Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Συνελήφθη, χθες (13-11-2016) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 23χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή.

Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 23χρονο και τον συνέλαβαν, διότι νωρίτερα την ίδια ημέρα στην Ηγουμενίτσα, είχε αφαιρέσει χρηματικό ποσό από ανασφάλιστο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.


Read More »
Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή Συνελήφθη 23χρονος ημεδαπός στην Ηγουμενίτσα, για κλοπή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016


Παρακαλούμε να προσέλθετε σε τακτική συνεδρίαση, που θα διεξαχθεί στο Δημαρχιακό Κατάστημα Παραμυθιάς, στις 16 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Τετάρτη και ώρα 8.30΄, για συζήτηση και λήψη απόφασης, στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1.Kατάρτιση σχεδίου αναμόρφωσης του προϋπ/σμού οικ. έτους 2016.

2.Έγκριση τεχνικών προδιαγραφών και κατάρτιση όρων ανοικτού διαγωνισμού προμήθειας υγρών καυσίμων.

3.Απευθείας ανάθεση του έργου: « ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΑΝΩ ΓΛΥΚΗ».

4.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Δ.Ε. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ».

5.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΤΣΙΜΕΝΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ Τ.Κ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ».

6.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΔΕΞΑΜΕΝΩΝ Τ.Κ ΑΥΛΟΤΟΠΟΥ».

7.Απευθείας ανάθεση του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ Τ.Κ ΠΕΤΟΥΣΙΟΥ».

8.Διάθεση πίστωσης για : «Πολιτική προστασία Δ.Ε Παραμυθιάς».

9.Διάθεση πίστωσης για : «Αγροτική Οδοποιϊα Δ.Ε Αχέροντα».

10.Διάθεση πίστωσης για : «Συντήρηση αγροτικών δρόμων Δ.Ε Σουλίου».

11.Διάθεση πίστωσης για : «Καθαρισμός ρεμμάτων».

12.Διάθεση πίστωσης για : «Αποκαταστάσεις βλαβών δικτύου ύδρευσης».

13.Διάθεση πίστωσης για : «Εργασίες επισκευής αντλητικών συγκροτημάτων υδραγωγείων».

14.Διάθεση πίστωσης για : «Επισκευή κάδων απορριμμάτων».

15.Διάθεση πίστωσης για : « Επιθεώρηση και πιστοποίηση παιδικών χαρών ».

16.Διάθεση πίστωσης για : «Αμοιβές ορκωτών λογιστών για έλεγχο αποτελεσμάτων χρήσης 2016 Δήμου Σουλίου».

17.Διάθεση πίστωσης για : «Ταχυδρομικά τέλη».

18. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια υλικών ύδρευσης, άρδευσης κλπ Δ.Ε Παραμυθιάς».

19.Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια εξοπλισμού (εργαλεία)».

20. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια αντλιών Δ.Ε Παραμυθιάς».

21. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια διαφόρων ειδών για την περίθαλψη αδέσποτων ζώων».

22. Διάθεση πίστωσης για : «Προμήθεια υλικών επισκευής ασύρματου δικτύου».

23. Ορισμός δικηγόρου για νομική εκπροσώπηση.

24. Ανάθεση υπηρεσίας σε δικαστική επιμελήτρια.

25. Διάθεση πιστώσεων.


Read More »
Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Συνεδριάζει τη Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Το Φιλιάτι βράβευσε τον γιατρό Μηνά Πασχόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Στις 12 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Σάββατο και ώρα 19:00 μ. μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος Φιλιατών σε συνεργασία με την Ιατρική σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων διοργάνωσε ενημερωτική εκδήλωση για θέματα υγείας. 
Συγκεκριμένα στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

· ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ: με ομιλητή τον Αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Ναβρόζογλου Ιορδάνη.

· ΥΠΕΡΠΛΑΣΙΑ – ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΠΡΟΣΤΑΤΗ: με ομιλητή τον Αναπληρωτή Καθηγητή Ουρολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Μπαλτογιάννη Δημήτριο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Γεώργιος Καψάλης, ο Βουλευτής Θεσπρωτίας της Ν.Δ. κ. Βασίλης Γιόγιακας, οι Δήμαρχοι Ηγουμενίτσας & Σουλίου κ. Ι. Λώλος και η κ. Σ. Μπραϊμη , ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Φιλιατών κ. Δερδεμέζης, το μέλος του Συμβουλίου του Ιδρύματος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων κ. Χαράλαμπο Κωνσταντίνου , πολλά μέλη του Ιατρικού – Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσπρωτίας και αρκετοί Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι. 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν και πολλοί συμπολίτες μας για να επιβραβεύσουν μαζί με τον Δήμαρχο Φιλιατών τον συμπατριώτη μας Καθηγητή Ιατρικής και Πρόεδρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κ. Μηνά Πασχόπουλο που ήταν και το τιμώμενο πρόσωπο της εκδήλωσης. 
Έναν αληθινό Φιλιατιώτη που με το ήθος του, την εργατικότητα του, την υψηλή επιστημονική του κατάρτιση, την εκπαιδευτική του δεινότητα και την αξιοσύνη του κατέκτησε σταδιακά όλους τους τίτλους σπουδών και τις απαιτούμενες διακρίσεις για να ανέλθει στο αξίωμα του Καθηγητή Ιατρικής. 
Το ενδιαφέρον του για τα κοινά, την εκπαιδευτική ανέλιξη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στο εκπαιδευτικό στερέωμα, ο ανθρωπισμός του καθώς και η συνολική του διαδρομή, εκτιμήθηκαν δεόντως από τους συναδέλφους του που τον εξέλεξαν, με σχεδόν καθολική αποδοχή για δεύτερη φορά στο αξίωμα του Προέδρου της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. 
Όλα αυτά σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν έπαυσε ποτέ να επισκέπτεται, να τιμά και να προβάλλει τον τόπο του οδήγησαν το Δήμο Φιλιατών στην απόφαση να τον τιμήσει ονομαστικά στην αναμνηστική πλακέτα που του παρεδόθη προσωπικά από τον Δήμαρχο Φιλιατών κ. Σπύρο Παππά.


Read More »
Το Φιλιάτι βράβευσε τον γιατρό Μηνά Πασχόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ) Το Φιλιάτι βράβευσε τον γιατρό Μηνά Πασχόπουλο (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Θεσπρωτία: Διενέργεια και κοινοποίηση ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλεύσεων αιγοπροβάτω

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Σύμφωνα με τον  υπ.’αριθμ. 21/2004 Κανονισμό (ΕΚ) όλοι οι κάτοχοι αιγοπροβάτων υποχρεούνται να διενεργούν απογραφή του ζωικού τους κεφαλαίου κατά το διάστημα των μηνών Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου κάθε έτους και στην συνέχεια να κοινοποιούν την απογραφή εντός 30 ημερών από την διενέργειά της στο Τμήμα Κτηνιατρικής, η οποία δεν ξεπερνά την 15η Δεκεμβρίου.

Η κοινοποίηση της απογραφής του ζωικού κεφαλαίου της κάθε εκμετάλευσης αιγοπροβάτων είναι δυνατό να διενεργηθεί 
α) είτε με την προσέλευση του κάθε κατόχου στο Τμήμα Κτηνιατρικής Θεσπρωτίας, και στα αγροτικά κτηνιατρεία Φιλιατών και Παραμυθιάς όπως συνέβαινε έως σήμερα, 
β) είτε με την χρήση των ψηφιακών υπηρεσιών, από τον κάτοχο των ζώων, μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://e-services.minagric.gr, όπου και είναι αναρτημένες λεπτομερείς οδηγίες.

Παρακαλούμε να ενημερωθούν με την παρούσα, άμεσα όλοι οι κάτοχοι των εκμεταλεύσεων αιγοπροβάτων της ΠΕ Θεσπρωτίας. 


 
Read More »
Θεσπρωτία: Διενέργεια και κοινοποίηση ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλεύσεων αιγοπροβάτω Θεσπρωτία: Διενέργεια και κοινοποίηση ετήσιας απογραφής ζωικού κεφαλαίου εκμεταλεύσεων αιγοπροβάτω Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Τούμπαρε ΙΧ στην Εγνατία - Σώος κι αβλαβής ο οδηγός (+ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Τυχερός στην ατυχία του ήταν ο οδηγός ενός ΙΧ αυτοκινήτου, καθώς τούμπαρε στην Εγνατία οδό, αλλά κατάφερε να βγει σώος κι αβλαβής...

Το τροχαίο έγινε το βράδυ της Κυριακής, κοντά στο Δροσοχώρι.

Ο οδηγός κινούνταν με κατεύθυνση από Μέτσοβο προς Ιωάννινα. Για λόγους που διερευνώνται από την τροχαία, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, με αποτέλεσμα να εκτραπεί και να ανατραπεί στο οδόστρωμα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Τροχαίας, της Πυροσβεστικής καθώς και το ΕΚΑΒ. 
Η Πυροσβεστική δεν χρειάστηκε να επέμβει καθώς ο οδηγός εξήλθε μόνος του από το όχημα, χωρίς να έχει τραύματα.

Η τροχαία προχώρησε σε ρύθμιση της κυκλοφορίας ωσότου απομακρυνθεί το όχημα από το οδόστρωμα του αυτοκινητόδρομου.


 
Read More »
Τούμπαρε ΙΧ στην Εγνατία - Σώος κι αβλαβής ο οδηγός (+ΦΩΤΟ) Τούμπαρε ΙΧ στην Εγνατία - Σώος κι αβλαβής ο οδηγός (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Τρίκαλα: Μύλος των Ξωτικών - Ημερήσια εκδρομή από την Ηγουμενίτσα

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο παραμύθι ξετυλίγεται φέτος για 6 χρονιά στην πόλη των Τρικάλων. Ήταν 9 Δεκεμβρίου του 2011 όταν ο Άη Βασίλης μεταμόρφωσε τον Μύλο Ματσόπουλου, στα Τρίκαλα, στο μεγαλύτερο Χριστουγεννιάτικο θεματικό πάρκο της Ελλάδας, τον « Μύλο των Ξωτικών».

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, κάτι καινούριο συμβαίνει στον Μύλο των Ξωτικών… Μια νέα ιστορία που θα ταξιδέψει μικρούς και μεγάλους σε μια άλλη εποχή!

Πώς είναι άραγε οι πειρατές… Είναι όλοι άγριοι και τρομακτικοί, ή μήπως κάποιοι είναι φιλικοί και ευχάριστοι; Ταξιδεύουν μήνες και είναι πολύ κουρασμένοι, πέρασαν από πολλά λιμάνια, με τρικυμία και πολλές δυσκολίες, παρέα με παπαγάλους και μαϊμούδες, για να προλάβουν να βρίσκονται στα Τρίκαλα.

Τα ξωτικά όμως το έμαθαν, προετοιμάζονται και κρύβουν καλά τον θησαυρό του Άι Βασίλη. Θα καταφέρουν άραγε οι πειρατές να τον βρουν;

Πηδήξτε λοιπόν στο κατάστρωμα και το ταξίδι αρχίζει! Ρεσάλτο στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων!
Πρόγραμμα Εκδρομής

08:30 αναχώρηση από Ηγουμενίτσα για τα Τρίκαλα μέσω Εγνατίας οδού, μέχρι τον κόμβο Παναγιάς, όπου θα πάρουμε το δρόμο Καλαμπάκας –Τρικάλων. 
Στάση για καφέ πριν τα Γιάννενα. 
Άφιξη στην πόλη των Τρικάλων και ελεύθεροι στον παραμυθένιο Μύλο των Ξωτικών για να επισκεφθούμε:
-Το Καράβι των Πειρατών
-Το Εργαστήρι Σοκολάτας
-Το σπίτι του Άη Βασίλη
-Το Εργαστήρι Μαθητευόμενου Πειρατή
-Ο Αλευρόμυλος των Ξωτικών
-Το Ταχυδρομείο των Ξωτικών
- Οι Πειρατές της PLAYMOBIL
-Ζωγραφική Προσώπου

και να κάνουμε τα ψώνια μας στη χριστουγεννιάτικη αγορά. Μπορούμε να απολαύσουμε τον καφέ και το φαγητό μας και να διασκεδάσουμε με τις πολλές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους.

Αναχώρηση από τον Μύλο των Ξωτικών για τον απογευματινό μας καφέ στον πεζόδρομο της πόλης των Τρικάλων κοντά στο Ληθαίο ποταμό.

Αναχώρηση για την πόλη μας με όμορφες εντυπώσεις!

Κόστος ανά άτομο:
 • Ενήλικας - 20 €  
 • Παιδί (έως 10 ετών) - 15 €

Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2016

Περιλαμβάνονται
 • Μεταφορές σύμφωνα με το πρόγραμμα
 • Συνοδό του γραφείου μας,
 • Ασφάλεια αστικής & επαγγελματικής ευθύνης,
 • Φ.Π.Α.
Δεν Περιλαμβάνονται
 • Είσοδοι σε μουσεία,
 • Προσωπικά έξοδα
 • οτιδήποτε δεν αναφέρεται στο πρόγραμμα
Γενικές σημειώσεις
 • 10 € έως 26 Νοεμβρίου 2016
 • Άμεση εξόφληση όλου του ποσού από 27 έως 01 Νοεμβρίου

Κάντε κράτηση ή ζητήστε πληροφορίες εδώ


 
Read More »
Τρίκαλα: Μύλος των Ξωτικών - Ημερήσια εκδρομή από την Ηγουμενίτσα Τρίκαλα: Μύλος των Ξωτικών - Ημερήσια εκδρομή από την Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Τα πήρε όλα και έφυγε. Με 98 μετάλλια επίστρεψε από την Κέρκυρα ο Α.Σ Καράτε.

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

 
Με 98 μετάλλια (46 χρυσά, 26 ασημένια, 26 χάλκινα) επέστρεψε από την Κέρκυρα και το Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων 2016, ο τοπικός σύλλογος Καράτε, αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι είναι ο μεγαλύτερος αθλητικός σύλλογος της Ηπείρου, με ευρωπαϊκά και παγκοσμία πρωταθλήματα στο ενεργητικό του.

Ο Α.Σ Καράτε φιγουράρει πρώτος στην κατάκτηση μεταλλίων Κύπελλο Δυτικής Ελλάδας και Ιόνιων Νήσων, ανάμεσα σε 15 συλλόγους

"Οι αθλητές μας είναι σε πολύ καλό επίπεδο και ευελπιστούμε σε παρόμοιες διακρίσεις και στο επερχόμενο πανελλήνιο πρωτάθλημα" ανέφερε στην paramythia-online.gr o προπονητής του συλλόγου Παναγιώτης Γκορέζης

Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο Κέρκυρας (ΕΑΚΚ) και στους αγώνες έλαβαν μέρος περισοτεροι από 800 αθλητές και αθλήτριες, όλων των ηλικιών, από τη Δυτική Ελλάδα και τα Ιόνια Νησιά. 
Η διοργάνωση ήταν της Επιτροπής Καράτε Δυτ.Ελλάδος & Ιονίων Νήσων υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας ΚαράτεRead More »
Τα πήρε όλα και έφυγε. Με 98 μετάλλια επίστρεψε από την Κέρκυρα ο Α.Σ Καράτε. Τα πήρε όλα και έφυγε. Με 98 μετάλλια επίστρεψε από την Κέρκυρα ο Α.Σ Καράτε. Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Κάρτες ελευθέρας εισόδου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Ανακοινώνεται ότι όποιος Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός επιθυμεί την έκδοση κάρτας ελευθέρας εισόδου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας μπορεί να πάρει από το γραφείο του Συλλόγου μας βεβαίωση και αίτηση για την Αρχαιολογική Υπηρεσία προσκομίζοντας και 2 φωτογραφίες (ταυτότητας ή διαβατηρίου).

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ
ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ Δ.Υ. ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΥΠΡΟΥ 36β ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
Τ.Κ.:46100, Τηλ.:2665027279


 
Read More »
Κάρτες ελευθέρας εισόδου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας Κάρτες ελευθέρας εισόδου στα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους της Ελλάδας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016
Επτά σεισμικές δονήσεις σημειώθηκαν μέσα σε λίγες ώρες, με επίκεντρο το ρήγμα του Καλπακίου.
Οι σεισμολόγοι εκτιμούν ότι πρόκειται για φυσιολογική μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή.
Επίσης, στις 9:41 σήμερα το πρωί, σημειώθηκε και ένας ακόμα σεισμός 2,4 ρίχτερ με επίκεντρο 22 χιλιόμετρα Βόρεια της Ηγουμενίτσας. 


Read More »
Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες Αλλεπάλληλες σεισμικές δονήσεις τις τελευταίες ώρες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς. Μέχρι την Τρίτη οι υποψηφιότητες

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού – Επαγγελματικού Συλλόγου Παραμυθιάς καλεί όλους όσους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο νέο συμβούλιο. Όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα να επικοινωνήσουν με την πρόεδρο του τωρινού συμβουλίου για να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως και την Τρίτη 15/11/2016.

Ο εμπορικός κόσμος πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι μόνο μέσα από τις συλλογικές δράσεις και τον κοινό ενωτικό αγώνα μπορεί να αντισταθεί και ανταπεξέλθει στις συνθήκες της παρατεταμένης κρίσης και των καταστροφικών συνεπειών της για την μικρομεσαία επιχείρηση. Τηλ. Επικοινωνίας 6978778649

Το ΔΣ του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς


 
Read More »
Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς. Μέχρι την Τρίτη οι υποψηφιότητες Εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς. Μέχρι την Τρίτη οι υποψηφιότητες Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Λαογραφικούς θησαυρούς διασώζει σε νέο βιβλίο της, η αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας κα Τούλα Μώκου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Η Τούλα Μώκου, μια απλή γυναίκα, αγρότισσα, με μεγάλη δύναμη πνεύματος, από την Πλακωτή Θεσπρωτίας, έχει στα σπλάγχνα της αθεράπευτη λατρεία για τον τόπο της και για το χωριό της. 
Το έχει αποδείξει με πολλές αξιόλογες και αξιέπαινες πρωτοβουλίες, μεταξύ των οποίων η αναπαράσταση και βιντεοσκόπηση δραστηριοτήτων από την παλαιά ζωή των κατοίκων (αλώνισμα, ζάλωμα, γάμος κ.λπ.), η δημιουργία λαογραφικού μουσείου με χιλιάδες αντικείμενα, όλα προερχόμενα από το χωριό της, η έκδοση βιβλίου για την Πλακωτή κ.λπ. 
Τώρα διασώζει λαογραφικούς θησαυρούς σε νέο βιβλίο της με τίτλο "Στα μονοπάτια της Παράδοσης". 
Τοπικές ιστορίες, με πρωταγωνιστές ανθρώπους αγνούς και γνήσιους, παροιμίες, τοπωνύμια και ένα σωρό άλλες ενδιαφέρουσες θεματικές ενότητες, βγάζουν στο φως άγνωστες πτυχές μιας νοσταλγικής εποχής, που μπορεί να πέρασε, αλλά το άρωμά της δεν έσβησε. 
Ο αέρας του χρόνου δεν σβήνει τις αναμνήσεις της Τούλας Μώκου, δεν ακουμπάει ό,τι αγαπάει, δεν διαγράφει ό,τι έζησε και ό,τι κληρονόμησε. 


 
Read More »
Λαογραφικούς θησαυρούς διασώζει σε νέο βιβλίο της, η αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας κα Τούλα Μώκου Λαογραφικούς θησαυρούς διασώζει σε νέο βιβλίο της, η αγρότισσα από την Πλακωτή Θεσπρωτίας κα Τούλα Μώκου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Πριν 43 χρόνια, τον Νοέμβρη του 1973, ξεσηκώθηκε ο λαός και η νεολαία ενάντια στην στρατιωτική δικτατορία. Η στιγμή αυτή στην ιστορία αποτελεί το κορυφαίο γεγονός στην αντιδικτατορική πάλη και τιμάμε τους χιλιάδες αγωνιστές , τους νεκρούς του Νοέμβρη του 1973 που αγωνίστηκαν ενάντια στην δικτατορία.

Η παρακαταθήκη και αυτών των αγώνων είναι τεράστιας σημασίας και ο ξεσηκωμός του Νοέμβρη διδάσκει το σήμερα αφού παραμένουν η εξουσία του κεφαλαίου και η ενσωμάτωση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, το ΝΑΤΟ, δηλαδή οι παράγοντες εκείνοι που οδήγησαν στην επιβολή της δικτατορίας.

Και είναι γεγονός πως η μετάβαση από την δικτατορία στην « δημοκρατία» δεν έδωσε καμιά λύση στα λαϊκά προβλήματα, δεν έλυσε την φτώχεια , την ανεργία αντίθετα οξύνθηκαν όλα τα προβλήματα με αποκορύφωμα τα τελευταία 8 χρόνια της οικονομικής κρίσης που οι εργαζόμενοι , τα λαϊκά στρώματα έχασαν σημαντικές κατακτήσεις και η ζωή έχει δυσκολέψει .

Σε όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδειχθεί ότι όποιες παραχωρήσεις αποσπούν οι εργαζόμενοι είναι προσωρινές. Ότι όσες κυβερνήσεις επιλέγουν να διαχειριστούν αυτό το σάπιο σύστημα και τους νόμους του, αναπόφευκτα θ' ακολουθήσουν αντιλαϊκές πολιτικές. Αυτό αποδείχτηκε και με την "αριστερή" διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Η επέτειος του Πολυτεχνείου, η πάλη του λαού και της νεολαίας, δίνουν ένα ακόμη ηχηρό μήνυμα ενάντια στο φασισμό και είναι χρέος στη μνήμη όλων όσων έδωσαν τη ζωή τους και αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο να καταδικάσουν και ν' απομονώσουν ακόμα πιο αποφασιστικά τη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που υμνεί τη στρατιωτική δικτατορία και συκοφαντεί την, αντιδικτατορική πάλη του λαού και της νεολαίας.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Όπως τότε έτσι και σήμερα, διαδηλώνουμε ενάντια σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, που αποτελούν παράγοντες αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, εμπλοκής του ελληνικού λαού σε επικίνδυνες περιπέτειες για τα συμφέροντα των καπιταλιστών. Ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που εμπλέκει τη χώρα και το λαό στους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών, που συνεχίζει να ματώνει το λαό για ν' ανακάμψει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου.

Η επικείμενη επίσκεψη Ομπάμα παραμονές της ηρωικής εξέγερσης του Πολυτεχνείου πρέπει να καταδικαστεί αποφασιστικά και να κηρύξουμε ανεπιθύμητο τον Πρόεδρο των ΗΠΑ που η πολιτική τους μακελεύει τους λαούς. Η επίσκεψη στόχο έχει την προώθηση των αμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή, στο πλαίσιο των ενδοϊμπεριαλιστικών ανταγωνισμών, την παραπέρα ενίσχυση των ευρω-ατλαντικών επιθετικών σχεδίων.

Η καλλιέργεια προσδοκιών ότι η επίσκεψη Ομπάμα, η ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και την ΕΕ γίνεται προς όφελος του λαού μας, επιχειρεί να εξαπατήσει την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και να αποκρύψει πόσο ακριβά έχει πληρώσει ο λαός την εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς. Να αποκρύψει ότι και σήμερα καθημερινά αποκαλύπτονται οι τραγικές συνέπειες αυτής της πολιτικής, όπως καταγράφονται, για παράδειγμα, στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και το Κυπριακό.

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες,

Το πολυτεχνείο ζει και μας οδηγεί στους αγώνες του σήμερα. Με θάρρος και αποφασιστικότητα για την διεκδίκηση του δίκιου μας μπορούμε να βάλουμε τη σφραγίδα μας στις εξελίξεις. Διεκδικούμε τα σύγχρονα δικαιώματα μας και δεν κάνουμε πίσω από αυτό.
 • ΠΕΜΠΤΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ 6:30μ.μ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ  ΣΤΟΝ ΟΤΕ  
 • ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΝΟΕΜΒΡΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ Ε.Κ.Θ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ  


 
Read More »
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα η Επιτροπή Παρακολούθησης του «Ελλάδα – Αλβανία»

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016


 
Την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνάντηση της Κοινής Επιτροπής Παρακολούθησης του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας Interreg «Ελλάδα – Αλβανία 2014-2020».

Το πρόγραμμα Ελλάδα – Αλβανία καλύπτει έντεκα (11) παραμεθόριες περιφερειακές ενότητες στην Ελλάδα και τέσσερις (4) αλβανικές περιφέρειες και είναι αξίας άνω των 42 εκατ. ευρώ, ενώ η συνεισφορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανέρχεται σε σχεδόν 36 εκατ. ευρώ και προέρχεται από το Μηχανισμό Προενταξιακής Βοήθειας.
Το πρόγραμμα επικεντρώνεται στις ακόλουθες δύο προτεραιότητες:
•Προώθηση του περιβάλλοντος, των βιώσιμων μεταφορών και των δημόσιων υποδομών·
• Ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.


 
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα η Επιτροπή Παρακολούθησης του «Ελλάδα – Αλβανία» Στην Ηγουμενίτσα η Επιτροπή Παρακολούθησης του «Ελλάδα – Αλβανία» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Τα σκήπτρα της ανεργίας κρατά η Ήπειρος

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016


ΣΟΚ στην αγορά εργασίας από την ανακοίνωση των στοιχείων της «Εργάνης» για τον μήνα Οκτώβριο, σύμφωνα με τα οποία μέσα σ’ ένα μήνα χάθηκαν σχεδόν 83.000 θέσεις, αριθμός ρεκόρ 15ετίας!

Όσο και εάν η Κυβέρνηση επιχειρεί με… αλχημείες να εμφανίσει μια ιδανική εικόνα, η πραγματικότητα δεν αλλάζει. Δυστυχώς, η ανεργία στην Ελλάδα «βούλιαξε» την οικονομία! Οι θέσεις που περιστασιακά δημιουργούνται, είναι πρακτικά αδύνατον να δώσουν ώθηση στον τομέα της απασχόλησης, γιατί κυρίως έχουν ημερομηνία λήξης (γι’ αυτό εξάλλου αυξάνονται μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες). Βέβαια, και από αυτές, η συντριπτική πλειοψηφία τους (σχεδόν τα 2/3) είναι μερικής απασχόλησης! Οι περισσότεροι εργοδότες πλέον στρέφονται στα 4ωρα και σε εργαζόμενους μικρότερης ηλικίας, για να πληρώνουν όσο το δυνατόν λιγότερο. Χαρακτηριστικό είναι ότι τον Οκτώβριο το ποσοστό της μερικής και εκ περιτροπής απασχόλησης, έφτασε στο 61,68%!
Στην Ήπειρο
Η εικόνα στην Ήπειρο συνήθως είναι πάντα λίγο χειρότερη απ’ ότι πανελλαδικά, αφού… σταθερά τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας βγάζουν την περιοχή μας «πρωταθλήτρια» στην ανεργία. Όπως έγραψε και χθες ο «Π.Λ.», τον Οκτώβριο στην Ήπειρο χάθηκαν 822 θέσεις εργασίας. Μάλιστα οι απώλειες ήταν πολύ μεγάλες σε Πρέβεζα (-1.171 θέσεις) και Θεσπρωτία (-482 θέσεις), τις δυο παραλιακές περιοχές, που δεν κατάφεραν να κρατήσουν το καλοκαιρινό τους θετικό ισοζύγιο, που τώρα αυτό παρατηρήθηκε σε Γιάννενα και Άρτα. Αυτό αποδεικνύει ότι με την λήξη της θερινής σεζόν, κόπηκαν… μαχαίρι 1.653 θέσεις από δυο Περιφερειακές Ενότητες, οδηγώντας αυτούς τους ανθρώπους στη λίστα ανέργων του ΟΑΕΔ!
Αποτυχημένη πολιτική
Το αρνητικό λοιπόν κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην αγορά εργασίας, δυστυχώς, δεν αναμένεται ν’ αλλάξει σύντομα. Κι αυτό γιατί σταθερά ακολουθείται μια αποτυχημένη πολιτική στην αντιμετώπιση της ανεργίας. Με ημίμετρα και προγράμματα «ασπιρίνη», που εξαγγέλλονται κατά καιρούς από τον ΟΑΕΔ, τα οποία δεν δίνουν καμία προοπτική ούτε στις επιχειρήσεις, αλλά ούτε και στους εργαζόμενους, θα ανακυκλώνεται αυτή η κατάσταση στην αγορά εργασίας (όταν εκπνέουν οι επιχορηγήσεις του ΟΑΕΔ, θα χάνονται και οι θέσεις εργασίας). Τα περί ανάπτυξης, που κατά καιρούς ακούμε από τους κυβερνώντες, με τέτοιες τακτικές, δεν μπορούν μετουσιωθούν σε πράξεις.
Έμειναν στα λόγια!
Δυστυχώς, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δεν έκανε σχεδόν τίποτα απ’ όσα προεκλογικά διακήρυττε για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Τον Σεπτέμβριο του 2014, λίγους μήνες πριν ν’ αναλάβει την διακυβέρνηση της χώρας, έκανε λόγο για δέσμη πολιτικών και αναπτυξιακών εργαλείων που θα κινητοποιούσε άμεσα, διαπιστώνοντας τότε ότι η μαζική ανεργία τροφοδοτεί τη μαζική φτώχεια και από κοινού συνιστούν τα μεγαλύτερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας! 

Επίσης μιλούσε για δήθεν μέτρα αποκατάστασης του τραπεζικού δανεισμού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, με ειδική μέριμνα για τις μικρομεσαίες, τα οποία θα έδιναν ισχυρή ώθηση στην ενεργό ζήτηση και την παραγωγή και θα συνέβαλαν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, δίνοντας ανάσα και προοπτική στα στρώματα των αυτοαπασχολούμενων και μικρομεσαίων επιχειρηματιών. 

Τι απ’ όλα αυτά έγιναν μέχρι σήμερα; Η απάντηση έρχεται από την πραγματική εικόνα στην αγορά εργασίας, τα λουκέτα που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο και το γεγονός ότι δεν ρισκάρει πλέον κανείς – ακόμη και εάν έχει την δυνατότητα – να επενδύσει στην Ελλάδα, εξαιτίας της αλλοπρόσαλλης οικονομικής πολιτικής, αλλά και του ασταθούς φορολογικού περιβάλλοντος.


 
Read More »
Τα σκήπτρα της ανεργίας κρατά η Ήπειρος Τα σκήπτρα της ανεργίας κρατά η Ήπειρος Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Κοντά στους ΄Ελληνες της Χιμάρας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Με αφορμή την κατεδάφιση σπιτιών και καταστημάτων Ελλήνων αλβανών υπηκόων στη Χιμάρα και τις δηλώσεις του αλβανού πρωθυπουργού ότι «Η Ακρόπολη υπάρχει ακόμη, επειδή σώθηκε από τους Αλβανούς», το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού, που εκπροσωπεί όλους τους εκτός Ελλάδας Ηπειρώτες και επομένως και τους Βορειοηπειρώτες,

- καλεί την αλβανική κυβέρνηση και το δήμαρχο της Χιμάρας να σταματήσουν αμέσως τις μεθόδους αυτές, που συνιστούν στην ουσία προσπάθεια εκδίωξης από τις πατρογονικές τους εστίες των γηγενών κατοίκων της Χιμάρας, και να σεβαστούν τα ανθρώπινα δικαιώματα της ομογένειας στην Αλβανία

- καλεί την ελληνική κυβέρνηση να καταγγείλει στους διεθνείς οργανισμούς και στην Ευρωπαϊκή Ένωση την απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά της Αλβανίας και

- καταδικάζει τις δηλώσεις του πρωθυπουργού των Τιράνων, οι οποίες παραποιούν εν ψυχρώ την ιστορία και υποδαυλίζουν το πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας με την πατρίδα μας.

Γραφείο Τύπου και επικοινωνίας
Παγκοσμίου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού (ΠΣΗΕ)


Read More »
Κοντά στους ΄Ελληνες της Χιμάρας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού Κοντά στους ΄Ελληνες της Χιμάρας το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών Εξωτερικού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Ευχαριστήρια Επιστολή του Ηλία Αλεξίου

Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εκπαιδευτικοί,

με την παρούσα επιστολή μου αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω στην εκπαιδευτική κοινότητα τις θερμές ευχαριστίες τόσο τις προσωπικές όσο και των συνυποψηφίων μου για την ανταπόκρισή σας στο κάλεσμά μας και την προτίμησή σας τόσο στα ψηφοδέλτιά μας όσο και στα πρόσωπά μας, όπως αποτυπώθηκε στα αποτελέσματα των πρόσφατων εκλογών για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 02/11/2016.

Θεωρώ μέγιστη τιμή την επιμονή που δείξατε στην ανάδειξη του ψηφοδελτίου μας, ως πρώτη δύναμη στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Θεσπρωτίας στα αποτελέσματα για όλα τα Υπηρεσιακά Συμβούλια (ΠΥΣΠΕ, ΑΠΥΣΠΕ και ΚΥΣΠΕ). Το γεγονός αυτό καταδεικνύει την αμφίδρομη σχέση εμπιστοσύνης και εκτίμησης, που εκφράστηκε για άλλη μια φορά με τη διαχρονική ψήφο σας και αποτελεί για μένα και τους συνυποψηφίους μου βαθιά ηθική ικανοποίηση και ανταμοιβή.

Η επιτυχία μας στις πρόσφατες εκλογές είναι αποτέλεσμα τόσο της ομαδικής προσπάθειας των υποψηφίων όλων των ψηφοδελτίων μας όσο και του καθενός υποψηφίου ξεχωριστά, που με ήθος, διακριτικότητα και σεβασμό στην προσωπικότητα των εκατοντάδων συναδέλφων του εκλογικού σώματος διεξήγαμε έναν έντιμο προεκλογικό αγώνα και τελικά φτάσαμε να δικαιωθούμε από το αποτέλεσμα.

Εκτός από τα θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συνυποψηφίους μου θέλω να απευθύνω και προσωπικά ευχαριστήρια σε όσους στήριξαν και βοήθησαν από την αρχή στην ανάδειξη των υποψηφιοτήτων μας χωρίς να διστάσουν να «εκτεθούν» δείχνοντας δημόσια την προτίμησή τους στα πρόσωπά μας, καθώς και στους δεκάδες συναδέλφους, που επέλεξαν τα ψηφοδέλτιά μας και μας τίμησαν με την ψήφο τους αναδεικνύοντάς μας πρώτη δύναμη σε όλα τα υπηρεσιακά συμβούλια στη Θεσπρωτία.

Ιδιαίτερα η ανάδειξη της υποψηφιότητάς μου και η εκλογή μου στο ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας για πρώτη φορά επιβεβαιώνει τη συμπαράστασή σας στο πρόσωπό μου και αυξάνει το αίσθημα ευθύνης που νιώθω απέναντί σας.

Η έγκυρη ενημέρωση και η ανιδιοτελής αρωγή σε κάθε συνάδελφο, αποτελεί για μένα όχι μόνο υπηρεσιακό καθήκον αλλά συνειδητή προσωπική επιλογή και πρωταρχικό στόχο στην υπαλληλική μου σταδιοδρομία. Με την ανάληψη των καθηκόντων μου και κατά τη διάρκεια της θητείας μου δεσμεύομαι να καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να επικρατήσει η ορθή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας με αντικειμενικότητα και αμεροληψία καθώς και η διαφάνεια στη λήψη των αποφάσεων.

Το Υπηρεσιακό Συμβούλιο οφείλει να διασφαλίζει την ισότιμη πρόσβαση κάθε εκπαιδευτικού στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων του και κάθε εκπαιδευτικός πρέπει να αισθάνεται σίγουρος ότι θα τύχει της αποτελεσματικότερης και δικαιότερης αντιμετώπισης οποιουδήποτε ζητήματος τον απασχολεί.

Απέχοντας από κάθε υστερόβουλη πρακτική ή αλαζονική συμπεριφορά φιλοδοξώ να σταθώ δίπλα σας ως ευήκοος ακροατής των προβλημάτων σας προτείνοντας εφικτές λύσεις και εξαντλώντας τα νόμιμα πλαίσια και τις πεπερασμένες υπηρεσιακές δυνατότητες.

ΗΛΙΑΣ ΑΛΕΞΙΟΥ 
εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ70 του Δημοτικού Σχολείου Γραικοχωρίου,
νεοεκλεγείς αιρετός του ΠΥΣΠΕ Θεσπρωτίας για τη διετία 2017-2018 


Read More »
Ευχαριστήρια Επιστολή του Ηλία Αλεξίου Ευχαριστήρια Επιστολή του Ηλία Αλεξίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Νοεμβρίου 14, 2016 Rating: 5

Σελίδες