Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Αγαπητοί μας πελάτες,

H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.

Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε περιοχές των δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Μ. Κάτσης: Προεκλογική κοροϊδία Γιόγιακα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Μ. Κάτσης: Προεκλογική κοροϊδία Γιόγιακα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας


Έπρεπε να φτάσουμε στον Μάρτιο του 2023 και λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές, ώστε να εγκριθεί η ενίσχυση de minims για τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, η οποία αφορά την καλλιεργητική περίοδο του 2020!

Η κυβέρνηση αποφάσισε την τελευταία στιγμή να δώσει 70€ ανά στρέμμα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας, που η ίδια είχε αποκλείσει με δικό της αποκλειστικό λάθος. Παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή ζητήσαμε λύση στο πρόβλημα με ερώτηση στη Βουλή, και με δημόσιες παρεμβάσεις μας φωνάζαμε για τα ζητήματα επιβίωσης του αγροτικού κόσμου, και παρά τις διαβεβαιώσεις τόσο του αρμόδιου Υπουργού όσο και του κύριου Γιόγιακα για γενναία στήριξη των παραγωγών, η κυβέρνηση προχώρησε τώρα στην έγκριση της συγκεκριμένης ενίσχυσης, αποκλειστικά και μόνο για ψηφοθηρικούς λόγους.

Τα τελευταία 4 χρόνια οι αγρότες της Θεσπρωτίας έχουν εγκαταλειφθεί από την κυβέρνηση, και πασχίζουν αβοήθητοι να τα βγάλουν πέρα, τόσο με τις οικονομικές συνέπειες που υπέστησαν κατά την περίοδο της έξαρση τις πανδημίας, όσο και με την εκτόξευση του κόστους παραγωγής που τους έχει γονατίσει κυριολεκτικά.

Δυστυχώς αυτά που αποφάσισε να δώσει το Υπουργείο είναι πολύ λίγα και πολύ αργά, για να στηρίξουν ουσιαστικά τους παραγωγούς. Είναι όμως πολύ λίγα και πολύ αργά για να βελτιώσουν και την εικόνα της κυβέρνησης. Έχουν περάσει ευτυχώς ανεπιστρεπτί οι εποχές όπου οι ψήφοι εξαγοράζονταν με τέτοιου τύπου παλαιοκομματικές πρακτικές. Όλοι καταλαβαίνουν ότι πρόκειται για μια προεκλογική κοροϊδία. Μόνο η κυβέρνηση και τα στελέχη της δεν το αντιλαμβάνονται, αλλά θα το καταλάβουν μια και καλή το βράδυ των εκλογών.
Read More »
Μ. Κάτσης: Προεκλογική κοροϊδία Γιόγιακα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας Μ. Κάτσης: Προεκλογική κοροϊδία Γιόγιακα στους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Το νεο τραγούδι του Θεσπρωτού τραγουδιστή Ηλία Διαμάντη | “Ειμαι ερωτευμένος”

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Το νεο τραγούδι του Θεσπρωτού τραγουδιστή Ηλία Διαμάντη | “Ειμαι ερωτευμένος”


Το νέο τραγούδι “Ερωτευμένος” του Θεσπρωτού (απο την Γλυκή) μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή Ηλία Διαμάντη που υπογράφει μουσική και στίχους .
Composer & Lyrics | Συνθέτης & Στίχοι: Ηλίας Διαμάντης
Arrangement & Production | Ενορχήστρωση & παραγωγή: Paris Kalpos
Video directed and written | Σκηνοθεσία: Mike Araitzoglou


Read More »
Το νεο τραγούδι του Θεσπρωτού τραγουδιστή Ηλία Διαμάντη | “Ειμαι ερωτευμένος” Το νεο τραγούδι του Θεσπρωτού τραγουδιστή Ηλία Διαμάντη | “Ειμαι ερωτευμένος” Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: de minimis για τις καλλιέργειες μανταρινιών στη Θεσπρωτία που είχαν μείνει εκτός «κορωνοενίσχυσης»

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Βασίλης Γιόγιακας: de minimis για τις καλλιέργειες μανταρινιών στη Θεσπρωτία που είχαν μείνει εκτός «κορωνοενίσχυσης»


Εγκρίθηκε η ενίσχυση de minims για τους παραγωγούς μανταρινιών της Θεσπρωτίας οι οποίοι δεν είχαν λάβει την «κορωνοενίσχυση» του 2022 λόγω απώλειας εισοδήματος από την καλλιεργητική περίοδο του 2020. Πρόκειται για καλλιέργειες που είχαν δηλωθεί στη δήλωση του ΟΣΔΕ το 2020 ως «μανταρίνι» και αριθμούν περίπου 2.650 στρέμματα.
Σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών, το ποσό της ενίσχυσης καθορίζεται στα 70 ευρώ ανά στρέμμα και αφορά μανταρινοπαραγωγούς της Θεσπρωτίας που διαθέτουν παραγωγικά δέντρα άνω των τεσσάρων ετών κα διατηρούν τουλάχιστον ένα στρέμμα δηλωμένο ως «μανταρίνι». Οι δικαιούχοι θα πρέπει να μην έχουν λάβει φέτος ή τα δύο προηγούμενα χρόνια ενισχύσεις de minimis ύψους πάνω από 20.000 ευρώ.
«Με την πληρωμή της ενίσχυσης, που αναμένεται τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, καλύπτονται και οι μανταρινοπαραγωγοί μας που, για τεχνικούς λόγους, είχαν εξαιρεθεί από την περυσινή πληρωμή. Ήταν κάτι που το είχαμε πει αμέσως μόλις διαπιστώθηκε, και το κάναμε, ειδικά για τους καλλιεργητές της Θεσπρωτίας. Ευχαριστούμε τον κ. Γεωργαντά και τον κ. Σκυλακάκη που κατανόησαν και ανταποκρίθηκαν στο εύλογο αίτημά μας.», δήλωσε ο Βασίλης Γιόγιακας.
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: de minimis για τις καλλιέργειες μανταρινιών στη Θεσπρωτία που είχαν μείνει εκτός «κορωνοενίσχυσης» Βασίλης Γιόγιακας: de minimis για τις καλλιέργειες μανταρινιών στη Θεσπρωτία που είχαν μείνει εκτός «κορωνοενίσχυσης» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Διακόπτεται η διαδικασία αδειοδότησης για το ένα αιολικό στη Μουργκάνα

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Διακόπτεται η διαδικασία αδειοδότησης για το ένα αιολικό στη Μουργκάνα


Διακόπτεται η διαδικασία περιβαλλοντικής αδειοδότησης που αφορά στο έργο: «ΟΜΑΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΑΣΠΗΕ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ 9MW ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ «ΣΤΑΡΟΔΑ» (3MW), «ΚΑΜΗΛΑ» (3MW), ΚΑΙ «ΚΑΣΤΡΙ» (3MW) ΣΤΗ ΔΕ ΔΗΜΟΥ ΦΙΛΙΑΤΩΝ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ», σύμφωνα με απόφαση του Τμήματος Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά την αρνητική γνωμοδότηση του Υπ. Πολιτισμού & Αθλητισμού (Δ/νση Προϊστ. & Κλασ. Αρχαιοτήτων/ Τμ. Προϊστ. & Κλασ. Αρχαιολογικών χώρων, μνημείων & αρχαιολογικών χώρων), σύμφωνα με την οποία το Υπουργείο αποφασίζει θετικά για τις θέσεις «Καμήλα» & «Καστρί» με ορισμένους όρους/προϋποθέσεις και αποφασίζει αρνητικά για τη θέση «Σταρόδα», δεδομένου ότι, σύμφωνα με την απόφαση θεωρεί ότι θα προκληθεί έμμεση βλάβη κατά τη φάση λειτουργίας του έργου, στο οχυρό των ύστερων κλασικών – ελληνιστικών χρόνων στη θέση Λημικό.

Μετά από την απόφαση αυτή, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση διαπιστώνει ότι η χωροθέτηση Ανεμογεννητριών στη θέση «Σταρόδα» δεν είναι εφικτή, καθώς προκύπτουν διαφοροποιήσεις ως προς την υποβληθείσα ΜΠΕ, οι οποίες καθιστούν επιβεβλημένη την αναθεώρηση ή μείζονα τροποποίησή της και διακόπτει τη διαδικασία αδειοδότησης, θέτοντας στο αρχείο κάθε σχετικό με αυτήν διοικητικό έγγραφο.

Υπενθυμίζεται ότι αρνητικά για το έργο είχαν γνωμοδοτήσει ο ΟΦΥΠΕΚΑ, το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών και το Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, ενώ υπέρ της εγκατάστασης των ανεμογεννητριών στην περιοχή είχαν εκφραστεί η Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας, η Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Ηπείρου, η Διεύθυνση Διαχείρισης Φυσικού Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας του ΥΠΕΝ, η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ηπείρου ενώ το Περιφερειακό Συμβουλίο Περιβαλλοντικής Αδειοδότησης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ανέβαλλε τη συζήτηση του θέματος, προκειμένου να γνωμοδοτήσουν οι αρμόδιες δασικές υπηρεσίες και η αρμόδια Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, η οποία, όπως φαίνεται παραπάνω αποφάσισε αρνητικά.

Η διαδικασία αδειοδότησης του άλλου έργου ανεμογεννητριών στη Μουργκάνα (θέση Πριόνια) ολοκληρώθηκε και η εταιρεία πήρε την έγκριση των Περιβαλλοντικών Όρων για την εγκατάσταση και λειτουργία αιολικού πάρκου ισχύος 21,6 MW. Για την υλοποίησή αυτού του έργου θα γίνει διάνοιξη δασικής οδοποιίας μήκους πέντε χιλιομέτρων περίπου.
Read More »
Διακόπτεται η διαδικασία αδειοδότησης για το ένα αιολικό στη Μουργκάνα Διακόπτεται η διαδικασία αδειοδότησης για το ένα αιολικό στη Μουργκάνα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση υπεξαίρεσης και ανάληψης χρημάτων με απολεσθείσες τραπεζικές κάρτες στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Εξιχνιάστηκε υπόθεση υπεξαίρεσης και ανάληψης χρημάτων με απολεσθείσες τραπεζικές κάρτες στην Ηγουμενίτσα


Εξιχνιάστηκε ύστερα από έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας υπόθεση υπεξαίρεσης και χρήσης χαμένων τραπεζικών καρτών στην Ηγουμενίτσα.

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση και απάτη με υπολογιστή κατ’ εξακολούθηση.

Ειδικότερα, την 16-02-2023, ο κατηγορούμενος ιδιοποιήθηκε πορτοφόλι που είχε απωλέσει ημεδαπός λίγη ώρα νωρίτερα, το οποίο περιείχε 100 ευρώ και τραπεζικές κάρτες με σημείωμα που αναγράφονταν οι αριθμοί PIN αυτών, με τη χρήση των οποίων στη συνέχεια πραγματοποίησε (3) αναλήψεις από ΑΤΜ, συνολικού ύψους -680- ευρώ, ενώ επιπλέον αποπειράθηκε ανεπιτυχώς να προβεί σε αγορές προϊόντων.

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση υπεξαίρεσης και ανάληψης χρημάτων με απολεσθείσες τραπεζικές κάρτες στην Ηγουμενίτσα Εξιχνιάστηκε υπόθεση υπεξαίρεσης και ανάληψης χρημάτων με απολεσθείσες τραπεζικές κάρτες στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Θεσπρωτία: Ζητείται προσωπικό

Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023
Θεσπρωτία: Ζητείται προσωπικό


Από την εταιρεία ΚΟΡΑΛΙ, ζητείται προσωπικό για άμεση πρόσληψη.
Αποστολή βιογραφικών στο: corali@corali.fish
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2665022350
Read More »
Θεσπρωτία: Ζητείται προσωπικό Θεσπρωτία: Ζητείται προσωπικό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 11, 2023 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες