Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 163 στην Ήπειρο

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 163 στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 29
ΠΕ Θεσπρωτίας 15
ΠΕ Ιωαννίνων 97
ΠΕ Πρέβεζας 22


Read More »
Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 163 στην Ήπειρο Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων και σήμερα στη Θεσπρωτία - 163 στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021

Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Στις φλόγες τυλίχθηκε λίγο μετά τις 12 το πρωί της Κυριακή, ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο και καταστράφηκε ολοσχερώς.Στο σημείο έσπευσα άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας, οι οποίοι κατάφεραν και έσβησαν τη φωτιά, πριν αυτή επεκταθεί και σε δεύτερο όχημα το οποίο ήταν παρκαρισμένο δίπλα του.

Ευτυχώς ο οδηγός του αυτοκινήτου, πρόλαβε και βγήκε από αυτό, χωρίς να υποστεί τον παραμικρό τραυματισμό.


Read More »
Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Φωτιά σε ΙΧ στην Ηγουμενίτσα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ | Του Παν. Νταή

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ | Του Παν. ΝταήΌσο πλησιάζει η ημέρα των εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ, τόσο θα αυξάνονται οι πιέσεις και τα ψευδεπίγραφα διλήμματα που θέτουν τα κατευθυνόμενα ΜΜΕ και οι εντολοδόχοι δημοσιογράφοι τους. Το πιο συνηθισμένο δίλλημα που θέτουν είναι το εξής: Με ποιον θα συνεργαστεί το ΚΙΝΑΛ, μετά τις εκλογές.

Αλλά δεν μένουν μόνο σε αυτό. Αυθαίρετα έχουν προεξοφλήσει τη στάση ορισμένων υποψηφίων και παρουσιάζουν ως δεδομένο ότι π.χ. ο Λοβέρδος θα συνεργαστεί με τη ΝΔ, ο Παπανδρέου με τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Ανδρουλάκης με όποιον εκ των δύο του υποσχεθεί περισσότερες υπουργικές καρέκλες. Γνωρίζουν και γνωρίζουμε ότι τίποτα από αυτά δεν ισχύει. Επιμένουν όμως στην αναπαραγωγή αυτής της συζήτησης, μόνο για να εμπεδώσουν στην κοινή γνώμη ότι το ΚΙΝΑΛ αντιμετωπίζεται ως συμπλήρωμα των άλλων δυνάμεων και όχι ως αυτόνομη πιλοτική δύναμη με προοπτική.

Η απάντηση σε αυτό το ψευτοδίλημμα είναι μια και απλή: Κανένας δεν μπορεί να προβλέψει ή πολύ περισσότερο να προεξοφλήσει το αποτέλεσμα των εκλογών. Υπάρχουν όμως μερικά δεδομένα. Πρώτον, ότι με το υπάρχον σύστημα της απλής αναλογικής, είναι αντικειμενικά αδύνατο να σχηματιστεί αυτοδύναμη κυβέρνηση από ένα κόμμα. Δεύτερον, ότι τα κόμματα που θα καταλάβουν τις τρεις πρώτες θέσεις και θα λάβουν διερευνητική εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΙΝΑΛ και η ΝΔ (χωρίς κανένας βεβαίως να μπορεί να προβλέψει την τελική κατάταξη μεταξύ των τριών).

Σε κάθε περίπτωση το ΚΙΝΑΛ θα λάβει τη διερευνητική εντολή και στο πλαίσιο αυτό θα διαμορφώσει μια πρόταση που θα απαντά σε όλες τις σύγχρονες προκλήσεις της χώρας. Το ΚΙΝΑΛ μπορεί να διαμορφώσει μια πρόταση συνθετική, αφού και τα κατάλληλα στελέχη διαθέτει, αλλά και κινούμενο στο «κέντρο» του πολιτικού συστήματος, μπορεί να ενσωματώσει δημιουργικά σε ένα πρόγραμμα, προτάσεις που «αγκαλιάζουν» ένα ευρύ φάσμα: από το δημοκρατικό και προοδευτικό κέντρο, τη σοσιαλδημοκρατία, την οικολογία έως και τις παρυφές της αριστεράς.

Τότε, τα άλλα δύο κόμματα θα πρέπει να απαντήσουν αν θα δεχθούν τη συνεργασία στη βάση αυτού του προγράμματος. Και το καθένα θα αναλάβει τις ευθύνες του.

Εκτός, αν η αλαζονεία τους, οδηγήσει στην επιλογή των επαναληπτικών εκλογών με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, προκειμένου να κληθεί ξανά ο ελληνικός λαός να επιλέξει. Ή εκτός αν συμφωνήσουν να συνεργαστούν η ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Είναι ένα σενάριο που όσο και αν φαντάζει απίθανο, δεν είναι και εντελώς αδύνατο να συμβεί. Για δύο λόγους: Πρώτον, γιατί τα δύο συγκεκριμένα κόμματα έχουν ξανασυνεργαστεί με αγαστό τρόπο. Δεν μιλάμε για το μακρινό «βρώμικο 1989» αλλά για την πρόσφατη τετραετία 2015 – 2019, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν στην Κυβέρνηση, αλλά η ΝΔ έλεγχε την περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση σε μεγάλο βαθμό (τους αρμούς δηλαδή της εξουσίας, όπως τους είχε ονομάσει ο κ. Τσίπρας).

Οι «γαλάζιοι» Περιφερειάρχες και Δήμαρχοι συνεργάζονταν αρμονικά με τους Υπουργούς στη διαχείριση των προγραμμάτων και των έργων. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονταν αποτελεσματικά στην κατανομή των ρουσφετολογικών προσλήψεων και χρηματοδοτήσεων με τους νεοδημοκράτες Περιφερειάρχες και Δημάρχους. Οι αγάπες ήταν φανερές και δεν κρύβονταν. Το βλέπαμε έντονα και στην περιοχή μας.

Με τέτοια πρόσφατη προϊστορία λοιπόν στην καλή συνεργασία για τη νομή της εξουσίας, μην φανεί περίεργος ο ισχυρισμός ότι είναι πιο πιθανή η συνεργασία μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, παρά η συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με ένα εκ των δύο αυτών κομμάτων, τα οποία όπως έχουμε ξαναπεί αποτελούν τις διαφορετικές όψεις του ίδιου νομίσματος.

Παναγιώτης Νταής

Μέλος Γραμματείας Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΚΙΝΑΛ
Read More »
ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ | Του Παν. Νταή ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΚΙΝΑΛ ΜΕ ΕΝΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ | Του Παν. Νταή Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Συγκέντρωση σήμερα των καλλιεργητών για την τιμή των εσπεριδοειδών

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Συγκέντρωση σήμερα των καλλιεργητών για την τιμή των εσπεριδοειδών


Σε συγκέντρωση - συζήτηση προχωρούν σήμερα οι καλλιεργητές εσπεριδοειδών στον κάμπο Κεστρίνης - Σαγιάδας- Ασπροκκλησίου- Ραγίου.
Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι θα γίνει συζήτηση σχετικά με την τιμή πώλησης των εσπεριδοειδών σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής.
Σήμερα στις 17:30 θα συναντηθούν στη Σαγιάδα, χωρίς να γνωρίζουμε αν θα δώσουν το παρόν και εκπρόσωποι της πολιτείας ή ο κυβερνητικός βουλευτής.
Αναμένεται να δούμε αν θα μπορέσουν αυτή την κρίσιμη περίοδο να συγκρατήσουν την τιμή πώλησης στους χονδρέμπορους ή στους μεσίτες σε ικανοποιητικά επίπεδα, διότι στο παρελθόν, παρά τις σχετικές αποφάσεις δεν τηρήθηκε από όλους τους παραγωγούς, με αποτέλεσμα να παρασύρουν και τους υπόλοιπους.
Στο χέρι τους είναι να καταλάβουν τη δύναμή τους, αρκεί η όποια απόφαση λάβουν να τηρηθεί από όλους....

Ανακοίνωση - Κάλεσμα
Καλούμε όλους τους αγρότες του κάμπου σε συγκέντρωση- συζήτηση σχετικά με ην τιμή πώλησης των εσπεριδοειδών, σε συνδυασμό με την αναμενόμενη αύξηση του κόστους παραγωγής.
Κυριακή 14/11/2021 στις 17:30 στην αλάνα του Μάριου Μπέη


Η Επιτροπή αγροτών
Read More »
Συγκέντρωση σήμερα των καλλιεργητών για την τιμή των εσπεριδοειδών Συγκέντρωση σήμερα των καλλιεργητών για την τιμή των εσπεριδοειδών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Αποκατάσταση χλοοτάπητα Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Αποκατάσταση χλοοτάπητα Δημοτικού Σταδίου ΗγουμενίτσαςΟλοκληρώθηκαν από το Π.Α.Κ.Π.ΠΟ. Δήμου Ηγουμενίτσας όλες οι προβλεπόμενες εργασίες αποκατάστασης του χλοοτάπητα στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας. Το Δημοτικό μας Στάδιο βρίσκεται πλέον σε πλήρη ετοιμότητα, ώστε να υποδεχτεί την ΠΑΕ ΘΕΠΡΩΤΟΣ και να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή των προπονήσεων και των αγώνων της ομάδας.

Με μεγάλες και μικρότερες παρεμβάσεις αναβάθμισης των αθλητικών χώρων του Δήμου μας, οι προσπάθειές μας συνεχίζονται και εντείνονται, ώστε οι αθλητικοί μας χώροι να γίνουν περισσότερο λειτουργικοί και φιλόξενοι, τόσο για τους αθλητές όσο και για το κοινό.

Η Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ.
Δέσποινα Ζεϊμπέκογλου
Read More »
Αποκατάσταση χλοοτάπητα Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας Αποκατάσταση χλοοτάπητα Δημοτικού Σταδίου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Το Φοινίκι Θεσπρωτίας και τα αξιοθέατα του

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Το Φοινίκι Θεσπρωτίας και τα αξιοθέατα τουRead More »
Το Φοινίκι Θεσπρωτίας και τα αξιοθέατα του Το Φοινίκι Θεσπρωτίας και τα αξιοθέατα του Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Ανοίγει ο δρόμος για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά 25.000 ωφελούμενους

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Ανοίγει ο δρόμος για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά 25.000 ωφελούμενουςΣτην τελική ευθεία μπαίνει η υλοποίηση του προγράμματος για την προώθηση της απασχόλησης, μέσω προγράμματος κοινωφελούς χαρακτήρα, οκτάμηνης διάρκειας, για 25.000 άτομα σε δήμους, περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών, κ.α., σε συνέχεια της υπογραφής της σχετικής Κοινής Υπουργικής Απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης, Παιδείας, Εργασίας, Υγείας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Πολιτισμού, Ναυτιλίας, Εσωτερικών και του υφυπουργού Ανάπτυξης.

Με δεδομένο ότι έχει ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία κατανομής των θέσεων στους δήμους και τους υπόλοιπους φορείς, η υπογραφή της ΚΥΑ ανοίγει τον δρόμο για τη δημοσίευση της σχετικής πρόσκλησης από τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) έως τις αρχές Δεκεμβρίου και ακολούθως την έναρξη της διαδικασίας υποβολής αιτήσεων από τους εγγεγραμμένους, στο μητρώο του Οργανισμού, ανέργους που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα. Η τοποθέτηση των ωφελούμενων στις θέσεις αναμένεται να γίνει στις αρχές του 2022.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε: «Ένα νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας έρχεται να ενισχύσει τους δήμους, ιδιαίτερα εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού, αλλά και τις Περιφέρειες και τα Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας. Ένα πρόγραμμα απασχόλησης για τους ανέργους όλων των ηλικιών, που ταυτόχρονα καλύπτει στην πράξη τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών. 25.000 πολίτες, κυρίως μακροχρόνια άνεργοι θα προσφέρουν πολύτιμη εργασία σε δήμους και περιφέρειες σε όλη τη χώρα. Αυτήν τη φορά, δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα αντικείμενα κατάρτισης των συμμετεχόντων, που μαζί με την κοινωφελή εργασία τους, θα αναβαθμίσουν την ικανότητά τους να ενταχθούν στην αγορά εργασίας».

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, η δράση έχει συνολικό προϋπολογισμό 188,6 εκατ. ευρώ, συγχρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και τον ΟΑΕΔ και έχει δύο σκέλη. Το πρώτο αφορά στην τοποθέτηση σε συγκεκριμένη θέση απασχόλησης για οχτώ μήνες ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ σε δήμους, περιφέρειες, ΚΚΠΠ, συναφείς φορείς και υπηρεσίες υπουργείων και άλλων φορέων. Το δεύτερο σκέλος αφορά σε πρόγραμμα θεωρητικής κατάρτισης έως 150 ωρών σε αδειοδοτημένα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης, που θα οδηγήσει σε πιστοποίηση των γνώσεων και δεξιοτήτων, οι οποίες θα αποκτηθούν, συνιστώντας μια ενεργητική πολιτική απασχόλησης. Η συμμετοχή στην κατάρτιση, όπου έχουν προστεθεί νέες θεματικές, είναι υποχρεωτική για τους ωφελούμενους έως και 54 ετών και προαιρετική για τους ωφελούμενους ηλικίας 55 ετών και άνω. Η διαδικασία και οι όροι υλοποίησης της κατάρτισης θα εξειδικευτούν σε ξεχωριστή πρόσκληση προς τους παρόχους κατάρτισης.

Επομένως, όσοι ενταχθούν σε δράσεις κατάρτισης, θα εργαστούν σε δήμους, περιφέρειες κλπ., για επτά μήνες στο πλαίσιο του προγράμματος και θα συμμετέχουν στην κατάρτιση για έναν μήνα. Οι ωφελούμενοι άνω των 55 ετών θα εργαστούν για οχτώ μήνες.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, στόχος είναι η ενίσχυση της απασχόλησης των ανέργων, με έμφαση κυρίως σε ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, που αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο αποκλεισμού (μακροχρόνια άνεργοι, άνεργοι με χαμηλά προσόντα) και απαιτείται να εργαστούν σε πρώτη φάση σε «προστατευμένο περιβάλλον», προκειμένου να ενταχθούν στην αγορά εργασίας και να αποφύγουν την περιθωριοποίηση, διατηρώντας την ικανότητα απασχόλησής τους. Παράλληλα, το πρόγραμμα συνδέεται με την αναβάθμιση γνώσεων και δεξιοτήτων, ώστε οι συμμετέχοντες να ενισχύονται κατά τη διαδικασία ένταξής τους στην αγορά εργασίας.

O ΟΑΕΔ υποδέχεται τις ηλεκτρονικές αιτήσεις των ωφελούμενων και καταρτίζει πίνακα κατάταξης ανέργων κατά κλάδο και ειδικότητα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα κριτήρια επιλογής και κατάταξης (χρονικό διάστημα συνεχόμενης εγγεγραμμένης ανεργίας, αναπηρία, ετήσιο εισόδημα, αριθμός ανηλίκων τέκνων, εάν ο ωφελούμενος είναι δικαιούχος Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, κ.ά.). Στη συνέχεια, προβαίνει στη σύζευξη των ωφελούμενων με τις θέσεις απασχόλησης των επιβλεπόντων φορέων και των υπηρεσιών τοποθέτησης, σύμφωνα με τους οριστικούς πίνακες κατάταξης.

Ο ΟΑΕΔ καλύπτει το μισθολογικό κόστος των ωφελούμενων, που θα απασχολήσει ο κάθε φορέας, καθώς και τις ασφαλιστικές εισφορές. Οι καθαρές ημερήσιες αμοιβές των ωφελούμενων ορίζονται στο 1/25 του καθαρού ποσού του εκάστοτε ισχύοντος κατώτατου μηνιαίου μισθού και δεν μπορούν να υπερβαίνουν το καθαρό ποσό του κατώτατου μισθού, όπως ισχύει.
Read More »
Ανοίγει ο δρόμος για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά 25.000 ωφελούμενους Ανοίγει ο δρόμος για το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας που αφορά 25.000 ωφελούμενους Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην ΠεριφέρειαΗ βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής επίσκεψης του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Κυριάκου Πιερρακάκη στην Περιφέρεια Ηπείρου και στη συνάντηση που είχε με τον Περιφερειάρχη κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη, Αντιπεριφερειάρχες και υπηρεσιακά στελέχη.

Τον Υπουργό ενημέρωσε και για διάφορα άλλα ζητήματα που αφορούν την Ήπειρο ο Περιφερειάρχης, ενώ εκτεταμένη συζήτηση έγινε και για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας που προετοιμάζει η Περιφέρεια.

Μετά τη συνάντηση ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης ευχαρίστησε τον Υπουργό για την επίσκεψή του, αναφέροντας ότι τον ενημέρωσε «για το τι κάνουμε στην περιοχή μας και τι χρειαζόμαστε».
«Τον ενημέρωσα για το Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογίας και θα είναι αρωγός μας σε ο, τι χρειαστούμε {…} Είναι πολλά θέματα που αν τα πάρει υπό τη σκέπη του θεωρώ ότι θα αλλάξει οριστικά σελίδα η πατρίδα μας», υπογράμμισε.

Ο Υπουργός ανέφερε ότι ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση και το Υπουργείο είναι αρωγός στο έργο της Περιφέρειας για τη βελτίωση της εξυπηρέτησης του Πολίτη, σε όλο το επίπεδο της Διοίκησης. Συνεχίζοντας μεταξύ άλλων πρόσθεσε: Καταγράφουμε την πολύ μεγάλη αλλαγή που συντελείται στην Περιφέρεια της Ηπείρου, βλέπουμε μεγάλες εταιρίες του κλάδου της τεχνολογίας, βλέπουμε να γίνονται επενδύσεις από το εξωτερικό. Η Ήπειρος πρωτοστατεί στη μεγάλη αλλαγή που συντελείται. Συνεπώς υπάρχει πεδίο δόξης λαμπρό μπροστά μας για να κάνουμε πολύ μεγάλες αλλαγές και σε επίπεδο του κράτους και της οικονομίας. Εμείς θα είμαστε δίπλα στην προσπάθεια της Περιφέρειας.
Read More »
Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Η βελτίωση της εξυπηρέτησης του πολίτη στο επίκεντρο της επίσκεψης του Υπ. Ψηφιακής Διακυβέρνησης στην Περιφέρεια Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Έναρξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τους Νέους Γεωργούς

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Έναρξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τους Νέους ΓεωργούςΗ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Περιφέρειας Ηπείρου, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους ότι εκδόθηκε η αρ. 4704/11-11-2021 (ΑΔΑ: ΨΒΓΕ4653ΠΓ-ΞΞΖ) 3η Πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων στήριξης προς ένταξη στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων γεωργών», του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) της Ελλάδας κατά τη μεταβατική περίοδο 2021 και 2022.

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων στήριξης – φακέλων υποψηφιότητας ξεκινά από σήμερα 12 Νοεμβρίου 2021 και τελειώνει στις 14 Δεκεμβρίου και ώρα 13:00.

Η 3η Πρόσκληση είναι διαθέσιμη και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Ηπείρου (www.php.gov.gr) στις «Ανακοινώσεις», στην «Ενημέρωση αγροτών» και στο «Υπομέτρο 6.1».
Read More »
Έναρξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τους Νέους Γεωργούς Έναρξη προθεσμίας υποβολής αιτήσεων για τους Νέους Γεωργούς Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας


Προς τουλάχιστον 90 ημερών παράταση οδεύει η διαδικασία κατάθεσης των δεσμευτικών προσφορών για την αγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας, που έχει προσδιοριστεί για την 29η Νοεμβρίου, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες.
Η παράταση θεωρείται βέβαιη αφού δεν έχει δοθεί μέχρι στιγμής στους εφτά αρχικά επιλεγέντες επενδυτές η απαιτούμενη πρόσβαση στην εικονική αίθουσα τεκμηρίωσης (Virtual Data Room-VDR), όπου αναρτώνται εμπιστευτικά στοιχεία και λοιπές πληροφορίες σχετικά με τον Οργανισμό Λιμένος, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να καταθέσουν τις δεσμευτικές τους προσφορές.
Την ίδια στιγμή φαίνεται πως επενδυτικά σχήματα έχουν ζητήσει την παράταση καθώς αναμένουν να ολοκληρωθεί και να καταλήξει ο διαγωνισμός που αφορά στον λιμένα της Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι τα εφτά προεπιλεγέντα επενδυτικά σχήματα είναι τα εξής (με αλφαβητική σειρά):
1) ATTICA A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ
2) PORTEK INTERNATIONAL PRIVATE LTD
3) QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT
4) ΑΙΓΑΙΟΝ ΟΙΛ ΑΕ
5) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ ARCHIRODON GROUP N.V.- ANEK & ΟΜΙΛΟΣ TRIDENT HELLAS
6) ΚΟΙΝΟΠΡΑΞΙΑ GRIMALDI EUROMED – MΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ Α.Ν.Ε.
7) ΟΛΘ ΑΕ
Εξ αυτών οι QUINTANA INFRASTRUCTURE & DEVELOPMENT και ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΕ, έχουν προεπιλεγεί για να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές και για τον Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης.

Εν τω μεταξύ, εκκρεμεί και το θέμα της απόδοσης των χερσαίων ζωνών του λιμένα που δε χρησιμοποιούνται για λιμενικές δραστηριότητες, στους οικείους Δήμους Ηγουμενίτσας και Φιλιατών, οι οποίοι είχαν προχωρήσει και σε σχετικές κινητοποιήσεις στην αρχή του καλοκαιριού.
Η διαδικασία, έφτασε μέχρι την γνωμοδότηση της Κυβερνητικής Επιτροπής Αξιοποίησης των Περιφερειακών Λιμένων, η οποία αφού υπεγράφη από τους Υπουργούς Ναυτιλίας και Οικονομικών, Ι. Πλακιωτάκη και Χρ. Σταϊκούρα, αναμένει την έγκριση και την σχετική τροποποίηση του master plan του Λιμανιού από το ΤΑΙΠΕΔ, στην περιουσία του οποίου συμπεριλαμβάνεται το 100% των μετοχών του Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Υπενθυμίζεται ότι στον ΟΛΗΓ Α.Ε. έχει παραχωρηθεί από το ελληνικό δημόσιο το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης και λειτουργίας των γηπέδων, κτιρίων και εγκαταστάσεων της χερσαίας λιμενικής ζώνης του λιμένος Ηγουμενίτσας, του αλιευτικού καταφυγίου Σαγιάδας, του αλιευτικού καταφυγίου Πλαταριάς και του καταφυγίου σκαφών αναψυχής Συβότων.
Read More »
Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας Παρατείνεται η προθεσμία για την αξιοποίηση του Λιμένα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Μ.Κάτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40. Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης»

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Μ.Κάτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40. Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης»Στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής τοποθετήθηκε ως ομιλητής ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Μάριος Κάτσης, σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τη διερεύνηση της επιχείρησης πολιτικής χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ευτελισμό των θεσμών και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και αφορά τις λίστες Πέτσα, περίεργες δημοσκοπήσεις όπως της Opinion Poll και υπόθεση χρηματοδότησης ΜΜΕ στο εξωτερικό μέσω της Enterprise Greece.

Ο Μάριος Κάτσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας ότι: «Με την πρόταση που καταθέσαμε για τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής, ήρθε η ώρα να ελεγχθεί επιτέλους στο κοινοβούλιο, αυτό που εδώ και δυο χρόνια είναι στα χείλη κάθε πολίτη αυτής της χώρας, ότι δεν έχει ξαναϋπάρξει κυβέρνηση στον τόπο με τόσο ευνοϊκή μεταχείριση από τα ΜΜΕ. Όπως και ότι κάθε φορά που η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός είναι “στον τοίχο” από τις αποτυχίες της και την ίδια την πραγματικότητα, επιστρατεύει το φοβερό επιχείρημα: Ναι, αλλά στις δημοσκοπήσεις προηγούμαστε».

Συνόψισε, επίσης, το κρίσιμο ερώτημα που καλείται να εξετάσει η επιτροπή: «Aν η κυβέρνηση, δια μέσου των χρημάτων των φορολογούμενων και με την τακτική μαστιγίου και καρότου, χειραγωγεί την κοινή γνώμη και βλάπτει τη δημοκρατία».

Παραλλήλισε τον κ. Μητσοτάκη με τον εγκάρδιο φίλο του, κ. Σεμπάστιαν Κουρτς, ο οποίος παραιτήθηκε από καγκελάριος της Αυστρίας μετά την καταγγελία ύπαρξης σκανδάλου χειραγώγησης της κοινής γνώμης, και διερευνάται για χρηματοδότηση 1 εκατομμυρίου ευρώ. «Εδώ η κυβέρνηση έχει δώσει πάνω από 40 εκατομμύρια ευρώ με τις λίστες Πέτσα, την καμπάνια του εμβολιασμού, και στην Enterprise Greece που έκανε εξαγωγή την εικόνα του “Πρωθυπουργού-Μωϋσή” σε ξένα έντυπα. Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40!», τόνισε χαρακτηριστικά ο Μάριος Κάτσης.

Όσον αφορά τις λίστες Πέτσα, κατήγγειλε τις πρακτικές «μπανανίας», με τις οποίες μοιράστηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων, εν μέσω πανδημίας, με ένα τηλέφωνο στην εταιρία μεσιτείας μετά από εισήγηση κάποιου κυβερνητικού βουλευτή. Ανέφερε χαρακτηριστικά παραδείγματα όπου δημόσιο χρήμα πήραν ανύπαρκτα site, κλειστά ΜΜΕ, site του αγαπημένου της κυβέρνησης Μένιου Φουρθιώτη με μηδαμινή επισκεψιμότητα, ενώ επίσης ΜΜΕ ίδιας αναγνωσιμότητας πήραν τελείως διαφορετικά ποσά, ανάλογα αν είναι υπέρ ή κατά της κυβέρνησης, όπως το συγκρότημα «Liberal»-«Φιλελεύθερος» που πήρε συνολικά 180 χιλιάδες ευρώ και αμέσως μετά έκλεισε την εφημερίδα, έναντι π.χ. 40 χιλιάδων ευρώ που πήρε η «Εφημερίδα των Συντακτών». Επιπλέον, κάποια αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, όπως το «Documento», αποκλείστηκαν εντελώς με το καταφανές ψέμα του κ. Πέτσα ότι αναπαράγει «ψεκασμένες» ειδήσεις, την ίδια στιγμή που αντιθέτως δόθηκαν χρήματα σε ΜΜΕ που μιλούσαν για «τσιπάκια» και συνομωσίες για το εμβόλιο στη Β.Ελλάδα μόνο και μόνο επειδή ήταν του κουμπάρου του Υπουργού κ. Άδωνι Γεωργιάδη! Μόνο το 1% των χρημάτων μοιράστηκαν στα μέσα που ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση, γεγονός που καθιστά καταφανή τη χειραγώγηση. Ενώ αναρωτήθηκε αν τα 19,74 εκατομμύρια ευρώ της καμπάνιας εμβολιασμού έπιασαν τόπο με τόσο χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, και πώς μοιράστηκαν αυτά στα ΜΜΕ.

Αναφερόμενος, στη συνέχεια, στο θέμα των δημοσκοπήσεων, εστίασε στην από 31/05/2021 δημοσκόπηση της Opinion Poll, η οποία έβγαλε αντίθετα ευρήματα με τα αντίστοιχα αυτής του Ευρωβαρομέτρου, με διαφορά ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ σχεδόν 18%, σε μια συγκυρία όπου η Κυβέρνηση βρισκόταν στριμωγμένη από την αλλοπρόσαλλη διαχείριση της πανδημίας. Από τη δημοσίευση της έρευνας δεν προέκυπτε ως όφειλε, ούτε ποιος την είχε παραγγείλει, ούτε εάν επρόκειτο για τακτική κυλιόμενη δημοσκόπηση. «Όλως τυχαίως», μάλιστα, αναπαράχθηκε ακαριαία από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, παρόλο που δεν έγινε για λογαριασμό κάποιου εξ αυτών.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., τότε, κινήθηκε απολύτως θεσμικά, σύμφωνα με το δικαίωμα που δίνει ο «νόμος Ρουσόπουλου», ζητώντας τη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, ώστε να ενημερωθούν τα μέλη της για όλα τα στοιχεία της δημοσκόπησης. Η ΝΔ, ύστερα από έναν μήνα σιωπής, απέρριψε αδικαιολόγητα το αίτημα. «Γιατί άραγε; Τι ήταν αυτό που είχε να κρύψει;», διερωτήθηκε ο Μάριος Κάτσης.

Στη συνέχεια, αφού τόνισε τις καταγγελίες στελεχών του ΚΙΝΑΛ εναντίον της Opinion Poll για παρέμβαση μέσω των ερευνών της στα εσωτερικά του κόμματος, ο Μάριος Κάτσης θύμισε: «κατήγγειλα δημοσίως πως ο ιδιοκτήτης της Opinion Poll έχει και μια άλλη εταιρεία, την Reposition Strategy, η οποία πήρε με απευθείας ανάθεση από το ΕΔΥΤΕ, που είναι εποπτευόμενος φορέας του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, έργο 270 χιλιάδων ευρώ για την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη του TRAVEL.GOV.GR», έργο που ελέγχεται για το υπέρογκο τίμημα, τη σκοπιμότητά του, και για το αν ήταν εικονικό. «Για ποιο λόγο, εδώ και τόσο καιρό που το θέμα είναι στη δημοσιότητα, το ΕΔΥΤΕ, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ή ακόμα και η ίδια η Reposition Strategy, δεν έχουν πει κουβέντα;», τόνισε, για να συνεχίσει διερωτώμενος: «Mήπως τελικά η Opinion Poll είναι στο payroll του Μαξίμου και με τα χρήματα των φορολογούμενων πολιτών που δοκιμάζονται σκληρά, φιλοτεχνεί την εικόνα του Πρωθυπουργού και φτιάχνει κλίμα; Κι αν συμβαίνει κάτι τέτοιο, μήπως δεν είναι η μοναδική περίπτωση;». Κατά καιρούς δηλώσεις, όπως του αγαπημένου της ΝΔ κ. Καλογρίτσα που είπε ότι έδωσε τη δημοσκοπική GPO στον σημερινό Υπουργό κ. Θεωδωρικάκο να κάνει ό,τι θέλει, ή όπως του πρώην Υπουργού κ. Γιακουμάτου που είπε ότι η ΝΔ χρωστάει στις δημοσκοπικές εταιρίες χρήματα, αποτελούν ισχυρότατες ενδείξεις ότι το πεδίο των δημοσκοπήσεων οφείλει να εξεταστεί διεξοδικά.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Μάριος Κάτσης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ φαντασιώνονται μια Ελλάδα στην οποία δε θα γίνονται ευθείες ερωτήσεις στον Πρωθυπουργό από τους δημοσιογράφους, όπου η τέταρτη εξουσία θα κρατάει λιβανιστήρι αντί για μικρόφωνο, και που το Δημόσιο χρήμα θα είναι μέσο χειραγώγησης της κοινής γνώμης τότε είναι βαθιά νυχτωμένος».
Read More »
Μ.Κάτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40. Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» Μ.Κάτσης: «Ο κ. Μητσοτάκης είναι Κουρτς επί 40. Η εξεταστική θα αποκαλύψει τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης» Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου

Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου


Την Ηγουμενίτσα επισκέπτεται σήμερα Κυριακή ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για την Αντεγκληματική Πολιτική, Ελευθέριος Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου θα επισκεφθεί στις 12 την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσπρωτίας και στις 12.30 το Δήμο Ηγουμενίτσας, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Αντιπεριφερειάρχη Θεσπρωτίας κ. Θωμά Πιτούλη.
Read More »
Στην Ηγουμενίτσα σήμερα ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου Στην Ηγουμενίτσα σήμερα  ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Νοεμβρίου 14, 2021 Rating: 5

Σελίδες