79 εκ. σε έργα αλλάζουν την Ήπειρο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019

19 έργα με συνολικό προϋπολογισμό 79 εκατομμύρια ευρώ, εκτελούνται στην Ήπειρο μέσω του προγράμματος Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ), με την ειδική γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης Ευγενία Φωτονιάτα να εκτιμά ότι μέχρι το τέλος του 2019 τα έργα θα αυξηθούν και η χρηματοδότηση θα διπλασιαστεί.

Μεταξύ αυτών η μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων με δημόσια συμμετοχή 20 εκατομμύρια, τα αποχετευτικά δίκτυα και οι βιολογικοί καθαρισμοί, με το βιολογικό των Ιωαννίνων να αποτελεί το μεγαλύτερο έργο στην Ελλάδα, αναπλάσεις περιοχών σε δήμους, όπως αυτή των στρατιωτικών φυλακών στην πόλη των Ιωαννίνων, αναβάθμιση και αξιοποίηση κτιρίων αλλά και έργα μεταφορών όπως ο δρόμος Άκτιο- Αμβρακία και η τρίτη φάση του λιμένα Ηγουμενίτσας που αναμένεται να ενταχθεί τις επόμενες μέρες.
Read More »
79 εκ. σε έργα αλλάζουν την Ήπειρο 79 εκ. σε έργα αλλάζουν την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Ηλία Κουτσή

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019


Στην ενότητα «10 ερωτήσεις» η paramythia-online.gr, φιλοξενεί τον στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου με την Λαϊκή Συσπείρωση Ηλία Κουτσή.

1.Γιατί θέλετε να γίνετε δήμαρχος

Η εκλογή κομμουνιστή Δημάρχου σημαίνει ότι οι κάτοικοι στον Δήμο μας έχουν διάθεση να αγωνιστούν για τα δικαιώματα τους. Ότι δεν βολεύονται ούτε με τα ψίχουλα, ούτε με τη διαχείριση της μιζέριας. Σημαίνει καλύτερη οργάνωση της Λαϊκής Αντιπολίτευσης απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και των ντόπιων κυβερνήσεων που κάνουν τους πλούσιους πλουσιότερους και τους φτωχούς φτωχότερους. Αυτή την προοπτική μπορεί να την εγγυηθεί η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το ΚΚΕ.

2. Γιατί να σας ψηφίσει ο δημότης του δήμου Σουλίου;

Γιατί η ψήφος στη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ αποτελεί εγγύηση αγώνα, διεκδίκησης, ανάδειξης των σημαντικών προβλημάτων αλλά και λύσεων με γνώμονα το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων. Τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ τη γνωρίζουν όλοι οι δημότες της περιοχής μας μέσα από τη στάση και τη δράση της στο δημοτικό συμβούλιο, την περιφέρεια, την κοινωνία. Φέραμε δεκάδες προτάσεις σε κάθε Δημοτικό Συμβούλιο, και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς, όμως έμειναν στα χαρτιά αφού στόχευαν στην ανακούφιση του λαού! Από την άλλη σε όσους δήμους της χώρας (Πάτρα, Χαϊδάρι, Καισαριανή, Πετρούπολη, Ικαρία) εκλέχτηκαν κομμουνιστές Δήμαρχοι προχώρησαν σε σημαντικά μέτρα υπέρ των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, των μικρομεσαίων επαγγελματιών και αγροτών, της νεολαίας και των γυναικών (εξασφάλιση ημερήσιων γευμάτων στους απόρους της πόλης, μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες και αύξηση στις μεγάλες επιχειρήσεις, ανάπλαση χώρων αναψυχής, δημιουργία δωρεάν θέσεων στάθμευσης κ.α) και ανέδειξαν και αγωνίστηκαν παρέα με το λαό και τους εργαζομένους για τα φλέγοντα προβλήματα κάθε περιοχής.

3. Σε τι ποσοστό έχει ολοκληρωθεί το ψηφοδέλτιο σας και πόσο αντιπροσωπευτικό είναι στα επαγγέλματα της τοπικής κοινωνίας;

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν είναι ένα μανιτάρι που φύτρωσε το φετινό χειμώνα. Έχει παρελθόν, παρόν και μέλλον. Δεν αποτελεί συγκυριακή συνένωση ατόμων με αποκλειστικά εκλογικό περιεχόμενο. Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ βρίσκεται δίπλα στο λαό του Δήμου Σουλίου καθημερινά, με όλο της το δυναμικό, επομένως η βάση του ψηφοδελτίου υπάρχει και είναι μάχιμη. Από κει πέρα, ευελπιστούμε να εντάξουμε στο ψηφοδέλτιο μας και στον αγώνα και άλλους δημότες που μπορεί να μην συμφωνούν απόλυτα με τις θέσεις του ΚΚΕ όμως αντιλαμβάνονται ότι χωρίς αγώνες καμιά προκοπή δεν θα έχει ο λαός και ο τόπος. Ως προς την αντιπροσωπευτικότητα του ψηφοδελτίου μας νομίζω ότι τα ψηφοδέλτια που συγκροτήσαμε στις προηγούμενες εκλογικές μάχες τα λένε όλα… Η καρδιά μας χτυπά εκεί που βρίσκονται όσοι πλήττονται από τις διαχρονικές αντιλαϊκές πολιτικές: εργαζόμενοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι με ελαστικές σχέσεις εργασίες, άνεργοι πτυχιούχοι και μη, μικρομεσαίοι επαγγελματίες και αγρότες, γυναίκες, νεολαίοι, συνταξιούχοι με δράση στο μαζικό κίνημα και στον ταξικό υγιή συνδικαλισμό.

4. Πως χαρακτηρίζετε τους συνυποψηφίους σας;

Προφανώς όλοι τους είναι άνθρωποι με ικανότητες και προσόντα. Για μας όμως οι «καλές υπηρεσίες» προς τον τόπο και τον λαό δεν είναι υπόθεση ατομική αλλά συλλογική. Εμείς δεν χαρακτηρίζουμε άτομα αλλά πολιτικές. Για μας το πόσο «άξιος» θα είναι ένας δήμαρχος, ένας δημοτικός σύμβουλος, ένας περιφερειάρχης ή ένας βουλευτής κρίνεται από το ποιες πολιτικές ακολούθησε, ακολουθεί και θα ακολουθήσει στο μέλλον. Κατά πόσο θα δώσει μάχες για αυτούς που έχουν ανάγκη κόντρα στις επιταγές του «Κλεισθένη», του κεντρικού κράτους, της ΕΕ και δεν θα μετατραπεί σε έναν απλό διαχειριστή μιζέριας. Προφανώς τα «τοπικά» προβλήματα προκύπτουν σαν αποτέλεσμα της κεντρικής αντιλαϊκής πολιτικής. Με αυτήν την έννοια κανένας μας δεν είναι ανεξάρτητος. Εμείς δηλώνουμε ανεξάρτητοι από τις αντιλαϊκές επιταγές της Ε.Ε. και του κεντρικού κράτους. Ας τοποθετηθούν και οι «ανεξάρτητοι» συνυποψήφιοι πάνω σε αυτό. Πάντως τα κόμματα στα οποία ανήκουν η προέρχονται αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική ευαγγελίζονται.

5.Πως χαρακτηρίζετε την απερχόμενη δήμαρχο Σταυρούλα Μπραίμη;

Όπως τόνισα εμείς δεν χαρακτηρίζουμε άτομα. Το ότι πρόκειται για ικανό άνθρωπο με διοικητικές, οργανωτικές και ρητορικές αρετές ίσως είναι περιττό να το αναφέρω. Όμως αυτό που εμείς κρίνουμε είναι αν αυτές οι αρετές αφιερώθηκαν στον αγώνα για την ανακούφιση αυτών που πραγματικά έχουν ανάγκη και η απάντηση είναι αρνητική.

6. Πως χαρακτηρίζετε την απερχόμενη δημοτική αρχή. Που πέτυχε και που υστέρησε;

Η νυν Δημοτική Αρχή αλλά και η παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης έμειναν πιστές στη λογική που θέλει του Δήμους «μακρύ χέρι» του κράτους και εφαρμοστές αντιλαϊκών πολιτικών. Αν κριθεί από τη σκοπιά αυτών που μας κυβερνούν τότε είναι μια πετυχημένη δημοτική αρχή. Αν κριθεί από τη σκοπιά των λαϊκών αναγκών τότε είναι μια πλήρως αποτυχημένη δημοτική αρχή.

7.Ποια είναι τα πρώτα πράγματα που θα κάνετε σε περίπτωση που θα εκλεγείτε δήμαρχος;

Θα κινηθούμε παράλληλα σε όλο το φάσμα του προγράμματός μας με γνώμονα τα λαϊκά συμφέροντα. Αλλά ως πρώτιστη χρονικά ενέργεια κρίνουμε ότι πρέπει να ερευνήσουμε τα ζητήματα πολιτικής προστασίας και αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης των υποδομών της περιοχής μας κόντρα στην πολιτική κόστους- οφέλους τη ΕΕ και των κυβερνήσεων.

8. Ποιες είναι οι πρώτες 3 παρεμβάσεις σας για το τουριστικό προϊόν της περιοχής;

Ο τόπος μας έχει δυνατότητες τουριστικής ανάπτυξης. Το Σούλι, ο Αχέροντας, ο Καλαμάς, τα υπόλοιπα ορεινά χωριά μας, οι εντυπωσιακοί ορεινοί όγκοι είναι περιοχές με φυσικό κάλλος και ιστορικά μνημεία. Τα ζήτημα της ανάπτυξης εμείς το βλέπουμε από άλλη σκοπιά. Για μας το κύριο ερώτημα είναι ποιον θα αφορά αυτή η ανάπτυξη. Το σύνολο των δημοτών μας ή μια χούφτα επιχειρηματιών που θα πλουτίζουν με τον ιδρώτα εκατοντάδων εργαζομένων που θα εργάζονται με τις τρέχουσες μεσαιωνικές εργασιακές σχέσεις; Είναι στις προθέσεις μας η οργάνωση μίας ήπιας τουριστικής ανάπτυξης που δεν καταστρέφει το περιβάλλον και θα έχει στο επίκεντρο τη γνωριμία του λαού μας με τον τόπο του. Πάντως μεσάζοντες των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων δεν θα γίνουμε. Και ας μην γελιούνται κάποιοι… Το ότι υπάρχουν ακόμη μικρομεσαίες τουριστικές επιχειρήσεις που αποδίδουν ένα πιο αξιοπρεπές εισόδημα είναι προσωρινό με τις πολιτικές που εφαρμόζονται. Η τάση, στην οποία εναντιωνόμαστε βέβαια, είναι η συγκέντρωση στα χέρια λίγων, το ξεπούλημα περιοχών «φιλέτο» και η καθετοποίηση στον τουριστικό κλάδο. Άλλωστε τα παραδείγματα από τόσες υπερ-τουριστικές περιοχές της χώρας είναι χαρακτηριστικά και διδακτικά! Δηλαδή όσοι νέοι και νέες μεταναστεύουν από την περιοχή μας κάθε σεζόν προς τα Σύβοτα, την Πάργα, την Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο, τη Σαντορίνη και αλλού ως σερβιτόροι, μάγειρες, υπάλληλοι υποδοχής, μπάρμαν ζουν μια άνετη ζωή γεμάτη προοπτικές (δημιουργία οικογένειας, απόκτηση σταθερής κατοικίας) ή απλά επιβιώνουν; Από την άλλη όλοι αυτοί που σαν άρμα του προεκλογικού τους αγώνα έχουν το τουριστικό προϊόν ας μας απαντήσουν πως αυτό συμβαδίζει με τα πολεμικά μονοπάτια και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος που θα φέρει η περίφημη αξιοποίηση των υδρογονανθράκων στην περιοχή;

9. Πότε θα είστε σε θέση να μας αναπτύξετε το πρόγραμμα σας;

Το πρόγραμμά μας είναι πρόγραμμα της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ δεν είναι πρόγραμμα του ενός. Βασίζεται σε μια άλλη αντίληψη για την Τοπική Διοίκηση από αυτή που έχουν συνηθίσει οι δημότες μας με την εναλλαγή των τελευταίων Δημάρχων «διαχειριστών». Το πρόγραμμά μας είναι ήδη γνωστό κι είναι αυτό που βάζει στο επίκεντρο λαϊκές ανάγκες σε όλους τους τομείς ευθύνης μιας δημοτικής αρχής.

10. Επιγραμματικά ποιοι είναι οι άξονες στους οποίους θα αναπτυχθεί το πρόγραμμα σας;

Αν η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ καταφέρει, όπως ευελπιστούμε, να εκλέξει Δήμαρχο τότε θα καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς ψήφιση και έγκριση μια σειρά από θέματα ανακούφισης των λαϊκών στρωμάτων. Ζητήματα για τα οποία θα οργανώσουμε και αγώνες για την επίλυση τους. Άμεσα θα ενεργήσουμε στους εξής άξονες:

ΥΠΟΔΟΜΕΣ & ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ: άμεση καταγραφή όλων των ζητημάτων που άπτονται της αντισεισμικής, αντιπλημμυρικής και αντιπυρικής θωράκισης και προστασίας όλων των περιοχών του δήμου μας. Έλεγχος όλων των δημοσίων κτηρίων και σχεδιασμός της προστασίας των περιαστικών δασών. Ανάδειξη του αιτήματος για νέο σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου- Λυκείου Παραμυθιάς.

ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ: Μείωση των δημοτικών τελών σε ευπαθείς ομάδες (άποροι, άνεργοι, ΑΜΕΑ).

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ: Καταγραφή όλης της δημοτικής και δημόσιας περιουσίας και των εκτάσεων που έχουν παραχωρηθεί στο ΤΑΙΠΕΔ, πάνε δηλαδή για ξεπούλημα στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, ώστε να διεκδικηθούν για την κατασκευή σύγχρονων υποδομών και χώρων δωρεάν αναψυχής και άθλησης των δημοτών μας.

ΑΝΑΨΥΧΗ, ΑΘΛΗΣΗ, ΝΕΟΛΑΙΑ: Άμεση αποκατάσταση των λιγοστών χώρων άθλησης και παιχνιδιού (ανοιχτά γήπεδα και παιδικές χαρές) ειδικά στην δημοτική κοινότητα της Παραμυθιάς που η κατάστασή τους είναι απελπιστική. Αξιοποίηση του νέου κλειστού γυμναστηρίου του Γαρδικίου που κινδυνεύει να γίνει «κουφάρι».

ΜΟΝΙΜΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: Καταγραφή των αναγκών του δήμου μας σε μόνιμο προσωπικό με γνώμονα το γεγονός ότι στα επόμενα 2-3 χρόνια θα υπάρξουν πολλές συνταξιοδοτήσεις και ότι το σύστημα ανακύκλωσης της ανεργίας (5μηνα, 8μηνα) δεν μπορεί να στηρίξει ούτε στο ελάχιστο ούτε τους ελαστικά εργαζόμενους ούτε τις ανάγκες του δήμου.

ΟΡΥΚΤΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ: Οργάνωση της πάλης κατά των σχεδίων για αρπαγή του ενεργειακού πλούτου της περιοχή μας με σοβαρές επιπτώσεις στο περιβάλλον, στην ειρήνη, στις εργασιακές σχέσεις.

3η ΗΛΙΚΙΑ: Ο Δήμος μας είναι ένας ευρύς, γεωγραφικά, χώρος με διάσπαρτους και αραιοκατοικημένους οικισμούς με χαρακτηριστικό την γήρανση του πληθυσμού λόγω των πολιτικών που ακολουθούνται. η φροντίδα της 3ης ηλικίας αποτελεί «εκρηχτικό» ζήτημα για την περιοχή μας. θα προωθήσουμε με κάθε μέσο και θα αγωνιστούμε ώστε να αποκτήσουμε γηροκομείο πλήρως στελεχωμένο με όλο το απαραίτητο επιστημονικό και βοηθητικό προσωπικό.
Read More »
10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Ηλία Κουτσή 10 ερωτήσεις στον υποψήφιο δήμαρχο Σουλίου Ηλία Κουτσή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019


Καλείστε σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας η οποία θα γίνει την 5η Φεβρουαρίου 2019 ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00 μ.μ. στο γραφείο Δημάρχου στο Δημαρχείο Ηγουμενίτσας για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Κατάρτιση Σχεδίου Ολοκληρωμένου Πλαισίου Δράσης (Ο.Π.Δ.) Δήμου Ηγουμενίτσας έτους 2019.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο
Έκθεση εσόδων – εξόδων Δ’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2018.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο
Άσκηση ή μη έφεσης κατά της με αριθμό 106/2018 απόφασης του Ειρηνοδικείου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο
Συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού για τη σύναψη συμβάσεων έργων του άρθρου 117 του Ν. 4412/2016 (συνοπτικός διαγωνισμός) έτους 2019.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο
Έγκριση πρακτικού ΙΙ του συνοπτικού διαγωνισμού του έργου: «Περιφράξεις νεκροταφείων Ρίζιανης και Παραποτάμου», και κατακύρωση προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο
Έγκριση πρακτικού Ι της Επιτροπής Διενέργειας του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού με τίτλο: Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση δώδεκα (12) παιδικών χαρών Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Έγκριση πρακτικού Ι της Ε.Δ. του ανοικτού διαγωνισμού με τίτλο: Παροχή υπηρεσιών εξειδικευμένου συμβούλου για την υποστήριξη του Δήμου Ηγουμενίτσας στον συντονισμό και την υλοποίηση της υπηρεσίας «Προώθηση των πολυτροπικών (επιβατικών) μεταφορών και αναζωογόνηση του σιδηροδρόμου στην περιοχή της Αδριατικής – Ιονίου».
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο
Καθορισμός των όρων του ανοιχτού πλειοδοτικού διαγωνισμού που αφορά τη συλλογή εγκαταλειμμένων οχημάτων εντός του Δήμου Ηγουμενίτσας. Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο
Έγκριση πρακτικού Ι του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Επέκταση δικτύου πεζών και ποδηλάτων προς το βόρειο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Ηγουμενίτσας», και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 10ο
Έγκριση πρακτικού Ι του ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Ανάπλαση κοινοχρήστων χώρων και χώρων πρασίνου στον οικισμό Ν. Σελεύκειας», και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 11ο
Έγκριση διενέργειας ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού του έργου: «Αγροτική οδοποιία από Αρίλλα προς Δυμόκαστρο», έγκριση της μελέτης και καθορισμός των όρων αυτού.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 12ο
Παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας στους δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με την εκδίκαση στο Διοικητικό Εφετείο Ιωαννίνων της αίτησης ακύρωσης της εταιρείας ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΙΡΙΔΗΣ κατά του Δήμου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 13ο
Λήψη απόφασης για άσκηση ή μη ενδίκων μέσων κατά την με αριθμούς: Α283/2017, Α284/2017, Α285/2017 αποφάσεων του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας τμήμα Α’ Μονομελές.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 14ο
Παροχή εντολής και πληρεξουσιότητας στους δικηγόρους της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου σχετικά με την εκδίκαση ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Ιωαννίνων της αίτησης ακυρώσεως Σταματίου ΑΡΓΥΡΟΥ του Χρήστου κατά του Δήμου.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 15ο
Επί αιτήσεως Μαρίας ΜΑΥΡΟΜΑΤΗ του Νικολάου για αποζημίωση με εξώδικο συμβιβασμό, οικοπέδου της, με βάση την 1/1997 πράξη εφαρμογής στην 3η Π.Ε. Ηγουμενίτσας.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 16ο
Επί αιτήσεως Λαμπρινής ΓΚΟΡΛΑ του Ευαγγέλου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 17ο
Επί αιτήσεως Αρετής ΡΩΣΣΗ του Χριστοφόρου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 18ο
Επί αιτήσεως Κωνσταντίνου ΔΕΜΙΡΗ του Ιωάννη και Φρειδερίκης ΔΕΜΙΡΗ του Βασιλείου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία τους.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 19ο
Επί αιτήσεως Χρήστου ΤΣΑΤΣΗ του Χαριλάου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος

Θέμα 20ο
Επί αιτήσεως Ελένης ΤΑΤΣΗ του Χρήστου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγήτρια: – Σούρλα Παναγιώτα – Αντιδήμαρχος
Read More »
Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τρίτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

Με 24 νέα οχήματα ενισχύεται η Αστυνομία στην Ήπειρο

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019


Με 24 νέα οχήματα εξοπλίζονται οι αστυνομικές υπηρεσίες της Ηπείρου, μέσω χρηματοδότησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ήπειρος 2014-2020».

Πρόκειται για 20 επιβατικά αυτοκίνητα προϋπολογισμού 346.704 ευρώ και τέσσερα για τη μεταφορά κάτω των 10 ατόμων, προϋπολογισμού 108.549 ευρώ.

Οι διαδικασίες βαίνουν προς ολοκλήρωση, μετά τη σύμφωνη γνώμη που διατύπωσε για τη διαδικασία ανάθεσης της προμήθειας η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Ήπειρος 2014 - 2020.
Read More »
Με 24 νέα οχήματα ενισχύεται η Αστυνομία στην Ήπειρο Με 24 νέα οχήματα ενισχύεται η Αστυνομία στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

Η ΚΤΥΠ προχωρά την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019


Η ΚΤΥΠ ΑΕ προχωρά στην πλήρη ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας, προκειμένου να διορθωθούν κρίσιμα κατασκευαστικά προβλήματα του κτιρίου και να αρθεί η επικινδυνότητα του.

Ήδη, η ΚΤΥΠ ΑΕ έχει προχωρήσει σε πληθώρα παρεμβάσεων στο κτίριο, με ευθύνη του αναδόχου, οι οποίες θα συνεχιστούν με στόχο την αποκατάσταση των προβλημάτων και την ενίσχυση της υποδομής η οποία έχει κριθεί ως επικίνδυνη από την Τεχνική Διεύθυνση του Δήμου Ηγουμενιτσας.

Το Δικαστικό Μέγαρο Ηγουμενίτσας λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια και σχεδόν από την πρώτη στιγμή, εμφάνισε σημαντικά κατασκευαστικά προβλήματα και κακοτεχνίες.
Read More »
Η ΚΤΥΠ προχωρά την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας Η ΚΤΥΠ προχωρά την ανακατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019


Μετά την 24η πρωινή ώρα ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟΝ ΜΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ.
Η 24ωρη εφημερία αρχίζει στις 8 π.μ. και λήγει στις 8 π.μ την επόμενη ημέρα

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ                                        
1 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
2 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΛΙΑΚΟΥ – ΚΟΤΙΝΑ – ΚΟΥΡΗ  
3μ.μ έως  πρωί ΛΙΑΚΟΥ
3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΠΠΑΣ
4 ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΤΑΗΣ
5 ΤΡΙΤΗ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
6 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
7 ΠΕΜΠΤΗ ΚΟΝΤΟΣ
8 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΣΠΙΩΤΗ
9 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΜΑΣΤΟΡΑΣ – ΚΟΝΤΟΣ – ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ  
3μ.μ έως  πρωί ΜΑΣΤΟΡΑΣ
10 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΤΣΙΟΣ
11 ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΥΡΗ
12 ΤΡΙΤΗ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
13 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΤΙΝΑ
14 ΠΕΜΠΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
15 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΙΑΚΟΥ
16 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΠΑΠΠΑΣ – ΜΑΚΡΙΔΗ – ΠΑΠΠΑΣ Δ.
 3μ.μ έως  πρωί ΠΑΠΠΑΣ
17 ΚΥΡΙΑΚΗ ΝΤΑΗΣ
18 ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΠΟΛΟΤΣΗΣ
19 ΤΡΙΤΗ ΜΠΕΚΙΟΥ
20 ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΟΝΤΟΣ
21 ΠΕΜΠΤΗ ΑΣΠΙΩΤΗ
22 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΜΑΣΤΟΡΑΣ
23 ΣΑΒΒΑΤΟ 8 π.μ.-3μ.μ. ΚΑΤΣΙΟΣ – ΑΣΠΙΩΤΗ – ΜΠΕΚΙΟΥ
 3μ.μ έως  πρωί ΚΑΤΣΙΟΣ
24 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΟΥΡΗ
25 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΠΠΑΣ ΔΗΜ.
26 ΤΡΙΤΗ ΚΟΥΦΑΛΑΣ
27 ΤΕΤΑΡΤΗ ΜΑΚΡΙΔΗ
28 ΠΕΜΠΤΗ ΛΙΑΚΟΥ
Read More »
ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ- ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΟΝΤΑ ΦΑΡΜΑΚΕΙΑ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2019 Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ

Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019


Κατά την κοπή της πίτας στον Δήμο Ηγουμενίτσας ο Γιάννης Γόγολος «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος υποστηριζόμενος από το ΚΙΝΑΛ είπε τα εξής: «Είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύουν πως σε αυτόν τον βαθμό Αυτοδιοίκησης, οι Δήμοι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν με τους υπαλλήλους χωρίς τους αιρετούς» και συνέχισε περιγράφοντας το όραμα του «Κάποια στιγμή θα ήθελα να το ζήσω αυτό. Να μην υπάρχουν αιρετοί σε αυτό τον βαθμό Τ.Α. που είμαστε εμείς. Να υπάρχουν οι μόνιμοι υπάλληλοι που θα μπορούσαν να ασκήσουν διοίκηση πολύ καλύτερα από εμάς»!!!!! ( https://www.youtube.com/watch?v=Ac3eVT_GbfY από το 18 λεπτό).

Πως θα μπορούσε να χαρακτηρισθεί αυτή η τοποθέτηση από έναν που διεκδικεί με ψήφο να αναλάβει την διοίκηση του Δήμου; (Για ποιον λόγο άραγε αφού δεν πιστεύει στον θεσμό των αιρετών;) Δημαγωγία προς άγραν ψήφων από το πολυπληθές προσωπικό του Δήμου που παραβρίσκονταν στην εκδήλωση ; Η σαν το όραμα ενός επίδοξου διαχειριστή Δήμου τοπικό γρανάζι της κρατικής μηχανής, που θα λειτουργεί σαν Α.Ε. πώλησης κοινωνικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρηματικών ομίλων; Αν πάρουμε υπό όψη οι «Καποδίστριας» και «Καλλικράτης» που οδήγησαν τους Δήμους σε μια τέτοια λειτουργία είναι δημιουργήματα του ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου υπήρξε ο συγκεκριμένος τώρα «ανεξάρτητος» υποψήφιος Δήμαρχος, μάλλον το όραμα του εξέφρασε. Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι: Αυτό το όραμα ποιόν εξυπηρετεί; Για ποιόν θα ασκηθεί καλύτερα η διοίκηση; Τι έχει να κερδίσει από αυτό ο λαός;

Προφανώς χωρίς αιρετούς πιο εύκολα θα εφαρμόζεται η κυβερνητική πολιτική, δηλαδή οι δεσμεύσεις των τριών μνημονίων, του μεσοπρόθεσμου προγράμματος δημοσιονομικής στρατηγικής, των αποφάσεων της ΕΕ και οι επιταγές των ευρωπαϊκών μονοπωλίων. Δηλαδή η πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και οδηγεί τα λαϊκά στρώματα στην φτώχεια και εξαθλίωση. Αυτός είναι και ο λόγος που θεσμοθετήθηκε ο «Κλεισθένης», για να γίνει ακόμα πιο ασφυκτικός ο έλεγχος από το κράτος στους εκλεγμένους, να περιορισθεί ακόμα περισσότερο ο ρόλος τους. Βλέπετε οι αιρετοί έχουν άποψη, δέχονται την λαϊκή πίεση από τους ψηφοφόρους τους, και αν επί πλέον είναι και αγωνιστές δημιουργούν προβλήματα στην εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής. Καλή ώρα όπως γίνεται με τους κομμουνιστές Δημάρχους. Άρα ένας Δήμος χωρίς αιρετούς εξυπηρετεί στην καλύτερη εφαρμογή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.

Με την τοποθέτηση του αυτή ο Γιάννης Γόγολος λειτουργεί σαν ΛΑΓΟΣ του συστήματος λέγοντας αυτό που δεν τολμούν να βάλουν ευθέως οι ηγεσίες των αστικών κομμάτων, οι αρχιτέκτονες του «Καλλικράτη και του «Κλεισθένη», αν και αυτό προωθούν νόμο τον νόμο, έτσι ώστε σήμερα να μην μιλάμε πια για Τοπική Αυτοδιοίκηση άλλα απλά για Τοπική Διοίκηση του κράτους. Ωστόσο για την ανάδειξη, την προώθηση και την αγωνιστική διεκδίκηση για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών ,είναι ανάγκη να υπάρχουν αιρετοί και μάλιστα αγωνιστές αιρετοί.

Αν το όραμα των διαχειριστών του συστήματος είναι Δήμοι χωρίς αιρετούς τότε το όραμα του λαού πρέπει να είναι περισσότεροι αγωνιστές αιρετοί σε όλες τις βαθμίδες του αστικού κράτους.

Για αυτό είναι ανάγκη η ενίσχυση της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στήριξη στη Λαϊκή Συσπείρωση και στο ΚΚΕ σημαίνει πολιτική καταδίκη όσων μας έφεραν ως εδώ. Σημαίνει λαϊκή αντιπολίτευση στην εφαρμογή των αποφάσεων της Ε.Ε., Κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων.

Απλώνουμε το χέρι και καλούμε κάθε αγωνιστή, κάθε άνθρωπο καλής θέλησης να συμπορευτούμε σε αυτή την μάχη, ακόμα και αν δεν συμφωνεί σε όλα μαζί μας. Να δυναμώσει η μόνη μαχητική λαϊκή αντιπολίτευση στην αντιλαϊκή πολιτική, όπως κάνουν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στην Πάτρα, την Πετρούπολη, το Χαϊδάρι, την Καισαριανή, στην Ικαρία.

Ηγουμενίτσα 31/01/2019
Για την «Λαϊκή Συσπείρωση» Δήμου Ηγουμενίτσας
Δώρης Δήμας
Υποψήφιος Δήμαρχος

Read More »
ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΕΝΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΤΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ - ΕΝΑΣ ΔΗΜΟΣ ΧΩΡΙΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Φεβρουαρίου 03, 2019 Rating: 5

Σελίδες