Δύο νέα θετικά δείγματα στην Παραμυθιά

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
Δύο νέα θετικά δείγματα στην ΠαραμυθιάΔύο νέα θετικά δείγματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν πριν λίγο, ανάμεσα στα 25 που στάλθηκαν σήμερα για έλεγχο στα Γιάννενα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του thespro.gr, πρόκειται για δύο ανήλικα παιδιά, μέλη οικογένειας που έχει ήδη καταμετρημένα κρούσματα.

Αύριο το πρωί αναμένονται τα αποτελέσματα από ακόμα 40 δείγματα που στάλθηκαν στην Πάτρα.

Read More »
Δύο νέα θετικά δείγματα στην Παραμυθιά Δύο νέα θετικά δείγματα στην Παραμυθιά Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Αρνητικά τα 27 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
Αρνητικά τα 27 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών


Αρνητικά είναι τα 27 δείγματα που ελήφθησαν από το νοσοκομείο Φιλιατών.

Τα αποτελέσματα των 25 δειγμάτων της Παραμυθιάς που ελήφθησαν σήμερα και εξετάζονται στα Ιωάννινα, θα γίνουν γνωστά αργά σήμερα το βράδυ, ενώ τα 40 που στάλθηκαν στην Πάτρα αύριο Σάββατο.
Read More »
Αρνητικά τα 27 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών Αρνητικά τα 27 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Αρνητικά και τα 40 δείγματα από την Πάτρα

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
Αρνητικά και τα 40 δείγματα από την Πάτρα


Αρνητικά εντοπίστηκαν ολα τα χτεσινά δείγματα που περιμέναμε από τον εργαστηριακό έλεγχο που πραγματοποιηθηκε στην Πάτρα, και έτσι τα κρούσματα κορωνοιού στην Παραμυθιά παραμένουν 13.
Αναμένεται η επίσημη ενημέρωση από την πολιτική προστασία Ηπείρου.
Υπενθυμίζουμε πως η δειγματοληψία για τον έλεγχο κρουσμάτων κορωνοιού, συνεχίστηκε και σήμερα Παρασκευη στην Παραμυθιά.
Συνολικά 65 δείγματα έχουν ληφθεί στην Παραμυθιά από το ευρύτερο κοινωνικό περιβάλλον των κρουσμάτων και έχουν σταλεί προς εργαστηριακή εξέταση στα Γιάννενα (25 δείγματα) και στην Πάτρα (40 δείγματα).
Τα αποτελέσματα των 25 δειγμάτων της Παραμυθιας που εξετάζονται στα Ιωάννινα, θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ της Παρασκευής, ενώ της Πάτρας, αύριο Σάββατο.Read More »
Αρνητικά και τα 40 δείγματα από την Πάτρα Αρνητικά και τα 40 δείγματα από την Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Γλυκή Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Γλυκή Παραμυθιάς


Τρεις σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν τα ξημερώματα, με επίκεντρο την ευρύτερη περιοχή της Γλυκής.

Η πρώτη σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 02.34 και είχε ένταση 2,9 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ, ενώ ακολούθησαν δύο ακόμα ασθενέστερες στις 3.34 και στις 4.27, με ένταση 1,6 και 1,9 αντίστοιχα.

Read More »
Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Γλυκή Παραμυθιάς Ασθενείς σεισμικές δονήσεις στην Γλυκή Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

27 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αναμονή για 45 που στάλθηκαν στην Πάτρα

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
27 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αναμονή για 45 που στάλθηκαν στην Πάτρα


27 νέα δείγματα ελήφθησαν σήμερα Παρασκευή, από το νοσοκομείο Φιλιατών και τα οποία στάλθηκαν για εργαστηριακό έλεγχο στα Γιάννενα.

Ανάμεσα στα 27 δείγματα, συμπεριλαμβάνονται και 12 άτομα, προσωπικό του νοσοκομείου Φιλιατών, οι οποίοι είχαν τεθεί σε 7ήμερη καραντίνα, μετά από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος το περασμένο Σάββατο.

Εν τω μεταξύ, αργά το μεσημέρι της Παρασκευής, θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος σε 45 δείγματα που στάλθηκαν εχτές στην Πάτρα.
Read More »
27 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αναμονή για 45 που στάλθηκαν στην Πάτρα 27 νέα δείγματα σήμερα από το νοσοκομείο Φιλιατών - Αναμονή για 45 που στάλθηκαν στην Πάτρα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

ΚΚΕ Θεσπρωτίας - Πάρτε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού τώρα!!!

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
ΚΚΕ Θεσπρωτίας - Πάρτε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού τώρα!!!Το τελευταίο διάστημα οι εξελίξεις στον Νομό Θεσπρωτίας είναι τουλάχιστον ανησυχητικές,
έχουν επιβεβαιωθεί 13 κρούσματα covid 19 στην περιοχή της Παραμυθιάς .

Αποτελεί εστία μεγαλύτερη από όσες υπήρξαν στην Ήπειρο στο 1ο κύμα της πανδημίας.
Η κατάσταση αυτή απαιτεί επιτακτικά οργανωμένα μέτρα σε όλη την κλίμακα τηςτοπικής και ευρύτερης κοινωνίας.
Στις πύλες εισόδου της χώρας (λιμάνι, σύνορα μεΑλβανία), στους χώρους εργασίας με υψηλό συγχρωτισμό εργαζομένων, διαγνωστικόςέλεγχος των τουριστών και των εργαζομένων σε τουριστικές επιχειρήσεις, ειδικά μέτραπροφύλαξης των ανθρώπων που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες είτε ασθενείς είτε ηλικιωμένοι και ειδικά μέτρα επιχειρησιακής ετοιμότητας στα κέντρα υγείας και το νοσοκομείο Φιλιατών , που είναι η τελευταίος και σημαντικότερος κρίκος στην αντιμετώπιση μιας επιδιμικης κατάστασης .Και όμως. Όλα αυτά που θα έπρεπε μετά την εμπειρία του 1ου κύματος να είναι έτοιμα καινα λειτουργήσουν σαν ρολόι φαίνεται να μην υπάρχει ούτε το σχέδιο ούτε οι υποδομές ούτετο προσωπικό για να εφαρμοστούνε.
Το άνοιγμα του τουρισμού και η επανεκκίνηση της καπιταλιστικής οικονομίας έχειεξαφανίσει την κρατική ευθύνη και έχει κάνει διάτρητη την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων.
Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της Τ.Α. είναι τεράστιες και διαλύουν ταπαραμύθια της κυβέρνησης ότι αξιοποίησε την καραντίνα για να προετοιμάσει όλο τονκρατικό μηχανισμό και τις υπηρεσίες για την προστασία του λαού. Αποδεικνύει ότι η καπιταλιστική οικονομία ήταν και είναι πάνω από την υγεία του λαού.
Οι αμαρτίες τους δεν μπορούν να ξεπλυθούν επειδή τώρα, “κατόπιν εορτής”, βγαίνουν με κραυγές αγωνίας και προτάσεις της τελευταίας στιγμής. Αποθεώνουν την ατομική ευθύνη των πολιτών γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ελλιπέστατη κρατική ευθύνη έχει την υπογραφή τους.

Υπάρχει πλέον εμπειρία και γνώση από το 1ο κύμα της πανδημίας.
Εμπειρία πικρή απότην απουσία κρατικής ευθύνης για την ασφαλή στελέχωση και θωράκιση των δομών υγείαςκαι γνώση ότι η πιθανότητες αναζωπύρωσης του 1ου κύματος και έλευσης νέου είναιμεγάλες παρακολουθώντας την επιδημιολογική εξέλιξη σε όλο τον κόσμο και στις γειτονικές χώρες.

Με τα πρώτα κρούσματα στην Θεσπρωτία φανερώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις στις δομές υγείας σε γιατρούς, υγειονομικό προσωπικό, προσωπικό καθαριότητας.
Ήδη έχουν μπει υγειονομικοί σε καραντίνα, και άλλοι πρέπει να πάρουν άδεια επειδή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
Εδώ και τώρα πρέπει να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί και συμβασιούχοι, να έρθει μόνιμο προσωπικό ώστε το νοσοκομείο να λειτουργεί εύρυθμα για όλα τα περιστατικά και όχι να υπολειτουργεί, να μετατρέπεται σε νοσοκομείο κορονοϊού, και τα περιστατικά εκτόςcovid να μην μπορούν να εξεταστούν.

Η πολιτική που θεωρεί την υγεία-ατομική ευθύνη και τις υπηρεσίες υγείας - εμπόρευμα χρεοκόπησε .
Αυτή η πολιτική ευθύνεται για το γεγονός ότι τον 21ο αιώνα ένα ολόκληρο ΕΣΥμετατράπηκε σε κορονοΕΣΥ, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της επιδημίας χωρίς να μπορεί να συνδυάσει τον έλεγχο και τη νοσηλεία των ασθενών από τον κορονοϊό μετην περίθαλψη ασθενών με άλλες παθήσεις.
Είναι η πολιτική που αντιμετωπίζει την υγεία του λαού ως «κόστος που πρέπει ναμειωθεί», «δαπάνη που πρέπει να εξορθολογιστεί» για να εξασφαλίζονται τα κέρδη των λίγων.
Είναι η πολιτική που έχει σαν σχέδιο την ολοκληρωτική άλωση του δημόσιου συστήματοςυγείας από τους ιδιώτες, για να κάνουν μπίζνες στην υγεία μέσω των ΣΔΙΤ, οι διάφοροιεπιχειρηματικοί όμιλοι.
Και θέλει να φορτώσει την πρωτοβάθμια υγεία στους δήμους.

Η <<επόμενη μέρα>> στην Υγεία πατάει στην αντικειμενική κατάσταση πουδιαμορφώνεται, η οποία είναι αποκαλυπτική παρά τους αντίθετους ισχυρισμούς τηςκυβέρνησης.
Τα προβλήματα των ελλείψεων, των υποδομών και του προσωπικού προφανώς και δεναντιμετωπίστικαν.
Εννοείται είναι μέλημα όλων να τηρούν τα μέτρα ατομικής προστασίας και υγιεινής σεκάθε χώρο, ωστόσο αυτό δεν μπορεί να εναπόκειται στην ατομική ευθύνη και διάθεση τουκαθενός.
Είναι κρατική η ευθύνη:

•1ον κάθε νοσοκομείο όπως το Νοσοκομείο Φιλιατών να έχει επιχειρησιακό σχέδιο σε κάθετμήμα του νοσοκομείου εξειδικευμένο σε κάθε φάση εξέλιξης της επιδημίας.
•2ον να υπάρχει επιτήρηση και διασφάλιση της υλοποίησης του επιχειρησιακού σχεδίου από την διοίκηση και την Επιτροπή Λοιμώξεων. •3ον να υπάρχει επάρκεια σε μέτρα ατομικής προστασίας , επάρκεια προσωπικού σε κάθε κλάδο και ειδικότητα και διαρκής κατάλληλη εκπαίδευση.

Χωρίς ανάληψη της κρατικής ευθυνης δεν υπάρχει καμιά προϋπόθεση να πετύχει η ατομική ευθύνη από μόνη της.
Απαιτούμε:
1. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών.
Καμία απόλυση επικουρικού.
Καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλωντων συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρουςκαι αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμουπροσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας.
2. Πλήρης, επαρκής και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικόπροϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας.
3. Μαζικά διαγνωστικά test σε όλο το προσωπικό του νοσοκομείου των κέντρων υγείας και του λαού της περιοχής.
4. Προμήθεια μηχανισμού PCR και στελέχωση του κέντρου υγείας Παραμυθιάς γιανα γίνονται μοριακοί έλεγχοι, ώστε να αποφεύγετε η χρονοβόρα διαδικασία τηςαποστολής των δειγμάτων σε άλλα νοσοκομεία.
5. Να λειτουργήσει τώρα η ΜΑΦ στο Νοσοκομείο Φιλιατών.
6. Να παρθούν μέτρα στήριξης του εισοδήματος των εργαζομένων,αυτοαπασχολούμενων και αγροτών της περιοχής μας.
Είναι ώρα η κυβέρνηση να σταματήσει να κρύβεται πίσω από την "ατομική" ευθύνη.

Ο λαός μας όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν αυτός που με την υπεύθυνη στάση τουκατάφερε τον περιορισμό των χειρότερων!
Κράτος και κυβέρνηση να αναλάβουν ΤΩΡΑ τις δικές τους ευθύνες και οργανωμένα να προχωρήσουν στην ικανοποίηση των παραπάνω αιτημάτων.

Ιούνιος 2020
Κ.Ο Θεσπρωτίας του ΚΚΕ
Read More »
ΚΚΕ Θεσπρωτίας - Πάρτε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού τώρα!!! ΚΚΕ Θεσπρωτίας - Πάρτε μέτρα προστασίας της υγείας του λαού τώρα!!! Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Δωρεές σε κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
Δωρεές σε κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας


Δωρεά από την Διεθνή Ανθρωπιστική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz στο Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Ηγουμενίτσας σε φαρμακευτικό και παραφαρμακευτικό υλικό. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας θέλει να ευχαριστήσει την Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση της Ελβετίας Griechenlandhilfe Schweiz και τον εκπρόσωπο της K. Μόσχο Χρήστο Κοινωνικό Λειτουργό για την γενναιόδωρη προσφορά τους σε φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό.

Δωρεά από την βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης alfa στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την βιομηχανία προϊόντων κατεψυγμένης ζύμης Alfa για την προσφορά της στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου μας.

Δωρεά από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. 
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την συνεχή στήριξη και προσφορά του στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία). 

Στοιχεία επικοινωνίας: 
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00 
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7, 
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα 
Τηλ.: 2665021438 

Read More »
Δωρεές σε κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Δωρεές σε κοινωνικό φαρμακείο και παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Αρνητικά 14 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών

Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020
Αρνητικά 14 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών


Αρνητικά είναι τα αποτελέσματα και στα 14 δείγματα που ελήφθησαν εχτές Πέμπτη, από το νοσοκομείο Φιλιατών.

Σε λίγη ώρα αναμένονται και τα αποτελέσματα από 45 δείγματα που έχουν σταλεί προς εξέταση στο νοσοκομείο του Ρίο.

Υπενθυμίζουμε πως το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε ένα ακόμα κρούσμα στην Παραμυθιά, μία 40χρονη γυναίκα που ανήκει στο οικογενειακό περιβάλλον ήδη επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό στους 13.
Read More »
Αρνητικά 14 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών Αρνητικά 14 δείγματα από το νοσοκομείο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιουνίου 26, 2020 Rating: 5

Σελίδες