και να τοποθετηθεί προστατευτικό κάγκελο;

Ή θα πρέπει πρώτα να θρηνήσουμε θύμα για να ευαισθητοποιηθούμε;
Read More »
ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας ΕΚΤΑΚΤΟ: ΙΧ έπεσε στη θάλασσα στο πάρκινγκ της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Το "πράσινο λιμάνι" και τα αδρανή υλικά

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Το "πράσινο λιμάνι" και τα αδρανή υλικά


"Ο διευθύνων σύμβουλος κ. Πορφύρης αναφέρθηκε στους στρατηγικούς στόχους που επιδιώκονται για το επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενίσχυση του λιμανιού ως «Πράσινου Λιμένα» και “Zero Energy Port”, στην ανάπτυξη έργων υποδομής για την παροχή υπηρεσιών στα ασυνόδευτα φορτία, την καθιέρωση της Ηγουμενίτσας ως προορισμού κρουαζιέρας, καθώς και στην ανάπτυξη δικτύου για τις Μαρίνες."

Αυτό αναφέρει το δελτίο τύπου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας για την παρουσία του Διευθύνων Σύμβουλου του Λιμένα της Ηγουμενίτσας κ. Αθανάσιου Πορφύρη, στο 3ο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Ferry Shipping Summit, που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ, με θέμα “Change crises to opportunities and climate friendly operation”στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου.

Έξω πάμε καλά, όπως θα έλεγε και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Γιατί στο εσωτερικό η εικόνα που παρουσιάζει το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, με ευθύνη της διοίκησης, είναι εντελώς διαφορετική.

Δε συνάδει η εικόνα του πράσινου λιμανιού, με την παρουσία εντός του λιμένα, δραστηριότητας μεταφοράς χύδην αδρανών υλικών.

Παρά τις αντιδράσεις φορέων και κατοίκων, με απόφαση της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε., από το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε η φόρτωση αδρανών υλικών από τις ράμπες 3 και 4, που βρίσκονται δίπλα στον αστικό ιστό αλλά και δίπλα στα επιβατικά πλοία και τα ...κρουαζιερόπλοια.

Δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε εάν έχουν ληφθεί όλες οι απαραίτητες περιβαλλοντικές άδειες για αυτή τη δραστηριότητα. Σε αυτό θα πρέπει να μας απαντήσει η διοίκηση του λιμανιού.


Με βάση την ισχύουσα νομοθεσία η συγκεκριμένη δραστηριότητα κατατάσσεται στην 3η Ομάδα «Λιμενικά έργα», με α/α 2 «Λιμένες και λιμενικές εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης βιομηχανικών δραστηριοτήτων (π.χ. εξυπηρέτηση βιομηχανικών εγκαταστάσεων, διακίνηση καυσίμων, πετροχημικών ή χημικών προϊόντων, διακίνηση τοξικών και επικινδύνων φορτίων, διακίνηση λατομικών υλικών κ.ά.).», κατηγορία Α.

Σύμφωνα με αυτή θα πρέπει:
o Να χρησιμοποιούνται κλειστά συστήματα συγκράτησης της σκόνης. o Να γίνεται χρήση κεκλιμένων καναλιών, κατάλληλα προσαρμοσμένων. Η πρακτική αυτή μειώνει πολύ τα επίπεδα σκόνης που οφείλονται στα μεγάλα φορτία και το ύψος της ελεύθερης πτώσης του κάθε φορτίου. 
o Οι χοάνες των μεταφορικών ταινιών θα πρέπει να καλύπτονται και η εκφόρτωση να γίνεται μέσω στομίων εφοδιασμένων με κατάλληλες προστατευτικές ποδιές. 
o Ανάλογα με την περίπτωση μπορεί να συμπιέζεται η σκόνη με ψεκασμό με νερό, ορυκτό λάδι ή άλλα μέσα. 
o Να αποφεύγεται η απ' ευθείας ρίψη του χύδην υλικού στα αμπάρια, διότι δημιουργούνται μεγάλες ποσότητες σκόνης. Είναι προτιμότερο να αδειάζουν το φορτίο τα φορτηγά πρώτα σε κλειστές μεταφορικές ταινίες, οι οποίες με τη σειρά τους θα το αδειάζουν στα αμπάρια.

Πάντως κατά τη διάρκεια που βρισκόμασταν στο λιμάνι για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, δεν είδαμε να τηρείται τίποτα από όσα προβλέπει η νομοθεσία, παρά να γίνεται απ' ευθείας ρίψη του χύδην υλικού στα αμπάρια του πλοίου Γρηγόρης Μ.
Read More »
Το "πράσινο λιμάνι" και τα αδρανή υλικά Το "πράσινο λιμάνι" και τα αδρανή υλικά Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ένταση και βαρείς χαρακτηρισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο (+BINTEO)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Ηγουμενίτσα: Ένταση και βαρείς χαρακτηρισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο (+BINTEO)


Με ένταση και βαρείς χαρακτηρισμούς και δηλώσεις μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Γόγολου και Ηλία Λώλη ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ηγουμενίτσας πριν λίγη ώρα.

Παρόλο που στα περισσότερα θέματα υπήρχε ομοφωνία, όταν έφτασε η συζήτηση στο τελευταίο θέμα της συνεδρίασης που αφορούσε την "Κατανομή Γ’ δόσης 2021 στις σχολικές επιτροπές Α’βάθμιας και Β’βάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ηγουμενίτσας, για κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων αρμοδιότητάς τους και αποζημίωσης εθελοντών σχολικών τροχονόμων" με εισηγητή τον Ηλία Λώλη, με την ιδιότητα του Προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, ο κ. Γόγολος διαφώνησε όχι επί του περιεχομένου, αλλά με το αίτημα να αλλάξει ο εισηγητής, δηλαδή ο Η. Λώλης.


Εδώ και λίγο καιρό οι δύο σύμβουλοι βρίσκονται σε μια κόντρα, η οποία έχει μάλλον προσωπικά αίτια και όχι πολιτικά, δεδομένου ότι δεν έχουν εκφραστεί ακόμη δημόσια...
Αυτή τη φορά όμως η κόντρα τους έφτασε το επίπεδό τους...

Στο άκουσμα του αιτήματος του κ. Γόγολου, ο κ. Λώλης σήκωσε το γάντι, φτάνοντας να λέει στον αντίπαλό του: "Αν μιλήσω εγώ, θα φύγεις από την Ηουμενίτσα" και ο κ. Γόγολος να απαντά: "Θα έπρεπε να ντρέπεσαι ρε γάϊδαρε με δίπλωμα..."!

 Το βίντεο διακόπηκε απότομα από το χειριστή του Δήμου Ηγουμενίτσας κι όχι από εμάς.


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ένταση και βαρείς χαρακτηρισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο (+BINTEO) Ηγουμενίτσα: Ένταση και βαρείς χαρακτηρισμοί στο Δημοτικό Συμβούλιο (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Για τους 49 εκτελεσθέντες - Του Άλκη Φάτσιου

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Για τους 49 εκτελεσθέντες - Του Άλκη ΦάτσιουΓια την ΠΑΡΑΜΥΘΙΆ μου...
Για τους τότε εκτελεσθέντες
δικούς μου ανθρώπους ...
Για τους τότε εκτελεσθέντες
ανθρώπους ΟΛΩΝ μας...
29/9/1943
Μια μαύρη μέρα για την Παραμυθιά μου , μια μαύρη μέρα για τον τόπο μου ... για την Θεσπρωτία μας ...
Οι κατακτητές Γερμανοί , τα ανθρωπόμορφα αυτά ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ - ΝΑΖΙΣΤΙΚΆ κτήνη , ΕΚΤΕΛΟΎΝ 49 προκρίτους. ΕΚΤΕΛΟΎΝ 49 Παραμυθιωτες , διαλεγμενους με περισσό ζήλο , έτσι ώστε , όχι μόνο να ορφανεψουν οικογένειες , αλλά να ορφανεψει - ΚΥΡΙΩΣ - η ΠΌΛΗ ολόκληρη . Παράλληλα στόχος ήταν και η διάχυση φόβου στον ντόπιο πληθυσμό , έτσι ώστε να μη βοηθούν τις αντάρτικες ομάδες ΕΔΕΣ και ΕΛΑΣ, που είχαν αρχίσει έντονα πλέον να μάχονται τους Γερμανούς φασίστες .
Μετά την συνθηκολόγηση της Ιταλίας την 8/9/1943 , οι Γερμανικές δυνάμεις κατοχής που αντικατέστησαν τους Ιταλούς ως κατακτητές στην Θεσπρωτία , επεδοθηκαν με ιδιαίτερη ΒΑΝΑΥΣΌΤΗΤΑ , ΣΚΛΗΡΌΤΗΤΑ και ΒΑΡΒΑΡΌΤΗΤΑ , με εκκαθαριστικές επιχειρήσεις ενάντια στον ντόπιο πληθυσμό , στις ζωές και στις σοδειές τους , έτσι ώστε να μη μπορούν να βοηθούν τους αντάρτες , διασπειροντας παντού τον φόβο ... τον φόβο για ΟΛΑ ... Οι φασιστικές δυνάμεις των Γερμανών ναζιστών , εφαρμόζουν επίσης - με ιδιαίτερη πάντα ΣΚΛΗΡΌΤΗΤΑ - την τακτική των αντιποίνων . Έτσι στις 10/9/1943 , η Γερμανική Διοίκηση Ηπείρου που έδρευε στα Γιάννενα , εξέδωσε διαταγή , σύμφωνα με την οποία για κάθε Γερμανό στρατιώτη , που θα πάθαινε οτιδήποτε ή οποιαδήποτε βλάβη από την δράση των ανταρτών , θα εκτελούνταν 10 Έλληνες πολίτες .
Έτσι λοιπόν μετά την εκτέλεση από τους αντάρτες 6 Γερμανών ( 5 στρατιώτες και 1 αξιωματικός ) στη Σκάλα της Παραμυθιάς , με βάση την προαναφερόμενη διαταγή , συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν οι 49 πρόκριτοι της Παραμυθιάς , από το Γερμανικό Απόσπασμα ... σκορπίζοντας θρήνο και τρόμο σε όλη την περιοχή . Σκοτεινός και προδοτικός ο ρόλος Ελλήνων συνεργατών των κατακτητών - όχι μόνο στην παραπάνω εκτέλεση και ούτε βεβαίως μόνο στην περιοχή μας - πολλοί από αυτούς , μετά την απελευθέρωση είτε διαπομπεύθηκαν από τον ντόπιο πληθυσμό , είτε εκτελέστηκαν από τις αντάρτικες ομάδες πατριωτών .
Με το κείμενο μου αυτό, όπως γίνεται αντιληπτό , δεν σκοπεύω να αναφερθώ αναλυτικά σε περισσότερες ιστορικές λεπτομέρειες .. Ίσως μια άλλη φορά ..
Σήμερα θα περιοριστω σε μία ΕΥΛΑΒΙΚΉ ΥΠΌΜΝΗΣΗ του στυγερου εκείνου εγκλήματος , αποτοκου της φασιστικής και ναζιστικής θηριωδίας , με απόδοση τιμής σε όλους τους εκτελεσθέντες ...
Κλείνω αυτό το σημείωμα αισθανόμενος να με κατακλύζει μια αδηριτη ανάγκη και ως ελάχιστη τιμή στους εκτελεσθέντες , να με ωθεί να φωνάξω με όλη μου την δύναμη : Πολεμήστε παντού τον φασισμό . Ο φασισμός από όπου και αν εκπορεύεται , είτε από λευκό είτε όχι , ντόπιο , Έλληνα ή ξένο , από Ορθόδοξο στο θρήσκευμα ή Μουσουλμάνο , ή Καθολικό , ή άθεο ή οτιδήποτε άλλο , ο φασισμός αυτός δεν είναι απλά ΚΑΤΑΚΡΙΤΕΟΣ και ΑΠΆΝΘΡΩΠΟΣ ... ΠΡΈΠΕΙ να ΑΦΑΝΙΣΘΕΙ , ΠΡΈΠΕΙ να ΤΣΑΚΙΣΤΕΙ , όποιο προσωπείο και αν έχει , όποια μορφή και αν παίρνει , όποιον μανδύα κι αν φοράει ...
Ο δρόμος , το ξέρω , είναι μακρύς , ο αγώνας δύσκολος και συνεχής ... Όμως πιστέψτε με , αξίζει . Είναι δε ο ελάχιστος φόρος τιμής στους 49 εκτελεσθέντες .
27/9/2021. ΆΛΚΗΣ ΦΑΤΣΙΟΣ
Ηγ/τσα. Δικηγόρος
Read More »
Για τους 49 εκτελεσθέντες - Του Άλκη Φάτσιου Για τους 49 εκτελεσθέντες - Του Άλκη Φάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Νέο ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Ελέας

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021
Νέο ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου ΕλέαςΗ Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας σας ενημερώνει ότι ο αρχαιολογικός χώρος Ελέας, από την Παρασκευή, 01.10.2021, θα λειτουργεί με νέο ωράριο ώστε να εξυπηρετούνται και οι επισκέψεις σχολικών μονάδων, σύμφωνα με τα παρακάτω:
• Πέμπτη έως Κυριακή: 08:30-15:30
• Δευτέρα έως Τετάρτη: κλειστός
Η προσέλευση των επισκεπτών επιτρέπεται έως και δεκαπέντε (15΄) λεπτά πριν τη λήξη του ωραρίου.
Read More »
Νέο ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Ελέας Νέο ωράριο λειτουργίας του Αρχαιολογικού χώρου Ελέας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Σεπτεμβρίου 28, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες