Το Α' Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς στον ΣΚΑΙ (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017


Στην εκπομπή ΤΩΡΑ με την Άννα Μποσδούκου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, φιλοξενήθηκαν μαθητές της Τετάρτης τάξης του Α' Δημοτικού σχολείου Παραμυθιάς .

Αφορμή η ταινία μικρού μήκους "ΕΝΑ ΜΗΛΟ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ" που δημιούργησαν και κέρδισαν το δεύτερο βραβείο στην κατηγορία ψηφιακό βίντεο στα πλαίσια του πανελλήνιου διαγωνισμού "ένα μήλο την ημέρα, το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή".


Διαβάστε επίσης: Βραβείο για το 1ο δημοτικό σχολείο Παραμυθιάς σε πανελλήνιο διαγωνισμό για την υγιεινή διατροφή (+BINTEO) 


Read More »
Το Α' Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς στον ΣΚΑΙ (+ΒΙΝΤΕΟ) Το Α' Δημοτικό Σχολείο Παραμυθιάς στον ΣΚΑΙ (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2017

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017
Ο Φορέας Διαχείρισης Στενών και Εκβολών ποταμών Αχέροντα και Καλαμά πραγματοποίησε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας για το νερό την Πέμπτη 23 Μαρτίου 2017 στο ποδηλατόδρομο Ηγουμενίτσας με τη συμμετοχή μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ηγουμενίτσας. 
Αρχικά τα παιδιά ενημερώθηκαν για την αξία και τους τρόπους εξοικονόμησης του νερού και στη συνέχεια έγινε μέτρηση pH, δειγματοληψία και αναγνώριση βενθικών και άλλων οργανισμών.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2017  Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό 2017 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Ομιλία-συζήτηση στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός και βία – Αποτελεσματική αντιμετώπιση»

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017


Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου σε συνεργασία με το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Ηγουμενίτσας, σας προσκαλεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και ώρα 18:00 στον χώρο του σχολείου σε ομιλία-συζήτηση με θέμα:

«Σχολικός εκφοβισμός και βία – Αποτελεσματική αντιμετώπιση».


 
Read More »
Ομιλία-συζήτηση στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός και βία – Αποτελεσματική αντιμετώπιση» Ομιλία-συζήτηση στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου με θέμα: «Σχολικός εκφοβισμός και βία – Αποτελεσματική αντιμετώπιση» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στη Μουργκάνα

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017


Ο  Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 2 Απριλίου θα εξορμήσει στη Μουργκάνα

Πορείες:
*Λιάς-Στάνη Βρακά-Σκιτάρι-Τσεροβέτσι-Λιάς
Βαθμός δυσκολίας: 1
Ώρες πορείας: 5
Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης

*{ΔΙΑΣΧΙΣΗ} Λιάς-Στάνη Βρακά-κορυφή 1806μ-Ρεπετίνα-Βαρίνα-Τσαμαντάς
Βαθμός δυσκολίας: 3
Ώρες πορείας: 9
Αρχηγός: Ντόκος Βαγγέλης

Αναχώρηση 7.00 π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό, καπέλο και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, 28/3-30/3 και ώρες 19.00-21.00 ΤΗΛ 2665400802

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.


Read More »
Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στη Μουργκάνα Εξόρμηση του Ορειβατικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας στη Μουργκάνα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Οι ερειπωμένοι νερόμυλοι στη Θεσπρωτία, σημαντικά μνημεία της τοπικής ιστορίας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Οι νερόμυλοι στο νομό Θεσπρωτίας, ταπεινοί, ερειπωμένοι και εγκαταλελειμμένοι σήμερα, αποτελούν σημαντικά μνημεία της προβιομηχανικής περιόδου με πολλαπλή σημασία, ιστορική, οικονομική, κοινωνική και λαογραφική. 
Η αναζήτηση, η εύρεση και η καταγραφή των μύλων της Θεσπρωτίας, δεν είναι εύκολος. 
Όσων τα απομεινάρια διασώζονται υπολογίζονται σε 100. 
Προφανώς θα υπήρξαν κι άλλοι, οι οποίοι δεν εντοπίστηκαν. 
Ήταν στις παρυφές των χωριών, μα κυρίως έξω από αυτά, σε ερημικές – κατά βάση- περιοχές, σε χείμαρρους και ποταμιές πνιγμένες στη βλάστηση. 
Άλλοι νερόμυλοι δίνουν το στίγμα τους με ένα λιθοσωρό, ενώ κάποιοι – άγνωστο πόσοι – δεν άφησαν κανένα ίχνος τους, κατέρρευσαν παίρνοντας μαζί τους τα μυστικά τους και μόνο το τοπωνύμιο μαρτυρά την ύπαρξή τους (π.χ. Παλιόμυλος, Μυλόλακα, Μυλόρρεμα, Μύλος κλπ.). 
Το δικαίωμα που εισέπραττε ο μυλωνάς για τα αλεστικά, το λεγόμενο ξάι, κυμαινόταν σε ποσοστό από 3% έως 12% ανάλογα με την περιοχή, ενώ σε κάποιες περιοχές υπήρχε και το «κεφαλιάτικο» (χρέωση για άλεσμα ενός χρόνου). 
Με ένα μέρος από το αλεύρι που έπαιρναν οι μυλωνάδες κάλυπταν τις οικογενειακές διατροφικές τους ανάγκες και το υπόλοιπο το πουλούσαν σε ακτήμονες, κυρίως, χωρικούς. 
Η απλότητα και η αλήθεια, που χαρακτηρίζουν τα λαϊκά έργα ως δημιουργήματα έκφρασης και επιβίωσης, μπορούν σήμερα να διαμορφώσουν συνειδήσεις, ν’ αποκαταστήσουν τη λαϊκή μνήμη, ν’ αποτελέσουν σπουδαίες ιστορικές πηγές, αφού οι νερόμυλοι είναι μνημεία, που αποτελούν μέρος του πολιτισμού άλλων παλαιότερων μορφών κοινωνικής οργάνωσης, ικανά να δώσουν πληροφορίες γι’ αυτή, για τις κοινωνικές συνθήκες και ασχολίες, τις κοινωνικές σχέσεις, τις τεχνικές δυνατότητες των ανθρώπων του απώτερου και πρόσφατου παρελθόντος. 
Για έναν κόσμο που λειτούργησε σε ισορροπία με τη φύση, ικανό σήμερα όχι μόνο να υπενθυμίσει, αλλά και να εμπνεύσει. 


 
Read More »
Οι ερειπωμένοι νερόμυλοι στη Θεσπρωτία, σημαντικά μνημεία της τοπικής ιστορίας Οι ερειπωμένοι νερόμυλοι στη Θεσπρωτία, σημαντικά μνημεία της τοπικής ιστορίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αυτοκίνητο βρέθηκε στις ... μανταρινιές (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας, λίγο πριν τις 20.00, στην Εθνική Οδό Ηγουμενίτσας - Σαγιάδας, κοντά στο χωριό Ράγιο.

Ο οδηγός του οχήματος που βλέπετε στις φωτογραφίες, για άγνωστους λόγους, έχασε τον έλεγχό του με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός οδοστρώματος και να καταλήξει σε χωράφι με μανταρινιές.

Ευτυχώς από το ατύχημα δεν τραυματίστηκε κανένας από τους δύο επιβαίνοντες, Αλβανικής καταγωγής.

Προανάκριση για τα ακριβή αίτια του ατυχήματος, διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ηγουμενίτσας, ενώ το ΙΧ απομακρύνθηκε με την οδικής βοήθειας "Μπότσαρης".Read More »
Θεσπρωτία: Αυτοκίνητο βρέθηκε στις ... μανταρινιές (+ΦΩΤΟ) Θεσπρωτία: Αυτοκίνητο βρέθηκε στις ... μανταρινιές (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017


Η αναμονή της εθνικής εορτής και οι πρόβες των παρελάσεων που γίνονταν στις αυλές των σχολείων, δημιουργούσαν μια ενθουσιώδη ατμόσφαιρα η οποία κορυφώνονταν τις επίσημες ημέρες.
Οι αναμνήσεις ξαναζωντανεύουν με τις παρελάσεις της σημερινής μαθητιώσας νεολαίας και αναζωπυρώνονται με τις επικαιροποιημένες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Οι φωτογραφίες αυτής της ανάρτησης παραπέμπουν στις παρελάσεις της 25ης Μαρτίου, με την υπερήφανη συμμετοχή της νεολαίας της Ηγουμενίτσας, την εποχή του ΄60.

Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου 1964, τον σημαιοφόρο Τάσο Βασιάδη συνοδεύουν ως παραστάτες εύζωνοι, οι Πέτρος Κοντοζήσης και Ηλίας Ράγκος. Πιό πίσω αναγνωρίζονται οι Άκης Κρητικός, Τάκης Ζώτος, Χρήστος Αθανασίου, Γιάννης Γιώτης, Βασίλης Αναστασίου, Άννα Μιχαλά, Σταυρούλα Μάτση και Φωτεινή Μπίτη,
Η παρέλαση των προσκόπων το 1965. Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Σωτήρης Γεωργούλης, Σωτήρης Δήμας, Γιώργος Ρούμπης, Κώστας Στέρτσος και Γιάννης Γιώτης.
Στα λυκόπουλα στο βάθος αναγνωρίζονται ο Τζάκος και ο Δημήτρης Τσολακίδης. Από τη Φιλαρμονική που παιανίζει, ξεχωρίζει ο Γιώργος Βασιάδης με την κορνέτα.
Η παρέλαση του Γυμνασίου Ηηγουμενίτσας το 1968.
Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Γιάννης Ζώης, Σπύρος Μπαλάσκας, Νάσος Σπυριδώνου, Αντώνης Μπούσης, Θόδωρος Βαγγελής, Γιώργος Νικολάου, Παύλος Λουκάς, Σπύρος Τρίκος, Γιώργος Ρούμπης, Αλκίνοος Μάντος, Παναγιώτης Νάτσιος, Τάκης Πέτσης και Στέλιος Ράπτης.
Η παρέλαση του 1969.
Αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Βασίλης Κοτινάς και Σπύρος Πάκος
Η 25η Μαρτίου 1969 επιφύλαξε και νυκτερινή παρέλαση-λαμπαδοφορία.
Μαζί με την γυμνάστρια Νίνα Κωστήρα αναγνωρίζονται οι Τάσος Βασιάδης, Ελένη Ντάνη, και Αμαλία Λιάκου.


 
Read More »
ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60 ΟΙ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ ΤΟΥ ΄60 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Θεσπρωτία

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Ασθενή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 4.50, τα ξημερώματα της Τρίτης στο Νομό Θεσπρωτίας.

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται κοντά στο χωριό Καρτέρι, είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ και εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.
Read More »
Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση τα ξημερώματα στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΟΛΗΓ στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017


Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες που πραγματοποιούσε τις τελευταίες ημέρες ο Οργανισμός Λιμένος Ηγουμενίτσας, στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας.

Οι εργασίες αφορούσαν την διαπλάτυνση του πεζοδρομίου, στο σημείο όπου δένουν οι βάρκες, με την προσθήκη ξύλινης εξέδρας.

Το αποτέλεσμα είναι πραγματικά όμορφο, ενώ το κυριότερο είναι πως πλέον οι πολίτες θα μπορούν να κινηθούν με άνεση και ασφάλεια από το σημείο.  Read More »
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΟΛΗΓ στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του ΟΛΗΓ στο λιμανάκι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Με νέο, φρέσκο πρόσωπο η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017
Με ανανεωμένο σχήμα και με την προσθήκη νέων παιδιών από το φυτώριό της, εμφανίστηκε η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας, κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου.

Τόσο κατά τη λιτανεία της εικόνας της Ευαγγελίστριας το Βράδυ της Παρασκευής, όσο και στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, απέσπασαν τα εύσημα και το χειροκρότημα των δημοτών.

Στο φυτώριο της Φιλαρμονικής τον τελευταίο χρόνο φοιτούν πάνω από 100 νέα παιδιά, υπό την καθοδήγηση του ακάματου αρχιμουσικού της κ. Κώστα Τζάνη.

Αξίζει να σημειώσουμε πως τα προηγούμενα περίπου 10 χρόνια, δεν υπήρχε ούτε μία νέα εγγραφή στη Φιλαρμονική.

Απόδειξη πως όταν η Δημοτική Αρχή στέκεται δίπλα της, τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά.

Η σημερινή Δημοτική Αρχή, στάθηκε αρωγός στην προσπάθεια ανασύστασης της Φιλαρμονικής, από τη πρώτη ημέρα της θητείας της, τόσο με την παραχώρηση νέου και σύγχρονου χώρου, όσο και με την αγορά νέων μουσικών οργάνων.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της, όπου φτάσαμε σε σημείο οι παρελάσεις να γίνονται με CD, αφού οι μουσικοί είχαν αρνηθεί να συμμετάσχουν, διαμαρτυρόμενοι για τη στάση της τότε Δημοτικής Αρχής.

Και επειδή εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, πιστεύουμε πως ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα πρέπει άμεσα να προχωρήσει στην πρόσληψη τουλάχιστον ενός ακόμα μουσικού, διότι ο σημερινός αρχιμουσικός, όσο άξιος και εάν είναι, δεν μπορεί να διδάξει μόνος του πάνω από 100 παιδιά, σε όλα τα μουσικά όργανα.

Read More »
Με νέο, φρέσκο πρόσωπο η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Με νέο, φρέσκο πρόσωπο η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλιατών στο Putignano και στο Τaranto της Ιταλίας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017


Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε το ταξίδι του πολιτιστικού συλλόγου Φιλιατών , το διήμερο 17 και 18 Μαρτίου 2017, στο Putignano και στο Τaranto της γειτονικής Ιταλίας.

Με αφορμή την πρόσκληση της νεοσύστατης Ελληνοιταλικής κοινότητας του Τάραντα, στην πρώτη της επίσημη εκδήλωση, αλλά και κυρίως για να ευχαριστήσουμε τον Δήμο, τον πρόεδρο της καρναβαλικής επιτροπής, τους εθελοντές και συλλόγους του Πουτινιάνο για την πολύτιμη προσφορά τους για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην πραγματοποίηση των καρβαλικών εκδηλώσεων του συλλόγου μας.

Σκοπός του ταξιδίου ήταν, μετά τη γνωριμία και προσέγγιση που έγινε 1η Οκτωβρίου 2016, από αντιπροσωπεία του συλλόγου, η σταθερή συνεργασία και αλληλοβοήθεια σε θέματα, πολιτισμού παράδοσης, ηθών και εθίμων.

Αποφασίστηκε και συμφωνήθηκε η ανταλλαγή χορευτικών συγκροτημάτων και καρναβαλικών τμημάτων καθώς και υλικοτεχνικού εξοπλισμού και κουστουμιών.

Ως πολιτιστικός σύλλογος Φιλιατών, σεβόμαστε και αναδεικνύουμε τα ήθη και έθιμα της περιοχής μας, και θέλουμε να κάνουμε γνωστή σε όλους την πρόθεσή μας το Φιλιάτι μέσα από τις δράσεις μας, να αποτελεί πόλο έλξης και συμμετοχής για όλο το Θεσπρωτικό κοινό και όχι μόνο.

Κλείνοντας να ευχαριστήσουμε πρώτα όλους όσους συμμετείχαν, την κα Δήμητρα Καραμπίνα,  τους γείτονες Ιταλούς για τη ζεστή και απλόχερη φιλοξενία τους, αλλά κυρίως αυτούς που πίστεψαν στο εγχείρημά μας και στάθηκαν δίπλα μας, βήμα βήμα,  τον Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας και συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Κο Ανδρεά Νταή, αλλά κυριώς τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας Κο Θωμά Πιτούλη και την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας .


Read More »
Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλιατών στο Putignano και στο Τaranto της Ιταλίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Ο πολιτιστικός σύλλογος Φιλιατών στο Putignano και στο Τaranto της Ιταλίας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Πωλείται στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας διαμέρισμα στο στάδιο των επιχρισμάτων ανεξάρτητες - ηλιόλουστες – πανοραμικές εμβαδού 80τμ και τιμή αντίστοιχα 35.000 € . 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Πωλείται διαμέρισμα στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας σε τιμή ευκαιρίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Δήλωση του απερχόμενου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαου Κάτσιου

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Σήμερα με τον απολογισμό έργων για το 2016 έκλεισε χρονικά ένας κύκλος τεσσάρων χρόνων ως θεματικός Αντιπεριφερειαρχης. 
Στην αρχή υπεύθυνος για θέματα Υγείας και Πρόνοιας και στη συνέχεια σε θέματα Αγροτικής Οικονομίας. 
4 χρόνια γεμάτα προσπάθεια και δράσεις.

Θέλω και δημόσια να ευχαριστήσω τον Περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο μου όλα αυτά τα χρόνια . Μου έδωσε την ευκαιρία να εργαστώ για τον τόπο μου δίνοντας τον καλύτερο μου εαυτό.

Ευχαριστώ ακόμη όλους τους συνεργάτες μου και τους συναδέλφους για τη κοινή προσπάθεια μας, όπως και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου για την εποικοδομητική συνεργασία μας.

Μα ακόμα πιο πολύ χρωστάω ένα ακόμα μεγάλο και αληθινό ευχαριστώ στους συμπολίτες μου που με εμπιστεύτηκαν να τους εκπροσωπήσω σε αυτό το θεσμό. Σε όλους εσάς.

Θα συνεχίσω να εργάζομαι σκληρά μέχρι να καταφέρουμε να πετύχουμε όλα όσα μας αξίζουν, όλα αυτά που αξίζουν στο τόπο μας. 
Για τη Θεσπρωτία μας , για την Ήπειρο μας.
Νικόλαος Κάτσιος
Περιφερειακός Σύμβουλος Ηπείρου Read More »
Δήλωση του απερχόμενου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαου Κάτσιου Δήλωση του απερχόμενου θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Νικόλαου Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Ο απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη για το 2016

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Κύριε Περιφερειάρχη, σεβαστό Προεδρείο, κυρίες και κύριοι Αντιπεριφερειάρχες κυρίες και κύριοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Συμπαραστάτη του Πολίτη, Εκτελεστικέ Γραμματέα, κυρίες και κύριοι

Κάθε χρόνο τέτοια περίοδο ερχόμαστε ενώπιον του ανώτατου οργάνου της Περιφέρειας , του Περιφερειακού Συμβουλίου, για να αναπτύξουμε και ενημερώσουμε το σώμα, αλλά και τούς πολίτες της Ηπείρου για το πως διαχειριστήκαμε , διεκδικήσαμε, πετύχαμε, ή δεν καταφέραμε να πετύχουμε τους στόχους μας, κατά τη χρονιά που πέρασε.

Στην μακρά μου θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ενθυμούμαι λογοδοσίες παλαιότερων χρόνων, οι οποίες είναι τόσο μακρινές πιά, στις οποίες γέμιζες σελίδες και σελίδες με έργα, μελέτες, σχεδιασμούς μεγαλόπνοα σχέδια και άλλα, απόρροια των οικονομικών της Αυτοδιοίκησης αλλά και της χώρας.

Ε.Σ.Π.Α, ΘΗΣΕΑΣ, LEADER, ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ, Π.Δ.Ε, Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι και πολλά άλλα, που έδιναν την ευκαιρία στην Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει και από την στιγμή που οι διοικούντες είχαν ανοικτό μυαλό, να καταφέρνουν η περιοχή τους να αλλάζει όψη προς το βέλτιστο.

Αυτά σήμερα κυρίες και κύριοι τελείωσαν. Ακόμα και το μεγαλεπήβολο χρηματοδοτικό σχέδιο για την Αυτοδιοίκηση το «ΕΛΛΑΔΑ» δεν εφαρμόστηκε ποτέ. Αντί αυτού ξεκίνησε διαβούλευση για την τροποποίηση του Καλλικράτη.
Λες και το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει η χώρα είναι η τροποποίηση του νόμου για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ευτυχώς που υπάρχουν ακόμη τα κονδύλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση γιατί αλλιώς ...
Δεδομένο όμως παραμένει ότι αυτά δεν ανακουφίζουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Μέσα σε αυτήν την κατάσταση ερχόμαστε ενώπιον των Ηπειρωτών να παρουσιάσουμε τον ετήσιο απολογισμό μας.

Πέρα και έξω από την δύσκολη εποχή που βιώνει η χώρα μας, κάνοντας έναν συσχετισμό, η Περιφέρειά μας έχει θετικό πρόσημο κατά κοινή ομολογία.

Σε ότι αφορά την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας , υπηρεσιακά έχουν κατατεθεί οι απολογισμοί υπηρεσιών και έχουν ενσωματωθεί στην γενική εισήγηση.

Πέραν αυτών θα ήθελα να αναφερθώ με την σειρά μου σε διάφορες δράσεις-έργα-παρεμβάσεις που χρίζουν ιδιαίτερης μνείας.

Ο εμβολιασμός των βοοειδών κατά της οζώδους δερματίτιδας ολοκληρώθηκε στο 98% και αυτό με τέσσερις κτηνιάτρους και πολύ μικρή βοήθεια από τους ιδιώτες. Όχι ευθύνη τους βεβαίως αλλά λόγω της οικονομικής στενότητας των κτηνοτρόφων για να επωμισθούν την σχετική αμοιβή τους.

Με τους συχνούς καθαρισμούς στην κοίτη του Καλαμά από τα νεκρά πλατάνια και άλλα φερτά υλικά σε διάφορα σημεία, καθώς και την συντονισμένη λειτουργία των θυροφραγμάτων στο φράγμα του Καλαμά, καταφέραμε και τα πλημμυρικά φαινόμενα περιορίστηκαν στο ελάχιστο. Υπάρχει ένα σοβαρότατο πρόβλημα με την αρρώστια των πλατάνων, τα οποία έχουν πέσει εντός της κοίτης του Καλαμά δημιουργώντας φράγματα σε πάρα πολλά σημεία, σε περίπτωση δε, ακραίων καιρικών φαινομένων δεν θα αποφευχθεί πλημμυρικό φαινόμενο. 
Προχωράμε σε καταγραφή των σημείων που έχουν δημιουργηθεί φράγματα για να μπορέσουμε σύντομα και συντονισμένα να παρέμβουμε.

Επίσης με τις παρεμβάσεις σε καθαρισμούς των ρεμάτων, βοηθούμε ώστε να μην έχουμε άσχημες συνέπειες μετά από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Ο βιολογικός καθαρισμός της πόλης των Φιλιατών ολοκληρώθηκε και βρίσκεται σε δοκιμαστική λειτουργία πριν την παράδοσή του στο Δήμο για διαχείριση.

Το πρόγραμμα «βιβλία σε ρόδες», δηλαδή η δανειστική βιβλιοθήκη, για πέμπτη χρονιά λειτουργεί και έχει περάσει από όλα σχεδόν τα σχολεία της Θεσπρωτίας.

Μέσω προγραμμάτων έχουμε διασφαλίσει άφθονο διαφημιστικό υλικό της περιοχής, το οποίο και προωθείται μέσω των εκθέσεων που συμμετέχει η Περιφέρεια.

Κατασκευάστηκε σύγχρονο σημείο ενημέρωσης πολιτών εντός του κτιρίου της Π.Ε Θεσπρωτίας, όπου ο καθένας έχει τη δυνατότητα είτε μέσω των ηλεκτρονικών υπολογιστών είτε μέσω οθονών, να ενημερώνεται για τα αποτελέσματα των προγραμμάτων, τις δράσεις της Περιφέρειας Ηπείρου και άλλα.

Επίσης εντός του Λιμένα Ηγουμενίτσης όπου διατηρούμε γραφείο σε συνεργασία με τον Ε.Ο.Τ και Ο.Λ.ΗΓ ΑΕ για την προβολή της Ηπείρου

Εγκαταστήσαμε κλειστό κύκλωμα από τηλεοράσεις, μέσω πάλι προγράμματος, οι οποίες προβάλλουν όλες τις εργάσιμες ώρες και ημέρες, αξιοθέατα της Ηπείρου-Θεσπρωτίας, μέσω των οποίων οι εξυπηρετούμενοι πολίτες στο κτίριο της Π.Ε Θεσπρωτίας έχουν άμεση ενημέρωση αλλά και ψυχαγωγία.

Τέλος δημιουργήσαμε διαδικτυακή πλατφόρμα μέσω της οποίας παντού ο καθένας μπορεί να απολαύσει εικονική ξενάγηση σε κάστρα της Κέρκυρας και Θεσπρωτίας.

Μάλιστα προσφάτως παρουσιάστηκε εκτενέστατα από εκπομπή της ΕΡΤ.

Όπως πάντα βρισκόμαστε σε αγαστή συνεργασία με τους Δήμους της Θεσπρωτίας, συζητώντας και βοηθώντας με κάθε τρόπο , όπως σε παρεμβάσεις με τα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας αλλά προωθώντας έργα που οι Δήμοι λόγω στενότητας οικονομικής, δεν μπορούν να υλοποιήσουν.

Μεγάλη συνδρομή παρέχουμε και προς τους Τ.Ο.Ε.Β της περιοχής είτε με παρεμβάσεις των μηχανημάτων (καθαρισμοί δρόμων, χαλικοστρώσεις δρόμων, καθαρισμοί οικοπέδων στους αναδασμούς κ.λ.π)καθώς και με έργα που δεν μπορούν οι ίδιοι να εκτελέσουν.

Σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κυρία Καλογιάννη προωθήσαμε και εντάχθηκε σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το Καταδυτικό Πάρκο Θεσπρωτίας στα Σύβοτα μαζί με αυτό της Πρέβεζας.

Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφέρειας ολοκληρωθήκαν οι εργασίες που απαιτήθηκαν για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών Ηγουμενίτσας και εντός των ημερών παραδίδεται στον φορέα λειτουργίας του.

Επίσης μετά από εποικοδομητική συνεργασία και συνεννόηση με την ΟΛ.ΗΓ. ΑΕ, το ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ στο οποίο είμεθα μέτοχοι καθώς και άλλους εταίρους από Ιταλία εντάξαμε σε πρόγραμμα την κατασκευή του Εμπορευματικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Εγχείρημα που με την ολοκλήρωσή του θα δώσει άλλη διάσταση στον Λιμένα Ηγουμενίτσας αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή.

Κλείνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω δημόσια τους υπηρεσιακούς παράγοντες της Περιφέρειας, τον Συμπαραστάτη του Πολίτη, τον Εκτελεστικό Γραμματέα, τους συναδέλφους Αντιπεριφερειάρχες και Περιφερειακούς Συμβούλους, τον Περιφερειάρχη για την άψογη συνεργασία που είχαμε και έχουμε.

Ευχαριστώ


Read More »
Ο απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη για το 2016 Ο απολογισμός του Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη για το 2016 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017
Με την τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ολοκληρώθηκε η συζήτηση του Απολογισμού για το έτος 2016 της Περιφερειακής Αρχής στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Ο Περιφερειάρχης, συνοψίζοντας τις εισηγήσεις των Αντιπεριφερειαρχών, τόνισε ότι αν και όλες οι Περιφέρειες λειτουργούν με τους ίδιους κανόνες και έχουν τα ίδια προβλήματα " η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε όλα αυτά που καμιά άλλη δεν έχει κάνει ως τώρα. Στο επίπεδο που είμαστε φθάσαμε με τη συνεργασία όλων και βεβαίως του προσωπικού της Περιφέρειας. Εμείς θέλουμε να είμαστε χρήσιμοι και όχι επιθυμητοί".

"Αλλά και για όσα δεν ανήκουν στη δική μας αρμοδιότητα προσπαθήσαμε" , συνέχισε, αναφέροντας ως χαρακτηριστικά παραδείγματα τη συνδρομή της Περιφέρειας σε ζητήματα του Τομέα Υγείας και των ΤΟΕΒ. "Όταν έγινε συζήτηση- είπε- ότι πρέπει να πάρουμε εμείς την αρμοδιότητα των ΤΟΕΒ, όλες οι Περιφέρειες, πλην Ηπείρου, αντέδρασαν. Αλλά εμείς δεν είμαστε για το θεαθήναι. Εάν δεν είχαν γίνει οι προγραμματικές συμβάσεις της Περιφέρειας με τους ΤΟΕΒ, σήμερα δεν θα είχαν νερό οι παραγωγοί". '

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του, με αφορμή και το ζήτημα της φέτας, υπογράμμισε ότι πρέπει οι παραγωγοί να κρατήσουν ψηλά την ποιότητα των προϊόντων τους, αλλά και ταυτόχρονα να γίνουν παρεμβάσεις ώστε να σταματήσει η σημερινή παραπλάνηση του καταναλωτικού κοινού από χώρες εντός και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αναφέρθηκε επίσης στους δασικούς χάρτες, επαναλαμβάνοντας ότι αν δεν ανακληθούν θα έχουν ολέθριες επιπτώσεις για τον πρωτογενή τομέα, ενώ όπως είπε η παράταση που δόθηκε "είναι για γέλια" αφού δεν λύνει το πρόβλημα, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Κυβέρνηση και Αντιπολίτευση για τον τρόπο που σκέφτονται και ενεργούν στο θέμα αυτό. "Ως Ένωση Περιφερειών ζητάμε για 3η φορά συνάντηση με τον Πρωθυπουργό", πρόσθεσε λέγοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση ας συνεργαστούν επιτέλους οι πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε επίσης στις νέες προοπτικές που δημιουργήθηκαν, και με τη συμβολή της Περιφέρειας, στην προώθηση των ακτινιδίων, σε πρωτοβουλίες για παραγωγή νέων προϊόντων όπως το κασκαβάλ, επισημαίνοντας ότι "οι παραγωγοί κάνουν θαύματα στις εκθέσεις που συμμετέχουν".

Απαντώντας σε άλλα ζητήματα - ερωτήματα που τέθηκαν ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο πρόγραμμα Νέων Αγροτών, σημειώνοντας ότι υπάρχουν 280 αιτήσεις στην Ήπειρο, η Περιφέρεια είναι έτοιμη να προχωρήσει, πλην όμως υπάρχει πρόβλημα με το πληροφοριακό σύστημα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Χαρακτήρισε ιδιαίτερα μεγάλη παρέμβαση για τον Αμβρακικό Κόλπο και το περιβάλλον τα έργα αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών που προωθεί η Περιφέρεια, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μετά από πολλές δεκαετίες θα βρεθεί λύσει για διοικητήρια σε Πρέβεζα και Άρτα, ενώ αναφέρθηκε και στον θετικό τρόπο με τον οποίο η Περιφέρεια και γενικά οι φορείς της Ηπείρου αντιμετώπισαν το "προσφυγικό", ζητώντας από όλους "να μην υπάρχει ξενοφοβία".

Τέλος ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά σε παρεμβάσεις που έχει προβεί για τη δημιουργία κόμβων της Ιόνιας Οδού στην περιοχή Φιλιππιάδας, στη χρησιμότητα της ανακατασκευής της λεωφόρου Νιάργου (στα Ιωάννινα), στις αθλητικές εγκαταστάσεις με την επικείμενη παράδοση της αίθουσας βαρέων αθλημάτων, αλλά και τη συνδρομή της Περιφέρειας για την ολοκλήρωση αθλητικών έργων που ήταν ενταγμένα στο "Ελλάδα 2004), όπως το κλειστό στους Κωστακιούς, αλλά και του Καναλλακίου για το οποίο απομένει να συννενοηθεί ο ανάδοχος με το Δήμο Πάργας.

"Σε όλα χρειάζεται θέληση, σ΄ όλα θέλει αποτελεσματικότητα. Εμείς είμαστε εδώ για να αγωνιζόμαστε" , κατέληξε ευχαριστώντας όσους βοηθούν στο έργο αυτό, είτε άμεσα, είτε ακόμη και με την κριτική τους. 


 
Read More »
ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας ΑΛ. ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ: Αντιμετωπίζουμε προβλήματα και πέραν των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) Πρέβεζας, υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους που έγινε στην πόλη της Πρέβεζας.

Για την υπόθεση αυτή ταυτοποιήθηκε ως δράστης 29χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή συμβόλων του Ελληνικού Κράτους.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση προανακριτικού υλικού, ο 29χρονος βραδινές ώρες της 24/25-03-2017 στην πόλη της Πρέβεζας, κατέβασε από ιστούς εννέα ελληνικές σημαίες που ήταν τοποθετημένες σε καταστήματα και τις απέρριψε στο έδαφος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας. 


 
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους Εξιχνιάστηκε υπόθεση προσβολής συμβόλων του Ελληνικού Κράτους Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία στις 30 Μαρτίου στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017
Από την Κοινωνική Υπηρεσία του Κέντρου Υγείας Παραμυθιάς ενημερωνόμαστε πως: Την Πεμπτη 30 Μαρτίου, κινητή μονάδα αιμοδοσίας, θα βρίσκεται στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς, από τις 9:30 πμ έως τις 13:30 μμ, στα πλαίσια των δράσεων της εθελοντικής αιμοδοσίας.

Γιατί να δώσω αίμα; Τα οφέλη της αιμοδοσίας: Ο οργανισμός μας διαθέτει έξι λίτρα από εκείνη την κόκκινη ουσία που τρομάζει πολλούς, αλλά χωρίς αμφιβολία αποτελεί το «υγρό της ζωής»...

Η εθελοντική αιμοδοσία σώζει ζωές. Είναι η προφανής και κυριότερη αιτία για την οποία γινόμαστε αιμοδότες. Το αίμα μας χρησιμοποιείται για τις ανάγκες των ιατρικών κέντρων της χώρας όταν κάποιος ασθενής αντιμετωπίζει ανάγκες μετάγγισης και βοηθούμε να υπάρχει διαθέσιμο απόθεμα για αυτές τις περιπτώσεις.

Η αιμοδοσία μας γλιτώνει από ασθένειες. Κι όμως, δεν σώζουμε μόνο τους παραλήπτες από πιθανές επιπλοκές ασθενειών, αλλά και τους ίδιους μας τους εαυτούς. Πώς γίνεται αυτό; Σύμφωνα με ιατρικές μελέτες, όταν δίνουμε αίμα αποβάλλονται μαζί του από τον οργανισμό οι αχρείαστες ποσότητες σιδήρου, οι οποίες όταν συσσωρεύονται και παραμένουν σε μεγάλο ποσοστό στο αίμα μας, μπορεί να προκαλέσουν την εμφάνιση χρόνιων παθήσεων. Με την «αποσιδήρωση» που συντελείται κατά την αιμοδοσία, αμέσως βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος, ενώ ο οργανισμός προστατεύεται μέχρι και από εγκεφαλικό, έμφραγμα ογκογενέσεις ή και επιτάχυνση της γήρανσης. Τα παραπάνω ευρήματα για την αιμοδοσία αφορούν κυρίως τους άνδρες, αλλά και τις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, καθώς μέχρι τότε ο περιττός σίδηρος αποβάλλεται ούτως ή άλλως μέσω της έμμηνης ρύσης.

Τα ψυχολογικά οφέλη της αιμοδοσίας. Καθόλου αμελητέα δεν είναι η αίσθηση ότι έχουμε βοηθήσει, ότι έχουμε συμβάλλει με το «κόκκινο λιθαράκι» μας στην βελτίωση της υγείας κάποιου συνανθρώπου μας. Ο αλτρουισμός αυτής της πράξης μας κάνει να αισθανόμαστε ηθικά υπερήφανοι και να περιμένουμε πως και οι υπόλοιποι θα έκαναν το ίδιο σε περίπτωση δικής μας ανάγκης.

Ο συνεχής έλεγχος της υγείας μας. Όταν προχωρούμε τακτικά σε εθελοντική αιμοδοσία, το αίμα μας υπόκειται συνεχώς σε εργαστηριακό και κλινικό έλεγχο και έτσι μένουμε ενημερωμένοι για την αιματολογική μας υγεία.

Τα αποθέματα που σώζουν. Η εθελοντική αιμοδοσία όχι μόνο γλιτώνει τους κοντινούς συγγενείς των ασθενών που έχουν ανάγκη από την αγωνία της εύρεσης της κατάλληλης ομάδας αίματος, αλλά δημιουργεί αποθέματα που είναι χρήσιμα για πολλούς λόγους. Αφενός υπάρχει περισσότερο αίμα για περιόδους που παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη στα νοσοκομεία (για παράδειγμα τους καλοκαιρινούς μήνες) και αφετέρου τα ελληνικά ιδρύματα δεν αναγκάζονται να προχωρήσουν σε «εισαγωγή» αίματος από ξένες χώρες επειδή δεν επαρκεί το διαθέσιμο ελληνικό. 


 
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία στις 30 Μαρτίου στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς Εθελοντική αιμοδοσία στις 30 Μαρτίου στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 31χρονος στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας για ηχορύπανση

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017
Συνελήφθη, προχθες (26-03-2017) μετά τα μεσάνυκτα στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ηγουμενίτσας, ένας 31χρονος αλλοδαπός, για ηχορύπανση.

Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε με ειδική συσκευή ηχομέτρησης, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, κατελήφθη ο 31χρονος, ως προσωρινά υπεύθυνος του καταστήματος, να λειτουργεί μουσική έχοντας παραβιάσει τα ανώτατα επιτρεπόμενα όρια ήχου.Read More »
Συνελήφθη 31χρονος στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας για ηχορύπανση Συνελήφθη 31χρονος στη Νέα Σελεύκεια Θεσπρωτίας για ηχορύπανση Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017Πωλείται στην περιοχή των Συβότων Θεσπρωτίας στην θέση Αγία Παρασκευή γεωτεμάχιο εμβαδού 5.1880,00 τμ σε απόσταση 350 μ από την θάλασσα με οικοδομική άδεια, κατάλληλο και για τουριστικές επενδύσεις. 
Τηλ. Επικ. 690 980 3062 


 
Read More »
Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Πωλείται οικοδομήσιμο οικόπεδο στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 28, 2017 Rating: 5

Σελίδες