https://picasion.com/
https://picasion.com/

Την Πέμπτη η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Την Πέμπτη η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα


Στο πλαίσιο προετοιμασίας της Εθνικής Συνδιάσκεψης της Νέας Δημοκρατίας, θα πραγματοποιηθεί η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη στη Θεσπρωτία την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 και ώρα 19:00 στο ξενοδοχείο ANGELIKA PALLAS στην Ηγουμενίτσα.

Η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη θα πραγματοποιηθεί με την παρουσία του πρώην Υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βουλευτή Κυκλάδων κ. Γιάννη Βρούτση, του Βουλευτή Θεσπρωτίας κ. Βασίλη Γιόγιακα και τη συμμετοχή των κομματικών στελεχών.

Η διοργάνωση των Νομαρχιακών Συνδιασκέψεων πρόκειται να αποτελέσει ένα οδοιπορικό προς το λαό, ένα πραγματικό άνοιγμα στην κοινωνία, μια γραμμή μάχης, που σφυρηλατεί την ενότητα και διευρύνει τις δυνάμεις της Παράταξης.
Read More »
Την Πέμπτη η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα Την Πέμπτη η Νομαρχιακή Συνδιάσκεψη της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο
Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας


Αγανακτισμένοι αλλά και εξοργισμένοι είναι πλέον οι κάτοικοι του παραδοσιακού και διατηρητέου οικισμού Πλαίσιο Φιλιατών, από την κατάσταση που επικρατεί στο χωριό με τις "αδέσποτες" αγελάδες, οι οποίες κυκλοφορούν ανεξέλεγκτες σε όλο το χωριό.

Τελευταίο κρούσμα που εξόργισε τους πιστούς αλλά και τον ιερέα του χωριού πατέρα Βασίλειο, σημειώθηκε την ημέρα της Πεντηκοστής, όταν αγελάδα εισέβαλε στο ιερό της εκκλησίας του χωριού.

Ο ίδιος περιέγραψε ως εξής το συμβάν: "Την ημέρα της Πεντηκοστής, πήγα να λειτουργήσω στην ενορία μου. Στον προαύλιο χώρο, βρήκα μια αγελάδα. Προσπάθησε επίτροπος να την απομακρύνει, αλλά αυτή εισέβαλε στο ναό και προχώρησε στο ιερό βήμα. Κατατρομακρατήθηκα. Δεν ήξερα τι να κάνω.Φοβήθηκα μήπως σμπαραλιάσει τα πάντα. Ευτυχώς έκανε μια περιφορά πέριξ της Αγίας Τραπέζης και απομακρύνθηκε. Η στενοχώρια μου ήταν μεγάλη. Είπα τον καημό μου στους ενορίτες μου. Με κατάλαβαν άραγε;". 

Επίσης, τα λιγοστά μικρά παιδιά που μένουν στο χωριό, είναι "γαζωμένα" από τσιμπήματα ψύλλων, τα οποία μεταφέρουν οι αγελάδες σε όλο το χωριό, με τους γονείς τους να σκέφτονται ακόμα και την υποβολή μηνύσεων κατά παντός υπευθύνου.

Και σαν να μην έφταναν αυτά, εδώ και δύο ημέρες, δίπλα από το εκκλησάκι των Αγίων Θεοδώρων, κείτεται ψόφια μία αγελάδα, με την μυρωδιά του σάπιου κρέατος να έχει κατακλύσει ολόκληρη την περιοχή.


Μάταια οι ενεργοί κάτοικοι του ιστορικού χωριού, προσπαθούν με δικά τους μέσα και εργασία να καθαρίσουν το χωριό, όπως έκαναν και εχτές που καθάρισαν την πηγή του χωριού αλλά και τα μοναδικής ομορφιάς και τεχνοτροπίας καλντερίμια του.


Σε λίγα λεπτά η "παρέλαση" των αγελάδων, άφησε και πάλι τα ίχνη τους και τη μυρωδιά τους.


Αλήθεια, τί κάνει για όλα αυτά τόσο το Υγειονομικό της Περιφέρειας, όσο ο Δήμος Φιλιατών και η Τοπική Κοινότητα Πλαισίου; 
Γιατί τα ζωντανά μπορεί να μην φταίνε αλλά αδέσποτα δεν είναι.

Read More »
Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας Δεν πάει άλλο η κατάσταση με τις "αδέσποτες" αγελάδες στο Πλαίσιο Εισέβαλαν μέχρι και στο ιερό της εκκλησίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ; ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ; 
ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ


Φαίνεται πως το μέγεθος, σε έκταση και πληθυσμό ενός Αυτοδιοικητικού Οργανισμού, αλλοιώνει χαρακτήρες , ιδεολογίες και συμπεριφορές.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η πολιτική στροφή 180ο του Δημάρχου Ιωάννου Λώλου.
Ο οποίος είχε κερδίσει τον σεβασμό , την αγάπη , την αναγνώριση μέχρις θαυμασμού, καθόλη την πολύχρονη θητεία του ως δήμαρχος του Καποδιστριακού Δήμου Μαργαριτίου.
Με ευγένεια, πολιτισμό, σεβασμό και απέραντη προσήλωση στις δημοκρατικές υποχρεώσεις κάθε εκπροσώπου εξουσία και τα δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και των φορέων που είτε τον εκπροσωπούν είτε τον εξυπηρετούν, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένα.
Δίκαια, λοιπόν, η έκπληξη μπροστά στην οποία βρίσκονται οι πολίτες του μεγάλου Καλλικρατικού Δήμου Ηγουμενίτσας (ακόμη δεν αντιδρά στην πρόταση μετονομασίας του σε Δήμο Θυάμιδος-Μαργαριτίου) για την δραματική αλλαγή της συμπεριφοράς του, χαρακτηρίστηκε οδυνηρή.
Κυρίως για τον ίδιο αλλά και τον θεσμό που κλήθηκε να υπηρετήσει.
Γιατί δείχνει πως ξέχασε ότι από την στιγμή που κάθησε στην βαριά πολυθρόνα της εξουσίας, είναι ο Δήμαρχος ΟΛΩΝ των πολιτών του Δήμου.
Άραγε όταν περπατάει στους δρόμους ή τις κοινότητες του Δήμου ή όταν πίνει τα τσίπουρά του (αυτό δεν είναι μομφή, αλλά έπαινος) με συμπολίτες του, άκουσε ποτέ κανέναν να τον αποκαλεί «δήμαρχέ μου» ή «δήμαρχέ τους»;
Όχι ασφαλώς!
Φοβάμαι πως ο Δήμαρχος άνοιξε τον ασκό του φιλότιμού του και από τότε επιτρέπει στον καθένα να τον εκμεταλλευτεί σε βαθμό υποψίας και ύποπτων συμφερόντων.
Ασφαλώς δεν εκλέχτηκε από τύχη στη θέση αυτή. Όλα τα παραπάνω προσόντα, μαζί με την εμπειρία του, έγειραν την πλάστιγγα προς το πρόσωπό του. Ούτε βέβαια ο χρόνος της παρούσας θητείας του, επιτρέπει στον καθένα να συμπεράνει πως είναι θύμα κοπώσεως.
Χρέος του, λοιπόν, είναι να κλειστεί για λίγα λεπτά (δεν θα χρειαστούν ώρες), για να κάνει την αυτοκριτική του. Θα διαπιστώσει ο ίδιος πως οφείλει να επανεξετάσει άμεσα τις θέσεις και τα πρόσωπα στα οποία έχει χαράξει τη στήριξη της πενταετούς του δημαρχιακής θητείας.
Ο συνετός δήμαρχος οφείλει να διοικεί δημοκρατικά, μα κυρίως σοφά. Ο σοφός δήμαρχος δεν ανοίγει μέτωπα με κανέναν, γιατί οφείλει να είναι δίκαιος.
Ο δίκαιος δήμαρχος δεν επιτρέπει «παράγκες» κανενός προσώπου ή συμφέροντος, γιατί λογοδοτεί στους δημότες.
Έτσι ο δήμαρχος θητείας και όχι ευκαιριών, δεν αρνείται ούτε για μια στιγμή τον ρόλο των Μέσων Ενημέρωσης, ούτε τους τον αφαιρεί. Ο οποίος ρόλος είναι, πέρα από την ενημέρωση, την επικοινωνία και την προβολή, και κριτικός, προς κάθε κατεύθυνση.
Ελπίζω να το αντιληφθεί σύντομα ο δήμαρχος.
Read More »
ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ; ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ ΜΕΤΩΠΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΜΕ ΜΜΕ;  ΟΔΥΝΗΡΗ (ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ) ΕΚΠΛΗΞΗ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Ιράν για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Ιράν για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας


Συνελήφθη, χθες (31-05-2015) το βράδυ στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 35χρονος υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για ληστεία σε βάρος 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αφγανιστάν.

Ειδικότερα, ο 21χρονος μετέβη στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και κατήγγειλε ότι χθες μετά τα μεσάνυχτα στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας, 35χρονος αλλοδαπός του επιτέθηκε με τη χρήση βίας και του αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, οι αστυνομικοί αναζήτησαν και εντόπισαν τον 35χρονο αλλοδαπό στην Ηγουμενίτσα, ο οποίος αναγνωρίστηκε από τον παθόντα ως ο δράστης της σε βάρος του ληστείας και συνελήφθη.

Το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο βρέθηκε στην κατοχή του δράστη και αποδόθηκε στον παθόντα.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Ιράν για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας Συνελήφθη 35χρονος υπήκοος Ιράν για ληστεία σε βάρος αλλοδαπού στο Λαδοχώρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Οι τομείς ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Οι τομείς ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών


Σας γνωρίζουμε ότι στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών , από το νέο σχολικό έτος 2015-2016, θα λειτουργήσουν οι παρακάτω τομείς ειδικοτήτων:
  • Πληροφορικής
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού
  • Γεωπονίας, Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής
  • Υγείας – Πρόνοιας
  • Αισθητικής – Κομμωτικής

Στην Β’ Τάξη δύναται να εγγράφονται:
  • μαθητές που έχουν προαχθεί από την Α’ Τάξη του Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου
  • κάτοχοι απολυτηρίου Γενικού ή Επαγγελματικού Λυκείου ή ισοτίμων με τα απολυτήρια αυτά τίτλων σπουδών 
Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών Τηλ./ Fax : 26640 22257 
Read More »
Οι τομείς ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών Οι τομείς ειδικοτήτων στο Επαγγελματικό Λύκειο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

ΥΠΟΨΙΕΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ & ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/1/2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΗΓ

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
ΥΠΟΨΙΕΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ & ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/1/2014
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΗΓ


Ασφαλώς και δεν διαφωνεί κανείς με κάθε έλεγχο και μάλιστα οικονομικό-διαχειριστικό, οποιασδήποτε δημόσιας Υπηρεσίας ή Οργανισμού.
Όμως χρονικά, η αίτηση κατάθεσης εγγράφων από τον κυβερνητικό (!) τοπικό βουλευτή, για τις απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών από τη διοίκηση του λιμανιού (ΟΛΗΓ), είναι βεβαιότατα ύποπτη και από δημοσιογραφικής πλευράς και άποψης, και ερευνητέα.
Αυτές τις υποψίες τις ενισχύει και η επιλογή της ημερομηνίας, από την οποία ζητούνται τα παραπάνω στοιχεία από τον τοπικό βουλευτή.

Ο οποίος, να σημειωθεί, από τις πρώτες ημέρες της βουλευτικοποίησής του, επισκέφθηκε το λιμάνι και του έγινε, σύμφωνα και με δικό του Δελτίου Τύπου, λεπτομερώς ενημέρωση.
Είναι δε βέβαιο, πως, αν σ’ αυτήν την λεπτομερή ενημέρωση δεν έχουν συμπεριληφθεί και οι απευθείας αναθέσεις, δεν θα ήταν δύσκολο για τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, να ζητήσει τα στοιχεία και να του δοθούν όλα και με κάθε λεπτομέρεια.
Άρα, αλλού πρέπει να στραφεί το ενδιαφέρον, το δημοσιογραφικό τουλάχιστον.
Όπως για παράδειγμα, στην εσωκομματική ΣΥΡΙΖΑϊκή κόντρα που καλά κρατεί στη Θεσπρωτία, μεταξύ των στελεχών, όπως αυτή αποκαλύφθηκε με την τέλεια ανάλυση εικόνας, κατά την προεκλογική περίοδο.
Όπως για παράδειγμα στη μοιρασιά των με αμοιβή και εξουσίες των τοπικών θέσεων σε Δ.Σ. Οργανισμών, Ιδρυμάτων και Επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστής είναι ο ΟΛΗΓ.
Όμως δίχως να αποκλειστούν και τα δυο αυτά παραδείγματα, οι γνωρίζοντες δίνουν έμφαση, στις δεσμεύσεις του τοπικού κυβερνητικού βουλευτή, που ανέλαβε σε μέλη του Δ.Σ. του ΟΛΗΓ, πριν λίγες ημέρες, όταν «ενόχλησε», με κυβερνητική ασφαλώς γραμμή και εντολή, έναν-έναν από αυτούς, προκειμένου να ψηφίσει (!) την απόφαση κατάθεσης των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΛΗΓ, στην Τράπεζα της Ελλάδος, για τις γνωστές ανάγκες (επικοινωνιακές και διαπραγματευτικές) της κυβέρνησης, για πληρωμή δανειακών υποχρεώσεων της χώρας στους «θεσμούς».
Το γεγονός αυτό δεν ενθουσίασε τους ευαισθητοποιημένους θεσπρωτούς πολίτες, ούτε για τον νεαρό τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, ούτε βέβαια για την (υποτιθέμενη; ) πρώτη αριστερή ελληνική κυβέρνηση.
Η υπόθεση θυμίζει παλαιότερες εποχές για τις οποίες πολλοί ντρέπονται και δεν θέλουν ούτε να τις θυμούνται.
Θα συνιστούσαμε στην ηγεσία του λιμανιού και κυρίως στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο , να δώσει στη δημοσιότητα όλες τις απευθείας αναθέσεις, όλων των εποχών και διοικήσεων, πριν ο τοπικός κυβερνητικός βουλευτής, ξεχρεώσει τα «γραμμάτια» της μαύρης για τον τόπο απόφασης, να δοθούν αλλού τα εκατομμύρια, αντί των αναπτυξιακών τοπικών έργων, που προορίζονταν (εμπορευματικό κέντρο, μαρίνα Ηγουμενίτσας, συνεδριακό-εκθεσιακό κέντρο).
 
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΙΤΑΝΗ
Read More »
ΥΠΟΨΙΕΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ & ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/1/2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΗΓ ΥΠΟΨΙΕΣ, ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ, ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ & ΑΝΕΞΗΓΗΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 1/1/2014 ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΚΑΤΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες, το τάγμα Νουρί Ντίνο και η αντίδραση του ΕΔΕΣ

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες, το τάγμα Νουρί Ντίνο και η αντίδραση του ΕΔΕΣ

Τμήμα Αλβανοτσάμηδων που επιθεωρείται από Γερμανό αξιωματικό


Απόσπασμα από το κείμενο του Αθανάσιου Γκότοβου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, "Τσάμηδες, ετερότητα και σύγκρουση" που είναι δημοσιευμένο στο Άρδην τ. 99 που κυκλοφορεί.

Παράλληλα με τον εξοπλισμό των χωριών της Θεσπρωτίας, αρχίζει να συγκροτείται το λεγόμενο τάγμα Nuri Dino, το οποίο καλείται να δράσει κυρίως στην περιοχή του Αργυροκάστρου. Γίνονται οι αναγκαίες συνεννοήσεις με τον αρμόδιο γερμανό στρατηγό, υπεύθυνο για την Αλβανία, ο οποίος στις 29.3.44 δίνει τη σχετική άδεια:
«Ο κ. Nuri Dino έχει την άδεια να συγκροτήσει ένα εθνικό αλβανικό στρατιωτικά οργανωμένο τάγμα επιστράτων εθελοντών στην περιοχή Αργυροκάστρου με σκοπό να πολεμήσει εναντίον των κομμουνιστών ανταρτών της περιοχής. Η επαφή με τους εγγύς ευρισκόμενους διοικητές των γερμανικών δυνάμεων είναι απαραίτητη, ειδικά πριν από την πραγματοποίηση σημαντικών επιχειρήσεων».
Ήδη νωρίτερα, και συγκεκριμένα στις 21.1.44, είχαν ζητηθεί τέσσερις Αλβανοί αξιωματικοί για τη στελέχωση του τάγματος: «Για το υπό συγκρότηση τάγμα “Nuri Dino” παρακαλούμε για την απόσπαση τεσσάρων αλβανών αξιωματικών (αν είναι δυνατόν ένας από αυτούς με γνώσεις στη Γερμανική ή τη Γαλλική). Προώθηση στο Αργυρόκαστρο.»

Όπως μαθαίνουμε από σχετικό έγγραφο για τη δομή του τάγματος, το τάγμα «Νουρί Ντίνο» παρουσιάζει στις 18.3.1944 την εξής εικόνα σε ό,τι αφορά τη σύνθεση, τον ρουχισμό και τον οπλισμό:
«Δύναμη του τάγματος προς το παρόν: 691 άνδρες. 300 άνδρες από την περιοχή Ηγουμενίτσα-Φιλιάτες-Παραμυθιά και 391 άνδρες από την περιοχή Αργυροκάστρου. Το τάγμα υπάγεται από επιχειρησιακής πλευράς στη Μεραρχία Steyrer και οικονομικώς στο Ι/724. Το Ι/724 έχει την ευθύνη της παραλαβής και της διανομής του συσσιτίου.
Ο εφοδιασμός με ρουχισμό, οπλισμό και πυρομαχικά ρυθμίζεται κεντρικά από το [22. ορεινό] Σώμα Στρατού στα Ιωάννινα.
Με βάση τη διαταγή του Γενικού Στρατηγείου του ΧΧΙΙ Ορεινού Σώματος Στρατού/Ic Nr. 3504/43 αναλογούν στο τάγμα: 1000 στολές, 1000 όπλα, 16 όλμοι, 16 ελαφρά οπλοπολυβόλα, 100.000 σφαίρες για ατομικό όπλο, 32.000 πυρομαχικά για ελαφρύ οπλοπολυβόλο. Μέχρι τώρα έχουν παραληφθεί: 800 στολές, 300 όπλα, 4 ελαφρά οπλοπολυβόλα, 71.200 σφαίρες, 23.400 πυρομαχικά για ελαφρύ οπλοπολυβόλο».

Όμως τα πράγματα δεν εξελίσσονται τόσο ομαλά για τον Nuri Dino. Στο Αργυρόκαστρο υπηρετεί εκείνη την εποχή ως νομάρχης ένας ομοϊδεάτης, ο Vehip Runa, ο οποίος φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένος να ανεχθεί να παρακάμπτεται από τον Nuri σε πολιτικο-στρατιωτικό επίπεδο. Δημιουργούνται τριβές ανάμεσά τους, οι οποίες υποχρεωτικά πρέπει να λυθούν σε ανώτερο επίπεδο. Έτσι, στις 22.5.44, ο Ντίνο απευθύνεται στον Αλβανό υπουργό εσωτερικών Djafer Deva, από τον οποίο ζητά ξεκαθάρισμα των αρμοδιοτήτων, όπως φαίνεται από χειρόγραφο σημείωμα που συντάσσει στα γαλλικά και το υπογράφει ο ίδιος. Την ίδια ακριβώς αποσαφήνιση ζητά και το 22. Ορεινό Σώμα Στρατού από τον ανώτατο στρατιωτικό διοικητή της Αλβανίας, απευθύνοντάς του μια όμοια στο περιεχόμενο επιστολή με εκείνη του Nuri:
«Ο Nuri Dino παρακαλεί τον υπουργό εσωτερικών Xhafer Deva για αποσαφήνιση της θέσης του ως ηγέτη της πολιτοφυλακής σε σχέση με το Γενικό Στρατηγείο Ιωαννίνων αφ’ ενός και απέναντι στο νομάρχη Αργυροκάστρου αφ’ ετέρου.
Το Γενικό Στρατηγείο ενδιαφέρεται επίσης για αποσαφήνιση, καθώς ο Nuri Dino φαίνεται να έχει εξουσιοδοτηθεί από τα Τίρανα να διατηρεί απ’ ευθείας επαφή, ενώ η οδηγία του νομάρχη Αργυροκάστρου είναι να υπάγεται η αλβανική πολιτοφυλακή της περιοχής σε εκείνον.
Λόγω του τελευταίου γεγονότος έχει γίνει συνεννόηση με τον νομάρχη, ώστε όλες οι εντολές της Γενικής Διοίκησης προς τον Ντίνο να διαβιβάζονται μέσω του νομάρχη».
Τελικά, και παρά τις άοκνες προσπάθειές του, ούτε νομάρχης Αργυροκάστρου θα γίνει, ούτε θα μπορέσει να αυτονομηθεί από τον αντίζηλό του Vehip Runa.
Nuri Dino: άριστος πληροφοριοδότης, διοικητής ναζιστικού τάγματος, μαυραγορίτης
Οι προστριβές, όμως, με τον Runa φαίνεται πως έχουν και μια πιο υλική βάση. Στις 13.6.44, ο υπολοχαγός Petersen, ο άνθρωπος του Lanz στο Αργυρόκαστρο και ταυτόχρονα σύνδεσμός του με την αλβανική πολιτική διοίκηση της περιοχής, αναφέρει τα εξής:
«Αναφέρω το ακόλουθο συμβάν:
Στους Αγ. Σαράντα βρισκόταν αποθηκευμένοι περίπου 3 τόνοι αραβοσίτου, αλάτι και ένα ποσό 90.000 αλβανικών φράγκων. Οι Άγ. Σαράντα ανήκουν στη νομαρχία του Αργυροκάστρου. Έτσι ο αντινομάρχης των Αγ. Σαράντα είχε υποσχεθεί τα εφόδια αυτά στον νομάρχη [Αργυροκάστρου] Runa και είχε ήδη οργανώσει την αποστολή τους. Πριν όμως προλάβουν να μεταφερθούν τα υλικά αυτά –τα οποία είναι απολύτως αναγκαία εδώ– από τους Αγ. Σαράντα στο Αργυρόκαστρο, κατασχέθηκαν και απομακρύνθηκαν από τον Nuri Dino, παρά τις αντιρρήσεις του αντινομάρχη.

Όπως είπε ο Runa, ο Nuri Dino μετέφερε τα πράγματα αυτά στα Ιωάννινα με σκοπό το εμπόριο – κυρίως με το χρηματικό ποσό που αφαίρεσε. Ο φρούραρχος των Αγ. Σαράντα έδωσε τη συγκατάθεσή του για την κίνηση αυτή του Nuri Dino – προφανώς λόγω άγνοιας της κατάστασης.
Ο νομάρχης παρακαλεί τη Γενική Διοίκηση να ενημερώσει τις γερμανικές υπηρεσίες στο Δέλβινο και τους Αγ. Σαράντα ότι οι περιοχές αυτές ανήκουν στη νομαρχία Αργυροκάστρου και ότι εντέλει αυτός που δικαιούνται να δίνει εντολές στον αντινομάρχη των Αγ. Σαράντα Τζεμίλ Λέκα και του Δελβίνου Κάνι Λέσκου είναι ο νομάρχης Runa. Ο Runa δικαιολογημένα είναι σφόδρα εξοργισμένος με την εισπήδηση του Nuri Dino στη νομαρχία του, καθώς λόγω της ακύρωσης αυτής της αποστολής σιτηρών, η επισιτιστική κατάσταση έχει γίνει τόσο κρίσιμη, ώστε η υπηρεσία εφεδρικών εφοδίων του γερμανικού στρατού παρακαλείται να αποστείλει επειγόντως στο Αργυρόκαστρο με το αυριανό δρομολόγιο έξι τόνους αραβοσίτου ή σίτου».

Από πληροφοριοδότης και οργανωτής της πολιτικο-στρατιωτικής δραστηριότητας των μουσουλμάνων Τσάμηδων στη Θεσπρωτία, ο Nuri Dino γίνεται διοικητής του ομώνυμου τάγματος στο Αργυρόκαστρο για να εμπλακεί τελικά σε υποθέσεις μαύρης αγοράς, όπως τον κατηγορεί ο ομοϊδεάτης ανταγωνιστής του, νομάρχης Αργυροκάστρου. Παρόλα αυτά οι σχέσεις του με τη γερμανική στρατιωτική διοίκηση της Ηπείρου θα παραμείνουν μέχρι το τέλος στενές.

Τον Ιούνιο του 1944, η φαντασίωση της ένωσης της Θεσπρωτίας με τη Μεγάλη Αλβανία, όπως την είχε υποσχεθεί ο Χίτλερ, βρίσκεται προς το τέλος της. Και ο Nuri Dino το γνωρίζει. Η αποστολή του τώρα είναι να υπερασπιστεί τη de facto εξουσία των μουσουλμάνων Τσάμηδων στην περιοχή αυτή κάτω από στρατιωτικά αντίξοες έως δραματικές για εκείνον συνθήκες. Η εξουσία των Τσάμηδων απειλείται ευθέως από τον ΕΔΕΣ και τις συμμαχικές δυνάμεις, οι οποίες επιδιώκουν τον πλήρη έλεγχο των θεσπρωτικών ακτών και τη δημιουργία εκτεταμένου προγεφυρώματος για εφοδιασμό της ελληνικής αντίστασης, προκειμένου να οργανωθούν οι δολιοφθορές στις αποχωρούσες γερμανικές δυνάμεις. Αυτό που καταφέρνει ο ηγέτης της μουσουλμανικής μειονότητας, παρά την πίεση που δέχονται οι δυνάμεις του, είναι να οργανώσει και να πετύχει το καλοκαίρι του 1944 την εκκένωση της περιοχής νοτίως του Καλαμά με ελάχιστες απώλειες. Οι συμμαχικές δυνάμεις και ο Ζέρβας παρέχουν συνειδητά τον αναγκαίο χρόνο για την επιχείρηση αυτή, η οποία στην πρώτη της φάση δεν ήταν αναίμακτη, καθώς ήταν αδύνατον να ελεγχθούν από πράξεις αυτοδικίας και αντεκδίκησης οι μαχητές των στρατιωτικών μονάδων του Ζέρβα στην περιοχή, και ειδικά εκείνοι που η ίδια η ζωή τους είχε σημαδευτεί επί τέσσερα χρόνια από τη κατοχική βία των ενόπλων Μουσουλμάνων της Θεσπρωτίας και των οποίων αγαπημένα πρόσωπα είχαν δολοφονηθεί από αυτούς. Σε σύγκριση πάντως με τα αιματηρά επεισόδια με θύματα (εθνοτικά) Γερμανούς και άλλους πρόσφυγες που καταγράφηκαν κατά την προέλαση του κόκκινου στρατού τους τελευταίους μήνες των συγκρούσεων στο ανατολικό μέτωπο, τα βίαια επεισόδια εναντίον αμάχων Μουσουλμάνων στην Παραμυθιά, το Καρβουνάρι, την Πάργα και τους Φιλιάτες, το καλοκαίρι και το Φθινόπωρο του 1944, ήταν εξαιρετικά περιορισμένα, και αυτό επειδή τελικά ο Ζέρβας μπόρεσε να επιβάλει την αναγκαία πειθαρχία για την περιφρούρηση του συγκεντρωμένου σε διάφορα ασφαλή σημεία άμαχου μουσουλμανικού πληθυσμού.

Η εκκένωση του συνόλου σχεδόν του μουσουλμανικού πληθυσμού της Θεσπρωτίας –με εξαίρεση τους λίγους μουσουλμάνους μαχητές που ήταν ενταγμένοι στο αντάρτικο του ΕΔΕΣ κυρίως από το χωριό Κόντρα της Γκρόπας– ήταν, ίσως, μια από τις λίγες ρεαλιστικές αποφάσεις που πήρε ο Nuri Dino όταν δεν μπορούσε πλέον παρά να παραδεχτεί ότι το σενάριο του αλυτρωτισμού είχε ακυρωθεί οριστικά. Η τραγωδία, όμως, της υπόθεσης αυτής δεν βρίσκεται στην αυτοκαταστροφική πορεία της ηγεσίας των μουσουλμάνων Τσάμηδων της Θεσπρωτίας, αλλά στο ότι η ηγεσία αυτή, χωρίς να συναντήσει στο εσωτερικό της μειονότητας τους φραγμούς και τις αντιστάσεις που θα περίμενε κανείς, κατάφερε και παγίδευσε το σύνολο σχεδόν των ομοεθνών της να συμμετάσχουν στην υλοποίηση της αλβανικής μεγάλης ιδέας, να υπολογίσουν σε λάθος σύμμαχο για την πραγμάτωση της ένωσης της Θεσπρωτίας με την Αλβανία και τελικά να οδηγηθούν αναγκαστικά στον ξεριζωμό, στα πλαίσια μιας εθνοκάθαρσης εξ αντανακλάσεως, παρόμοια με εκείνες που σημειώθηκαν με γερμανικούς πληθυσμούς σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης με την προέλαση του σοβιετικού στρατού. Ότι ο ξεριζωμός ήταν το πιο αναίμακτο σενάριο, αν η συμμαχία με τη Wehrmacht κατέρρεε, το γνώριζε, όπως αποδεικνύεται από τη μελέτη των γερμανικών στρατιωτικών αρχείων, η ηγεσία της μειονότητας από πολύ νωρίς. Αποφάσισε όμως να αναλάβει το ρίσκο και να παίξει με συνέπεια το χαρτί του αλυτρωτισμού, μιλώντας στα μέλη της μειονότητας μέχρι τα τελευταία για «νίκη» και για «απελευθέρωση» της Θεσπρωτίας. Η ηγετική ομάδα των μουσουλμάνων Τσάμηδων έπαιξε κυριολεκτικά με τη φωτιά και έχασε.

Πηγή: ardin-rixi.gr
Read More »
Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες, το τάγμα Νουρί Ντίνο και η αντίδραση του ΕΔΕΣ Οι μουσουλμάνοι Τσάμηδες, το τάγμα Νουρί Ντίνο και η αντίδραση του ΕΔΕΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Σεμινάριο την Τετάρτη από το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με θέμα: "Ανάπτυξη λόγου, ομιλίας & διατροφή"

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Σεμινάριο την Τετάρτη από το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με θέμα: "Ανάπτυξη λόγου, ομιλίας & διατροφή"
 
 
Εκ μέρους του Δημοσίου Ι.Ε.Κ. Ηγ/τσας σας ενημερώνουμε για την πραγματοποίηση σεμιναρίου την Τετάρτη 3 Ιουνίου.

Σεμινάριο 3/6: "Ανάπτυξη λόγου, ομιλίας & διατροφή"

"Ανάπτυξη λόγου, ομιλίας & διατροφή": θα είναι το θέμα του σεμιναρίου που διοργανώνεται από το Τμήμα β. Βρεφονηπιοκόμων Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας, την Τετάρτη 3/6, 16:30

Ομιλητές:
Μώκας Αναστάσιος,Εκπαιδευτικός, Λογοθεραπευτής s.i
Σουπιός Ιωάννης, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος (B.SC), M.P. on eating disorders & obesity (NCFED)

Το σεμινάριο είναι δωρεάν και απευθύνεται μόνο σε εκπαιδευτικούς - παιδαγωγούς

Χώρος διεξαγωγής: Δ.ΙΕΚ Ηγ/τσας (συστεγάζεται με το ΕΠΑ.Λ Ηγ/τσας)

Θέσεις περιορισμένες-θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Δηλώσεις συμμετοχής:
Γραμματεία Δ.ΙΕΚ (11:00-19:00) - 26650-26987
Read More »
Σεμινάριο την Τετάρτη από το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με θέμα: "Ανάπτυξη λόγου, ομιλίας & διατροφή" Σεμινάριο την Τετάρτη από το ΙΕΚ Ηγουμενίτσας με θέμα: "Ανάπτυξη λόγου, ομιλίας & διατροφή" Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του Άντον Π. Τσέχωφ για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του Άντον Π. Τσέχωφ για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα


Το Politheatro παρουσιάζει για δύο μόνο παραστάσεις , την Τρίτη 2 και την Τετάρτη 3 Ιουνίου στην Ηγουμενίτσα , το αριστοτεχνικό έργο του Άντον Π. Τσέχωφ
‘Το Κύκνειο Άσμα’

Η παράσταση θα δοθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας και ώρα 9.15μμ.

Νύχτα μέσα σε ένα σκοτεινό και άδειο θέατρο...

Η παράσταση έχει από ώρα πια τελειώσει και ο ηθοποιός Βασίλι Βασίλιεβιτς Σβετλοβίντωφ ξυπνά, ξεχασμένος στο καμαρίνι του... 


Το κοινό του τον έχει κίολας ξεχάσει και αυτός απέμεινε μόνος αναπολώντας τη ζωή του στο σανίδι....μια ζωή θεατρική που υπολείπεται της πραγματικής.

Μοναδικός ακροατής του ο υποβολέας Νικήτα Ιβάνιτς και συνερμηνευτής του στις σύντομες σκηνές από Μπόρις Γκοντούνοφ, Βασιλιά Ληρ, Άμλετ, Οθέλλο.

Οι μεγάλοι ρόλοι του παρελθόντος ξαναζωντανεύουν και τότε δίνει την τελευταία του παράσταση, το κύκνειο άσμα του, αποχωρώντας περήφανα στον κόσμο των θνητών καταδικασμένος πια απ’όλους να πληρώσει το τίμημα της τέχνης του...τη μοναξιά.

Πρόκειται για ένα έργο - εγκώμιο στους ηθοποιούς και στις θυσίες που υπόκεινται για την τέχνη τους. Το έργο διευσδύει σε βάθος στην ουσία του θεάτρου και στην αγωνία του καλλιτέχνη-ηθοποιού που βρίσκεται στο τέλος της καριέρας του. Μέσα από την αναπόληση του πρωταγωνιστή, ο Τσέχωφ με γλυκό και κωμικό ύφος μας δίνει πτυχές της ζωής των ηθοποιών και των ανθρώπων του θεάτρου. Ξεδιπλώνει με μαεστρία μπροστά στο κοινό όλο το μαγικό κόσμο του θεάτρου.

 
Η παράσταση χωρίς να φλυαρεί, αποτυπώνει την πολυπλοκότητα και το χαοτικό κόσμο των σκέψεων, των γνώσεων και των συναισθημάτων των ανθρώπων που υπηρετούν την τέχνη του θεάτρου.

Το Κύκνειο Άσμα, είναι ένα από τα πρώτα μονόπρακτα του Τσέχωφ και γράφτηκε το 1886 – 7. Η παγκόσμια πρεμιέρα του έγινε στο Θέατρο Κορς της Μόσχας, στις 19 Φεβρουαρίου 1888. Στην Ελλάδα το έργο έχει ανέβει ελάχιστες φορές και αυτό γιατί οι υποκριτικές απαιτήσεις του είναι μεγάλες.

Την ανάγκη αυτή έρχεται να εκπληρώσει η παρουσία του διακεκριμένου ‘ρολίστα’ ηθοποιού Γιάννη Θωμά, που για ακόμα μια φορά συμπράτει με το Πολυθέατρο. Στο πλάι του, στο ρόλο του πιστού υποβολέα, ο Θωμάς Λιώλιος έρχεται να συμπληρώσει με τη σειρά του το παζλ μιας άρτιας υποκριτικά και αισθητικά παράστασης.


Δραματουργική επεξεργασία: Γιάννης Θωμάς

Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόγκος

Βοηθός σκηνοθέτης: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Φωτογραφίες: Χρήστος Γκλίβας

Μουσική επιμέλεια-βίντεο προβολές: Σεμέλη Παπαοικονόμου

Τους ρόλους ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:

Γιάννης Θωμάς

Θωμάς Λιώλιος


Δείτε το τρέιλερ της παράστασης στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://youtu.be/c3D_f1pRxoE


Γιάννης Θωμάς

Από το Θέατρο Τέχνης στα Γιάννινα με τον Ο.Η.Θ. το Θ.Ε.Η. και το ΔΗ.ΠΕ ΘΕ.Ι. ως Επιθεωρητής στο ομώνυμο έργο του Γκόγκολ, τον Δήμαρχο στον «εχθρό του λαού» του Ίψεν. Ερμήνευσε στην Πρόβα του Γ. Αρμένη τον Παρασκευά, τον τρελό του χωριού. Στο Πολυθέαμα σε σκηνοθεσία του Θοδωρή Γκόγκου ερμήνευσε τον πατέρα στο έργο του Μπουρντόν «τα τελευταία φεγγάρια» και το Σόλο του Φίγκαρο του Γιάννη Σκαρίμπα. Συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο στα έργα: Τρισεύγενη του Παλαμά (Νικαρος), Μάνα κουράγιο του Μπρέχτ (Καλόγερος). Εμφανίστηκε στην Επίδαυρο με: Τρωάδες (Ποσειδώνας), Λυσιστράτη, Οιδίποδα επί Κολωνώ (Ξένος), Ηλέκτρα (Γεωργός), Ορέστη, Επτά επί Θήβας, Ιππής, Εκκλησιάζουσες, Πρόσφατη εμφάνιση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την Ασκητική του Καζαντζάκη και το Υπόγειο του Ντοστογιέφσκι..


Οι παραστάσεις θα δοθούν την Τρίτη 2 & την Τετάρτη 3 Ιουνία και ώρα 9.15μμ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 1ου ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας

Τιμή εισιτηρίου 10 ευρώ και 7 ευρώ για φοιτητές και ανέργους με επίδειξη κάρτας ανεργίας.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλ. 2651003492 – 6955416236

e-mail : politheatro@yahoo.gr

http://www.politheatro.blogspot.com
Read More »
ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του Άντον Π. Τσέχωφ για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα ΤΟ ΚΥΚΝΕΙΟ ΑΣΜΑ του Άντον Π. Τσέχωφ για δύο παραστάσεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

4ος Ορεινός Αγώνας Θυσίας Σουλιωτών

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
4ος Ορεινός Αγώνας Θυσίας Σουλιωτών 

Ο Δήμος Σουλίου σε συνεργασία με τον Σ.Κ.Α. Παραμυθιάς διοργανώνει τον 4ο Ορεινό Αγώνα Θυσίας Σουλιωτών στα πλαίσια των εκδηλώσεων των Εορτών Σουλίου 2015 στις 07/06/2015.

Μπορείτε να διαβάσετε την Προκήρυξη του αγώνα ΕΔΩ.

Η συμμετοχή στον αγώνα είναι δωρεάν και οι εγγραφές ξεκίνησαν.
Read More »
4ος Ορεινός Αγώνας Θυσίας Σουλιωτών 4ος Ορεινός Αγώνας Θυσίας Σουλιωτών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Σχολική ετοιμότητα. Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει Α' Δημοτικού. ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Σχολική ετοιμότητα. Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει Α' Δημοτικού.
ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Η ημερίδα θα διαπραγματευτεί τις δεξιότητες που πρέπει έχουν τα παιδιά, ώστε να πάνε στην Α' Δημοτικού. 
Ποια είναι η πρόληψη, για τις δευτερογενείς διαταραχές και πότε πρέπει να παίρνουμε την απόφαση να παραμείνει το παιδί στη Νηπιαγωγείο.
 
Ομιλητές:
Τάσος Μώκας, εκπαιδευτικός, λογοθεραπευτής s.i.
Βασίλης Γούσης, εργοθεραπευτής s.i.

Τετάρτη, 3 Ιουνίου στις 7:00 μ.μ.
Disneyland - Ντίσνευλαντ
Λιοφάτα - Αμπέλια, Ηγουμενίτσα
Read More »
Σχολική ετοιμότητα. Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει Α' Δημοτικού. ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Σχολική ετοιμότητα. Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο να πάει Α' Δημοτικού. ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Πεζοπορία – ανάβαση στα όρη Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Πεζοπορία – ανάβαση στα όρη Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας 


Ο Ορειβατικός Σύλλογος ΕΟΣ Ηγουμενίτσας, διοργανώνει πεζοπορία – ανάβαση, στα όρη της Παραμυθιάς την Κυριακή 7 Ιουνίου.

Η διαδρομή είναι κατηγορίας 2 (για αρχάριους), έχει διάρκεια 4 ώρες και είναι η εξής: Ελευθεροχώρι – Πεδιάδες Γκορίλα - Κορυφή Γκοριλα. Απαιτούμενος Εξοπλισμός:
Συνιστώμενος: ορειβατικά μποτάκια, ζευγάρι μπατόν, φαρμακείο.
Απαραίτητος: 2λτ νερό, σακίδιο ημέρας, ατομικό αντιανεμικό, καπελο, γυαλιά ηλίου. Ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή, αδιάβροχο, καθώς και δεύτερη αλλαξιά ρούχων.

Δηλώσεις συμμετοχής θα γινοντε από Τρίτη 2/7 έως Πέμπτη 3/7 και το κοστος είναι 7 ευρώ, ενω θα τηρειθεί αριθμητική σειρά προτεραιότητας.

Υπευθυνος της αποστολή είναι ο Κωνσταντίνος Φατήρας και για δηλώσεις συμμετοχής ή και για περισσότερες πληροφορίες θα πρεπει να απευθυνθείτε στο προσωρινό χώρο του Ε.Ο.Σ. Ηγουμενίτσας, 28 Οκτωβρίου 1, παλιά μαθητική εστία, δεξιά Πτέρυγα Β’ όροφος Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη ώρες 19-21:15 και στα τηλέφωνα 6979220719 Σπύρος, 6984133900 Άρης
Read More »
Πεζοπορία – ανάβαση στα όρη Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Πεζοπορία – ανάβαση στα όρη Παραμυθιάς με τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας  Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ
 ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ


Πρόκειται για θέατρο του παραλόγου ασφαλώς. Μαθητές καλών φροντιστηρίων οι τοπικοί μας βουλευτές, έχοντας αποκλειστικό τους μέλημα την εκλογή τους και μόνο, βομβαρδίζουν με ερωτήσεις προς υπουργούς, μέσω της Βουλής των Ελλήνων, για θέματα ήσσονος σημασίας, που ούτε αγγίζουν καν τα σοβαρά θέματα, που αφορούν τον τόπο μας.
Αντίθετα, κάνουν πως, ούτε βλέπουν, ούτε ακούνε, για τα σοβαρά θέματα που έχουν να κάνουν με τον μέλλον του.

Προ ημερών αναφερθήκαμε στο θέμα των ταμειακών διαθεσίμων του ΟΛΗΓ (οκτώ εκατομμύρια ευρώ σαν προκαταβολή) τα οποία προορίζονταν για τοπικά αναπτυξιακά έργα, όπως αυτά του εμπορευματικού κέντρου, της μαρίνας Ηγουμενίτσας και του συνεδριακού-εκθεσιακού κέντρου.
Σειρά αυτές τις μέρες έχουν έργα τεράστιου τοπικού ενδιαφέροντος, όπως για παράδειγμα

η ενίσχυση της ύδρευσης της ενδοχώρας της Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου και η αποχέτευση του Δήμου Φιλιατών.
Η κυβέρνηση για λόγους επικοινωνιακούς και ιδεοληψίας, ξύνοντας τον πάτο, παντός ταμειακού δοχείου, δεν είναι σε θέση να καταβάλλει, όπως προβλέπεται, προκαταβολικά την εθνική συμμετοχή.
Έτσι ο κίνδυνος απένταξης των έργων αυτών, είναι ορατός, αφού η εθνική αυτή συμμετοχή πρέπει να καταβληθεί μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους.
Βέβαια αυτό δεν ισχύει για όλα τα έργα της Ελληνικής Επικράτειας.
 
 Στην Ελλάδα ακόμα και με την αριστερή κυβέρνηση (τα λόγια τα παλιά, τα παχιά και τα μεγάλα!) δεν λέει να εξαφανιστεί από την πολιτική πρακτική το φαινόμενο του «μπάρμπα στην Κορώνη». Σύμφωνα λοιπόν με δημοσιογραφικές πληροφορίες, παρεμβάσεις πολιτικών, κυρίως βουλευτών, είχαν και έχουν θετικά αποτελέσματα, για τη χρηματοδότηση και προώθηση έργων, στις ιδιαίτερες εκλογικές τους Περιφέρειες. Κάτι τέτοιο, συζητείται σε καθημερινή βάση, στο καφενείο και τους διαδρόμους της Βουλής.
Άρα, για να μην το έχουν πληροφορηθεί οι Θεσπρωτοί βουλευτές Κάτσης και Γιόγιακας, κάτι συμβαίνει. Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς. Οι πολίτες όμως τούτου του τόπου, δεν έχουν ούτε τη διάθεση ούτε την πρόθεση, αλλά ούτε και το δικαίωμα να παρακολουθούν τέτοιου είδους αδράνεια των βουλευτών τους. Γι’ αυτό και συνιστούμε στους δυο τοπικούς βουλευτές, να δώσουν προτεραιότητα στην παρακολούθηση του κινδύνου απένταξης αυτών έργων, προκειμένου να πιέσουν τους αρμόδιους υπουργούς, παραμερίζοντας τις επικοινωνιακές τους τακτικές.
Read More »
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΞΥΝΕΙ ΤΟΝ ΠΑΤΟ  ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΕΝΤΑΞΗΣ ΕΡΓΩΝΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΜΑΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΑΓΝΟΟΥΝ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5

Μία σύλληψη το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015
Μία σύλληψη το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΈνας (01) παράτυπα εισελθών αλλοδαπός, ο οποίος επιχείρησε να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό, στερούμενος νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.
Read More »
Μία σύλληψη το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Μία σύλληψη το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιουνίου 01, 2015 Rating: 5