Σύλληψη 43χρονου Ηγουμενιτσιώτη που έστελνε στην Ιταλία 65 κιλά Χασίς και με Κοκαϊνη (+ΦΩΤΟ)

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα, από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, 43χρονος ημεδαπός για παράβαση διατάξεων του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Συγκεκριμένα σε γενόμενο έλεγχο από Στελέχη της κινητής μονάδας ανίχνευσης X-RAY και της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής, εντοπίστηκε στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, επικαθήμενο εντός του φορτίου (παλέτες εμφιαλωμένων νερών – αναψυκτικών) και συγκεκριμένα στη μέση του φορτίου, υπήρχε πλαστική δεξαμενή, η οποία περιείχε ποσότητα ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους εξήντα πέντε κιλών και εβδομήντα ενός γραμμαρίων (65,71 kg) περίπου, συσκευασμένη σε εξήντα πέντε (65) πακέτα.

Στη συνέχεια αναζητήθηκε στο πλαίσιο του αυτοφώρου ο 43χρονος φορτωτής του επικαθήμενου, ο οποίος και εντοπίστηκε έξωθεν της οικείας του.

Σε περαιτέρω έλεγχο που διενεργήθηκε στο Ι.Χ.Ε. του ανωτέρω, ανευρέθηκαν επίσης 1,5 γραμμάρια σε μεικτή συσκευασία, πιθανόν ναρκωτική ουσία κοκαΐνης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκαν οι ανωτέρω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και το επικαθήμενο.
Read More »
Σύλληψη 43χρονου Ηγουμενιτσιώτη που έστελνε στην Ιταλία 65 κιλά Χασίς και με Κοκαϊνη (+ΦΩΤΟ) Σύλληψη 43χρονου Ηγουμενιτσιώτη που έστελνε στην Ιταλία 65 κιλά Χασίς και με Κοκαϊνη (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η Ημερίδα του ΤΕΙ με θέμα "Διαπολιτισμικότητα"

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στην Ηγουμενίτσα και στο Συνεδριακό Κέντρο Τ.Ε.Ι Ηπείρου η Ημερίδα που οργάνωσε η Σχολική Σύμβουλος της 1ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Π.Ε. κα. Λαμπρίνα Λιάτσου σε συνεργασία με το Τ.Ε.Ι. για τους Εκπαιδευτικούς που ανήκουν στην περιφέρειά της .

Το θέμα της ημερίδας ήταν:
" Διαπολιτισμικότητα "


Εισηγήσεις ήταν:

α) " Η διαπολιτισμικότητα μέσα από τις πληθυσμιακές μετακινήσεις
- Σολάκης Κωνσταντίνος, (Πανεπιστημιακός Υπότροφος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων)

β) "Η Μετάφραση ως Πολιτισμικός Διαμεσολαβητής "
- Δρ. Χρήστος Σταύρου, (Επιστημονικός Συνεργάτης Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων)

γ) " Πολυγλωσσία και διαφορετικότητα : κίνητρα και στόχοι για το διδακτικό έργο "
- Δρ. Άννα Ζήτα, (Πανεπιστημιακή Υπότροφος Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων)

δ) "Διαπολιτισμική Επικοινωνία και Εκπαίδευση "
- Θεμιστοκλής Γκόγκας, (Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων)

Την παρουσίαση και τον συντονισμό την έκανε η Σχολική Σύμβουλος
Read More »
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η Ημερίδα του ΤΕΙ με θέμα "Διαπολιτισμικότητα" Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Ηγουμενίτσα η Ημερίδα του ΤΕΙ με θέμα "Διαπολιτισμικότητα" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016


Στη σύλληψη ενός 52χρονου αλλοδαπού οδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα κατόπιν διενέργειας ελέγχου από υπάλληλο ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, διαπιστώθηκε ότι μετέφερε εντός της καμπίνας του οδηγού συνολικά εβδομήντα (70) πακέτα τσιγάρων διαφόρων επωνυμιών τα οποία σκόπευε να μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή ενώ κατασχέθηκαν τα ανωτέρω καπνικά προϊόντα.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα Ηγουμενίτσα: Σύλληψη για λαθραία τσιγάρα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016


Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα τα δρομολόγια που θα ακολουθεί η Κινητή Αστυνομική Μονάδα στο Νομό Θεσπρωτίας, έχουν οριστεί ως ακολούθως:

Τρίτη (21-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Φανερωμένη – Γηρομέρι – Μαυρονέρι – Κάτω Ξέχωρο – Κερασοχώρι – Παλαμπάς – Άγιος Νικόλαος – Άγιοι Πάντες – Κρυονέρι - Αμπελώνας.
 
Τετάρτη (22-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00 
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ:– Τσαμαντάς – Βαβούρι – Λιάς – Λίστα – Κουρεμάδι – Κεφαλοχώρι – Μηλέα – Γαρδίκι Φιλιατών - Αναβρυτός.
 
Πέμπτη (23-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00  
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Γεροπλατάνος - Πηγαδούλια – Άγιος Αρσένιος – Σμπόκια – Κυπάρισσος – Παλαιοχώρι – Δονάτος – Γολά – Ροδοστίβα.

Παρασκευή (24-06-2016) και ώρες από 08.00 έως 15.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ Αετός – Άνω Παλαιοκκλήσι – Κάτω Παλαιοκκλήσι – Κοκκινιά (Τσατσουλέϊκα) – Χλωμός - Αχλαδιά.
 
Κυριακή (26-06-2016) και ώρες από 18.00 έως 01.00
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ: Σαμονίβα – Τσαγκάρι – Φροσύνη – Αυλότοπος – Κουκλιοί – Γλυκή.

Read More »
Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Τα δρομολόγια της Κινητής Αστυνομικής Μονάδας στο Νομό Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Μια συναυλία αλλιώτικη… από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η ετήσια, απολογιστική, αποχαιρετιστήρια - καλοκαιρινή συναυλία του Σύγχρονου Ωδείου Ηγουμενίτσας, που έλαβε χώρα την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016, στον πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ηγουμενίτσας, στην πρώην μαθητική εστία του Ε.Ι.Ν. Κατάμεστος ο χώρος από γονείς, μαθητές, συγγενείς και φίλους των παιδιών, των δασκάλων του Ωδείου και των γονέων.

Το παρόν στην εκδήλωση έδωσε και ο αρχιερατικός επίτροπος του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας, πατήρ Ελευθέριος Κωνσταντής, ο βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Βασίλης Γιόγιακας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας κ. Δονάτος Μαρτίνης, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Δόθηκαν δύο συναυλίες για διευκόλυνση του κοινού, αν και οι περισσότεροι παρέμειναν μέχρι τέλους, απολαμβάνοντας τους μικρούς μας φίλους, που με το δικό τους, μοναδικό τρόπο, μας ταξίδεψαν στο μαγικό κόσμο της μουσικής, που ηρεμεί, γαληνεύει και μας κάνει καλύτερους.

Η συναυλία ξεκίνησε με το μουσικοθεατρικό τμήμα, όπου τα παιδιά έπαιξαν δύο έργα: «Ο χαλίφης Πελαργός» και «Το ασχημόπαπο». Στη συνέχεια, ακολούθησαν μουσικά σύνολα από το κλασσικό, μοντέρνο και παραδοσιακό τμήμα του ωδείου. Πιάνα, αρμόνια, μπουζούκια, κρουστά, παραδοσιακό κλαρίνο, βιολιά, φλάουτο, ηλεκτρικές κιθάρες και τραγούδι συνέθεσαν μια μουσική πανδαισία, που προέτρεψε μικρούς και μεγάλους σε σιγανοτραγούδισμα και λίκνισμα.

Δεν μπορεί να μην τονισθεί ιδιαίτερα και η φιλική συμμετοχή της χορογράφου κας Ελένης Ντέτσικα, όπου μαθήτριές της από τη Σχολή Χορού, συνέδραμαν την προσπάθεια των μικρών μας μουσικών και επένδυσαν τα θεατρικά έργα με τις αέρινες χορευτικές τους φιγούρες.

Κατά την εκδήλωση απονεμήθηκε στο μαθητή Σταύρο Βιρβίλη, βεβαίωση περάτωσης των σπουδών του στο μπουζούκι, από το βουλευτή κ. Βασίλη Γιόγιακα. Ο εν λόγω μαθητής συμμετείχε σε εξετάσεις σπουδών, τις οποίες και πέρασε με βαθμό «Άριστα». Στην εξεταστική επιτροπή συμμετείχε και ο δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Γιώργος Μάτσικας, γνωστός στο πανελλήνιο από τις συνεργασίες του με τους Νταλάρα, Γλυκερία, Μακεδόνα, Βιτάλη κλπ.

Με το πέρας της μουσικοθεατρικής βραδιάς, απονεμήθηκε δίπλωμα συμμετοχής σε όλους τους μαθητές, για την ετήσια πρόοδό τους, με τις καλύτερες ευχές των δασκάλων τους για ένα χαρούμενο, ανέμελο και δημιουργικό καλοκαίρι.

Δικαιολογημένα απόσπασε τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες όλων των παρευρισκομένων.

Ήταν μια συναυλία αλλιώτικη …
Read More »
Μια συναυλία αλλιώτικη… από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Μια συναυλία αλλιώτικη… από το Σύγχρονο Ωδείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016

 
Πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας, για την εκλογή των συνδικαλιστικών οργάνων με μεγάλο θριαμβευτή τον Βασίλειο Νάκο και με τα αποτελέσματα για την ανάδειξη νέου Δ.Σ., Αντιπροσώπων στην ΠΟΑΣΥ, του Συμβουλίου Μεταθέσεων και Ελεγκτικής Επιτροπής, να έχουν ως εξής:
 
Στο ΔΣ εκλέγονται
 1. Βασίλειος Νάκος – 246
 2. Σπύρος Κομίνης – 191
 3. Δημήτριος Ζήσης - 188
 4. Ιωάννης Λύκος – 141
 5. Νικολαος Τσούπης – 137
 6. Γεώργιος Ντάγκας – 127
 7. Φώτης Ματζούκης – 119
 8. Βασίλειος Μπρέστας – 119
 
Αντιπρόσωποι στην ΠΟΑΣΥ, εκλέγονται:
 1. Βασίλειος Νάκος – 244
 2. Δημήτριος Ζήσης - 203
 3. Σπύρος Κομίνης – 186
 4. Ιωάννης Λύκος – 144
 5. Νικολαος Τσούπης – 137
 6. Βασίλειος Μπρέστας – 133
 7. Φώτης Ματζούκης – 132
Στο Συμβούλιο Μεταθέσεων, εκλέγονται
 1. Βασίλειος Νάκος – 212
 2. Δονάτος Τζώρτζης - 95.Στην Ελεγκτική Επιτροπή εκλέγονται
 3. Μιχάλης Θεοδώρου – 183
 4. Νικόλαος Ντούκας – 130
 5. Ελευθέριος Τσαμάτος - 123
Read More »
Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας Τα αποτελέσματα των εκλογών της Ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

9η γιορτή χορού, την Κυριακή στο Γραικοχώρι

Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016

Μια φορά και ένα καιρό….. 
οι άνθρωποι κουράστηκαν να περπατούν και να μιλάνε οπότε αρχίσανε να τραγουδούν και να χαμογελάνε…. 
τα βήματα εγιναν χοροί και οι σκοποί τραγούδι και η φύση εχάρει, άνθισε και βγήκε ενα λουλούδι… 
 
O Φιλοπρόοδος Σύλλογος Γραικοχωρίου «Ο Άγιος Δημήτριος» σας προσκαλεί στην 9η Γιορτή Παραδοσιακών Χορών που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των εκδηλώσεων της Αγίας Τριάδας Γραικοχωρίου, στο προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου .
 
Μετά το πέρας του Πανηγυρικού Εσπερινού Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα παρατεθεί παραδοσιακό κοκκινιστό και κρασί δωρεάν . 
 
Τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου θα παρουσιάσουν χορούς από την Ήπειρο και την Μακεδονία ενώ το χορευτικό του Συλλόγου Μικρασιατών και Ποντίων και του Συλλόγου του Αγίου Θωμά Πρέβεζας παραδοσιακούς χορούς του Πόντου . 
 
Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε όλους σε μια βραδιά αφιερωμένη στη διαφύλαξη της δημοτικής παράδοσης και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.
Read More »
9η γιορτή χορού, την Κυριακή στο Γραικοχώρι 9η γιορτή χορού, την Κυριακή στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Ιουνίου 18, 2016 Rating: 5

Σελίδες