Τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων στο Προδρόμι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ)

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019


Άμεση ήταν η ανταπόκριση της Περιφέρειας Ηπείρου, στο αίτημα κατοίκων του χωριού Προδρόμι Παραμυθιάς, ώστε να τοποθετηθούν στην είσοδο του χωριού, προειδοποιητικές πινακίδες σήμανσης.

Την Τρίτη, συνεργείο της Περιφέρειας, ξεκίνησε τις εργασίες τοποθέτησης νέων πινακίδων, καθώς και φωτεινών σημάτων, και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Στο συγκεκριμένο σημείο κρύβονται κίνδυνοι τόσο για τους οδηγούς των αυτοκινήτων, όσο και για τους κάτοικους που κυκλοφορούν πεζοί.

Μάλιστα, κατά το παρελθόν, στο σημείο έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα, ακόμα και δυστυχήματα.

Στην κάμερα του thespro.gr, μίλησε η κάτοικος της περιοχής κα Σοφία Μούκα, η οποία ευχαρίστησε τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Πιτούλη, για το άμεσο και προσωπικό του ενδιαφέρον:

Read More »
Τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων στο Προδρόμι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Τοποθέτηση προειδοποιητικών σημάτων στο Προδρόμι Παραμυθιάς (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Συνεχίζονται οι επιτυχίες του ΔΝΟΗ

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019Οι επιτυχίες του Δημοτικού Ναυταθλητικού Ομίλου Ηγουμενίτσας συνεχίζονται:

Στις 6-8 Απριλίου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο στο Σχοινιά διοργανώθηκαν οι αγώνες αξιολόγησης για την Εθνική Ομάδα κωπηλασίας. Οι αθλητές μας, παρά το νεαρό της ηλικίας, είχαν μια αξιόλογη εμφάνιση ενώ στο πανελλήνιο σχολικό πρωτάθλημα Λυκείων που ακολούθησε αμέσως μετά, το 1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας απέσπασε 1 χρυσό μετάλλιο στη δίκωπο άνευ.

Τέλος στους διασυλλογικούς αγώνες κωπηλασίας που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Απριλίου στην Λίμνη της Καστοριάς, ο όμιλος έκανε εξαιρετική εμφάνιση και κατέκτησε συνολικά 14 μετάλλια, 3 χρυσά, 5 ασημένια και 6 χάλκινα.

Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές τους!

Read More »
Συνεχίζονται οι επιτυχίες του ΔΝΟΗ Συνεχίζονται οι επιτυχίες του ΔΝΟΗ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο νωπών και παστεριωμένων αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας ευχαριστεί την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο νωπών και παστεριωμένων αυγών για την προσφορά 1620 αυγών στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Η ανάγκη βοήθειας στους συνδημότες μας που ανήκουν στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες είναι συνεχής. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο δέχεται τις προσφορές σας καθημερινά 7:00 – 15:00 στα γραφεία του (παλιά μαθητική εστία).

Βοηθήστε μας να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Στοιχεία επικοινωνίας:
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΑΝΤΟΠΩΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
ώρες λειτουργίας : 07:00 – 15:00
Κτήριο ΕΙΝ – 28ης Οκτωβρίου 7,
Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ.: 2665021438
Email: kp@igoumenitsa.gr
Facebook: www.facebook.com/kpIgoumenitsas/

Read More »
Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο νωπών και παστεριωμένων αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας.  Δωρεά από την εταιρία του κ. Ντρίτσου Θωμά εμπόριο νωπών και παστεριωμένων αυγών στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Ηγουμενίτσας. Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Δήμος Ηγουμενίτσας: Οικονομική στήριξη σε υποψήφιες μέλλουσες μητέρες

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας επεκτείνοντας την Προνοιακή του πολιτική σε μέτρα, που αφορούν στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, προέβη σε συνεργασία με την Ελληνική Αστική Mη Κερδοσκοπική Εταιρία HOPEgenesis για τη στήριξη των εγκύων γυναικών ή των γυναικών που επιθυμούν και μπορούν να κυοφορήσουν ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Στις ενδιαφερόμενες παρέχεται δωρεάν ιατρική κάλυψη και παρακολούθηση καθόλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, δωρεάν ψυχοκοινωνική υποστήριξη και κάλυψη όλων των εξόδων προγεννητικού ελέγχου και τοκετού. Ο Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με την HOPEgenesis αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο μεταξύ των ενδιαφερομένων και της οργάνωσης.

Αρχικά στο πρόγραμμα θα ενταχθούν οι Δημοτικές Ενότητες Μαργαριτίου και Παραποτάμου με έγκυες γυναίκες ή γυναίκες που επιθυμούν και μπορούν να κυοφορήσουν, ανεξάρτητα από την οικονομική τους κατάσταση.

Η διαδικασία είναι απλή. Οι ενδιαφερόμενες έρχονται σε επαφή με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου όπου μπορούν να ενημερωθούν για τη διαδικασία και να
υποβάλουν τη σχετική αίτηση.

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ηγουμενίτσας
Αγίων Αποστόλων 43, Τ.Κ. 46100 Ηγουμενίτσα
Τηλ. 26650 28140
e-mail: kentrokoinotitas_igoumenitsas@1345.syzefxis.gov.gr
Facebook: www.facebook.com/kkIgoumenitsas/

Λίγα λόγια για την HOPEgenesis
Η HOPEgenesis ιδρύθηκε το 2015 από τον Δρ. Στέφανο Χανδακά MD MBA PHD Μαιευτήρα Γυναικολόγο Ενδοσκοπικό Χειρουργό. Η ομάδα υποστηρίζεται από ιατρικό προσωπικό, ενώ η Τιμητική Επιτροπή των Μεντόρων απαρτίζεται από εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Μητροπολίτης Σύρου κκ. Δωρόθεος Β, η πρύτανης Ελένη Γλυκατζή- Αρβελέρ και άλλοι. Μεταξύ των συνεργαζόμενων ιατρικών ομάδων είναι και αυτή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων. Η HOPEgenesis, της οποίας το έργο βραβεύτηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες με το Βραβείο του Ευρωπαίου Πολίτη 2018, έχει ως στόχο την ανατροπή του κλίματος υπογεννητικότητας.

Read More »
Δήμος Ηγουμενίτσας: Οικονομική στήριξη σε υποψήφιες μέλλουσες μητέρες Δήμος Ηγουμενίτσας: Οικονομική στήριξη σε υποψήφιες μέλλουσες μητέρες Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας, σε συνεργασία την Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ) διοργανώνει Ενημερωτική Ημερίδα με θέμα:

«Πνευματικά δικαιώματα & επιχειρήσεις: Συλλογική αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκύψει από την εφαρμογή της νομοθεσίας», την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 και ώρα 19:00, στο Πνευματικό Κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ του Δήμου Ηγουμενίτσας (Παραλιακή οδός Ηγουμενίτσας) με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κο Γεώργιο Καββαθά

Read More »
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στην Ηγουμενίτσα Ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Γιώργος Καββαθάς στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

"ΜΥΣΤΑΓΩΓΩΝ ΣΟΥ,ΚΥΡΙΕ" σήμερα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019Η συνταρακτικότερη εβδομάδα της ανθρώπινης ιστορίας....... η Μεγάλη Εβδομάδα.
Μια Εβδομάδα βαθύτατα θεολογική και ιδιαίτερα κατανυκτική αποτελεί πηγή ανανέωσης και ψυχικής καθάρσεως για όλους τους χριστιανούς.
Μία μυσταγωγική πορεία στη βίωση του σωτήριου Πάθους του Χριστού μέσα σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα .

Μια εκδήλωση πρόγευση των μεγάλων γεγονότων των Παθών του Κυρίου μας μέσα από το λόγο, τους ψαλμούς και την μουσική την Τετάρτη 17 Απριλίου Ωρα 20:00 στη Θεατρική Αίθουσα Εστία ( Πρώην Ε.Ι.Ν.)

Μια πνευματική μέθεξη στο μυστήριο του Σταυρού μέσα από τον μελίρρυτο λόγο του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Γηρομερίου Πανοσιολογιοτάτου Αρχιμανδρίτη κ. Μεθόδιου Ντελή ώστε να απολαύσουμε την εκ των ένδον θέα και μνήμη των γεγονότων των τελευταίων ημερών της επί γης παρουσίας του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού.

Μια κατανυκτική ατμόσφαιρα όπου ο Χοράρχης και Πρωτοψάλτης κ. Αναστάσιος Δηλαβέρης με τα μέλη της χορωδίας του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ηγουμενίτσας θα προσπαθήσουν να μας δώσουν μία πρόγευση από τα κορυφαία γεγονότα του Κυρίου μας, ψάλλοντας δογματικής πυκνότητας επιλεγμένους ύμνους από όλες τις ημέρες της Μ. Εβδομάδος, θρηνητικού χαρακτήρα, και εγκώμια για τα Θεία πάθη από το κατανυκτικό τροπάριο «ιδού ο Νυμφίος έρχεται εν τω μέσω της νυκτός», μέχρι το Αναστάσιμο Δοξαστικό «Αναστάσεως ημέρα» .

Μια καθηλωτική απόδοση πένθιμων εμβατηρίων η Φιλαρμονική του Δήμου Ηγουμενίτσας σε κλίμα κατάνυξης και μυσταγωγίας εμπνευσμένη από το Θείο Πάθος υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού Κων/νου Τζάνη

Σε όλο αυτό το θρησκευτικό ταξίδι θα απαγγέλλονται από μέλη της Χορωδίας επιλεγμένα αναγνώσματα ποιητικής ομορφιάς από τον Κατηχητή Γεώργιο Ματρακούκα ώστε να ανοίξει η πόρτα της καρδιάς μας να μην μείνουμε στο συναίσθημα, να μην μείνουμε στο παροδικό δάκρυ της Μ. Παρασκευής ,
Ας αφήσουμε τις μελωδίες και τα κείμενα να μιλήσουν, συμβολικά και κατανυκτικά σε μια περιδιάβαση του Θείου Πάθους να συνοδοιπορήσουμε μαζί με τον Χριστό ο οποίος έρχεται προς το εκούσιων πάθος.

Η Παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα !
Εκ Μέρους των συνδιοργανωτών
Γεώργιος Ματρακούκας
Καλή πορεία, ο Θεός να πλατύνει την καρδιά μας.
Καλή Μεγάλη Εβδομάδα, καλή Ανάσταση.

Facebook event: https://www.facebook.com/events/2342544465982870/
Read More »
"ΜΥΣΤΑΓΩΓΩΝ ΣΟΥ,ΚΥΡΙΕ" σήμερα στην Ηγουμενίτσα "ΜΥΣΤΑΓΩΓΩΝ ΣΟΥ,ΚΥΡΙΕ" σήμερα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019


Ο Σύλλογος Φροντιστών Νομού Θεσπρωτίας διοργανώνει εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με θέμα την Επιλογή Σπουδών και Επαγγέλματος την Παρασκευή 19 Απριλίου 2019 με προσκεκλημένο ομιλητή τον κ. Γεώργιο Γατούδη, Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY και μέλος της συγγραφικής ομάδας της σειράς οδηγών Σπουδών ΕΠΙΛΕΓΩ Σπουδές & Επάγγελμα από τις Εκδόσεις Πατάκη. 
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του ΤΕΙ Ηγουμενίτσας στις 15:30 μ.μ. 
 Ο κ. Γατούδης θα ενημερώσει τους μαθητές και τους γονείς για όλες τις νέες αλλαγές που πραγματοποιήθηκαν στο σύστημα εισαγωγής, για όλα τα νέα δεδομένα αναφορικά με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις αλλά και τη νέα κατανομή των σχολών στα 4 επιστημονικά πεδία, βοηθώντας στην έξυπνη επιλογή ομάδας προσανατολισμού. 
Επίσης, θα παρέχει αναλυτική ενημέρωση για τις σχολές και τα επαγγελματικά δικαιώματα των τμημάτων του μηχανογραφικού, λύνοντας απορίες και σε ειδικά δεδομένα όπως Ειδικές Κατηγορίες Υποψηφίων, Μετεγγραφές, Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, Μηχανογραφικό Κύπρου κ.ά. 
Τέλος, μέσα από πρωτοποριακές έρευνες, θα συζητηθούν οι σύγχρονες τάσεις της αγοράς εργασίας και τα επαγγέλματα του μέλλοντος και θα παρουσιαστούν καινοτόμες ειδικότητες και εξειδικεύσεις.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού Ηγουμενίτσα: Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Πασχαλινό εργαστήρι στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019

Read More »
Πασχαλινό εργαστήρι στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Πασχαλινό εργαστήρι στο Δημοτικό Σχολείο Γραικοχωρίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Σάρωσαν τα μετάλλια στο πρωτάθλημα καράτε "Lamia Open Series 2019"

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019


Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε για τον σύλλογο Black Belt Shotokan Κarate Igoumenitsas το πρωτάθλημα Lamia Open Series 2019, αφού αθλητές του κατέκτησαν συνολικά 6 μετάλλια. 
Αναλυτικα:
1) Στόλης Δημήτρης - Χρυσο μετάλλιο σε μια πολύ δύσκολη κατηγορία κερδίζοντας τον επί σειρά ετών πρωταθλητή Ελλάδος της κατηγορίας του. 
2) Στόλη Μαρία - Ασημένιο μετάλλιο 
3) Κωνσταντίνος Μπινας - Ασημένιο μετάλλιο αγωνιζόμενος για πρώτη του φορά στην κατηγορία νέων ανδρών 
4) Άννυ Φαρμάκη - Ασημένιο μετάλλιο 
5) Στόλη Ευρυδίκη - Χάλκινο μετάλλιο 
6) Λυδία Μουλα χάλκινο μετάλλιο. 

Εξαιρετικές εμφανίσεις είχαν επίσης και οι υπόλοιποι 6 αθλητές του συλλόγου, φτάνοντας στον μικρό τελικό της κατηγορίας τους και κατακτώντας την 5η θέση.

Αναλυτικά:
1) Δημήτρης Κουλούρης 
2) Τζανης Δημήτρης 
3) Μωκας Βαγγέλης 
4) Μωκας Μιχάλης 
5) Τζανη Ζωη 
6) Ρεντζελος Νικόλας. 


Ο προπονητής του συλλόγου και πρώην πρωταθλητής του καράτε κ. Κυριάκος Στόλης ανέφερε:
"Είμαστε πολύ περήφανοι για τους αθλητές μας για τη σταθερή τους απόδοση σε κάθε διοργάνωση, το υψηλό τεχνικό τους επίπεδο και το μοναδικό τους ήθος.
Επίσης ευχαριστούμε πολύ όλους τους γονείς που είναι δίπλα στα παιδιά τους και στον σύλλογο μας και με τη θετική τους ενέργεια ενισχύουν αυτό το αποτέλεσμα.Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά να συνεχίσουν τη προσπάθεια τους για ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες!"
Read More »
Σάρωσαν τα μετάλλια στο πρωτάθλημα καράτε "Lamia Open Series 2019" Σάρωσαν τα μετάλλια στο πρωτάθλημα καράτε "Lamia Open Series 2019" Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Νεκρός 64χρονος σε τροχαίο σε τούνελ της Εγνατίας

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019


Ένας 64χρονος οδηγός φορτηγού έχασε τη ζωή του εχτές, μετά το τροχαίο που έγινε στην σήραγγα Βοτονοσίου, στην Εγνατία Οδό.

Το φορτηγό που οδηγούσε ακινητοποιήθηκε μέσα στο τούνελ εξ αιτίας βλάβης. Άλλο φορτηγό που διερχόταν, συγκρούστηκε στο σταθμευμένο.

Αποτέλεσμα ήταν ο θανάσιμος τραυματισμός του 64χρονου κάτω από συνθήκες που ακόμη διερευνώνται από την τροχαία.

Το ακινητοποιημένο φορτηγό μετέφερε κρέατα.
Read More »
Νεκρός 64χρονος σε τροχαίο σε τούνελ της Εγνατίας Νεκρός 64χρονος σε τροχαίο σε τούνελ της Εγνατίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Ευχαριστήρια επιστολή του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019


Αξιότιμη κ. Πρόεδρε
Αξιότιμη κ. Κωνσταντίνα
Η προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας, ο Σύλλογος Διδασκόντων, τα νήπια καθώς και οι γονείς των νηπίων, μέσω της παρούσας επιστολής θέλουμε να καταθέσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες για την αρωγή και βοήθεια που μας προσέφερε το Κέντρο Πρόληψης Αριάδνη με το Πρόγραμμα Συναισθηματικής Αγωγής που εκπονήθηκε στο νηπιαγωγείο μας σε 6 εβδομαδιαίες συναντήσεις με τίτλο «Ταξιδεύοντας στο Νησί των Συναισθημάτων».

Σαν προϊσταμένη του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας θα ήθελα να ευχαριστήσω:
1) Την κ. Κοτσώνη Αλεξάνδρα, Πρόεδρο του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη, για την πολύτιμη βοήθεια και υποστήριξη που μας παρέχει πάντα και την αγορά υλικών που προσέφερε στο νηπιαγωγείο μας για τη διεξαγωγή αυτού του προγράμματος.
2) Την κ. Ζιάγκου Κωνσταντίνα, Ψυχολόγο και Επιστημονικά υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Αριάδνη, για τις όμορφες εμπειρίες και τις χρήσιμες γνώσεις που έδωσε με το δικό της μοναδικό τρόπο στα παιδιά μας αυτές τις 6 εβδομάδες.
Είμαστε σίγουροι ότι και στο μέλλον θα σας έχουμε δίπλα μας στις κοινές μας προσπάθειες που έχουν στόχο την ολόπλευρη συναισθηματική, κοινωνική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών μας.
Σας ευχόμαστε υγεία και δύναμη
Με εκτίμηση

Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΟΥ 5ΟΥ
ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ
Γκοτζιά Ευγενία

Read More »
Ευχαριστήρια επιστολή του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Ευχαριστήρια επιστολή του 5ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Απριλίου 17, 2019 Rating: 5

Σελίδες