https://picasion.com/
https://picasion.com/
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1 Φωτογραφία 2
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1
Φωτογραφία 1

Ξεκινάει η ψηφιακή ταξινόμηση όλων των οχημάτων μέσω του Gov.gr

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
Ξεκινάει η ψηφιακή ταξινόμηση όλων των οχημάτων μέσω του Gov.grΣτην απλούστευση και την πλήρη ψηφιοποίηση της διαδικασίας ταξινόμησης οχημάτων μέσω του Gov.gr προχώρησαν τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Υποδομών και Μεταφορών και η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), καθιερώνοντας το ενιαίο ψηφιακό πιστοποιητικό ταξινόμησης οχήματος.

Η νέα ψηφιακή υπηρεσία έχει σημαντική προστιθέμενη αξία στους τομείς της οικονομίας και της επιχειρηματικότητας. Σημειώνεται, ότι μόνο το 2022 ταξινομήθηκαν σχεδόν 290.000 οχήματα και μέχρι σήμερα οι συναρμόδιες υπηρεσίες για τη διαχείριση των οχημάτων εκτύπωναν και διακινούσαν περισσότερα από 800.000 έγγραφα τον χρόνο.

Είναι ακόμη μία σημαντική δράση που υλοποιήθηκε κάτω από την «ομπρέλα» του Εθνικού Προγράμματος Απλούστευσης Διαδικασιών (ΕΠΑΔ) και στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας που είχαν υπογράψει τον Ιανουάριου του 2020 τα υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Υποδομών και Μεταφορών.

Μία συμφωνία που τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια, μέσω της απλούστευσης και της ψηφιοποίησης μίας σειράς σημαντικών διαδικασιών, διευκόλυνε τη ζωή 900.000 πολιτών και μείωσε σημαντικά τη γραφειοκρατική ταλαιπωρία για τους ίδιους, αλλά και τις αρμόδιες υπηρεσίες. Μεταξύ άλλων, 600.000 πολίτες έχουν λάβει μέσα σε λίγα λεπτά προσωρινή άδεια οδήγησης, 45.000 πολίτες έχουν ανανεώσει την άδεια οδήγησής τους και 55.000 πολίτες έχουν προβεί σε αγοραπωλησία οχήματος.

Το ενιαίο ψηφιακό πιστοποιητικό ταξινόμησης οχήματος υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων και αφορά οριζόντια όλες τις κατηγορίες οχημάτων (καινούρια και μεταχειρισμένα) που εισάγονται στη χώρα μας. Βάζει τέλος σε μία χρονοβόρα διαδικασία, εξοικονομώντας συγχρόνως πόρους και χρόνο για τις επιχειρήσεις, τους πολίτες, τις τελωνειακές Αρχές, αλλά και τις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών.

Η νέα διαδικασία ψηφιακής ταξινόμησης οχημάτων είναι διαφανής στο σύνολό της καθώς παρέχει συστημική ακολουθία ελέγχων, διασφαλίζοντας την επικοινωνία διαφορετικών συστημάτων χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση και παρέχει διαβαθμισμένη πρόσβαση όλων των εμπλεκομένων μερών στα απαραίτητα στοιχεία.

Επιπλέον, ελέγχει αυτόματα την τήρηση των προϋποθέσεων και των προαπαιτούμενων περιορισμών (π.χ. για οχήματα πολυτέκνων ή και ΑμεΑ), ενώ επίσης καταργεί την προσκόμιση στις Διευθύνσεις Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειών τεσσάρων δικαιολογητικών.

Πλέον, οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειάζεται να προσκομίζουν πιστοποιητικό ταξινόμησης, πιστοποιητικό συμμόρφωσης, έγκριση τύπου οχήματος, καθώς και τιμολόγια πώλησης.

Η διαδικασία είναι απλή και φιλική προς τους χρήστες. Οι ενδιαφερόμενοι, δηλαδή οι εισαγωγείς, οι αντιπρόσωποι και οι εταιρείες διεκπεραίωσης, εισέρχονται στο Gov.gr επιλέγοντας την κατηγορία «Περιουσία και Φορολογία», ακολούθως την υποκατηγορία «Οχήματα» και στη συνέχεια «Ταξινόμηση Οχήματος» και έχουν τη δυνατότητα σε οποιαδήποτε φάση της διαδικασίας να λάβουν και να εκτυπώσουν το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ταξινόμησης Οχήματος, το οποίο εκδίδεται σε μορφή εγγράφου της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης Gov.gr και φέρει μοναδικό αναγνωριστικό επαλήθευσης.

Με το Ψηφιακό Πιστοποιητικό Ταξινόμησης μπορούν να εκτελούν όλες τις απαραίτητες ενέργειες μέχρι την οριστικοποίησή του και την υποβολή του στις αρμόδιες υπηρεσίες για τη χορήγηση της άδειας και των πινακίδων κυκλοφορίας.
Read More »
Ξεκινάει η ψηφιακή ταξινόμηση όλων των οχημάτων μέσω του Gov.gr Ξεκινάει η ψηφιακή ταξινόμηση όλων των οχημάτων μέσω του Gov.gr Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Δύο νέα οχήματα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
Δύο νέα οχήματα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας


Δύο ακόμη νέα οχήματα σύγχρονης τεχνολογίας προστίθενται στον μηχανοκίνητο στόλο του Δήμου Ηγουμενίτσας με σκοπό την ενίσχυση της Διεύθυνσης Καθαριότητας για την αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων. Πρόκειται για ένα (1) απορριμματοφόρο διαξονικό όχημα με συμπιεστή απορριμμάτων τύπου πρέσας 14m3 με σύστημα πλύσης κάδων και για ένα (1) ανατρεπόμενο φορτηγό διαξονικό μικτού φορτίου 19 tn με γερανό και αρπάγη.

Τα νέα οχήματα χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΣΠΑ-Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ήπειρος 2014-2020 και εντάσσονται στον σχεδιασμό του Δήμου για τον εκσυγχρονισμό και την ανανέωση του στόλου του, με στόχο την αναβάθμιση των υπηρεσιών αποκομιδής και διαχείρισης των απορριμμάτων και των συνθηκών ασφάλειας του προσωπικού καθώς και τη μείωση του λειτουργικού κόστους.

Κατά την παραλαβή των οχημάτων ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά: «Έχοντας κύριο στόχο τη συνολική αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών μας προς τους πολίτες, αλλά και των συνθηκών εργασίας των υπαλλήλων μας, εκσυγχρονίζουμε τον μηχανοκίνητο στόλο μας, αξιοποιώντας τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ. Τα νέα μας οχήματα αναβαθμίζουν συνολικά τις προσφερόμενες υπηρεσίες καθαριότητας, ενώ παράλληλα αυξάνουν την ασφάλεια των εργαζομένων, εξοικονομούν καύσιμα και το κόστος συντήρησης και γενικότερα. Εύχομαι τα αποτελέσματα της νέας μας δυναμικής προς όφελος των δημοτών, να φανούν άμεσα και ευχαριστώ όλους όσοι συνεργάστηκαν για να επιτύχουμε έναν ακόμη στόχο.»

Read More »
Δύο νέα οχήματα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Δύο νέα οχήματα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
Τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας 


Τη Δευτέρα 19-06-2022 πραγματοποιήθηκε στο Μουσικό Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας με έδρα τη Μαζαρακιά, η διαδικασία επιλογής των μαθητών που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2023-2024.
· Κατατέθηκαν συνολικά 28 αιτήσεις που τηρούσαν τις νόμιμες προϋποθέσεις.
· Στη διαδικασία των εξετάσεων προσήλθαν 27 υποψήφιοι.
· 2 απορρίφτηκαν
· 25 μαθητές εισάγονται στην Α΄ Γυμνασίου.Read More »
Τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Τα αποτελέσματα των εισαγωγικών εξετάσεων του Μουσικού Γυμνασίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Ολομέτωπη επίθεση του Ανδρέα Σπυρόπουλου από Ηγουμενίτσα, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
Ολομέτωπη επίθεση του Ανδρέα Σπυρόπουλου από Ηγουμενίτσα, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.Ολομέτωπη επίθεση σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, πραγματοποίησε από την Ηγουμενίτσα ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Ανδρέας Σπυρόπουλος, κατά την διάρκεια της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Νομαρχιακής Επιτροπής Θεσπρωτίας.

Μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Σπυρόπουλος ζήτησε να δοθεί το στίγμα απο τη Θεσπρωτία για την επιστροφή του ΠΑΣΟΚ ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, αναφέροντας τα μεγάλα εργα που έχουν υλοποιηθεί από την μεγάλη δημοκρατική παράταξη στον νόμο και τονίζοντας τις ιστορικές παρακαταθήκες του κινήματος στον τοπο.

Αναφερόμενος στο ποσοστό της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 21ης Μάϊου μετα από μια τετραετία με κατάργηση του κράτους δικαίου, με πελατειακές σχέσεις, με αλαζονεία , αυταρχισμό, και με την αδυναμία να θωρακίσει την χώρα στην ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση, τόνισε πως ο καλύτερος χορηγός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ήταν ΣΥΡΙΖΑ με τον ανύπαρκτο προγραμματικό του λόγο. «Αντί να αναλογιστεί τις ευθύνες του ο κ. Τσίπρας, επιτίθεται στο ΠΑΣΟΚ, που έκανε σκληρή και εποικοδομητική αντιπολίτευση», ανάφερε χαρακτηριστικά ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «τα λάθη Μητσοτάκη δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το υψηλό ποσοστό που πήρε»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν εμαθε απο τα λάθη του και θεωρεί το κράτος λάφυρο» σημείωσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος τονίζοντας πως στην διακυβέρνηση του, επέλεξε να λεηλατήσει την μεσαία τάξη με την υπερφορολόγηση ως πολιτική επιλογή για να οδηγήσει την χώρα στο 3ο μνημόνιο, ενώ ταυτόχρονα επελεξε να παρεμβαίνει στην δικαιοσύνη και το κράτος δικαίου, τονίζοντας με νοημα την καταδίκη του Νίκου Παππά απο το ειδικό δικαστήριο με 13-0.

«Η χώρα θέλει μια δύναμη προοδευτική με σύγχρονο λογο που θα βάλει στο επίκεντρο της πολιτικής την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη, με ζητήματα που στο εξωτερικό εχουν επιλυθεί, και το ΠΑΣΟΚ ειναι η μονη δύναμη που εχει επικεντρωθεί σε αυτό» ανέφερε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος σημειώνοντας τις πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και τις προτάσεις για μια σειρά ζητημάτων οπως η Υγεία, η Παιδεία, η κοινωνική στέγαση κ.α.

Τόνισε την σχέση που εχει αναπτυχθεί ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τους πολίτες σε όλη την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ευχαριστώντας τους 3 υποψήφιους της Θεσπρωτίας για την προεκλογική τους παρουσία, χαρακτηρίζοντας το ψηφοδέλτιο ως ενα απο τα καλύτερα ψηφοδέλτια που εχει δει ο νομός μας.

Τέλος απεύθυνε κάλεσμα στους Θεσπρωτούς να στηρίξουν το ΠΑΣΟΚ και να δώσουν τον αγώνα για να «ανοίξουμε νέους δρόμους για τις νέες γενιές του τοπου μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Read More »
Ολομέτωπη επίθεση του Ανδρέα Σπυρόπουλου από Ηγουμενίτσα, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Ολομέτωπη επίθεση του Ανδρέα Σπυρόπουλου από Ηγουμενίτσα, σε Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας


Εργατικό ατύχημα είχαμε εχτές το πρωί Δευτέρας σε κεντρικό δρόμο στο Δήμο μας.

Συγκεκριμένα ,ο συνάδελφος στην προσπάθειά του να διακόψει την ταχύτητα διερχόμενου οχήματος, προκειμένου να κάνει στάση το απορριμματοφόρο για να γίνει η αποκομιδή, έπεσε από τα σκαλοπάτια του απορριμματοφόρου.

Ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας και από κει με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Φιλιατών με κακώσεις στη μέση του και στο χέρι.

Και αυτό το ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουμε στον κλάδο, αναδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την επικινδυνότητα αυτής της εργασίας ,σε συνδυασμό με την εντατικοποίηση της δουλειάς που τη θερινή περίοδο που διανύουμε έχει χτυπήσει κόκκινο, ενώ εδώ και μέρες η καθαριότητα έχει γίνει θέμα συζήτησης και ανησυχίας.

Είναι επίπονο και βλαβερό για την ασφάλεια και την υγεία τους τα εξαντλητικά και αλλοπρόσαλλα ωράρια που έχουν επιβληθεί και αναγκάζονται οι εργαζόμενοι να δουλεύουν μεσα στη κίνηση και τη ζέστη ,θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι κατανοητό ότι η αποκομιδή καθώς και όλη η λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας γίνεται από το φιλότιμο των εργαζομένων σε αυτή.

Καλούμε τους συναδέλφους ,τώρα ,να διεκδικήσουμε:
-Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού
-Προμήθεια κι άλλων απορριμματοφόρων και μηχανημάτων έργου στην καθαριότητα
-Έλεγχος των υπηρεσιακών αυτοκινήτων που να διασφαλίζουν την ασφάλεια και την καλή κατάστασή τους
-Να χρησιμοποιούνται τα κατάλληλα απορριμματοφόρο, ανάλογα με την περιφέρεια, τους δρόμους που γίνεται η αποκομιδή.
-Σωστή χωροθέτηση των κάδων
-Να χορηγηθούν στην ώρα τους τα ΜΑΠ
-Τήρηση όλων των μέτρων προστασίας.

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΕΓΓΟΥΝΗ ΣΟΦΙΑ
Read More »
Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας Στο νοσοκομείο συνοδός απορριμματοφόρου του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου
Φωτογραφίες-Γιώργος Μαλαμίδης

Κατευθυνόμενοι στο Σούλι το πρώτο αξιοθέατο που συναντά κανείς είναι οι μύλοι Σουλίου. Αποτελεί το μέρος, όπου σύμφωνα με την παράδοση, οι Σουλιώτες χρησιμοποιούσαν τον παλιό νερόμυλο που βρίσκεται εκεί, για να αλέθουν τα σιτηρά τους με τα νερά να πέφτουν στο ποτάμι από ύψος 15 μέτρων.

Το τοπίο είναι ονειρικό και μαγεύει αμέσως τον επισκέπτη που σε συνδυασμό με το ποτάμι που περνά από εκεί, καθιστούν τους μύλους Σουλίου μια ειδυλλιακή τοποθεσία. Η περιοχή προτείνεται ανεπιφύλακτα για πεζοπορία και βόλτα. 
Read More »
ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου ΜΥΛΟΙ ΣΟΥΛΙΟΥ: Βόλτα σε ένα από τα αξιοθέατα του ιστορικού Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

4η Λευκή Νύχτα - Παραμυθιώτικα 2023

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
4η Λευκή Νύχτα - Παραμυθιώτικα 2023


Ο Εμπορικός Σύλλογος Παραμυθιάς ενημερώνει όλα τα μέλη του ότι στις 4-5 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η 4η Λευκή Νύχτα
Το ΔΣ του συλλόγου έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες τις διαδικασίες έτσι ώστε φέτος να γίνει η καλύτερη δυνατή διοργάνωση και να προσελκύσουμε στην πόλη μας όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο!!
Κάνουμε κάλεσμα σε όλα τα μέλη μας να προετοιμαστούν και επίσης να επικοινωνήσουν με το ΔΣ για οποιαδήποτε ιδέα ή ενέργεια μπορεί να γίνει που θα αναβαθμίσει την λευκή νύχτα...
Καλούμε επίσης όλους τους τοπικούς φορείς και συλλόγους του δήμου μας εάν θέλουν να συμμετάσχουν με οποιοδήποτε δράση να μας ενημερώσουν έγκαιρος

Στο κομμάτι της διαφήμισης φέτος θα υπάρχουν 3 χορηγικά πακέτα
- 20€ με προβολή στα social του συλλόγου και προβολή του λογότυπου της επιχείρησης σε προτζεκτορα που θα τοποθετηθεί σε κεντρικό σημείο του πεζόδρομου για όλο το διήμερο
- 100€ προβολή στα social και στον προτζέκτορα συν παρουσία του λογότυπου στο διαφημιστικό φυλλάδιο που θα τυπώσει και θα μοιράσει ο σύλλογος συν προβολή του λογότυπου στο πανηγύρι του συλλόγου 25 Αυγούστου
- 300€ προβολή ξεχωριστά στα social και στον προτζεκτορα και παρουσία με μεγάλο λογότυπο στο διαφημιστικό φυλλάδιο του συλλόγου συν ξεχωριστή προβολή στο πανηγύρι του συλλόγου
Παρακαλούμε να ενημερώσετε το συντομότερο δυνατόν κάποιο από τα μέλη του ΔΣ εάν θέλετε να συμμετέχετε στο πρόγραμμα χορηγιών του συλλόγου


Υ.Γ για οποιαδήποτε διευκρίνιση στα πακέτα χορηγιών παρακαλώ επικοινωνήστε στα εξής τηλ
Κωτσης Νικος ( 697 6444836)
Γουσιας Σπυρος (6947809336)
Μπρεστας Νικος ( 6942852123)
Μαρκου Σωτήρης (6947430344)
Γιώτα Παππασαχου (6970985828)
Χατζαρας Δημητρης (6947266551)
Μαρία Τσιπη ( 6948544799)
Με εκτίμηση το Δ.Σ
Read More »
4η Λευκή Νύχτα - Παραμυθιώτικα 2023 4η Λευκή Νύχτα - Παραμυθιώτικα 2023 Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την πατρίδα μας

Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023
Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την πατρίδα μαςΑυτοδύναμη εντολή με υψηλότερο ποσοστό από την προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση "για να αλλάξουμε την πατρίδα" ζήτησε από τα Γιάννενα όπου μίλησε σε πολίτες απόψε, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

"Είχαμε στόχο να βάψουμε γαλάζια όλη την Ήπειρο και βάψαμε γαλάζια όλη την Ελλάδα. Δεν τελείωσε η δουλειά ακόμη, οι κάλπες είναι άδειες και ο στόχος είναι να πετύχουμε ακόμη υψηλότερο ποσοστό, και το ποσοστό στα Γιάννενα πρέπει να γράφει τέσσερα μπροστά" τόνισε Κυριάκος Μητσοτάκης Ευχαρίστησε τον κόσμο των Ιωαννίνων για το ποσοστό που έλαβε η ΝΔ στις εκλογές της 21ης Μαΐου, λέγοντας ότι αποτελεί "επιβράβευση της μεγάλης δουλειάς που έγινε έως τώρα κρατώντας την πατρίδα όρθια στηρίζοντας την κοινωνία εν μέσω δυσκολιών, λέγοντας την αλήθεια στους πολίτες, οικοδομώντας σχέσεις εμπιστοσύνης και οι πολίτες μας αντάμειψαν στις εκλογές". "Ποτέ η ΝΔ δεν είχε καταφέρει να αυξήσει τα ποσοστά της ως κυβερνών κόμμα, μέχρι τώρα" είπε ο κ.Μητσοτάκης

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι οι πολίτες είπαν "ναι στην αλήθεια ναι στον προγραμματικό λόγο" και τιμώρησαν αυτούς που επένδυσαν στον διχασμό και την τοξικότητα.

Κάλεσε τον κόσμο να μην αποδοκιμάζει τον κ.Τσίπρα και είπε ότι η μεγαλύτερη αποδοκιμασία είναι η ψήφος στην κάλπη. "Μην ασχολείστε με την αντιπολίτευση, κοιτάξτε μπροστά" μας λένε οι πολίτες. Ο λόγος για τον οποίο ζητάμε ισχυρή αυτοδυναμία είναι για να υλοποιήσουμε τις αλλαγές που έχει ανάγκη ο τόπος. Κανένα εκλογικό αποτέλεσμα δεν προεξοφλείται προεκλογικά, πρέπει να σπεύσει ο κόσμος να ψηφίσει τη ΝΔ" είπε.

Επισήμανε πως εάν στις προηγούμενες κάλπες ίσχυε το σημερινό εκλογικό σύστημα η χώρα θα είχε ισχυρή κυβέρνηση και προσέθεσε:

"Έστω όμως και τώρα να αξιοποιήσουμε το χρόνο για να μιλήσουμε πως μπορεί να γίνει καλύτερο το μέλλον για όλους, και το πως θα κάνουμε την Ήπειρο μοντέλο ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα. Έρχονται νέοι από το εξωτερικό να εργαστούν σε εταιρείες υψηλής τεχνολογίας στα Γιάννενα. Η αύξηση μισθών είναι προτεραιότητα και ξέρουμε πως θα το κάνουμε, κι όταν λέμε ότι θα πάμε τον κατώτατο στα 950 ευρώ ξέρουμε πως θα το κάνουμε πράξη. Όχι με ντιρεκτίβες αλλά προσελκύοντας επενδύσεις" είπε ο κ.Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος στο σχέδιο του για την Παιδεία είπε ότι θα αναβαθμιστεί, ώστε να εισάγουμε φοιτητές αντί να εξάγουμε, ενώ τόνισε ότι η αναβάθμιση στο σύστημα υγείας θα είναι άμεση προτεραιότητα.

Ευχαρίστησε τους διασώστες του ΕΚΑΒ για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν, αλλά απαιτείται βελτίωση είπε, αναφερόμενος στα δυσάρεστα περιστατικά που απασχόλησαν την επικαιρότητα το προηγούμενο διάστημα. Ο πρόεδρος της ΝΔ ανέφερε ότι "θα αποκτήσουμε σύστημα διάσωσης με ευέλικτα ελικόπτερα και έχει ήδη ψηφιστεί το Ν/Σ, ώστε να δημιουργηθούν έξη τέτοιες βάσεις ελικοπτέρων που θα επικουρούν το ΕΚΑΒ. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τη σύμπραξη του δημόσιου με το ιδιωτικό τομέα" είπε και σημείωσε ότι "το μεγαλύτερο ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι θα ιδιωτικοποιήσουμε το ΕΣΥ. Το ΕΣΥ θα είναι ένα πανίσχυρο σύστημα με κυβέρνηση της ΝΔ. Κανείς ασθενής με τη ΝΔ δεν θα στερηθεί ποτέ κανένα φάρμακο όσο ακριβό κι αν είναι εάν αυτή είναι η γνώμη του γιατρού" είπε.

Ανέφερε επίσης ότι στο δημόσιο θα υπάρξει αξιολόγηση και αξιοκρατία παντού ώστε οι καλύτεροι να βρεθούν στις καλύτερες θέσεις, προσθέτοντας ότι "θα αυξήσουμε κατά 500 εκατομμύρια τις δαπάνες για μισθολόγιο δημοσίων υπαλλήλων". Είπε επίσης ότι η ΝΔ έχει σχέδιο κατά της μάστιγας της υπογεννητικότητας επισημαίνοντας ότι θα στηρίξει τις εργαζόμενες μητέρες.

Αναφερόμενος στα εξωτερικά θέματα είπε ότι η γνώμη της Ελλάδας μετράει, "η φωνή μας ακούγεται από το Κογκρέσο μέχρι τις Βρυξέλλες" και σημείωσε ότι η πατρίδα μας πρέπει να είναι ισχυρή και η εξωτερική πολιτική έχει θεμέλια αδιαπραγμάτευτα τα οποία περιέγραψε:

"Πρώτον η διαρκής ενίσχυση των ενόπλων δυνάμεων, δεύτερον η οικοδόμηση ισχυρών συμμαχιών που κάνουν την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας σε μια ασταθή γειτονιά και τρίτο μια στιβαρή, αλλά δίκαιη πολιτική στο μεταναστευτικό ζήτημα. Η χώρα έχει σύνορα και απέδειξε ότι ξέρει να τα φυλάει, είναι η σωστή πολιτική για την ασφάλεια της χώρας, αλλά και ανθρώπινης φροντίδας και ανθρώπινης ζωής. Συντρίψαμε τα κυκλώματα διακινητών στο Αιγαίο. Αυτό που δεν μας λένε οι ανθρωπιστές του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επί των ημερών τους πνίγηκαν τριπλάσιοι άνθρωποι σε σχέση με την δική μας διακυβέρνηση, και είναι υποκριτές επειδή επέτρεψαν τα κάτεργα της Μόριας και καταδικάστηκε η χώρα. Ας μην μας κουνάνε το δάχτυλο να μην επιτίθενται στο Λιμενικό και να παραδεχθούν ότι οι υπαίτιοι της τραγωδίας στην Πύλο είναι οι διακινητές και όχι το Λιμενικό που προσπάθησε να σώσει ζωές" είπε ο κ.Μητσοτάκης. Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι "όποτε βρίσκουν ευκαιρία να διασύρουν τη χώρα στο εξωτερικό το κάνουν και μετά αγανακτούν όταν τους λέμε εθνική εξαίρεση". Παρέπεμψε στον κ.Μουζάλα λέγοντας ότι "είπε σήμερα πως όταν πέσει ο φράχτης στον Έβρο θα χαρεί όσο κι όταν έπεσε το τείχος του Βερολίνο" και προσέθεσε:

"Ο φράχτης του λέω δεν πρόκειται να πέσει και θα ολοκληρωθεί". Τέλος ξεκαθάρισε πως η μόνη διαφορά μας με την Τουρκία είναι η οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών λέγοντας ότι δεν θα δεχθεί να κουβεντιάσει άλλα ζητήματα, δεν συζητά θέματα που αφορούν κυριαρχικά μας δικαιώματα.

"Δεν συζητώ με την Τουρκία ζητήματα που αφορούν τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης, και απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα με όλους τους έλληνες" είπε και προσέθεσε ότι η ΝΔ χρειάζεται την επόμενη μέρα σταθερή κοινοβουλευτική πλειοψηφία και θα την έχει.

"Παντοδύναμος είναι μόνο ο ελληνικός λαός. Όσο μεγαλύτερο είναι το ποσοστό που θα πάρουμε τόσο μεγαλύτερο θα είναι και το βάρος της ευθύνης μου" κατέληξε ο κ.Μητσοτάκης.


Read More »
Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την πατρίδα μας Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Θέλουμε ισχυρή αυτοδυναμία για να αλλάξουμε την πατρίδα μας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 20, 2023 Rating: 5

Σελίδες