Η Λ.Σ. για την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
Η Λ.Σ. για την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμούΣτο Δ.Σ. Ηγουμενίτσας στις 20/01/2021 η Λ.Σ. καταψήφισε «την Αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού» 

Κατά την συζήτηση ειπώθηκαν πολλά. Η μεν Δ.Α. με «σπαραγμό καρδιάς» πρότεινε αυξήσεις ύψους 20% επειδή «ήταν υποχρεωμένη να το κάνει λόγω ανελαστικών δαπανών». Η δε αξιωματική αντιπολίτευση να την κατηγορεί για την αδυναμία της να χειρισθεί το θέμα υπέρ των λαϊκών συμφερόντων.( Έλλειψη ορθολογικής διαχείρισης, πρόσληψη εδικού συνεργάτη του Δημάρχου σε θέματα οικονομικών κλπ). 

Η αλήθεια όμως είναι ότι το θέμα είναι πολιτικό και όχι οικονομικό. 

Η Λ.Σ. τόνισε 4 παράγοντες που νομοτελειακά οδηγούν στο άγριο λαϊκό χαράτσωμα, το οποίο θα ενταθεί ακόμα περισσότερο στο μέλλον αν δεν βάλουν εμπόδια οι λαϊκοί αγώνες. 

1. Όσο οι υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού θα είναι ανταποδοτικού χαρακτήρα, το χαράτσι θα είναι αναπόφευκτο. Προκύπτει όμως το ερώτημα γιατί πρέπει να είναι έτσι. Τα λαϊκά στρώματα πληρώνουν ήδη αβάσταχτους φόρους (+ΦΠΑ 24%, ΕΝΦΙΑ,…). Γιατί να επιβαρύνονται με έναν επί πλέον φόρο όπως τα δημοτικά τέλη; Δεν είναι αρκετά αυτά που πληρώνει το λαϊκό νοικοκυριό;(Εκτίμηση της οικονομικής επιτροπής της βουλής είναι ότι την χρονιά που πέρασε το 94% των φόρων προέρχεται από την λαϊκή φορολόγηση και μόλις το 6% από τις Α.Ε και τους επιχειρηματικούς ομίλους.) Γιατί τους πληρώνουν αυτούς τους φόρους; Για την παρεχόμενη υγεία η την παιδεία, που έχουν τα χάλια τους; Από την άλλη μεριά μέρος από αυτά τα χρήματα πάνε είτε για Νατοϊκούς εξοπλισμούς(4,3 δις ευρώ τον χρόνο), είτε στην χρηματοδότηση των επιχειρηματικών ομίλων (π.χ. «αναπτυξιακά προγράμματα», «ταμείο ανάκαμψης»…). Έχουμε και άλλη φορά τοποθετηθεί υπέρ της κατάργησης των αντιλαϊκών δημοτικών τελών. Κατανοούμε την δυσκολία του εγχειρήματος, για αυτό και αγωνιζόμαστε για την σταδιακή τους μείωση χρόνο με τον χρόνο. Μπορεί αυτό να γίνει; Οι αγωνιστικές Δ.Α., οι κουμουνιστές δήμαρχοι απέδειξαν ότι γίνεται(π.χ. Πάτρα μείωση 10% για το 2021). 

2. Οι αυστηρές κατευθύνσεις και ο έλεγχος του Οικονομικού Παρατηρητηρίου για την Τ.Δ. που απαιτεί αυστηρά ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς και ισολογισμούς. Που απαγορεύει ρητά και κατηγορηματικά να χρησιμοποιηθούν χρήματα από άλλες πηγές για τον ισοσκελισμό των συγκεκριμένων εξόδων. Προφανώς ο λόγος που υπάρχει αυτός ο όρος είναι για να αναγκαστούν οι δήμοι να επιβάλλουν φόρους στους δημότες, για υπηρεσίες που το κράτος έχει υποχρέωση να παρέχει. Αυτό είναι πολιτική κατεύθυνση. Οι δήμοι έχουν υποχρέωση να ενημερώσουν τους δημότες για αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική που τους φορτώνει πρόσθετα οικονομικά βάρη. Έχουν υποχρέωση να αντισταθούν, να διεκδικήσουν κρατική χρηματοδότηση, αυτά που το κεντρικό κράτος χρωστάει στην Τ.Δ.. Τέτοιο θέμα δεν μπήκε στον «δικομματικό καυγά». Μπορεί όμως και πρέπει να μπει στο λαϊκό κίνημα. 

3. Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ του τομέα καθαριότητας και η ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ των σκουπιδιών. Κατεύθυνση του ΕΣΔΑ που παραχωρεί τον τομέα στους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους (https://www.capital.gr/analusi/3519212/skoupidia). Η Λ.Σ. επανειλημμένα έχει θέσει το θέμα στο Δ.Σ. Πρόσφατα έχει, ξανά, τοποθετηθεί δημόσια για αυτό το θέμα με ανακοίνωση της η Ε.Π. Ηπείρου-Κέρκυρας- Λευκάδας του ΚΚΕ. (https://www.902.gr/eidisi/politiki/247316/pali-enantia-stin-emporeymatopoiisi-tis-diaheirisis-ton-aporrimmaton). Η Μονάδα Επεξεργασία Απορριμμάτων (ΜΕΑ) στο Ελευθεροχώρι κατασκευάσθηκε από την ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με Σ.Δ.Ι.Τ (ολοκληρώθηκε επί ΣΥΡΙΖΑ). Η διαχείριση της γίνεται από τη εταιρεία με απαράδεκτους όρους.(50€/τόνο για την είσοδο στην ΜΕΑ, ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα σκουπιδιών,9.000 τόνοι για τον δήμο μας είτε έχουμε σκουπίδια είτε όχι). Να τονίσουμε ότι ενώ με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η κερδοφορία της ΤΕΡΝΑ Α.Ε., δεν υπάρχει ανάλογο μέτρο (π.χ. τιμές ασφάλειας στο γάλα η στο μανταρίνι)που να εξασφαλίζει την επιβίωση των αγροτοκτηνοτρόφων της περιοχής. Θα έλθουν και άλλοι τέτοιοι λογαριασμοί με τη λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) και των Μονάδων Επεξεργασίας Βιοαποβλήτων (ΜΕΒΑ). Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει ότι όσο θα ξεδιπλώνεται ο σχεδιασμός της διαχείρισης των απορριμμάτων τόσο θα πληθαίνουν οι λογαριασμοί που θα φορτώνονται στις πλάτες του λαού. Όλα αυτά έχουν συζητηθεί κατά καιρούς στο Δ.Σ. της Ηγουμενίτσας και έχουν εγκριθεί από την πλειοψηφία του, όπως η συγκρότηση και ο προϋπολογισμός του ΦΟΔΣΑ. Όλοι οι εκλεγμένοι ξέρουν τον σχεδιασμό του ΠΕΣΔΑ και τα κόστη. Στην εισήγηση για τα δημοτικά τέλη αυτά τα κόστη αποτιμώνται στο 1 εκ. ευρώ. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν και τα 300.000 ευρώ που δίνονται σε ιδιωτική εταιρεία για την αποκομιδή σκουπιδιών σε Σύβοτα και Πέρδικα. Αυτές τις «ανελαστικές δαπάνες», που επικαλείται η Δ.Α., πρέπει να πληρώσει ο λαός. 

4. Η πολιτική υπέρ των επιχειρήσεων που εφαρμόζει η Δ.Α. Ακόμα και μέσα σε αυτά τα ασφυκτικά ,απαράδεκτα πλαίσια ο νόμος δίνει την δυνατότητα διαφορετικής αντιμετώπισης στις χρεώσεις( π.χ. όχι μόνο τοπικά). Τα καταστήματα στην πόλη μας ,κατά κανόνα μικρά, πληρώνουν 2,6€/τ.μ..Τα μεγάλα πολυκαταστήματα, SUPER MARKET, ξενοδοχεία λειτουργούν εκτός πόλης και πληρώνουν με βάση τον συντελεστή της κοινότητας που βρίσκονται.( π.χ. Lidl, ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ πληρώνουν 2€/τ.μ. επειδή βρίσκονται στην Νέα Σελεύκεια, ανάλογο ισχύει και για τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που βρίσκονται σε Σύβοτα, Πέρδικα). Προφανώς αυτό είναι άδικο. Η πρόταση της Λ.Σ. για εδική φορολόγηση των μεγάλων επιχειρήσεων απορρίφθηκε από τον Δήμαρχο γιατί θα ήταν οικονομικό πλήγμα για αυτές που στεγάζονται σε μεγάλες επιφάνειες. 

Αλήθεια όσο ισχύουν τα παραπάνω τι είδους ορθολογική διαχείριση θα μπορούσε να γίνει; Τι μαγικά θα μπορούσε να κάνει ένας οικονομολόγος για να είναι «και λύκος χορτάτος και τα πρόβατα σωστά»; Δεν γίνεται και οι επιχειρηματικοί όμιλοι να κερδίζουν και τα πλατειά λαϊκά στρώματα να ευημερούν. Η λύση βρίσκεται στην ανατροπή αυτής της πολιτικής. Σε αυτόν τον αγώνα καλεί η Λ.Σ. 

Στην εισήγηση αναφέρεται επίσης ότι για την ισοσκέλιση, η Δ.Α. προσδοκεί στα 200.000 ευρώ από ανεξόφλητους λογαριασμούς που έχουν βεβαιωθεί στην ΔΟΥ. Αυτό όμως αφορά φτωχά λαϊκά νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν. Οι επιχειρήσεις είναι υποχρεωμένες να πληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα, αλλιώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Για όλους αυτούς τους χρεώστες πρέπει να παραγραφούν τα χρέη τους προς τον δήμο. Το ίδιο πρέπει να γίνει για τα μικροκαταστήματα που παρέμειναν κλειστά για πάνω από 6 μήνες και χρωστούν. Να απαλλαγούν επίσης από τα δημοτικά τέλη τουλάχιστον μέχρι 30/06/2021. 

Τέλος στους πίνακες γίνεται μια λαθροχειρία για να φανούν μικρότερες οι αυξήσεις. Διαχωρίζονται τα δημοτικά τέλη από τον δημοτικό φόρο. Π.χ. στην πόλη τα τέλη για τα καταστήματα, από 2€/τ.μ. πάνε στα 2,6€/τ.μ. ενώ οι φόροι από 0,17€/τ.μ. στο 0,21€/τ.μ. . Συνολικά όμως από 2,17€/τ.μ. πάνε στο 2,81€/τ.μ. Η διαφορά είναι 0,64€/τ.μ. άρα η αύξηση από το 2020 στο 2021 είναι 29,49% . 

Με αυτές τις σκέψεις η Λ.Σ. καταψήφισε την εισήγηση της Δ.Α., όπως έκανε και για όλες τις άλλες αποφάσεις που οδηγούν στην ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ του τομέα απορριμμάτων. 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Read More »
Η Λ.Σ. για την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Η Λ.Σ. για την αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
6 νέα κρούσματα σήμερα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 6
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 6 νέα κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

605 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 292 διασωληνωμένοι

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
605 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 292 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 605 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 151646, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5830 (3.8%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 46753 (63.7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

292 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 206 (70.5%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 84.9%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1066 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 24 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5622 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3315 (59.0%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
605 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 292 διασωληνωμένοι 605 νέα κρούσματα, 24 νεκροί και 292 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας ΓκιόκαςΣυνεδρίασαν την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου και την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, τόσο το Ανώτατο Συμβούλιο όσο και το Ανώτερο Συμβούλιο του Πυροσβεστικού Σώματος και έκριναν ως ευδοκίμως τερματίσαντα τη σταδιοδρομία του, τον μέχρι σήμερα διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσπρωτίας, κ. Λεωνίδα Γκιόκα.

Σαν δημοσιογράφος, που συνεργάστηκα με τον κ. Γκιόκα, οφείλω να τον ευχαριστήσω για την άμεση συνεργασία και την αμέριστη βοήθεια που μου παρείχε για την εκτέλεση της εργασίας μου.

Διαπίστωσα από πρώτο χέρι, πως ήταν πάντα πρώτος επί τόπου σε κάθε συμβάν, συντονίζοντας, βοηθώντας και εμψυχώνοντας τους υφισταμένους του.

Αξίζει επίσης να σημειώσω, πως επί της θητείας του, μειώθηκαν σημαντικά οι δασικές πυρκαγιές, αφού ο ίδιος φρόντιζε έγκαιρα να προετοιμάζει το υλικοτεχνικό και ανθρώπινο δυναμικό, καταμερίζοντας ορθά τις δυνάμεις, αφού ήταν γνώστης της γεωγραφίας του νομού, ως γέννημα θρέμμα Ηγουμενιτσιώτης.

Φίλε Λεωνίδα εύχομαι καλή πορεία στη ζωή σου και να χαρείς τη συνταξιοδότησή σου με υγεία, μαζί με την οικογένειά σου και σε ευχαριστώ τόσο όσο σαν δημοσιογράφος, όσο και σαν πολίτης αυτού του νομού.

Ο ίδιος, με επιστολή του, ευχαριστεί τους συναδέλφους του, τους φορείς και τους πολίτες της Θεσπρωτίας:

Αγαπητοί συνάδερφοι, φορείς και πολίτες του Ν. Θεσπρωτίας 
Μετά από την απόφαση της φυσικής και πολιτικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος για την αποστρατεία μου δεν μπόρεσα να γλιτώσω από τη δοκιμασία του αποχαιρετισμού αφού δεν αποχαιρετώ απλώς κάποιους ανθρώπους αλλά μια σειρά από εμπειρίες, μαθήματα ζωής, προσδοκίες και όνειρα που καθόρισαν τη ζωή και την προσωπικότητά μου. 
Επιστρέφω στον ιδιωτικό βίο αφού το ταξίδι έφθασε στο τέλος. 
Σε αυτό το ταξίδι ήμουν τυχερός να έχω συνοδοιπόρους συναδέρφους μου, Αξιωματικούς και Πυροσβέστες, αυτούς που ξεκινήσαμε μαζί νέοι τότε όταν σχεδιάζαμε τη ζωή μας, όσους γνώρισα στην πορεία, υφισταμένους και προϊσταμένους που με δίδαξαν και με ενέπνευσαν, που δε πτοήθηκαν από τις δυσκολίες και δε δείλιασαν μπροστά στις προκλήσεις που, με αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμό αλλά και αμοιβαίο σεβασμό, έβαζαν σε δεύτερη μοίρα τις μικρές προσωπικές απολαύσεις και οικογενειακές στιγμές και έθεταν σαν προτεραιότητα το υπηρεσιακό καθήκον για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. 
Όλους εκείνους που η καθημερινή προσπάθειά τους έφερε το Πυροσβεστικό Σώμα στη κορυφή της πυραμίδας των εκτιμήσεων και αποδοχής της Ελληνικής κοινωνίας. 
Συνέχισαν όμως να πορεύονται χωρίς έπαρση, ταπεινοί εργάτες στην υπηρεσία του πολίτη. 
Αυτούς που τιμούν την μνήμη των συναδέρφων τους που έδωσαν τη ζωή τους θυσία στο βωμό του καθήκοντος με τη δική τους καθημερινή διαρκή παρουσία και συνεισφορά στο πλευρό όσων την έχουν ανάγκη. 
Αυτούς που δεν επιζητούν την αναγνώριση και την επιβράβευση του έργου τους, αποποιούμενοι τον χαρακτηρισμό του «ήρωα». 
Άλλωστε, «αλίμονο στην κοινωνία που έχει ανάγκη τους ήρωες».
Ζήσαμε μαζί δυνατές, συναρπαστικές στιγμές, αποτυπωμένες μέσα μου ως τατουάζ μνήμης. 
Βιώσαμε έντονα συναισθήματα χαράς, λύπης, ικανοποίησης, απογοήτευσης και έντασης, μέσα από συνεχείς προσπάθειες προσφοράς στον Έλληνα πολίτη, απέναντι σε αντίξοες συνθήκες και αστάθμητους παράγοντες. 
Σε όλη την επαγγελματική μου διαδρομή προσπάθησα να επιτελέσω το καθήκον που μου ανέθεσε η Πολιτεία, με γνώμονα πάντα τις αξιακές συντεταγμένες του Π.Σ., με όσες δυνάμεις και ικανότητες είχα, προβληματισμένος πάντως για όσα θα μπορούσαν να γίνουν και δεν έγιναν, χρεώνοντας στον εαυτό μου το μερίδιο της ευθύνης που μου αναλογεί. 
Παραδίδοντας την σκυτάλη στους νεότερους τους προτρέπω να συνεχίσουν με τη σειρά τους να εξελίσσονται ώστε να επιχειρούν σε υψηλό επίπεδο τόσο για την ασφάλεια των πολιτών όσο και την δική τους. 
Νιώθω δε την ανάγκη να ευχαριστήσω τους Πυροσβεστικούς υπαλλήλους του Ν. Θεσπρωτίας αλλά και τους εθελοντές πυροσβέστες του Εθελοντικού Κλιμακίου Σαγιάδας. 
Τους είμαι ευγνώμων γιατί μαζί τους απόλαυσα όμορφες ανθρώπινες στιγμές και ένιωσα να μου ανταποδίδουν στο πολλαπλάσιο τον σεβασμό μου και την εκτίμηση στο πρόσωπό τους. Ιδιαίτερη μνεία επίσης αξίζει στο προσωπικό των γραφείων Διοίκησης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου και του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων για τον επαγγελματισμό, την συνεργασία και τη βοήθεια που αγόγγυστα παρέχουν στις Υπηρεσίες χωρικής τους αρμοδιότητας. 
Ακόμη ευχαριστώ ιδιώτες και φορείς, τους λειτουργούς των οργανισμών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α' και Β' βαθμού της Π.Ε. Θεσπρωτίας αλλά και την ηγεσία της Περιφέρειας Ηπείρου για τη στήριξη στο έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ακόμη και καθ' υπέρβαση των αρμοδιοτήτων τους. 
Τέλος εκφράζω την βεβαιότητα ότι στην μεγάλη προσπάθεια επανεκκίνησης που γίνεται στον οργανισμό της Πολιτικής Προστασίας για τη δημιουργία περιβάλλοντος ασφάλειας για τους πολίτες, το Πυροσβεστικό Σώμα με την ηγεσία και τα άξια στελέχη του θα συνεχίσει να αποτελεί την αιχμή του δόρατος έναντι κινδύνων που προκύπτουν από τεχνολογικές και φυσικές καταστροφές με δεδομένες και τις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής και θα είναι το ασφαλές καταφύγιο όσων πλήττονται. 

Λεωνίδας Β. Γκιόκας 
Υποστράτηγος ε.α.
Read More »
Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της Π.Υ. Θεσπρωτίας Λεωνίδας Γκιόκας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Δωρεάν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο, τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

Δωρεάν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο, τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα

Δωρεάν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο, θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα, όποιος πολίτης το επιθυμεί.

Τα tests θα γίνονται σε συνεργασία του ΕΟΔΥ, με το Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας και το Νοσοκομείο Φιλιατών, δίπλα από το πολιτιστικό κέντρο ΠΑΝΘΕΟΝ.

Τα test θα διενεργούνται από το πρωί της Δευτέρας μέχρι και το απόγευμα, ενώ τα αποτελέσματα θα γίνονται γνωστά σε όσους τα πραγματοποίησαν, άμεσα μέσω SMS. 


Read More »
Δωρεάν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο, τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Δωρεάν rapid tests μέσα από το αυτοκίνητο, τη Δευτέρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Προδημοσίευση προγράμματος με 100% επιδότηση για τη δημιουργία eshop

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
Προδημοσίευση προγράμματος με 100% επιδότηση για τη δημιουργία eshopΗ νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό» έχει στόχο την επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων για την δημιουργία ή την αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας και του ψηφιακού μετασχηματισμού αυτών, να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους και να διασφαλιστεί η συνέχεια της οικονομικής δραστηριότητας τους.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5000 ευρώ για κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ.

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 80.000.000 ευρώ.

Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

Δικαιούχοι της Δράσης Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 και μετά.

Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:
Υφιστάμενες, οι οποιες έχουν συσταθεί έως και την 30.09.2019
Νεοσύστατες, οι οποίες έχουν συσταθεί από 01/10/2019 και μετά, μέχρι τις 07/11/2020.

Η Δράση αναμένεται να προκηρυχθεί εντός του μηνός Ιανουαρίου 2021 και η περίοδος υποβολής θα ανακοινωθεί στην Πρόσκληση και θα έχει διάρκεια τουλάχιστον τριάντα (30) ημέρες.

Ηλεκτρονική Υποβολή

Για τη χρηματοδότηση από την παρούσα Δράση, απαιτείται η υποβολή Αίτησης Χρηματοδότησης σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης, στην οποία θα επισυνάπτονται, μεταξύ άλλων, τα παρακάτω:
Κατάσταση ενεργών δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) της επιχείρησης μέσω της ιστοσελίδας gsis.gr
Παραστατικά προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού καταστήματος της επιχείρησης
Αποδεικτικά στοιχεία της δημιουργίας/αναβάθμισης του ηλεκτρονικού καταστήματος (πχ ηλεκτρονική διεύθυνση)
Φωτογραφίες του φυσικού καταστήματος με εμφανή τα στοιχεία ταυτοποίησης και χωροθέτησης αυτού.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε με την FuturePlan. 
Μια ομάδα επαγγελματιών με μεγάλη εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων web development, επικοινωνίας και Digital Marketing.
Ολοκληρωμένες λύσεις από τη κατασκευή του eshop σας, μέχρι την στοχευμένη διαφήμιση για άμεση αύξηση των πωλήσεών σας.

Τηλ: 6937053134 – 6937784937 
Read More »
Προδημοσίευση προγράμματος με 100% επιδότηση για τη δημιουργία eshop Προδημοσίευση προγράμματος με 100% επιδότηση για τη δημιουργία eshop Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο

Συνελήφθη χθες (22-01-2021) το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο. 

Αναλυτικότερα, όπως διαπιστώθηκε ο ανωτέρω αλλοδαπός είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε συσκευασία με ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, βάρους (25) γραμμαρίων.  

Επίσης, από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι σε βάρος του εκκρεμούσαν μέτρα απαγόρευσης εισόδου στη χώρα και σε έδαφος Schengen.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο Ηγουμενίτσα: Σύλληψη αλλοδαπού για κατοχή ναρκωτικών και παράνομη είσοδο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας - Τράπεζα Αίματος Ε.Ο.Σ.Η., με Αρ. Μ.: 13029,
- Συνεργαζόμενη Υπηρεσία: Τμ. Αιμοδοσίας Πανεπιστημιακού 
Νοσοκομείου Ιωαννίνων
- Παρέχεται η δυνατότητα κατάθεσης της φιάλης υπερ 
οποιασδήποτε πανελλήνιας τράπεζας.
- Πληρ. 6909 266 296
Read More »
Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Αύριο η εθελοντική αιμοδοσία από τον Ορειβατικό Σύλλογο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

"ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ" - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
"ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ" - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ κ. ΗΛΙΑ Θ. ΚΑΛΛΗ 
"ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ" 
Γράφει ο κ. ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ, Τ. Βουλευτής 


Με μια, ιδιαίτερα κολακευτική για τον γράφοντα αφιέρωση ο εκλεκτός συμπατριώτης, από την Καταβόθρα Μαργαριτίου που από το 1975 κατοικεί στην Λυκόβρυση - Αττικής κ. ΗΛΙΑΣ Θ. ΚΑΛΛΗΣ μου έστειλε το βιβλίο του με τίτλο: "ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ" 

Το εν λόγω βιβλίο -βασικά- αναφέρεται στις αγωνιώδεις προσπάθειες των κατοίκων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και του κ. Κάλλη, για την ίδρυση του αναφερθέντος Ιερού Ναού. Προλογίζει, μάλιστα, αυτό το Βιβλίο με τις σπάνιες και γνωστές Συγγραφικές και Λογοτεχνικές ικανότητες του ο συμπατριώτης από την Πλαταριά κ. ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤ. ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ, στον οποίο ευχόμεθα γρήγορα να ξεπεράσει τα προβλήματα υγείας και να επανέλθει στην ενεργό πνευματική του δράση. 

Ο Συγγραφέας κ. ΗΛΙΑΣ Θ. ΚΑΛΛΗΣ γεννήθηκε στις Σαρακατσάνικες στάνες της οικογένειάς του στην Λαϊστα - Ζαγορίου και μεγάλωσε στην Καταβόθρα Μαργαριτίου. Τα πρώτα γράμματα έμαθε, όπως όλα τα παιδιά των Σαρακατσαναίων, με μαθήματα - το καλοκαίρι - στις στάνες και με μαθήματα στα κανονικά Σχολεία, τον χειμώνα, στα "Χειμαδιά". 

Στην συνέχεια ο κ. ΚΑΛΛΗΣ εφοίτησε, πρώτα στο Γυμνάσιο Παραμυθιάς και, ύστερα, στο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας. Μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων εργάσθηκε στο Εμπορικό Τμήμα της Βιομηχανίας VITEX. Αργότερα εργάσθηκε, ως προϊστάμενος του Τμήματος Πωλήσεων της βιομηχανίας "Πετσετάκης" και στην Οικογενειακή Εταιρεία "ΣΠΥΡΟΣ ΗΛ. ΚΑΛΛΗΣ και ΣΙΑ Ο.Ε.". Υπήρξε ιδρυτικό μέλος και Πρόεδρος της "Αδελφότητος των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπειρωτών" και Πρόεδρος της Αδελφότητος ξενιτεμένων της επαρχίας Μαργαριτίου. Μάλιστα η θητεία του ως Προέδρου της Αδελφότητος Μαργαριτιωτών υπήρξε πολύχρονη και ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του στην έκδοση της εφημερίδας "ΝΕΑ ΤΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΟΥ". 

Ύστερα από την πρώτη ανάγνωση του αναφερθέντος Βιβλίου αισθάνθηκα την ανάγκη να κάνω μια παρουσίαση αυτού. Στην Βιβλιοκριτική Παρουσίαση ενός Βιβλίου υπάρχουν κάποιοι "άγραφοι" νόμοι, που επιβάλλουν σ' όποιον επιχειρεί αυτήν να τους τηρεί με θρησκευτική ευλάβεια. Πάντοτε, όταν παρουσιάζω βιβλία, προσπαθώ να τηρώ αυτούς τους "άγραφους" Νόμους - Κανόνες. Το ίδιο θα πράξω και στην περίπτωση της παρουσίασης του βιβλίου του κ. ΗΛΙΑ Θ. ΚΑΛΛΗ. 

Αυτούς τους δεοντολογικούς κανόνες κρίνω σκόπιμο να τους αναφέρω. 
Είναι οι ακόλουθοι: 
1. Που σκοπεύει ο Συγγραφέας; 
2. Γιατί έγραψε το βιβλίο; 
3. Ποιες πλευρές του θέματος θέλει να θίξει; 
4. Παρουσιάζει νέα στοιχεία; 
5. Εμφανίζει ένα νέο ερευνητικό πλαίσιο; 
6. Ανταποκρίνονται τα αποτελέσματα στις προθέσεις του Συγγραφέα; 

Θα προσπαθήσω να διεισδύσω τόσο στις σκέψεις του Συγγραφέα ΗΛΙΑ Θ. ΚΑΛΛΗ όσο και να καταγράψω τα πραγματικά γεγονότα, αφού αυτά, σαφώς, είναι και εμφανή και "μετρήσιμα" 

- Το πρώτο ερώτημα είναι: Που σκοπεύει ο Συγγραφέας; 
Με σαφήνεια, διαφαίνεται στο κείμενο, ο σκοπός του Συγγραφέα. Ανταποκρίνεται στην παρότρυνση συνεργατών και φίλων να καταγράψει το "Ιστορικό" της ίδρυσης του Ιερού Ναού της Ζωοδόχου Πηγής Λυκόβρυσης και να τιμήσει όλους όσοι αγωνίσθηκαν για να πραγματωθεί ο ιερός σκοπός και να τιμηθεί -ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ- ο Μεγάλος Ευεργέτης Μικρασιάτης ΗΛΙΑΣ ΚΙΟΚΜΕΝΙΔΗΣ. 

- Το δεύτερο ερώτημα είναι: Γιατί έγραψε το Βιβλίο ο Συγγραφέας; 
Το βιβλίο του ο κ. Κάλλης το έγραψε για να καταγράψει με κάθε λεπτομέρεια τους αγώνες και τις αγωνίες όλων όσοι εβοήθησαν για την υλοποίηση αυτού του θεάρεστου έργου παρουσιάζοντας όλα τα στοιχεία. 

- Το τρίτο ερώτημα είναι: Ποιες πλευρές του θέματος θέλει να θίξει; 
Κατά την άποψη μας ο Συγγραφέας επιθυμεί να διασώσει, καταγράφοντας, όλες τις ενέργειες που "σημάδεψαν" αυτήν την προσπάθεια με αναφορά σ' όλους τους πρωταγωνιστές και να παραδώσει όλα τα στοιχεία - από πρώτο χέρι - στον Ιστορικό του μέλλοντος. 

- Το τέταρτο ερώτημα είναι: Παρουσιάζει νέα στοιχεία; 
Ο Συγγραφέας, σαν την εργατική μέλισσα, που πετάει από λουλούδι σε λουλούδι και συγκεντρώνει το νέκταρ για να το μεταφέρει στην κυψέλη, έτρεξε αγόγγυστα σ' όλες τις πηγές, που αφορούσαν την Ίδρυση του Ιερού Ναού και τα παρέδωσε στην δική του "Κυψέλη", το Βιβλίο του. Και είναι αυτό το βιβλίο γραμμένο από ένα άνθρωπο βαθύτατα θρησκευόμενο και εκ των πρωταγωνιστών αυτής της θεάρεστης θρησκευτο-κοινωνικής προσπάθειας. Δύο παραλείψεις έχει κάνει ο κ. Κάλλης. Ήτοι: Πρώτον παρέλειψε - λόγω της εγνωσμένης μετριοφροσύνης, που τον χαρακτηρίζει, τις δικές του προσφορές σε χρόνο και χρήμα. Και δεύτερη παράληψη είναι η μη αναφορά ονομάτων, που πρόσφεραν και αξίωσαν να μην αναφερθούν! 

- Το πέμπτο ερώτημα: Παρουσιάζει ένα νέο ερευνητικό πλαίσιο; 
Η απάντηση είναι απλή: Το πόνημα του κ. Κάλλη είναι πρωτότυπο, είναι μοναδικό για την συγκεκριμένη περίπτωση. Έγινε από άνθρωπο, που ήταν παρών από την αρχή ως το τέλος της προσπάθειας και δεν υπήρξε προηγουμένως παρόμοια συγγραφική εργασία. 
...Σ' άλλους αφήνεται να παρουσιάσουν "νέο ερευνητικό πλαίσιο", παρ' ότι ο κ. Κάλλης δεν άφησε περιθώρια για "ανακαλύψεις" νέων στοιχείων, αφού συμπεριέλαβε στο βιβλίο κάθε στοιχείο, που αφορούσε την Ίδρυση του Ιερού Ναού. 

- Το έκτο ερώτημα είναι: Ανταποκρίνονται τα αποτελέσματα στις προθέσεις του Συγγραφέα; 
Αμέσως, χωρίς περιστροφές και ενδοιασμούς διαπιστώσαμε ότι τα αποτελέσματα ανταποκρίνονται στις προθέσεις του Συγγραφέα και σημειώνουμε: 

Ο Συγγραφέας κ. ΗΛΙΑΣ Θ. ΚΑΛΛΗΣ θέλησε να καταγράψει το Ιστορικό της Ίδρυσης του Ιερού Ναού ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ Λυκόβρυσης, που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο με κάθε λεπτομέρεια, ειλικρίνεια και σεβασμό στα πραγματικά γεγονότα με παράθεση κεκυρωμένων γραπτών στοιχείων που προέκυψαν από τη δική του επιμελή έρευνα και το πλούσιο προσωπικό του αρχείο. Ακόμα ο κ. Κάλλης θέλησε να προβάλει την συνεισφορά όλων όσοι εβοήθησαν για την πραγματοποίηση του Ιερού σκοπού της ανέγερσης του Ιερού Ναού και ιδιαίτερα να εξάρει την προσφορά του ΗΛΙΑ ΚΙΟΚΜΕΝΙΔΗ, που υπήρξε ο Μεγάλος Ευεργέτης στην θεάρεστη προσπάθεια των Ενοριτών της περιοχής Λυκόβρυσης. 

....Συνεπώς υπάρχει πλήρης ανταπόκριση των αποτελεσμάτων στις προθέσεις του Συγγραφέα κ. ΗΛΙΑΣ Θ. ΚΑΛΛΗ. 

Αλλά ο Συγγραφέας κ. ΗΛΙΑΣ Θ. ΚΑΛΛΗΣ δεν παραλείπει να καταχωρήσει πλήρες και τεκμεριωμένες Βιογραφίες (μετά εικόνων - φωτογραφιών). 
α) Των Αγίων του ΤΡΙΣΥΠΟΣΤΑΤΟΥ Ιερού Ναού, ήτοι: της Ζωοδόχου Πηγής, κύριος Ναός, Προφήτη Ηλία, δεξιά, και Πανμέγιστοι Ταξιάρχες, αριστερά. 
β) Των Ιερέων που λειτούργησαν στον Ιδρυθέντα Ιερό Ναό τόσο κατά το αρχικό στάδιο, όσο και από τον χρόνο, που αναγνωρίσθηκε ως Ενοριακός Ναός, ήτοι: π. Χρ. Γκογκάκης, π. Αθ. Γκότσης, π. Γ. Καβαθάς, π. Π. Δημητρόπουλος, π. Α. Λάμπρου, π. Βασ. Αποστολόπουλος. 

Το βιβλίο του αγαπητού συμπατριώτη μας κ. ΗΛΙΑ Θ. ΚΑΛΛΗ συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία του αξιόλογου πονήματος με αποδείξεις προσφοράς στον τόπο του νέου "ριζώματος", ως γνησίου Θεσπρωτού αποδήμου. 

Μέσα από τα βάθη της καρδιάς μας συγχαίρουμε τον κ. Κάλλη για το σπουδαίο πονημά του και του ευχόμεθα να αξιωθεί να φέρει σε αίσιο πέρας άλλην του πνευματική εργασία, που από ετών υπάρχει προτροπή δύο θαυμάσιων Θεσπρωτών του Μαργαριτίου του αειμνήστου Ευ. Μπακαγιάννη και του Σενιτσιώτη γεωλόγου κ. Μάρκου Θάνου. 

ΗΛΙΑΣ Κ. ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗΣ
Read More »
"ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ" - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ "ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ" - ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΒΕΖΔΡΕΒΑΝΗ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Ψήφισμα του δήμου Σουλίου για τα ΕΛΤΑ

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
Ψήφισμα του δήμου Σουλίου για τα ΕΛΤΑΤο Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου στην έκτακτη συνεδρίασή του την 14η Ιανουαρίου 2021 με θέμα: "Συζήτηση σχετικά με την προοπτική μείωσης του ανθρώπινου δυναμικού των Ε.Λ.Τ.Α Παραμυθιάς", ύστερα από την εισήγηση του Δημάρχου, κ. Ιωάννη Σπ. Καραγιάννη, τις τοποθετήσεις των Δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων του Δήμου Σουλίου, αποφάσισε και εξέδωσε το ακόλουθο κατά πλειοψηφία, σχετικό με το θέμα συζήτησης, ψήφισμα.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ

Με έκπληξη, απογοήτευση και απορία πληροφορηθήκαμε την πρόθεση της διοίκησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων να μειώσει το ανθρώπινο δυναμικό των ΕΛΤΑ στη δημοτική κοινότητα της Μαρτυρικής Παραμυθιάς του Δήμου Σουλίου. Μια εξέλιξη η οποία στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού απαξιώνει έναν ολόκληρο Δήμο.

Πρόκειται για μια εξέλιξη η οποία, στο όνομα της αναδιάρθρωσης του Οργανισμού , απαξιώνει καταρχάς το ρόλο των δημόσιων ταχυδρομείων, καταργεί τον θεσμό των « καθολικών υπηρεσιών κοινής ωφελείας» και φυσικά έχει σοβαρές αρνητικές επιπτώσεις και στο Δήμο μας αλλά και σε όλους τους Δήμους της περιφέρειας και της χώρας.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του και την έντονη διαμαρτυρία του στην προοπτική μείωσης του προσωπικού του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ στη Παραμυθιά και κατ΄ επέκταση μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών.
Επειδή η επικείμενη απόφαση θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση του τοπικού διαμερίσματος αλλά και ολόκληρου του Δήμου που απαριθμεί 10.063 κατοίκους.


Επειδή η προοπτική της εξυπηρέτησης των δημοτών στην έδρα και σε όλες τις κοινότητες με μόλις έναν διανομέα, είναι αδύνατη,
Επειδή η συγκεκριμένη απόφαση είναι κοινωνικά άδικη και επιζήμια για την καθημερινότητα των κατοίκων μιας περιοχής που έχει πληγεί τα τελευταία χρόνια από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης

Ως Δημοτικό Συμβούλιο Απαιτούμε να αποσυρθεί ο σχετικός νόμος και να ενδυναμωθεί ουσιαστικά ο ρόλος των Ελληνικών Δημοσίων Ταχυδρομείων ιδιαίτερα αναγκαίος, ειδικά για μια χώρα με έντονο ανάγλυφο, πολλά και μικρά νησιά, χωριά, δύσβατες και απομακρυσμένες περιοχές. Άλλωστε και ο δικός μας Δήμος που αριθμεί δεκάδες κατοικημένους τόπους είναι μια μικρογραφία της χώρας.
Δεν θα μπορούσαμε ν΄ αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός ότι η βίαιη αυτή αναδιάρθρωση θα οδηγήσει στην ανεργία ή σε δυσμενή εργασιακή μεταβολή χιλιάδες εργαζόμενους. Επιπλέον χιλιάδες θέσεις εργασίας με πλήρη εργασιακά δικαιώματα θα υποκατασταθούν από φθηνούς ευέλικτους και κακοπληρωμένους εργαζόμενους που θα εργάζονται σε συνθήκες σκληρής εντατικοποίησης ( πράγμα που είναι ιδιαίτερα επίκαιρο στις μέρες μας λόγω lock-down).

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σουλίου, καλεί τη διοίκηση του οργανισμού να συνεχίσει να λειτουργεί με το ίδιο προσωπικό, εξυπηρετώντας τους κατοίκους του Δήμου και των υπηρεσιών που εδρεύουν σ αυτό .

Τέλος, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράσταση στους εργαζομένους του καταστήματος της Παραμυθιάς η οποία μέσω των εκπροσώπων που μας κοινοποίησαν σχετική ανακοίνωση και μας γνωστοποίησαν το πολύ σοβαρό αυτό θέμα.
Read More »
Ψήφισμα του δήμου Σουλίου για τα ΕΛΤΑ Ψήφισμα του δήμου Σουλίου για τα ΕΛΤΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

“1821 - Η Ελληνική Επανάσταση”: Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
“1821 - Η Ελληνική Επανάσταση”: Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της ΘεσπρωτίαςΤο “πράσινο φως” για την χορήγηση άδειας κινηματογράφησης και αεροκινηματογράφησης σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία όλης της χώρας έδωσε στην Ε.Ρ.Τ το Υπουργείο Πολιτισμού. Στόχος είναι η παραγωγή ντοκιμαντέρ με τίτλο “1821 -Η Ελληνική Επανάσταση” ενώ τα γυρίσματα θα γίνουν κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2021. 
Η Ήπειρος είναι μια από τις περιοχές που η ιστορία της είναι στενά δεμένη με την Επανάσταση του 1821 ενώ γυρίσματα θα πραγματοποιηθούν και στις 4 Περιφερειακές Ενότητες. 
Πιο συγκεκριμένα στην Πρέβεζα περιλαμβάνονται το Κάστρο 5 Πηγάδια, το Κάστρο Πάργας, το Φρούριο Ανθούσας καθώς και τα Κάστρα Αγ . Ανδρέα και Παντοκράτορα. 
Στην Άρτα το Μεσαιωνικό Κάστρα Άρτας , το ιστορικό Γεφύρι, η Μονή Σέλτσου και η Μονή Κοιμήσεων Θεοτόκου Σκουληκαριάς. 
Στην Θεσπρωτία οι αρχαιολογικοί χώροι είναι το Κάστρο Παραμυθιάς και Κάστρο Κιάφας Σουλίου, ενώ στα Ιωάννινα το Κάστρο Ιωαννίνων, ο προμαχώνας “Λιθαρίτσα” και οι Μονές Νήσου Ιωαννίνων. Η κινηματογράφηση θα πραγματοποιηθεί χωρίς ρευματοληψία εντός ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μνημείων, ενώ θα ληφθούν όλα τα μέτρα για την αποφυγή διασποράς του κορoνοϊού.
Read More »
“1821 - Η Ελληνική Επανάσταση”: Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας “1821 - Η Ελληνική Επανάσταση”: Γυρίσματα σε αρχαιολογικούς χώρους της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

ΕΚΔΟΣΗ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ

Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021
ΕΚΔΟΣΗ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ Μετά την υπ΄αρ.πρωτ:Δ12α/ΓΠοικ.40365/1254/5.10.2020 Κ.Υ.Α (ΦΕΚ 4363 Β’) και την υπ΄αρ.πρωτ. Δ12α/ΓΠοικ.3109/48/21-1-2021 Εγκύκλιο (ΑΔΑ:ΩΖΥΡ46ΜΤΛΚ-5ΟΘ), εγκύκλιο του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Αλληλεγγύης, σας γνωστοποιούμε ότι από Δευτέρα 25-1-2021 έως 31-10-2021 γίνεται έκδοση και θεώρηση Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ, για τα έτη 2020 και 2021, για τις μετακινήσεις στις Αστικές και Υπεραστικές Συγκοινωνίες, από την Υπηρεσία μας και τα ΚΕΠ των Δήμων. 

Η Έκδοση & Θεώρηση των Δελτίων ΑΜΕΑ θα γίνεται στην Δ/νση Δημ. Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Θεσπρωτίας (τηλ. 2665360187) και στα ΚΕΠ των Δήμων του Νομού μας. 

Για την εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων απαιτείται τηλεφωνικό ραντεβού.
Read More »
ΕΚΔΟΣΗ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ ΕΚΔΟΣΗ & ΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗΣ ΑμεΑ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιανουαρίου 23, 2021 Rating: 5

Σελίδες