313 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
313 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 60
ΠΕ Θεσπρωτίας 28
ΠΕ Ιωαννίνων 185
ΠΕ Πρέβεζας 40

Read More »
313 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 313 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Tέλος στα σενάρια για τον αγωγό East med

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Tέλος στα σενάρια για τον αγωγό East med 


Tέλος στα σενάρια για τον αγωγό East med στην Ανατολική Μεσόγειο με τη στήριξη των ΗΠΑ έβαλε η υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Βικτόρια Νούλαντ.

Μιλώντας στην εφημερίδα «Καθημερινή» ανέφερε ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω LNG, ενώ συμπεριλαμβάνει και την Τουρκία στις χώρες που θα συνεργαστούν με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο. Μάλιστα εκτιμά ότι η περιοχή μπορεί να γίνει ενεργειακή μηχανή για τη Βόρεια Ευρώπη.

«Δεν χρειάζεται να περιμένουμε δέκα χρόνια και να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια δολάρια, πρέπει να μεταφέρουμε αέριο τώρα», είπε ουσιαστικά βυθίζοντας έτσι τις ελπίδες της Ευρώπης για τροφοδοσία της με φυσικό αέριο από εναλλακτικές πηγές.
Read More »
Tέλος στα σενάρια για τον αγωγό East med Tέλος στα σενάρια για τον αγωγό East med Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών είχε ο Διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών είχε ο Διοικητής του Γ' Σώματος ΣτρατούΕθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Πέμπτη 7/4/22 ο Διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού, Αντιστράτηγος Κος Κωστάκογλου Σωτήρ. συνοδευόμενος από τον Δοι/τή της Μεραρχίας Ηπείρου ταξίαρχο Κο Παππά Γεώργ. και τον διοικητή του 628 ΤΠ Αντ/ρχη Κο Νικολόπουλο Κωνστ., όπου διαπίστωσε την άψογη συνεργασία του Δήμου Φιλιατών με το 628 τάγμα πεζικού, καθώς και την άριστη κατάσταση του οικείου στρατοπέδου.
Read More »
Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών είχε ο Διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού Συνάντηση με τον Δήμαρχο Φιλιατών είχε ο Διοικητής του Γ' Σώματος Στρατού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, έχοντας υπόψη τα άρθρα 6,7,8,9, και 29 του καταστατικού του Συλλόγου καλεί τα μέλη του Συλλόγου σε Εκλογοαπολογιστικής Γενική Συνέλευση στις 17/04/2022, ημέρα Κυριακή από τις 8:30 πμ στα γραφεία του Συλλόγου (Είσοδος Παλαιού Λιμένα Hy/τσας).

1. Διενέργεια Αρχαιρεσιών για την ανάδειξη νέου ( 6 ) μελούς Διοικητικού Συμβουλίου 
2. Δυο (2) μέλη Ελεγκτικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία θα αρχίσει στις 9:30 πμ και θα τελειώσει στις 15:00 μμ.

Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από τον Νόμο και το Καταστατικό απαρτίας, η Γενική Συνέλευση 10/04/2022 θα επαναληφθεί στις 17/04/2022 την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, χωρίς την αποστολή νέας, ειδικής προς τούτο, πρόσκλησης.
Σημειώνουμε ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο οι κυνηγοί – μέλη του Συλλόγου μας που έβγαλαν άδεια κατά την κυνηγετική περίοδο 2021-2022.
Σημ: Υποβολή υποψηφιοτήτων θα γίνονται στο γραφείο του Συλλόγου μας Είσοδος Παλαιού Λιμένα Ηγτσας από 18/03/2022 εώς και 22/03/2022.
Διευκρινίζεται ότι η τελευταία μέρα υποβολής υποψηφιοτήτων θα είναι στις 22/03/2022 ημέρα ΤΡΙΤΗ μέχρι 14.00 μ.μ
Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε στα τηλ. Μπέσης Γιώργος 6942 476 477 Ντίτορας Ιωάννης τηλ: 6945794068

Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Ι. Μπέσης
Ο Γεν Γραμματέας
ΝΤΙΤΟΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
Read More »
Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση του Κυνηγετικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον αυριανό αγώνα ορεινής ποδηλασίας

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον αυριανό αγώνα ορεινής ποδηλασίας


Στο πλαίσιο του αγώνα ορεινής ποδηλασίας «LEAGUE XCO / WESTCOAST MTB RACE 2022», που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 10 Απριλίου στο Αστικό Αλσύλλιο Ηγουμενίτσας, καθώς και στην πλατεία Δημαρχείου, θα ισχύσουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, από ώρα 08:00 μέχρι 16:00, ως εξής:
1. Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων επί της οδού Ελευθερίας, από την συμβολή της με την οδό Κύπρου μέχρι και την συμβολή της με την οδό Σελλών.
2. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων από την δεξιά πλευρά της οδού Ελευθερίας από την συμβολή της με την οδό Σελλών μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού.
3. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης οχημάτων από την δεξιά πλευρά της οδού Ερυθρού Σταυρού από την συμβολή της με την οδό Ελευθερίας μέχρι και την συμβολή της με την οδό Σελλών.
4. Απαγόρευση κυκλοφορίας, στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Σελλών από τη συμβολή της με την οδό Ερυθρού Σταυρού, μέχρι και την συμβολή της με την οδό Ελευθερίας.
5. Απαγόρευση στάσης, στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων, επί της οδού, που οδηγεί στο κτήριο της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας.
6. Απαγόρευση στάσης και στάθμευσης των οχημάτων επί της οδού Σουλίου στο ύψος της πλατείας με εξαίρεση τα οχήματα της διοργάνωσης.
Read More »
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον αυριανό αγώνα ορεινής ποδηλασίας Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ηγουμενίτσα για τον αυριανό αγώνα ορεινής ποδηλασίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Με απουσίες ο Θεσπρωτός στο σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β΄ στο Ρέντη

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Με απουσίες ο Θεσπρωτός στο σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β΄ στο Ρέντη


Τον Ολυμπιακό Β’ θ’ αντιμετωπίσει σήμερα (Σάββατο 9 Απριλίου 2022- ώρα 17.00) ο Θεσπρωτός στο πλαίσιο της 30ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Bettson super league 2. 
Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί στις Αθλητικές εγκαταστάσεις του Ρέντη και ο Θεσπρωτός θα διεκδικήσει ένα θετικό αποτέλεσμα. 
Η ομάδα της Ηγουμενίτσας αντιμετωπίζει αρκετά αγωνιστικά προβλήματα καθώς ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τους τιμωρημένους Γκανσιέρ και Βαλέντε καθώς και τους Διγκόζη, Σταυρίδη οι οποίοι ταλαιπωρούνται από προβλήματα τραυματισμών.
Read More »
Με απουσίες ο Θεσπρωτός στο σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β΄ στο Ρέντη Με απουσίες ο Θεσπρωτός στο σημερινό αγώνα με τον Ολυμπιακό Β΄ στο Ρέντη Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκλεβαν χρήματα

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκλεβαν χρήματα


Συνελήφθη άμεσα από αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και αντιποίηση αρχής, ενώ για την ίδια υπόθεση ταυτοποιήθηκε ημεδαπός συνεργός του.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, σήμερα (09-04-2022) νωρίς το πρωί στην πόλη των Ιωαννίνων, οι δύο κατηγορούμενοι, παριστάνοντας τους αστυνομικούς, προσέγγισαν ημεδαπό και με το πρόσχημα του αστυνομικού ελέγχου, ερεύνησαν το πορτοφόλι του, από όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό -40- ευρώ.

Ύστερα από αυτό, ο παθών αντιλήφθηκε ότι δεν πρόκειται για πραγματικούς αστυνομικούς, με αποτέλεσμα εκείνοι να αναγκαστούν να του επιστρέψουν τα αφαιρεθέντα χρήματα.

Στο πλαίσιο των αναζητήσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν λίγη ώρα αργότερα και συνέλαβαν τον έναν από τους δύο εμπλεκόμενους.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ προανάκριση για την υπόθεση ενεργήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Read More »
Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκλεβαν χρήματα Παρίσταναν τους αστυνομικούς και έκλεβαν χρήματα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.
Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ Θεσπρωτίας

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ Θεσπρωτίας 


Η Τ.Ε Θεσπρωτίας του ΚΚΕ, με ιδιαίτερη θλίψη αποχαιρετά τη συντρόφισσα Κλεοπάτρα Διαμάντη που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Η συντρόφισσα Κλεοπάτρα ήταν αγωνίστρια και μαχητική.

Πορεύτηκε με συνέπεια και σταθερότητα στις αρχές και τις αποφάσεις του Κόμματος, καθ όλη τη διάρκεια της ζωής της.

Η Τ.Ε εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια σε όλους τους οικείους της.
Read More »
Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ Θεσπρωτίας Συλλυπητήριο μήνυμα του ΚΚΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεσπρωτίας

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεσπρωτίας


Σας ενημερώνουμε ότι, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων για παραπλανητικά μηνύματα sms, που αποστέλλονται σε κινητό τηλέφωνο ασφαλισμένων, ιατρών/συμβεβλημένων παρόχων υγείας, με λογότυπο ‘ΕΟΠΥΥ’.

Εφιστούμε την προσοχή όλων, ως προς τα εξής:

Ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. αποστέλλει sms μηνύματα, τα οποία είναι μόνο ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων από ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φ.Α.Υ.

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται sms, δηλώνεται από τον εκδότη ιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω της εφαρμογής Φ.Α.Υ.

ΠΡΟΣΟΧΗ, ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. δεν προβαίνει σε τηλεφωνική επικοινωνία για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων όπως (αρ. λογαριασμού iban κ.ο.κ.)

H ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝH ΤΗΣ
Δ/ΝΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ
Read More »
Ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεσπρωτίας Ανακοίνωση από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Εκλογές στο Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Εκλογές στο Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ»


Οι εκλογές του Συλλόγου Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ», για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου, της εξελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στην Πανηπειρωτική Σ.Ε., θα πραγματοποιηθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου 2022, όπως είχε αποφασισθεί ομόφωνα στη Γενική Συνέλευση της 7ης Νοεμβρίου 2021.

Σύμφωνα με το Καταστατικό, δικαίωμα υποβολής υποψηφιότητας, έχουν τα τακτικά μέλη, ειδικότερα: 1) Οι γεννηθέντες στην Ήπειρο και οι σύζυγοί τους. 2) Οι καταγόμενοι, είτε από πατέρα, είτε από μητέρα γεννηθέντες και καταγόμενοι στην Ήπειρο καθώς και οι σύζυγοί τους και οι κατευθείαν γραμμή απόγονοί τους, έχοντες συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.

Η συμμετοχή όλων στην εκλογική διαδικασία, είναι εξαιρετικά σημαντική για την ομαλή & εύρυθμη λειτουργία και απαραίτητη προϋπόθεση για την πολιτιστική δράση και συνέχεια του Συλλόγου.

Με την παρούσα ανακοίνωση, κάνουμε παράλληλα κάλεσμα σε όλες τις Ηπειρώτισσες και Ηπειρώτες της πόλης μας, να πλαισιώσουν το Σύλλογο, για ένα δυναμικό ξεκίνημα πολιτιστικών δράσεων που θα έχουν σχέση τόσο με την Ήπειρο, όσο και με τη Νέα Ιωνία, την πόλη που ζούμε και εργαζόμαστε.

Οι υποψηφιότητες θα δηλώνονται εγγράφως, είτε δια ζώσης και κατόπιν επικοινωνίας με το τηλέφωνο 6972334988 (κα ΛΙΑΠΗ Χρυσαυγή), είτε με αποστολή στο e-mail του Συλλόγου: syl.hpeirwtwn.ni@gmail.com (αρμόδιος παραλαβής: ΒΕΛΛΗΣ Ιωάννης). 
Δεκτές γίνονται μέχρι και την 15 Μαΐου 2022.
Read More »
Εκλογές στο Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ» Εκλογές στο Σύλλογο Ηπειρωτών Ν. Ιωνίας Αττικής «ΑΠΕΙΡΟΣ ΓΑΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Απρίλιο στην Ηγουμενίτσα

Σάββατο, Απριλίου 09, 2022
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Απρίλιο στην ΗγουμενίτσαΟ Δήμος Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) συνεχίζουν τους μαζικούς δωρεάν ελέγχους ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid test) Covid-19, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης και προστασίας της δημόσιας υγείας.

Το πρόγραμμα των δωρεάν ελέγχων, για όλο το μήνα Απρίλιο, διαμορφώνεται ως εξής:
Ηγουμενίτσα (Πνευματικό Κέντρο «Πάνθεον»): Καθημερινά έως και Σάββατο 30 Απριλίου, 09:00 – 17:00
Πέρδικα (Κοινοτικό Κατάστημα): Κάθε Δευτέρα του Απριλίου, 10:00 – 14:00
Πλαταριά (Δημαρχείο): Κάθε Τετάρτη του Απριλίου, 10:00 – 14:00
Σύβοτα (Κοινοτικό γραφείο): Κάθε Παρασκευή του Απριλίου, 10:00 – 14:00

Όσοι επιθυμούν να υποβληθούν σε τεστ θα πρέπει να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ τους, τον αριθμό ταυτότητας και τον αριθμό του τηλεφώνου στον οποίο θα αποσταλεί το αποτέλεσμα του rapid test, σε περίπτωση που αυτό βγει θετικό. Τα τεστ θα πραγματοποιούνται σύμφωνα με όλες τις οδηγίες που προβλέπονται από τα υγειονομικά πρωτόκολλα και οι πολίτες θα πρέπει να προσέρχονται φορώντας μάσκες και τηρώντας τις αποστάσεις ασφαλείας.
Read More »
Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Απρίλιο στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για τον Απρίλιο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 09, 2022 Rating: 5

Σελίδες