Μαζική πορεία υπό βροχή για το έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Μαζική πορεία υπό βροχή για το έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ)


Με μεγάλη συμμετοχή λαού και νεολαίας πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη 07/03/23 το βράδυ η συλλαλητήριο που οργάνωσε το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Θοδωρής Παπαγιάννης πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στα τρόφιμα ποτά και γραμματέας του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας.

Στην ομιλία καταγγέλθηκαν οι εγκληματικές ευθύνες που έχουν η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι προηγούμενες που με τις πολιτικές τους έχουν οδηγήσει στην σημερινή απαράδεκτη κατάσταση το σιδηρόδρομο της χώρας μας.


Τονίστηκε ότι το δυστύχημα στα Τέμπη ήταν ένα καραμπινάτο προδιαγεγραμμένο έγκλημα. Ούτε ανθρώπινο λάθος, ούτε η κακιά η ώρα. Γι αυτό και δεν χωράει εδώ καμία συγνώμη. Ούτε και συγχώρεση. Πρέπει να πληρώσουν όλοι τους. Να τιμωρηθούν τώρα και όπως τους αξίζει.

Ακολούθησε μαχητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης υπό βροχή με συνθήματα όπως «Το έγκλημα αυτό να μη συγκαλυφθεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή», «Τώρα η οργή να γίνει ανατροπή, το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί», «Εμείς μετράμε ανθρώπινες ζωές, αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές»,

Στο κλείσιμο της εκδήλωσης πήρε τον λόγο ο πρόεδρος του ΕΚΘ και κάλεσε τους διαδηλωτές να μεταφέρουν το κάλεσμα για την επιτυχία της απεργίας που προκήρυξε το Δ.Σ του ΕΚΘ για την Τετάρτη 08/03/2023 και την απεργιακή συγκέντρωση στις 11 το πρωί στην πλατεία Δημαρχείου στην Ηγουμενίτσα.

Read More »
Μαζική πορεία υπό βροχή για το έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Μαζική πορεία υπό βροχή για το έγκλημα στα Τέμπη στην Ηγουμενίτσα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Και τα κεράσματα των Ιταλών από τον ΟΛΗΓ

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Και τα κεράσματα των Ιταλών από τον ΟΛΗΓ


Οι μικρές λεπτομέρειες είναι αυτές που κάνουν την διαφορά.
Και το ποδαρικό που έκανε ο Όμιλος Grimaldi στην Ηγουμενίτσα συνοδεύεται από τέτοιες μικρές διαφορές.
Η μοναδική επαφή που είχαν τα στελέχη -έξι τον αριθμό όπως αναφέρουν πληροφορίες- ήταν με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΛΗΓ. 
Ούτε Δήμαρχο είδαν, ούτε Αντιπεριφερειάρχη.
Άλλη μικρή λεπτομέρεια.. 
Το πρώτο ημιεπίσημο πέρασμά τους συνοδεύτηκε από… κεράσματα! 
900 ευρώ στοίχισε.
Τσιγκούνηδες οι Ιταλοί με την πρώτη.
Αν κάνουν τις ίδιες τσιγκουνιές και στις επενδύσεις, τότε ο αναπτυξιακός άνεμος θα αργήσει πολύ να σαρώσει τα Θεσπρωτικά παράλια.

Read More »
Και τα κεράσματα των Ιταλών από τον ΟΛΗΓ Και τα κεράσματα των Ιταλών από τον ΟΛΗΓ Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»


Προκηρύχθηκε η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ», προϋπολογισμού 700.000.000 €, η οποία ενθαρρύνει επενδυτικά σχέδια που στοχεύουν στην αξιοποίηση και ανάπτυξη συγχρόνων τεχνολογιών, στην αναβάθμιση των παραγόμενων προϊόντων ή/ και παρεχόμενων υπηρεσιών και εν γένει δραστηριοτήτων τους, πριμοδοτώντας ενέργειες οι οποίες αξιοποιούν σύγχρονες τεχνολογίες, υποδομές και βέλτιστες πρακτικές σε θέματα ενεργειακής αναβάθμισης, κυκλικής οικονομίας και υιοθέτησης καθαρών πηγών ενέργειας (π.χ. χρήση συστημάτων ΑΠΕ).

Η Δέσμη χωρίζεται σε δύο Δράσεις:
Δράση 1: Πράσινος Μετασχηματισμός ΜμΕ : αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν τρείς (3) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
· Ποσοστό επιχορήγησης: έως 45% Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.
· Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 200.001€ έως και 1.000.000€

Δράση 2: Πράσινη Παραγωγική Επένδυση ΜμΕ : αφορά επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούν δύο (2) τουλάχιστον ΕΜΕ εξαρτημένης εργασίας κατά το ημερολογιακό έτος που προηγείται της υποβολής της αίτησης χρηματοδότησης.
· Ποσοστό επιχορήγησης: έως 40% Το ποσοστό της επιχορήγησης δύναται να λάβει προσαύξηση 10%, εφόσον πραγματοποιηθούν και πιστοποιηθούν δαπάνες «Πράσινης Μετάβασης» GREEN σε ποσοστό τουλάχιστον 20% επί του συνολικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του επενδυτικού σχεδίου κατά το στάδιο της τελικής επαλήθευσης.
· Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να είναι από 30.000€ έως και 200.000€

Η Δέσμη Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από Εθνική Συμμετοχή.
Ημερομηνία έναρξης υποβολών: Τετάρτη 22/03/2023 και ώρα 12:00
Οι Δράσεις θα παραμείνουν ανοικτές μέχρι εξαντλήσεως του Προϋπολογισμού.
Οι αιτήσεις χρηματοδότησης θα αξιολογηθούν με σειρά προτεραιότητας, σύμφωνα με την ημερομηνία και ώρα οριστικής ηλεκτρονικής υποβολής στο OΠΣΚΕ.

Δείτε τις προκηρύξεις των Δράσεων στον σύνδεσμο: https://bit.ly/3ZpLxQl

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας
Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Προκήρυξη Δέσμης Δράσεων «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ» Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Συνάντηση Λώλου με το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Συνάντηση Λώλου με το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας


Εθιμοτυπική επίσκεψη στον Δήμαρχο Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλο πραγματοποίησε ο νέος Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Θεσπρωτίας Πύραρχος κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, συνοδευόμενος από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας κ. Ευάγγελο Πανταζή.

Ο κ. Δήμαρχος ευχήθηκε στον νέο Διοικητή καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα και τον ενημέρωσε για την αγαστή συνεργασία μεταξύ του Δήμου και των πυροσβεστικών υπηρεσιών του τόπου. Διαβεβαίωσε δε ότι ο Δήμος Ηγουμενίτσας θα βρίσκεται στη διάθεσή του με στόχο την ασφάλεια των δημοτών και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος της περιοχής.

Αμφότεροι δήλωσαν την επιθυμία τους να πορευθούν σε κλίμα συνεργασίας και αλληλοϋποστήριξης, με κοινό σκοπό την αποτελεσματική θωράκιση του Δήμου σε ζητήματα πλημμυρών, αναγκών πυροπροστασίας και πολιτικής προστασίας γενικότερα.
Read More »
Συνάντηση Λώλου με το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Συνάντηση Λώλου με το νέο Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Η Περιφέρεια Ηπείρου για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Η Περιφέρεια Ηπείρου για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η οποία καθιερώθηκε το 1957 από τον Ο.Η.Ε., αποτελεί σημείο αναφοράς για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών. Ζητήματα όπως ίσα δικαιώματα, σεβασμός της σωματικής και ψυχικής ακεραιότητας των γυναικών, καλύτερες συνθήκες εργασίας, ίσες αμοιβές, ενίσχυση της θέσης των γυναικών σε όλους τους τομείς και ανέλιξη αυτών σε θέσεις ευθύνης, εξακολουθούν να είναι επίκαιρα.

Τα παγκόσμια γεγονότα, οι φυσικές και μη καταστροφές επιβάρυναν τη θέση της γυναίκας, η οποία καλείται να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες ανάγκες ως σύζυγος, μητέρα, εργαζόμενη, επιστήμων, αγρότισσα και φροντίστρια ηλικιωμένων.

Το 2022 δυστυχώς στην Χώρα μας βιώσαμε αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των γυναικών. Οι γυναίκες είναι εξακολουθούν να υφίστανται βία κάθε μορφής, έμφυλη, ενδοοικογενειακή, σωματική, ψυχολογική, η οποία από όπου και αν προέρχεται δεν κάνει διακρίσεις σε κοινωνικό, οικονομικό ή μορφωτικό επίπεδο.

Η Περιφερειακή Επιτροπή Ισότητας των Φύλων Ηπείρου, εξακολουθεί τις δράσεις για όλες τις γυναίκες, ενώ είναι σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και δη τα Συμβουλευτικά Κέντρα Γυναικών σε όλη την Ήπειρο, τις Δημοτικές Επιτροπές Ισότητας, τους Ξενώνες φιλοξενίας, τους Δικηγορικούς Συλλόγους, το Τμήμα Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ήπειρο, γυναικείες οργανώσεις για την ανάδειξη και προάσπιση των δικαιωμάτων των γυναικών.

Τα Ηνωμένα Έθνη για το 2023 επικεντρώνονται στην Ψηφιακή Τεχνολογία για Όλους και θεματική «Καινοτομία και Τεχνολογία για την Ισότητα των Φύλων». Οι νέες τεχνολογίες πρέπει να είναι προσβάσιμες σε όλες τις γυναίκες, με σκοπό την προώθηση των ίσων ευκαιριών για την πρόοδο και ευημερία όλης της κοινωνίας με όρους δικαιοσύνης και ισότητας.

Ευελπιστώντας ότι στην μετά COVID εποχή, στην οποία οδεύουμε, θα επικρατήσει η Ειρήνη και η Λογική, έτσι ώστε κάθε πολίτης και ειδικά οι γυναίκες, στις οποίες είναι αφιερωμένη η σημερινή ημέρα, να συνεχίσουν με Ισότητα, Αξιοπρέπεια και Σεβασμό να αναπτύσσουν τα χαρίσματα και τις ικανότητες τους χωρίς φόβο, με όραμα για ένα ελπιδοφόρο αύριο.
Read More »
Η Περιφέρεια Ηπείρου για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Η Περιφέρεια Ηπείρου για την 8η Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Σύλληψη φυγόποινου στο Φιλιάτι

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Σύλληψη φυγόποινου στο Φιλιάτι


Συνελήφθη χθες (06-03-2023) το πρωί στην Θεσπρωτία από αστυνομικούς του Ά Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν μέτρo απαγόρευσης εισόδου στη Χώρα και απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Θεσπρωτίας, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης (3) μηνών για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
Read More »
Σύλληψη φυγόποινου στο Φιλιάτι Σύλληψη φυγόποινου στο Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας


H 8η του Μάρτη δεν είναι μια απλή γιορτή, είναι μια διαχρονική μνήμη των διαρκών αγώνων των γυναικών για ισότητα, για έξοδο από την εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Η Μητέρα, η Σύζυγος, η Κόρη, η Εργαζόμενη, η Αγρότισσα, η Μαθήτρια, παλεύουν για μαζικές και μόνιμες προσλήψεις στην υγεία, την παιδεία, την πρόνοια, τους δήμους και σε όλους εκείνους τους κρίσιμους τομείς που αναδείχθηκαν μέσα στην πανδημία. Διεκδικούν δημόσιους και δωρεάν παιδικούς σταθμούς με ολοήμερη λειτουργία.

Παλεύουν για σωματεία που να είναι στήριγμα και οι οργανωτές της συλλογικής απάντησης για κάθε περιστατικό παρενόχλησης, για να μην στοχοποιούνται τα θύματα αλλά να βρίσκουν δικαίωση χωρίς για να μην χρειάζεται να περάσουν χρόνια.

Παλεύουν για τη διαρκή στήριξη των θυμάτων έμφυλης βίας με ψυχολογική, νομική, πρακτική βοήθεια.

Το ΠΑΣΟΚ ήταν το Κίνημα εκείνο που άλλαξε το νομοθετικό πλαίσιο το οποίο συντηρούσε διακρίσεις λόγω φύλου, ήταν αυτό που ενίσχυσε την κοινωνική υποστήριξη της γυναίκας διαμορφώνοντας νέες, προοδευτικές αντιλήψεις για το ρόλο των δύο φύλων και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή της γυναίκας στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας μας.

Και αυτό θα συνεχίζουμε να κάνουμε...
Read More »
Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Το ΠΑΣΟΚ Θεσπρωτίας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία


ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ 8η ΜΑΡΤΗ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ ΔΕ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ
ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΦΩΝΗ!
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ !!

Όλες και όλοι έχουμε καταλάβει ότι η σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη δεν ήταν απλώς ένα δυστύχημα. Ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα! Γιατί πως αλλιώς μπορείς να αποκαλέσεις τη συνειδητή απαξίωση των σιδηροδρόμων τόσα χρόνια, προκειμένου να τους χαρίσουν σε μεγάλους μονοπωλιακούς ομίλους; Πως αλλιώς να αποκαλέσεις την παντελή έλλειψη συντήρησης προκειμένου να αυγατίζουν τα κέρδη τους; Πως αλλιώς να αποκαλέσεις τη μη εφαρμογή στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, τα οποία ο ελληνικός λαός τα έχει πληρώσει δύο και τρεις φορές;
Φτάνει πια! Αρνούμαστε να πληρώνουμε την εγκληματική πολιτική όλων των Κυβερνήσεων, που θυσιάζουν τα πάντα για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων. Γυρνάμε την πλάτη σε αυτούς που σήμερα χύνουν περίσσια δάκρυα πάνω από τα μνήματα, ενώ είναι συνένοχοι στο έγκλημα. Αρνούμαστε να ακούσουμε τα κούφια λόγια περί μέτρων που θα ληφθούν και ευθυνών που θα αποδοθούν, ενώ τόσα χρόνια έβαλαν πλάτη για να απαξιωθούν οι υποδομές.
Άλλωστε εμείς οι εργαζόμενοι στους Δήμους και τη Περιφέρεια έχουμε νιώσει στο πετσί μας αυτή τη πολιτική. Ξέρουμε πολύ καλά πως οι κυβερνήσεις και οι δήμαρχοι απαξιώνουν τις υπηρεσίες και από προσωπικό αλλά και από υλικοτεχνική υποδομή για να τις χαρίζουν στους μεγαλοκαρχαρίες. Εξ΄ αιτίας αυτής της πολιτικής κάθε μέρα έχουμε στο κλάδο και ένα εργατικό ατύχημα με αποτέλεσμα να μετράμε 64 νεκρούς και εκατοντάδες σακατεμένους.
Η 8η Μάρτη, που έχει πάνω από ένα αιώνα ταυτιστεί με τον αγώνα των γυναικών για ισοτιμία, μπορεί να αποτελέσει τη σπίθα για να διεκδικήσουμε να μη χύνει άλλο αίμα ο λαός και η νεολαία για τα κέρδη τους. Να αποδοθούν τώρα οι ευθύνες στους πραγματικούς ενόχους. Να διεκδικήσουμε σύγχρονες ασφαλείς μεταφορές και συγκοινωνίες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:00 π.μ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ !!

Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΥΦΑΝΤΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ
Η ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΟΦΙΑ ΣΕΓΓΟΥΝΗ
Read More »
Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία Κάλεσμα του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας για την αυριανή απεργία Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) αλλοδαπών, ηλικίας 40, 38, 29 και 34 ετών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη της Λιμενικής Αρχής Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της οικείας Λιμενικής Αρχής, με τη συνδρομή υπαλλήλου ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας του λιμένα, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι ο 40χρονος ως οδηγός Φ/Γ οχήματος με επικαθήμενο, μετέφερε στο χώρο του επικαθήμενου τους έτερους αλλοδαπούς, οι οποίοι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό να τους μεταφέρει παράνομα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω Φ/Γ όχημα - επικαθήμενο.
Read More »
Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 4 ατόμων το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023

Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Ζητούνται εργαζόμενοι για κουζίνα και servise, από το κατάστημα STEAK HOUSE στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.

Απαραίτητη προϋπόθεση το πνεύμα συνεργασίας και ο καλός χαρακτήρας.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6932782741 (κ. Βασίλης)

Read More »
Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Ζητείται προσωπικό στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ζητείται πωλητής

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Ηγουμενίτσα: Ζητείται πωλητής


ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΩΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ

ΜΕ ΠΡΟΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΠΛΗΡΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΑΠΑΣΟΛΗΣΗΣ

ΣΥΝ BONUS ΕΠΙ ΤΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ

ΣΤΟ ΤΗΛ. 6978774371

info@romell.gr
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ζητείται πωλητής Ηγουμενίτσα: Ζητείται πωλητής Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Ο Παν. Νταής για τη ματαίωση Πανελλήνιου Αγώνα Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα

Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023
Ο Παν. Νταής για τη ματαίωση Πανελλήνιου Αγώνα Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα


ΜΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ
ΧΑΘΗΚΕ Η ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΑΓΩΝΑ ΠΟΔΗΛΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΑΣΥΛΛΙΟ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Πριν από λίγες ημέρες η Ομοσπονδία Ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Ποδηλατικό Όμιλο Ηγουμενίτσας «Άπειρος» ανέλαβαν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν ποδηλατικό αγώνα στο δασύλλιο της Ηγουμενίτσας. Απευθύνθηκαν στον Δήμο και στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας (αφού στο δασύλλιο υπάρχει ο αρχαιολογικός χώρος του Κάστρου Ηγουμενίτσας), προκειμένου να ζητήσουν τη γνώμη και την υποστήριξη στην προσπάθεια αυτή.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων, επικαλούμενη τους πρόσφατους βανδαλισμούς σε ενημερωτικές πινακίδες στο χώρο του δασυλλίου και του Κάστρου, έκρινε ότι δεν πρέπει να προσελκύεται κοινό στους χώρους αυτούς έως ότου αποκατασταθούν οι ζημιές. Υπερβολική και λαθεμένη η εκτίμηση, ωστόσο ήταν μια απλή γνώμη σε ένα υπηρεσιακό έγγραφο και όχι απαγόρευση τέλεσης του αγώνα, όπως παρουσιάστηκε από τον κ. Δήμαρχο, ο οποίος μάλιστα αναρωτήθηκε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ποιος κυβερνά τελικά αυτήν την πόλη.

Και τι έκανε στη συνέχεια ο κ. Δήμαρχος για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση, αφού όπως ο ίδιος τουλάχιστον λέει επιθυμούσε την διεξαγωγή του αγώνα; Όπως ανέφερε ο ίδιος στη συνεδρίαση του ΔΣ, κάλεσε στο γραφείο του τον Προϊστάμενο της Εφορείας, αλλά αυτός δεν ήλθε. Και μετά φαίνεται ότι «κουράστηκε» τόσο πολύ από την …βαρύγδουπη αυτή κίνηση, ώστε δεν σκέφθηκε ότι η Εφορεία Αρχαιοτήτων ανήκει στο Υπουργείο Πολιτισμού, που έχει Γενικό Διευθυντή, Γενικό Γραμματέα και Υπουργό, στους οποίους θα μπορούσε να είχε απευθυνθεί για να ξεπεραστεί το ασήμαντο αυτό εμπόδιο.

Πέρα από αυτό, ήταν τελικά τόσο δύσκολο να αντικατασταθούν οι πινακίδες έγκαιρα, προκειμένου να μην δοθεί η αφορμή για την απώλεια της διοργάνωσης; Γιατί σίγουρα περί αφορμής πρόκειται, καθώς δεν είναι δυνατό να πιστέψουμε ότι η πραγματική αιτία για την απώλεια της εκδήλωσης ήταν τα γκράφιτι στις πινακίδες, όταν μάλιστα κανένας δεν επικαλέστηκε κίνδυνο για το μνημείο, κάτι που θα ήταν πραγματικά σοβαρός λόγος.

Στην Ηγουμενίτσα του 2023 είναι εν τέλει τόσο απαιτητική υπόθεση να αναλάβει πρωτοβουλίες ο Δήμος, που είναι δικαιούχος του έργου ανάδειξης του δασυλλίου και του Κάστρου, για να ξεπεραστεί το πρόβλημα και να πραγματοποιηθεί ο αγώνας στην πόλη μας, μέσω του οποίου θα επιτυγχάνονταν ο σκοπός της ανάδειξης και με το παραπάνω μάλιστα. Και τελικά ποιο ήταν το κόστος αντικατάστασης των πινακίδων; Ήταν τόσο υψηλό; Υπερέβαινε το κόστος των απ΄ ευθείας αναθέσεων για ασφαλτοστρώσεις και τσιμεντοστρώσεις δρόμων μπροστά στις οικίες και τις περιουσίες «ημετέρων», και για καθαρισμό ιδιωτικών κτημάτων και αυλών, που βλέπουμε τους τελευταίους μήνες και μάλλον θα συνεχίσουμε να βλέπουμε μέχρι τις εκλογές; Περιπτώσεις που θα οδηγηθούν στη δικαιοσύνη το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα για τα περαιτέρω.

Έτσι, μια πανελλαδικής εμβέλειας εκδήλωση, η οποία θα έφερνε εκατοντάδες κόσμου στην πόλη μας σε νεκρή τουριστικά περίοδο και θα την έκανε περαιτέρω γνωστή, δεν θα πραγματοποιηθεί αφού η Ομοσπονδία αποφάσισε να την μεταφέρει στο Κιλκίς. Την αποκλειστική ευθύνη φέρει η Δημοτική Αρχή με την αδράνεια και αδιαφορία της. Το παραδέχθηκε άλλωστε ρητά ο κ. Δήμαρχος στη συνεδρίαση του ΔΣ, όταν ανέφερε χαρακτηριστικά ότι προτιμήσαμε να μην γίνουν οι αγώνες, παρά να έχουμε προβλήματα. Αλλά τι να λέμε τώρα.

Η Δημοτική Αρχή φαίνεται ότι εξάντλησε την «ενεργητικότητά» της και έκανε … το χρέος της απέναντι στον αθλητισμό της περιοχής, με την παραχώρηση του Κλειστού Γυμναστηρίου για την τέλεση του Final Four του κυπέλλου της χειροσφαίρισης (hand ball). Που να ασχοληθεί και με την ποδηλασία τώρα. Άλλωστε, τα Σαββατοκύριακα υπάρχουν και άλλες ασχολίες, τις οποίες προτιμά, από το να διεκδικεί και να συνδιοργανώνει μεγάλες αθλητικές εκδηλώσεις στην περιοχή.

Συνδυασμός «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης»
για το Δήμο Ηγουμενίτσας

Read More »
Ο Παν. Νταής για τη ματαίωση Πανελλήνιου Αγώνα Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα Ο Παν. Νταής για τη ματαίωση Πανελλήνιου Αγώνα Ποδηλασίας στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαρτίου 07, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες