Προσαγωγές υπόπτων για το ακέφαλο πτώμα

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Σε προσαγωγές υπόπτων σχετικά με το ακέφαλο πτώμα, που βρέθηκε στην περιοχή της Γλυκής Παραμυθιάς στη Θεσπρωτία, έχει προχωρήσει η αστυνομία, στο πλαίσιο των ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ αυτών είναι και ένας βοσκός αλβανικής καταγωγής το νούμερο του οποίου βρέθηκε στις κλήσεις του θύματος και ο οποίος κατά την προσαγωγή του αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμειξη ενώ φωτογράφισε ομοεθνείς του που αναζητούνται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες ο προσαχθείς ισχυρίστηκε ότι η υπόθεση σχετίζεται με διακίνηση ναρκωτικών.


Read More »
Προσαγωγές υπόπτων για το ακέφαλο πτώμα Προσαγωγές υπόπτων για το ακέφαλο πτώμα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Παραποτάμου και Γραικοχωρίου συνάντησε στη Βουλή ο Β. Γιόγιακας

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Τους μαθητές και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας, του Δημοτικού Σχολείου Παραποτάμου και του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου συνάντησε ο Βασίλης Γιόγιακας στο πλαίσιο εκπαιδευτικής επίσκεψής τους στη Βουλή. 
 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και συνομίλησε μαζί τους κατά την ξενάγησή τους στο κτίριο της Βουλής. 
 
Τα σχολεία περιηγήθηκαν μεταξύ άλλων στην αίθουσα της Ολομέλειας καθώς και στην Έκθεση για τη συμπλήρωση 40 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας ενώ παρακολούθησαν ενημερωτική προβολή για την ιστορία του κτιρίου και τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος.
Read More »
Τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Παραποτάμου και Γραικοχωρίου συνάντησε στη Βουλή ο Β. Γιόγιακας Τους μαθητές των Δημοτικών Σχολείων Παραποτάμου και Γραικοχωρίου συνάντησε στη Βουλή ο Β. Γιόγιακας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

 
Καταγγελία στην Κτηνιατρική Υπηρεσία Ιωαννίνων, έγινε απο το Φιλοζωικό Σωματείο Θεσπρωτίας για τις παράλογες συνθήκες διαβίωσης των ποταμόψαρων στα αυτοσχέδια ενυδρεία των εστιατορίων της περιοχής .
 
Εκτέθηκαν λεπτομερώς οι υγειονομικές παραβιάσεις άλλα και οι πιθανές ελλείψεις των συγκεκριμένων αδειών που αφορούν τις υδατοκαλλιέργειες ,μιας και τα συγκεκριμένα είδη ζώων συλλέγονται και διατηρούνται ζωντανά σε τεχνητό περιβάλλον με σκοπό την ανθρώπινη κατανάλωση .
 
Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του σωματείου Κόρπας Βασίλης ,τα ζώα που προορίζονται για τροφή δεν σημαίνει ότι πρέπει να βασανίζονται πριν πεθάνουν. 
 
Η ανάγκη του επιχειρηματία να διαφημίζει το προϊόν του δεν μπορεί να υπερβεί την νομοθεσία του κράτους .
 
Το φρικτό αυτό θέαμα πρέπει να τελειώσει με κάθε τρόπο και να σταματήσουν να υπάρχουν φυλακισμένα ζώα .
 
Ελπίζουμε οι υπηρεσίες να δράσουν άμεσα εφαρμόζοντας με τον καλύτερο τρόπο την νομοθεσία .
Read More »
Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Δείτε ποια ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων της Θεσπρωτίας πρέπει να υποβάλλουν επειγόντως οικονομικά στοιχεία στο ΥΠΕΣ

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Μέσα στο επόμενο δεκαήμερα, μέχρι 27 Μαΐου το υπουργείο Εσωτερικών καλεί τα νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου των δήμων που δεν έχουν υποβάλλει πλήρη τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία να το πράξουν.

Στην σχετική εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι για ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ που ανήκουν στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης θα πρέπει να υποβάλλουν στοιχεία μηνός Μαρτίου, ή α΄ τριμήνου 2016 αν δεν ανήκουν στο ΜΦΓΚ στη βάση δεδομένοων που τηρείται στο υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης (βάση ΥΠΕΣΔΔΑ-ΕΕΤΑΑ).

Κατά τη διαδικασία υποβολής των στοιχείων θα πρέπει να δοθεί προσοχή στην ορθή συμπλήρωση των στοιχείων ∆ιαθεσίµων, ∆ανείων και Υποχρεώσεων. 
 
Επίσης στην κατηγορία «Υποχρεώσεις σε φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης», στην οποία καταγράφονται το σύνολο των βραχυοπρόθεσµων και µακροπρόθεσµων απλήρωτων υποχρεώσεων του Φορέα προς φορείς εκτός Γενικής Κυβέρνησης, είτε υπάρχει διακανονισµός /ρύθµιση της πληρωµής σε δόσεις, είτε όχι.
 
Τα ΝΠΔΔ των Δήμων της Θεσπρωτίας που καλούνται να υποβάλουν πλήρη τριμηνιαία οικονομικά στοιχεία είναι:
 


 
Read More »
Δείτε ποια ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων της Θεσπρωτίας πρέπει να υποβάλλουν επειγόντως οικονομικά στοιχεία στο ΥΠΕΣ  Δείτε ποια ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ των δήμων της Θεσπρωτίας πρέπει να υποβάλλουν επειγόντως οικονομικά στοιχεία στο ΥΠΕΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται ένα άτομο για εργασία

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Στα έπιπλα Γεωργίου δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους ανθρώπους μας. 
Η αναζήτηση των ικανοτέρων συνεργατών σε κάθε επίπεδο της δουλειάς μας αποτελεί προτεραιότητα για την εταιρεία μας. 
Οι άνθρωποι μας έχουν εξαιρετικές γνώσεις, κατάρτιση και εμπειρία, δουλεύουν σ’ ένα ευχάριστο περιβάλλον εργασίας και έχουν ουσιαστικές προοπτικές εξέλιξης.
Η διάθεση και το πάθος για εργασία, η ευγένεια και η ακεραιότητα του χαρακτήρα και φυσικά η αποτελεσματικότητα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά που αναζητούμε.
Για το κατάστημα μας στο Μαυρούδι Ηγουμενίτσας, χρειαζόμαστε ένα άτομο για την θέση πωλήσεων και οργάνωσης εμπορευμάτων, απαραίτητη προϋπόθεση η γνώση ηλεκτρονικού υπολογιστή, θα εκτιμηθούν γνώσεις διακόσμησης, καθώς και ανάλογη εργασιακή εμπειρία.
Αν πιστεύετε οτι μπορείτε να ανταποκριθείτε στις απαιτήσεις μας μη διστάζετε, στείλτε μας το βιογραφικό σας στο e-mail μας. 
Θα χαρούμε να συνεργαστούμε.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται ένα άτομο για εργασία Ηγουμενίτσα: Ζητείται ένα άτομο για εργασία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Τα ασφαλτικά Σαγιάδας, ο Βαρδινογιάννης, τα ψάρια και οι… πιέσεις!

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016
Η εγκατάσταση της μονάδας ασφαλτικών, είναι θέμα που ταλαιπωρεί την Θεσπρωτία επί δεκαπέντε και πλέον χρόνια... Και επανέρχεται για μία ακόμη φορά, εξ αιτίας της εμμονής που δείχνει η εταιρία Ασφαλτικά Ελλάδος ΑΕΒΕ, να εγκαταστήσει μονάδα «πετρελαιοειδών» στη Λωρίδα Σαγιάδας, ανάμεσα στις επιχειρήσεις ιχθυοκαλλιεργειών και μερικές δεκάδες μέτρα από τα Ελληνοαλβανικά σύνορα.

Οι κατά καιρούς αδειοδοτήσεις που κατάφερνε να εξασφαλίσει από το κεντρικό κράτος, κόντρα στη βούληση και τις γνωμοδοτήσεις των τοπικών φορέων, καλλιέργησαν έναν ακόμη μεγαλύτερο μύθο, για τους ανθρώπους που μπορεί να κινούν τα νήματα, ενώ η επιμονή ετών για την κατασκευή της, άφηνε πάντα υπόνοιες ότι πίσω από όσα φαίνονται –και δεν φαίνονται πολλά- κάτι άλλο κρύβεται!

Από το 2001, ξεκίνησε η προσπάθεια της... επένδυσης αυτής και ενώ από τότε, όλοι οι τοπικοί φορείς με ομόφωνες στην πλειονότητά τους αποφάσεις, αρνούνται τη χωροθέτηση των ασφαλτικών στην περιοχή αυτή, η εταιρεία, δια του υπογράφοντος ως προέδρου της, συνταξιούχου οδοντιάτρου, Αχιλλέα Μαντζούκη, επιμένει να επαναφέρει το ζήτημα, ελπίζοντας σε... μια αιφνίδια μεταστροφή των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων και φορέων.

Έτσι το θέμα επανέρχεται στη συνεδρίαση της Τετάρτης του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών, ως «Γνωμοδότηση περί παραχώρησης δικαιώματος χρήσης Αιγιαλού, Παραλίας & Θαλασσίου χώρου, για την κατασκευή έργων υποστήριξης μονάδας πετρελαιοειδών, από την εταιρεία «ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε», στη θέση Μαντίλα, όρμος Κάτω Αετού, Λωρίδα Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας », μετά από έγγραφο που διαβίβασε η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ζητώντας τη χωροθέτηση αιγιαλού και σε συνέχεια απόφασης του ΣτΕ το οποίο, στην εκδίκαση της προσφυγής κατά της άδειας εγκατάστασης της συγκεκριμένης μονάδας που είχε χορηγήσει η αλησμόνητη Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα, ζητά την εκ νέου συλλογή των αδειοδοτήσεων.

Στα δεκαπέντε χρόνια που έχουν μεσολαβήσει και παρά τη συνολική αντίδραση των τοπικών φορέων, διάφορες κρατικές υπηρεσίες έχουν αγνοήσει τις σχετικές γνωμοδοτήσεις και προχωρούν σε αδειοδοτήσεις για τη μονάδα αυτή.

Οι Θεσπρωτοί γνωμοδοτούν αρνητικά, με το σκεπτικό, ότι οποιοδήποτε ατύχημα θα πλήξει ανεπανόρθωτα τη βαριά «βιομηχανία» της, τις Ιχθυοκαλλιέργειες, ένα εξαγώγιμο προϊόν, που συνεισφέρει στην τοπική και εθνική οικονομία τόσο με συνάλλαγμα, όσο και με 400 και πλέον μόνιμες θέσεις εργασίας.

Άλλωστε, το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης για τις υδατοκαλλιέργειες στο άρθρο 7, "Κριτήρια και συμβατότητες χωροθέτησης μονάδων και υποδοχέων υδατοκαλλιέργειας" αναφέρει πως η απαιτούμενη απόσταση είναι "Χίλια (1.000) μέτρα τουλάχιστον από λιμενικές εγκαταστάσεις διακίνησης πετρελαιοειδών ή βιομηχανικών μονάδων που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους θαλάσσιας ρύπανσης."

Όμως στον Όρμο Κάτω Αετού και σε απόσταση μόλις μερικών δεκάδων μέτρων βρίσκονται ήδη (εδώ και 25 χρόνια) εγκατεστημένες μονάδες ιχθυοκαλλιέργειας.

Ο ενδιαφερόμενος επενδυτής έχει αναφέρει κατά διαστήματα, διάφορους μεγαλόσχημους ότι είναι μέτοχοι της ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΒΕΕ. Τελευταία επικαλείται την οικογένεια Βαρδινογιάννη. Δυστυχώς, ούτε σε ΦΕΚ ούτε στο ΓΕΜΗ, υπάρχει δημοσιευμένο το καταστατικό της εν λόγω ΑΕ για να πληροφορηθούμε επιτέλους τη μετοχική της σύνθεση και το μετοχικό της κεφάλαιο, ίσως και την έδρα της εταιρείας καθώς η Διεύθυνση που δηλώνει στα τελευταία της έγγραφα, είναι η έδρα της... Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας!!!

Παλαιότερα και σε δημόσια συνεδρίαση του περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλ. Καχριμάνης, έχει αποκαλύψει πως – κατά το παρελθόν – του έχουν ασκηθεί πιέσεις για να συναινέσει στη συγκεκριμένη επένδυση, πράγμα που ουδέποτε ο ίδιος ή το Περιφερειακό Συμβούλιο της Ηπείρου έπραξε.

Κατά τα λοιπά ο κ. Μαντζούκης έχει αποπειραθεί να γίνει και ιχθυοκαλλιεργητής και... γαριδοκαλλιεργητής, ενώ έχει εμφανιστεί ως ο κυνηγημένος επενδυτής, ως ο άνθρωπος που τον υποθάλπουν άλλα επενδυτικά συμφέροντα και ως εκείνος που δεν έχει καμία σχέση με την διαπλοκή και το σύστημα, ενώ έχει υποστηρίξει ότι η επένδυσή του στη Σαγιάδα δεν εγκυμονεί κανένα κίνδυνο για το περιβάλλον και τους ιχθυοκαλλιεργητές. 
Με το ίδιο σκεπτικό επανέρχεται, σαν να μην πέρασε μια μέρα... 
 
Ελπίζοντας σε έναν αιφνιδιασμό ή μήπως αποβλέποντας και σε κάτι άλλο;
 
Read More »
Τα ασφαλτικά Σαγιάδας, ο Βαρδινογιάννης, τα ψάρια και οι… πιέσεις!  Τα ασφαλτικά Σαγιάδας, ο Βαρδινογιάννης, τα ψάρια και οι… πιέσεις! Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

4 EKAT. ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΪΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016
 
 
 
Στα 4 εκατ. ευρώ ανήλθαν κατά το πρώτο τρίμηνο του 2016 τα καθαρά κέρδη των Μινωϊκών ενώ τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων διαμορφώθηκαν στα 8,5 εκατ. ευρώ και οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρείας σε 32,3 εκατ. ευρώ.
 
Οι θετικές οικονομικές επιδόσεις όπως καταγράφηκαν στα αποτελέσματα του α' τριμήνου, οφείλονται κυρίως στη μείωση του κόστους καυσίμων συνέπεια της πτώσης των διεθνών τιμών πετρελαίου και στη μείωση των χρηματοοικονομικών εξόδων. Επιπρόσθετα, η εταιρεία κατά τη διάρκεια της παρατεταμένης οικονομικής ύφεσης έλαβε μια σειρά αποφάσεων με στόχο τον περιορισμό των εξόδων και την αποδοτικότερη εκμετάλλευση του στόλου της, γεγονός που συνέβαλε σημαντικά στη διαμόρφωση της καθαρής κερδοφορίας κατά το α' τρίμηνο του 2016.
 
Στα αποτελέσματα του α΄ τριμήνου 2016 περιλαμβάνονται χρεωστικοί τόκοι και συναφή έξοδα 0,6 εκατ. ευρώ, έναντι 0,8 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους και συνολικές αποσβέσεις 4,0 εκ.ευρώ, έναντι 3,9 εκ. ευρώ. Επίσης, ο τραπεζικός δανεισμός της εταιρείας διαμορφώθηκε σε 195,1 εκ.ευρώ
 
Γραμμή Αδριατικής
 
Η εταιρεία το α' τρίμηνο του 2016 δραστηριοποιήθηκε στις γραμμές της βόρειας Αδριατικής (Πάτρα-Ηγουμενίτσα-Αγκώνα-Τεργέστη) ενισχύοντας περαιτέρω τη θέση της επιτυγχάνοντας υψηλά μερίδια αγοράς σε μια πολύ ανταγωνιστική αγορά. 
 
Συγκεκριμένα, η εταιρεία διακίνησε 45 χιλ. επιβάτες, 11 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 19 χιλ. φορτηγά οχήματα. 
Το μερίδιό της στην αγορά της Αγκώνα ανήλθε σε 58,6% για τους επιβάτες, 57,8% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 57,4% για τα φορτηγά αυτοκίνητα. 
Στο λιμάνι της Τεργέστης δεν δραστηριοποιείται άλλη εταιρεία.
 
Γραμμή Κρήτης
Στη γραμμή «Ηράκλειο-Πειραιάς», η εταιρεία διατήρησε την ισχυρή θέση που παραδοσιακά κατέχει στην αγορά αυτή. Το α' τρίμηνο του 2016 διακίνησε 122 χιλ. επιβάτες, 12 χιλ. Ι.Χ. αυτοκίνητα και 15 χιλ. φορτηγά αυτοκίνητα. Τα μερίδια αγοράς στην εν λόγω γραμμή ανήλθαν σε 68,6% για τους επιβάτες, 66,0% για τα Ι.Χ. αυτοκίνητα και 49,7% για τα φορτηγά αυτοκίνητα.
Read More »
4 EKAT. ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΪΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ  4 EKAT. ΕΥΡΩ ΤΑ ΚΑΘΑΡΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΙΝΩΪΚΩΝ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

10 χρόνια από το θάνατο του Ηπειρώτη ιπτάμενου Σμηναγού Παντελή Γκέλη εν ώρα καθήκοντος

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Ο Παντελής Γκέλης, ιπτάμενος Σμηναγός της Ελληνικής Αεροπορίας, καταγόμενος από την Αετόπετρα Κονίτσης, έπεσε στις 14.4.2006 εν ώρα καθήκοντος στην περιοχή της Βοιωτίας. 

Στις 16.11.2008 έγιναν τα αποκαλυπτήρια προτομής του στο χώρο έξω από το Γυμνάσιο της Κονίτσης. 

Είχε ως σκοπό του, το σύνθημα «τα νειάτα είναι πλασμένα για τον ηρωϊσμό». 

Και το πέτυχε, υπογράφοντάς το με την ζωή του. 

Υπήρξε άριστος πιλότος, που τα τουρκικὰ αεροπλάνα, ανέφεραν συνάδελφοί του, βλέποντας το δικό του Mirage 2000 να ίπταται, υποχωροῦσαν γιατὶ ήταν ακαταμάχητος. 

Η πίστη του στὸ δίκαιο του αγώνα του, στην Πατρίδα και στον Θεὸ του ἐδιναν ιδιαίτερη ώθηση στο να αντιπαλαίει στις δυσκολίες. 

Τὰ μάτια όλων δακρύζουν. 

Οι σκέψεις όλων είναι κοντὰ στον υψιπέτη Παντελὴ Γκέλη. 

Τον συνοδεύσαν μέχρι τρίτου ουρανού... 

Read More »
10 χρόνια από το θάνατο του Ηπειρώτη ιπτάμενου Σμηναγού Παντελή Γκέλη εν ώρα καθήκοντος  10 χρόνια από το θάνατο του Ηπειρώτη ιπτάμενου Σμηναγού Παντελή Γκέλη εν ώρα καθήκοντος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Συνεργασία των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας και Πειραιά για τη κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος σε πανελλαδική εμβέλεια

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την υποστήριξη της τοπικής επιχειρηματικής κοινότητας και στο πεδίο του περιορισμού της γραφειοκρατίας και της διευκόλυνσης πρόσβασης σε κεντρικές υπηρεσίες, αναπτύσσει συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) για την υποβολή αιτημάτων Κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος σε πανελλαδική εμβέλεια.

Συγκεκριμένα, η κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση, που είναι ταμειακά ενήμερο μέλος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας, και επιθυμεί να καταχωρήσει πανελλαδικά το σήμα ή την επωνυμία του, θα πρέπει να προσκομίσει στο Επιμελητήριο Θεσπρωτίας :

Α) το σήμα σε ηλεκτρονική μορφή, σε αρχείο μορφής JPEG, το μέγεθος του οποίου να μην υπερβαίνει τα 2ΜΒ και σε διαστάσεις που δεν θα υπερβαίνουν τα 8 χ 8 cm

Β) υπογεγραμμένη Εξουσιοδότηση / ορισμό αντικλήτου

Γ) τους κωδικούς ΤΑΧΙΣ της επιχείρησης

Δ) Θα δηλώσει τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που επιθυμεί να κατοχυρώσει το σήμα του

Ε) Αποδεικτικό κατάθεσης τελών & Παραβόλου κλάσης.

Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας θα προωθήσει στο ΒΕΠ το υλικό που υποβλήθηκε, και το ΒΕΠ αφού ελέγξει την διαθεσιμότητα (και σε επικοινωνία με την ενδιαφερόμενη επιχείρηση) θα προβεί στην υποβολή της αίτησης στην Γενική Γραμματεία του Εμπορίου ηλεκτρονικά ή αν είναι επιθυμητό στο Τμήμα Κατάθεσης Σημάτων της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου. Παράλληλα το ΒΕΠ θα παρακολουθεί την πορεία της υπόθεσης μέχρι την συνεδρίαση της Διοικητικής Επιτροπής Σημάτων αλλά και εν τέλει την έκδοση αποφάσεως.

ΣΗΜΑ= Σήμα θεωρείται κάθε σημείο επιδεκτικό γραφικής παραστάσεως, ικανό να διακρίνει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες μιας επιχειρήσεως από εκείνα άλλων επιχειρήσεων. Μπορούν να αποτελέσουν σήμα ιδίως οι λέξεις, τα ονόματα φυσικών ή νομικών προσώπων, τα ψευδώνυμα, οι απεικονίσεις, τα σχέδια, τα γράμματα, οι αριθμοί, οι ήχοι, συμπεριλαμβανομένων των μουσικών φράσεων, το σχήμα του προϊόντος ή της συσκευασίας του.

ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ= Είναι η διαδικασία εκείνη που βοηθά να διαχωρίζονται προϊόντα ή υπηρεσίες δύο διαφορετικών επιχειρήσεων με διαφορετικά εμπορικά σήματα.

ΚΛΑΣΕΙΣ / ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ-ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ = Το εν δυνάμει εμπορικό σήμα ταξινομείται σε κλάσεις. Οι κλάσεις είναι κατηγορίες προϊόντων ή υπηρεσιών.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΗΜΑ και τις διαδικασίες υποβολής αίτησης, μπορείτε να αναζητήσετε στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε. www.gge.gr, και για την διαδικασία υποβολής αιτημάτων κατοχύρωσης στο φορέα μας, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας στα τηλ. 26650-29482 & 29483, υπεύθυνοι κ.κ. Πέτρος Ζουμπούλης και Δέσποινα Ευθυμίου.

Read More »
Συνεργασία των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας και Πειραιά για τη κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος σε πανελλαδική εμβέλεια Συνεργασία των Επιμελητηρίων Θεσπρωτίας και Πειραιά για τη κατοχύρωσης Εμπορικού Σήματος σε πανελλαδική εμβέλεια Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα"

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

 
 
Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα” διοργανώνει η "Κιβωτός Εξέλιξης" το οποιο θα απαντήσει σε ερωτήσεις όπως: 
- Πότε ένα παιδί είναι έτοιμο για το σχολείο;
- Ποιες πιθανές δυσκολίες ίσως επισκιάσουν την σχολική φοίτηση;
- Θα αναλυθούν δυσκολίες και διαταραχές (Ειδικές Μαθησιακές, Γλωσσικές Δυσκολίες, ΔΕΠ-Υ, Αυτισμός, Δυσπραξία κ.α.).
- Τι εξωσχολικές δραστηριότητες πρέπει να κάνει το παιδί σύμφωνα με το μαθησιακό του προφίλ; ( ποδόσφαιρο, ξένη γλώσσα κ.α.).
 
Ημερομηνία & ώρα διεξαγωγής: Κυριακή 29 Μαΐου 2016, 10:00-15:00
Χώρος διεξαγωγής: ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ Ιωαννίνων (Δωδώνης 25) – Ιωάννινα
 
ΘΑ ΔΟΘΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΘΕΣΕΩΝ
Συμμετοχή: 30€, Φοιτητές ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ: 20€
 
Για περισσότερες πληροφορίες, το Πρόγραμμα και δηλώσεις συμμετοχών πατήστε εδώ.Χορηγοί Επικοινωνίας: www.paramythia-online.grwww.thespro.grwww.epixeirein.gr
Read More »
Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα" Κιβωτός Εξέλιξης: Σεμινάριο για την “Σχολική ετοιμότητα" Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το υπόμνημα, πριν 30 χρόνια, για το "Τσάμικο" του αειήμνηστου βουλευτή Θεσπρωτίας Στρατή Αθανασάκου

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Ενώ αναμένεται να εκδικαστεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης, όπου έχουν προσφύγει, ο φάκελος για τις ανιστόρητες διεκδικήσεις των "Τσάμηδων" στην Ελλάδα, έρχεται στο φως ένα ντοκουμέντο. 
 
Ο αείμνηστος βουλευτής Θεσπρωτίας Στρατής Αθανασάκος, που ήταν άριστος γνώστης του λεγόμενου "Τσάμικου" θέματος, είχε καταθέσει υπόμνημα επ’ αυτού, το 1986, πριν 30 ακριβώς χρόνια, όπου αναφέρει μεταξύ άλλων: 
 
« Όπως βεβαιώνουν οι ιστορικοί, αλλά και όπως είναι τοπικά παραδεκτό, οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες είναι απόγονοι των Θεσπρωτών και προέρχονται από τους κατά καιρούς εξισλαμισθέντες κατοίκους της περιοχής.
Στο θεσπρωτικό χώρο δεν εγκαταστάθηκαν Τούρκοι ως έποικοι, αλλά ελάχιστοι ως όργανα της τουρκικής διοικήσεως, οι οποίοι, όμως, δεν παρέμειναν μόνιμα και οικογενειακά στον τόπο. 
Ούτε Αλβανοί από την ιστορικά παραδεκτή Αλβανία, εγκαταστάθηκαν ποτέ στην Θεσπρωτία. 
Συνεπώς οι αποτελέσαντες κατά καιρούς την μειονότητα αυτή, δεν είναι δυνατόν να υποστηριχθεί ότι έλκουν την καταγωγή και έχουν εθνική καταγωγή τουρκική ή αλβανική. 
Οι Μουσουλμάνοι Τσάμηδες διακρίνονταν περισσότερο για το έντονο θρησκευτικό τους πιστεύω και λιγότερο για το εθνικό τους πιστεύω και θεωρούσαν πατρίδα τους τη χώρα της θρησκείας τους, την Τουρκία. 
Γι’ αυτό και μετά τη μη ανταλλαγή τους κατά το 1926, πωλούσαν, όσοι έβρισκαν αγοραστές, την ακίνητη περιουσία τους και μετανάστευαν στην Τουρκία και κανένας στην Αλβανία». 
 
Read More »
ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το υπόμνημα, πριν 30 χρόνια, για το "Τσάμικο" του αειήμνηστου βουλευτή Θεσπρωτίας Στρατή Αθανασάκου ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Το υπόμνημα, πριν 30 χρόνια, για το "Τσάμικο" του αειήμνηστου βουλευτή Θεσπρωτίας Στρατή Αθανασάκου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Σεισμική δόνηση με επίκεντρο το χωριό Φροσύνη Σουλίου

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

 
Σεισμική δόνηση μεγέθους 3,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ (σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου), σημειώθηκε στις 00:59 τα ξημερώματα, με επίκεντρο το χωριό Φροσύνη Σουλίου.
 
Το ακριβές επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 21χλμ. βορειοανατολικά της Πάργας και 33χλμ. νοτιοδυτικά των Ιωαννίνων.
 
Το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 2χλμ.
Read More »
Σεισμική δόνηση με επίκεντρο το χωριό Φροσύνη Σουλίου  Σεισμική δόνηση με επίκεντρο το χωριό Φροσύνη Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Τα Πούληθρα στη... Θεσπρωτία

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

 


Τους είπαν να αντιπολιτεύονται τον Τσίπρα και τους υπουργούς του κι εκείνοι το παράκαναν, μετακομίζοντας... χωριά! Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016, 10.40 το πρωί, στο ραδιόφωνο «Βήμα FM».

Οι συνάδελφοι Β. Χιώτης (διευθυντής του σταθμού) και Νότης Παπαδόπουλος έχουν προσκεκλημένο τον συγγραφέα Π. Τατσόπουλο και συζητούν για τις πολιτικές εξελίξεις:

Β. Χιώτης: Ρε παιδιά, ξέρετε πού έκανε Πάσχα ο Φίλης; Στα Πούληθρα... της Θεσπρωτίας! Βρίσκουν τα πιο απομακρυσμένα μέρη για να μην τους κυνηγήσει ο κόσμος...

Ν. Παπαδόπουλος: Τα Πούληθρα δεν είναι στη Θεσπρωτία, Βασίλη...

Π. Τατσόπουλος: Στην Πελοπόννησο είναι τα Πούληθρα, ποια Θεσπρωτία λες;

Β. Χιώτης: Ρε, στη Θεσπρωτία είναι...

Π. Τατσόπουλος: Οχι, είναι στο Λεωνίδιο, δεν τα ξέρεις καλά. Και ο Φίλης, νομίζω, κατάγεται από κει...

Αντί σχολίου, μια συμβουλή: Βασίλη, ηρέμησε. Ηδη η πιάτσα μιλάει για «αντισυριζαίικο» επίδομα...
 
efsyn.gr  Συντάκτης: Π.Δ. 
Read More »
Τα Πούληθρα στη... Θεσπρωτία Τα Πούληθρα στη... Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός φυγόποινος

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Συνελήφθη, χθες (16-05-2016) το μεσημέρι στην Περιφερειακή Οδό Άρτας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ένας 32χρονος ημεδαπός, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ιωαννίνων, ποινής φυλάκισης τριών ετών, για διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατ’ εξακολούθηση.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Read More »
Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός φυγόποινος Συνελήφθη 32χρονος ημεδαπός φυγόποινος Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Καταγγέλλουν ατύχημα στην Γλυκή λόγω λακκούβας. Στο νοσοκομείο 30χρονη. Τι απαντά το δημαρχείο

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


 
 
Ατύχημα 30χρονης με ποδήλατο που είχε ως αποτέλεσμα την διακομιδή της στο νοσοκομείο Φιλιατών με τραύματα στο πρόσωπο, καταγγέλλουν κάτοικοι της Γλυκής. Σύμφωνα με όσα αναφέρουν, το ατύχημα προκλήθηκε από λακκούβα στον κεντρικό δρόμο, η οποία προέκυψε ύστερα από έργα ύδρευσης που πραγματοποιήθηκαν πριν από ένα μήνα, χωρίς ωστόσο να έχει καλυφθεί η λακκούβα.

Το ατύχημα έλαβε χώρα το μεσημέρι της Κυριακής, όταν η 30χρονη οδηγός έπεσε στο σημείο, ενώ στην συνεχεία μεταφέρθηκε στο κέντρο υγείας Παραμυθιάς και από εκεί στο νοσοκομείο Φιλιατών, ευτυχώς χωρίς σοβαρά τραύματα. Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, το σημείο που σημειωτέων έχει υψηλή κίνηση λόγω της διασταύρωσης με την Ποταμιά, είναι πολύ επικίνδυνο και ελλοχεύουν κίνδυνοι για σοβαρά ατυχήματα.

Η αντιδήμαρχος Βασιλική Ντούκα, μετά από επικοινωνία με τη paramythia-online.gr, επισκέφτηκε άμεσα το σημείο όπου και ενημερώθηκε για τις συνθήκες του ατυχήματος. Σύμφωνα με όσα μας ανέφερε, το ατύχημα προκλήθηκε από χώματα που υπήρχαν στο οδόστρωμα λόγω της χτεσινής βροχής και οχι από την λακκούβα. Όσον αφορά τις τομές για την ύδρευση, σύμφωνα με την Βασιλική Ντούκα, θα καλυφθούν άμεσα μετά και την παραλαβή της ασφάλτου.


Read More »
Καταγγέλλουν ατύχημα στην Γλυκή λόγω λακκούβας. Στο νοσοκομείο 30χρονη. Τι απαντά το δημαρχείο Καταγγέλλουν ατύχημα στην Γλυκή λόγω λακκούβας. Στο νοσοκομείο 30χρονη. Τι απαντά το δημαρχείο Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Για το «θεαθήναι» η σκιαμαχία για τα προληπτικά μέτρα («κόφτης») - Του Παύλου Αλεξίου

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Τα έχουν ψηφίσει από τις 14 Αυγούστου 2015, η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, από κοινού με Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κλπ.

Η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση της κυβέρνησης, όπως και οι δήθεν αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, για τα προληπτικά μέτρα («κόφτης»), γίνονται για την εξαπάτηση του κόσμου, αφού αυτά έχουν ψηφιστεί από πέρυσι τον Αύγουστο με το τρίτο μνημόνιο και αφορούν απ­λά τον μη σαφή από τώρα ποσοτικό προσδιορισμό του τι θα κόβεται, που όμως σαφώς προσδιορίζεται σε αμυντικές δαπάνες, φορολογία, «πάγωμα υποχρεωτικών δαπανών», προφανώς σε υγεία, παιδεία, κοινωνικές παροχές, μισθούς, συντάξεις κλπ.

Περιέχεται στον νόμο 4336/2015 στο ΦΕΚ τεύχος Α' αρ. φύλλου 94, 14/8/2015, σελίδα 1016.

Να και το σχετικό απόσπασμα :

«…Επιπλέον των ανωτέρω μέτρων, οι αρχές δεσμεύονται να θεσπίσουν, τον Οκτώβριο του 2015, αξιόπιστα διαρθρωτικά μέ­­τρα που θα αποφέρουν τουλάχιστον το 3/4% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2017 και το 1/4­% του ΑΕΠ με ισχύ από το 2018 για να στηρίξουν την επίτευξη του μεσοπρό­θεσμου στόχου για πρωτογενές ισοζύγιο ύψους 3,5% του ΑΕΠ. Οι αρχές δεσμεύονται να λάβουν περαιτέρω διαρθρωτικά μέτρα τον Οκτώβριο του 2016, αν κριθούν αναγκαία για να διασφαλιστούν οι στόχοι του 2017 και του 2018.

Τα εν λόγω μέτρα θα περιλαμβάνουν τις αμυντικές δαπάνες, την προγραμματισμένη μεταρρύθμιση του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων και το πάγωμα των υποχρεωτικών δαπανών.

Τα φορολογικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα θα ενισχυθούν από ευρύ φάσμα διοικητικών μέ­τρων για την αντιμετώπιση των ελλείψεων σε θέματα είσπραξης και επιβολής φόρων: τα μέτρα αυτά θα χρειαστεί να περάσει κά­ποιο χρονικό διάστημα για να αποδώσουν καρπούς, αλλά θα μπορούσαν να προσφέρουν σημαντική αύξηση των φορολογικών εσό­δων στην πορεία εφαρμογής των μέτρων.
Η ελληνική κυβέρνηση θα παρακολουθεί τους δημοσιονομικούς κινδύνους, συμπεριλαμβανομένων των δικαστικών α­πο­φάσεων, και θα λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, στο βαθμό που αυτό απαιτείται, για την εκπλήρωση των δημοσιονομικών στόχων.

Οι αρχές προτίθενται να μεταφέρουν τουλάχιστον το 30% του πλεονάσματος που θα επιτευχθεί λόγω επιδόσεων υψηλότερων από τις αναμενόμενες στον χωριστό λογαριασμό που προορίζεται για τη μείωση του χρέους. Επιπλέον, ένα άλλο 30% του εν λόγω πλεονάσματος θα χρησιμοποιηθεί για την εκκαθάριση μη καταβληθεισών κυβερνητικών υποχρεώσεων του παρελθόντος….».

Read More »
Για το «θεαθήναι» η σκιαμαχία για τα προληπτικά μέτρα («κόφτης») - Του Παύλου Αλεξίου Για το «θεαθήναι» η σκιαμαχία για τα προληπτικά μέτρα («κόφτης») - Του Παύλου Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Υποδοχή αιτημάτων γα Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας.

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Το Γραφείο του Συμπαραστάτη του Πολίτη της Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους πολίτες και επιχειρηματίες της περιοχής Θεσπρωτίας, ότι μπορούν για αιτήματά τους να απευθύνονται στο Γραφείο του Συμπαραστάτη στην Π.Ε. Θεσπρωτίας (Διοικητήριο- Παν. Τσαλδάρη 18- Ηγουμενίτσα). 
 
Υπεύθυνη κα Βενετία Κώτσια. Κεντρική Γραμματεία αριθμ. γραφείου 23.

Read More »
Υποδοχή αιτημάτων γα Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. Υποδοχή αιτημάτων γα Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης Περιφέρειας Ηπείρου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Την ένταξη της παραλιακής ζώνης Ηπείρου στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Σε καίρια παρέμβαση προκειμένου να υπάρξουν βελτιώσεις στον υπό διαβούλευση νέο Αναπτυξιακό Νόμο, προέβη ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, τόσο με έγγραφό του προς το Υπουργείο Οικονομίας, όσο και με εισήγησή του - που έγινε αποδεκτή- στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης στο Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

"Ο υπό διαβούλευση Αναπτυξιακός Νόμος, είναι εσφαλμένος και ανεπαρκέστατος και θα είναι μεγάλο λάθος να "κόψουν τα φτερά" στον κόσμο", ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Η κυριότερη ένσταση της Περιφέρειας, αφορά την μη ένταξή της παραλιακής ζώνης της Ηπείρου στις "Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων". Όπως υπογραμμίζει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, η ένταξή της πρέπει να γίνει "δεδομένου ότι η Περιφέρεια μας είναι από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ευρώπης ως αναφορά το ΑΕΠ, με την ανεργία να καταγράφει ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά, ενώ διαπιστώνεται αύξηση της μεταναστευτικής ροής νέων προς χώρες του εξωτερικού".

"Ήδη η Περιφέρεια Ηπείρου- προσθέτει- προκειμένου να ενισχύσει τις υποδομές στο παραλιακό μέτωπο, έχει εντάξει στο Επιχειρησιακό της πρόγραμμα έργα κατασκευής αποχετεύσεων και βιολογικών καθαρισμών. Ο χαρακτηρισμός της παραλιακής ζώνης ως "ειδική περιοχή" θα δώσει επιπρόσθετα κίνητρα στους κατοίκους της, αλλά και σε άλλους ώστε να επενδύσουν στην περιοχή. Η ένταξη της παραλιακής Ηπείρου στις "Ειδικές κατηγορίες ενισχύσεων", συνιστά, πέραν των ανωτέρω και αποκατάσταση του περί δικαίου αισθήματος, καθώς ήδη έχει προηγηθεί ανάλογη προσθήκη και για άλλες περιοχές που είναι κορεσμένες από τουριστικές μονάδες".

Ο Περιφερειάρχης, καταθέτει επίσης δύο ακόμη προτάσεις προς διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας και της Ηπείρου. Η πρώτη αφορά την αύξηση του ποσοστού για κτιριακές εγκαταστάσεις, στο 70% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών του επενδυτικού σχεδίου.

Η δεύτερη αφορά την επανεξέταση των προβλέψεων, όσον αφορά την ρύθμιση και κατάταξη παλαιών και νέων επιχειρήσεων, ώστε να μη προκαλούνται κωλύματα και προβλήματα στην υλοποίηση σχετικών επενδυτικών σχεδίων και προτάσεων, κυρίως από παλαιές υγιείς επιχειρήσεις, που έχουν την σχετική δυνατότητα επέκτασης, αύξησης της δυναμικότητας κ.λπ.

Read More »
Την ένταξη της παραλιακής ζώνης Ηπείρου στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης Την ένταξη της παραλιακής ζώνης Ηπείρου στο νέο Αναπτυξιακό Νόμο ζητά ο Περιφερειάρχης κ. Αλεξ. Καχριμάνης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λανέ Sea Lines στο δρομολόγιο Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι Κρήτης

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016

Από τις 20 Ιουνίου μέχρι τα τέλη Αυγούστου 2016, με πιθανή παράταση μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου, θα λειτουργήσει η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λανέ Sea Lines στο δρομολόγιο Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι Κρήτης, όπως γνωστοποίησε στο Δήμαρχο Καλαμάτας ο κ. Σταύρος Μπακολιάς, εμπορικός αντιπρόσωπος της ΑΝΕΚ Lines για Πάτρα και Ηγουμενίτσα και της ΛΑΝΕ Sea Lines για την Καλαμάτα. 
 
Ο κ. Μπακολιάς, που επισκέφθηκε το Δημαρχείο, ενημέρωσε επίσης το Δήμαρχο για το σοβαρό ενδεχόμενο διενέργειας και δεύτερου δρομολογίου εβδομαδιαίως, με πιθανότερη ημέρα την Τετάρτη. 
 
Άλλωστε, με την παράδοση σε λειτουργία του νέου οδικού τμήματος, η Σπάρτη και η Τρίπολη έρχονται πιο κοντά στην Καλαμάτα, με την άνεση, την αξιοπιστία και την ασφάλεια ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου που πληρεί όλες τις Ευρωπαϊκές προδιαγραφές κάνοντας την προσέγγιση του νομού Λακωνίας εύκολη και γρήγορη.

Στο Δημαρχείο Καλαμάτας συζητήθηκε επίσης το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις στα Χανιά και την Καλαμάτα, με τη συμμετοχή καλλιτεχνικών σχημάτων και πολιτιστικών συλλόγων και με τη διενέργεια δράσεων γευσιγνωσίας, με προσιτό εισιτήριο για όσους μετάσχουν, ώστε να προβληθεί η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Καλαμάτας και Κρήτης. 
 
Ο Δήμαρχος κ. Νίκας Παναγιώτης τον διαβεβαίωσε ότι θα έχει την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη του. Το πολιτιστικό τμήμα του Δήμου Καλαμάτας θα συναντηθεί προσεχώς με την υπεύθυνη marketing της Euroline S. Bakolias κα Τζοάννα Γιαννοπούλου με θέμα συζήτησης τα παραπάνω αλλά και περαιτέρω επικοινωνία με τον Δήμαρχο Χανίων με σκοπό την ανταλλαγή τοπικών προϊόντων αλλά και τη διοργάνωση folklore εκδηλώσεων που προάγουν την παράδοση. 
 
 
Ο κ. Μπακολιάς κατόπιν συναντήθηκε με τον κ. Χάρη Βγενή, πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, όπου μεταξύ άλλων συζητήθηκε η πιθανή δημιουργία υποδομών τύπου box-εκδοτηρίων εντός λιμένος για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. 
 
 
 
Ακολούθησε συνάντηση με τον κ. Παναγιώτη Μποτίνη, κεντρικό Λιμενάρχη Καλαμάτας, που διεξήχθη σε κλίμα συνεργασίας, με υπόσχεση από τη μεριά του για στήριξη και υλοποίηση των ιδεών της εταιρείας. 
 
Τέλος, θα ακολουθήσουν συναντήσεις του κεντρικού πράκτορα της Λανέ Sea Lines κ. Μπακολιά με εκπροσώπους ξενοδοχειακών μονάδων και τουριστικών πρακτόρων καθώς και με τα τοπικά Μ.Μ.Ε στο πλαίσιο της παρουσίασης της νέας καμπάνιας της ΕUROLINE για την επικείμενη γραμμή του F/B Bιτσέντζος Κορνάρος, τις ώρες δρομολογίων και τις τιμολογιακές πληροφορίες.

Read More »
Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λανέ Sea Lines στο δρομολόγιο Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι Κρήτης Ακτοπλοϊκή σύνδεση της Λανέ Sea Lines στο δρομολόγιο Καλαμάτα - Κύθηρα - Καστέλι Κρήτης Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016


Το Δ.Σ. του Συλλόγου καλεί τους συναδέλφους, που επιθυμούν, σε κάθε σχολείο να συνεισφέρουν με όποιο χρηματικό ποσό επιθυμούν για το μικρό Κωνσταντίνο.

Τα χρήματα μπορούν συγκεντρωθούν ανά σχολείο και να κατατεθούν είτε απευθείας στον παραπάνω λογαριασμό είτε να δοθούν στο Δ.Σ. του Συλλόγου μας.

Read More »
ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΚΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς πραγματοποιεί εκδήλωση στήριξης του μικρού Κωνσταντίνου

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς το Σάββατο 21 Μαΐου 2016 και ώρα 18.00πμ και 20.00πμ αντιστοίχως θα προβάλει δυο διαφορετικές παιδικές ταινίες στην αίθουσα ΚΑΡΚΑΜΙΣΙ στην Παραμυθιά.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΟΔΟΥ :3€

Τα έσοδα από την προβολή των ταινιών θα διατεθούν στην οικογένεια του μικρού Κωνσταντίνου Κοτσώνη . 
 

Read More »
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς πραγματοποιεί εκδήλωση στήριξης του μικρού Κωνσταντίνου Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Παραμυθιάς πραγματοποιεί εκδήλωση στήριξης του μικρού Κωνσταντίνου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Η Google «ταξιδεύει» στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016Στα πλαίσια της πρωτοβουλίας Grow Greek Tourism Online και με την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Μαΐου, από τις 19:00 έως τις 21:00, στο Πνευματικό Κέντρο Ηγουμενίτσας «Πάνθεον» δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο, ώστε να γνωρίσουν οι επαγγελματίες του τουρισμού τα οφέλη του διαδικτύου και να εκπαιδευτούν στη χρήση των διαδικτυακών εργαλείων.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Google, σε συνεργασία με το Υπουργείο Τουρισμού, τον ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού) και τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμο Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Η πρωτοβουλία αυτή ξεκίνησε το 2014 & 2015 σε 8 προορισμούς και πλέον εξαπλώνεται σε όλη την Ελλάδα.

Στόχος του σεμιναρίου είναι η ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των επαγγελματιών τουρισμού σε όλη την Ελλάδα και η υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών ψηφιακού μάρκετινγκ.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα:
https://events.withgoogle.com/grow-greek-tourism-online-epirus/registrations/new/

Για επιπλέον πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να επισκεφτείτε την ακόλουθη ιστοσελίδα: https://greektourism.withgoogle.com/f2f
Read More »
Η Google «ταξιδεύει» στην Ηγουμενίτσα Η Google «ταξιδεύει» στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Μαΐου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2016 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2016.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, επί αιτήσεως Θωμά ΚΑΡΒΟΥΝΗ του Χρήστου περί καθορισμού τιμής μονάδος αποζημιώσεως με εξώδικο συμβιβασμό και συμψηφισμό, σε οικόπεδό του εντός σχεδίου Τ.Κ. Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας που ρυμοτομείται.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο «Μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών Δήμου Ηγουμενίτσας» για τα έτη 2016–2017-2018 και 2019, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 243.540,00 €.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Πρόσληψη Ναυαγοσωστών για τρεις (3) μήνες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 μηνες), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης στα ΝΠΔΔ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την μισθοδοσία των καθαριστριών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση συνδιοργάνωσης με την ΠΕΔ Ηπείρου και την ΛΒ Εφορεία Ιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, έκθεσης ζωγραφικής στην Ηγουμενίτσα και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.


ΘΕΜΑ 9ο
Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 251/2015 απόφασης περί «Μεταβίβαση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Δ.Ε.Υ.Α.Η» και λήψη νέας απόφασης για την δωρεάν παραχώρησή τους.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Δημιουργία και λειτουργία 2ου ΚΔΑΠ-μεΑ στο κτίριο των ΑμεΑ στο Λαδοχώρι.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού» του πρώην Δήμου Παραποτάμου, ύστερα από διάλυση σύμβασης.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της προμήθειας εξοπλισμού παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας (προϋπ. 150.000 €) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ και του Ν.2286/95.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου “Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης Ηγουμενίτσας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου “Αποπεράτωση αντιπλημμυρικών έργων εντός οικισμού Πέρδικας (περιοχή Βλάχας)” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου “Διάνοιξη δρόμου πυρόσβεσης στην Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου “Βελτίωση δασικών δρόμων” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Έγκριση μετάβασης στην Αθήνα του Αντιδημάρχου Λώλη Ηλία και του επόπτη καθαριότητας Βασιλείου Βασίλειο.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο για τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με άνοια (νόσο του Alzheimer)

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016Η Διεθνής και η Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer οργανώνουν διεθνές πρόγραμμα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και περιθαλπόντων και συγγενών ασθενών με στόχο τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με άνοια (νόσο του Alzheimer).

Η εκπαίδευση είναι ΔΩΡΕΑΝ και διαρκεί 1 ½ μέρα. Θα χορηγηθεί πιστοποίηση της εκπαιδεύσεως στους συμμετέχοντες.

Εκπαιδευτής στο σεμινάριο θα είναι ο Δρ. Γρηγόριος Νάσιος, Ιατρός Νευρολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής και Πρόεδρος του τμήματος Λογοθεραπείας.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να το δηλώσουν:

· Τηλεφωνικά στο : 6940536266 (κυρία Κήτα, Δευτέρα ως Παρασκευή, 15:30-17:30 το μεσημέρι και Σάββατο 9:00 – 13:00) ή

· με email στο «despoinakita@gmail.com».

Λόγω του καθορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην Ηγουμενίτσα στις 27-28 Μαΐου στο συνεδριακό χώρο «Πάνθεον».

Το ακριβές πρόγραμμα του σεμιναρίου θα κοινοποιηθεί στους συμμετέχοντες έγκαιρα.

Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο για τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με άνοια (νόσο του Alzheimer) Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο για τη βελτίωση της περίθαλψης των ασθενών με άνοια (νόσο του Alzheimer) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου

Τρίτη, Μαΐου 17, 2016Συνεδριάζει στην Παραμυθιά την Τετάρτη 1η Μαΐου και ώρα 19:00, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου με 25 με θέματα στην ημερήσια διάταξη:

ΘΕΜΑ 1ο: Έγκριση δαπανών εορτών Σουλίου.

ΘΕΜΑ 2ο: Τροποποίηση προϋπολογισμού του Δήμου, οικ. έτους 2016.

ΘΕΜΑ 3ο: Έκθεση εσόδων – εξόδων Α΄ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης προϋπολογισμού, οικ. Έτους 2016.

ΘΕΜΑ 4ο: Έγκριση σύναψης επενδυτικού δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων συνολικού ποσού 815.000,00€ για την εκτέλεση των έργων: 1.ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ποσό 665.000,00€ και 2.ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ποσό 150.000,00€.

ΘΕΜΑ 5ο: Έγκριση εξόδων κίνησης αιρετών.

ΘΕΜΑ 6ο: Συμμετοχή του Δήμου Σουλίου στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΒΙΟ.ΠΑ.ΘΕ. Α.Ε..

ΘΕΜΑ 7ο: Υποβολή αιτήματος για την ένταξη του Δήμου Σουλίου στο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

ΘΕΜΑ 8ο: Ορισμός Εκπροσώπου του Δήμου στη Γενική συνέλευση του Κέντρου πρόληψης της χρήσης των εξαρτησιογόνων ουσιών Αριάδνη (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία).

ΘΕΜΑ 9ο: Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Πρωτοβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 10ο: Αντικατάσταση αναπληρωματικού μέλους στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 11ο: Αντικατάσταση μελών στο Δ.Σ. του Ν.Π.Δ.Δ. ΑΡΩΓΗ.

ΘΕΜΑ 12ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα & του 1ου ΠΚΤΜΝΕ του έργου: ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΟΔΟΠΟΙΙΑ Τ.Κ. ΧΟΪΚΑΣ* ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 13ο: Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ Τ.Κ. ΧΟΪΚΑΣ Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 14ο: Χορήγηση 1ης παράτασης του έργου: ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΚΑΡΒΟΥΝΑΡΙΟΥ Δήμου Σουλίου.

ΘΕΜΑ 15ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΑΦΡΟΥ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗΣ ΟΜΒΡΙΩΝ ΑΠΟ ΔΕΞΑΜΕΝΗ ΑΓΟΡΑΣ ΠΡΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟ.

ΘΕΜΑ 16ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ ΔΕ ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΘΕΜΑ 17ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: ΔΙΑΝΟΙΞΗ ΔΡΟΜΩΝ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΑΤΟΤΗΤΑΣ Τ.Κ. ΨΑΚΚΑΣ.

ΘΕΜΑ 18ο: Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ ΟΒΡΙΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΘΕΜΑ 19ο: Σύσταση επιτροπής ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου: ΣΥΝΤΗΡΗΣΕΙΣ-ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΡΟΜΩΝ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 20ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΟΙΧΙΩΝ ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗΣ Δ.Ε. ΑΧΕΡΟΝΤΑ.

ΘΕΜΑ 21ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΛΙΣΘΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΔΡΟΜΟΥ Τ.Κ. ΠΕΤΡΟΒΙΤΣΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ.

ΘΕΜΑ 22ο: Χορήγηση 2ης παράτασης του έργου: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΗΓΩΝ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ.

ΘΕΜΑ 23ο: Έγκριση 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα του έργου: *ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ.

ΘΕΜΑ 24ο: Ανάθεση σε ιδιώτη εργολάβο των υπηρεσιών: 1.)Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε. Αχέροντα, 2.) Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε. Σουλίου.,-3.) Εργασίες κοπής χόρτων σε χώρους δημοτικής ευθύνης Δ.Ε. Παραμυθιάς.

ΘΕΜΑ 25ο: Οικονομική ενίσχυση άπορου δημότη.
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 17, 2016 Rating: 5

Σελίδες