Σκληρή επίθεση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας στον Μάριο Κάτση

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Ο βουλευτής του νόμου Θεσπρωτίας του ΣΥΡΙΖΑ Μάριος Κάτσης ανέλαβε φαίνεται( με συνέντευξη του στο κανάλι της Βουλής )να εξειδικεύσει την 'ΑΠΕΥΘΥΝΣΗ" του Πρωθυπουργού προς τις προοδευτικές δυνάμεις για συμπόρευση. Βέβαια εκτός της εξόφθαλμης ΥΠΟΚΡΙΣΙΑΣ του ίδιου του Πρωθυπουργού, που από μόνη της ακυρώνει την αγωνιώδη προσπάθεια του, για να το κάνεις αυτό προϋποθέτει βαθειά γνώση του χώρου και καλή ιδεολογική και πολιτική συγκρότηση. Δυστυχώς για τον Βουλευτή τα αναμασήματα και οι "παπαγαλισμοί" των non paper τον εκθέτουν .Θέλει πολλή δουλεία και κόπο. Ατυχώς για αυτόν την ίδια μέρα που "παρέδιδε" μαθήματα προοδευτικότητας ο σύντροφος του και πρώην υποψήφιος Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Δ.Τσότσης ανακοίνωνε την συμπόρευση

του με τον ‘’αριστερό’’ και ‘’προοδευτικό’’ δήμαρχο ΦΙΛΙΑΤΩΝ νεοδημοκράτη (Καραμαλικός λένε) κ.Σ.Παππά. Η "απεύθυνση" βρήκε ανταπόκριση άμεσα. Το σφιχταγκάλιασμα με την συντήρηση συνεχίζεται. Τι και αν έφυγε ο Καμμένος. Είναι για σας τεράστια πρόοδος. Όμως και η αυτογελοιοποίηση έχει τα όρια της . Λίγο φρένο σύντροφοι!!!!!!

Ν.Ε. ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Read More »
Σκληρή επίθεση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας στον Μάριο Κάτση Σκληρή επίθεση του ΚΙΝΑΛ Θεσπρωτίας στον Μάριο Κάτση Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Αντώνης Μπέζας: Στην τελευταία θέση στον τομέα της «Τάξης και Ασφάλειας» η Ελλάδα

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Με αφορμή τον ετήσιο χορό (28.2.2019) της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσπρωτίας:

Την ίδια ημέρα, είδε το φως της δημοσιότητας η έρευνα της μη κυβερνητικής Οργάνωσης «World Justice Project», η οποία κατατάσσει την Ελλάδα στην τελευταία θέση στον τομέα της «Τάξης και Ασφάλειας» μεταξύ των 24 κρατών μελών της ΕΕ!
Παρά τις φιλότιμες και «ηρωικές», σε πολλές περιπτώσεις, προσπάθειες του αστυνομικού προσωπικού, η έκθεση αυτή επιβεβαιώνει μια αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε.
Στα τέσσερα χρόνια που ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην εξουσία, η ασφάλεια των πολιτών υποβαθμίστηκε τραγικά!
Θυμηθείτε μερικά από τα «πεπραγμένα τους»:
-Μαζική αποφυλάκιση κρατουμένων, με το νόμο Παρασκευόπουλου, ανεξαρτήτως των εγκλημάτων που έχουν διαπράξει.
-Προστασία και κάλυψη των επιθέσεων «συλλογικοτήτων», όπως ο Ρουβίκωνας, στα Πανεπιστήμια, τις πρεσβείες και άλλους στόχους.
-Καρατομήσεις αστυνομικών, όχι γιατί δεν είναι υπηρεσιακά επαρκείς αλλά γιατί δεν «τσάκισαν στο ξύλο» διαδηλωτές για τη Μακεδονία.
-Στρατιές αστυνομικών για τη φύλαξη κυβερνητικών, κομματικών στελεχών και βουλευτών, αντί να ενισχυθούν οι περιοχές με υψηλή εγκληματικότητα και οι παραμεθόριες περιοχές όπως η ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ.
Η εικόνα αυτή πρέπει να αναστραφεί. Η τάξη και η ασφάλεια είναι προϋποθέσεις ελευθερίας και δημοκρατίας, και σαν τέτοιες θα αποτελούν βασικές προτεραιότητες για τη μελλοντική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας!
#metonkyriako


ΥΓ. Ένας ακόμη "ήρωας", ο πυροσβέστης Δημήτρης Τσαλής στη Θεσσαλονίκη, έφυγε από κοντά μας, δίνοντας τη ζωή του για το καθήκον!
Αντώνης Μπέζας
Read More »
Αντώνης Μπέζας: Στην τελευταία θέση στον τομέα της «Τάξης και Ασφάλειας» η Ελλάδα Αντώνης Μπέζας: Στην τελευταία θέση στον τομέα της «Τάξης και Ασφάλειας» η Ελλάδα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Ένας (1) σταυρός προτίμησης

Ηγουμενίτσα:
 • ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΘΗΝΑ
 • ΓΚΟΛΙΑ ΠΟΛΥΞΕΝΗ
 • ΔΗΜΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
 • ΖΩΓΡΑΦΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
 • ΖΩΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • ΙΩΑΝΝΟΓΛΟΥ ΕΛΕΝΗ
 • ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
 • ΚΑΤΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
 • ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • ΜΑΡΚΙΑΝΙΔΗΣ ΣΠΥΡΟΣ
 • ΜΠΟΛΟΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΜΠΟΛΩΣΗΣ ΠΑΥΛΟΣ
 • ΜΠΟΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ
 • ΝΑΤΣΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
 • ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 • ΣΙΝΤΟΡΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΣΟΦΙΑΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
 • ΤΑΚΛΑΚΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 • ΤΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Σουλίου:
 • ΤΖΑΝΗ ΙΣΙΔΩΡΑ
 • ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
 • ΓΚΡΕΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ
 • ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
 • ΚΑΤΣΙΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ
 • ΚΩΛΕΤΣΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
 • ΛΩΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
 • ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΑΛΙΚΗ
 • ΜΑΡΕΤΑ ΦΛΩΡΕΝΙΑ
 • ΜΠΑΛΛΑ ΒΑΣΙΛΙΚΗ
 • ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΩΤΙΟΣ
 • ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
 • ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
 • ΤΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

Φιλιατών:
 1. ΓΚΟΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
 2. ΓΚΟΓΚΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ
 3. ΚΟΥΦΑΛΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
 4. ΠΑΠΑΣΤΑΥΡΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ
 5. ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΑ
 6. ΤΖΟΒΑΡΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
 7. ΦΕΡΕΝΤΙΝΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ

Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙ ΓΙΑ ΤΟ 2ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Αποκριάτικη γιορτή του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Συβοτων

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
Αποκριάτικη γιορτή του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Συβοτων Αποκριάτικη γιορτή του δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου Συβοτων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Θωμάς Δημητρίου: Θέλουμε η πόλη μας να αναπτύσσεται παράλληλα με το λιμάνι

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Στο επίκεντρο του προγράμματός μας είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, καθώς εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας
Το όραμά του η πόλη της Ηγουμενίτσας να αναπτυχθεί παράλληλα με το λιμάνι, το οποίο καταγράφει διαρκώς ανοδική πορεία και ως προς τα έσοδά του, εκφράζει στην “Αυγή” της Κυριακής ο υποψήφιος δήμαρχος Θωμάς Δημητρίου. Παράλληλα ξετυλίγει πτυχές του προγράμματός του με άξονα την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στην πόλη του.

Ποιες παρεμβάσεις θέτετε σε προτεραιότητα για τον Δήμο Ηγουμενίτσας;
Το λιμάνι διαρκώς αναπτύσσεται και επεκτείνεται, η κίνησή του σταθερά αυξάνεται, νέες δραστηριότητες υλοποιούνται, ανάγκες νέων υπηρεσιών προκύπτουν και νέες θέσεις εργασίας δημιουργούνται. Όμως, εμείς θέλουμε ο δήμος να αναπτύσσεται παράλληλα με το λιμάνι. Στην κατεύθυνση αυτή θα εργαστούμε για τη σύνδεση της Εγνατίας οδού και του λιμανιού με τα ελληνοαλβανικά σύνορα, παρακάμπτοντας περιφερειακά την πόλη για να αποσυμφορηθεί η Ηγουμενίτσα από τη διαρκώς αυξανόμενη κυκλοφορία των βαρέων κυρίως οχημάτων, που έχουν αφετηρία και προορισμό το λιμάνι.
Στους άξονες του προγράμματός μας είναι να τεθεί η σχέση της πόλης με το λιμάνι σε νέα βάση, που θα περιλαμβάνει: Τη συμμετοχή του δήμου στη διοίκησή του, την ανταπόδοση μέρους των κερδών του σ’ αυτόν και την παραχώρηση στον δήμο εκείνου του τμήματος της χερσαίας ζώνης που βρίσκεται έξω από το λιμάνι και δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για τις ανάγκες του. Αυτό το τμήμα της χερσαίας ζώνης, στο οποίο περιλαμβάνονται και όλες οι παραλίες του δήμου, σκοπεύουμε να το εξοπλίσουμε με σύγχρονες εγκαταστάσεις και να το αποδώσουμε για άθληση και αναψυχή στους δημότες, αλλά και για την εξυπηρέτηση του τουρισμού.
Ο δήμος χρειάζεται νέους ποδηλατοδρόμους ώστε να διαμορφωθεί ένα δίκτυο για να μπορέσει ο δημότης να επιλέξει το ποδήλατο για τις μετακινήσεις του, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Παράλληλα, θέλουμε να εφαρμόσουμε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την αποκομιδή των απορριμμάτων με αλλαγή του μοντέλου διαχείρισης, που να περιλαμβάνει τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, την ανάκτηση μέρους αυτών και την ανακύκλωση. Επίσης η εξασφάλιση επάρκειας νερού, η μείωση της τιμής του και η επέκταση του δικτύου αποχέτευσης σε όλο τον δήμο είναι βασική στόχευσή μας. Επίσης, η Υγεία και η Παιδεία με την ίδρυση νέων σχολικών μονάδων είναι στον πυρήνα του ενδιαφέροντός μας.
Στο επίκεντρο του προγράμματός μας είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής με ευαισθησία και αποτελεσματικότητα προς τους δημότες, καθώς εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη προς τους συνανθρώπους μας. Τέλος, στις πρώτες προτεραιότητές μας είναι να υπογραφούν επί τέλους και να εφαρμοστούν οι επεκτάσεις των σχεδίων πόλης και των οικισμών για να δοθεί η δυνατότητα στους δημότες να κτίσουν σπίτι στα οικόπεδά τους, να ζωντανέψει η οικοδομική δραστηριότητα και να δώσει εργασία στου άνεργους συμπολίτες μας.
 
Πώς εκτιμάτε ότι θα επηρεάσει την άσκηση διοίκησης η εφαρμογή της απλής αναλογικής;
Η εφαρμογή της απλής αναλογικής θα διαμορφώσει ένα διαφορετικό περιβάλλον στο δημοτικό και στα κοινοτικά συμβούλια. Επιβάλλονται πλέον η συνεργασία, η συναίνεση και η σύγκλιση θέσεων προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις. Ο κοινοτικός και ο δημοτικός σύμβουλος από απλός υποστηρικτής προειλημμένων αποφάσεων από τη στενή ομάδα του προέδρου ή του δημάρχου γίνεται συμμέτοχος και συνδιαμορφωτής των αποφάσεων του συμβουλίου.
Έρχονται είτε άμεσα είτε έμμεσα και οι δημότες πιο κοντά στον δήμο και παρακολουθούν στενότερα τις διαδικασίες του. Επιτυγχάνεται επομένως η διεύρυνση της συμμετοχής και του ελέγχου των δημοτών στις αποφάσεις που τον αφορούν. Κατά συνέπεια θα έχουμε περισσότερη δημοκρατία στους δήμους και στα δημοτικά συμβούλια.

* Ο Θωμάς Δημητρίου γεννήθηκε το 1950 στο Καστρί Ηγουμενίτσας και κατοικεί στην Ηγουμενίτσα. Είναι απόφοιτος του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε σε γυμνάσια και λύκεια του Αργοστολίου, του Πειραιά και της Ηγουμενίτσας μέχρι τη συνταξιοδότησή του. Ασχολήθηκε με τον συνδικαλισμό και διετέλεσε επί σειρά ετών πρόεδρος της ΕΛΜΕ Θεσπρωτίας. Ήταν δημοτικός σύμβουλος επί δύο θητείες στον Δήμο Ηγουμενίτσας, περίοδος κατά την οποία διετέλεσε και αντιδήμαρχος. Στις βουλευτικές εκλογές του 1981 ήταν υποψήφιος με το ΚΚΕ Eσωτερικού και στις βουλευτικές του Μαΐου 2012 και του Ιανουαρίου 2015 ήταν υποψήφιος με τη ΔΗΜ.ΑΡ., πάντα στη Θεσπρωτία. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.
 
Read More »
Θωμάς Δημητρίου: Θέλουμε η πόλη μας να αναπτύσσεται παράλληλα με το λιμάνι Θωμάς Δημητρίου: Θέλουμε η πόλη μας να αναπτύσσεται παράλληλα με το λιμάνι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Καλείστε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (οδός Ελ. Βενιζέλου 8 – Φιλιάτες) την 6η Μαρτίου του έτους 2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19: 00 μ.μ., σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ. Α΄133/19.7.2018)σε αντικατάσταση του άρθρου 95 του Ν. 3463/2006 (Δ.Κ.Κ.) και του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 , για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

1. Αναμόρφωση τεχνικού Προγράμματος και προϋπολογισμού Οικονομικού έτους 2019.
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

2. Υποχρεωτική αναμόρφωση Ολοκληρωμένου πλαισίου Δράσης ( Ο.Π.Δ.) του Δήμου Φιλιατών και του Νομικού Προσώπου ΟΚΠΠΑΔΗΦ οικονομικού έτους 2019.
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

3. Καθορισμός χώρου και ημερομηνίας για τη διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης για τον απολογισμό πεπραγμένων της δημοτικής αρχής για το έτος 2018 σύμφωνα με το άρθρο 217 του Ν. 3463/2006.
Εισηγητής: Δήμαρχος κ. Σπυρίδων Παππάς

4. Την εξειδίκευση εγγεγραμμένης πίστωσης του προϋπολογισμού του Οικονομικού έτους 2019 για τη διοργάνωση εκδήλωσης και δεξίωσης για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου.
- Εισηγητές: Αντιδήμαρχος κα Παππά -Ουρανία Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος

5. Επιβολή και καθορισμός ημερήσιου τέλους χρήσης Λαϊκής Αγοράς.
- Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Γκίκας Θωμάς

6. Έγκριση του 2ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών του έργου "ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ" .
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος

7. Χορήγηση παράτασης προθεσμίας του έργου "Κατασκευή τοίχων αντιστήριξης στην Τ.Κ. Σαγιάδας" του Δήμου Φιλιατών.
Εισηγητής: Αντιδήμαρχος κ. Μποροδήμος Κωνσταντίνος
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;"

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Οι δυνατότητες επέκτασης της διάρκειας προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα είναι το θέμα Ερώτησης του Βασίλη Γιόγιακα προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ο βουλευτής Θεσπρωτίας ζητεί να πληροφορηθεί πόσες από τις 30.333 θέσεις που προβλέφθηκαν στη δράση για την απασχόληση σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας έχουν μείνει κενές, αν και πώς θα αξιοποιηθεί το ποσό που αντιστοιχεί στις κενές θέσεις και αν θα υπάρξουν άλλες τροποποιήσεις για την κατ’ εξαίρεση επέκταση διάρκειας προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως έγινε για τους ωφελούμενους της δράσης για την αντιπυρική προστασία. 
 
Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς την κα Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΘΕΜΑ: «Επέκταση διάρκειας προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα»

Με τροπολογία σας η οποία ψηφίστηκε και ενσωματώθηκε ως Άρθρο 44 στο Ν. 4597/2019 (ΦΕΚ 35 A'/28-2-2019) επιτρέπεται η επέκταση της διάρκειας των προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα στα οποία οι ωφελούμενοι απασχολούνται για την αντιπυρική προστασία των δασικών οικοσυστημάτων της χώρας, με χρηματοδότηση της επιπλέον δαπάνης είτε από τον προϋπολογισμό του ΟΑΕΔ είτε από άλλους εθνικούς πόρους είτε από άλλους πόρους. Στη σχετική αιτιολογική έκθεση η εν λόγω «κατ’ εξαίρεση» δυνατότητα επέκτασης θεμελιώνεται στην «πληρέστερη προστασία των δασικών οικοσυστημάτων, δεδομένης της υψηλής επικινδυνότητας για πυρκαγιές κατά τους θερινούς ιδίως μήνες» και στη δυνατότητα αντιμετώπισης τυχόν έκτακτων και επειγουσών αναγκών. Με τη διάταξη αυτή καθίσταται εφικτή η επέκταση της 8μηνης διάρκειας τοποθέτησης ωφελούμενων του Προγράμματος Κοινωφελούς Χαρακτήρα για την αντιπυρική προστασία των δασικών συστημάτων της χώρας (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ Νο 4/2018).

Η τροπολογία έχει δημιουργήσει ανάλογες προσδοκίες σε ωφελούμενους συναφών προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, όπως είναι αυτό για την απασχόληση και κατάρτιση σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας (Δημόσια Πρόσκληση ΟΑΕΔ Νο 8/2018). Προς τούτο επικαλούνται ότι υπάρχει υπόλοιπο στον προϋπολογισμό του προγράμματος διότι δεν καλύφθηκε το σύνολο των προβλεπόμενων θέσεων (ενδεικτικά στους επιβλέποντες φορείς της Θεσπρωτίας το ποσοστό κάλυψης είναι περίπου 65%). Σημειώνεται ότι σε παλαιότερη συνάντησή της με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ η τότε Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας είχε χαρακτηρίσει «νομικά ανέφικτη» τη δυνατότητα παράτασης της διάρκειας των συμβάσεων απασχολούμενων σε τρέχον πρόγραμμα κοινωφελούς χαρακτήρα. Επίσης, σε απάντηση της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης (αριθ. πρωτ. ΤΚΕ/Φ2/44842/29-11-2018) στη με αριθ. πρωτ. 3106/06-11-2018 Ερώτηση που είχε κατατεθεί στη Βουλή αναφέρεται ότι η ανανέωση συμβάσεων ορισμένου χρόνου υπόκειται στους περιορισμούς διατάξεων του Π.Δ. 164/2004.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η κα Υπουργός:
Ποιο είναι το ποσοστό κάλυψης των 30.333 θέσεων που προβλέφθηκαν με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο 8/2018 του ΟΑΕΔ για την απασχόληση και κατάρτιση σε δήμους, περιφέρειες και κέντρα κοινωνικής πρόνοιας και σε τι ποσό αντιστοιχούν οι κενές θέσεις,
Αν και με ποιον τρόπο προτίθεται να αξιοποιήσει το ποσό που αντιστοιχεί στις κενές θέσεις του παραπάνω προγράμματος (είτε από κοινοτικούς, είτε/και από εθνικούς πόρους),
Αν έχουν δρομολογηθεί προς κατάθεση στη Βουλή άλλες τροποποιητικές διατάξεις για «κατ’ εξαίρεση» επέκταση διάρκειας προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, αντίστοιχες με αυτή για τους ωφελούμενους της δράσης για την αντιπυρική προστασία, και, αν ναι, με ποια αιτιολογία.
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;" Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: "ΘΑ ΕΠΕΚΤΑΘΕΙ Η ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΛΛΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ;" Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Μην χάσετε το ντοκιμαντέρ «Στα αρβανίτικα» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019Η πρώτη κινηματογραφική έρευνα και καταγραφή που έχει γίνει μέχρι σήμερα για τους Αρβανίτες έρχεται στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με την ταινία «Στα αρβανίτικα». 
Το ντοκιμαντέρ της Κατερίνας Μάρθας Κλαρκ, όπου γίνεται προσπάθεια να αποθανατιστεί μια γλώσσα και μια κουλτούρα που χάνεται, θα παιχθεί την Κυριακή 3 Μαρτίου στην αίθουσα Σταύρος Τορνές, Αποθήκη 1, στο Λιμάνι.

Για πρώτη φορά ένα μεγάλους μήκους ντοκιμαντέρ (56 λεπτά) καταπιάνεται με το ποιοι πραγματικά είναι οι Αρβανίτες και τον ρόλο, τον οποίον έχουν παίξει στην νεοελληνική ιστορία. Η Κατερίνα Μάρθα Κλαρκ, μετά το «Πόλκα στην Αθήνα», όπου εξερεύνησε τη σχέση Πολωνών και Ελλήνων μεταναστών και προσφύγων και στις δύο χώρες, στρέφει την κάμερα και τον ενδιαφέρον της στους Αρβανίτες και τις Αρβανίτισσες.

Τριγυρνώντας σ’ ένα παραδοσιακό αρβανιτοχώρι, τα Βίλλια, ανακαλύπτει έναν ξεχωριστό πολιτισμό, με γυναίκες δυναμικές, με πείσμα, το λεγόμενο αρβανίτικο κεφάλι, και με ιδιαίτερο χιούμορ.
 
Read More »
Μην χάσετε το ντοκιμαντέρ «Στα αρβανίτικα» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (+ΒΙΝΤΕΟ) Μην χάσετε το ντοκιμαντέρ «Στα αρβανίτικα» στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τετάρτη στην Πέρδικα

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Η Κ.Ο. Ηγουμενίτσας του ΚΚΕ σας καλεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 06/03/2019 και ώρα 6:00 το απόγευμα σε συγκέντρωση – συζήτηση στην αίθουσα του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ στην ΠΕΡΔΙΚΑ.

Θέμα: Οι θέσεις του ΚΚΕ για τις ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΗ

Ομιλητής θα είναι ο Δώρης Δήμας στέλεχος του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Ηγουμενίτσας με τον Συνδυασμό της «Λαϊκής Συσπείρωσης»

Read More »
Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τετάρτη στην Πέρδικα Εκδήλωση του ΚΚΕ την Τετάρτη στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Δημοπρατείται η Μονάδα Κομποστοποίησης Π.Ε. Άρτας

Ένα ακόμη έργο, με το οποίο επιλύονται προβλήματα περιβαλλοντικής φύσης από την ανεξέλεγκτη διάθεση οργανικών αποβλήτων, προωθεί προς υλοποίηση η Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για την κατασκευή Μονάδας Κομποστοποίησης στην Π.Ε. Άρτας, που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.478.000 ευρώ.

Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας, που συνεδρίασε με την προεδρία του Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, ενέκρινε τη δημοπράτηση του έργου που περιλαμβάνει, κατασκευή, εξοπλισμό και δοκιμαστική λειτουργία της Μονάδας.

H κατασκευή της Μονάδας, για την οποία έχει υπογραφεί προγραμματική σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής Νομού Άρτας, χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg IΡΑ CBC “Ελλάδα- Αλβανία 2014-2020», στο πλαίσιο του έργου «WASTE PREACT».

Σύμφωνα με την εγκριθείσα διακήρυξη, η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε δεκαπέντε μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της εργολαβικής σύμβασης, εκ των οποίων 12 μήνες αντιστοιχούν στην κατασκευή του έργου και τρεις μήνες στη δοκιμαστική λειτουργία του.

Προσωρινοί ανάδοχοι έργων

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής εγκρίθηκαν τα πρακτικά και αναδείχθηκαν οι προσωρινοί ανάδοχοι των παρακάτω έργων:
 • «Βελτίωση πρόσβασης στη Μονή Σέλτσου – Β΄ φάση» Π.Ε. Άρτας, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ. Ανάδοχος: ΤΕΚΑΤ Ο.Ε.
 • «Κατασκευή κόμβου Λουτρότοπου Π.Ε. Άρτας», προϋπολογισμού 280.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ι. Καλλιας & ΣΙΑ Ε.Ε.
 • «Άμεσες επεμβάσεις στατικής ενίσχυσης του δημοτικού σχολείου Κράψης», προϋπολογισμού 61.600 ευρώ. Ανάδοχος: Εντι Ι. Ράφτης
 • Αντιπλημμυρικά έργα στην Τ.Κ. Λούτσας Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 37.200,00 ευρώ. Ανάδοχος: Άγγελος Τσιμπίκης
 • Βελτίωση βατότητας αγροτικού δρόμου παραπλεύρως τάφρου στην περιοχή Περάνθης, προϋπολογισμού 15.000 ευρώ. Ανάδοχος Παναγιώτης Στεφάνου.
 • «Συλλογή στοιχείων περιοχής Αμαράντου Κόνιτσας για αποκατάσταση για αποκατάσταση σχετικά με τις κατολισθήσεις της περιοχής», προϋπολογισμού 50.703,67 ευρώ. Ανάδοχος: Κοτσώνης Κων/νος – Γαρίδης Δημήτριος.

Ανάδειξη οριστικών αναδόχων

Με άλλες αποφάσεις της η Οικονομική Επιτροπή προέβη στην ανάδειξη οριστικών αναδόχων για τα παρακάτω έργα, τα οποία αναμένεται να ξεκινήσουν σε σύντομο χρονικό διάστημα καθώς απομένει η υπογραφή των συμβάσεων.
 • «Συντήρηση – σήμανση – αποκατάσταση ζημιών – βελτίωση επικίνδυνων θέσεων Ε.Ο. 19, οδού Αβάσσου – Άνω Ράχης – Δεσποτικών, 8ης Επαρχ. Οδού, 10ης Επαρχ. Οδού καθώς και τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης, στηθαίων ασφάλειας και διαγραμμίσεις επικίνδυνων θέσεων του οδικού δικτύου Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 344.000 ευρώ. Ανάδοχος: Ηλίας Κατσιμπόκης
 • «Κατασκευή πεζοδρομίων και επέκταση ηλεκτροφωτισμού της 2ης επαρχιακής οδού ΠΕ Πρέβεζας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ. Ανάδοχος: Γεώργιος Μυριούνης.
 • «Αποκατάσταση γέφυρας ποταμού Καλαμά πεδιάδας Καλπακίου του Δ. Πωγωνίου» Π.Ε. Ιωαννίνων, προϋπολογισμού 20.000 ευρώ. Ανάδοχος: Κωνσταντίνος Κούγκουλης
 • Αποκατάσταση βατότητας τμήματος επαρχιακής οδού που εξυπηρετεί ΑΜΕΑ στο Δήμο Κ. Τζουμέρκων (θέση Φλουδέικα)», προϋπολογισμού 49.600 ευρώ. Ανάδοχος: Μάμαλης Σωτήριος
 • Επίσης από την Ο.Ε. αναδείχθηκε ο οριστικός ανάδοχος (Γ. Νανάκης) και για το έργο «Συντήρηση – αποκατάσταση κωδωνοστασίου Ι.Ν. Αγίου Μηνά Δικόρφου», προϋπολογισμού 15.000 ευρώ.

Δημοπρατήσεις νέων έργων

Από την Οικονομική Επιτροπή εγκρίθηκε επίσης η δημοπράτηση των έργων:
 • «Αποκατάσταση και άρση επικινδυνότητας δημοτικού σχολείου Καρβουναρίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ
 • «Αποκατάσταση οδού προς Καταρράκτη Άρτας και διευθέτηση υδάτων», προϋπολογισμού 124.000 ευρώ
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς κτηνοτροφικές μονάδες στην περιοχή Λούρου», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ.
 • «Αποκατάσταση βατότητας οδού προς Δριμίτσα μετά από πλημμύρες και σύνδεσή της με την Ε.Ο. Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας», προϋπολογισμού 74.000 ευρώ
 • «Εργασίες επισκευής στο τηλεφωνικό κέντρο και σε βοηθητικούς χώρους του ΕΚΑΒ Ιωαννίνων», προϋπολογισμού 22.630 ευρώ.

Με άλλη απόφαση της Ο.Ε. θα υλοποιηθεί το έργο: «Τοποθέτηση πλέγματος και αγκυρίων για την προστασία της επαρχιακής οδού από αποκόλληση βράχων στη θέση Ρωσίδες Μονολιθίου», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ.

Συντήρηση αντλιοστασίων

Με άλλες αποφάσεις η Ο.Ε. ενέκρινε τη διάθεση πιστώσεων για επισκευές των δικτύων άρδευσης/αντλιοστασίων Αμμουδιάς ΤΟΕΒ Αχέροντας, Στρογγυλής ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου και για υδραυλικά εξαρτήματα, υποστήριξης της λειτουργίας κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε Λίθινο- Μελίσσι Δήμου Ζίτσας.

Καταπολέμηση δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας και κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας

Η Ο.Ε. ενέκρινε στη σημερινή της συνεδρίαση τη διενέργεια διαγωνισμών για την ανάδειξη εργολάβων δακοκτονίας, στο πλαίσιο εφαρμογής του Προγράμματος Συλλογικής Καταπολέμησης του Δάκου στην Π.Ε. Θεσπρωτίας. Δαπάνη 83.773,62 € αφορά τον από εδάφους ψεκασμό ελαιοδέντρων και 18.217,58 € για την παγιδοθεσία των προστατευόμενων ελαιοδέντρων.

Επίσης το ποσό των 30.000 ευρώ διατίθεται με απόφαση της Ο.Ε. για το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών στην Π.Ε. Άρτας.

Read More »
Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου Οι αποφάσεις της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Αυξημένες προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τέσσερις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Με τη συμμετοχή σε τέσσερις μεγάλες διεθνείς τουριστικές εκθέσεις «έκλεισε» ο Φεβρουάριος για την Περιφέρεια Ηπείρου. Πρόκειται για αγορές- «στόχους» που εντάσσονται στο πλαίσιοτου Στρατηγικού της Σχεδιασμού Τουριστικής Ανάπτυξης που υλοποιείται με θετικά αποτελέσματα για την τοπική μας οικονομία.

Η πρώτη χρονικά έκθεση έγινε στο Μιλάνο της Ιταλίας (ΒΙΤ). Στη συγκεκριμένη έκθεση η Περιφέρεια συμμετείχε μετά από ένα «διάλλειμα» ετών, έχοντας στόχο την αναθέρμανση του ενδιαφέροντος των Ιταλών για τουρισμό στην Ήπειρο, το οποίο ήταν και συνεχίζει να είναι έντονο κυρίως για καλοκαιρινές διακοπές. Στην αποστολή της Περιφέρειας συμμετείχαν κατά κύριο λόγο επιχειρηματίες από παράκτιες περιοχές καθώς και το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας.

Η δεύτερη έκθεση στην οποία συμμετείχε η Περιφέρεια ήταν του Τελ Αβίβ. Η αγορά του Ισραήλ είναι προνομιακή για την Ήπειρο, καθώς μετά την πρώτη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συγκεκριμένη έκθεση το 2011 μέχρι και σήμερα παρατηρείται συνεχής αύξηση επισκεπτών.

Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώνεται και από το μεγάλο ενδιαφέρον επιχειρηματιών από την Ήπειρο που έδωσαν το «παρών» στην Έκθεση, καθώς ήταν η μεγαλύτερη αποστολή που έχει γίνει έως τώρα με συμμετοχή 40 επαγγελματιών. Για την «εξαιρετική προσπάθεια» που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου στην προώθηση του τουρισμού, αναφέρθηκε σε δηλώσεις της η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά επισκεπτόμενη το περίπτερο της. «Σύμμαχος» στην προώθηση της Ηπείρου, ήταν και ο Έλληνας προπονητής μπάσκετ της Μακάμπι Τελ Αβίβ Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος μετά από πρόσκληση της επικεφαλής της Αποστολής, Δ/τριας Τουρισμού της Περιφέρειας Ιουλίας Μαρκούλα, επισκέφθηκε το περίπτερο της Ηπείρου και προέβη σε δηλώσεις στα Ισραηλινά ΜΜΕ προτρέποντας τους Ισραηλινούς να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τα αξιοθέατα της Ηπείρου.

Η αγορά της Σερβίας, είναι επίσης μια από τις αναδυόμενες για την Ήπειρο τουριστική αγορά, καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται από Σέρβους τουρίστες έχει ουσιαστικά την αφετηρία του στην ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων και ειδικότερα της Εγνατίας Οδού. Η Περιφέρεια άρχισε τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση του Βελιγραδίου IFT 21 από το 2014 και όπως διαπιστώθηκε και με τη φετινή της συμμετοχή, υπάρχει αυξανόμενο ενδιαφέρον για διακοπές στην Ήπειρο κυρίως τους θερινούς μήνες.

Η τελευταία χρονικά συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου ήταν στη διεθνή έκθεση εναλλακτικού τουρισμού που έγινε στο Μόναχο της Γερμανίας.Στην έκθεση που θεωρείται μια από τις πιο ενημερωμένες και μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις εναλλακτικού τουρισμού της Ευρώπης, προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα της Ηπείρου ως ένας ιδανικός τόπος για εναλλακτικό τουρισμό, είτε σε παραθαλάσσιες, είτε σε ορεινές περιοχές, σε συνδυασμό με τις νέες δράσεις που προωθεί η Περιφέρεια και τις οποίες παρουσίασε στο κοινό το στέλεχος της Διεύθυνσης Τουρισμού Ηλίας Γκαρτζονίκας. Οι επιχειρηματίες που ανταποκρίθηκαν στη δημόσια πρόσκληση της Περιφέρειας και συμμετείχαν στην αποστολή είχαν τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν συναντήσεις (b2b) με βαυαρικές εταιρείες που έχουν ως προορισμό την Ήπειρο και την Ελλάδα. «Γεύση» από Ήπειρο χάρισε στους επισκέπτες της ΄Εκθεσης η Ηπειρωτική Κοινότητα Μονάχου, τόσο με παραδοσιακούς χορούς όσο και με εδέσματα- κεράσματα.

Το πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Ηπείρου για τον τρέχοντα μήνα περιλαμβάνει συμμετοχή οργανωμένων αποστολών στις Εκθέσεις:
Έκθεση Ι.Τ.Β. στο Βερολίνο το διάστημα 6-10/3/2018 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η μεγαλύτερη έκθεση της Γερμανίας, από την οποία η περιοχή δέχεται πολλούς επισκέπτες.
Έκθεση Μ.Ι.Τ.Τ. στη Μόσχα το διάστημα 12-14/3/2019 σε περίπτερο του Ε.Ο.Τ. Η συμμετοχή μας αποβλέπει στο διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον του ρωσικού κοινού, ιδιαιτέρως για το θρησκευτικό τουρισμό.

Read More »
Αυξημένες προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τέσσερις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις Αυξημένες προσδοκίες για τον τουρισμό της Ηπείρου από τη συμμετοχή της Περιφέρειας σε τέσσερις μεγάλες Διεθνείς Εκθέσεις Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Σήμερα η 12η Γιορτή Τηγανίτας στο Γραικοχώρι

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Αναβιώνουμε για 12η Χρονιά το έθιμο της Τηγανίτας .

Η περιοχή μας, Ευλογημένη από τον Θεό μας παράγει το καλύτερο λάδι της Ελλάδος .

Τότε τα πολύ παλιά χρόνια που στα λιοτρίβια πήγαιναν τις ελιές να τις βγάλουν λάδι, τις έριχναν στο αλώνι. (Μέσα στο αλώνι υπήρχαν δύο πελώριες πέτρινες ρόδες, συνδεμένες με ένα χονδρό ξύλινο άξονα. Για να γίνει το λιώσιμο, τούτες τις πέτρες τις έφερναν γύρω ένα άλογο.)

Οι γυναίκες με το πρώτο λάδι που έβγαζαν από τα λιοτρίβια, άναβαν το καντήλι του σπιτιού και έφτιαχναν τις τηγανίτες.

Προσευχή στο θεό για τον άρτο της ημέρας αλλά και να είναι συχωρεμένοι για τα ανομήματα της ζωής .

Με αλεύρι και νερό, έδεναν τον χυλό, τον τηγάνιζαν στο φρέσκο πρώτο λάδι, μεγαλώνοντας έτσι γενιές και γενιές.
Η τελετή και το έθιμο αυτό, της τηγανίτας των απλών και αγνών υλικών του Γραικοχωρίου ήταν χαρά για την σοδειά της χρονιάς .

Τηγανίτες έφτιαχναν και τη μέρα που μαζεύονταν όλες οι ελιές, για να φάνε όλοι όσοι έπαιρναν μέρος στη συγκομιδή τους. Τηγανίτες γεύονταν, κι αυτοί που εργάζονταν στο λιοτρίβι.

Οι πρώτες και οι πιο αφράτες τηγανίτες με το μέλι, τη ζάχαρη ή το τυρί, ήταν για τα παιδιά. 
Μην ξεχνάμε ότι τα παιδιά εκείνης της εποχής, δεν είχαν τις σημερινές λιχουδιές, είχαν στερηθεί τα πάντα και όταν έβλεπαν να ετοιμάζονται τηγανίτες τους έπεφταν τα σάλια…
Γιορτάζουμε το έθιμο και σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε
Χοροί από τα χορευτικά του συλλόγου και Γαϊτανάκι, Παραδοσιακά Αποκριάτικα Παιχνίδια
Ζωγραφική Προσώπου και με πολλά καρναβαλικά ευτράπελα ....
Read More »
Σήμερα η 12η Γιορτή Τηγανίτας στο Γραικοχώρι Σήμερα η 12η Γιορτή Τηγανίτας στο Γραικοχώρι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Μικρές απόκριες στην Πέρδικα

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
Μικρές απόκριες στην Πέρδικα Μικρές απόκριες στην Πέρδικα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Αποκριάτικη γιορτή από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ασπροκκλησίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Συναυλίες με μουσική από ταινίες της Disney

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Συναυλίες με μουσική από ταινίες της Disney Πρότυπο Ωδείο Ηγουμενίτσας: Συναυλίες με μουσική από ταινίες της Disney Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

"Ημέρα Γυναίκας" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαγιάδας

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
"Ημέρα Γυναίκας" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαγιάδας "Ημέρα Γυναίκας" από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σαγιάδας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Ελαταριά

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας την Κυριακή 3 Μαρτίου θα εξορμήσει στην Ελαταριά (Λαμπανίτσα) Θεσπρωτίας.

Πορεία:

Βερενίκη - Ελαταριά (Λαμπανίτσα) - Αγ. Μαύρα (Σέλιανη)
ΒΔ 2
Ώρες πορείας: 6
Αρχηγός: Μπάλλος Παναγιώτης

Αναχώρηση 7:30π.μ. από το Πάνθεον.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά μποτάκια, φαρμακείο {με αλουμινοκουβέρτα εκτάκτου ανάγκης}, αδιάβροχο/αντιανεμικό, μπατόν, νερό 2λιτ, κολατσιό και ρουχισμός κατάλληλος για την εποχή. {Δεύτερη αλλαξιά ρούχων στο λεωφορείο}

Δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του συλλόγου στην παλιά μαθητική εστία, 2ος όροφ. αριστερή πτέρυγα, Τετάρτη 27/2 & Πέμπτη 28/2 ώρες 19.00-21.00

*Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΜΕ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ

*ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΔΕΝ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ.
Read More »
Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Ελαταριά Ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Ηγουμενίτσας στην Ελαταριά Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Σήμερα ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
Σήμερα ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας Σήμερα ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Παιδικό Αποκριάτικο ΠΑΡΤΙ από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΙ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ!!! 
ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΟΜΟΡΦΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΟΡΟ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΠΟΛΛΑ ΔΩΡΑ!!!!
ΕΙΣΟΔΟΣ 2,00 ΕΥΡΩ (περιλαμβανει χυμο ή αναψυκτικο)
Κυριακή στις 4:30 μ.μ. – 7:30 μ.μ. στο Sideradiko Cafebar

Read More »
Παιδικό Αποκριάτικο ΠΑΡΤΙ από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών Παιδικό Αποκριάτικο ΠΑΡΤΙ από τον Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας.

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019

Read More »
Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας. Εθελοντική αιμοδοσία από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νέας Σελεύκειας. Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του αναφορικά με την κατοχύρωση των δικαιωμάτων των εργαζομένων στους συγκεκριμένους Οργανισμούς Λιμένων και την εξασφάλιση της βιωσιμότητας και του δημόσιου χαρακτήρα τους, δήλωσε: «Η πολιτική απόφαση της κυβέρνησης για την αξιοποίηση των 10 περιφερειακών λιμένων (Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Ηρακλείου, Βόλου, Ραφήνας, Λαυρίου και Ελευσίνας) που το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών τους ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ, είναι να μην ιδιωτικοποιηθούν αλλά να παραμείνουν υπό Δημόσιο έλεγχο.
 
Σύμφωνα με διατάξεις του νόμου, διατηρούνται σε ισχύ, και μετά τη σύναψη των Συμβάσεων Υπο-παραχώρησης, οι Κανονισμοί Προσωπικού και οι Κανονισμοί Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας των Οργανισμών Λιμένων. Μετά τη σύναψη των συμβάσεων υποπαραχώρησης, οι εργασιακές σχέσεις των απασχολουμένων στους Οργανισμούς Λιμένων ΑΕ, εξακολουθούν να διέπονται από τις διατάξεις του νόμου περί Ελεύθερων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων. Παράλληλα οι αμοιβές τους καθορίζονται από τις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που συνάπτουν οι Οργανισμοί Λιμένος με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο νόμο.
 
Σε ό,τι αφορά στην εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Οργανισμών Λιμένος, προβλέπεται η δυνατότητα σύναψης συμβάσεων έργου μεταξύ των Οργανισμών και των επενδυτών, στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα αντί των υπεργολάβων, να επιλέξουν τον οικείο Οργανισμό Λιμένος, για την παροχή των λιμενικών υπηρεσιών τις οποίες έχουν αναλάβει.
 
Στην περίπτωση της σύναψης αυτών των συμβάσεων, εξασφαλίζεται:
α) για το προσωπικό των Οργανισμών Λιμένος εργασιακό αντικείμενο
β) για τους Οργανισμούς Λιμένος Α.Ε. επιπλέον έσοδα για την κάλυψη των λειτουργικών τους εξόδων και τη συντήρηση των υποδομών του λιμανιού που δεν έχουν υπο-παραχωρηθεί, με σκοπό την εξασφάλιση της βιωσιμότητας των Οργανισμών προς όφελος του Δημοσίου.
 
Για την εξασφάλιση επίσης της βιωσιμότητας των Οργανισμών προβλέπεται ρητά η επιβολή στον επενδυτή ετήσιου αντισταθμιστικού τέλους υπέρ του οικείου Οργανισμού Λιμένος. Το τέλος εκφράζεται ως ποσοστό επί των ετήσιων ακαθάριστων εσόδων του επενδυτή, με μέγιστο ύψος πέντε τοις εκατό (5%) και δυνατότητα υπέρβασης του, αν με αντικειμενικό τρόπο τεκμηριώνεται ότι, σε αντίθετη περίπτωση, διακυβεύεται η βιωσιμότητα του οικείου Οργανισμού Λιμένος».
Read More »
Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων Δήλωση του Υπουργού Ναυτιλίας για την αξιοποίηση των περιφερειακών λιμένων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Γεύσεις Ηπείρου στην έκθεση HO.RE.CA

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


H Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδος και η Forum s.a. διοργάνωσαν και φέτος το 13ο Διεθνές Φόρουμ Γαστρονομίας, που έγινε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO, στη διεθνή έκθεση HO.RE.CA 2019.

Το Chef΄s Club Ηπείρου αποδέχτηκε την πρόσκληση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος και συμμετείχε σε αυτήν, παρουσιάζοντας και μαγειρεύοντας για 45 λεπτά συνταγές της Ηπείρου.

Το Chef΄s Club Ηπείρου με την βοήθεια της Περιφέρειας Ηπείρου, της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων, του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ, τοπικών επιχειρήσεων και του Χορευτικού Ομίλου Ιωαννίνων ( Χ.Ο.Ι ) , είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει ηπειρωτικές γεύσεις, που ταξίδεψαν γευστικά εκατοντάδες Έλληνες και ξένους επισκέπτες της έκθεσης.

Επίσης, έγινε παρουσίαση τοπικών μας προϊόντων και προβλήθηκε βίντεο για τον γαστρονομικό πλούτο της περιοχής μας.

Οι γεύσεις της Ηπείρου ενθουσίασαν όλους όσους είχαν την ευκαιρία να την παρακολουθήσουν, ενώ σημαντικά ήταν και τα οφέλη για τον τόπο μας, καθώς δόθηκε η ευκαιρία να παρουσιαστούν ιδέες και προτάσεις, για την ευρύτερη ανάπτυξη του τουριστικού και γαστρονομικού μας προϊόντος.
Read More »
Γεύσεις Ηπείρου στην έκθεση HO.RE.CA Γεύσεις Ηπείρου στην έκθεση HO.RE.CA Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Αποκριάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Α' Δημοτικό

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019


Σας περιμένουμε, την Κυριακή, 3 Μαρτίου 2019 και ώρα 11:30' π.μ., στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, σε ένα αποκριάτικο εργαστήρι ζωγραφικής δημιουργίας και έκφρασης!
Read More »
Ηγουμενίτσα: Αποκριάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Α' Δημοτικό Ηγουμενίτσα: Αποκριάτικο καλλιτεχνικό εργαστήρι στο Α' Δημοτικό Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Π. Κουρουμπλής από Παραμυθιά: Η Νέα Δημοκρατία φανερώνει το απεχθές βλέμμα του νεοφιλελευθερισμού. (+BINTEO)

Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019Την πεποίθηση του πως η Κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία και οι βουλευτικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν τον Οκτώβριο, ανέφερε σε δηλώσεις στην paramythia-online.gr, o βουλευτής Β’ Αθηνών, υποψήφιος Ευρωβουλευτής στις προσεχείς Ευρωεκλογές και πρ. Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής βρέθηκε στην Παραμυθιά το απόγευμα της Πέμπτης στα πλαίσια περιοδείας που πραγματοποιεί στην Ήπειρο και είχε συνάντηση με μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με τα οποία συζήτησε τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

«Βρισκόμαστε μπροστά από 4 κρίσιμες και διαφορετικές πολιτικές αναμετρήσεις, στην αυτοδιοίκηση 1ου και 2ου βαθμού τις ευρωεκλογές και τις βουλευτικές εκλογές, με τις ευρωεκλογές να αποκτούν ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό καθώς και ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία, θεωρούν πως θα είναι το πρόκριμα για τις βουλευτικές εκλογές» ανέφερε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος σημείωσε πως όλοι θα πρέπει να εργαστούν για μια Ευρώπη αλληλεγγύης, που θα μπορεί να υποστηρίξει το κοινωνικό κράτος.

Αναφερόμενος στην Νέα Δημοκρατία, σημείωσε πως το πρόγραμμα της κοινωνικής ασφάλισης που παρουσίασε το κόμμα της Συγγρού, φανερώνει το απεχθές βλέμμα του νεοφιλελευθερισμού.

«Υποστηρίζουν συστήματα που αφορούν εκείνους που αντέχουν, που έχουν και κατέχουν. Συστήματα που θα αφήσουν εκατομμύρια ανθρώπους να σηκώσουν το κοινωνικό βάρος στις δικές τους πλάτες» τόνισε χαρακτηριστικά για το πρόγραμμα της κοινωνικής ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, ο πρ. Υπουργός, ο οποίος προέβλεψε πως ο λαός καταλαβαίνει την διαφορά και θα εξασφαλίσει στον Αλέξη Τσίπρα άλλη μια τετραετία.

«Η Κυβέρνηση εξασφάλισε πολιτική σταθερότητα, αναβάθμισε την διεθνή παρουσία της Ελλάδας και προσπάθησε να στρέψει το βλέμμα της σε όσους επλήγησαν από την κρίση» σημείωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος ζήτησε την ενεργοποίηση του κόσμου στις προσεχείς εκλογές έτσι ώστε και να ανατάξει την λογική της αποχής καθώς η αποχή θα εξυπηρετήσει μόνο την Νέα Δημοκρατία και τον κοινωνικό όλεθρο που θα φέρει.

Ο πρ. Υπουργός θα βρεθεί το βράδυ της Πέμπτης στην Ηγουμενίτσα για επίσκεψη στον ΟΛΗΓ, ενώ θα ακολουθήσει περιοδεία στα Γιάννενα και πιο συγκεκριμένα σε Επιμελητήριο, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, πανεπιστήμιο, ΕΚΑΒ, ΕΛΕΠΑΠ και δημαρχείο. Η περιοδεία του Παναγιώτη Κουρουμπλή στην Ήπειρο θα ολοκληρωθεί το Σάββατο με την επίσκεψη του στην Άρτα.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί, τι δήλωσε ο πρ. Υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής από την Παραμυθιά:
 
Read More »
Π. Κουρουμπλής από Παραμυθιά: Η Νέα Δημοκρατία φανερώνει το απεχθές βλέμμα του νεοφιλελευθερισμού. (+BINTEO) Π. Κουρουμπλής από Παραμυθιά: Η Νέα Δημοκρατία φανερώνει το απεχθές βλέμμα του νεοφιλελευθερισμού. (+BINTEO) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Μαρτίου 02, 2019 Rating: 5

Σελίδες