https://picasion.com/
https://picasion.com/

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΑΛΛΑ

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΑΛΛΑ


«Έφυγε» πρόσφατα από κοντά μας και σε ηλικία 90 ετών, ο Δονάτος Δάλλας, μια εμβληματική φυσιογνωμία και προσωπικότητα της Θεσπρωτίας.

Ο αείμνηστος Δονάτος υπήρξε επιτυχημένος επιχειρηματίας της περιοχής, όντας ο ιδρυτής των πρώτων κινηματογραφικών αιθουσών στη Θεσπρωτία και μετέπειτα την Πάργα, την Κέρκυρα και τα Γιάννενα.

Τιμήθηκε για την προσφορά του στο χώρο του Κινηματογράφου της εποχής , αφού εξελέγη Πρόεδρος των Ιδιοκτητών Κινηματογράφων Δυτικής Ελλάδος ενώ υπήρξε και μέλος στο Συμβούλιο Κινηματογραφιστών-Αιθουσαρχών Ελλάδος.

Η Διοίκηση του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του αείμνηστου Δονάτου και την προσφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας, προσφέρει στο Παράρτημα της ΦΛΟΓΑΣ Ηπείρου στην Ηγουμενίτσα το ποσό των 150 ευρώ.
Read More »
ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΑΛΛΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ ΔΑΛΛΑ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο μήνυμα Νικόλα Κάτσιου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Ευχαριστήριο μήνυμα Νικόλα Κάτσιου


Φίλες και φίλοι,

Με την υποψηφιότητά μου στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές, θέλησα να εκφράσω τις αγωνίες και τις ανησυχίες όλων των νέων συμπολιτών μου καθώς και εκείνων που έχουν πεισθεί ότι η ανάγκη να πορευθούμε, μέσω της πολιτικής σε μία διαδρομή καινούργια, απαλλαγμένη από τα λάθη και τις παθογένειες του συστήματος, είναι μεγαλύτερη από ποτέ.

Οι 2.781 συμπολίτες, που με εμπιστεύθηκαν, δεν ήταν αρκετοί, για να κερδίσουμε αυτή τη μάχη. Είναι σίγουρο όμως ότι, μαζί και με όσους άλλους, που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν αυτή τη φορά να μας ακολουθήσουν, θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε τη φωνή του καινούργιου, τη φωνή της αλήθειας.

Θέλω να ευχαριστήσω από τα βάθη της καρδιάς μου όλους τους συμπολίτες και όλους εσάς έναν - έναν ξεχωριστά. Θα συνεχίσω να είμαι δίπλα σας και να υπηρετώ τον τόπο μου μέσω της αυτοδιοίκησης, όπου με εκλέξατε πριν από 8 μήνες καθώς και μέσω της κοινωνικής και επαγγελματικής μου δραστηριότητας.

Το μέλλον ανήκει σε όλους μας.
Νικόλας Ε. Κάτσιος
Read More »
Ευχαριστήριο μήνυμα Νικόλα Κάτσιου Ευχαριστήριο μήνυμα Νικόλα Κάτσιου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Εκκλησάκι μέσα σε σπηλιά στο Μορφάτι Θεσπρωτίας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Εκκλησάκι μέσα σε σπηλιά στο Μορφάτι Θεσπρωτίας

 
 
Ο ναός του αγίου Αρσενίου, μέσα σε σπηλιά στο βουνό Ερημίτης, κτίστηκε το 1873. 
 
Η τοποθεσία, που βρίσκεται το εκκλησάκι, σε υψόμετρο 521μ. περίπου, πέρα από θρησκευτική έχει και ιστορική σημασία. 
 
Σε αυτή το σημείο, την εποχή, που οι Αλβανοτσαμηδες λυμαίνονταν την περιοχή, και οι Έλληνες κάτοικοι κακοποιούνταν βάναυσα, είχε ένα από τα κρησφύγετα του ο ήρωας του τόπου Βασίλης Μπαλούμης και έκρυβε τον οπλισμό του. 
 
Το ασκηταριό, σύμφωνα με επιγραφή,που υπάρχει στη δεξιά άκρη του χτιστού τέμπλου της, αγιογραφήθηκε από τους Χιονιαδίτες αγιογράφους Αναστάσιο και Παντούλη, το 1872
 
ΚΑΤΟΨΗ
Read More »
Εκκλησάκι μέσα σε σπηλιά στο Μορφάτι Θεσπρωτίας  Εκκλησάκι μέσα σε σπηλιά στο Μορφάτι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό νέο βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". 
Το εξαιρετικό νέο βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς

 
Φθινόπωρο του 1946. Οι πρώτες νύχτες στο οικοτροφείο της Παραμυθιάς, αξέχαστες. Η πόλη την περίοδο της κατοχής και του μεταπολέμου, αποτέλεσε φάρο μόρφωσης για όλο το νομό. Το μοναδικό γυμνάσιο φιλοξενούσε μαθητές από όλη την Θεσπρωτία και από περιοχές του Φαναρίου και των Ιωαννίνων.Ένας από τους μαθητές ήταν και ο Θεόδωρος Κώτσιος από το πλαίσιο Θεσπρωτίας. Ο Θεόδωρος συγκέντρωσε όλες τις αναμνήσεις του από την Παραμυθιά και το οικοτροφείο και έκδωσε με τον εκδοτικό οίκο «το βιβλιοπωλείον της ΕΣΤΙΑΣ», το βιβλίο «Τα παιδιά του Οικοτροφείου».

Αναμνήσεις, βιώματα και συναισθήματα συγκεντρωμένα σε 240 σελίδες, σε ένα εξαιρετικό αφήγημα με λαογραφικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Το πραγματικό σκηνικό είναι το Οικοτροφείο της Παραμυθιάς κι όλα τα παραμεθόρια χωριά της Ηπείρου. Είναι ένα οδοιπορικό σε μια εποχή που άφησε σημάδια στον τόπο μας. Ένα κοίταγμα στον άνθρωπο που ξεπέρασε τα σύνορα της λογικής. Ένα βλέμμα σε μια γενιά που πορεύτηκε μέσα στη φωτιά και στο σίδερο, σε μια γενιά που φορτώθηκε πόνους και καημούς που δεν γιατρεύονται.

Το βιβλιο κυκλοφόρησε πριν από λίγες εβδομάδες και ο Θεόδωρος Κώτσιος, μας έκανε την τιμή να το στείλει στην Paramythia-online.gr. Την Τετάρτη πριν τiς εκλογές, άρχιζα να το διαβάζω. Με συνεπήρε…. Μέχρι το βράδυ της επόμενης μέρας, οι 240 σελίδες ήταν παρελθόν.

Το βιβλίο κυκλοφορεί σε όλα τα ηλεκτρονικά βιβλιοπωλεία και μπορείτε να το προμηθευτείτε από εδω


Read More »
"Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό νέο βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς "Τα παιδιά του Οικοτροφείου". Το εξαιρετικό νέο βιβλίο για το ιστορικό οικοτροφείο της Παραμυθιάς Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα


Συνελήφθη, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από προσωπικό της οικείας Λιμενικής Αρχής, ύστερα από έλεγχο που διενεργήθηκε σε Ι.Χ.Ε. όχημα τύπου VAN με τρέιλερ, ένας (01) μετανάστης, διότι εντοπίστηκε πρόχειρα κρυμμένος στα αξόνια του εν λόγω οχήματος στερούμενος ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβεί παράνομα στο εξωτερικό.
Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Επίσης, τρεις (03) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στην πύλη λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.
Συγκεκριμένα, κατόπιν διενέργειας ελέγχου, συνελήφθησαν, ο 41χρονος αλλοδαπός οδηγός Ι.Χ.Ε. οχήματος και η 32χρονη αλλοδαπή συνοδηγός του, διότι διαπιστώθηκε πως μετέφεραν από κοινού έναν 31χρονο αλλοδαπό ο οποίος κατείχε και επέδειξε διαβατήριο χωρίς θεώρηση εισόδου σε έδαφος Schengen ενώ επιπλέον επέδειξε πλαστή άδεια διαμονής με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
Επίσης ο 41χρονος αλλοδαπός οδηγός κατείχε και επέδειξε διαβατήριο χωρίς θεώρηση εισόδου σε έδαφος Schengen.
 
Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω όχημα και το πλαστό έγγραφο.
Read More »
Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Τρεις συλλήψεις στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

45χρονος είχε σπάσει 12 αυτοκίνητα και 1 κατάστημα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
45χρονος είχε σπάσει 12 αυτοκίνητα και 1 κατάστημα
 
 
Εξιχνιάστηκαν στο πλαίσιο έρευνας του Αστυνομικού Τμήματος Πρέβεζας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας, δεκατρείς (13) περιπτώσεις φθορών σε αυτοκίνητα και σε κατάστημα, που έλαβαν χώρα κατά το χρονικό διάστημα από 23.01.2015 έως 26.01.2015, στην πόλη της Πρέβεζας.

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης, ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση των δεδομένων και στοιχείων που προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, διακριβώθηκε ότι ο 45χρονος, στην πόλη της Πρέβεζας, κατά το χρονικό διάστημα από 23.01.2015 έως 26.01.2015, προξένησε φθορές σε δώδεκα σταθμευμένα αυτοκίνητα και σε ένα κατάστημα (σπάζοντας τα παμπρίζ των αυτοκινήτων και γυάλινη πόρτα του καταστήματος).

Την προανάκριση διενήργησε το Αστυνομικό Τμήμα Πρέβεζας.
Read More »
45χρονος είχε σπάσει 12 αυτοκίνητα και 1 κατάστημα 45χρονος είχε σπάσει 12 αυτοκίνητα και 1 κατάστημα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Στη θέση του και πάλι το παγκάκι στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Στη θέση του και πάλι το παγκάκι στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ)


Στη θέση του τοποθετήθηκε σήμερα το πρωί το παγκάκι που είχε αφαιρεθεί στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας.

Από τις 8 η ώρα, συνεργείο του Δήμου Ηγουμενίτσας τοποθέτησε στο ίδιο σημείο το παγκάκι, ικανοποιώντας το αίτημα των συμπολιτών μας.


Συγχαρητήρια στον Δήμο Ηγουμενίτσας, που, έστω και εάν χρειάστηκε ένα δημοσίευμα, προχώρησε άμεσα στη επανατοποθέτηση του.

Διαβάστε επίσης:
Ξαναμπαίνει αύριο στη θέση του, το παγκάκι στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας
Ηγουμενίτσα: Στα χνάρια του Κάτσινου και ο κ. Λώλος;
Read More »
Στη θέση του και πάλι το παγκάκι στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Στη θέση του και πάλι το παγκάκι στον πεζόδρομο Ηγουμενίτσας (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στην Θεσπρωτία

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στην Θεσπρωτία

Read More »
Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στην Θεσπρωτία Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε δεύτερος στην Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Μήνυμα της Δημάρχου Σουλίου για τη σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Μήνυμα της Δημάρχου Σουλίου για τη σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών


Την Παρασκευή 30/1/2015 η εκκλησία μας τιμά την μνήμη των Τριών Ιεραρχών των Θεμελιωτών της παιδείας μας.

Εύχομαι στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα το πνεύμα των Άγιων Πατέρων μας να φωτίζει το νου και την ψυχή σας. 

Απολυτίκιο των Τριών Ιεραρχών 
Τους τρεις μεγίστους φωστήρας, της Τρισηλίου Θεότητος, τους την οικουμένην ακτίσι, δογμάτων θείων πυρσεύσαντας· τους μελιρρύτους ποταμούς της σοφίας, τους την κτίσιν πάσαν θεογνωσίας νάμασι καταρδεύσαντας· Βασίλειον τον μέγα, και τον θεολόγον Γρηγόριον, συν τω κλεινώ Ιωάννη, τω την γλώτταν χρυσορρήμονι· πάντες οι των λόγων αυτών ερασταί, συνελθόντες ύμνοις τιμήσωμεν· αυτοί γαρ τη Τριάδι, υπέρ ημών αεί πρεσβεύουσιν. 

Μετάφραση Όλοι όσοι θαυμάζουμε τους λόγους των τριών μεγάλων Φωστήρων της τρισυπόστατης θεότητας, δηλαδή το Μέγα Βασίλειο, το Γρηγόριο το θεολόγο και τον ξακουστό Ιωάννη που το στόμα του έβγαζε χρυσάφι, ας τους τιμήσουμε με ύμνους. Γιατί αυτοί φώτισαν την οικουμένη με θείες διδασκαλίες. Γιατί σαν ποταμοί σοφίας πότισαν όλη την κτίση με τα άγια νερά της θεογνωσίας, και γιατί αυτοί μεσολαβούν και παρακαλούν πάντα την Αγία Τριάδα για μας.
Read More »
Μήνυμα της Δημάρχου Σουλίου για τη σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών Μήνυμα της Δημάρχου Σουλίου για τη σημερινή γιορτή των Τριών Ιεραρχών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου


Η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία Ελλάδας, ο κορυφαίος φορέας της Ηπειρώτικης Αποδημίας, διοργανώνει κύκλο εκδηλώσεων με τίτλο “Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου” από την Πέμπτη 5 έως και το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου στα Γιάννενα.

Συνδιοργανωτές των εκδηλώσεων ο Δήμος Ιωαννιτών, το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννίνων και η Περιφέρεια Ηπείρου ενώ η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου. Η Ήπειρος αποτέλεσε την αφετηρία αλλά και μια αέναη επιστροφή του αξέχαστου, κορυφαίου δημιουργού.

Στην Ήπειρο γύρισε εξ’ ολοκλήρου την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους, την “Αναπαράσταση”, στην Ήπειρο γύρισε εμβληματικές σκηνές σε πέντε ταινίες του. Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος ανέδειξε παγκόσμια την Ήπειρο, την “άλλη” Ήπειρο, το χώρο και τους ανθρώπους, τις βαθιές και νωπές χαρακιές της Ιστορίας, το ρίγος του λαϊκού πολιτισμού αλλά και το μαρασμό πίσω από την εγκατάλειψη και την ξενιτιά.
 
Η «Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου» τιμά και αναδεικνύει αυτή την προνομιακή σχέση του ίδιου και του έργου του με την Ήπειρο, μέσα από ένα τριήμερο κύκλο εκδηλώσεων που συμπεριλαμβάνει:

Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου, 8 μμ, πολιτιστικός χώρος «Δημήτρης Χατζής»: προβολή της ταινίας «Αναπαράσταση», προλογίζει η Πανεπιστημιακός θεωρητικός του κινηματογράφου Ειρήνη Στάθη.

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, 8 μμ, πολιτιστικός χώρος «Δημήτρης Χατζής»: προβολή της ταινίας «Κυνηγοί», προλογίζει ο Τάκης Κατσέλης, βοηθός σκηνοθέτη στην ταινία.

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, από τις 5μμ ως τις 7 μμ, κινηματογραφική περιήγηση, διανθισμένη με μουσικά και θεατρικά δρώμενα, στα Γιάννενα του Θόδωρου Αγγελόπουλου, με οδηγούς συνεργάτες του Θόδωρου Αγγελόπουλου στα «Ναυτάκια», το Κάστρο, το πανδοχείο «Πωγώνι», το Ρολόι. Σάββατο 7 Φεβρουαρίου, 8 μμ, αίθουσα «Πυρσινέλα», Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννίνων, κεντρική, κορυφαία εκδήλωση.

Για την «Ήπειρο του Θόδωρου Αγγελόπουλου» θα μιλήσει η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Αιγαίου Ειρήνη Στάθη. Ζωντανές μαρτυρίες θα παραθέσουν η πρωταγωνίστρια του «Θιάσου», των «Κυνηγών» και του «Μεγαλέξαντρου» Εύα Κοταμανίδου, η πρωταγωνίστρια του «Τοπίου στην Ομίχλη» Τάνια Παλαιολόγου, οι μόνιμοι συνεργάτες του Τάκης Κατσέλης και Δημήτρης Σοφικίτης. Θα προβληθούν επιλεγμένα αποσπάσματα από τις ταινίες του Θόδωρου Αγγελόπουλου και από ντοκιμαντέρ της Μαργαρίτας Μαντά. Ποιητικό αναλόγιο παρουσιάζουν η Εύα Κοταμανίδου και η Τάνια Παλαιολόγου.

Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης συμμετέχουν ο ακκορντεονίστας του «Θιάσου» Αντρέας Τσεκούρας, το πολυφωνικό σύνολο «Χαονία» και μουσικό σύνολο από το Δημοτικό Ωδείο Ιωαννίνων. Τη σκηνοθετική επιμέλεια και την παρουσίαση έχει ο Έφορος Πολιτισμού της Π.Σ.Ε. Αλέξανδρος Λαμπρίδης. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους η σύζυγος και η μικρότερη κόρη του κορυφαίου δημιουργού Φοίβη Οικονομοπούλου και Ελένη Αγγελοπούλου.

Χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Προεδρεύων του ΔΣ της Π.Σ.Ε. Σωτήρης Κολιούσης, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, τιμώντας σε κορυφαίο επίπεδο το έργο του αλησμόνητου δημιουργού. Το σύνολο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν με ελεύθερη είσοδο.

Χορηγοί της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων είναι τα MITSIS HOTELS, η AEGEAN, ο όμιλος εταιρειών ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ και το ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΖΑΡΚΑΔΑ.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ERTOPEN και το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Η “Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου” ξεκίνησε ως πρόταση από το 2011 με την τότε υπόσχεση συμμετοχής του ίδιου του αξέχαστου δημιουργού. Τρία χρόνια μετά το χαμό του γίνεται πράξη, αποτελώντας πλέον ένα κύκλο εκδηλώσεων, με κορυφαίους συνδιοργανωτές και με τη συμμετοχή της οικογένειάς του και μελών του κινηματογραφικού του θιάσου – των συνεργατών του. Το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου, που τίμησε τόσο ξεχωριστά την Ήπειρο, θα τιμηθεί με την πάνδημη συμμετοχή των Ηπειρωτών στις εκδηλώσεις.
Read More »
Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου Η Ήπειρος του Θόδωρου Αγγελόπουλου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα 
 
 
Σοβαρή επιδείνωση του καιρού που θα ξεκινήσει από τη δυτική Ελλάδα αναμένεται σήμερα,σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Κύριο χαρακτηριστικό της θα είναι τα διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά.

Συγκεκριμένα, για σήμερα Παρασκευή προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και θυελλώδεις νοτιάδες. Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας, με υψόμετρο άνω των 1.000 μ.

Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Το Σάββατο περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, χιόνια στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας με τα φαινόμενα κατά τόπους να είναι έντονα κυρίως στα δυτικά και το ανατολικό Αιγαίο, όμως από το απόγευμα θα αρχίσουν να εξασθενούν. Η θερμοκρασία το Σάββατο θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 2 έως 14 βαθμούς, στα κεντρικά από 5 έως 16 βαθμούς και στα νησιά από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι περιοχές που θα πληγούν από την κακοκαιρία εξαιτίας κυρίως των ισχυρών νότιων ανέμων είναι στο Ιόνιο, η Κέρκυρα, οι Παξοί, η Ηγουμενίτσα, η Πρέβεζα, η Λευκάδα, η Κεφαλονιά, το Μεσολόγγι, το Αιτωλικό, το Αγρίνιο, η Ναύπακτος, τα Κύθηρα και γενικά το Μυρτώο πέλαγος.
Read More »
Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Θυελλώδεις άνεμοι και καταιγίδες συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

1.453.000 τα κέρδη το 2014 για τo Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
1.453.000 τα κέρδη το 2014 για τo Λιμάνι της Ηγουμενίτσας

 
 
Με σημαντική αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας τους κλείνουν τη χρήση του 2014 τα μικρότερα ελληνικά λιμάνια διεθνούς ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με άριστα πληροφορημένες πηγές και τα πρώτα διαθέσιμα στοιχεία για ολόκληρο το έτος, τα λιμάνια Ηγουμενίτσας, Πατρών, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κέρκυρας, Ελευσίνας, Ραφήνας, Ηρακλείου, Βόλου και Λαυρίου παρουσίασαν αθροιστικά κύκλο εργασιών ύψους 36,45 εκατομμυρίων ευρώ και προ φόρων κέρδη 8,56 εκατ. ευρώ.

Η αύξηση της προ φόρων κερδοφορίας είναι της τάξης του 29,33% σε σχέση με το 2013 και 59,9% από το 2012. Αποδίδεται δε σε μεγάλο βαθμό στην μείωση των εξόδων τους κατά 16% περίπου στην τελευταία διετία. Τον υψηλότερο τζίρο κατάγραψε το λιμάνι του Ηρακλείου ακολουθούμενο από αυτό της Πάτρας και της Ηγουμενίτσας.

Από το 2012 μέχρι σήμερα το λιμάνι του Ηρακλείου έχει αύξηση αποτελεσμάτων (δείκτης ΕΒΤ) 103% και εσόδων πάνω από 12%. Έχει αναπτύξει σύστημα για την διαχείριση των επισκεπτών το οποίο και έχει κερδίσει 7 βραβεία διεθνώς. Εκτιμάται ότι αποτελεί πλέον 12μηνο προορισμό με αύξηση του Home Porting για τα κρουαζιερόπλοια.

Την ίδια ώρα στην Πάτρα η ολοκλήρωση του ανισόπεδου κόμβου σύνδεσης νοτίου λιμένα με την Εθνική οδό Πατρών-Αθηνών και η δημιουργία μαρίνας εξυπηρέτησης mega yachts στο βόρειο λιμένα διαμορφώνουν θετικές προοπτικές ενώ στην Ηγουμενίτσα ολοκληρώνονται και αναμένεται να παραδοθούν εντός του πρώτου μισού 2015 τα έργα της δεύτερης φάσης του νέου λιμένα Ηγουμενίτσας συνολικού προϋπολογισμού 62 εκατ. ευρώ περίπου.

Στην Αλεξανδρούπολη ολοκληρώνεται τους επόμενους μήνες η σιδηροδρομική σύνδεση νέου προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων η οποία καθιστά δυνατή τη σύνδεση του υφιστάμενου σιδηροδρομικού δικτύου με τον νέο προβλήτα εμπορευματοκιβωτίων της Αλεξανδρούπολης, ώστε να επιτρέπεται η διεκπεραίωση συνδυασμένων μεταφορών. Σημειώνεται πως ήδη στην Αλεξανδρούπολη έχουν γίνει παραχωρήσεις της χρήσης ανακαινισμένων αποθηκευτικών εγκαταστάσεων στις εταιρείες μεταφορών και των logistics, Kuene & Nagel και Cosco.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως στο Λαύριο σημειώθηκε πέρυσι αύξηση των επιβατών κρουαζιέρας κατά 561% από 4,6 χιλιάδες το 2013 σε 30,5 χιλιάδες άτομα πέρυσι με την αύξηση των εσόδων από τη δραστηριότητα να φτάνει το 160% περίπου.
 
Read More »
1.453.000 τα κέρδη το 2014 για τo Λιμάνι της Ηγουμενίτσας 1.453.000 τα κέρδη το 2014 για τo Λιμάνι της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Ευχαριστήριο της Ναταλίας Τσίτου

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Ευχαριστήριο της Ναταλίας Τσίτου 
 

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συμπολίτες και ετεροδημότες που μου έδωσαν απλόχερα την στήριξή τους, με ενθάρρυναν και με τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντας Το Ποτάμι την τέταρτη δύναμη στη Θεσπρωτία.

Το Ποτάμι ως η τρίτη δημοκρατική δύναμη της χώρας είναι εδώ με σημαντική παρουσία 17 Βουλευτών για να ασκήσει μια υπεύθυνη αντιπολίτευση. Είμαστε η τρίτη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα. Η ευρωπαϊκή δύναμη αλλαγής που έχει ανάγκη η χώρα και αυτοί είναι τίτλοι ευθύνης.
Είμαστε οι αγγελιοφόροι μιας κοινωνίας που αλλάζει. Αυτό σημαίνει πως θα στηρίζουμε κάθε τι που θεωρούμε σωστό. Θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια για να παραμείνει η χώρα στην Ευρώπη, για κοινωνικό πρόγραμμα και ανάπτυξη.

Θέλω να συγχαρώ τους βουλευτές του νομού Θεσπρωτίας για την εκλογή τους. Εύχομαι καλή θητεία και ωφέλιμη για το νομό μας.
Ναταλία Χ. Τσίτου
Read More »
Ευχαριστήριο της Ναταλίας Τσίτου Ευχαριστήριο της Ναταλίας Τσίτου Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να κρυφτούν σε φορτηγό

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να κρυφτούν σε φορτηγό
 
 

Δύο (02) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρώτες πρωινές ώρες εχτές, στο λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής.
 
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, ενώ επιχειρούσαν να κρυφτούν σε φορτηγό όχημα το οποίο θα επιβιβάζονταν σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό το εξωτερικό, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να μεταβούν παράνομα στο εξωτερικό.
 
Προανάκριση διενεργείται κατά την αυτόφωρη διαδικασία από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να κρυφτούν σε φορτηγό Ηγουμενίτσα: Συνελήφθησαν ενώ επιχειρούσαν να κρυφτούν σε φορτηγό Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Την Κυριακή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Την Κυριακή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ»
 

Ο Πολιτιστικός και Κοινωνικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ» σας προσκαλεί σχην Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση και στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 1η Φεβρουάριου 2015 , στις 17:30μμ στο χώρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ηγουμενίτσας «Πάνθεον».
Read More »
Την Κυριακή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ» Την Κυριακή η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου «ΡΕΝΑ ΚΩΤΣΙΟΥ» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα Βούλγαρος διακινητής

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα Βούλγαρος διακινητήςΣυνελήφθη, εχτές (29-01-2015) τα ξημερώματα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας, ένας 30χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, μέλος εγκληματικής ομάδας, που δραστηριοποιείται στην παράνομη διακίνηση μεταναστών. Συνελήφθησαν επίσης και τρεις αλλοδαποί μετανάστες, υπήκοοι Συρίας (ένας 67χρονος άνδρας και δύο γυναίκες, ηλικίας 25 και 60 ετών).

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ηγουμενίτσα, ένα Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, στο οποίο, όπως διαπιστώθηκε μετά από έλεγχο, ο 30χρονος διακινητής μετέφερε τους τρεις αλλοδαπούς μετανάστες, προκειμένου να μεθοδευθεί η προώθησή τους στην Ιταλία.

Κατά τον έλεγχο, βρέθηκαν στην κατοχή των συλληφθέντων πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας, ενώ προέκυψε ότι ως αμοιβή για τη λαθρομεταφορά είχε οριστεί το χρηματικό ποσό των (12.000) ευρώ.

Συνολικά , κατασχέθηκαν:
  • ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο
  • πλαστές ταυτότητες Βουλγαρίας και ακτοπλοϊκά εισιτήρια
  • δύο κινητά τηλέφωνα.

Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αλλοδαπών Ηγουμενίτσας.

Οι διακινητές και οι λαθρομετανάστες, θα οδηγηθούν σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα Βούλγαρος διακινητής Συνελήφθη στην Ηγουμενίτσα Βούλγαρος διακινητής Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5

Συνελήφθησαν 71χρονος για χρέη 129.320€ και 81χρονη για 634.835€

Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015
Συνελήφθησαν 71χρονος για χρέη 129.320€ και 81χρονη για 634.835€


Συνελήφθησαν, κατά το τελευταίο 48ωρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βουργαρελίου και του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Άρτας, δύο ημεδαποί (ένας άνδρας και μία γυναίκα), για χρέη προς το Δημόσιο.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

1. Προχθές (28-01-2015) το πρωί, ένας 71χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 129.320,81 ευρώ.

2.
Προχθές (28-01-2015) το μεσημέρι, μία 81χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας είχαν βεβαιωθεί χρέη προς το Δημόσιο, ύψους 634.835,85 ευρώ. 
 
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθησαν 71χρονος για χρέη 129.320€ και 81χρονη για 634.835€ Συνελήφθησαν 71χρονος για χρέη 129.320€ και 81χρονη για 634.835€ Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Ιανουαρίου 30, 2015 Rating: 5