Επιτεύχθηκε συναίνεση για το έργο στην Πέρδικα

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Επιτεύχθηκε συναίνεση για το έργο στην ΠέρδικαΣυνάντηση εργασίας είχε σήμερα η πρωτοβουλία επιχειρήσεων εργαζομένων και ιδιοκτητών Πέρδικας με τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας και την συμπολίτευση του τοπικού συμβουλίου Περδικας. 
Συζητήθηκαν εκτενώς οι λεπτομέρειες του Σχεδίου ανάπλασης παρατηρητήριου Περδικας και δόθηκαν οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις τεχνικές λεπτομέρειες του έργου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε η χρυσή τομή για την αποδοχή του έργου από την κίνηση, καθώς το έργο δεν θα επηρεάσει συγκοινωνιακά την κίνηση του χωριού. 
Η πρωτοβουλία, από την αρχή έβλεπε θετικά το έργο αλλά φοβόταν την μείωση της ροής της κυκλοφορίας, κάτι που όπως φαίνεται δεν υπάρχει ούτε σαν σενάριο πλέον.
Read More »
Επιτεύχθηκε συναίνεση για το έργο στην Πέρδικα Επιτεύχθηκε συναίνεση για το έργο στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

599 νέα κρούσματα, 33 νεκροί και 328 διασωληνωμένοι

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
599 νέα κρούσματα, 33 νεκροί και 328 διασωληνωμένοιΑναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ
Σήμερα ανακοινώνουμε 599 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 147283, εκ των οποίων 52.1% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5682 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 44815 (30.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

328 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. 227 (69.2%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1006 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 33 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 5387 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3183 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Read More »
599 νέα κρούσματα, 33 νεκροί και 328 διασωληνωμένοι 599 νέα κρούσματα, 33 νεκροί και 328 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

4 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
4 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο


Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων

Π.Ε. Άρτας 0
Π.Ε. Θεσπρωτίας 0
Π.Ε. Ιωαννίνων 4
Π.Ε. Πρέβεζας 0
Read More »
4 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο 4 κρούσματα σήμερα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ 26 εργαζόμενοι με σχέση εργασίας ορισμένου χρόνου (ΙΔΟΧ ΕΣΠΑ) στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δήμου Ηγουμενίτσας έστειλαν επιστολή, στις 28/12/2020 στο Δ.Σ του ΠΑΚΠΠΟ που είναι ο εργοδότης τους. Αιτήθηκαν να αποφασίσει το Δ.Σ. ότι «καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του, η δε ενδεχόμενη διακοπή της εργασιακής τους σχέσης θα προκαλούσε σοβαρό πρόβλημα σε αυτό», με σκοπό να βοηθηθούν στον αγώνα που κάνουν για την μονιμοποίηση τους σε θέσεις που υπηρετούν πολλά χρόνια. Το Δ.Σ. του ΠΑΚΠΠΟ απέρριψε το αίτημα τους. 

Κατόπιν τούτου φέραμε το θέμα προς ψήφιση ,οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας Δημήτρης Δημάκος, στις 08/01/2021. Με την ψήφο του Προέδρου να μετράει διπλή, την απουσία του Σ. Βαλάκου, και ψήφους 13 υπέρ και 13 κατά, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας, απέρριψε το αίτημα. Αυτά είναι τα γεγονότα. 

Η Λ.Σ. έχει τοποθετηθεί ,με επιστολή στις 30/12/2020 της προς το Δ.Σ. του ΠΑΚΠΠΟ και δημόσια ,για τους λόγους που πρέπει να ικανοποιηθεί το αίτημα των εργαζομένων. Το να επιχειρηματολογούμε για το δίκαιο του αιτήματος και την αλήθεια που αυτό διατυπώνει είναι σαν «παραβιάζουμε ανοικτές θύρες». Άλλωστε ΟΛΟΙ στο Δ.Σ. συμφωνούν ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ωστόσο το αίτημα τους που εκφράζει την πραγματικότητα δεν έγινε δεκτό από την πλειοψηφία του Δ.Σ.. 

Προφανώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. συντάχθηκε με την κυβερνητική πολιτική , αυτή που διαχρονικά υλοποιείται από το κεντρικό κράτος για τους ορισμένου χρόνου εργαζόμενους η συμβασιούχους όπως συνηθίζεται να τους λέμε. 

Είναι καιρός να ασχοληθούμε με τα προβλήματα αυτών των εργαζόμενων. 

Οι συμβασιούχοι υποτίθεται ότι προσλαμβάνονται για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα για να καλύψουν ανάγκες αυτού του διαστήματος (π.χ. ναυαγοσώστες το καλοκαίρι) . Στην πραγματικότητα τόσο στους δήμους όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα ( π.χ. αναπληρωτές εκπαιδευτικοί) καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Ακόμα και στο ΕΣΥ, με 30.000 κενές θέσεις, οι ελάχιστες προσλήψεις που έγιναν μέσα στην πανδημία τέτοιες ήταν. 

Στο ΠΑΚΠΠΟ του δήμου μας σε σύνολο 89 εργαζομένων οι ΙΔΟΧ είναι 39. (31 στους παιδικούς και 8 στα ΚΗΦΗ). Στο Δήμο το οι μόνιμοι είναι 170 ενώ οι ΙΔΟΧ είναι 77 (Βοήθεια στο σπίτι 21, ΚΔΑΠ–ΚΔΑΠ ΜΕΑ 15, σχολικές καθαρίστριες 34, κοινωνικό φαρμακιού παντοπωλείο 5). Αν προσθέσουμε και τους 75 8μηνίτες κοινωνικής ωφέλειας του ΟΑΕΔ και τους κατά καιρούς 2μηνίτες έχουμε τον περίπου τον ίδιο αριθμό μονίμων και «συμβασιούχων» να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες . 

Είναι καθαρό ότι χωρίς τους «συμβασιούχους» είναι αδύνατον να λειτουργήσει ο Δήμος. 

Ωστόσο έχουμε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων. Δηλαδή στην ίδια θέση, για την ίδια δουλειά υπάρχουν για χρόνια εργαζόμενοι με διαφορετικά εργασιακά , μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Αυτό προφανώς είναι απαράδεκτο, είναι άδικο. Δεν πρέπει να συμβαίνει. 

Το αστικό κράτος, για πολλούς λόγους, έχει επιλέξει αυτή την πολιτική: 

· Δυσκολεύει την ανάπτυξη αγώνων σε κλάδους με την μέθοδο «διαίρει και βασίλευε». Ακόμα και η ομοσπονδία εργαζομένων στους ΟΤΑ αποκλείει τους συμβασιούχους από μέλη της. 

· Δυναμιτίζει την μόνιμη και σταθερή εργασία με εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Ανοίγει τον δρόμου για την κατάργηση της. 

· Περιορίζει τεχνικά τον αριθμό των εργαζομένων στο δημόσιο . 

· Απαλλάσσει τον κρατικό προϋπολογισμό από την χρηματοδότηση υπηρεσιών και αρμοδιοτήτων που παραχωρεί στους δήμους. 

· Προετοιμάζει την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών στους δήμους μέσω των ΕΣΠΑ(π.χ. με τα περιβόητα vouchers για τους παιδικούς). 

· Βοηθάει στην ανακύκλωση της ανεργίας (π.χ. 8μηνίτες ΟΑΕΔ). 

Σε κάθε περίπτωση οι συμβασιούχοι ζουν στην ομηρία και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους σε μια δουλειά που κάνουν χρόνια. 

Για αυτό δεν αρκούν τα ευχολόγια και γενικόλογη συμπαράσταση. Υπάρχει ανάγκη από πράξεις. Μια απόφαση του Δ.Σ. που θα έκανε δεκτό το αίτημα των 26 εργαζομένων ΙΔΟΧ θα βοηθούσε σε αυτήν την κατεύθυνση. Προφανώς χρειάζεται και ο μαζικός λαϊκός αγώνας ενάντια σε αυτό το άδικο σύστημα προσλήψεων και την μονιμοποίηση τους. 

Παρόμοια απόφαση χρειάζεται και για τους ΙΔΟΧ στους άλλους τομείς που μνημόνευσε ο Δήμαρχος, αλλά τα μέτρα που πρότεινε δεν έχουν καμιά σχέση με την πραγματικότητα. 

Ο Δήμαρχος κάλεσε σε αγώνα, με την ΚΕΔΕ, για μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων με μοριοδότηση όπως προέβλεπε ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ.Η εμπειρία όμως στον δήμο μας από την μοριοδότηση σε προσλήψεις στoν τομέα της καθαριότητας είναι πέρα για πέρα αρνητική. Μένει να δούμε την εφαρμογή της και στο «Βοήθεια στο Σπίτι» ελπίζοντας να μην οδηγηθούν, και σε αυτόν το τομέα ,στην ανεργία εργαζόμενοι που προσφέρανε πολλά για χρόνια. Από την άλλη φαίνεται ότι ο Δήμαρχος δεν πήρε χαμπάρι τον νέο νόμο ΑΣΕΠ που έφερε στην για συζήτηση βουλή η ΝΔ. Αυτός καταργεί την μοριοδότηση για την «ειδική εμπειρία». 

Ο Δήμαρχος κινδυνολόγησε ότι θα είχαμε διώξεις για «παράβαση καθήκοντος» στην περίπτωση που θα κάναμε δεκτό το αίτημα των εργαζομένων. Αλήθεια από πότε είναι παράβαση καθήκοντος για έναν αιρετό η υπεράσπιση των εργαζομένων η των συμφερόντων του δήμου; Τότε όλοι οι αγωνιστές Δήμαρχοι , πρώτα και καλύτερα οι κομμουνιστές θα ήταν στην φυλακή. Το θέμα είναι ότι η Δ.Α. δεν έχει το ανάστημα να αντιπαρατεθεί στην πολιτική της κυβέρνησης. 

Πράγματι το Σύνταγμα της χώρας απαγορεύει τις μονιμοποιήσεις συμβασιούχων. Αυτή όμως είναι η μισή αλήθεια. Η άλλη μισή είναι ότι το ΚΚΕ,(όπως ομοσπονδίες και σωματεία), κατά την συζήτηση στην βουλή πρότεινε την κατάργηση αυτής της διάταξης. Αλλά ήταν το μοναδικό κόμμα στην βουλή που το πρότεινε. Η βουλή νομιμοποίησε αυτήν την αδικία. Το νόμιμο δεν είναι και κατά ανάγκην και δίκαιο. Οι νόμοι είναι αποτελέσματα του κάθε φορά συγκεκριμένου πολιτικού συσχετισμού στην βουλή. Εξάλλου οι νόμοι συνεχώς αλλάζουν. Μόνο μέσα στην πανδημία η βουλή ψήφισε πάνω από 100 αντιλαϊκούς νόμους. 

Για να ψηφισθούν όμως νόμοι που θα υπηρετούν τα εργατικά-λαϊκά συμφέροντα απαιτούνται μαζικοί λαϊκοί αγώνες .Εμείς οι αιρετοί έχουμε υποχρέωση να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο. Άλλωστε οι περισσότεροι νόμοι αν όχι όλοι, που αφορούν την λειτουργία του δήμου, είναι σε αντιλαϊκή κατεύθυνση και αυτό το γνωρίζουμε όλοι. 

Ο Δήμαρχος επέσεισε τον κίνδυνο να επιβαρυνθούν οι δημότες το κόστος από την μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Αλήθεια γιατί; Οι συνάδελφοι τους για την ίδια δουλειά πληρώνονται από το κράτος. Γιατί να μην γίνει το ίδιο και με αυτούς; Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει το διεκδικήσει αγωνιστικά ο δήμος κρατική χρηματοδότηση. Οι δημότες πληρώνουν ήδη δυσβάσταχτους φόρους(το 94% των εισπραχθέντων). Τους πληρώνουν για να τους παραχωρεί το κράτος υπηρεσίες και όχι για να πάνε στους Νατοϊκούς εξοπλισμούς (4,3 δις. ευρώ ετησίως), και σε ενισχύσεις των επιχειρηματικών ομίλων που πληρώνουν ελάχιστους φόρους (το 6% των εισπραχθέντων). 

Συνάδελφος της πλειοψηφίας εξέφρασε το παράπονο ότι ο εκπρόσωπος των εργαζομένων αντιμετωπίζει την Δημοτική Αρχή σαν να είναι η κυβέρνηση. Προφανώς και δεν είναι. Η αλήθεια όμως είναι ότι υλοποιεί με ευλάβεια την πολιτική της κυβέρνησης σαν γρανάζι του κρατικής μηχανής, όπως έχει εξελιχτεί. Αυτό κάνει και με τους συμβασιούχους. 

Αυτό όμως το αίσχος με τους συμβασιούχους πρέπει να τελειώσει. 

Όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι πρέπει να μονιμοποιηθούν χωρίς όρους και προϋποθέσεις. 

Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! 

Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! 

Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την κάλυψη των μεγάλων κενών που υπάρχουν. 

Ταυτόχρονα πρέπει να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζόμενων τόσο στον δήμο μας όσο και στην δημόσια Υγεία - Πρόνοια, στην Παιδεία, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες που έχουν μεγάλα κενά. 

Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα ανάλογα πολιτικά συμπεράσματα και όλοι μαζί μόνιμοι ,συμβασιούχοι αλλά και άνεργοι, να πάρουν μαζικά μέρος ,μέσα από τα Σωματεία τους Μ.Φ., σε αυτόν τον αγώνα. Να γίνει υπόθεση όλου εργατικού λαϊκού κινήματος στον δήμο μας, σε όλη την Ελλάδα. 

Γιατί «δεν γλυτώνεις απ’ τα τσακάλια, με ευχές και παρακάλια»( Κ. Βάρναλης) 

Για την Λαϊκή Συσπείρωση 
Δώρης Δήμας
Read More »
ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ Δ.Σ. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ «ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ»

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ «ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ» Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής Ηγουμενίτσας για το θέμα της δικαστικής προσφυγής από εργαζόμενους στους παιδικούς σταθμούς για τη μετατροπή των συμβάσεων εργασίας τους από ορισμένου σε αορίστου χρόνου και οι κατηγορίες για λαϊκισμό και ανευθυνότητα που απευθύνει προς τους Δημοτικούς Συμβούλους που είχαν αντίθετη άποψη υπερβαίνει κάθε προηγούμενο. Κατ΄ αρχήν, οι βαρύγδουπες δηλώσεις περί σεβασμού στους πολίτες, στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, στην ίση αντιμετώπιση του συνόλου των συμβασιούχων, στην οικονομική κατάσταση του Δήμου και στην κείμενη νομοθεσία είναι άνευ αντικειμένου και εκτός θέματος. 

Το θέμα της συζήτησης ήταν ένα και μοναδικό: Να βεβαιωθεί ότι οι 26 συμβασιούχοι εργάζονται επί πολλά και συναπτά έτη στις εν λόγω προνοιακές δομές, με διαδοχικά ανανεούμενες συμβάσεις εργασίας, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες και συμβάλλοντας τα μέγιστα στην αποτελεσματική λειτουργία των δομών. Επίσης να βεβαιωθεί το γεγονός ότι αν και η τυπική μορφή της απασχόλησής τους παρέμεινε πάντα η σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, με δεδομένο ότι προσέφεραν τις υπηρεσίες τους επί πολλά συνεχόμενα έτη, μέσω της σύναψης αλλεπάλληλων συμβάσεων στους ίδιους φορείς και υπό παρόμοιες εργασιακές συνθήκες προκύπτει ότι η μακρόχρονη υπηρεσία τους καλύπτει ανάγκες των φορέων, που διαθέτουν τα χαρακτηριστικά της μονιμότητας και σταθερότητας και όχι εποχιακές, επείγουσες και έκτακτες ανάγκες. 

Το Δ.Σ. μπορεί να βεβαιώσει τα ανωτέρω, γιατί απλούστατα είναι αληθή. Τόσο απλά είναι τα πράγματα και τόσο ξεκάθαρη ήταν η πρόταση των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Τα υπόλοιπα, δηλαδή αν μπορούν να μετατραπούν οι συμβάσεις από αορίστου σε ορισμένου χρόνου, θα τα κρίνει η ελληνική δικαιοσύνη, λαμβάνοντας υπόψη την προαναφερόμενη αντικειμενική κατάσταση, που έχει διαμορφωθεί τα τελευταία έτη και όχι ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος έσπευσε αυθαίρετα να προκαταλάβει το αποτέλεσμα της κρίσης των δικαστηρίων. Η πραγματικότητα είναι μια και μοναδική: η παράταξη του κ. Δημάρχου αντί της αλήθειας, προτίμησε να «πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα» με μια απόφαση που παραπέμπει το θέμα στην ΚΕΔΕ, το ΥΠΕΣ και σε άλλους αναρμόδιους. Αντί να ομολογήσει την πραγματικότητα, να σεβαστεί τους εργαζόμενους και να εμπιστευτεί τη δικαιοσύνη, προτίμησε να υπεκφύγει με αστήρικτες δικαιολογίες. Αλλά δεν μας προκαλεί πλέον εντύπωση, αφού αυτή φαίνεται να είναι πάγια τακτική της … «υπεύθυνης» Δημοτικής Αρχής. Το ίδιο έπραξε και με το θέμα της … «παραχώρησης» του κτηρίου της πρώην σπουδαστικής εστίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Γνωρίζοντας ότι η παραχώρηση δεν έβρισκε νομικό έρεισμα, εξέδωσε απόφαση υπό όρους, οι οποίοι στην ουσία είναι αδύνατο να εκπληρωθούν. Αυτό προκύπτει από έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, με το οποίο απορρίπτει μεν σχετική προσφυγή εναντίον της απόφασης του Δήμου, χωρίς όμως να εισέλθει στην ουσία της υπόθεσης, γιατί κρίνει ότι η απόφαση αυτή αποτελεί έκφραση απλής γνώμης σε αρχικό στάδιο, σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτελεστή απόφαση παραχώρησης, δεν δεσμεύει το Δήμο, δεν δημιουργεί υποχρεώσεις αφού δεν εξουσιοδοτεί για την υπογραφή σχετικού συμβολαίου. Άλλη μια «στραβοκλοτσιά» της Δημοτικής Αρχής που συνιστά εμπαιγμό της ΕΛΑΣ, καθώς στην πράξη το κτήριο πολύ απλά δεν έχει παραχωρηθεί. Παναγιώτης Β. Νταής 

Δημοτικός Σύμβουλος Ηγουμενίτσας
Read More »
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ «ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ» Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ «ΠΕΤΑΞΕ ΤΗΝ ΜΠΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΞΕΔΡΑ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Σε συνέχεια των πρωτοβουλιών για την ανάδειξη των πραγματικών προβλημάτων γύρω από τη διαχείριση των απορριμμάτων, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιφέρειας Ηπείρου Γιώργος Πρέντζας, Κώστας Κωτσαντής και Τίνα Ζέκα κατέθεσαν σήμερα αίτηση για κατάθεση εγγράφων που αφορούν στα έργα της προγραμματικής σύμβασης της Περιφέρειας Ηπείρου για τους Σταθμούς Μεταφόρτωσης. 

Συγκεκριμένα οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι με την αίτησή τους, ζητούν αντίγραφα των συμβάσεων των υποέργων της προγραμματικής σύμβασης, των πρακτικών της επιτροπής παρακολούθησης, και οποιουδήποτε άλλου εγγράφου ή απόφασης που σχετίζεται με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και τη δοκιμαστική λειτουργία των Σταθμών Μεταφόρτωσης. 

Η πρωτοβουλία αυτή γίνεται στην προσπάθεια να αναδειχτεί ο αποπροσανατολισμός που ενορχηστρώνεται από τις Δημοτικές Αρχές της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ στην Ήπειρο και την Περιφέρεια Ηπείρου, με στόχο να αποδεχτεί ο λαός μας την ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης απορριμμάτων, να αποδεχτεί τα πανάκριβα ανταποδοτικά τέλη και τις επιπλέον αυξήσεις που θα έρθουν, και να στοιχηθεί σε στρατόπεδα γύρω από καβγάδες ξένους για τα λαϊκά συμφέροντα. Καβγάδες για το ποιος θα είναι ο καλύτερος εισπράκτορας των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων ή ποιος θα δώσει ακόμα μεγαλύτερες διευκολύνσεις στους επιχειρηματικούς ομίλους που λυμαίνονται τον κλάδο. 

Μέσα από τα αδιέξοδα που προκύπτουν σε κάθε στάδιο της διαχείρισης που ξεδιπλώνεται και αυτά που προγραμματίζονται με το νέο ΕΣΔΑ και το νομοσχέδιο για τα απορρίμματα, αναδεικνύεται όλο και περισσότερο ότι το κόστος που συνεπάγεται ο εκσυγχρονισμός της διαχείρισης των απορριμμάτων πρέπει να καλύπτεται από κεντρικούς δημόσιους πόρους, ότι επιβάλλεται η δημιουργία ενιαίου Δημοσίου Φορέα Διαχείρισης Αποβλήτων που να αναλαμβάνει όλα τα στάδια μετά την αποκομιδή, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
Read More »
ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Ο δήμος Σουλίου μετασχηματίζεται ψηφιακά με την «ΙΡΙΔΑ»

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Ο δήμος Σουλίου μετασχηματίζεται ψηφιακά με την «ΙΡΙΔΑ»Το πληροφοριακό σύστημα ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών ΙΡΙΔΑ χρησιμοποιεί από την 1.1.2021 για τη λειτουργία όλων των υπηρεσιών του ο Δήμος Σουλίου. Ο Δήμος μας με μηδενικό κόστος, περνάει στην ψηφιακή εποχή της ηλεκτρονικής διαχείρισης εγγράφων και εργασιών, σταματώντας πλέον την διακίνηση χαρτιού.

Η «ΙΡΙΔΑ» αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου από τα στελέχη του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και προσαρμόστηκε πλήρως στις ανάγκες του Υπουργείου Εσωτερικών και των φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α και Β Βαθμού, στο πλαίσιο της συνεργασίας τους.

Η «ΙΡΙΔΑ» αποτελεί ένα σύγχρονο, ισχυρό, αποτελεσματικό και ασφαλές πληροφοριακό σύστημα που ενισχύει την αποδοτικότητα, τη διαφάνεια, τον ιεραρχικό έλεγχο και τον συντονισμό των υπηρεσιών του Δήμου και ως εκ τούτου τη συνολική διοικητική ικανότητα του να ανταποκρίνεται και ταχύτητα, ακρίβεια και διαφάνεια στις λειτουργικές απαιτήσεις ενός σύγχρονου οργανωτικού περιβάλλοντος, ενώ παράλληλα επιτυγχάνει σημαντική εξοικονόμηση πόρων.

Η υψηλή εξειδίκευση και η αρμονική συνεργασία των Στελεχών της Ομάδας Υποστήριξης της ΙΡΙΔΑΣ του Τμήματος Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου Εσωτερικών, της Ομάδας Ανάπτυξης της ΙΡΙΔΑΣ του Κέντρου Μηχανογράφησης του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας και του Αυτοτελούς Τμήματος Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου Σουλίου, αλλά και όλου του προσωπικού του Δήμου μας, καθιστούν απόλυτα επιτυχημένο το εγχείρημα της μετάβασης του Δήμου μας στην ψηφιακή εποχή.

Πλέον όλες οι υπηρεσίες του Δήμου καταρτίζουν, συντάσσουν, υπογράφουν, διακινούν και αρχειοθετούν ψηφιακά όλα τα εισερχόμενα, εξερχόμενα και εσωτερικά διακινούμενα υπηρεσιακά έγγραφα, αλλά και έγγραφα που θα αποστέλλουν προς τους φορείς που χρησιμοποιούν την ΙΡΙΔΑ, εξοικονομώντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ ετησίως.
Read More »
Ο δήμος Σουλίου μετασχηματίζεται ψηφιακά με την «ΙΡΙΔΑ» Ο δήμος Σουλίου μετασχηματίζεται ψηφιακά με την «ΙΡΙΔΑ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Στη Βουλή οι πλημμύρες του Καλαμά

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Στη Βουλή οι πλημμύρες του Καλαμά Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν ο βουλευτής Μάριος Κάτσης, και οι βουλευτές Ηπείρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Όλγα Γεροβασίλη, Κώστας Μπάρκας και Μερόπη Τζούφη, για τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από υπερχείλιση του ποταμού Καλαμά σε περιοχές της Θεσπρωτίας, ύστερα από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών. 

Οι βουλευτές απευθυνόμενοι προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, και Περιβάλλοντος & Ενέργειας, αναφέρουν τις μεγάλες καταστροφές σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις στους παραποτάμιους κάμπους της Κορύτιανης και της Βρυσσέλας, οι οποίες δυστυχώς είναι συχνό φαινόμενο, και ρωτούν για ποιο λόγο δεν αξιοποιήθηκαν τα Σχέδια Διαχείρισης Κινδύνου Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) για την Ήπειρο, που είχε εκπονήσει μετά από συστηματική δουλειά η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ το 2018. 

Υπενθυμίζεται ότι τα ΣΔΚΠ καλύπτουν όλες τις πτυχές της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας, οι οποίες αφορούν στην πρόληψη, την προστασία, την ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων πλημμυρών και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και την αποκατάσταση των πιθανών ζημιών και μπορούν να αποτελέσουν στρατηγικό εργαλείο της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων, ιδιαίτερα σε περιοχές που εμφανίζονται κατ’ επανάληψη πλημμυρικά φαινόμενα 

Με την Ερώτηση, ζητούν από τους Υπουργούς να ενημερώσουν αρμοδίως για το ποιος φορέας είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό της κοίτης του Καλαμά και για την διαχείριση των θυροφραγμάτων του φράγματος Ραγίου, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι ύστερα από τις καταστροφές, οι εμπλεκόμενοι φορείς δηλώνουν αναρμοδιότητα. 

Επιπλέον ζητούν σαφείς απαντήσεις για το αν υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε με τη διαχείριση των υδάτων του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και της λίμνης Παμβώτιδας, να αποτρέπονται πλημμυρικά φαινόμενα στις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας. 

Τέλος καλούν το Υπουργείο να ενισχύσει την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης υδάτινων πόρων στο επίπεδο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να υπάρχει βιώσιμη και ασφαλής διαχείριση των υδάτινων πόρων και των κινδύνων πλημμύρας σε όλη τη λεκάνη απορροής των υδάτων. 


Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση όπως κατατέθηκε στη Βουλή: 

ΕΡΩΤΗΣΗ 
Προς τους κ.κ. Υπουργούς: 
· Περιβάλλοντος και Ενέργειας 
· Εσωτερικών 

Θέμα: «Πλημμύρες του ποταμού Καλαμά και αντιμετώπιση των καταστροφών» 

Τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή της Ηπείρου σημειώθηκαν έντονες βροχοπτώσεις που είχαν σαν αποτέλεσμα η στάθμη του ποταμού Καλαμά να ανέβει επικίνδυνα, και ολόκληρες παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας να αντιμετωπίσουν έντονα πλημμυρικά φαινόμενα. Οι μεγάλες καταστροφές σε παρακείμενες καλλιέργειες, σε κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις και σε βασικές υποδομές, αποτελούν συχνό φαινόμενο, με βαριές συνέπειες για τους επαγγελματίες και τους κατοίκους των πληττόμενων περιοχών. 

Υπενθυμίζεται, ότι ο οδικός χάρτης και τα μέτρα για την πρόληψη πλημμυρών, περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας (ΣΔΚΠ) για το Υδατικό Διαμέρισμα Ηπείρου, το οποίο εγκρίθηκε τον Ιούλιο του 2018 (ΦΕΚ 2684 Β / 6.07.2018) μετά από μεγάλη καθυστέρηση, η οποία είχε ως αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί ένα βήμα πριν την παραπομπή της στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το ΣΔΚΠ καλύπτει όλες τις πτυχές της διαχείρισης των κινδύνων πλημμύρας, οι οποίες αφορούν στην πρόληψη, την προστασία, την ετοιμότητα, συμπεριλαμβανομένων των προβλέψεων πλημμυρών και των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης, καθώς και την αποκατάσταση των πιθανών ζημιών. Το ΣΔΚΠ μπορεί να αποτελέσει στρατηγικό εργαλείο της Κυβέρνησης, της Περιφέρειας αλλά και των Δήμων, ιδιαίτερα σε περιοχές που εμφανίζονται κατ’ επανάληψη πλημμυρικά φαινόμενα, όπως αυτά που έπληξαν πρόσφατα τη Θεσπρωτία. 

Δυστυχώς όμως, το στρατηγικό αυτό εργαλείο δεν αξιοποιήθηκε κατάλληλα από την κυβέρνηση και την τοπική αυτοδιοίκηση. Η έλλειψη κεντρικού συντονισμού και δράσης από την Πολιτεία για την αντιμετώπιση του επαναλαμβανόμενου προβλήματος, οδηγούν σε εκ των υστέρων αποσπασματικές και μη μελετημένες επεμβάσεις, που όχι μόνο δε δίνουν λύσεις αλλά διαιωνίζουν το πρόβλημα. 

Το αυθαίρετο ανοιγοκλείσιμο των θυρών του φράγματος Ραγίου, ο μη συστηματικός και χωρίς σχέδιο καθαρισμός της κοίτης του ποταμού, σε συνδυασμό με τα έντονα καιρικά φαινόμενα, έχουν οδηγήσει σε καταστροφές των περιουσιών ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ή κατοικούν στις παραποτάμιες περιοχές, αλλά και σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος. 

Επειδή ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας της οικονομίας της Θεσπρωτίας 

Επειδή παρά την ύπαρξη του Σχεδίου Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας για την Ήπειρο και τον ποταμό Καλαμά, το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα των πλημμυρών στην περιοχή όχι μόνο δε λύνεται, αλλά έχει επιδεινωθεί τα τελευταία χρόνια 

Επειδή μετά τις καταστροφές κανένας εμπλεκόμενος φορέας δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, δηλώνοντας αναρμοδιότητα 

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί: 
Σε ποιο βαθμό έχουν εφαρμοστεί μέχρι στιγμής τα μέτρα που προβλέπονται στο Σχέδιο Διαχείρισης Κινδύνων Πλημμύρας, και ποιες άμεσες ενέργειες θα αναληφθούν για το σκοπό αυτό; 
Υπάρχει έλεγχος για τη λειτουργία των θυροφραγμάτων του φράγματος Ραγίου, και ποιος είναι υπεύθυνος για το άνοιγμα ή το κλείσιμο τους; 
Ποιος είναι υπεύθυνος για τον καθαρισμό της κοίτης του ποταμού Καλαμά, και βάση ποιου σχεδίου γίνεται αυτός; 
Υπάρχει συντονισμός ανάμεσα στους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε με τη διαχείριση των υδάτων του λεκανοπεδίου των Ιωαννίνων και της λίμνης Παμβώτιδας, να αποτρέπονται πλημμυρικά φαινόμενα στις παραποτάμιες περιοχές της Θεσπρωτίας; 
Με ποιές ενέργειες σκοπεύει το Υπουργείο να ενισχύσει την αρμόδια υπηρεσία διαχείρισης υδάτινων πόρων στο επίπεδο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ώστε να υπάρχει βιώσιμη και ασφαλής διαχείριση των υδάτινων πόρων και των κινδύνων πλημμύρας σε όλη τη λεκάνη απορροής των υδάτων; 

O Ερωτώντες Βουλευτές 
Κάτσης Μάριος 
Γεροβασίλη Όλγα 
Μπάρκας Κωνσταντίνος 
Τζούφη Μερόπη
Read More »
Στη Βουλή οι πλημμύρες του Καλαμά Στη Βουλή οι πλημμύρες του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Ευχαριστήριο του κοινωνικού παντοπωλείου Σουλίου προς το επιμελητήριο

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Ευχαριστήριο του κοινωνικού παντοπωλείου Σουλίου προς το επιμελητήριοΟ Δήμος Σουλίου και η Κοινωνία Τριών Τρίτων (Κ 3/3 ) ευχαριστεί θερμά το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ για την προσφορά μεγάλης ποσότητας τροφίμων στο Κοινωνικό μας Παντοπωλείο !!!

Είναι πολύ σημαντικό σήμερα με τόσα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα , να υπάρχουν φορείς, επιχειρηματίες και εταιρείες με ανεπτυγμένο το αίσθημα της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης!!

Ευχαριστούμε!

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σουλίου
Γιάννης Καραγιάννης
Το προσωπικό του Κοινωνικού Παντοπωλείου ( ΚΟΙΝΩΝΙΑ 3/3 )
Έρικα Ντούμα, Σπύρος Καραγιάννης.
Read More »
Ευχαριστήριο του κοινωνικού παντοπωλείου Σουλίου προς το επιμελητήριο Ευχαριστήριο του κοινωνικού παντοπωλείου Σουλίου προς το επιμελητήριο Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Αύριο Παρασκευή ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Αύριο Παρασκευή ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου“Συνεδριάζει αύριο Παρασκευή με τηλεδιάσκεψη, το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με μοναδικό θέμα:
Έγκριση και ψήφιση προϋπολογισμού Δήμου Σουλίου, οικ. έτους 2021.

Η συνεδρίαση θα μεταδοθεί ζωντανά, με το τμήμα πληροφορικής του δήμου Σουλίου να αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
Το τμήμα Προγραμματισμού Οργάνωσης και Πληροφορικής του Δήμου μας ολοκλήρωσε τις απαραίτητες εργασίες προκειμένου να παρακολουθήσετε ζωντανά το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου μας στις 15 Ιανουαρίου 2021 και ώρα 18:00 το οποίο θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη. 
Μέσα από την σελίδα που θα παρακολουθείτε το συμβούλιο μπορείτε να γράψετε σχόλια τα οποία θα είναι ορατά από όλους και τους τηλεθεατές. Ζητάμε την κατανόησή σας για τυχόν προβλήματα στην μετάδοση, καθώς είναι η πρώτη προσπάθεια που γίνεται προκειμένου να μπορείτε να παρακολουθήσετε όλοι ζωντανά τα τεκταινόμενα στο Δημοτικό Συμβούλιο.”
Read More »
Αύριο Παρασκευή ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Αύριο Παρασκευή ο προϋπολογισμός στο δημοτικό συμβούλιο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΤΩΝ

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΤΩΝΜε την με αριθμό 128/2020 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών (ΑΔΑ: 90ΟΘΩΗΦ-ΦΜΒ), ο Δήμος Φιλιατών προχωράει σε μείωση των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμό προς της τρίτεκνες οικογένειες σε ποσοστό 50% με εισοδηματικά κριτήρια.

Αναλυτικά η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στον σύνδεσμο: https://filiates.gr

Η παρούσα απόφαση καθώς και η απόφαση 171/2019 του Δήμου Σουλίου έρχονται ως αποτέλεσμα επιστολών που είχε αποστείλει ο Σύλλογός Τριτέκνων μας προς τις Δημοτικές Αρχές.

Ως Δ.Σ. ελπίζουμε στην μελλοντική αναθεώρηση (προς το ευνοϊκότερο) για τα εισοδηματικά κριτήρια που έβαλε ο Δήμος Φιλιατών στην παραπάνω απόφαση. 

Πλέον αναμένουμε και την απάντηση και από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Ηγουμενίτσας στη με αριθμ. Πρωτ. 42/2020 επιστολή του Συλλόγου μας προς τον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας.
Read More »
ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΤΩΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΕΛΩΝ ΣΤΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΤΩΝ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Αναβρασμός στα ΕΛΤΑ Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας για την μείωση του προσωπικού

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Αναβρασμός στα ΕΛΤΑ Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας για την μείωση του προσωπικούΈντονες αντιδράσεις στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ της Παραμυθιάς και της Ηγουμενίτσας άλλα και στην τοπική κοινωνία, έχει προκαλέσει ομόφωνη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για μείωση του προσωπικού.

Όπως αναφέρει ο σύλλογος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Θεσπρωτίας, η μείωση του προσωπικού γίνεται με πρόσχημα την εξυγίανση της επιχείρησης και δηλώνουν αντίθετη με την προοπτική αυτή, επειδή το σχέδιο είναι αναποτελεσματικό και οδηγεί τους διανομείς σε εξόντωση και ρήξη με την κοινωνία

η εφαρμογή του σχεδίου ειναι αδύνατη και σε βάρος των εργαζομένων και των πολιτών. Τονίζουν πως οικισμοί που έχουν ενοποιηθεί, όπως πχ η Γλυκή με την Ποταμιά, εξυπηρετούνται ως αστικά δρομολόγια και τώρα υπολογίζονται ως αγροτικά.

Χαρακτηριστικό ειναι πως στα ΕΛΤΑ Παραμυθιάς, σε περίπτωσή εφαρμογής του σχεδίου, 26 χωριά θα εξυπηρετούνται με μολις έναν διανομέα. Ο σύλλογος εργαζομένων στα ΕΛΤΑ Θεσπρωτίας καταγγέλλει αυτή την απόφαση και ζητάει την επανεξέταση του ζητήματος.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το paramythia-online.gr, το θέμα θα έρθει σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Σουλίου, με σκοπό την έκδοση ψηφίσματος διαμαρτυρίας.
Read More »
Αναβρασμός στα ΕΛΤΑ Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας για την μείωση του προσωπικού Αναβρασμός στα ΕΛΤΑ Παραμυθιάς και Ηγουμενίτσας για την μείωση του προσωπικού Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.

Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης Ηγουμενίτσα: Προγραμματισμένες Διακοπές Ηλεκτροδότησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021
Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της ΗγουμενίτσαςΕνημερώθηκε, βραδινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας, ότι κατά τη διαδικασία χειρισμών πρόσδεσης του Ε/Γ-Ο/Γ ''GOLDEN BRIDGE'' σημαίας Κύπρου στο λιμένα Ηγουμενίτσας, σε εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου Πρίντεζι Ιταλίας – Ηγουμενίτσα – Πρίντεζι Ιταλίας, προσέκρουσε στους προσκρουστήρες του προβλήτα.
Άμεσα, επί του πλοίου μετέβη Τοπικό Κλιμάκιο Επιθεώρησης Πλοίων, όπου διαπιστώθηκε η ύπαρξη ρήγματος πρίμα στο κέντρο κατά το διάμηκες και σε ύψος ενός μέτρου πάνω από την ίσαλο, ενώ δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ούτε εισροή υδάτων.
Το εν λόγω πλοίο προσέδεσε με ασφάλεια στον οικείο λιμένα, όπου αποβίβασε 35 επιβάτες, 28 Φ/Γ και 2 Ε.Ι.Χ., ενώ οι 69 επιβάτες, τα 26 Φ/Γ και τα 14 Ε.Ι.Χ. που ανέμεναν προς επιβίβαση, πρόκειται να προωθηθούν στον προορισμό τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας.
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''GOLDEN BRIDGE'' μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού αξιοπλοΐας και πιστοποιητικού διατήρησης κλάσης από τον παρακολουθούντα νηογνώμονα.
Read More »
Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Πλοίο προσέκρουσε στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Ιανουαρίου 14, 2021 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες