Δημήτρης Γκαμπρέλας: "Κανένας νομός και καμία περιοχή στην εγκατάληψη και την μιζέρια"

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019

Read More »
Δημήτρης Γκαμπρέλας: "Κανένας νομός και καμία περιοχή στην εγκατάληψη και την μιζέρια" Δημήτρης Γκαμπρέλας: "Κανένας νομός και καμία περιοχή στην εγκατάληψη και την μιζέρια" Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Παραμυθιά: Δημοτική επιχορήγηση 15.000€ σε αθλητικούς συλλόγους

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019


Tην επιχορήγηση των αθλητικών συλλόγων του δήμου Σουλίου αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση.

Το συνολικό ποσό των 15.000€, θα δοθεί ως εξής:

ΑΜΑΖΟΝΕΣ 1.750,00 €
ΣΟΥΛΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 5.000,00 €
ΘΥΕΛΛΑ ΓΚΡΙΚΑΣ ΨΑΚΑΣ 1.500,00 €
ΚΑΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 2.750,00 €
ΑΟ ΔΟΞΑ ΓΑΡΔΙΚΙΟΥ 2.000,00 €
ΣΚΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ 2.000,00 €

Η καταβολή της επιχορήγησης θα πραγματοποιηθεί εφ’ όσον προσκομισθούν τα εξής δικαιολογητικά:
1.Καταστατικό του συλλόγου. Η έδρα του συλλόγου πρέπει να βρίσκεται εντός του Δήμου. Το καταστατικό με πρόσφατη βεβαίωση του Γραμματέα του Πρωτοδικείου ότι έχει εγγραφεί (καταχωρηθεί) στο βιβλίο Σωματείων.
2. Βεβαίωση αθλητικής αναγνώρισης και ενημερότητας από την Περιφέρεια
Read More »
Παραμυθιά: Δημοτική επιχορήγηση 15.000€ σε αθλητικούς συλλόγους Παραμυθιά: Δημοτική επιχορήγηση 15.000€ σε αθλητικούς συλλόγους Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του Α' Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019


Την Παρασκευή το πρωί οι μαθητές της Γ' τάξης του Α' Δημοτικού Σχολείου μας μαζί με τους δασκάλους τους Καλογήρου Θάλεια και Παλπάνη Στέργιο στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Μελέτης Περιβάλλοντος αλλά και του περιβαλλοντικού προγράμματος για την ανακύκλωση που υλοποιούν, επισκέφθηκαν το Δημαρχιακό Μέγαρο.
Στην είσοδο του Δημαρχείου τους υποδέχθηκε με χαρά ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος και και ο επιστημονικός σύμβουλος του δήμαρχου κ. Ντάνης Γεώργιος !!!
Στη συνέχεια οι μαθητές οδηγήθηκαν από τον δήμαρχο στο γραφείο του όπου και του ανέφεραν μια σειρά από αιτήματα μεταξύ άλλων και τη βοήθειά του στο πρόγραμμα της ανακύκλωσης !!!
Ο δήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα τους τυπώσει 100 αφίσες και έντυπο υλικό για την ανακύκλωση!
Τέλος τους έδωσε και 200 σακούλες ανακύκλωσης όπου οι μαθητές θα τις χρησιμοποιούν για τις ανάγκες τους προγράμματος!!!
Αργότερα ο κ. Ντάνης μαζί με την πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής του Δήμου κα. Χριστίνα Τζέλλου ξενάγησαν τους μαθητές στους χώρους του Δημαρχείου και εκεί οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών τους εξήγησαν για τις αρμοδιότητες της κάθε υπηρεσίας.
Ευχαριστούμε τον δήμαρχο και το προσωπικό του δήμου για την άριστη φιλοξενία αλλά και την υπομονή που είχαν να απαντήσουν με αγάπη σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών μαθητών !!!

Για το 1o Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας
Ο Διευθυντής Κύλλας Γεώργιος
Read More »
Επίσκεψη του Α' Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Επίσκεψη του Α' Δημοτικού Σχολείου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος που λεηλατούσε τα παγκάρια εκκλησιών

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019


Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από τις έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, υποθέσεις διαρρήξεων – κλοπών σε εκκλησίες, που έγιναν στην περιοχή της Ηγουμενίτσας.

Για τις υποθέσεις αυτές, εντοπίστηκε και συνελήφθη χθες (16-04-2019) το πρωί στην Ηγουμενίτσα, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, ένας 26χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, που διεξήχθη και μετά από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, διαπιστώθηκε ότι ο δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 16-02-2019 έως 16-04-2019, διέπραξε στην περιοχή της Ηγουμενίτσας τις παρακάτω διαρρήξεις - κλοπές:

· διέρρηξε τρεις φορές τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στην Ηγουμενίτσα, απ’ όπου αφαίρεσε, χρηματικά ποσά από το παγκάρι,

· διέρρηξε δύο φορές τον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στη θέση Πυρί Ηγουμενίτσας, χωρίς να αφαιρέσει κάτι,

· διέρρηξε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας, απ’ όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό από το παγκάρι,

· αποπειράθηκε να διαρρήξει το εξωκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο Λαδοχώρι Ηγουμενίτσας, έγινε όμως αντιληπτός και τράπηκε σε φυγή. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος που λεηλατούσε τα παγκάρια εκκλησιών Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη 26χρονος που λεηλατούσε τα παγκάρια εκκλησιών Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου με τον νέο Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019


Τον νέο Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος και συντοπίτη μας κ. Μάκη Κιάμο υποδέχθηκε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου κ. Ιωάννης Λώλος. 
 
Στο πλαίσιο της εθιμοτυπικής συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους απανταχού Ηπειρώτες, ενώ αμφότεροι δήλωσαν ότι με όραμα και μεράκι θα εμβαθύνουν τη συνεργασία τους, ώστε να πάει η Ήπειρος μπροστά.

Κοινός στόχος και των δύο είναι η Ηπειρώτικη φλόγα να μείνει άσβεστη, μεταλαμπαδεύοντας στη νέα γενιά την πολιτισμική και ιστορική της παρακαταθήκη.
Read More »
Συνάντηση Λώλου με τον νέο Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος  Συνάντηση Λώλου με τον νέο Πρόεδρο της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019

Τη Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου της Δημοτικής Ενότητας Παραμυθιάς, επισκέφθηκε την Τρίτη 16 Απριλίου 2019, ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Τόπος Αξιών», Νικόλας Κάτσιος, συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του. Τον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου υποδέχθηκαν οι πρόεδροι της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου, του τοπικού Λαογραφικού Μουσείου, του Πολιτιστικού Συλλόγου της περιοχής, μαζί με μέλη των διοικήσεων των ανωτέρω φορέων.

Πρώτος σταθμός της επίσκεψης ήταν το Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου το οποίο από το 1999 αναδεικνύει την τοπική παράδοση της περιοχής, στηρίζοντας τον τουριστικό χαρακτήρα του δήμου Σουλίου. Ο Ν. Κάτσιος συνεχάρη τη διοίκηση του Μουσείου για το σπουδαίο έργο που επιτελεί, άκουσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και δεσμεύτηκε, ως νέα δημοτική αρχή να λύσει το ζήτημα της αποπεράτωσης των κτιριακών εργασιών και το ζήτημα της φύλαξης. Χαρακτηριστικά ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου τόνισε ότι: «Ο δήμος μας θα σταθεί αρωγός στο Λαογραφικό Μουσείο Νεοχωρίου, καθώς αποτελεί έναν πολύτιμο πολιτιστικό πόρο που με σχέδιο και προγραμματισμό θα ενισχύσει στην πράξη την αύξηση της επισκεψιμότητας του, την προσέλκυση επισκεπτών στην περιοχή και θα τονώσει το τουριστικό προφίλ του δήμου Σουλίου».

 
Στη συνάντηση με τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Νεοχωρίου, ο Ν. Κάτσιος ζήτησε τη στήριξή τους, ώστε με βάση ένα συγκροτημένο σχέδιο και με τη συνεργασία του δήμου Σουλίου και των πολιτιστικών φορέων του δήμου Σουλίου να διοργανώνονται δράσεις και εκδηλώσεις ανάδειξης της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας, που θα προωθούν με όρους εξωστρέφειας ένα ισχυρό branding.

 
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νεοχωρίου ενημέρωσε τον υποψήφιο δήμαρχο για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι της περιοχής, με κυριότερο την αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, με τον Ν. Κάτσιο να του αναλύει τις δεσμεύσεις για τη συνεργασία της νέας δημοτικής αρχής με τις Δημοτικές Κοινότητες στο δήμο Σουλίου. Ο υποψήφιος δήμαρχος Σουλίου, αφού δεσμεύτηκε για την άμεση αλλαγή του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης, στάθηκε ιδιαίτερα στη νέα εποικοδομητική σχέση συνεργασίας της δημοτικής αρχής με τις Δημοτικές Κοινότητες, που θα ξεκινήσει από τον προσεχή Σεπτέμβριο υπογραμμίζοντας ότι: «Ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων είναι σημαντικός στην επίλυση της εξίσωσης που σχετίζεται με την εύρυθμη λειτουργία του δήμου, με τη διαρκή αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και με τη διαδικασία αναπτυξιακής ανασυγκρότησης στο δήμο Σουλίου. Για τη νέα δημοτική αρχή ο ρόλος των Δημοτικών Κοινοτήτων δεν θα είναι περιφερειακός αλλά ουσιαστικός. Η κατάρτιση του προϋπολογισμού, η κατάρτιση του επιχειρησιακού και τεχνικού προγράμματος του δήμου και η απόδοση των πόρων –μεταξύ άλλων- θα πάψουν να είναι έννοιες ξένες προς τις ίδιες τις Δ.Κ.».

Read More »
Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι Επίσκεψη του υποψήφιου δημάρχου Σουλίου Νικόλα Κάτσιου στο Νεοχώρι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Δημοτικά καταστήματα στην Νέα Σελεύκεια - Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019
Άλλη μια εικόνα εγκατάλειψης και καταστροφής της Δημοτικής περιουσίας.

Άλλη μια απόδειξη ότι οι τοπικοί άρχοντες είναι απλά διαχειριστές καταστάσεων με δημοσιοϋπαλληλική νοοτροπία, χωρίς όραμα και ηγετικά χαρίσματα, είναι η κατάσταση που επικρατεί στα δημοτικά καταστήματα που υπάρχουν στις καινούριες εργατικές κατοικίες στην Νέα Σελεύκεια, καθώς και στην πλατεία της πολυπληθούς αυτής τοπικής κοινότητας, εντός του χώρου του προαυλίου του Ιερού ναού.

Και, αν και, η ευθύνη κατανέμεται διαχρονικά, η απερχόμενη δημοτική αρχή στα τεσσεράμισι χρόνια διαχείρισης, και όχι διοίκησης του τόπου και εκμετάλλευσης της δημοτικής περιουσίας, δεν έκανε τίποτα απολύτως για να ανατρέψει την υφιστάμενη κατάσταση με αποτέλεσμα τα καταστήματα αυτά να αφεθούν στην μοίρα τους και να καταστρέφονται καθημερινά.

Χρονίζει λοιπόν η κατάσταση εγκατάλειψης των εν λόγω καταστημάτων, που αφενός θα εξυπηρετούσαν τους κατοίκους μιας πυκνοκατοικημένης περιοχής, αν λειτουργούσαν, και αφετέρου θα αξιοποιούνταν η δημοτική περιουσία.

Το ότι έγινε άγονη δημοπρασία στις 30 Ιανουαρίου 2018 δεν απαλλάσσει κανέναν των ευθυνών του. Δεν είναι όπως φαίνεται λογικό κάποιος σώφρων επιχειρηματίας να επενδύσει χρήματα σε κτίρια τα οποία είναι πλέον βανδαλισμένα και κατεστραμμένα.

Απλά, ως πόντιος Πιλάτος, η νυν Δημοτική Αρχή. θεώρησε ότι έκανε το καθήκον της το οποίο αρχίζει και τελειώνει σε μια δημοπρασία, χωρίς να επενδύσει ούτε ένα ευρώ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Καλές οι προεκλογικές φιέστες, οι κάθε λογής θεατρικές παραστάσεις κατόπιν εορτής, το δήθεν ενδιαφέρον για την χερσαία ζώνη, η άκαιρη και ανούσια προσπάθεια προβολής του τουριστικού προϊόντος, η βράβευση αθλητών για να βγάζουμε φωτογραφίες μαζί τους και τα ταξιδάκια στην Αθήνα για βραβεύσεις χωρίς κανένα αντίκρισμα, αλλά δεν οδηγούν πουθενά αν δεν γίνονται οι αντίστοιχες ενέργειες όταν πρέπει και όπως πρέπει.

Κανένα άλλοθι των φορέων που εμπλέκονται δεν μπορεί να καλύψει όσους με πράξεις ή με παραλείψεις άφησε να εξελιχτεί σε αυτό το σημείο, μια κατάσταση απόλυτης εγκατάλειψης και λεηλασίας της δημοτικής περιουσίας.

Το αν λειτουργήσουν τα δημοτικά αυτά καταστήματα, (που σημειωτέον το μεν ένα έχει καταπληκτική θεά, από το σημείο στο οποίο βρίσκεται, το δε άλλο είναι σε κεντρικό σημείο της κοινότητας), και θα προσέφεραν θέσεις εργασίας σε νέους την περίοδο που ο δείκτης ανεργίας και μηδενικής επιχειρηματικότητας έχει χτυπήσει κόκκινο, μάλλον δεν εντάσσεται στους προβληματισμούς των τοπικών αρχόντων.

Το ότι είναι ντροπή, πρακτικά και αισθητικά, για την περιοχή μας, μάλλον δεν τους αφορά.

Το ότι δημοτική περιουσία λεηλατήθηκε και λεηλατείται καθημερινά, μάλλον δεν τους αφορά.

Εκ του αποτελέσματος μάλλον όχι.

Θεοχάρης Δ Ιωάννης
Υποψήφιος Σύμβουλος Κοινότητας Ηγουμενίτσας
με τον συνδυασμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Read More »
Δημοτικά καταστήματα στην Νέα Σελεύκεια - Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη Δημοτικά καταστήματα στην Νέα Σελεύκεια - Άρθρο του Θεοχάρη Ιωάννη Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Νίκος Παππάς: Περιοδεία σε Γλυκή, Σκάνδαλο, Σεβαστό

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019


Την Τρίτη το πρωί στα χωριά Γλυκή, Σκάνδαλο και Σεβαστό είχαμε τη χαρά να υποδεχτούμε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς.
Με γνήσια ηπειρώτικη φιλοξενία οι κάτοικοι μας άνοιξαν τα σπίτια τους (τους ευχαριστούμε από καρδιάς), ώστε να διαπιστώσουμε ότι το πρόγραμμα για την δωρεάν πρόσβαση στα ελεύθερα κανάλια τηλεόρασης πηγαίνει καλά! Το μαύρο της Digea ανήκει στο χτες. 
Το πρόγραμμα είχε εξαγγελθεί από την Γλυκή τον Οκτώβρη του 2017, και φυσικά #ήταν_δίκαιο_και_πράξη!

Με την ευκαιρία, δείξαμε στον σ.Νίκο, τις ομορφιές του Αχέροντα και της καταπράσινης ανοιξιάτικης περιοχής, συζητήσαμε με κατοίκους πίνοντας και ένα καφεδάκι!
 
Μάριος Κάτσης
Read More »
Νίκος Παππάς: Περιοδεία σε Γλυκή, Σκάνδαλο, Σεβαστό Νίκος Παππάς: Περιοδεία σε Γλυκή, Σκάνδαλο, Σεβαστό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Σύλληψη δύο 35χρονων στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019
 
Στη σύλληψη δύο 35χρονων αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.
Συγκεκριμένα, σε διενεργηθέντα έλεγχο εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι επέδειξαν ταξιδιωτικά έγγραφα τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου σε έδαφος SCHENGEN και ότι υπήρχε καταχώρηση με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου τους σε έδαφος SCHENGEN.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Σύλληψη δύο 35χρονων στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη δύο 35χρονων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Απριλίου 18, 2019 Rating: 5

Σελίδες