4.350.000€ για τη μετατροπή του ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ηγουμενίτσας

Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019Με την αρ. 43736/7-6-2019 απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών (ΑΔΑ:67ΖΙ465ΧΘ7-Ε9Φ) εντάχθηκε για χρηματοδότηση η πρόταση του Δήμου Ηγουμενίτσας με τίτλο «Επανάχρηση-μετατροπή κτιρίου ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο Δήμου Ηγουμενίτσας» και προϋπολογισμό 4.350.000,00€ στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟ∆ΗΜΟΣ Ι». Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΦΙΛΟΔΗΜΟ με το ποσό των 3.100.000,00€, ενώ το υπόλοιπο των 1.250.000,00€ θα καλυφθεί από ιδίους πόρους του Δήμου.

Το φυσικό αντικείμενο της πράξης αφορά σε παρεμβάσεις στα υποκτίρια/τμήματα ΙΙ & Ιν του εμβληματικού κτιρίου του Εθνικού Ιδρύματος Νεότητας, που βρίσκεται στη βόρεια έξοδο της πόλης της Ηγουμενίτσας επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, στη συμβολή της με την οδό Κύπρου. H συνολική έκταση του δημοτικού ακινήτου στο οποίο ανεγέρθηκε το τριώροφο κτιριακό συγκρότημα ανέρχεται σε 6.972,66 μ2 και χωροθετείται εντός των ορίων του παλιού εγκεκριμένου σχεδίου πόλεως Ηγουμενίτσας (ΦΕΚ 779 Δ' /1-9-1997) στα όρια με τα υπό έγκριση σχέδια πόλης της 4ης και 5ης Πολεοδομικής Ενότητας Ηγουμενίτσας. Οι προβλεπόμενες εργασίες περιγράφονται στην αριθ. 55/2018 μελέτη εφαρμογής, η οποία αποτελείται από την αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική και ακουστική μελέτη και συγκεκριμένα αφορούν:

· Στη διαμόρφωση του αμφιθεάτρου συμπεριλαμβανομένης και της σκηνής που βρίσκεται στο ισόγειο του κτιρίου συνολικής επιφάνειας 460 μ2.

· Διαμορφώνεται χώρος επιφάνειας 70 μ2 στην ανατολική πλευρά του αμφιθεάτρου για την τοποθέτηση control room, καμπίνας μεταφραστών κ.λπ. καθώς και μια αίθουσα πολλαπλών χρήσεων επιφάνειας 200 μ2.

· Διαμορφώνονται οι υπόλοιποι υποστηρικτικοί της κύριας χρήσης χώροι του ισογείου (χώροι υποδοχής, φουαγιέ, lobby, γραφεία διοίκησης, WC, καμαρίνια και κλιμακοστάσιο) συνολικής επιφάνειας 385 μ2.

· Διαμορφώνονται οι βοηθητικοί χώροι του υπογείου για τις Η/Μ εγκαταστάσεις συνολικής επιφάνειας 175 μ2.

· Τοποθετείται εξωτερική θερμομόνωση (κέλυφος) στις εξωτερικές επιφάνειες του κτιρίου και αντικαθίσταται τα υφιστάμενα κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου με θερμοδιακοπή και διπλούς θερμομονωτικούς υαλοπίνακες για λόγους ενεργειακής αναβάθμισης του κτιρίου.

· Λαμβάνουν χώρα εργασίες υγρομόνωσης στα δώματα λόγω σημειακών εισροών όμβριων υδάτων και εφαρμόζεται αντιδιαβρωτική προστασία στον φέροντα οργανισμό του κτιρίου και ο οποίος ενισχύεται σύμφωνα με τη στατική μελέτη.

· -Διαμορφώνεται ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου και επιτυγχάνεται τόσο η πληρέστερη πρόσβαση στο κτίριο, αλλά ταυτόχρονα και η ύπαρξη μιας κεντροβαρικά τοποθετημένης μικρής πλατείας στη βόρεια είσοδο της πόλης.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννης Λώλος δήλωσε σχετικά:

«Η ένταξη ενός πολυπόθητου έργου για χρηματοδότηση αποδεικνύει περίτρανα πως ως Δημοτική Αρχή αξιοποιούμε με υπευθυνότητα κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο, έτσι ώστε να υλοποιούμε το φιλοπρόοδο πρόγραμμά μας. Με στόχο τη δημιουργία διαύλων επικοινωνίας, προσωπικής ανάπτυξης, ατομικής και ομαδικής έκφρασης, δημιουργούμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις προαγωγής του πολιτισμού, βάζοντας παράλληλα τις βάσεις και για την ενδυνάμωση του συνεδριακού τουρισμού στον Δήμο Ηγουμενίτσας».

Read More »
4.350.000€ για τη μετατροπή του ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ηγουμενίτσας 4.350.000€ για τη μετατροπή του ΕΙΝ σε πολυδύναμο πολιτιστικό χώρο του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019 Rating: 5

Αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος - Του Σταύρου Κωστάρα

Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019

Είχαν δίκιο τελικά οι κακές οι γλώσσες για όσα έλεγαν σχετικά με τους μεταφερόμενους – κατευθυνόμενους ψηφοφόρους από την Βόρεια Ήπειρο και τους ψηφοφόρους Αλβανικής καταγωγής που έχουν αποκτήσει την Ελληνική υπηκοότητα και ψηφίζουν κανονικά.
Όπως προκύπτει από τους εκλογικούς καταλόγους σε δύο χιλιάδες πεντακόσιους δεκατρείς (2.513) ανέρχονται τελικά οι εγγεγραμμένοι στον δήμο μας ψηφοφόροι οι οποίοι ανήκουν στις παραπάνω κατηγορίες.
Από αυτούς 1.774 άτομα φέρονται να έχουν ως τόπο διαμονής την πόλη της Ηγουμενίτσας, 244 την Νέα Σελεύκεια, 87 το Μαυρούδι, 54 το Γραικοχώρι, 31 το Καστρί, 15 το Λαδοχώρι, 92 την Πλαταριά, 54 την Πέρδικα, 48 τα Σύβοτα, 42 τον Παραπόταμο, 21 το Μαργαρίτι, από 9 την Κορύτιανη, την Φασκομηλιά και τον Αργυρότοπο, 8 το Ελευθέρι, και οι υπόλοιποι 16 μοιρασμένοι στην Αγία Μαρίνα, τον Άγιο Βλάσιο, το Καρτέρι, την Μαζαρακιά, και τους Σπαθαραίους.
Αν δε υπολογίσουμε ότι η συμμετοχή στις εκλογές ήταν της τάξης του 53,3% τότε στις πρόσφατες εκλογές ψήφισαν περίπου 1.340 άτομα. Το 8,5% δηλαδή από όσους προσήλθαν να ψηφίσουν!
Αν αυτό δεν είναι αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος και της λαϊκής βούλησης τότε ποιο είναι;
Από αυτούς πόσοι διαμένουν στον δήμο μας και συνεπώς έχουν και γνώση και των ζητημάτων και προβλημάτων που μας αφορούν; Πόσοι έχουν οικογενειακά, οικονομικά, προσωπικά ή άλλα συμφέροντα ώστε να έχουν το δικαίωμα να διαμορφώσουν το μέλλον μας; Πόσοι πραγματικά από τους μεταφερόμενους, κι όχι από αυτούς που πραγματικά ζουν εδώ, ήξεραν που ψήφιζαν, ποιον ψήφιζαν αλλά και σε ποιες εκλογές ψήφιζαν;
Ποιοι ήταν αυτοί που οργάνωσαν, κατεύθυναν, χρηματοδότησαν την μετακίνηση και, τελικά, εκμεταλλεύτηκαν την ψήφο τους για να εκλεγούν;
Ποιοι ήταν αυτοί που μεθοδευμένα τους οδηγούσαν στην κάλπη για να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψηφίους οι οποίοι πριμοδοτήθηκαν για να εκλεγούν;
Ποιος κατένειμε κατά το δοκούν τις εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους, χωρίς να τηρείται η ισχύουσα νομοθεσία, και να υπάρχουν έτσι εγγεγραμμένα άτομα τα οποία ουδέποτε έζησαν ή είχαν καμία σχέση με τον τόπο που έρχονται να ψηφίσουν;
Ποιος τελικά βεβαίωσε τον τόπο διαμονής τους, στον οποίο θα πρέπει να διαμένουν για 2 χρόνια, προκειμένου να έχουν το δικαίωμα να μεταδημοτεύσουν και να ψηφίζουν;
Έχουν τόπο μόνιμης κατοικίας ή φέρονται ως φιλοξενούμενοι κατά δεκάδες σε λιγοστά σπίτια απλά για να πάρουν την άδεια διαμονής, την ταυτότητα και το ελληνικό – ευρωπαϊκό διαβατήριο;
Η δε κατανομή τους μόνο τυχαία δεν έγινε αφού, πολλές οικογένειες, κατανεμήθηκαν σε διαφορετικές κοινότητες, είτε για να μην προκύπτουν στοιχεία, είτε για να επηρεάσουν, μαζί με το γενικό, και τα κατά τόπους αποτελέσματα. Έτσι ενώ οι γονείς ψήφιζαν στο Μαυρούδι, η κόρη ψήφιζε στην Ηγουμενίτσα και ο γιός στην Νέα Σελεύκεια. Κάποιοι άλλοι δε βρέθηκαν να ψηφίζουν στο Μαργαρίτι!! Για πρώτη φορά στην ζωή τους πρέπει να πήγαν οι άνθρωποι εκεί και πρώτη φορά τους έβλεπαν και οι ντόπιοι κάτοικοι!
Και ναι μεν οι Βορειοηπειρώτες, ως έλληνες στο γένος, έχουν κάθε δικαίωμα να κατέχουν έγγραφα που να προσδιορίζουν την καταγωγή τους και να τους διευκολύνουν ως έλληνες που είναι. Αλλά το δικαίωμα ψήφου θα πρέπει να έχει οπωσδήποτε σχέση με τον τόπο που κατοικούν, και όχι να εγγράφονται οπουδήποτε, χωρίς να υπάρχουν νόμιμα δικαιολογητικά.
Αυτοί οι 1.774 που φέρονται να κατοικούν στην πόλη της Ηγουμενίτσας, οι 244 στην Νέα Σελεύκεια, οι 92 στην Πλαταριά, οι 87 στο Μαυρούδι, οι 54 στο Γραικοχώρι, οι 31 στο Καστρί, αλλά και οι υπόλοιποι, των οποίων ο αριθμός είναι μεγάλος, που ακριβώς δηλώνουν τόπο διαμονής, ώστε να έχουν το δικαίωμα να τον αναγράψουν όταν υποβάλουν φορολογική δήλωση;
Υ.Γ.1 Μπορεί να μην καταμέτρησα ακριβώς τους εγγεγραμμένους, διότι είναι δύσκολο να προσδιοριστούν αυτοί που έχουν ελληνοποιήσει τα επίθετα και τα ονόματα, αλλά ο τελικός αριθμός δεν διαφέρει πολύ από αυτόν που κατέληξα. Πιθανόν μάλιστα να είναι περισσότεροι αφού, οι «ανανεωμένοι» εκλογικοί κατάλογοι, στους οποίους πιθανόν έγιναν και άλλες προσθήκες, δεν μας δόθηκαν έγκαιρα.
Υ.Γ.2 Κάπως έτσι δόθηκε και η προίκα για να συμμετάσχουν στις εκλογές σε υποψήφιους-ες που ήξεραν εκ των προτέρων ότι θα εκλεγούν!

Σταύρος Κωστάρας
Read More »
Αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος - Του Σταύρου Κωστάρα Αλλοίωση εκλογικού αποτελέσματος - Του Σταύρου Κωστάρα Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019 Rating: 5

Μήνυμα Αντώνη Μπέζα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου

Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019


Επιτέλους, ο κ. Τσίπρας προκήρυξε εκλογές!

Από σήμερα μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την πολιτική αλλαγή που αξιώνουν οι πολίτες και έχει ανάγκη ο τόπος μας.

Οι συμπολίτες μας στη Θεσπρωτία, ήδη με την ψήφο τους στις πρόσφατες εκλογές, έδειξαν ότι στηρίζουν τις ελπίδες τους στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είναι στο χέρι όλων μας να δημιουργήσουμε ένα μεγαλύτερο πλειοψηφικό ρεύμα που θα δώσει αυτοδυναμία στη Νέα Δημοκρατία και σταθερή κυβέρνηση στην Ελλάδα.

Για μια φωτεινή Ελλάδα, με ασφάλεια και ανάπτυξη!
Read More »
Μήνυμα Αντώνη Μπέζα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου Μήνυμα Αντώνη Μπέζα για την έναρξη της προεκλογικής περιόδου Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Ιουνίου 11, 2019 Rating: 5

Σελίδες