Η Κυρά-Βασιλική και η ιστορία της | Σαν σήμερα ο θάνατός της

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Η Κυρά-Βασιλική και η ιστορία της | Σαν σήμερα ο θάνατός της


Θεσπρωτή καλλονή, οδαλίσκη του Αλή Πασά και μετέπειτα σύζυγός του. Η Βασιλική Κονταξή γεννήθηκε στη Πλησιβίτσα των Φιλιατών (σημερινό Πλαίσιο) το 1789 και ήταν κόρη του προύχοντα της περιοχής Κίτσου Κονταξή και αδελφή του οπλαρχηγού Γεωργίου Κίτσου και του Σίμου Κονταξή. Μια υπόθεση κατασκευής κίβδηλων νομισμάτων, στην οποία αναμίχθηκε ο πατέρας της και κάτοικοι της Πλησιβίτσας , την έφεραν κοντά στον Αλή Πασά, σε ηλικία μόλις 12 ετών.
Η μικρή Βασιλική ζήτησε έλεος για τον συλληφθέντα πατέρα της από τον γέροντα αυθέντη της Ηπείρου. Ο Αλή, θαμπωμένος από την ομορφιά της, όχι μόνο χάρισε τη ζωή στον πατέρα της, αλλά διέταξε τους άνδρες του να μην ξαναενοχλήσουν το χωριό. Το τίμημα για τη Βασιλική ήταν να γίνει το πολύτιμο πετράδι του χαρεμιού του Αλή Πασά, ο οποίος το 1808 τη νυμφεύτηκε, παρά τις αντιρρήσεις της πρώτης του συζύγου Εμινέ.
Η Βασιλική χρησιμοποίησε τη δύναμή της προς όφελος των Χριστιανών, πολλούς από τους οποίους τους αποσπούσε την τελευταία στιγμή από τα χέρια του δημίου. Τέτοια ήταν η επιρροή της πάνω στον Αλή, ώστε όχι μόνο δεν εξισλαμίστηκε, αλλά απαίτησε και πέτυχε να μετατρέψει ένα δωμάτιο του χαρεμιού σε παρεκκλήσιο με τακτικό ιερέα. Την επιρροή της Βασιλικής επί του Αλή Πασά απαθανάτισε η λαϊκή μούσα σε δημοτικά τραγούδια με ποιο γνωστό το:

Βασιλική προστάζει· Βεζύρ’ Αλή Πασά
βάλε φωτιά στα τόπια, κάψε τα Γιάννενα…

Η Βασιλική έμεινε πιστή στον Αλή Πασά τις τελευταίες του στιγμές στη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος της λίμνης των Ιωαννίνων, όπου είχε καταφύγει μετά των εμπίστων του τον Δεκέμβριο του 1821, καταδιωκόμενος από τους άνδρες του Χουρσίτ Πασά. Λίγο προτού αφήσει την τελευταία του πνοή, ο Αλή διέταξε τον μυστικοσύμβουλό του Θανάση Βάγια να σκοτώσει τη Βασιλική, για να μην αιχμαλωτιστεί από τους εχθρούς του. Ο Βάγιας, μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα του Ελληνισμού, άγνωστο γιατί δεν τήρησε την υπόσχεσή του, ίσως επειδή η Βασιλική γνώριζε το μυστικό των θησαυρών του Πασά των Ιωαννίνων.
Τον Φεβρουάριο του 1822 η Βασιλική και ο Θανάσης Βάγιας συνελήφθησαν και μεταφέρθηκαν αιχμάλωτοι στην Κωνσταντινούπολη. Εκεί, ο πατριάρχης Άνθιμος Γ' με τη βοήθεια του συναφιού των κρεοπωλών (ο Βάγιας είχε δουλέψει ως κρεοπώλης) κατόρθωσε να απελευθερώσει τη Βασιλική, υπό την προϋπόθεση να ζει εντός του Πατριαρχείου και να βρίσκεται υπό την προστασία και την επιτήρησή του. Κατά την εξαετή παραμονή της στο Πατριαρχείο φαίνεται ότι ερχόταν σε επαφή με πρόσωπα που ήταν αναμεμιγμένα στη Φιλική Εταιρεία και την επαναστατημένη Ελλάδα.
Μετά τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, οι οθωμανικές αρχές την εξόρισαν μαζί με τον αδελφό της Σίμο και τον Θανάση Βάγια στην Προύσα (Μάρτιος του 1828). Τον Οκτώβριο του 1829 τους δόθηκε η άδεια να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η Βασιλική εγκαταστάθηκε αρχικά στο Ναύπλιο. Εκεί συναντήθηκε με τον κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια, ο οποίος της παραχώρησε ένα ακίνητο και λίγα κτήματα στο χωριό Κατοχή της Αιτωλίας. Το 1831 οι δρόμοι της με τον Θανάση Βάγια χώρισαν, όταν αυτός ανέλαβε δημόσια θέση και συγκεκριμένα επιστάτης του Πρότυπου Αγροκτήματος της Τίρυνθας.
Η Κυρά-Βασιλική για το υπόλοιπο του βίου της έζησε απομονωμένη ή και περιφρονημένη στην Κατοχή. Πέθανε από δυσεντερία στο Αιτωλικό στις 11 Δεκεμβρίου του 1834, σε ηλικία 45 ετών. Οι διηγήσεις ότι πέθανε αλκοολική και πάμπτωχη ελέγχονται.

Πηγή: sansimera.gr
Read More »
Η Κυρά-Βασιλική και η ιστορία της | Σαν σήμερα ο θάνατός της Η Κυρά-Βασιλική και η ιστορία της | Σαν σήμερα ο θάνατός της Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα


Προανάκριση ενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας για τη διερεύνηση των συνθηκών υπό τις οποίες έλαβε χώρα εργατικό ατύχημα σήμερα το πρωί σε περιοχή της Πρέβεζας, που είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό 55χρονου ημεδαπού.
Read More »
Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα Θανατηφόρο εργατικό ατύχημα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Ηγουμενίτσας 


Read More »
Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Ηγουμενίτσας Το εορταστικό ωράριο των καταστημάτων της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Χριστουγεννιάτικο τρενάκι σε Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά προσφορά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Χριστουγεννιάτικο τρενάκι σε Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά προσφορά  του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει πως στην προσπάθειά του να συμβάλλει στην δημιουργία εορταστικού κλίματος τις ημέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, συνδράμοντας και την προσπάθεια της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας, αποφάσισε να προσφέρει το ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΤΡΕΝΑΚΙ, το οποίο θα εκτελέσει διαδρομές:

Στην Παραμυθιά, στις 28 Δεκεμβρίου, κατά τις ώρες λειτουργίας των καταστημάτων και

Στην Ηγουμενίτσα, στις 29 και 30 Δεκεμβρίου, πρωί και απόγευμα (αφετηρία Πλ. Δημαρχείου).

Ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Πάσχος, το Διοικητικό Συμβούλιο και το Προσωπικό του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, σας Εύχονται Χρόνια Πολλά, με Υγεία, και Οικογενειακή και Επαγγελματική Ευτυχία.

Read More »
Χριστουγεννιάτικο τρενάκι σε Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά προσφορά του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Χριστουγεννιάτικο τρενάκι σε Ηγουμενίτσα-Παραμυθιά προσφορά  του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Υπόθεση Μπελέρη: Σήμερα (11/12) θα εξεταστεί το αίτημα για την ορκωμοσία του

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Υπόθεση Μπελέρη: Σήμερα (11/12) θα εξεταστεί το αίτημα για την ορκωμοσία του


Η δίκη για την υπόθεση Μπελέρη θα συνεχιστεί στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (1/12), αλλά θα εξεταστεί και το αν θα γίνει αποδεκτό το αίτημα για την άδεια του, ώστε να ορκιστεί.

Ο Πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλιστικού Κόμματος υποστήριξε ότι η Ελλάδα ανέστειλε τη γνωμοδότησή της για την προώθηση της διαδικασίας ένταξης της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Επίσης, στην ομιλία του αναφέρθηκε και στην υπόθεση Μπελέρη, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η ιστορία είναι γνωστή. Δεν χρειάζεται να επαναλάβουμε το τι έχει συμβεί σε αυτή την υπόθεση. Μια θέση που ούτε αλλάζει μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, δεν θα αλλάξει όχι γιατί είναι πεισματάρηδες οι Αλβανοί, αλλά ο λόγος που δεν αλλάζουμε γνώμη είναι γιατί είναι πεισματάρης ο ίδιος ο λόγος».
Read More »
Υπόθεση Μπελέρη: Σήμερα (11/12) θα εξεταστεί το αίτημα για την ορκωμοσία του Υπόθεση Μπελέρη: Σήμερα (11/12) θα εξεταστεί το αίτημα για την ορκωμοσία του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας Θεσπρωτίας για την μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα μακράς διάρκειας στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής) ,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/



Read More »
Δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες όλοι οι αγώνες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες όλοι οι αγώνες


Τη δέσμη των μέτρων κατά της οπαδικής βίας, που αποφασίστηκε στην έκτακτη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, το Σάββατο, ανακοίνωσε κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ανακοίνωσε τις αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, που προέκυψαν μετά την -υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη- σύσκεψη των συναρμοδίων υπουργών του περασμένου Σαββάτου (9/12). Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Μαρινάκης, το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου 2024, ενώ θα επεκταθεί και στις αναμετρήσεις των ομάδων Β`, που ανήκουν στις ΠΑΕ της Super League και συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της SL2.

Παράλληλα, ο κ Μαρινάκης ανακοίνωσε ότι το μέτρο «κεκλεισμένων των θυρών», θα ισχύσει κατά περίπτωση και στους εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων, σημειώνοντας μάλιστα, ότι η πρώτη σχετική απόφαση αφορά τον αγώνα Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, το βράδυ της προσεχούς Πέμπτης (14/12, 22:00) στο γήπεδο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Έως 12 Φεβρουαρίου
θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης προκειμένου να εξεταστεί η παράταση της εφαρμογής της σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακολουθών προϋποθέσεων:

Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της uefa στο σύνολο των γηπέδων της super league 1
Ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές
Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδιο φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Παύλου Μαρινάκη:

«Ένας νέος άνθρωπος 31 ετών συνεχίζει να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από μια δολοφονική ενέργεια, μια πράξη ωμής οπαδικής βίας.

Επαναλαμβάνουμε, για ακόμα μια φορά, την αμέριστη συμπαράστασή μας στον ίδιο και στην οικογένειά του και ευχόμαστε να βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην Ελληνική Αστυνομία γιατί, μέσα από τις άμεσες, επαγγελματικές και αποτελεσματικές ενέργειές της, συνελήφθη ο καθ’ ομολογίαν φυσικός αυτουργός του φρικτού αυτού εγκλήματος. Δυστυχώς και μέσα από αυτή την υπόθεση αναδεικνύεται ότι πίσω από τους φυσικούς αυτουργούς όλων αυτών των πράξεων πολλές φορές κρύβονται ένας ή και περισσότεροι ηθικοί αυτουργοί, εκείνοι που τους υποθάλπουν αλλά και όσοι τους ανέχονται.

Η δολοφονική επίθεση κατά του αστυνομικού δεν είναι το πρώτο περιστατικό ακραίας οπαδικής βίας. Εδώ και πολλά χρόνια, εγκληματίες με τον μανδύα του οπαδού τελούν βαριά κακουργήματα, τραυματίζοντας σοβαρά και σκοτώνοντας.

Γνωρίζουμε και καταλαβαίνουμε απόλυτα την οργή της κοινωνίας, όλων των υγιώς σκεπτόμενων πολιτών, μπροστά σε εικόνες που δεν παραπέμπουν σε αθλητισμό.

Η Κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι θα εξαντλήσει τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις της για την αντιμετώπιση ενός χρόνιου προβλήματος. Και μάλιστα έχουμε κάνει σαφές ότι οι παρεμβάσεις μας θα είναι δυναμικές, δηλαδή θα επανεξετάζονται διαρκώς με βάση τα αποτελέσματά τους.

Σε αυτό το πλαίσιο, τους τελευταίους μήνες η ΕΛΑΣ ενέτεινε την παρουσία της στα αθλητικά γεγονότα, προβαίνοντας σε προσαγωγές και συλλήψεις, όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο, οι έλεγχοι σε γήπεδα και συνδέσμους πολλαπλασιάστηκαν, ενώ αυξήθηκαν οι σφραγίσεις παράνομων συνδέσμων. Ταυτόχρονα, ενώ έχει ήδη αυστηροποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο για τα σχετιζόμενα με την αθλητική βία αδικήματα, με το νέο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, αυστηροποιείται συνολικά το πλαίσιο χορήγησης αναστολών αλλά και οι προϋποθέσεις για την υφ’ όρον απόλυση.

Ενώ δώσαμε χρόνο και χώρο για τη συμμόρφωση όλων με τις αποφάσεις μας, δυστυχώς απεδείχθη ότι απαιτούνται περαιτέρω παρεμβάσεις ακόμα πιο δραστικές, αλλά απολύτως δίκαιες και αναγκαίες.

Τη δολοφονική συμπεριφορά εγκληματικών οργανώσεων και την θλιβερή ανοχή μιας ελάχιστης οπαδικής μειοψηφίας δεν θα την πληρώσουν ούτε οι αθλητές, ούτε οι φίλαθλοι, ούτε οι πολίτες και η πολιτεία.

Για τον λόγο αυτό, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον Πρωθυπουργό, παρουσία των συναρμόδιων Υπουργών ανακοινώνουμε:

Τη διεξαγωγή όλων των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών για τους επόμενους 2 μήνες, δηλαδή μέχρι 12 Φεβρουαρίου 2024. Το μέτρο αυτό θα επεκταθεί και για τους εντός έδρας αγώνες των ομάδων β΄ της super league 2 οποίες ανήκουν στις αντίστοιχες ΠΑΕ της πρώτης επαγγελματικής κατηγορίας. Εκδίδεται σήμερα σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με άμεση εφαρμογή, η οποία θα προβλέπει, παράλληλα, ότι με έκδοση Κοινής Υπουργικής Απόφασης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη και του Αναπληρωτή Υπουργού Αθλητισμού το μέτρο αυτό θα δύναται να επεκταθεί κατά περίπτωση και σε εντός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες των ελληνικών ομάδων για λόγους προστασίας της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Η εκτέλεση των ποινών διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές που έχουν ήδη επιβληθεί έως τη δημοσίευση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ή που επιβάλλονται κατά το χρονικό διάστημα εφαρμογής της αναστέλλεται έως και τις 12 Φεβρουαρίου 2024.

Η πρώτη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση θα εκδοθεί για τον προσεχή εντός έδρας αγώνα του Ολυμπιακού με την Μπάτσκα Τόπολα για το Europa League, ο οποίος θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για προφανείς λόγους ασφαλείας μετά τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα.

2. Έως τις 12 Φεβρουαρίου 2024 θα αξιολογηθούν τα αποτελέσματα της εφαρμογής της ανωτέρω απόφασης, προκειμένου να εξετασθεί η παράταση της εφαρμογής της, σε περίπτωση που δεν τηρηθούν απολύτως οι νόμιμες προϋποθέσεις ασφαλούς διεξαγωγής των αγώνων ποδοσφαίρου. Στόχος η αποφυγή κινδύνων για τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των συμμετεχόντων, καθώς και η μέγιστη δυνατή διασφάλιση της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

Ενδεικτικά μέχρι την ημερομηνία αυτή θα εξεταστεί η πλήρωση των ακόλουθων προϋποθέσεων:

– Εγκατάσταση και λειτουργία καμερών υψηλής ευκρίνειας στις προδιαγραφές της UEFA στο σύνολο των γηπέδων της super league 1 και ταυτόχρονη απρόσκοπτη δυνατότητα ελέγχου τους και αξιοποίησης του υλικού τους από τις αρμόδιες αρχές και

– Σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου φιλάθλων με ταυτόχρονο έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Επιπρόσθετα, μέσα στο διάστημα των 2 αυτών μηνών θα ανακοινωθεί από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού μια σειρά από διοικητικά μέτρα μεταξύ των οποίων αυτόματες κυρώσεις κατά των ομάδων σε περιπτώσεις επεισοδίων, πέραν όσων προβλέπονται στην αθλητική δικαιοσύνη.

3. Αύριο, Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2023 ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη Γιάννης Οικονόμου και ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης θα επισκεφτούν την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κα Γεωργία Αδειλίνη και θα ζητήσουν εκ μέρους της Κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Επιπλέον οι Υπουργοί θα προσκομίσουν όλα τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση των αρχών για την αξιολόγηση στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας και θα διαμηνύσουν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου ότι η ελληνική πολιτεία δεν πρόκειται να επιδείξει καμία ανοχή στα φαινόμενα αυτά.

Η ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη θα διερευνήσει σε ποια έκταση δρουν στον ευρύτερο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού συμμορίες ή εγκληματικές οργανώσεις. Ποιοι χρηματοδοτούν, ενθαρρύνουν ή υποθάλπουν αυτήν την εγκληματική δραστηριότητα. Αν υπάρχουν κάποιοι που με τα όσα υποστηρίζουν δημόσια διαπράττουν αδικήματα διέγερσης σε παράνομες πράξεις. Δεν θα επιτρέψουμε να συνεχιστεί το παράδοξο εκατομμύρια φιλάθλων να πληρώνουν την εγκληματική συμπεριφορά νοσηρών μειοψηφιών. Είναι επιτακτική ανάγκη να μπει ένα τέλος στην εγκληματική δράση οργανωμένων «στρατών», οι οποίοι κατά καιρούς «ανακαλύπτουν» το βόλεϊ ή το χάντμπολ, μολύνοντας ακόμα και τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Οι ανωτέρω αποφάσεις τελούν σε γνώση και συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Οφείλουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας. Το οφείλουμε σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας, σε όσους κινδύνευσαν, σε όσους έχασαν περιουσίες και σε αυτούς που στερήθηκαν τη δυνατότητα να πηγαίνουν στο γήπεδο με τα παιδιά τους.

Οφείλουμε, ταυτόχρονα, στον αστυνομικό που δίνει την πιο δύσκολη μάχη η έρευνα να μην περιοριστεί στη σύλληψη του φυσικού αυτουργού.

Είναι σημαντικό σε αυτή την προσπάθεια να έχουμε δίπλα μας όλους όσοι εμπλέκονται στον χώρο του ποδοσφαίρου, όσοι επενδύουν χρήματα. Θέλουμε να βρισκόμαστε στην ίδια σελίδα, θωρακίζοντας τον επαγγελματικό αθλητισμό, ενισχύοντας έτσι ευρύτερα τον αθλητισμό. Τα μεγαλύτερης ή μικρότερης έκτασης θλιβερά περιστατικά των τελευταίων πολλών ετών αποδεικνύουν ότι το πρόβλημα δεν είναι ενός ή δύο συλλόγων, αλλά δυστυχώς έχει πολύ μεγαλύτερη έκταση.

Πιστεύουμε ότι τα μέτρα που ανακοινώνουμε και ξεκινάμε άμεσα να εφαρμόζουμε θα αποδειχτούν επαρκή, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε αυτό το φαινόμενο αποκτήνωσης.

Εάν, όμως, κρίνουμε ότι χρειάζονται και ακόμα πιο σκληρά αλλά δίκαια μέτρα, διαβεβαιώνουμε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πως δεν θα διστάσουμε στιγμή. Δεν θα σταματήσουμε λεπτό, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο δυναμικά, μέχρι να υλοποιηθούν και να αποδώσουν προς όφελος των πολιτών το σύνολο των πρωτοβουλιών μας.

Η δύσκολη αλλά αυτονόητη μάχη απέναντι σε κάθε μορφής παραβατικότητα, όχι μόνο εντός, αλλά και εκτός γηπέδων, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία, στις γειτονιές, σε κάθε γωνιά της χώρας είναι για εμάς το πιο ιερό καθήκον απέναντι στο σύνολο των πολιτών και η μεγαλύτερη ευθύνη μας για τις επόμενες γενιές.

Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός στον χθεσινό εβδομαδιαίο του απολογισμό: «όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται».



Read More »
Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες όλοι οι αγώνες Κεκλεισμένων των θυρών για δύο μήνες όλοι οι αγώνες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Εκπαίδευση του ΕΚΑΒ σε πτητικά μέσα στην Παραμυθιά + φωτογραφίες

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Εκπαίδευση του ΕΚΑΒ σε πτητικά μέσα στην Παραμυθιά + φωτογραφίες


Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκπαίδευση σε πτητικά μέσα των διασωστών – πληρωμάτων ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ Παραμυθιάς, Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, στο ελικοδρόμιο της Παραμυθιάς, με σκοπό να συμπληρώσει την εκπαίδευση των πληρωμάτων για τις περιπτώσεις εκείνες, που θα χρειαστεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ για την προσέγγιση με ασφάλεια τόσο του ασθενή όσο και των πληρωμάτων στο πτητικό μέσο.

Η δράση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δράσεις ανάπτυξης δεξιοτήτων και ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού του ΕΚΑΒ».

Όπως εξήγησε στην paramythia-online.gr, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας του ΕΚΑΒ κ. Πέτρος Βασιλείου, η εκπαίδευση αφορά πανελλήνια δράση, που έστω και αργά εχει αρχίσει και πραγματοποιείται το 2023.

Η εκπαίδευση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της IFLY και του Γεώργιου Βέρμπη.











Read More »
Εκπαίδευση του ΕΚΑΒ σε πτητικά μέσα στην Παραμυθιά + φωτογραφίες Εκπαίδευση του ΕΚΑΒ σε πτητικά μέσα στην Παραμυθιά + φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Ημερίδα για την κλιματική κρίση, πράσινη ανάπτυξη, αειφόρος σχεδιασμός των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Ημερίδα για την κλιματική κρίση, πράσινη ανάπτυξη, αειφόρος σχεδιασμός των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου

Το Τμήμα Ηπείρου του ΤΕΕ υποστηρίζοντας το ρόλο του ως Τεχνικός Συμβουλος της Πολιτείας, διοργανώνει την Τετάρτη 13/12/2023 και ώρα 19.30 την Ημερίδα με θέμα:
 «Κλιματική κρίση, πράσινη ανάπτυξη, αειφόρος σχεδιασμός των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου», στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Τμήματος στην Οδό Αραβαντινού 6-8 στα Ιωάννινα, με στόχο να κατατεθούν σκέψεις και προτάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου.

Όπως είναι γνωστό η περιοχή μας λόγω του ιδιαίτερου μορφολογικού της χαρακτήρα εμφανίζει το φααινόμενο πολλών στάσιμων οικισμών κυρίως στις περιοχές των Τζουμέρκων καθώς και του Πωγωνίου και της ορεινής Θεσπρωτίας καθώς και άλλων ορεινών περιοχών, οι οποίες οδηγούν στην απομόνωση των περιοχών αυτών και ουσιαστικά στην ερημοποίηση τους. Με την παρούσα ημερίδα η οποία διοργανώνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, όπου βασικός ομιλητής θα είναι ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρος Κελέτσης θα προσπαθήσουμε να συνδιαμορφώσουμε τους άξονες για ένα ολοκλήρωμένο σχέδιο για την πράσινη αειφόρο ανάπτυξη των συγκεκριμένων περιοχών, συνυπολογίζοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, οι οποίες πλέον είναι ιδιαίτερα εμφανείς στο φυσικό περιβάλλον.

Στόχος είναι να επιτευχθεί η Αειφόρος Ανάπτυξη Λιγότερο Αναπτυγμένων Περιοχών της Ηπείρου με την Δημιουργία Νέων Τουριστικών Πόρων και Προϊόντων μέσω Ανάλυσης, Τεκμηρίωσης, Μοντελοποίησης, Διαχείρισης και Διατήρησης του Πολιτιστικού Αποθέματος Για τον παραπάνω στόχο θα έχουμε τη δυνατότητα να ακούσουμε τις προτάσεις που θα καταθέσουν οι καθηγητές κ Αντωνία Μωροπούλου Ομ. Καθ. ΣΧΜ ΕΜΠ, Μέλος Δ.Ε. Τ.Ε.Ε., Ε/Υ της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ και ο Πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Νικόλαος Πατσαβός, Αρχιτέκτων Μηχανικός.

Την Εκδήλωση θα χαιρετίσουν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης και ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Θεόδωρος Ματίκας.

Το Πρόγραμμα της Ημερίδας έχει ως εξής:
Έναρξη της Ημερίδας:
19.30 -19.35 Ιωάννης Τσίγκρος, Πρόεδρος ΤΕΕ Ηπείρου
Χαιρετισμοί:
19.35-19.50 : Αλέξανδρος Καχριμάνης, Περιφερειάρχης Ηπείρου

Θεόδωρος Ματίκας, Καθ. Τμ. Μηχανικών Επιστήμης Υλικών της Πολ. Σχολής Παν. Ιωαννίνων, Αντιπρύτανης Έρευνας Καινοτομίας και Ανάπτυξης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Ομιλίες:
19.50-20.10 Αγροτική Ανάπτυξη και Αειφορία, Σταύρος Κελέτσης, Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

20.10-20.30 Aειφόρος σχεδιασμός της ανάπτυξης απομονωμένων περιοχών- Οι προοπτικές για την Ήπειρο , Αντωνία Μοροπούλου, Ομ. Καθ. ΣΧΜ ΕΜΠ, Μέλος ΔΕ ΤΕΕ, Ε/Υ της Βραδιάς του Ερευνητή στο ΕΜΠ, Ε/Υ των ερευνητικών προγραμμάτων ΑΕΙ και RESPECT, Σ.Δ. Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

20.30-20.50 Πολιτιστική Κληρονομιά Βιώσιμη Ανάπτυξη, η συμβολή των Νέων Τεχνολογιών, Νίκος Πατσαβός, Αναπληρωτής Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων
Read More »
Ημερίδα για την κλιματική κρίση, πράσινη ανάπτυξη, αειφόρος σχεδιασμός των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου Ημερίδα για την κλιματική κρίση, πράσινη ανάπτυξη, αειφόρος σχεδιασμός των απομονωμένων περιοχών της Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Δωρεά από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Δωρεά από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την Τράπεζα Τροφίμων Ηπείρου για την μεγάλη προσφορά της σε τρόφιμα στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του.


Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Αγίου Δονάτου (έναντι Πυροσβεστικής)
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438

Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/







Read More »
Δωρεά από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Δωρεά από την ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΗΠΕΙΡΟΥ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Σύλληψη αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Σύλληψη αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα


Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ιωαννίνων συνελήφθη σήμερα μετά τα μεσάνυχτα αλλοδαπή, διότι όπως διαπιστώθηκε, εργάζονταν ως αποκλειστική νοσοκόμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, χωρίς να κατέχει άδεια άσκησης επαγγέλματος.
Read More »
Σύλληψη αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα Σύλληψη αλλοδαπής που εργάζονταν παράνομα ως αποκλειστική νοσοκόμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

7ος Αγώνας Αγάπης Προσφοράς και Αλληλεγγύης

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
7ος Αγώνας Αγάπης Προσφοράς και Αλληλεγγύης





Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη για 7η συνεχόμενη χρονιά ο «Αγώνας Αγάπης Προσφοράς και Αλληλεγγύης», την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2023, που διοργάνωσε ο Δήμος Ηγουμενίτσας με το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. του Δήμου Ηγουμενίτσας. Είναι ένας αγώνας θεσμός για την πόλη μας για μικρούς και μεγάλους.

Στον φιλανθρωπικό σκοπό της εκδήλωσης ανταποκρίθηκε πλήθος κόσμου, με τα έσοδα να διατίθενται για τη δημιουργία πακέτων αγάπης που θα μοιραστούν στους ωφελούμενους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Ευχαριστούμε από καρδιάς τους φορείς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, τον κόσμο που συμμετείχε, τους χορηγούς της εκδήλωσης, την Τροχαία Ηγουμενίτσας και τους εθελοντές μας για την πολύτιμη βοήθεια τους.

Σας ευχόμαστε να έχετε καλές γιορτές με υγεία και να ανταμώσουμε την επόμενη χρονιά στον «8ο Αγώνα Αγάπης Προσφοράς και Αλληλεγγύης 2024».

Read More »
7ος Αγώνας Αγάπης Προσφοράς και Αλληλεγγύης 7ος Αγώνας Αγάπης Προσφοράς και Αλληλεγγύης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη, Τρίτη 12 Δεκέμβρη, 7μμ, "Πάνθεον" Ηγουμενίτσα, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη, Τρίτη 12 Δεκέμβρη, 7μμ, "Πάνθεον" Ηγουμενίτσα, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό


Read More »
Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη, Τρίτη 12 Δεκέμβρη, 7μμ, "Πάνθεον" Ηγουμενίτσα, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Προβολή ταινίας για την Παλαιστίνη, Τρίτη 12 Δεκέμβρη, 7μμ, "Πάνθεον" Ηγουμενίτσα, από την Επιτροπή Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Youth Pass: Αύριο (12/11) Τρίτη λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για την ενίσχυση των 150 ευρώ

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Youth Pass: Αύριο (12/11) Τρίτη λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για την ενίσχυση των 150 ευρώ

Προθεσμία μέχρι αύριο (12/12) Τρίτη, έχουν οι υποψήφιοι νέοι 18 και 19 ετών, ώστε να κάνουν τις αιτήσεις τους, σχετικά με την ενίσχυση των 150 ευρώ, του Youth Pass.

Οι αιτούντες θα πρέπει να μην έχουν περιουσιακά ή εισοδηματικά κριτήρια.

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβάλλονται είτε μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας www.vouchers.gov.gr, είτε μέσω των Κ.Ε.Π. έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου.

Το Youth Pass έχει τη μορφή ψηφιακής χρεωστικής κάρτας την οποία οι δικαιούχοι θα μπορούν να την χρησιμοποιούν σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού και των μεταφορών.

Για τους δικαιούχους που θα υποβάλουν την αίτησή τους έως και την Τρίτη 12 Δεκεμβρίου: Οι ενισχύσεις θα αποσταλούν στα πιστωτικά ιδρύματα μέχρι την 21η Δεκεμβρίου 2023 και θα καταβληθούν στους δικαιούχους τις επόμενες εργάσιμες ημέρες ανάλογα με τις εσωτερικές διαδικασίες των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η διαδικασία πίστωσης των 150 ευρώ

Μετά την υποβολή της αίτησης, το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός ενημερώνει τον δικαιούχο για την πρώτη ενεργοποίηση της κάρτας και την πίστωση του χρηματικού ποσού μέσω γραπτού μηνύματος (sms) ή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) με ενσωματωμένο σύνδεσμο για την ενεργοποίηση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας.

Οι ωφελούμενοι μπορούν να αξιοποιήσουν την ενίσχυση που θα λάβουν για την πραγματοποίηση αγορών ή τη λήψη υπηρεσιών από επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού (π.χ. σε τουριστικά καταλύματα), του πολιτισμού (π.χ. για παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων ή συναυλιών, για την αγορά βιβλίων κ.ά.) και των μεταφορών (ταξί, λεωφορεία, τρένα, ακτοπλοϊκά – αεροπορικά εισιτήρια ή για την ενοικίαση ΙΧ ή σκαφών αναψυχής κ.ά.).

Δικαιούχοι του Youth Pass

Δικαιούχοι του Youth Pass είναι όλοι οι φορολογικοί κάτοικοι Ελλάδος που έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους εντός του προηγούμενου από την αίτηση έτους και υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα.

Πιο αναλυτικά, για τη φετινή ενίσχυση δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι νέοι που συμπλήρωσαν είτε το 18ο έτος είτε το 19ο έτος της ηλικίας τους από 01/01/2022 έως και 31/12/2022.

Η αίτηση υποβάλλεται άπαξ και δεν επανυποβάλλεται μετά και τη συμπλήρωση του 19ου έτους της ηλικίας του δικαιούχου. Επομένως, ένας νέος 18 ετών που υποβάλει έως τις 12 Δεκεμβρίου 2023 αίτηση για το Youth Pass θα λάβει 150 ευρώ φέτος και επιπλέον 150 ευρώ το 2024 χωρίς να υποβάλει νέα αίτηση.

Σημειώνεται ότι, εάν για τον οποιοδήποτε λόγο, ένας νέος δεν υποβάλει την αίτησή του όταν είναι 18 ετών, μπορεί να το πράξει όταν γίνει 19 ετών, λαμβάνοντας βέβαια την ενίσχυση μόνο για το δεύτερο έτος και όχι αναδρομικά.

Το Youth Pass αποτελεί μόνιμο μέτρο ενίσχυσης των νέων. Συνεπώς, από το 2024 και εφεξής η ειδική εφαρμογή θα δέχεται τις αιτήσεις των ενδιαφερομένων από την 1η Απριλίου μέχρι και τη 15η Μαΐου κάθε έτους. Η ενίσχυση για όλους τους δικαιούχους θα καταβάλλεται μια φορά ετησίως μέχρι την 31η Μαΐου κάθε έτους.

Read More »
Youth Pass: Αύριο (12/11) Τρίτη λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για την ενίσχυση των 150 ευρώ Youth Pass: Αύριο (12/11) Τρίτη λήγει η προθεσμία των αιτήσεων για την ενίσχυση των 150 ευρώ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Το ισχυρό δίκτυο μαρινών που θέλει να χτίσει η Lamda

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Το ισχυρό δίκτυο μαρινών που θέλει να χτίσει η Lamda

Ένα ισχυρό και αξιόλογο χαρτοφυλάκιο μαρινών στοχεύει να δημιουργήσει μέσα στα επόμενα χρόνια η Lamda Marinas Investments, η θυγατρική της Lamda Development, έχοντας στο στόχαστρό της τους διαγωνισμούς που αναμένεται να προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ. Όπως υποστήριξε ο Σταύρος Κατσικάδης, managing director της Lamda Marinas, η εταιρεία αναμένεται να προχωρήσει σε επενδύσεις άνω των 80 εκατ. ευρώ και για τις τρεις μαρίνες (Φλοίσβου, Αγίου Κοσμά, Κέρκυρας) που διαθέτει μέχρι στιγμής. Παράλληλα, μακροπρόθεσμος στόχος της διοίκησης είναι, εφόσον αποκτηθεί ένας ικανοποιητικός αριθμός μαρινών, να εξεταστεί σοβαρά το ενδεχόμενο για την εισαγωγή της εταιρείας στο Χρηματιστήριο.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο κ. Κατσικάδης, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 20 χρόνια της μαρίνας Φλοίσβου, η εταιρεία επικεντρώνεται κυρίως σε περιοχές όπου οι αναπτύξεις σε μαρίνες μπορούν να είναι βιώσιμες. Αρχικά θα εξετάσει την περίπτωση της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα τη μαρίνα της Καλαμαριάς, η οποία εμφανίζει πρόσθετο ενδιαφέρον λόγω της απουσίας σύγχρονου λιμανιού σκαφών αναψυχής, σε μια περιφέρεια με υψηλό τουριστικό ενδιαφέρον, εξαιτίας και της Χαλκιδικής. Σήμερα η εν λόγω μαρίνα διαθέτει 388 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη μέχρι 30 μ. μήκος και έχει χερσαία ζώνη 76 στρεμμάτων. Η εταιρεία περιμένει την έναρξη νέου διαγωνισμού για την εκμετάλλευσή της μόλις εγκριθεί η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της νέας χωροθέτησης. Επιπλέον, στο στόχαστρο της εταιρείας έχει μπει και η Λευκάδα, αλλά και όλες οι υφιστάμενες μαρίνες στα Δωδεκάνησα.

Σε ό,τι αφορά τις μαρίνες που διαθέτει ήδη η θυγατρική της Lamda Development, η μαρίνα Φλοίσβου μαζί με του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό έσπασαν ρεκόρ κερδοφορίας, αγγίζοντας τα 13,9 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2023, ενώ η πληρότητά τους φτάνει το 100%. Για τη Μαρίνα της Κέρκυρας, ο ίδιος επισήμανε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα, μπορεί και μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται να πέσουν και επισήμως οι υπογραφές για τη σύμβαση παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ. Η Lamda Marinas θα επενδύσει συνολικά πάνω από 50 εκατ. ευρώ, με σκοπό την κατασκευή 98 θέσεων σκαφών μήκους 30 έως 140 μέτρων και τη δημιουργία εμπορικών καταστημάτων, εστίασης, ξενοδοχείων και γραφείων έως 7.800 τετραγωνικών.

Σχετικά με τη μαρίνα του Αγίου Κοσμά, που θα αναπτυχθεί στο μεγάλο έργο του Ελληνικού, ο ίδιος υποστηρίζει ότι «ο κύριος στόχος είναι να γίνει μια μαρίνα υψηλών προδιαγραφών». Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στην πρώτη φάση κατασκευής και η ολοκλήρωσή της υπολογίζεται στα τέλη του 2025 με αρχές του 2026. Η συγκεκριμένη μαρίνα αναμένεται να αναβαθμιστεί, τόσο από πλευράς χωρητικότητας όσο και υπηρεσιών, με 300 θέσεις ελλιμενισμού και δυνατότητα φιλοξενίας για σκάφη έως 80 μέτρα. Η εταιρεία, μάλιστα, θα επενδύσει συνολικά πάνω από 25 εκατ. ευρώ για την αναβάθμισή της.

Το ισχυρότερο χαρτί της εταιρείας αποτελεί η Μαρίνα Φλοίσβου, η οποία έχει ετήσιο τζίρο 22 εκατ. ευρώ, με λειτουργική κερδοφορία περίπου 3,5 εκατ. ευρώ. Με μερίδιο που φτάνει πλέον το 21% της εγχώριας αγοράς, η μαρίνα Φλοίσβου καταλαμβάνει την πρώτη θέση, βάσει κύκλου εργασιών, ανάμεσα στους τουριστικούς λιμένες στην Ελλάδα και αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προορισμούς για mega yachts απ’ όλο τον κόσμο. Παράλληλα, ο κ. Κατσικάδης ανέφερε ότι στη Μαρίνα Φλοίσβου θα εγκατασταθούν οπτική ίνα, δίκτυο 5G, δίκτυο φόρτισης ηλεκτροκίνητων σκαφών, καθώς θα γίνουν και επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά, ώστε να μειωθεί το κόστος ενέργειας. Σημαντικό ρόλο για να προχωρήσουν οι επενδύσεις θα παίξουν τα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς υπάρχει πρόβλεψη για 139 εκατ. ευρώ, που θα κατευθυνθούν στην αναβάθμιση για τις μαρίνες.

Οι εκκρεμότητες του ΤΑΙΠΕΔ στις μαρίνες

Το ΤΑΙΠΕΔ, ωστόσο, έχει έναν σημαντικό αριθμό μαρινών στο χαρτοφυλάκιό του, που σχεδιάζει το προσεχές διάστημα να βγάλει σε διαγωνισμό. Ειδική περίπτωση αποτελεί η μαρίνα της Πύλου, που, αν και στις 30 Μαρτίου 2023 πέρασε στα «χέρια» του σχήματος D Marinas (μέλος του ομίλου D Marin) – ΤΕΜΕS για 40 χρόνια, έναντι συνολικού τιμήματος 1,5 εκατ. ευρώ, έχει μπει σε έναν κλοιό προσφυγών, καθώς ο Δήμος Πύλου Νέστορος κατέθεσε, διεκδικώντας τμήμα της χερσαίας ζώνης της μαρίνας.

Σε σχέση με τη μαρίνα Αργοστολίου, το ΤΑΙΠΕΔ παρέλαβε μία προσφορά στον διαγωνισμό για την παραχώρησή της. Η προσφορά υποβλήθηκε από την εταιρεία Yacht Trade Consortium. Η διάρκεια της παραχώρησης ανέρχεται σε 40 έτη, με δυνατότητα παράτασης για επιπλέον 10 έτη κατά το μέγιστο. Η δυναμικότητά της εκτιμάται σε 174 θέσεις, με την έκταση της χερσαίας ζώνης να ανέρχεται σε περίπου 46.000 τ.μ.

Σημαντική προτεραιότητα για το ΤΑΙΠΕΔ φαίνεται πως είναι και η μαρίνα της Μυκόνου, καθώς η διαγωνιστική διαδικασία για τη μακροχρόνια παραχώρησή της αναμένεται να ξεκινήσει κατά το α’ τρίμηνο του επόμενου έτους. Επιπλέον, κατά τους πρώτους μήνες του 2024 θα ξεκινήσει εκ νέου και η διαγωνιστική διαδικασία για την αξιοποίηση της μαρίνας Ζακύνθου, η οποία σημειώνεται ότι έχει έκταση 37 στρεμμάτων περίπου και δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 275 σκαφών. Παράλληλα, τον ίδιο καιρό θα προκηρυχθεί και ο διαγωνισμός για την εκμετάλλευση της μαρίνας Λευκίμμης, που βρίσκεται στη Νότια Κέρκυρα, η οποία εξυπηρετεί την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Νότιας Κέρκυρας με την Ηγουμενίτσα και ανήκει στη διοικητική αρμοδιότητα του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας (ΟΛΚΕ).

Για τη μαρίνα της Ρόδου αναμένεται η δημόσια διαβούλευση και το χρονοδιάγραμμα για τον διαγωνισμό αξιοποίησης, για τη Σκιάθο έχουν ξεκινήσει απαραίτητες τεχνικές και περιβαλλοντικές μελέτες προς την αξιοποίησή της. Τέλος, για τη μαρίνα Νέας Επιδαύρου αναφέρεται η αξιολόγηση χρονοδιαγράμματος για την εκκίνηση διαγωνισμού αξιοποίησης και η έγκριση από το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ.

Read More »
Το ισχυρό δίκτυο μαρινών που θέλει να χτίσει η Lamda Το ισχυρό δίκτυο μαρινών που θέλει να χτίσει η Lamda Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ)


Ελληνική ελιά. 
Ιερό δέντρο κατά την αρχαιότητα με έντονες κοινωνικές επιδράσεις και ευεργετικές ιδιότητες, αποτελεί σήμερα την πιο διαδεδομένη καλλιέργεια στην Ελλάδα και αναπόσπαστο κομμάτι της κάθε ελληνικής οικογένειας. 
Από την φύτευση μέχρι τους πρώτους ανθούς, την καρποφορία και την συγκομιδή ο δρόμος είναι μακρύς και περιέχει πολλά στάδια που θα καθορίσουν την υψηλή ποιότητα του ελαιόλαδου που όλοι θέλουμε να πετύχουμε. 
Στις νέες, υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις "Γούλα", στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας γνωρίζουμε ότι το τελικό στάδιο παραγωγής είναι το και το πιο καθοριστικό για την εξασφάλιση της υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιόλαδου. 

Γι΄αυτό έχουμε φροντίσει ώστε: 
1) Κατά την αναμονή στο ελαιοτριβείο, ο καρπός να αποθηκεύεται αεριζόμενος σε μεγάλους δικτυωτούς σάκους για την αποφυγή ανάπτυξης οξέων. 
2) Το σχολαστικό πλύσιμο της ελιάς και η απομάκρυνση των φύλλων με την χρήση πεπιεσμένου αέρα στο νερό, εξασφαλίζει τον πλήρη διαχωρισμό της ελιάς από άλλα περιττά υλικά. 
3) Η σύνθλιψη του καρπού να γίνεται σε νέους ανοξείδωτους μαλακτήρες με «κρύα επεξεργασία». Με ειδικούς θερμομετρητές φροντίζουμε ώστε η θερμοκρασία να μη ξεπερνά τους 22 C. 
4) Να υπάρχει διαρκής εξαερισμός των υδρατμών κατά την διάρκεια της παραγωγής ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία «πικρίλας» και να αυξηθεί η ποιότητα. 
5) Παρέχουμε διαχωρισμένο χώρο αναμονής των πελατών για την παρακολούθηση της διαδικασίας παραγωγής με παράδοση του ελαιόλαδου αν όχι την ίδια μέρα, το αργότερο μέχρι την επόμενη. 

Και όλα αυτά, γιατί αποτελεί στοίχημα για εμάς η υψηλή ποιότητα που θέλετε να πετύχετε... 
Σας περιμένουμε καθημερινά στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας.

Τηλέφωνα επικοινωνία:
2665025450 - 6944607459


Read More »
Σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Σύγχρονο ελαιοτριβείο "Γούλα" στο Γραικοχώρι Ηγουμενίτσας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων

Τα 50 χρόνια συμπληρώνει φέτος η Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου και διοργανώνει μια μεγάλη επετειακή εκδήλωση την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα «Αρχιεπισκόπου Σπυρίδωνος» της Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας.

Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με το καλωσόρισμα του προέδρου της Αδελφότητας Μίλτου Μάστορα και θα ακολουθήσουν οι χαιρετισμοί των επίσημων προσκεκλημένων.

Ομιλία με τίτλο «Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Πενήντα χρόνια προσφοράς και δημιουργίας» θα πραγματοποιήσει ο ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης, και πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Γιώργος Καψαλης.

Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στη σκηνή το παιδικό τμήμα του χορευτικού και θα ακολουθήσει η βράβευση του Ευριπίδη Μακρή για το πλούσιο συγγραφικό του έργο και την πολύτιμη συνδρομή του στην πορεία της Αδελφότητας.

Ακολούθως, ομιλία με τίτλο «50 χρόνια Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου. Βήματα δυναμικής παρουσίας στον χώρο και στα γράμματα: η περίπτωση της Σαρακατσάνικης Στάνης στο Ζαγόρι και η περίπτωση της έκδοσης εντύπων» θα εκφωνήσει η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ιωαννίνων Μαρία Ε. Γιαννακού, με το εφηβικό χορευτικό τμήμα να είναι αυτό, που θα τη διαδεχθεί στη σκηνή, για να ακολουθήσουν σύντομοι χαιρετισμοί των εκπροσώπων της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων εν Αθηνών, του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πρέβεζας.

Στη συνέχεια το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μια ομιλία-προβολή με τίτλο «50 χρόνια Αδελφότητα Σαρακατσαναίων Ηπείρου: Γλέντια- Ανταμώματα» από τους Ευάγγελο Παπιγκιώτη και Φίλιππο Φερεντίνο και θα ακολουθήσουν η εμφάνιση του χορευτικού τμήματος εμφανίσεων της Αδελφότητας και οι απονομές τιμητικών πλακετών στους διατελέσαντες προέδρους της Αδελφότητας. Η εκδήλωση θα κλείσει με το «Ξημέρωμα στο Γυφτόκαμπο».

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνει η δημοσιογράφος Έλενα Στάμου.

Με το τέλος του προγράμματος θα ακολουθήσει μπουφές στην έξοδο της αίθουσας.


Read More »
Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Επετειακή εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Αδελφότητας Σαρακατσαναίων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Μεγάλες Προσφορές Σε Ημερολόγια Από Την “Τυποργάνωση”

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Μεγάλες Προσφορές Σε Ημερολόγια Από Την “Τυποργάνωση”


Read More »
Μεγάλες Προσφορές Σε Ημερολόγια Από Την “Τυποργάνωση” Μεγάλες Προσφορές Σε Ημερολόγια Από Την “Τυποργάνωση” Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Σπάνιες απεικονίσεις της Παραμυθιάς από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Σπάνιες απεικονίσεις της Παραμυθιάς από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης»

Σπάνιες απεικονίσεις της Παραμυθιάς, δια χειρός γνωστών ταξιδευτών, βρίσκονται στην συλλογή της Ελληνικής Βιβλιοθήκης του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης».

Την πλήρη λίστα των απεικονίσεων των περιηγητών των προηγούμενων αιώνων, προσπάθησε να συγκεντρώσει το «Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη» με το project Travelogues.

Στόχος του Travelogues είναι να προβληθεί, το εικονογραφικό υλικό των εκδόσεων των περιηγητών, που ταξίδεψαν προς την Ελλάδα και την Ανατολική Μεσόγειο, από τον 15ο αιώνα και μετά, εμπλουτίζοντας έτσι τις γνώσεις του μαθητικού κοινού αλλά και της επιστημονικής κοινότητας.

Σημαντικό τμήμα του βιβλιακού υλικού που αποτέλεσε τη βάση της ιστοσελίδας αυτής θησαυρίζεται στην υπό συγκρότηση «Ιστορική Βιβλιοθήκη» του Ιδρύματος.

Όλες οι απεικονίσεις της Παραμυθιάς που ακολουθούν, προέρχεται από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης», μετά από την ψηφιοποίηση του Ιδρύματος «Αικατερίνης Λασκαρίδη»




– Τίτλος: Χάρτης της κοιλάδας της Παραμυθιάς.
– Πρωτότυπος τίτλος: Plain of Paramythia and Course of the Acheron.
– Χρονολογία έκδοσης 1820
– Έκδοση: Hughes, Thomas Smart. Travels in Sicily Greece and Albania… Illustrated with engravings of maps scenery plans &c. In two volumes Vol. I. [… Vol. II.] London: for J. Mawman, 1820.


– Τίτλος Αρχαία πύλη στην Παραμυθιά (Ισως κάστρο Ελέας).
– Πρωτότυπος τίτλος Ancient Gateway at Paramithia.
– Χρονολογία έκδοσης 1820
– Έκδοση Hughes, Thomas Smart. Travels in Sicily Greece and Albania… Illustrated with engravings of maps scenery plans &c. In two volumes Vol. I. [… Vol. II.] London: for J. Mawman, 1820.


– Τίτλος: Παραμυθιά.
– Πρωτότυπος τίτλος: Town and Castle of Paramythia.
– Χρονολογία έκδοσης: 1836
– Έκδοση: WALSH, Robert/ALLOM, Thomas. Constantinople and the Scenery of the Seven Churches of Asia Minor illustrated. In a Series of Drawings from Nature by Thomas Allom. With an historical account of Constantinople, and descriptions of the plates, by the Rev. Robert Walsh…, Λονδίνο/Παρίσι, Fisher, Son & Co. [1836-38].

– Τίτλος: Κάτοψη της παλαιοχριστιανικής βασιλικής στη θέση Χάλασμα, κοντά στην κοινότητα Χρυσαυγή (παλαιότερα Βέλλιανη), στην – Παραμυθία.
– Χρονολογία έκδοσης: 1967
– Έκδοση: LEAKE, William Martin. Travels in Northern Greece, τ. IV, Άμστερνταμ, Adolf M. Hakkert, 1967.

– Τίτλος: Άποψη της Παραμυθίας στη Θεσπρωτία. Στο βάθος το κάστρο του Αγίου Δονάτου.
– Πρωτότυπος τίτλος: Paramithea.
– Χρονολογία έκδοσης: 1855
– Έκδοση: BERESFORD, George de la Poer, Captain. Twelve Sketches in double tinted Lithography of Scenes in Southern Albania, Λονδίνο, Day and Son, [1855].


Read More »
Σπάνιες απεικονίσεις της Παραμυθιάς από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» Σπάνιες απεικονίσεις της Παραμυθιάς από το Ίδρυμα «Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση


Αναζητάτε ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση;

Η ElektroStore24 είναι η προορισμός σας για αξιόπιστα συστήματα ασφαλείας! Κάμερες, συναγερμοί, δίκτυα - αναλαμβάνουμε ολοκληρωμένες λύσεις σε ΟΛΗ την Ελλάδα.

Αξιόπιστη Ποιότητα, Εγγύηση Ασφάλειας

Με αποκλειστικά προϊόντα και εγκαταστάσεις από εμάς, εξασφαλίζουμε την υψηλότερη ποιότητα και πιστοποιημένη τοποθέτηση. Προστατέψτε τον χώρο σας με τα κορυφαία συστήματα ασφαλείας!

Κλείστε ΤΩΡΑ το ραντεβού σας!

Διεύθυνση: Καταβόθρα Θεσπρωτίας, ΤΚ:46030
Τηλέφωνα: 26650-94739, 21071-01348
Fax: 26650-94739
Email: info@elektrostore24.gr
Ώρες Λειτουργίας: 10:00-15:00

Μην αφήσετε την ασφάλεια σας στην τύχη! Επικοινωνήστε μαζί μας για μια οικονομική προσφορά στον χώρο σας!
Read More »
elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση elektrostore24 | Ασφάλεια και επαγγελματική εγκατάσταση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Μόλις τρεις θέσεις για ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία της Ηπείρου- Η προκήρυξη!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Μόλις τρεις θέσεις για ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία της Ηπείρου- Η προκήρυξη!


Με το σταγονόμετρο γίνεται η προκήρυξη νέων θέσεων γιατρών παρά τα προβλήματα που γιγαντώνονται στα δημόσια νοσοκομεία. Αυτή την φορά το Υπουργείο προχωρά στην προκήρυξη για την πλήρωση επί θητεία 246 θέσεων ειδικευμένων ιατρών κλάδων ΕΣΥ, για την κάλυψη άμεσων αναγκών σε νοσοκομειακές μονάδες και κέντρα υγείας σε όλη την επικράτεια.

Από τις θέσεις αυτές μόλις τρεις δίνονται σε νοσοκομεία της Ηπείρου!

Η προκήρυξη, την οποία υπογράφει ο υφυπουργός Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, έχει αναρτηθεί στη Διαύγεια.

Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων, στην πλατφόρμα esydoctors.moh.gov.gr, ξεκινά στις 15 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 το μεσημέρι με καταληκτική ημερομηνία στις 10 Ιανουαρίου του 2024 και ώρα 15:00.

Οι θέσεις, ανά Υγειονομική Περιφέρεια διαμορφώνονται ως εξής:

1η ΥΠΕ (Αττικής) – 16 θέσεις, 2η ΥΠΕ (Πειραιώς και Αιγαίου)- 37 θέσεις, 3η ΥΠΕ(Μακεδονίας)- 28 θέσεις, 4η ΥΠΕ (Μακεδονίας και Θράκης)- 47 θέσεις, 5η ΥΠΕ (Θεσσαλίας & Στερεάς Ελλάδας) 27 θέσεις, 6η ΥΠΕ (Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας)- 52 θέσεις, 7η ΥΠΕ(Κρήτης)- 39 θέσεις.

Μόλις τρεις στην Ήπειρο

Οι θέσεις της νέας προκήρυξης που αφορούν στα νοσοκομεία της Ηπείρου είναι μόλις τρεις! Οι δύο στο Νοσοκομείο της Άρτας και μία στο Πανεπιστημιακό των Ιωαννίνων.

Παρά τις τεράστιες ελλείψεις δεν έχει προβλεφθεί καμία θέση στο Νοσοκομείο της Πρέβεζας όπως επίσης και στο Νοσοκομείο των Φιλιατών.

Στο Νοσοκομείο της Άρτας οι δύο θέσεις αφορούν σε Επιμελητή Α’ Ακτινολογίας και Επιμελητή Β’ Χειρουργική ή Εσωτερικής Παθολογίας ή Πνευμονολογίας- Φυματολογίας με αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώστη στην επείγουσα ιατρική ή εξειδίκευση στη ΜΕΘ.

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων η μία θέση που προκηρύσσεται αφορά σε Επιμελητή Β’ Νευροχειρουργικής.


Read More »
Μόλις τρεις θέσεις για ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία της Ηπείρου- Η προκήρυξη! Μόλις τρεις θέσεις για ειδικευμένους γιατρούς στα νοσοκομεία της Ηπείρου- Η προκήρυξη! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,277€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,277€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου



Read More »
Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,277€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Μοναδικές εκπτώσεις στο πετρέλαιο θέρμανσης - Τελική τιμή εως 1,277€ | ΕΚΟ Ανδρέας Νικολάου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Καθολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση αστυνομίας Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023

Καθολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση αστυνομίας Θεσπρωτίας

Συντασσόμενοι με την ανακοίνωση της Π.Ο.ΑΣ.Υ., καλούμε όλους του συναδέλφους μας να συμμετάσχουν δυναμικά στην καθολική διαμαρτυρία, την Δευτέρα 11-12-2023 και ώρα 14:00΄ έξωθεν του Αστυνομικού Μεγάρου της έδρας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας.

Οφείλουμε ως αστυνομικοί να εκφράσουμε εμφαντικά την ΟΡΓΗ και τη ΘΛΙΨΗ μας.
Το οφείλουμε στον συνάδελφό μας.

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ!!!
ΟΧΙ ΑΛΛΑ ΘΥΜΑΤΑ!!!
ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ!!!


ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!!!

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

NAKOΣ Βασίλειος ΚΕΦΑΛΑΣ Χρήστος
Read More »
Καθολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση αστυνομίας Θεσπρωτίας Καθολική διαμαρτυρία στη Διεύθυνση αστυνομίας Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Καχριμάνης: Είναι πρακτορείο και όχι σταθμός!

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Καχριμάνης: Είναι πρακτορείο και όχι σταθμός!



«Τα πρακτορεία μπορούν να λειτουργήσουν παντού… Τελεία και παύλα..»! Με την φράση αυτή ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σχολίασε την απόφαση της Αποκεντρωμένης η οποία ακύρωσε την αδειοδότηση των ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας από τον ίδιο.

Ο Περιφερειάρχης ισχυρίστηκε ότι έδωσε άδεια πρακτορείου κι όχι σταθμού και αναγνώρισε ότι ίσως δεν έπρεπε να γραφεί στην απόφαση ότι ο χώρος αποτελεί αφετηρία και τερματισμό.

Εξηγήσεις λοιπόν υπάρχουν για όλα… Και όπως φαίνεται υπάρχουν και τα παράθυρα ώστε ο σταθμός των λεωφορείων να λειτουργεί ως πρακτορείο..

Απομένει το ΚΤΕΛ Θεσπρωτίας να ξεκαθαρίσει αν τελικά κατασκεύασε πρακτορείο ή σταθμό.


Read More »
Καχριμάνης: Είναι πρακτορείο και όχι σταθμός! Καχριμάνης: Είναι πρακτορείο και όχι σταθμός! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Με τους καρδιολόγους στο Μέτσοβο ο Υπουργός..

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Με τους καρδιολόγους στο Μέτσοβο ο Υπουργός..


Ένα καινοτόμο πιλοτικό πρόγραμμα με τίτλο «Εκπαιδεύοντας τους Εκπαιδευτές» (Τrain the Trainers) φιλοξενήθηκε για δύο μέρες στο συνεδριακό κέντρο του Μετσόβου.

Ένα πρόγραμμα που τον πρώτο λόγο είχαν οι καρδιολόγοι ενώ εμπνευστής της εκπαιδευτικής δράσης είναι ο Καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Ένωσης Ευρωπαίων Ειδικών Καρδιολόγων Λάμπρος Μιχάλης.

Ανάμεσα στους κορυφαίους επιστήμονες επέλεξε να βρεθεί και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοίδης ο οποίος την Παρασκευή έκανε επίσημη επίσκεψη στα δύο νοσοκομεία των Ιωαννίνων.

Χαιρέτησε τις εργασίες του συνεδρίου και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους επιστήμονες και τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Λάμπρο Μιχάλη.




Read More »
Με τους καρδιολόγους στο Μέτσοβο ο Υπουργός.. Με τους καρδιολόγους στο Μέτσοβο ο Υπουργός.. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και σ’ άλλα ορεινά

Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023
Έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και σ’ άλλα ορεινά


Έντονη χιονόπτωση εκδηλώνεται στο Μέτσοβο και σε άλλες ορεινές περιοχές του Νομού Ιωαννίνων με υψόμετρο άνω των χιλίων μέτρων.

Η ορεινή κωμόπολη έχει ντυθεί στα λευκά, αποκτώντας την αγαπημένη χειμερινή της εικόνα.

Μηχανήματα του Δήμου Μετσόβου έχουν κινηθεί ήδη για τον αποχιονισμό του κεντρικού οδικού δικτύου στον οικισμό.

Παράλληλα από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Ηπείρου κινούνται πέντε αποχιονιστικά προς το Μέτσοβο, την Μηλιά και το Δίστρατο προκειμένου να προχωρήσουν στον καθαρισμό των δρόμων.

Χιονόπτωση εκδηλώνεται και σε τμήματα της Εγνατίας Οδού, χωρίς όμως να έχουν δημιουργηθεί προβλήματα στην κυκλοφορία καθώς συνεργεία είχαν προχωρήσει από νωρίς σε ρίψη αλατιού ενώ υπάρχουν και αποχιονιστικά σε ετοιμότητα.




Read More »
Έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και σ’ άλλα ορεινά Έντονη χιονόπτωση στο Μέτσοβο και σ’ άλλα ορεινά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Δεκεμβρίου 11, 2023 Rating: 5

Σελίδες