Δέκα πράγματα που έμαθα ή επιβεβαίωσα τη χρονιά που πέρασε - Της Βασιλικής Πάντου

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019#1. Η μόνη μας περιουσία είναι όσοι αγαπάμε και μας αγαπούν.

#2. Το καλοκαίρι είναι πάντα πιο υποφερτό από το χειμώνα.

#3. Σε μια εποχή με πολύ μετριότητα τα αληθινά πρόσωπα και οι σπουδαίες προσωπικότητες θα λάμπουν και φεγγοβολούν ότι κι αν συμβαίνει γύρω τους.

#4. Η αλληλεγγύη είναι το μόνο αντίδοτο στη βαρβαρότητα.

#5. Πόσο δύσκολο πράγμα είναι η συνεργασία και η συνεννόηση;

#6. Αλλά τελικά πόσο όμορφα πράγματα μπορείς να δημιουργήσεις όταν τελικά σε μια ομάδα πετύχεις και τα δύο!

#7. Δεν ξέρω αν η ελληνική τηλεόραση καθρεφτίζει την ελληνική κοινωνία ή το ανάποδο, πάντως και στις δυο περιπτώσεις τα είδωλα είναι θολά, σκονισμένα. Και σίγουρα όχι υγιή.

#8. Οι μικρές αποδράσεις, οι βόλτες στην πόλη, οι συναρτήσεις με φίλους, είναι ένας ασφαλής τρόπος για να κρατιέσαι σε φόρμα έμπνευσης. Μοιάζουν με τις ανάσες μετά από μεγάλες βουτιές στο βυθό.

#9. Νομίζω ότι η Ηγουμενίτσα είναι η πιο φωτογραφημένη πόλη της Ελλάδος από τους ιδίους τους κατοίκους της. Κι αυτό αποτελεί απόδειξη πως την αγαπάμε αυτήν τη πόλη.

#10. Χρειαζόμαστε επειγόντως σαν πόλη ένα αισιόδοξο αφήγημα. Ρεαλιστικό και σίγουρα όχι από αυτά που μέχρι τώρα μας αφηγούνται.

Βασιλική Πάντου
Υποψήφια Δημ. Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
Δέκα πράγματα που έμαθα ή επιβεβαίωσα τη χρονιά που πέρασε - Της Βασιλικής Πάντου Δέκα πράγματα που έμαθα ή επιβεβαίωσα τη χρονιά που πέρασε - Της Βασιλικής Πάντου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:
Δευτέρα (14-01-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φοινίκι – Δάφνη – Άνω Ξέχωρο – Ριζό (Αράχωβα) – Κοκκινολιθάρι – Νεροχώρι - Κεραμίτσα- Αχουρία Κεραμίτσας – Μαλούνι - Αχούρια Μαλουνίου.
Τρίτη (15-01-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
Τετάρτη (16-01-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00 ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
Πέμπτη (17-01-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλάτανος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.
Παρασκευή (18-01-2019) και ώρες από 18:00 έως 01:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
Κυριακή (20-01-2019) και ώρες από 08:00 έως 15:00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.
Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019 Rating: 5

KKE ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Για την κακοκαιρία

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019Κυβέρνηση, Περιφέρεια και δημοτικές αρχές δεν έχουν κανένα άλλοθι!

Περιοχές και ολόκληρος σχεδόν ο δήμος Ζίτσας στο σκοτάδι, χωριά χωρίς ρεύμα, περιοχές της πόλης χωρίς νερό, προβλήματα στους οδικούς άξονες. Λαϊκά νοικοκυριά με ανέργους, χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους να τους έχει κοπεί το ρεύμα, να μην μπορούν να προμηθευτούν το πανάκριβο πετρέλαιο για να ζεσταθούν.

Αυτές είναι μερικές από τις εικόνες του κύματος κακοκαιρίας που έπληξε την ΗΠΕΙΡΌ και γενικότερα την χώρα μας. Εικόνες που ξεσκεπάζουν τα περί «ετοιμότητας του κρατικού μηχανισμού» που διακινούσε τις προηγούμενες μέρες η κυβέρνηση, διαμορφώνοντας μάλιστα κλίμα «ακραίων φαινομένων».

Τα προβλήματα όμως δεν έπεσαν από τον ουρανό. Η έλλειψη υποδομών, προσωπικού και επάρκειας σε εξοπλισμό, σε όλη την κλίμακα του κρατικού μηχανισμού που έχει τραγικές συνέπειες για τα εργατικά - λαϊκά στρώματα, δεν μπορεί να υπερνικηθεί από τις φιλότιμες προσπάθειες των εργαζομένων στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην Περιφέρεια, στους δήμους, στην Πολιτική Προστασία.

Τα προβλήματα που υπήρξαν στους εθνικούς οδικούς άξονες είναι το αποτέλεσμα της ιδιωτικοποίησης των δρόμων, αφού λόγω κόστους οι εταιρείες που τους εκμεταλλεύονται δεν διαθέτουν τα αναγκαία ποσά και μέσα για τη συντήρηση και τον καθαρισμό τους σε περίπτωση κακοκαιρίας, παρά την τεράστια κερδοφορία τους, που θα μεγαλώσει κι άλλο από την επικείμενη αύξηση των διοδίων. Ταυτόχρονα οι επιχειρηματικοί όμιλοι που διαχειρίζονται τις εθνικές οδούς όλης της χώρας για να διατηρήσουν αλώβητα τα κέρδη τους προχωρούν σε αυξήσεις διοδίων. Ήδη αυξήθηκαν τα διόδια στην γέφυρα του Ρίου ενώ μεγάλες θα είναι οι αυξήσεις στην Εγνατία Οδό έως και 150% που προσωρινά έχουν «παγώσει».

Από την άλλη η κυβέρνηση και ο κρατικός μηχανισμός «απογειώνουν» τη λογική της «ατομικής ευθύνης», πετώντας το μπαλάκι στους εργαζόμενους και στο λαό για να προστατευτούν από τα καιρικά φαινόμενα, να μετακινηθούν από και προς τη δουλειά τους, να ταξιδέψουν στο εθνικό δίκτυο.

Η πείρα και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ αποδεικνύει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη για το κεφάλαιο και ταυτόχρονα ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Η «γύμνια του κράτους», που διαπιστώνει ο λαός, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις μεγάλης ανάγκης, δεν είναι παροδικό, ούτε έκτακτο φαινόμενο. Δεν οφείλεται σε «ανοργανωσιά» και «ανικανότητα».

Οφείλεται στο γεγονός ότι το αστικό κράτος δεν υπηρετεί τις ανάγκες του λαού, αλλά των λίγων εκμεταλλευτών του. Γι' αυτό άλλωστε αποδεικνύεται ικανότατο όταν πρόκειται να ψηφίσει ή να εφαρμόσει αντιλαϊκούς - αντεργατικούς νόμους, όχι όμως για να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία του λαού, να ικανοποιήσει ακόμα και στοιχειώδεις ανάγκες του...

Για την κατάσταση αυτή ιδιαίτερες είναι οι ευθύνες τόσο της Περιφέρειας ΗΠΕΙΡΟΥ όσο και των δημοτικών αρχών που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική και νοιάζονται για τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματιών. Αυτό που χρειάζεται τώρα είναι να ενταθεί ο αγώνας για μέσα, σχέδιο και υποδομές προστασίας και ανακούφισης του λαού. 
 
Να διεκδικήσουμε ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και το δρόμο ανάπτυξης που υπηρετεί το κεφάλαιο:
· Την κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ στα καύσιμα της εργατικής - λαϊκής οικογένειας και των φτωχών αγροτών.
· Την αύξηση του επιδόματος θέρμανσης
· Καμιά διακοπή ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά. Φθηνό ρεύμα για το λαό.
· Τον εφοδιασμό με το αναγκαίο πετρέλαιο όλα τα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί, τα Κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της περιοχής.
· Την εξασφάλιση των αναγκαίων για τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής.
· Την κατάργηση του σημερινού αφορολόγητου καθεστώτος για τα εφοπλιστικά καύσιμα και άλλους μεγαλοεπιχειρηματίες.
· Την άμεση πάταξη του λαθρεμπορίου με τεχνικά και οργανωτικά μέτρα, επικεντρώνοντας στα διυλιστήρια, στη χονδρική εμπορία, στα εφοπλιστικά καύσιμα και στις εξαγωγές.
· Αύξηση της φορολογίας στα κέρδη των μονοπωλίων και των μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των πετρελαιοειδών.
Read More »
KKE ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Για την κακοκαιρία KKE ΤΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ - Για την κακοκαιρία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019 Rating: 5

Aστυνομικός της Δ.Α Θεσπρωτίας έγραψε υπέροχα τραγούδια

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019
Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν το να έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε ενδιαφέρουσες δημιουργίες και επιτεύματα αστυνομικών που δραστηριοποιούνται σε χώρους που δεν σχετίζονται με τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα, αποτελεί πάντα ξεχωριστή χαρά.
Αυτή τη φορά, ο λόγος για τον κ. Δημήτρη Τσουμέτη που υπηρετεί στη Δ.Α Θεσ/τιας και όπως πληροφορούμαστε, ασχολείται με την στιχουργική.
Έχουν κυκλοφορήσει 2 cd το πρώτο τιτλοφορείται: "Ο Έλληνας Της Ξενιτιάς" - με στίχους του Δημήτρη Τσουμέτη σε 2 τραγούδια και το δεύτερο τιτλοφορείται: "Θαλασσινές Διαδρομές" με στίχους του σε 3 τραγούδια.
Όπως μας διευκρινίζει ο κος Τσουμέτης, η στιχουργική αποτελεί για αυτόν το χόμπι του  και είναι μία από τις μεγάλες του αγάπες.
Δείτε βίντεο από τα υπέροχα και εξαιρετικά τραγούδια του:

Ο Δρόμος για την Ξενιτιά

Απο το άλμπουμ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣΕρμηνεία ΘΩΜΑΣ ΤΣΙΒΓΕΛΗΣ, μουσική ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στίχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ 


ΞΕΝΙΤΕΜΕΝΗ ΑΓΑΠΗ

Απο το άλμπουμ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΞΕΝΙΤΙΑΣΕρμηνεία ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΛΑΣ, μουσική ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στίχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ 


ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣ ΤΗΝ ΘΑΛΑΣΣΣΑ
Απο το άλμπουμ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Μουσική ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ- στίχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ- ερμηνεία ΡΑΝΙΑ ΤΕΚΟΥ

ΤΟ ΣΑΛΠΑΡΙΣΜΑ
Απο το αλμπουμ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Μουσική ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στίχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ, ερμηνεία ΤΕΤΗ ΡΕΝΕΖΗ 

Ο ΜΟΝΑΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΝΑΥΤΙΚΟΣ
Από το άλμπουμ ΘΑΛΑΣΣΙΝΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ: Μουσική ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ, στίχος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΟΥΜΕΤΗΣ, ερμηνεία ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΩΣΤΑΚΗ
Read More »
Aστυνομικός της Δ.Α Θεσπρωτίας έγραψε υπέροχα τραγούδια Aστυνομικός της Δ.Α Θεσπρωτίας έγραψε υπέροχα τραγούδια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019 Rating: 5

Παραιτήθηκε ο Πάνος Καμμένος για το Μακεδονικό

Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019

Μετά από μία σύντομη συζήτηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου έληξε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, η οποία άρχισε τον Σεπτέμβριο του 2015 έως σήμερα.

Εξερχόμενος ο Πάνος Καμμένος του Μεγάρου Μαξίμου δήλωσε λακωνικά «εξήγησα στον πρωθυπουργό πως για το Μακεδονικό θέμα οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση» και πρόσθεσε λίγο αργότερα πως «λεπτομέρειες για τις κινήσεις του ιδίου και των ΑΝΕΛ θα δοθούν στην προγραμματισμένη συνέντευξη Τύπου στις 12.00».

Στις 10.28 πέρασε το κατώφλι του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Εθνικής Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, όπου είχε κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.
 
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, ο πρωθυπουργός επικοινώνησε το μεσημέρι του Σαββάτου με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον κάλεσε να συναντηθούν σήμερα το πρωί.

Μετά το τέλος της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου, ο κ. Καμμένος έχει προγραμματίσει να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στις 12.00 στο ξενοδοχείο Royal Olympic Hotel στους Στύλους του Ολυμπίου Διός.
Read More »
Παραιτήθηκε ο Πάνος Καμμένος για το Μακεδονικό Παραιτήθηκε ο Πάνος Καμμένος για το Μακεδονικό Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Ιανουαρίου 13, 2019 Rating: 5

Σελίδες