Στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ - Κατηγορείται για άσκηση σωματικής βίας

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021

Στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ - Κατηγορείται για άσκηση σωματικής βίας

Στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας κατέληξε ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ κ. Πορφύρης αλλά και γυναίκα επιχειρηματίας, μετά από μηνύσεις που αντάλλαξαν.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Απριλίου, έξω από το ιδιωτικό γραφείο του διευθύνοντα συμβούλου του λιμανιού, στο κέντρο της Ηγουμενίτσας.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει η γυναίκα επιχειρηματίας, ο διευθύνων σύμβουλος της επιτέθηκε σωματικά αλλά και με ύβρεις, όταν πέρασε με το αυτοκίνητό της έξω από το γραφείο του, από το οποίο μόλις είχε εξέλθει ο ίδιος.

Οι δυο τους κατέληξαν στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας, αφού και ο διευθύνων σύμβουλος κατηγορεί την επιχειρηματία για παράνομη βιντεοσκόπηση του.

Την Παρασκευή 9 Απριλίου, κατατέθηκε η μήνυση από την πλευρά της επιχειρηματία, για άσκηση σωματικής βίας, εξύβριση και απειλή, ενώ το ίδιο προτίθεται να πράξει και ο κ. Πορφύρης για την παράνομη βιντεοσκόπησή του.

Έτσι, οι όποιες διαφορές τους, πρόκειται να ξεκαθαρίσουν στις δικαστικές αίθουσες.
Read More »
Στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ - Κατηγορείται για άσκηση σωματικής βίας Στο αστυνομικό τμήμα Ηγουμενίτσας ο διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΗΓ ΑΕ - Κατηγορείται για άσκηση σωματικής βίας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Ανάδοχοι για τη σύνδεση Εγνατίας – Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και για οδικά έργα σε Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Ανάδοχοι για τη σύνδεση Εγνατίας – Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και για οδικά έργα σε Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας


Η κατακύρωση του διαγωνισμού για τη σύνδεση της Εγνατίας Οδού με το Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας, (κοντά στην Παραμυθιά) ήταν το σημαντικότερο έργο υποδομής για το οποίο έλαβε σήμερα απόφαση η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου. Ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2.650.000 ευρώ και ανάδοχος αναδείχτηκε η ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.

Επίσης η Οικονομική Επιτροπή, μεταξύ άλλων, έλαβε αποφάσεις για οδικά έργα και στις άλλες περιφερειακές ενότητες και συγκεκριμένα:

Για την Π.Ε. Πρέβεζας:
Κατακύρωσε τα αποτελέσματα των διαγωνισμών για τα έργα:
«Αποκατάσταση οδών στην περιοχή Σαρακήνικο Πάργας και λήψη ειδικών μέτρων μετά τις γεωτρήσεις στην περιοχή», προϋπολογισμού € 348.000, Ανάδοχος ΟΔΟΚΑΤ Α.Ε.
«Συντήρηση - αποκατάσταση - κατασκευή πεζοδρομίων και ηλεκτροφωτισμός του Επαρχιακού οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού € 268.487,80 με Φ.Π.Α. Ανάδοχος Β. ΓΚΑΡΤΖΩΝΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»
Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (Γεώργιο Οικονόμου) του έργου: «Έργα σήμανσης και ασφάλειας επί του Επαρχιακού οδικού δικτύου Πρέβεζας, προϋπολογισμού 130.000
Ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση έργων αποκατάστασης των οδών:
Α) από Πάργα έως τη θέση Βρύση Αγιάς», προϋπολογισμού € 86.800
Β) προς αρχαιολογικό χώρο Κασσιόπης και περιοχή Μυρσίνης»,

Για την Π.Ε. Άρτας
Ανέδειξε τον προσωρινό ανάδοχο (ΜΑΚΗΣ ΑΤΕΕ) του έργου: «Βελτίωση Ε.Ο. Άρτας – Πατρών έως όρια Ηπείρου», προϋπολογισμού € 300.000.
Ενέκρινε τις διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων:
Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Τρικάλων», προϋπολογισμού € 100.000
«Συντήρηση Ε.Ο. Άρτας – Καρδίτσας», προϋπολογισμού € 100.000

Για την Π.Ε. Ιωαννίνων, ενέκρινε την κατακύρωση του διαγωνισμού για τη «συντήρηση- αποκατάσταση του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Δραγοψάς, προϋπολογισμού € 125.000 (Ανάδοχος Δημήτριος Φάης)
Επίσης στη σημερινή της συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή εξέδωσε απόφαση περί της επάρκειας των επανορθωτικών μέτρων που έχει αναλάβει η «ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ΠΑΤΡΩΝ ΑΤΕ», η οποία έχει αναδειχθεί προσωρινός μειοδότης για το έργο «Μεταφορά Δικτύων ΔΕΥΑΙ» προϋπολογισμού 2.129.032,26 (χωρίς ΦΠΑ), λαμβάνοντας υπόψη την ομόφωνη απόφαση περί σύμφωνης γνώμης της Γνωμοδοτικής Επιτροπής επί της Επάρκειας των ληφθέντων Επαν/κων Μέτρων Οικ/κων Φορέων προς απόδειξη της Αξιοπιστίας τους, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.
Read More »
Ανάδοχοι για τη σύνδεση Εγνατίας – Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και για οδικά έργα σε Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας Ανάδοχοι για τη σύνδεση Εγνατίας – Βιοτεχνικό Πάρκο Θεσπρωτίας και για οδικά έργα σε Π.Ε. Πρέβεζας και Άρτας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

78 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες - 2.747 νέα κρούσματα και 790 διασωληνωμένοι

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
78 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες - 2.747 νέα κρούσματα και 790 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.747, εκ των οποίων 9 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 290.964 (ημερήσια μεταβολή +1.0%), εκ των οποίων 51.4% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.978 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 8.758 θάνατοι. Το 95.7% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 790 (64.4% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 έτη. To 82.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.839 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 559 (ημερήσια μεταβολή -6.05%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 522 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 105 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 103 έτη).
Read More »
78 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες - 2.747 νέα κρούσματα και 790 διασωληνωμένοι 78 θάνατοι από κορωνοϊό σε 24 ώρες - 2.747 νέα κρούσματα και 790 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

30 νέα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
30 νέα κρούσματα σε όλη την ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 1
ΠΕ Θεσπρωτίας 5
ΠΕ Ιωαννίνων 18
ΠΕ Πρέβεζας 6
Read More »
30 νέα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο 30 νέα κρούσματα σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Mάριος Κάτσης «Αγνοείται ο μαγνητικός τομογράφος που προκηρύξαμε για το ΓΝ Φιλιατών»

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Mάριος Κάτσης «Αγνοείται ο μαγνητικός τομογράφος που προκηρύξαμε για το ΓΝ Φιλιατών»Έχουν περάσει σχεδόν 10 μήνες από τον Ιούλιο το 2020, κι από την επίκαιρη ερώτησή μου στη Βουλή για τις δομές Υγείας στο νομό Θεσπρωτίας, όπου ζητούσα εκτός από την ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό, να προχωρήσουν και οι προμήθειες ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού. Ως κυβέρνηση είχαμε δρομολογήσει την προμήθεια νέου αξονικού τομογράφου, γεννήτριας παραγωγής οξυγόνου αλλά και μαγνητικού τομογράφου για πρώτη φορά σε δημόσια δομή Υγείας στο νομό μας.

Έκτοτε έχει ολοκληρωθεί μόνο η προμήθεια του νέου αξονικού τομογράφου, χωρίς όμως ο παλιός του Νοσοκομείου να μεταφερθεί στο ΤΕΠ Ηγουμενίτσας όπως σχεδιαζόταν.

Ο Υφυπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης που είχε έρθει στη Βουλή για να απαντήσει στην τότε επίκαιρη ερώτηση μου, είχε αναφέρει ότι η προμήθεια του νέου μαγνητικού προχωράει και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο ολοκλήρωσης. Αποδείχτηκε ότι ήταν άλλο ένα επικοινωνιακό ψέμα, καθώς 10 μήνες μετά ο μαγνητικός τομογράφος ακόμα … έρχεται. Είναι ζήτημα γραφειοκρατίας η ολοκλήρωση του διαγωνισμού, ή δεν υπάρχει πολιτική βούληση γιατί δεν πιστεύουν στην αναβάθμιση του δημόσιου ΕΣΥ;

Οι Θεσπρωτοί συμπολίτες μας δε χρειάζεται να περιμένουν μήνες, και να μεταφέρονται στα Γιάννενα για μια εξέταση, ή να αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα όπου και εκεί υπάρχει αναμονή. Καλούμε την κυβέρνηση και κάθε αρμόδιο να ολοκληρώσει επιτέλους την προμήθεια του μαγνητικού τομογράφου στο ΓΝ Φιλιατών, και να φροντίσει για την στελέχωση του με προσωπικό ώστε να λειτουργήσει όπως είχε σχεδιαστεί. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα βρει την κοινωνία απέναντι.


Read More »
Mάριος Κάτσης «Αγνοείται ο μαγνητικός τομογράφος που προκηρύξαμε για το ΓΝ Φιλιατών» Mάριος Κάτσης «Αγνοείται ο μαγνητικός τομογράφος που προκηρύξαμε για το ΓΝ Φιλιατών» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Σε δημοπρασία το κατάστημα ΚΕΝΤΡΙΚΟ στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Σε δημοπρασία το κατάστημα ΚΕΝΤΡΙΚΟ στο Δρέπανο ΗγουμενίτσαςΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ για την εκμίσθωση καταστήματος πρώην «Κεντρικό» στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Προκηρύσσει δημοπρασία πλειοδοτική με έγγραφες κλειστές προσφορές για την εκμίσθωση καταστήματος πρώην «Κεντρικό » στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 21/04/2020, ημέρα Τετάρτη και ώρα 10:30 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 4.000,00 Ευρώ μηνιαίως.

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 43.200,00 Ευρώ .

Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες και ώρες γραφείου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στην κ. Νικολοπούλου Ευτυχία, Διεύθυνση Σουλίου 3, Τηλέφωνο 26653 61255 .

Οι αναλυτικοί όροι της δημοπρασίας θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣRead More »
Σε δημοπρασία το κατάστημα ΚΕΝΤΡΙΚΟ στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Σε δημοπρασία το κατάστημα ΚΕΝΤΡΙΚΟ στο Δρέπανο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Στις 21 Απριλίου ο νέος διαγωνισμός για το πρώην SOHO

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Στις 21 Απριλίου ο νέος διαγωνισμός για το πρώην SOHOΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος αναψυκτήριο πρώην «ΣΟΧΟ» του Δήμου Ηγουμενίτσας .

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Προκηρύσσει δημοπρασία δημόσια πλειοδοτική για την εκμίσθωση δημοτικού καταστήματος αναψυκτήριο πρώην «ΣΟΧΟ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 21/04/2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα Ηγουμενίτσας.

Ελάχιστο όριο πρώτης προσφοράς ορίζεται το ποσό των 400,00 Ευρώ μηνιαίως.

Μαζί με τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να καταθέσουν και εγγύηση συμμετοχής που ανέρχεται στο ποσό των 1.440,00 Ευρώ .

Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες και ώρες γραφείου στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στην κ. Νικολοπούλου Ευτυχία, Διεύθυνση Σουλίου 3, Τηλέφωνα 26653 61255 - 26650 41365.

Οι αναλυτικοί όροι της δημοπρασίας θα αναρτηθούν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας www.igoumenitsa.gr.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΩΛΟΣRead More »
Στις 21 Απριλίου ο νέος διαγωνισμός για το πρώην SOHO Στις 21 Απριλίου ο νέος διαγωνισμός για το πρώην SOHO Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα, εξαιτίας εργασιών

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα, εξαιτίας εργασιώνΣτο πλαίσιο της κοπής επικίνδυνων δέντρων επί της οδού Κουγκίου Κιάφας από την αρχή της οδού (1) μέχρι και τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος, από το Σάββατο 10 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 17 Απριλίου απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση οχημάτων από τη δεξιά πλευρά του δρόμου, ενώ ενδεχομένως να πραγματοποιηθεί και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας.
Επίσης στο πλαίσιο της υλοποίησης του προγράμματος εργασιών υλοποίησης του έργου «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΩΝ LED ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΛΕΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΚΤΥΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ» θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις:
Το Σάββατο 10 Απριλίου 2021, κατά το χρονικό διάστημα από τις 14:00 έως τις 20:00 της ιδίας, απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή και μέχρι τέλους της οδού Κύπρου.
Την Κυριακή 11 Απριλίου 2021, κατά το χρονικό διάστημα από τις 08:00 έως τις 17:00 της ιδίας, απαγόρευση κυκλοφορίας των οχημάτων στην οδό Κύπρου, από τη συμβολή της με την οδό Δαγκλή και μέχρι τέλους της οδού Κύπρου.
Την απαγόρευση κυκλοφορίας των φορτηγών οχημάτων άνω των 5 τόνων, από την οδό 8ης Δεκεμβρίου και κατά μήκος της οδού Κύπρου, κατά τις ανωτέρω ημερομηνίες και χρονικά διαστήματα.
Η κίνηση των οχημάτων θα διενεργείται μέσω της οδού Εθνικής Αντιστάσεως.
Το χρονικό διάστημα των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, δύναται να παραταθεί ή να μειωθεί και πέραν των καθορισμένων ωρών.
Read More »
Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα, εξαιτίας εργασιών Έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα, εξαιτίας εργασιών Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Με 15 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Με 15 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα γίνει με τηλεδιάσκεψη (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) στις 14 Απριλίου 2021 ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ με τα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Συζήτηση για τη διαχείριση των Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ).
-Εισηγητής: Θεόδωρος Δήμας – Δημοτικός Σύμβουλος.

ΘΕΜΑ 2ο
3η αναμόρφωση προϋπολογισμού Δήμου Ηγουμενίτσας Οικονομικού Έτους 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Λήψη μέτρων για τις επιχειρήσεις και τους πολίτες που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 για το διάστημα Ιανουαρίου – Απριλίου 2021.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Παροχή παγίας προκαταβολής στο Δήμο και στις Κοινότητες του Δήμου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Επιστροφή χρηματικών ποσών σε δημότες ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση μίσθωσης καταλλήλου ακινήτου για τη στέγαση του 8ου Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Έκφραση γνώμης επί του υπ’ αριθ. πρωτ. 2132.3/3112/2021 εγγράφου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που αφορά αίτημα χορήγησης άδειας τοποθέτησης πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή “Καραβοστάσι” Πέρδικας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Έκφραση γνώμης επί του υπ’ αριθ. πρωτ. 2132.3/831/2021 εγγράφου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που αφορά αίτημα χορήγησης άδειας τοποθέτησης πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή “Σοφά” Πέρδικας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 9ο
Έκφραση γνώμης επί του υπ’ αριθ. πρωτ. 2131.24/773/2021 εγγράφου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, που αφορά αίτημα χορήγησης άδειας τοποθέτησης πλωτής εξέδρας στη θαλάσσια περιοχή “Βραχωνά” Συβότων.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Έγκριση απόφασης ΕΠΖ για παραχώρηση στάσης-στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί της οδοστρώματος της οδού Κύπρου 102 στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Έγκριση απόφασης ΕΠΖ για παραχώρηση στάσης-στάθμευσης οχήματος ΑΜΕΑ επί της οδοστρώματος της οδού Σαμουήλ 14 στην Κοινότητα Ηγουμενίτσας.
-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος – Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Συζήτηση επί του σχεδίου νόμου για την «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών αρχών».
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Συμμετοχή στο πρόγραμμα LLM Care.
-Εισηγήτρια: Τσώτου Βασιλική- Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 330/2018 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 339/2019 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου.
-Εισηγητής: Δήμαρχος.
Read More »
Με 15 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Με 15 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» για το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» για το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών»Το σχέδιο νόμου του ΥΠ.ΕΣ. με τίτλο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» αντικατοπτρίζει τη φιλοσοφία της κυβέρνησης σχετικά με τα ζητήματα που άπτονται της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Δεν αποτέλεσε φυσικά κεραυνό εν αιθρία, ήρθε ως νομοτελειακό επακόλουθο της ιδεολογικής αντίθεσής της απέναντι στο σύστημα της απλής αναλογικής και της νόθευσης, από μέρους της, του προηγούμενου εκλογικού νόμου, με αντιδημοκρατικές παρεμβάσεις στη λειτουργία των Ο.Τ.Α., που στόχο είχαν την εκ των υστέρων ενίσχυση των Δημάρχων και την αποδυνάμωση των Δημοτικών Συμβουλίων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα τέτοιων παρεμβάσεων, ήταν:

Η διασφάλιση υπέρ των Δημοτικών Αρχών υπέρμετρων πλειοψηφιών στην Οικονομική Επιτροπή και στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και

Η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων από το Δημοτικό Συμβούλιο στις επιτροπές αυτές.

Οι κανόνες της εκλογικής αναμέτρησης όσο και το εκλογικό σύστημα ήταν γνωστά σε όλους πριν τις εκλογές, ως εκ τούτου διορθωτικές ενέργειες εκ των υστέρων αλλοιώνουν επί της ουσίας τη λαϊκή ετυμηγορία, όπως αυτή αποτυπώθηκε στο εκλογικό αποτέλεσμα και εγείρουν σοβαρά ζητήματα αντισυνταγματικότητας.

Σύμφωνα με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου:
Δήμαρχος εκλέγεται ο επικεφαλής του συνδυασμού που πλειοψήφησε στις εκλογές με ποσοστό άνω του 43%.
Ενισχύεται ο επιτυχών συνδυασμός εκλέγοντας κατ΄ ελάχιστο τα 3/5 του συνόλου των εδρών του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δικαίωμα εκλογής δημοτικού συμβούλου έχει συνδυασμός που συγκέντρωσε ποσοστό τουλάχιστον 3%.
Περιορίζεται σημαντικά ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων και η εκπροσώπηση των δημοτικών κοινοτήτων.

Η μείωση του αριθμού των Δημοτικών Συμβούλων δεν συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη διοίκηση των Δήμων και αποτελεί πλήγμα για τον πλουραλισμό και την πολυφωνία στα Δημοτικά Συμβούλια. Επιπλέον θα έχει ως αποτέλεσμα να επιλέγονται ως πρόεδροι νομικών προσώπων και δημοτικών οργανισμών πρόσωπα εκτός Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ, κατά την άποψή μας, ορθότερο είναι τα πρόσωπα αυτά να είναι δημοτικοί σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις (και όχι μόνο από τον συνδυασμό του Δημάρχου), οι οποίοι επιλέγονται για να διοικήσουν από το εκλογικό σώμα στο οποίο και λογοδοτούν και δεν διορίζονται από τον Δήμαρχο.

Με το νομοσχέδιο αυτό, η κυβέρνηση επικαλούμενη τη λεγόμενη αναγκαία κυβερνησιμότητα, διολισθαίνει σε ακραίες συντηρητικές προσεγγίσεις στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Μέσω των διατάξεών του, καταστρατηγείται η βασική αρχή ενός δημοκρατικού πολιτεύματος που είναι η ισοτιμία της ψήφου των πολιτών, μεταφέροντας ουσιαστικά στο χώρο της αυτοδιοίκησης τις παθογένειες της κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Η αντιπολίτευση συρρικνώνεται και η πολυφωνία περιορίζεται, η ανάγκη για κοινωνική νομιμοποίηση παρακάμπτεται, η εκπροσώπηση στρεβλώνεται, οι επιλογές της κοινωνίας αλλοιώνονται, η συμμετοχή εμποδίζεται και ο ρόλος των κοινοτήτων περιορίζεται σημαντικά.

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

Είμαστε αντίθετοι στις προτάσεις του σχεδίου νόμου για
α) την κατάργηση του ξεχωριστού ψηφοδελτίου για τις Δημοτικές Κοινότητες και την εκλογή τους από ενιαίο ψηφοδέλτιο υπό τον υποψήφιο Δήμαρχο και
β) την κατανομή των 3/5 των εδρών των συμβουλίων των Δημοτικών Κοινοτήτων στον συνδυασμό του επιτυχόντος Δημάρχου.

Η πρόταση αυτή, θα οδηγήσει σε υποβάθμιση των Δημοτικών Κοινοτήτων σε όργανα δεύτερης κατηγορίας με διακοσμητικό ρόλο.
Με την πρόταση αυτή, νοθεύεται η βούληση του εκλογικού σώματος και οι Δημοτικές Κοινότητες χάνουν την ανεξαρτησία τους και μετατρέπονται σε όργανα πλήρως ελεγχόμενα από τον εκάστοτε Δήμαρχο.
Θεωρούμε αναγκαίο να συνεχίσει να υπάρχει ξεχωριστό ψηφοδέλτιο και ξεχωριστή κάλπη για τις Δημοτικές Κοινότητες και η ανάδειξη του συμβουλίου και του Προέδρου να είναι ανεξάρτητη από την εκλογή του Δημάρχου.
Οι τοπικές κοινωνίες δεν πρέπει να στερηθούν τη δυνατότητα να εκπροσωπούνται από ανεξάρτητους συμβούλους οι οποίοι δεν ανήκουν στους συνδυασμούς των υποψηφίων Δημάρχων.
Επίσης, η κατανομή των εδρών θα πρέπει να προκύπτει με βάση το εκλογικό αποτέλεσμα και να μην συσχετισθεί με την εκλογή του Δημάρχου και της παράταξής του.

Ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει η ρύθμιση του περιορισμού των δημοτικών συμβούλων, η οποία είναι ακατανόητη διότι δεν τίθεται ζήτημα εξοικονόμησης πόρων και δεν αιτιολογείται, ούτε με βάση το δόγμα της κυβερνησιμότητας. Δυσκολεύει όμως, σε συνδυασμό με το ελάχιστο ποσοστό του 3%, την εκλογή δημοτικών συμβούλων από μικρούς ανεξάρτητους συνδυασμούς. Εξάλλου, το σύστημα το οποίο υπεραμύνεται η κυβέρνηση διασφαλίζει μεν την κυβερνησιμότητα, αλλά όπως η εμπειρία καταδεικνύει, ευνοεί ταυτόχρονα την αλαζονεία, την αδιαφάνεια, την αδυναμία ελέγχου, την ανομία και την ανάπτυξη πελατειακών σχέσεων. Η κυβερνησιμότητα δεν μπορεί να καθίσταται αυτοσκοπός, αδιαφορώντας για το αποτέλεσμα. Ως προς το εκλογικό σύστημα δυστυχώς η κυβέρνηση επιλέγει την οπισθοδρόμηση, όταν το σύστημα της απλής αναλογικής στις διάφορες παραλλαγές του, συνιστά το κυρίαρχο μοντέλο στο χώρο της αυτοδιοίκησης στις σύγχρονες ευρωπαϊκές χώρες, όπου ζητούμενα είναι η συλλογικότητα, ο σεβασμός στη διαφορετική άποψη, η δημοκρατία, ο διάλογος, η σύνθεση, το επιχείρημα. Τέτοιες βέλτιστες πρακτικές υπάρχουν αρκετές, για όσους φυσικά ενδιαφέρονται να τις αναζητήσουν. Η κυβέρνηση λειτουργεί πατερναλιστικά αλλά ταυτόχρονα προσβλητικά απέναντι στους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης και τους πολίτες εν γένει, όταν αποκλείει εκ των προτέρων το δικαίωμα και τη δυνατότητά τους να συνυπάρχουν, να συνδιαλέγονται, να συνεννοούνται, να συνθέτουν και να ομονοούν μπροστά στο κοινό καλό.

Με βάση τα παραπάνω και γνώμονα τη δημοκρατία, την ισοτιμία της ψήφου, τη συμμετοχή, την πολυφωνία και τη διαφάνεια, το Δημοτικό Συμβούλιο οφείλει να εκφράσει την αντίθεσή του απέναντι στο σχέδιο νόμου της κυβέρνησης και να ζητήσει την απόσυρσή του.
Read More »
Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» για το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» Η Δημοτική Παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» για το νομοσχέδιο «Εκλογή Δημοτικών και Περιφερειακών Αρχών» Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

82 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση

Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021
82 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνησηΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (08-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (82) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(73) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
9 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
37 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
16 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(9) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και
3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων.

Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.
Read More »
82 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση 82 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας και άσκοπη μετακίνηση Reviewed by thespro.gr on Παρασκευή, Απριλίου 09, 2021 Rating: 5

Σελίδες