Ο κόσμος ξύπνησε και πήρε χαμπάρι τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016

“Μερικές φορές αναρωτιέμαι αν τον κόσμο κυβερνούν κάποιοι έξυπνοι που μας δουλεύουν ή κάποιοι ηλίθιοι που μιλάνε σοβαρά.
(Mark Twain, 1835-1910, Αμερικανός συγγραφέας)Αξίζει να πούμε μπράβο στην Περιφέρεια Ηπείρου, αλλά και στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, για το σημαντικό ενδιαφέρον που δείχνουν στην ευρύτερη περιοχή, που με τις πράξεις και τα έργα τους την αναβαθμίζουν σε μεγάλο βαθμό, κάνοντας την άξιο ανταγωνιστή και τοποθετώντας την πιο ψηλά ποιοτικά.

Ένα έργο που περιμένουν όλοι οι δημότες, κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής, που θα αλλάξει ριζικά την ποιότητα ζωής όλων μας, ένα Έργο που ξεκίνησε η Περιφέρεια και που πέτυχε η Περιφέρεια, και μιλάω για το αποχετευτικό σε Σύβοτα, Πέρδικα, Αρίλα (http://www.thespro.gr/2016/04/blog-post_85.html)

Ένα ακόμα έργο που επίσης αναβαθμίζει την περιοχή, είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου Σύβοτα – Πέρδικα (http://www.thespro.gr/2016/05/110000.html )

Δεν αξίζουν μπράβο αυτές οι ενέργειες? Και βέβαια.

Στην αντίθετη όχθη, ο Δήμος Ηγουμενίτσας με δειλά βήματα, όχι και γενναία θα έλεγα, αντί να παραδειγματιστεί από προηγούμενους Δημάρχους (που έλυναν προβλήματα, και βέβαια δεν δημιουργούσαν νέα, και ταυτόχρονα αναβάθμιζαν την περιοχή, που διατέλεσαν επί σειρά ετών στο Δημαρχείο ορισμένοι), κάνει το αντίθετο, και μάλιστα με πράξεις οι οποίες δεν επιβαρύνουν οικονομικά το Ταμείο του Δήμου…

Βλέπετε, άλλοι Δήμοι ανά την Ελλάδα, προσπαθούν με Αποφάσεις να μετατρέψουν έναν δρόμο σε πεζόδρομο, και εδώ κάνουν το αντίθετο… Τον Πεζόδρομο Δρόμο….

Ο πιο εμπορικός πεζόδρομος στα Σύβοτα έχει μετατραπεί σε δρόμο ελεύθερης προσπέλασης από όλα τα τροχοφόρα, ενώ πλέον έχει την ιδιότητα του πεζόδρομου μόνο στα χαρτιά. Επίσης ο Δήμος Ηγουμενίτσας έχει συμβάλει ενεργά, άμεσα και έμμεσα στην υποβάθμιση της περιοχής, στην μη ασφαλή μετακίνηση των πεζών και σαφώς στην μείωση των εσόδων λόγω είσπραξης από τα τέλη χρήσης κοινοχρήστων χώρων…..

Ποιος πρέπει να παραδειγματιστεί άραγε από ποιόν? Η Περιφέρεια από τον Δήμο? Ή ο Δήμος από την Περιφέρεια?

Το πιο τραγικό είναι όταν ανακαλύπτεις από πρόσωπα που έχει εμπιστευθεί ο κόσμος, να λένε για αποφάσεις και καταστάσεις που είτε δεν γνωρίζουν τα πραγματικά γεγονότα, είτε έχουν άλλους λόγους, είτε δεν καταλαβαίνουν τι πρέπει να πουν.

Πιο συγκεκριμένα με τηλεφωνικό μου αίτημα στην Αστυνομία Θεσπρωτίας την Τρίτη 11/05/2016 και ώρα περίπου 18:45, ανέφερα ότι άγνωστοι έκλεισαν τον υποτιθέμενο δρόμο στα Σϋβοτα με εμπόδια, στην συνέχεια ο Αξιωματικός Υπηρεσίας επικοινώνησε με τον πλέον αρμόδιο για να ενημερωθεί, τον Αντιδήμαρχο, κ. Σωτήρη Μήτση, και του ανέφερε πως εκτός από την απόφαση που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, την 128/2016, έχουν λάβει και έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, και συνεπώς είναι ορθή η πράξη για το κλείσιμο του υποτιθέμενου δρόμου.

Παρακάτω έχω και το αντίγραφο από το βιβλίο συμβάντων της Αστυνομίας, αλλά και σημερινό έγγραφο, ημέρα Παρασκευή 13/05/2016 από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που λέει το αντίθετο….!!!! Όχι έγκριση δεν έχει δώσει ακόμα η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά ούτε έχει προβεί στον έλεγχο της απόφασης.

Δηλαδή 2 μέρες νωρίτερα ο Αντιδήμαρχος βεβαίωνε τον Αξιωματικό Υπηρεσίας πως έχουν πάρει έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ενώ η Αποκεντρωμένη Διοίκηση απορρίπτει τα λεγόμενα του Αντιδήμαρχου….

Αναρωτιέμαι λοιπόν, μέχρι πότε η Αστυνομία θα ανέχεται ψευδείς δηλώσεις και μάλιστα από εκλεγμένα πρόσωπα στον Δήμο Ηγουμενίτσας? (έχει ξαναγίνει)

Σημασία δεν έχει αν η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί να είναι άμεσα εκτελεστέα μέχρι την οριστική έγκριση από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά θα μπορούσε να περιοριστεί μόνο σε αυτό ο Αντιδήμαρχος και να μην προχωρήσει σε ψευδείς δηλώσεις που άλλο σκοπό έχουν.

Αυτές οι ενέργειες μόνο εμπιστοσύνη δεν μπορούν να καλλιεργήσουν μεταξύ Δήμου και Αστυνομίας, αλλά ούτε και μεταξύ Δήμου και Αποκεντρωμένη Διοίκησης, που ακόμα και σε αυτήν την σχέση υπάρχουν ρήγματα. Με πρόσφατη προσφυγή μας, στην 1η αιτιολογία ΜΗ ΝΟΜΙΜΗ ΑΠΑΡΤΙΑ ΟΡΓΑΝΟΥ αναφέρουμε πως ψήφησε κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο,,, ενώ απουσίαζε…!!!!! Δείτε εδώ http://www.thespro.gr/2016/05/blog-post_46.html

Δε νομίζω ότι ο κόσμος κοιμάται και δεν έχει αντιληφθεί το τι πραγματικά συμβαίνει με τον Δήμο Ηγουμενίτσας, δεν κοιμάται κανένας, αλλά ο κόσμος έχει δείξει απόλυτη εμπιστοσύνη στον Δήμο, έχει δώσει στην ουσία λευκή επιταγή, και έτσι ενεργούν γνωρίζοντας ότι δεν θα τα προσέξει κανείς τα λάθη (?).

Υπάρχει τελικά 2ος Δήμαρχος με το επιτελείο του (ο 1ος μας την έκανε στην Περιφέρεια), να αναλάβει τα ηνία του Δήμου και να λυθούν άμεσα προβλήματα που μόνο μπελάδες φέρνουν σε επαγγελματίες και πολίτες?

Όσο για την Αστυνομία Θεσπρωτίας, τα συμπεράσματα και η κριτική δικά της.....“Είμαι χαζός, σύμφωνοι, αλλά με πιάνει τρόμος όταν βλέπω πώς έχουν καταντήσει τον κόσμο όλοι αυτοί οι έξυπνοι…." 
Wolinski, 1934-2015, Γάλλος σκιτσογράφος”Με εκτίμηση
Βαφειάδης Αναστάσιος
Read More »
Ο κόσμος ξύπνησε και πήρε χαμπάρι τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Ο κόσμος ξύπνησε και πήρε χαμπάρι τη Δημοτική Αρχή Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016Τις αμέσως επόμενες ημέρες ετοιμάζονται να «τρέξουν» τα δύο νέα προγράμματα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ για 13.000 νέους, ηλικίας από 18 έως 29 ετών καθώς και για 10.000 ανέργους από 30 έως 49 ετών.
Το πρώτο πρόγραμμα αφορά την κατάρτιση 4 μηνών μέσα σε επιχείρηση, που θα ακολουθείται από κανονική 8μηνη απασχόληση με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
Το δεύτερο είναι ένα πρόγραμμα νέων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού και κοινωνικού τομέα για ανέργους 30 έως 49 ετών.
Η πρόσληψη των ανέργων και στα δύο προγράμματα θα γίνει με την νέα ηλεκτρονική μέθοδο επιλογής. 
Με αυτόν τον τρόπο ο ΟΑΕΔ προσφέρει στις επιχειρήσεις που έχουν λάβει εγκριτική απόφαση υπαγωγής τη δυνατότητα να κάνουν προεπιλογή υποψηφίων, τους οποίους θεωρούν κατάλληλους για τη θέση εργασίας που ανοίγουν, μέσω των Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών του Οργανισμού και των Βιογραφικών Σημειωμάτων που είναι καταχωρισμένα στη βάση δεδομένων του
Read More »
ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους  ΟΑΕΔ: Δύο νέα προγράμματα για 23.000 ανέργους Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Την Τρίτη οι εναρκτήριες εκδηλώσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2007-2013»

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016

Σε τέσσερις επιλεγμένους χώρους πολιτισμού, που έχουν ωφεληθεί με δράσεις και παρεμβάσεις από το Ε.Π. «Ήπειρος 2007-2013», υλοποιεί η Περιφέρεια Ηπείρου και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΗΠΕΙΡΟΣ 2014-2020» την πρωτοβουλία «Europe in my Region 2016».

Η πανευρωπαϊκή καμπάνια στοχεύει στην προβολή των συγχρηματοδοτούμενων έργων και την ανάδειξη των αποτελεσμάτων και των ευκαιριών τους στην καθημερινότητά των πολιτών. Στην Ήπειρο η πρωτοβουλία υλοποιείται σε συνεργασία με τις Εφορείες Αρχαιοτήτων το διάστημα 17-22 Μαΐου 2016 με δράσεις προβολής με αφίσες και βίντεο στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, και συγκεκριμένα στο Κάστρο Ιωαννίνων, στο Κάστρο Άρτας, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας και στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης.

Οι εναρκτήριες εκδηλώσεις της πρωτοβουλίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 17 Μαΐου και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες, παρουσία των Αντιπεριφερειαρχών, εκπροσώπων των Εφορειών Αρχαιοτήτων, φορέων και υπηρεσιακών παραγόντων. Ειδικότερα:

– Στο Κάστρο Άρτας στις 11:00

– Στο Κάστρο Ιωαννίνων (Ίτς Καλέ- Φετιχιέ Τζαμί) στις 11:00

– Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις 11:00

– Στο Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης στις 11:00

Πληροφορίες για τις εκδηλώσεις στην ιστοσελίδα της Ε.Υ.Δ. Ε.Π. Περιφέρειας Ηπείρου (http://www.peproe.gr/m-bulleting/m-news/220-open_eu_projectdays.html) και στο site συμμετοχής της Ελλάδας https://www.espa.gr/el/Pages/EuropeInMyRegion.aspx.
Read More »
Την Τρίτη οι εναρκτήριες εκδηλώσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2007-2013»  Την Τρίτη οι εναρκτήριες εκδηλώσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ήπειρος 2007-2013» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016

 
Αγαπητοί γονείς, 
Εμείς οι εκπαιδευτικοί των παιδιών σας γι ‘άλλη μια φορά αυτή τη σχολική χρόνιά νιώθουμε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας και να μοιραστούμε την αγωνία μας για τη Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση που βρίσκεται καθημερινά στο στόχαστρο βίαιων περικοπών, συρρίκνωσης, υποβάθμισης και απαξίωσης. 
Δυστυχώς, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των περικοπών στην εκπαίδευση. 
Στα πλαίσια της υλοποίησης των δεσμεύσεων του 3ουμνημονίου και των δημοσιοοικονομικών περιορισμών , χρησιμοποιεί κάθε μέσο για να εξαφανίσει τα χιλιάδες κενά στα σχολεία αντί να τα καλύψει με μόνιμους διορισμούς. 
 
Στα πλαίσια αυτά η κυβέρνηση τις ημέρες των εορτών του Πάσχα αποφάσισε και νομοθέτησε τα εξής: 
- Στα Νηπιαγωγεία αυξάνει τον ελάχιστο αριθμό νηπίων για τη δημιουργία τμήματος από 7 σε 14. Στη Θεσπρωτία αν εφαρμοστεί η παραπάνω απόφαση κλείνουν πάνω από 20 τμήματα. 
- Αλλάζει τη λειτουργία των τμημάτων ένταξης, οδηγώντας τα ουσιαστικά σε κατάργηση, αδιαφορώντας για χιλιάδες μαθητές με μαθησιακά προβλήματα. 
- Με τη νέα Υπουργική Απόφαση, καταργεί επί της ουσίας, την πλειοψηφία των ολοήμερων τμημάτων των Δημοτικών Σχολείων, αφού θέτει ως προϋπόθεση «στο ολοήμερο πρόγραμμα να γράφονται και να φοιτούν οι μαθητές των οποίων και οι δύο γονείς είναι εργαζόμενοι, προσκομίζοντας σχετική βεβαίωση του φορέα εργασίας τους»!!! 
- Κόβουν την πρωινή ζώνη 7-8, ενώ το πρωινό ωράριο θα ολοκληρώνεται 1:15μ.μ. Ποια οικογένεια με εργασιακά περιπλανώμενους γονείς μπορεί να παίρνει το παιδί της από το σχολείο στη 1.15 μ.μ., με δεδομένο ότι δε θα μπορεί να το γράψει στο ολοήμερο;
- Παράλληλα, με το κλείσιμο των ολοήμερων τμημάτων και τη συρρίκνωση του πρωινού ωραρίου, κόβονται χιλιάδες διδακτικές ώρες, σχεδόν σε όλες τις ειδικότητες!! 
 
Η κυβέρνηση και ο Υπουργός Παιδείας προσπαθούν να εξαπατήσουν όλους μας με προκλητικό τρόπο μιλώντας υποκριτικά για «Ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο» ενώ στην πραγματικότητα καταργούν τα ολοήμερα και περικόπτουν χιλιάδες διδακτικές ώρες οδηγώντας τα σχολεία να διαμορφώνουν τελικά το πρόγραμμά τους με όσους εκπαιδευτικούς και όσες διδακτικές ώρες «περισσεύουν»! 
 
Με τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση οδηγούν σε απόγνωση μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, τσακίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών μας και οδηγεί χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς στην ανεργία! 
 
Η λειτουργία του Δημόσιου Σχολείου είναι υπόθεση όλων μας! 
 
Ας παλέψουμε μαζί για Δημόσια Δωρεάν Παιδεία. 
 
Ας αγωνιστούμε μαζί για το σχολείο που αξίζει στα παιδιά σου-μαθητές μας. 
 
Ας αγωνιστούμε μαζί για την ανατροπή όλων των πολιτικών που καταστρέφουν τις ζωές μας. 
Γιατί μόνο μαζί μπορούμε να τους νικήσουμε. 
 
Το Δ.Σ.
Read More »
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ο 26χρονος Αλβανός στην Γλυκή Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ακέφαλος ο 26χρονος Αλβανός στην Γλυκή Θεσπρωτίας φέρνει στην δημοσιότητα το Fanaripress.gr.

O 26χρονος που έμενε στην στάνη τους τελευταίους δυο μήνες ο οποίος εργαζόταν ως τσοπάνος στο κοπάδι,

Το ακέφαλο πτώμα του 26χρονου βρέθηκε από τον ο κτηνοτρόφο την Δευτέρα (09.05.2016) το πρωί, σε στάβλο στην περιοχή της Γλυκής Παραμυθιάς.

Σοκαρισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία για την άγρια δολοφονία ενώ συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για να αποκαλυφθεί τι πραγματικά έγινε.Read More »
Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ο 26χρονος Αλβανός στην Γλυκή Θεσπρωτίας Φωτογραφίες και βίντεο από το σημείο που βρέθηκε ο 26χρονος Αλβανός στην Γλυκή Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Εκτροπή οχήματος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε εχτές το μεσημέρι στην Εθνική Οδό Πρέβεζας - Ηγουμενίτσας στην περιοχή της Λούτσας.
 
Ένα Ι,Χ. φορτηγό που κινούνταν στο ρεύμα προς Ηγουμενίτσα, πιθανότητα λόγω ολισθηρότητας του οδοστρώματος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.
 
Το φορτηγάκι μετέφερε 500 κιλά ψάρια (σαρδέλες) και μάλιστα κάποια κιβώτια έπεσαν στο οδόστρωμα.
 
Η Εθνική Οδός παρέμεινε κλειστη για αρκετή ώρα.
 
Ευτυχώς ο οδηγός του οχήματος δεν τραυματίστηκε.
 
Το έργο της απομάκρυνσης του οχήματος, από το σημείο του συμβάντος, το οποίο υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές, ανέλαβε η εταιρία ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ ASSISTANSE,ενώ την προανάκριση για το τροχαίο,έχει αναλάβει το τμήμα τροχαίας Πρέβεζας.
Read More »
Εκτροπή οχήματος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Εκτροπή οχήματος στην Ε.Ο. Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016
 
 
Read More »
Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Μετά από επίσημη καταγγελία μέλους του Ι.Σ.Θ. έχει περιέλθει εις γνώση μας το γεγονός ότι τις τελευταίες ημέρες άγνωστοι, προσποιούμενοι ότι τηλεφωνούν από κυτταρολογικό κέντρο, ενημερώνουν ψευδώς γυναίκες ασθενείς για αποτελέσματα test-pap,προτείνοντας μάλιστα θεραπεία με συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ εφιστά την προσοχή του κοινού και συμβουλεύει τις ασθενείς να επικοινωνούν μόνο με τον θεράποντα ιατρό τους πριν από την λήψη οποιασδήποτε θεραπείας.

Εκ μέρους του Δ.Σ.

Η Πρόεδρος 
ΧΑΡΑ ΦΑΤΟΥΡΟΥ
Η Γραμματέας  
ΕΥΑΝΘΙΑ -ΝΙΚΟΛΕΤΑ ΜΠΑΡΜΠΑ

Read More »
Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Καταγγελία του Ιατρικού Συλλόγου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Μαγική νύχτα στο ηρωικό Σούλι

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Η χτεσινή νύχτα (10/05/2016) ήταν σίγουρα κατάλληλη για πολλές και καλές λήψεις με ελάχιστη υγρασία. 
 
Ενα από τα μέρη που ήθελα να επισκεφτώ οπωσδήποτε για timelapse ήταν από καιρό το ηρωικό Σούλι. 
 
Τελευταία φορά που βρέθηκα εδώ ήταν τον περσινο χειμώνα με ολόγιομο φεγγάρι. 
 
Δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια πόσο σκοτεινό είναι το μέρος χωρίς σελήνη. 
 
Περιφραγμένο κυριολεκτικά από απόκρημνα βουνά, αποτελεί αναμφίβολα το κατάλληλο μέρος για καταγραφή του γαλαξία και αστροπαρατήρηση. 
 
Στο βάθος φαίνεται πάνω σε λόφο το ηρωικό Κούγκι και λίγο πιο πίσω αριστερά το περίγραμμα του κάστρου την Κιάφας. 
 
Η λήψη έγινε περίπου στις 3:15 τα ξημερώματα. 
 
Enjoy!
 
Read More »
Μαγική νύχτα στο ηρωικό Σούλι Μαγική νύχτα στο ηρωικό Σούλι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Για την έγκριση της χρηματοδότησης που έχει αιτηθεί η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και για την πρόσληψη του απαιτούμενου εποχικού προσωπικού ώστε, μεταξύ άλλων, να επιταχυνθούν οικοδομικές εργασίες για τις οποίες απαιτείται επίβλεψη από την Εφορεία, ζητεί να πληροφορηθεί ο Β. Γιόγιακας με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Πολιτισμού & Αθλητισμού

ΘΕΜΑ: «Έγκριση πιστώσεων και πρόσληψη εποχικού προσωπικού στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας»

Με το αριθ. πρωτ. 791/15-3-2016 έγγραφό της και σε συνέχεια σχετικής ενημέρωσης από τη Δ/νση Προϋπολογισμού και Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας αιτήθηκε πιστώσεις ύψους 150.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για το 2016. Οι πιστώσεις καλύπτουν μεταξύ άλλων εργασίες διαμόρφωσης και καθαρισμού αρχαιολογικών χώρων, συντήρησης αρχαιοτήτων και έργων τέχνης, επείγουσες ανασκαφικές, στερεωτικές και αναστηλωτικές εργασίες. Η ορθή και απρόσκοπτη εκτέλεση των εργασιών προϋποθέτει, πέραν της χρηματοδότησης, την πρόσληψη του απαιτούμενου προσωπικού, ως είθισται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.

Η έγκαιρη δρομολόγηση των παραπάνω διαδικασιών, πέραν των προφανών οφελών για την προστασία και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της Θεσπρωτίας, θα επιτρέψει την προώθηση οικοδομικών και κατασκευαστικών εργασιών που σήμερα καθυστερούν, όπως εκείνες στο στάδιο της εκσκαφής θεμελίωσης για τις οποίες απαιτείται επίβλεψη από προσωπικό της οικείας Εφορείας Αρχαιοτήτων.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Πότε εκτιμάται ότι θα εγκριθούν οι αιτούμενες από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας πιστώσεις,

- Εάν προβλέπεται η πρόσληψη εποχικού προσωπικού για την εκτέλεση των αιτούμενων εργασιών, και εάν ναι, πότε πρόκειται να ξεκινήσει η σχετική διαδικασία.
Read More »
Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Θέμα: ΕΡΩΤΗΣΗ Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΟΧΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Ηγουμενίτσας πραγματοποιεί ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ  την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 και ώρα 9:30 έως 13:00
Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Καλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει στις 18 Μαΐου 2016 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:00’ στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3) για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Ενημέρωση για την κατάσταση των εσόδων και εξόδων του Δήμου για το Α’ τρίμηνο 2016 (άρθρο 72 παρ.1 εδ. β του Ν.3852/2010).
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2016.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, επί αιτήσεως Θωμά ΚΑΡΒΟΥΝΗ του Χρήστου περί καθορισμού τιμής μονάδος αποζημιώσεως με εξώδικο συμβιβασμό και συμψηφισμό, σε οικόπεδό του εντός σχεδίου Τ.Κ. Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας που ρυμοτομείται.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού δημόσιου διαγωνισμού για την ανάθεση της υπηρεσίας με τίτλο «Μεταφορά ανακυκλώσιμων υλικών Δήμου Ηγουμενίτσας» για τα έτη 2016–2017-2018 και 2019, συνολικού ενδεικτικού προϋπολογισμού 243.540,00 €.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Πρόσληψη Ναυαγοσωστών για τρεις (3) μήνες με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου (2 μηνες), για την κάλυψη εκτάκτων και κατεπειγουσών εποχιακών αναγκών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έγκριση έκτακτης επιχορήγησης στα ΝΠΔΔ Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την μισθοδοσία των καθαριστριών.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έγκριση συνδιοργάνωσης με την ΠΕΔ Ηπείρου και την ΛΒ Εφορεία Ιστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, έκθεσης ζωγραφικής στην Ηγουμενίτσα και ψήφιση σχετικής πίστωσης.
-Εισηγήτρια: Δηλαβέρη Ρεγγίνα - Αντιδήμαρχος.


ΘΕΜΑ 9ο
Ανάκληση της υπ’ αριθμ. 251/2015 απόφασης περί «Μεταβίβαση οχημάτων και μηχανημάτων του Δήμου Ηγουμενίτσας στη Δ.Ε.Υ.Α.Η» και λήψη νέας απόφασης για την δωρεάν παραχώρησή τους.
-Εισηγητής: Μήτσης Σωτήριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Δημιουργία και λειτουργία 2ου ΚΔΑΠ-μεΑ στο κτίριο των ΑμεΑ στο Λαδοχώρι.
-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Ολοκλήρωση του έργου «Κατασκευή βρεφονηπιακού σταθμού» του πρώην Δήμου Παραποτάμου, ύστερα από διάλυση σύμβασης.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Ορισμός δημοτικών υπαλλήλων για τη συγκρότηση της Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της προμήθειας εξοπλισμού παιδικής χαράς Ηγουμενίτσας (προϋπ. 150.000 €) σύμφωνα με τις διατάξεις του ΕΚΠΟΤΑ και του Ν.2286/95.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Ορισμός Δημοτικού συμβούλου για την συγκρότηση Επιτροπής Προσωρινής Παραλαβής του έργου “Ανάπλαση πεζοδρόμων και κλιμάκων στο κέντρο της πόλης Ηγουμενίτσας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής και Οριστικής Παραλαβής του έργου “Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων στη Δημοτική Ενότητα Μαργαριτίου” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Έγκριση Πρωτοκόλλου Προσωρινής Παραλαβής του έργου “Αποπεράτωση αντιπλημμυρικών έργων εντός οικισμού Πέρδικας (περιοχή Βλάχας)” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 16ο
Έγκριση 1ου ΑΠΕ και παράταση προθεσμίας περαίωσης του έργου “Διάνοιξη δρόμου πυρόσβεσης στην Τ.Κ. Αγίας Μαρίνας” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 17ο
Έγκριση 1ου ΑΠΕ του έργου “Βελτίωση δασικών δρόμων” του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκίκας Μιχαήλ - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 18ο
Έγκριση μετάβασης στην Αθήνα του Αντιδημάρχου Λώλη Ηλία και του επόπτη καθαριότητας Βασιλείου Βασίλειο.
-Εισηγητής: Λώλης Ηλίας - Αντιδήμαρχος.
Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 18η του μηνός Μαίου του έτους 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

«Ορισμός μελών για τη συγκρότηση Επιτροπής για τη χορήγηση άδειας λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων Νομού Θεσπρωτίας σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 56Α του Ν 2725/1999»
-Εισηγητής : Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

Παραχώρηση χρήσης δημοτικού σχολείου Κρυονερίου στην Αδελφότητα Κρυονερίου ( Λιμπόβου) Θεσπρωτίας Ηπείρου « Καλόγερος Σαμουήλ».
-Εισηγητής : Α/δήμαρχος κ. Παππά Ουρανία

«Γνωμοδότηση περί παραχώρησης δικαιώματος χρήσης Αιγιαλού, Παραλίας & Θαλασσίου χώρου, για την κατασκευή έργων υποστήριξης μονάδας πετρελαιοειδών, από την εταιρεία «ΑΣΦΑΛΤΙΚΑ Α.Β.Ε.Ε», στη θέση Μαντίλα, όρμος Κάτω Αετού, Λωρίδα Σαγιάδας, Δήμου Φιλιατών, Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας »
- Εισηγητής: Χρήστος Γκίζας Πρόεδρος Δ.Σ
Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο για γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – «ΑΡΙΑΔΝΗ», σε συνεργασία με το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας και το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, διοργανώνουν σεμινάριο για γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Η δημιουργία μιας υγιούς και ευτυχισμένης οικογένειας είναι ένα υπέροχο αλλά και περίπλοκο ταξίδι.

Το σεμινάριο θα ολοκληρωθεί σε τρεις δίωρες συναντήσεις και έχει στόχο να ενημερώσει , να υποστηρίξει και να καθοδηγήσει τους γονείς που θα συμμετέχουν.

Ως γονείς θα έχετε την ευκαιρία να συναντηθείτε με άλλους γονείς, που μοιράζονται τις ίδιες ανησυχίες με εσάς, να συζητήσετε συγκεκριμένα προβλήματα που σας απασχολούν και να μάθετε, με έναν απλό και εύκολο τρόπο, εργαλεία, μοντέλα και τεχνικές που θα σας βοηθήσουν, με την επιστημονική καθοδήγηση της ψυχολόγου του Κέντρου Πρόληψης κας Κωνσταντίνας Ζιάγκου.

Θα πραγματοποιηθούν τα ακόλουθα εργαστήρια :

1) Χτίζοντας και ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση των παιδιών σε καιρούς αβεβαιότητας

Δευτέρα 23 Μαΐου 2016, ώρα 18:30 – 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

2) Πώς η ποιότητα των συναισθημάτων επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας

Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, ώρα 18:30 – 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας

3) Αντιμετωπίζοντας στρεσσογόνα γεγονότα στην οικογένεια

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016, ώρα 18:30 – 20:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Α΄ Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας


Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμπληρώσουν τα παρακάτω στοιχεία και να αφήσουν την αίτηση στο σχολείο φοίτησης του παιδιού τους:
  • ονοματεπώνυμο γονέα:
  • τηλέφωνο επικοινωνίας:
  • Παιδικός Σταθμός / Δημοτικό σχολείο φοίτησης παιδιού:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας – «ΑΡΙΑΔΝΗ» (οδ. κυρα-Βασιλικής 6, τηλ. 2665025140), το Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας (οδ. Ευροίας 1, τηλ. 2665360287 και 6977591581) ή το Α΄ Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας (οδ. Βύρωνος 2, τηλ. 2665022489).


Η Υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων 
Β/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας
Κοτσώνη Αλεξάνδρα
Read More »
Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο για γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας Ηγουμενίτσα: Σεμινάριο για γονείς με παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Σύλληψη 21χρονου ημεδαπού για κλοπή

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Συνελήφθη, χθες (12-05-2016) το πρωί στα Ιωάννινα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, ένας 21χρονος ημεδαπός Ρομά, ο οποίος κατηγορείται για κλοπή.

Συγκεκριμένα, ο προαναφερόμενος χθες (12-05-2016) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, αφαίρεσε από οπωροπωλείο ιδιοκτησίας 41χρονης ημεδαπής, διάφορα είδη μαναβικής.

Από την αστυνομική έρευνα και ύστερα από αναζητήσεις, ο 21χρονος δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε επίσης ότι την 09-05-2016 είχε αφαιρέσει ξανά προϊόντα από το ίδιο κατάστημα.

Τα κλεμμένα προϊόντα βρέθηκαν σε Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του δράστη και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Read More »
Σύλληψη 21χρονου ημεδαπού για κλοπή Σύλληψη 21χρονου ημεδαπού για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι

Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016


Εξιχνιάστηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά σε συνεργασία με το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, υπόθεση κλοπής από σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων.

Σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, σε βάρος ενός 26χρονου υπηκόου Αλβανίας, διότι από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, προέκυψε ότι εμπλέκεται σε διάρρηξη, που έγινε βραδινές ώρες της 17/18-12-2012, σε σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων, όπου αφαιρέθηκαν κοσμήματα.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Κατσικά.

Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής από σπίτι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Μαΐου 13, 2016 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες