Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥΗ γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων 
- 22 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,
- 10 εισαγόμενα κρούσματα προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο,
- 103 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 18 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας ,
- 54 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 4 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Αργολίδας
• 2 στην Π.Ε. Άρτας
• 2 στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 5 στην Π.Ε. Δράμας
• 6 στην Π.Ε. Έβρου
• 1 στην Π.Ε. Εύβοιας
• 9 στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 3 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 3 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 1 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 1 στην Π.Ε. Καβάλας
• 2 στην Π.Ε. Καρδίτσας
• 2 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 9 Π.Ε. Κοζάνης, 6 εκ των οποίων αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 1 πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Κορινθίας
• 9 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 4 στην Π.Ε Λάρισας
• 1 στην Π.Ε. Λασιθίου
• 3 στην Π.Ε. Λέσβου
• 1 στην Π.Ε Μαγνησίας
• 5 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 4 στην Π.Ε Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 5 στην Π.Ε. Πιερίας
• 1 στην Π.Ε. Πρέβεζας
• 3 Π.Ε. Ρεθύμνου, τα οποία αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 1 στην Π.Ε. Ροδόπης
• 1 στην Π.Ε. Τρικάλων
• 9 στην Π.Ε. Χαλκιδική,
• 5 στην Π.Ε Χανίων, εκ των οποίων 4 αποτελούν στενή επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 6 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Read More »
Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ Τέσσερα νέα κρούσματα στην Ήπειρο ανακοίνωσε σήμερα Τετάρτη ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Βρήκαν ευκαιρία για νέα ανάθεση;

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Ηγουμενίτσα: Βρήκαν ευκαιρία για νέα ανάθεση;


Ευκαιρία για νέα ανάθεση φαίνεται πως βρήκαν οι ΟΛΗΓάρχες.
Δεν εξηγείται διαφορετικά η απόφαση της διοίκησης της ΟΛΗΓ Α.Ε., να προχωρήσουν σε κατεδάφιση των δημόσιων τουαλετών, απέναντι από το κτήριο της Περιφέρειας και να τις αντικαταστήσουν με νέες.
Η δικαιολογία τους ακούγεται τουλάχιστον γελοία.
Δεν μπορούσαν λέει να τις καθαρίσουν και μετά από δημοσίευμά μας τις σφράγισαν. 
Τώρα κάποιοι λέει παραβίαζαν τα λουκέτα και τις χρησιμοποιούσαν.
Η λύση;
Η κατεδάφιση και η ανέγερση νέων.
Να κατεδαφίσουν ένα πέτρινο κτήριο και που είναι το μόνο που έχει απομείνει να θυμίζει άλλες εποχές.
Ειλικρινά, γιατί να πιστέψουμε πως το νέο κτήριο θα μπορούν να το καθαρίζουν, ενώ το υπάρχων δεν μπορούν;
Το συγκεκριμένο κτήριο δεν ανήκει στη χερσαία ζώνη που θα παραχωρηθεί στο δήμο Ηγουμενίτσας;
Τόσο μένος απέναντι στους δημότες της πόλης μας;
Η μόνη εξήγηση που μπορούμε να δώσουμε, είναι πως βρήκαν μία ακόμα ευκαιρία να δώσουν μία αναθεσούλα σε κάποιον κολλητό τους.
Να τους χαιρόμαστε...
Read More »
Ηγουμενίτσα: Βρήκαν ευκαιρία για νέα ανάθεση; Ηγουμενίτσα: Βρήκαν ευκαιρία για νέα ανάθεση; Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα Covid -19

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα Covid -19


Συνολικά 293 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Τετάρτη 26 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 33 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχουν καταγραφεί 5 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ: 
«Σήμερα ανακοινώνουμε 293 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 22 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9280, εκ των οποίων το 55.5% άνδρες.

1943 (21.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4179 (45.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

33 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 10 (30.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 42.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 145 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 5 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 248 θανάτους συνολικά στη χώρα. 88 (35.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Read More »
Αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα Covid -19 Αρνητικό ρεκόρ με 293 κρούσματα Covid -19 Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Καθαρισμός κτιρίου στο πάρκινγκ της χερσαίας ζώνης

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Καθαρισμός κτιρίου στο πάρκινγκ της χερσαίας ζώνης 


Με την συνδρομή της Πυροσβεστικής Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα καθαρισμός των τουαλετών στο πάρκινγκ της χερσαίας ζώνης. 
Οι συγκεκριμένες τουαλέτες έχουν τεθεί εδώ και καιρό εκτός λειτουργίας, ο περιβάλλον χώρος καθαρίζεται καθημερινά, εντούτοις παραβιάζονται τα λουκέτα, έχοντας καταλήξει να γίνουν σοβαρή εστία μόλυνσης. 
Για το λόγο αυτό η Διοίκηση της ΟΛΗΓ θα προχωρήσει σε κατεδάφιση αυτών και αντικατάσταση από νέες.
Read More »
Καθαρισμός κτιρίου στο πάρκινγκ της χερσαίας ζώνης Καθαρισμός κτιρίου στο πάρκινγκ της χερσαίας ζώνης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Ανακοίνωση από τη Μικρή Άμμο που επαναλειτουργεί από σήμερα

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Ανακοίνωση από τη Μικρή Άμμο που επαναλειτουργεί από σήμεραΑπό Τετάρτη 26/8 η Mikri Ammos άνοιξε και πάλι την αγκαλιά της στους φίλους και πελάτες της που την τιμούν με την παρουσία τους εδώ και μια δεκαετία . 

Η επιχείρηση υποχρεώθηκε για δεύτερη φορά να διεξάγει σε όλο της το προσωπικό τεστ για Covid , παρόλο που το πρώτο τεστ ήταν αρνητικό και παρόλο που δεν προβλέπεται από κάποια σχετική οδηγία του αρμόδιου υπουργείου. Όπως και την πρώτη φορά έτσι και αυτή όλα τα τεστ βγήκαν αρνητικά όπως αρνητικά βγήκαν και τα τεστ των προσωπικών επαφών όλων των εργαζομένων. 

Από την πρώτη στιγμή περίσσεψε η παραπληροφόρηση , τα ανεύθυνα δημοσιεύματα που μαγικά άλλαζαν την επόμενη μέρα αλλά και οι ανώνυμες καταγγελίες ανθρώπων πού έχουμε συνηθίσει πλέον να τους βλέπουμε να σέρνονται στο σκοτάδι . Περίσσεψε η αυτόβουλη προσφυγή σε τεστ ανθρώπων που έδειξαν δημοσιοποιώντας βέβαια το αίσθημα δημόσιας ευθύνης που τους διακατείχε. 

Όλοι αυτοί οι υπέρμαχοι της δημόσιας υγείας που κατηγορούν ασύστολα ,πρόσωπα ,επιχειρήσεις αλλά και ανθρώπους που κατέχουν θέσεις σε νευραλγικά διοικητικά πόστα, κατάφεραν να κάνουν ζημιά όχι μόνο σε μια επιχείρηση αλλά σε έναν ολόκληρο νομό. 

Η Μικρή Άμμος θα απευθυνθεί στην δικαιοσύνη για όλο αυτό το γαϊτανάκι της απίστευτης ταλαιπωρίας που υποβλήθηκε αυτή αλλά κυρίως το προσωπικό της . 

Η Μικρή Άμμος θέλει να ευχαριστήσει δημόσια όλο της το προσωπικό αλλά και τις οικογένειες τους για την ηρεμία , την υπευθυνότητα αλλά και το πραγματικό αίσθημα ευθύνης που έδειξαν μπαίνοντας σε καραντίνα 8 ημερών παρόλο που τα τεστ που υποβλήθηκαν ήταν όλα αρνητικά . 

Ελπίζουμε οι κοινωνία των νομών της Ηπείρου αλλά κυρίως της Θεσπρωτίας να κατάλαβε ποιοι είναι πίσω από την ζημιά που έχει προκληθεί και να ανταμείψει τους υπεύθυνους ανάλογα . 

Περαστικά σε όλους τους συμπολίτες μας σε όλη την χώρα που νοσούν όχι μόνο από τον Covid αλλά κυρίως από το κοινωνικό bulling που δέχονται από την αθλιότητα που περισσεύει στην κοινωνία που έχουμε φτιάξει όλοι μας .

Read More »
Ανακοίνωση από τη Μικρή Άμμο που επαναλειτουργεί από σήμερα Ανακοίνωση από τη Μικρή Άμμο που επαναλειτουργεί από σήμερα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσπρωτίας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσπρωτίας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών 


Συνελήφθη σήμερα (26-08-2020) το πρωί σε περιοχή της Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών. 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο δράσεων της προαναφερόμενης υπηρεσίας για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν σε θαμνώδη παραθαλάσσια περιοχή της Θεσπρωτίας τέσσερα δενδρύλλια ύψους από -1,20- έως -1,91- μέτρα. 

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης, συνελήφθη από τους αστυνομικούς ο ημεδαπός, τη στιγμή που προσέγγιζε διά θαλάσσης με βάρκα το παραπάνω σημείο, φέροντας μαζί του διάφορα είδη για την περιποίηση και φροντίδα των δενδρυλλίων. 

Κατασχέθηκαν τα ανωτέρω δενδρύλλια καθώς επίσης ακατέργαστη κάνναβη βάρους -47- γραμμαρίων και αποξηραμένα φύλλα κάνναβης βάρους -18,6- γραμμαρίων, τα οποία βρέθηκαν σε επαγγελματικό χώρο του συλληφθέντα. 

Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσπρωτίας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών Συνελήφθη ημεδαπός σε περιοχή της Θεσπρωτίας για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣΣτις 14.08.2014 ο Φορέας Διαχείρισης Καλαμά - Αχέροντα - Κέρκυρας πραγματοποίησε την ετήσια καταμέτρηση των συστάδων του κρίνου της θάλασσας (Pancratium maritimum), με τη λήψη συντεταγμένων σε σύστημα αναφοράς ΕΓΣΑ ’87 σε όλο το μήκος της παράκτιας ζώνης του Δρεπάνου Ηγουμενίτσας έως και το Μακρυγιάλι.
Ο κρίνος της θάλασσας ένα σπάνιο και απειλούμενο είδος (IUCN, 2014), γνωστό από την αρχαιότητα αφού απεικονίζεται σε αγγεία και τοιχογραφίες σε αρχαία Κνωσό και Σαντορίνη, αποτελεί ένα από τα ομορφότερα αγριολούλουδα της χώρας μας και στολίζει τις αμμώδεις παραλίες μας. Ανθίζει από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα του Σεπτέμβρη όπου τελειώνει και η ανθοφορία του. Είναι ένα βολβώδες αυτοφυές φυτό, ενδημικό στην περιοχή της Μεσογείου και της νοτιοδυτικής Ευρώπης.

(Amaryllidaceae)...

(Amaryllidaceae)...

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/to-thalassokrino-pou-apokaloun-krinaki-tis-panagias-giati-ta-anthi-tou-evodiazoun-to-dekapentagousto-epimeni-na-anthizi-edo-ke-chiliades-chronia-ke-ine-gnosto-apo-archees-ikonografisis-stin-knos/Ανήκει στην οικογένεια των αμαρυλλίδων, είναι πολυετές, αειθαλές και τα άνθη του έχουν μια ευχάριστη, λεπτή και εξωτική μυρωδιά. Ο βιότοπος του P. maritimum είναι παραθαλάσσιες αμμουδιές σε αμμώδεις παραλίες (αμμοθινικοί σχηματισμοί) και σε άμεση γειτνίαση με τη θάλασσα, όπου αναπτύσσεται συχνά σε πυκνές συστάδες. 


Παγκράτιο το παράλιο, Κρίνος της θάλασσας, Είναι γνωστό από αρχαίες εικονογραφήσεις στην Κρήτη, στα παλάτια της Κνωσού και από τις υστεροκυκλαδικές τοιχογραφίες στη Σαντορίνη (Πηγή: http://www.mixanitouxronou.gr/)

Σημαντικός τύπος οικοτόπου του παραρτήματος της Οδηγίας 92/43/ΕΟΚ, οι αμμόλοφοι (αμμοθίνες) (Οικότοπος 2110 "Υποτυπώδεις κινούμενες θίνες") αποτελούν το φυσικό φράγμα που προστατεύει την ενδοχώρα από το αλμυρό νερό και τον άνεμο. Το αμμοθινικό σύστημα απορροφά την ενέργεια των κυμάτων προστατεύοντας από τη διάβρωση τις αμμώδεις παραλίες. Αναφέρεται ότι σε περιοχές όπου οι αμμόλοφοι καταστρέφονται από τον άνθρωπο, το αλμυρό νερό της θάλασσας εισέρχεται στον υδροφόρο ορίζοντα πλήττοντας έτσι τις αγροτικές καλλιέργειες (υφαλμύρινση υδάτινων αποθεμάτων).

Το κρινάκι της θάλασσας μεταξύ άλλων, με το ισχυρό κι εκτεταμένο του ριζικό σύστημα, που φτάνει σε βάθος μέχρι και 1,5 μέτρο, συγκρατεί το σαθρό αμμώδες έδαφος δημιουργώντας κατ’ αυτόν τον τρόπο και τις προϋποθέσεις για την εγκατάσταση άλλων φυτών. Έτσι το παράκτιο ανάγλυφο γίνεται πιο ανθεκτικό στην αιολική διάβρωση. Η επιβίωση του σπάνιου αυτού λουλουδιού, στηρίζεται στη μεταφορά των σπόρων του -που μοιάζουν με ψήγματα κάρβουνου- από τα μελτέμια του Αυγούστου αλλά και μέσω των κυμάτων, όπου επιπλέοντας στην θάλασσα φτάνουν και σε άλλες περιοχές για να δώσουν νέα φυτά. Εάν επιζήσουν η ανθοφορία τους έρχεται μετά από 4-5 έτη.

Σε πολλά σημεία της περιοχής έχει εξαφανιστεί παρόλο της πολλαπλασιαστικής δεινότητας και της ανθεκτικότητάς του, λόγω της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος των ακτών από τον άνθρωπο. Η έντονη και υπέρμετρη τουριστική ανάπτυξη, η αλόγιστη εκμετάλλευση της παραλίας, η τοποθέτηση ομπρελοκαθισμάτων, η στάθμευση τροχοφόρων και ΙΧ, κτιριακές κατασκευές χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον, η άγνοια των επισκεπτών που πολλές φορές το κόβουν ή το ξεριζώνουν, ο καθαρισμός της παραλίας με μηχανικά μέσα και πολλοί άλλοι παράγοντες αποτελούν αιτίες της ταχείας μείωσης των πληθυσμών του. Ο Φορέας Διαχείρισης εφιστά την προσοχή σε επισκέπτες και λουόμενους της περιοχής για την προστασία του κρίνου της θάλασσας που ομορφαίνει την παραλία Δρεπάνου, αλλά απειλείται άμεσα από κοπή, εκρίζωση, περπάτημα αλλά και την οδήγηση πάνω στις αμμοθίνες, προκαλώντας τεράστια οικολογική βλάβη τόσο στον οικότοπο όσο και στο σπάνιο αυτό είδος.

Read More »
ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ ΑΥΤΟΨΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΡΙΝΑΚΙ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΑΣ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΚΔΑΠ

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΚΔΑΠ 


Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων για τα voucher των ΚΔΑΠ αποτέλεσε μια οδυνηρή έκπληξη για όλους, καθότι μένουν εκτός φιλοξενίας στα Κέντρα Δημιουργική Απασχόλησης Παιδιών σχεδόν το 50% των παιδιών, με αποτέλεσμα να πλήττονται τόσο οι οικογένειες, όσο και οι δημοτικές δομές. 

Τα δημοτικά ΚΔΑΠ αποτελούν ένα πολύ σημαντικό εργαλείο δημοτικής κοινωνικής πολιτικής, αφού παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες πολιτισμού, αθλητισμού, καλλιτεχνικής παιδείας κλπ σε δεκάδες χιλιάδες οικογένειες εργαζόμενων χαμηλόμισθων και αυτοαπασχολούμενων με χαμηλές απολαβές. 

Εκφράζουμε λοιπόν την αγωνία μας και την αμέριστη συμπαράστασή μας προς όλες τις οικογένειες, των οποίων τα παιδιά έχουν εξαιρεθεί από τη συμμετοχή τους σε δημοτικά ΚΔΑΠ και Παιδικούς Σταθμούς. 

Είμαστε αντίθετοι σε οτιδήποτε απειλεί την βιωσιμότητα των δημοτικών δομών, που συμβάλουν καθοριστικά στην οικογενειακή συνοχή. 

Ζητάμε 

Την αύξηση της χρηματοδότησης του προγράμματος, ώστε να διασφαλισθεί η φιλοξενία όλων των παιδιών, μέχρι εξαντλήσεως της δυναμικότητας των Δημοτικών ΚΔΑΠ και παράλληλα την διασφάλιση των θέσεων των εργαζομένων μέσα από την απαραίτητη βιωσιμότητα των δομών αυτών. 

Τέλος, ζητάμε την οριστική επίλυση του ζητήματος των εργαζομένων των ΚΔΑΠ των Δήμων με προώθηση λύσης παρόμοιας με εκείνη των εργαζομένων στο Βοήθεια στο Σπίτι. 

Το παρόν να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και την ΚΕΔΕ. 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ 
ΔΟΝΑΤΟΣ ΜΑΡΤΙΝΗΣ
Read More »
Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΚΔΑΠ Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας σχετικά με τα ΚΔΑΠ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

21 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά)

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
21 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά)


21 συνολικά κρούσματα έχουν εντοπιστεί στις πύλες εισόδου της Ηπείρου από τις 1η Ιουλίου μέχρι τις 23 Αυγούστου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η Ήπειρος βρίσκεται στην έβδομη θέση μεταξύ όλων των Περιφερειών της χώρας ενώ αυτή που έχει τα λιγότερα εισαγόμενα κρούσματα είναι η Δυτική Μακεδονία με μόλις δύο!

Οι πύλες εισόδου στις οποίες γινόταν έλεγχος ήταν το λιμάνι Ηγουμενίτσας, όπου υπήρχαν μονάδες από την πρώτη μέρα που ξεκίνησαν τα δρομολόγια και η Κακαβιά όπου έλεγχοι έγιναν μόνο τον Αύγουστο όπως και δύο δειγματοληπτικοί στη διάρκεια του Ιουλίου.

Το ενδιαφέρον είναι ότι από τα 21 συνολικά κρούσματα τα 18 είναι ενεργά, γεγονός που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι επιβεβαιώθηκαν το προηγούμενο δεκαήμερο.

Σημειώνεται πως στα λιμάνια όλης της χώρας εντοπίστηκαν μόλις είκοσι κρούσματα ενώ στα χερσαία σύνορα 245.

Στις πέντε πρώτες σε κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Ελλάδα, χώρες περιλαμβάνεται η Αλβανία.

Αναλυτικά έχουν εντοπιστεί 90 κρούσματα από την Βουλγαρία, 88 από την Ρουμανία, 84 από την Αλβανία, 80 από την Σερβία και 31 από την Σουηδία.
Read More »
21 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά) 21 κρούσματα στις πύλες εισόδου της Ηπείρου (Λιμάνι Ηγουμενίτσας & Κακαβιά) Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για τον ποδηλατόδρομο - Συνάντηση φορέων σήμερα με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για τον ποδηλατόδρομο - Συνάντηση φορέων σήμερα με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας


Έντονες είναι οι αντιδράσεις των φορέων της Ηγουμενίτσας, στην πρόθεση του δήμου Ηγουμενίτσας για κατασκευή ποδηλατόδρομου στην οδό Κύπρου.

Σήμερα Τετάρτη και ώρα 12.30, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για το θέμα, στο γραφείο του Δημάρχου, με τη συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Ηγουμενίτσας, του Φαρμακευτικού Συλλόγου και εκπρόσωπου του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Ανάστατοι είναι και οι κάτοικοι του κέντρου της Ηγουμενίτσας, που ήδη αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την εξεύρεση μίας θέσης πάρκινγκ.

Γνώμη μας είναι πως η δημιουργία ποδηλατόδρομου στο κέντρο της πόλης της Ηγουμενίτσας, χωρίς να έχουν προηγηθεί άλλες υποδομές, θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα από όσα προσπαθεί να λύσει και η δημοτική αρχή θα πρέπει να αναθεωρήσει την αρχική της απόφαση.
Read More »
Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για τον ποδηλατόδρομο - Συνάντηση φορέων σήμερα με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας Συνεχίζουν οι αντιδράσεις για τον ποδηλατόδρομο - Συνάντηση φορέων σήμερα με τον δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Αρνητικά τα 27 χθεσινά δείγματα

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Θεσπρωτία: Αρνητικά τα 27 χθεσινά δείγματα


Αρνητικά βγήκαν και τα 27 δείγματα που στάλθηκαν εχτές Τρίτη από το νοσοκομείο Φιλιατών, για έλεγχο covid19, στο μικροβιολογικό εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Από τα 27 δείγματα τα 12 ήταν τα υπόλοιπα άτομα, προσωπικό του παραλιακού μαγαζιού στα Σύβοτα, που πλέον όλα τα επαναληπτικά τεστ του προσωπικού του, είναι αρνητικά.
Read More »
Θεσπρωτία: Αρνητικά τα 27 χθεσινά δείγματα Θεσπρωτία: Αρνητικά τα 27 χθεσινά δείγματα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν του Πρωτέα Ηγουμενίτσας

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν του Πρωτέα Ηγουμενίτσας


Την έναρξη της νέας αγωνιστικής χρονιάς 2020-21 θα πραγματοποιήσει την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2020 ο Πρωτέας Ηγουμενίτσας Στίβος.
Οι εγγραφές θα μπορούν να πραγματοποιηθούν καθημερινά στο Δημοτικό Στάδιο Ηγουμενίτσας από τις 7 /9/2020 .

Αναλυτικά το πρόγραμμα προπονήσεων είναι το ακόλουθο :
Αγωνιστικό τμήμα ( καθημερινά ) Γυμνάσιο και άνω
ΤΜΗΜΑ: Ε και ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3.30 -5
ΤΡΙΤΗ –ΠΕΜΠΤΗ (3.30 -5) –ΣΑΒΒΑΤΟ 9.30-11
ΤΜΗΜΑ: Γ και Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3.30 -5
ΤΡΙΤΗ –ΠΕΜΠΤΗ (3.30 -5) –ΣΑΒΒΑΤΟ 9.30-11
ΤΜΗΜΑ :Α και Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
ΔΕΥΤΕΡΑ-ΤΕΤΑΡΤΗ –ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5-6
ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ –ΠΕΜΠΤΗ 5-6
Read More »
Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Στις 7 Σεπτεμβρίου η έναρξη της νέας αγωνιστικής σεζόν του Πρωτέα Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Ήπειρος: Απώλειες εκατομμυρίων σε καταλύματα και εστίαση- Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Ήπειρος: Απώλειες εκατομμυρίων σε καταλύματα και εστίαση- Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ


Η πανδημία του κορωνοϊού χτυπά τους κλάδους των καταλυμάτων και της εστίασης. Η Ήπειρος καταγράφει απώλειες εκατομμυρίων για το πρώτο εξάμηνο του έτους όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία της Στατιστικής και η ανάκαμψη μοιάζει πολύ μακρινή.

Η πανδημία αφήνει κυριολεκτικά «στάχτες» σε δύο σημαντικούς τομείς της τοπικής οικονομίας με ότι αυτό συνεπάγεται.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου παροχής καταλυμάτων όλης της χώρας , ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο κατέγραψε μείωση της 94,3% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο 2019.

Στο σύνολο των επιχειρήσεων του κλάδου υπηρεσιών εστίασης, ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο 2020 σημείωσε μείωση της τάξης του 59% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2019.

Η εικόνα για την Ήπειρο δεν απέχει από τον γενικό μέσο όρο. Οι απώλειες είναι τεράστιες και όλοι φοβούνται ότι ο καταποντισμός του τουρισμού θα αφήσει πίσω του λουκέτα και χαμένες θέσεις εργασίας.

Στον κλάδο των καταλυμάτων:

Στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ο κύκλος εργασιών το πρώτο τρίμηνο του 2019 ήταν 500.841 και το δεύτερο τρίμηνο της ίδιας χρονιάς ήταν 564.816.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών έπεσε στις 369.224 και το δεύτερο τρίμηνο στις 179.337. Η μείωση με βάση τα στοιχεία του δεύτερου τριμήνου φτάνει στο 68,2%.

Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας. Το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει στις 670.696 και το δεύτερο τρίμηνο είχε εκτοξευθεί στα 3.229.451.

Το πρώτο τρίμηνο του 2020 ο κύκλος εργασιών συγκρατήθηκε στα ίδια μεγέθη όμως το δεύτερο τρίμηνο κατρακύλησε στις 539.707 καταγράφοντας μείωση της τάξης του 83%.

Τεράστιες οι απώλειες για τον κλάδο των καταλυμάτων και στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών έφτασε στα 5.813.482 και το δεύτερο τρίμηνο στα 7.667.691.

Το 2020, το πρώτο τρίμηνο ο κύκλος εργασιών έπεσε στα 4.964.335 και το δεύτερο στις 823.404 καταγράφοντας μείωση της τάξης του 89,3%!

Στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας κατά το πρώτο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών έφτασε στις 862.413 και το δεύτερο τρίμηνο στα 6.828.836.

Το 2020 η μείωση ανέρχεται στο 88% με τον κύκλο εργασιών το πρώτο τρίμηνο να είναι στα ίδια επίπεδα και το δεύτερο τρίμηνο να καταποντίζεται στις 798.071!

Η εστίαση

Εξίσου μεγάλες είναι οι απώλειες που καταγράφονται και στον κλάδο της εστίασης. Η μείωση του κύκλου εργασιών στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας ανέρχεται στο 47% καθώς ο κύκλος εργασιών κατά το δεύτερο τρίμηνο έπεσε από τα 6,9 εκατομμύρια του 2019 στα 3,2 το 2020.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας η μείωση ανέρχεται στο 63%. Ενδεικτικό είναι ότι το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών έφτασε στα πέντε εκατομμύρια και το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020 άγγιξε το 1,8.

Στο 54% φτάνει η μείωση στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων. Στα 16,6 εκατομμύρια ήταν ο κύκλος εργασιών το δεύτερο τρίμηνο του 2019 και έπεσε στα 7,6 το ίδιο διάστημα του 2020.

Για την Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας η μείωση φτάνει στο 73,5%! Το δεύτερο τρίμηνο του 2019 ο κύκλος εργασιών είχε ανέλθει στα 7,5 εκατομμύρια και το αντίστοιχο διάστημα του 2020 έπεσε στα δύο εκατομμύρια.

Οι απώλειες λοιπόν είναι τεράστιες και προμηνύουν πολλές δυσκολίες τους επόμενους μήνες.
Read More »
Ήπειρος: Απώλειες εκατομμυρίων σε καταλύματα και εστίαση- Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Ήπειρος: Απώλειες εκατομμυρίων σε καταλύματα και εστίαση- Αποκαλυπτικά τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Πόσα ευρώ παίρνει κάθε δήμος για τις μάσκες των μαθητών

Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020
Πόσα ευρώ παίρνει κάθε δήμος για τις μάσκες των μαθητών


Υπογράφηκε από τον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο η απόφαση κατανομής της έκτακτης επιχορήγησης, ύψους 6.195.000,00 € στους Δήμους για την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό.

Συγκεκριμένα, όπως προβλέπει η απόφαση κατανέμεται ποσό ύψους 6.195.000,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ» στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, για την προμήθεια μασκών των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Η απόφαση λαμβάνεται για λόγους προστασίας της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και της ομαλής λειτουργίας των σχολικών μονάδων ενόψει της έναρξης του διδακτικού έτους 2020-2021.

Η κατανομή για τους δήμους της Ηπείρου είναι η ακόλουθη:
Ο Δήμος Αρταίων για να προμηθευτεί μάσκες για 6.657 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των τριάντα χιλιάδων ευρώ.
Ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων για 74 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με χίλια ευρώ.
Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη για 212 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των χιλίων ευρώ.
Ο Δήμος Δωδώνης για 67 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με χίλια ευρώ.
Ο Δήμος Ζαγορίου για 16 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με χίλια ευρώ.
Ο Δήμος Ζηρού με 1.851 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με εννέα χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Ζίτσας με 1.447 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με επτά χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Ηγουμενίτσας με 3.784 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 17 χιλιάδων ευρώ.
Ο Δήμος Ιωαννιτών με συνολικό αριθμό μαθητών 16.917 θα χρηματοδοτηθεί με 75 χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων με 140 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με χίλια ευρώ.
Ο Δήμος Κόνιτσας με 556 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των τριών χιλιάδων.
Ο Δήμος Μετσόβου με 563 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ.
Ο Δήμος Νικολάου Σκουφά με 1.018 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με πέντε χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Πάργας με 1.212 θα χρηματοδοτηθεί με έξι χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Πρέβεζας με 4.699 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με 21 χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Πωγωνίου με 372 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ.
Ο Δήμος Σουλίου με 946 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με πέντε χιλιάδες ευρώ.
Ο Δήμος Φιλιατών με 541 μαθητές θα χρηματοδοτηθεί με τρεις χιλιάδες ευρώ.
Read More »
Πόσα ευρώ παίρνει κάθε δήμος για τις μάσκες των μαθητών Πόσα ευρώ παίρνει κάθε δήμος για τις μάσκες των μαθητών Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Αυγούστου 26, 2020 Rating: 5

Σελίδες