ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: "ΑΛΛΕΣ...ΖΩΕΣ" - Η Ελληνική ταινία μικρού μήκους από την ENIGMA SHORT FILMS

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Η ελληνική ταινία μικρού μήκους με τίτλο ''ΑΛΛΕΣ...ΖΩΕΣ'' είναι μια ταινία μυθοπλασίας που ''ακολουθεί'' την ζωή του βασικού χαρακτήρα της, Νίκης. 
Η Νίκη είναι μια κοπέλα με ιδιαιτερότητα, που ενώ την κάνει ξεχωριστή άλλο τόσο την δυσκολεύει στην καθημερινότητα της.
Η Νίκη λοιπον,σε ένα ταξίδι θεραπευτικής αξίας συναντά πρόσωπα και καταστάσεις άγνωστα προς αυτή.
Τι θα γίνει τελικά; 
Η Νίκη είναι αρκετά δυνατή γι αυτό; 
Θα μπορέσει να ξεπεράσει τις καταστάσεις αυτές και να συνεχισει την ζωή της; 
Δείτε παρακάτω την ταινία και μάθετε για την περιπέτεια της Νίκης. Επισήμανη: Τα γεγονότα και τα πρόσωπα της ταινίας είναι προΪόν μυθοπλασίας.
Η ταινία δεν έχει σκοπό να κοροιδευσει παρόμοιες καταστάσεις.
Οποιαδήποτε συνωνυμία είναι τυχαία. 
Σκοπός της ταινίας: Σκοπός μας είναι να δείξουμε πόσο ξεχωριστές είναι οι ζωές όλων μας αλλά και πόσο ίδιες. 
Πως,τελικά, όσο και αν νομίζουμε ότι η δική μας ζωή, οι δικές μας δυσκολίες, απέχουν χιλιόμετρα απο τις ζωές των άλλων, στην πραγματικότητα όλοι ''κουβαλάνε'' κάτι μέσα τους ,εξίσου δύσκολο για τον καθένα να το αντιμετωπίσει.
Έτσι ο καθένας με το δικό του βάρος,ας προσπαθήσει να βοηθήσει τον διπλάνο του στην αδυναμία του και να συνεχίσουμε όλοι να παλεύουμε τις δυσκολίες αυτής της ζωής. 
Η ταινία ειναι μια παραγωγή των ENIGMA SHORT FILMS. 
Συντελεστές: 
Σκηνοθεσία: Νικόλας Τσες 
Σενάριο :Nικολέττα Τζούνα, Νικόλας Τσες 
Κάμερα :Γιώργος Παναγιώτου 
Μακιγιάζ(ειδικά εφε): Ελισάβετ Γώγου 
Ήχος : Χρήστος Ράπτης, Γιώργος Παναγιώτου 
Φωτογράφος: Nίκος Κιργιρίδης 
Κλακέτα : Χρήστος Ράπτης 
Ψυχοπαιδαγωγος-MSc "Ψυχολογια-Συμβουλευτικη: Καλυψώ Χριστοφορίδου-Gayraud 
Μουσική: Music: http://www.purple-planet.com Ηθοποίοι: Nίκη - Νικολέττα Τζούνα Ψυχολόγος -Ματίνα Τζάκου Ανδρας -Νικόλας Τσες Τηλέφωνο - Μάρια Αναγνωστοπούλου Αστυνομος (1) -Χρήστος Ράπτης Αστυνόμος (2) -Τάσος Παππάς Ασύρματος - Φλωρένια Τσε 
Eπικοινωνία: Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?... (Σκηνοθέτης) 
Ελπίζουμε να το απολαύσετε. 
Read More »
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: "ΑΛΛΕΣ...ΖΩΕΣ" - Η Ελληνική ταινία μικρού μήκους από την ENIGMA SHORT FILMS ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ: "ΑΛΛΕΣ...ΖΩΕΣ" - Η Ελληνική ταινία μικρού μήκους από την ENIGMA SHORT FILMS Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για βιασμό

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Συνελήφθη, χθες (13-09-2017) το μεσημέρι στην Ηγουμενίτσα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 38χρονος υπήκοος Αλβανίας, διότι εκκρεμούσαν σε βάρος του ένταλμα σύλληψης και διάταξη του κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας, για τα αδικήματα του βιασμού και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης. 
Το περιστατικό είχε συμβεί το 2014 σε περιοχή του Δήμου Φιλιατών.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε αρμοδίως. 


 
Read More »
Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για βιασμό Συνελήφθη 38χρονος Αλβανός στην Ηγουμενίτσα για βιασμό Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ»

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017Εισηγητής ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κος Φώτης Κουρμούσης
Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας σε συνεργασία με την Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ», την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 12:30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας (Αγ. Αποστόλων 55-πλαϊνή είσοδος, παραπλεύρως Δικαστικού Μεγάρου)

Η εκδήλωση εστιάζει σε:
 • ιδιώτες και ελεύθερους επαγγελματίες, παρουσιάζοντας τη νομοθεσία και το τραπεζικό πλαίσιο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά,
 • υπερχρεωμένες επιχειρήσεις, μικρές, μεσαίες και μεγάλες, παρουσιάζοντας τη νομοθεσία του εξωδικαστικού μηχανισμού.


Στην εκδήλωση συμμετέχει ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης, με σκοπό:
 • την παρουσίαση του θεσμικού πλαισίου για την αντιμετώπιση των ιδιωτικών χρεών (τόσο για «κόκκινα δάνεια» όσο και για οφειλές προς το δημόσιο (ΔΟΥ, ΕΦΚΑ)),
 • να απαντηθούν ερωτήσεις / απορίες που θέτουν οι συμμετέχοντες και
 • να τεθούν από τους συμμετέχοντες ειδικά θέματα που χρήζουν επίλυσης, ώστε να ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τη Διαχείριση του Ιδιωτικού Χρέους.

Καλούμε τα μέλη μας και κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετέχουν στην ανωτέρω εκδήλωση, και ειδικά τα κλαδικά συνδικαλιστικά όργανα όπως π.χ. ο Δικηγορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Λογιστών – Οικονομολόγων, ο Σύλλογος Μηχανικών κ.λ.π., οι οποίοι μπορούν να εμπλακούν στις διαδικασίες αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις μας στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» Επιμελητήριο Θεσπρωτίας: Ημερίδα για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ ΔΑΝΕΙΑ» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Περί Εναλλακτικού Tουρισμού - Του Παύλου Παπαρούνα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017

Ο τουρισμός εξελίσσεται στην ισχυρότερη ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας. Ο τουρισμός δεν περιορίζεται στην παραλία, στο κολύμπι, στον ήλιο· είναι εξίσου ένας περίπατος, μια φυσιολατρική εξόρμηση, μια γαστρονομική απόλαυση, μια αθλητική δραστηριότητα, η περιήγηση σε ένα τοπίο και η επίσκεψη σε ένα ξεχωριστό πολιτιστικό μνημείο. Αν και σπάνια τα συναντάς όλα μαζί, στην Ήπειρο για παράδειγμα έχουμε το προνόμιο όλα αυτά να συνυπάρχουν.

Οι δραστηριότητες υπαίθρου, όπως η πεζοπορία, είναι ανεπτυγμένες σε όλη την Ευρώπη. Όπου υπάρχουν πιστοποιημένα μονοπάτια τα επισκέπτονται καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου περιπατητές από όλο τον κόσμο. Η Θεσπρωτία μπορεί να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία. Θα πρέπει να υπάρξει μια αποτύπωση και καταγραφή των μονοπατιών (παλιά Σαγιάδα, μονοπάτι Λάγκαρη, όρη Φιλιατών και Σουλίου, φαράγγι του Αχέροντα κ.λπ.). Έτσι θα δοθεί υπεραξία και εισόδημα στους παραγωγούς προϊόντων στην ευρύτερη περιοχή.


Μεγάλο τμήμα της θεσπρωτικής γης αποτελεί περιοχή με ειδικό οικολογικό ενδιαφέρον. Το φαράγγι του Καλαμά μέχρι το Δέλτα, στις εκβολές του, αποτελεί προστατευόμενη περιοχή με δυσπρόσιτα σπήλαια στις πλαγιές και σημαντική ζώνη παραποτάμιας βλάστησης. Η πλούσια χλωρίδα και πανίδα του ποταμού Αχέροντα και το έλος του Καλοδικίου αποτελούν αντίστοιχες περιπτώσεις διότι εκτός των άλλων αποτελούν σημαντικό υγρότοπο και μεταναστευτικό πέρασμα για τα πουλιά.

Επιπλέον η ηπειρώτικη κουζίνα, οι ξεχωριστές γαστρονομικές και οινικές προτάσεις, τα μοναδικά τοπικά προϊόντα της περιοχής μπορούν να συμβάλουν στην αύξηση της επισκεψιμότητας στην περιοχή. Επίσης οι αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να γίνουν πόλος έλξης: ιππασία, rafting χαμηλού βαθμού δυσκολίας κ.λπ. Υπάρχει επίσης περιθώριο διοργάνωσης αθλητικών εκδηλώσεων ευρύτερου ενδιαφέροντος (αγώνες δρόμου, κολύμβησης, ποδηλάτου, αλεξίπτωτο πλαγιάς).

Επιπροσθέτως πρέπει να υπάρξει ενδιαφέρον για την ανάδειξη μνημείων, με κορυφαία δράση το πρόγραμμα της πολιτιστικής διαδρομής των πέντε αρχαίων θεάτρων (Νικόπολη, Αμβρακία, Δωδώνη, Γιτάνων, Νεκρομαντείο), για την πολιτιστική αξία του μυθικού Αχέροντα, την ιστορική αξία της περιοχής (Σούλι). Η συνολική εικόνα διαμορφώνεται και από την παρουσία αξιόλογων ιστορικών μνημείων (Φανωτή, Κάστρο Παλαιοσδίνας, Ραβενής, Γέφυρα Παλαιοσδίνας, Μύλος Αναβρυστικού, Δημόκαστρο Πέρδικας, Κούγκι, Ελέα, Πύργος Ραγίου κ.λπ.).

Οι ιαματικές πηγές επίσης συντελούν στην αύξηση της επισκεψιμότητας για όσους επιθυμούν να επωφεληθούν από τις ευεργετικές ιδιότητές τους ή από τη χρήση φυσικών πηγών (πηλοθεραπεία στη Σαγιάδα).

Ο τόπος μας πρέπει να εκμεταλλευτεί και τον θρησκευτικό πλούτο του. Βυζαντινές εκκλησίες και μνημεία, τόποι λατρείας και περισυλλογής, ασκηταρειά και ναοί που αποτέλεσαν σημεία τομής για την απελευθέρωση της Ηπείρου βρίσκονται διάσπαρτα στην ευρύτερη περιοχή. Π.χ. οι μονές Γηρομερίου, Παγανιών, Παναγίας Παραμυθίας, Παναγίας στη Μίχλα, Μεταμορφώσεως της Πλακωτής, το ασκηταρειό του Αγίου Αρσενίου στη Βέλιανη και στο Μορφάτι, ο Άγιος Αθανάσιος στην Πέρδικα, οι Πέντε Εκκλησιές κ.λπ.

Η Εγνατία και η Ιόνια Οδός σε συνδυασμό με τα αεροδρόμια του Ακτίου και των Ιωαννίνων θα ενισχύσουν σημαντικά τον τουρισμό στη Θεσπρωτία. Θα απαιτηθούν άμεσα νέες υποδομές, όπως μαρίνες, τουριστικά καταφύγια, καταδυτικό πάρκο, προώθηση της κρουαζιέρας. Θα πρέπει να δοθεί βαρύτητα στην αναβάθμιση της ποιότητας και τον εκσυγχρονισμό των προσφερόμενων τουριστικών υπηρεσιών στοχεύοντας σε μια ενιαία στρατηγική προκειμένου να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, η αποτελεσματικότερη διαχείριση των τουριστικών πόρων και η διάχυση της τουριστικής ροής με την ολοκληρωμένη προβολή - προώθηση της Θεσπρωτίας ως ενιαίου τουριστικού προορισμού.

Εν κατακλείδι οι επαγγελματίες πρέπει να κατανοήσουν ότι η τουριστική ανάπτυξη δεν είναι ατομικό, αλλά συλλογικό «άθλημα». Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στη ζωή, τα οποία αργά κτίζεις αλλά γρήγορα γκρεμίζονται. Η αειφόρος και η ήπια τουριστική ανάπτυξη, η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, ο σεβασμός στο οικοσύστημα ας γίνουν παράδειγμα προς μίμηση.
Παύλος Παπαρούνας
συντονιστής Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Θεσπρωτίας
Για την εφημερίδα ΑΥΓΗ


 
Read More »
Περί Εναλλακτικού Tουρισμού - Του Παύλου Παπαρούνα Περί Εναλλακτικού Tουρισμού - Του Παύλου Παπαρούνα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην 82η ΔΕΘ

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας συμμετέχει και φέτος στην 82η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης υπό την διοργάνωση της HELEXPO (09 έως 17 Σεπτεμβρίου), στο Περίπτερο 3 Stand 22, έκτασης 60τ.μ. φιλοξενώντας τις ακόλουθες επιχειρήσεις:
 • ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΩΝ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ
 • ΤΖΑΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΧΙΣΙΜΑΤΟΣ ΜΑΡΜΑΡΟΥ - ΧΟΝΔΡΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΑΣ & ΜΑΡΜΑΡΩΝ
 • ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΠΟΤΟΠΟΙΕΙΑ (Τσίπουρο, Ούζο, Λικέρ, Κρασί)
 • ΜΑΡΚΑΤΣΕΛΗΣ & ΥΙΟΙ Ο.Ε. ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΟ (Κρασί, Βερμούτ)
 • ΓΕΩΡΓΟΥΛΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΟΙΚΙΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΕΡΓΩΝ


Η Έκθεση λειτουργεί τις καθημερινές από 16.00 έως 22.00 και το Σάββατο & Κυριακή από 10.00 έως 22.00. Τιμώμενη χώρα για το 2017 η Κίνα.

Το περίπτερο του Επιμελητηρίου επισκέφθηκε ο τοπικός Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ κος Μάριος Κάτσης που είχε ολιγόωρη συνομιλία με τον εκπρόσωπο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Γενικό Γραμματέα κο Κωνσταντίνο Καλιαμούρη για την Θεσπρωτική συμμετοχή στην ΔΕΘ και τις δράσεις Εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου για τα μέλη του.

Η ανωτέρω δράση παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ και χωρίς κόστος συμμετοχής για τις επιχειρήσεις μας στα πλαίσια της ανταποδοτικότητας των υπηρεσιών μας.


Read More »
Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην 82η ΔΕΘ Η συμμετοχή του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας στην 82η ΔΕΘ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδοποίηση για υποβολή αιτήσεων από Δήμους και ιδιώτες για ένταξη εκτάσεων στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017Τους ιδιώτες και τους Δήμους που έχουν στην κατοχή τους βοσκήσιμες εκτάσεις, καλεί η Περιφέρεια Ηπείρου να απευθυνθούν στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (Δ.Α.Ο.Κ.) της περιοχής τους, προκειμένου το αργότερο μέχρι τις 07 Οκτωβρίου 2017 να δηλώσουν την επιθυμία ένταξης των εκτάσεών τους στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης.

Όπως αναφέρεται σε έγγραφο που υπογράφει ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σύμφωνα με τη νομοθεσία, οι βοσκήσιμες ιδιωτικές ή δημοτικές εκτάσεις που δεν θα συμπεριληφθούν σε εγκεκριμένα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης μέχρι 31/1/2019, δεν θα θεωρούνται επιλέξιμες εκτάσεις και δεν θα επιτρέπεται η ενεργοποίηση δικαιωμάτων ενίσχυσης για τις εκτάσεις αυτές. 


 
Read More »
Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδοποίηση για υποβολή αιτήσεων από Δήμους και ιδιώτες για ένταξη εκτάσεων στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Περιφέρεια Ηπείρου: Ειδοποίηση για υποβολή αιτήσεων από Δήμους και ιδιώτες για ένταξη εκτάσεων στα Διαχειριστικά Σχέδια Βόσκησης Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ;

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Τη μετάθεση της ημερομηνίας έναρξης της δημοπράτησης δημοσίων έργων μέσω του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων ζητεί ο Βασίλης Γιόγιακας με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας ερωτά πότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι προπαρασκευαστικές ενέργειες (δοκιμές συστήματος, διαπίστευση και εκπαίδευση προσωπικού, σύνταξη νέων πρότυπων διακηρύξεων) προκειμένου το ηλεκτρονικό σύστημα να είναι πλήρως λειτουργικό και αν, μέχρι την ολοκλήρωση των ενεργειών αυτών, πρόκειται να μετατεθεί η ημερομηνία έναρξης των ηλεκτρονικών δημοπρατήσεων, από τις 25 Ιουλίου που ισχύει, στις 20 Οκτωβρίου 2017. 


Το πλήρες κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

Προς τον κ. Υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: «Λειτουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων»

Με το Ν. 4412/2016 ορίστηκε η 18η Απριλίου 2017 ημερομηνία έναρξης διεξαγωγής δημοπρασιών δημοσίων έργων μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ). Με τροποποίηση στο Ν. 4472/2017 η έναρξη των δημοπρασιών δημοσίων έργων μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας για τους φορείς Γενικής Κυβέρνησης (μεταξύ των οποίων είναι οι ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού) μετατέθηκε για την 20η Οκτωβρίου 2017 προκειμένου να δοθεί ικανός χρόνος για δοκιμές στο σύστημα και για την εκπαίδευση και διαπίστευση προσωπικού των αναθετουσών αρχών και των αναθετόντων φορέων. Εντούτοις με μεταγενέστερη διάταξη στο Ν. 4482/2017 ορίστηκε νέα ημερομηνία έναρξης δημοπρασιών δημοσίων έργων μέσω ΕΣΗΔΗΣ η 25η Ιουλίου 2017, δίχως να έχει προηγηθεί ενημέρωση των ενδιαφερομένων, η εκπαίδευση των οικείων υπαλλήλων και ο λειτουργικός έλεγχος της κεντρικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Η νέα, αιφνίδια αλλαγή της ημερομηνίας έναρξης είχε αποτέλεσμα να απαιτηθεί εκ νέου σύνταξη και έγκριση, από τις οικονομικές επιτροπές και τις διαχειριστικές αρχές των αιρετών Περιφερειακών Αυτοδιοικήσεων, διακηρύξεων και τευχών δημοπράτησης δημοσίων έργων εκατομμυρίων ευρώ, πολλά από τα οποία συγχρηματοδοτούνται από κοινοτικούς πόρους. Χαρακτηριστική είναι η πρόσφατη ακύρωση τεσσάρων διαγωνισμών από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου καθώς, παρά τη σχετική διάταξη του ν. 4482/2017, το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων δεν είχε τεθεί σε λειτουργία.

Η καθυστέρηση της διαδικασίας ανάθεσης δημοσίων έργων και η μετάθεση ώριμων προς δημοπράτηση έργων στο μέλλον λειτουργεί ανασχετικά στην τόνωση της επιχειρηματικότητας, της απασχόλησης αλλά και στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Πότε αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργική η ηλεκτρονική πλατφόρμα του Εθνικού Συστήματος Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων (ΕΣΗΔΗΣ),
Πότε αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί η διαπίστευση και εκπαίδευση των υπαλλήλων των αναθετουσών αρχών και αναθετόντων φορέων καθώς και η σύνταξη νέων πρότυπων διακηρύξεων από την Ενιαία Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Α.Α.ΔΗ.ΣΥ.),
Εάν θα επανέλθει η 20η Οκτωβρίου 2017 ως ημερομηνία έναρξης της δημοπράτησης των δημοσίων έργων μέσω ΕΣΗΔΗΣ, εφόσον έχουν διασφαλιστεί οι παραπάνω προϋποθέσεις.


 
Read More »
Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ; Β. ΓΙΟΓΙΑΚΑΣ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ; Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτων-διαμερισμάτων για την στέγαση ωφελούμενων του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη»

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Ο Πρόεδρος του ΠΑΚΠΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας , που ενεργεί στην παρούσα ως εγγυητής, προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό για την μίσθωση εννέα (9) κτιρίων-διαμερισμάτων για την κάλυψη των αναγκών στέγασης τεσσάρων (4) μεμονωμένων ατόμων και πέντε (5) οικογενειών, ωφελούμενοι του Προγράμματος «Στέγαση και Επανένταξη» .

Η δημοπρασία θα διενεργηθεί στην Ηγουμενίτσα και στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα. Τα προς μίσθωση ακίνητα πρέπει να είναι :

1) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (2) υπνοδωμάτια ,χώρο υγιεινής (WC),ξεχωριστή κουζίνα , καθιστικό, κεντ. θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας έως περίπου 120 τ.μ..

2) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (1) υπνοδωμάτιο, χώρο υγιεινής (WC), ξεχωριστή κουζίνα, κεντ. Θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 35 τ.μ.

3) Ένα διαμέρισμ που να διαθέτει (1) υπνοδωμάτιο, χώρο υγιεινής (WC) ,ξεχωριστή κουζίνα , κεντ. θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 35 τ.μ.

4) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (2) υπνοδωμάτια, χώρο υγιεινής (WC), ξεχωριστή κουζίνα, καθιστικό, κεντ. θέρμανση, στην Δημ. Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 120 τ.μ.

5) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει 3 υπνοδωμάτια ,χώρο υγιεινής (WC) ,ξεχωριστή κουζίνα, καθιστικό, κεντ. θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 120 τ.μ.

6) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (2)υπνοδωμάτια, χώρο υγιεινής (WC), ξεχωριστή κουζίνα, καθιστικό, κεντ. θέρμανση, στην Δημ. Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 120 τ.μ.

7) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (3) υπνοδωμάτια, χώρο υγιεινής (WC),ξεχωριστή κουζίνα , καθιστικό , κεντ. θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 120 τ.μ.

8) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (1) υπνοδωμάτιο, χώρο υγιεινής (WC), ξεχωριστή κουζίνα , κεντ. θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 35τ.μ.

9) Ένα διαμέρισμα που να διαθέτει (1) υπνοδωμάτιο, χώρο υγιεινής (WC), ξεχωριστή κουζίνα, κεντ. θέρμανση, στην Δημοτική Κοινότητα Ηγουμενίτσας περίπου 35 τ.μ.

Εγγύηση συμμετοχής στην δημοπρασία ορίζεται το 1/10 των ανωτέρω προσφορών για κάθε κτίριο χωριστά.


Η δημοπρασία θα γίνει σε δύο φάσεις :

Α) Στην πρώτη φάση και ενώπιον της Επιτροπής Δημοπρασιών του ΠΑΚΠΠΟ την 20 του μηνός Σεπτεμβρίου του έτους 2017 και από ώρα 10:30΄π.μ. έως 11:30΄π.μ. στο στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ στο παλαιό Δημοτικό Κατάστημα θα κατατεθούν κλειστοί φάκελοι των συμμετεχόντων , που θα συνοδεύονται από φάκελο ο οποίος θα περιλαμβάνει κάτοψη της αίθουσας , τοπογραφικό διάγραμμα της περιοχής και στη συνέχεια η επιτροπή του άρθρου 7 του Π.Δ. 270/81 , η οποία μετά από επιτόπια έρευνα , κρίνει περί της καταλληλότητας των προσφερόμενων ακινήτων και περί του αν αυτά πληρούν τους όρους της οικείας Διακηρύξεως , συντασσόμενης σχετικής έκθεσης εντός 10 ημερών από της λήψεως των προσφορών .

Β) Διενέργεια Δημοπρασίας . Μετά ταύτα ο Πρόεδρος ορίζει την ημέρα και ώρα διεξαγωγής της Δημοπρασίας , καλών επί αποδείξει να λάβουν μέρος εις αυτήν μόνον εκείνοι των οποίων τα ακίνητα εκρίθησαν κατάλληλα κατά την διαδικασία του προηγούμενου εδαφίου.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και για να παραλάβουν την αναλυτική Διακήρυξη με τους όρους της Δημοπρασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του ΠΑΚΠΠΟ (Δ/νση : Ελευθερίας 7 , Τηλ..: 26653 60020/21 ) . 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτων-διαμερισμάτων για την στέγαση ωφελούμενων του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη» Ηγουμενίτσα: Διαγωνισμός μίσθωσης ακινήτων-διαμερισμάτων για την στέγαση ωφελούμενων του προγράμματος «Στέγαση και επανένταξη» Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Πάνος Σεϊτανίδης: Αθηνα - Παραμυθιά, με αυτοψία Ιονίας οδου και δοκιμή του Citroen C4 Grand Picasso

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Την διαδρομή Αθήνα Παραμυθιά μέσω Ιονίας Οδού με το Citroen C4 Grand Picasso, έκανε ο γνωστός παρουσιαστής των εκπομπών Formula 1 και του μηχανοκινήτου αθλητισμού, Πάνος Σεϊτανίδης για το ηλεκτρονικό περιοδικό ΝewsΑuto:

H πρώτη δοκιμασία με το ευρύχωρο Citroen C4 Grand Picasso που έχω στο πλαίσιο long test στα χέρια μου, αποτελούσε και… δοκιμασία για έναν νέο και πολύ σημαντικό οδικό άξονα: την Ιόνια οδό. Δύο σε ένα λοιπόν και η ιστορία εκτυλίχθηκε ως εξής…

Παραδοσιακά κάθε Αύγουστο η απόδρασή μου έχει ως προορισμό την όμορφη Παραμυθιά Θεσπρωτίας. Παραδοσιακή Ηπειρώτικη πόλη καταγωγής της γυναίκας μου και εφαλτήριο για κάθε λογής δραστηριότητα αφού σε απόσταση βολής έχεις τον Αχέροντα, την Πάργα, τα Σύβοτα, τις παραλίες της Λούτσας και του Βράχου, την Ηγουμενίτσα, τα Γιάννενα και πολλά άλλα. Όλα όμορφα, όλα ωραία, είναι όμως πολύ μακριά. Μέχρι πρότινος που έπαιρνε πέντε και κάτι ώρες για να φτάσω, με αδιαπραγμάτευτη τη διαδρομή μέσω Λαμίας, Καρδίτσας, Τρικάλων, Μετεώρων και από εκεί έβγαινε Εγνατία και έφτανα μέχρι Παραμυθιά.

Αδιαπραγμάτευτη διότι είχα ξεκαθαρίσει στον εαυτό μου και τους γύρω μου, πως δεν θα έκανα την Κορίνθου-Πατρών με την κόρη μου στο αυτοκίνητο.

Προτιμούσα τη μεγαλύτερη σε χιλιόμετρα και διάρκεια διαδρομή, υπέμενα τις στροφές σε Δομοκό και Κατάρα αλλά ένιωθα περισσότερη ασφάλεια. Μία δεκαετία και βάλε ακούγαμε τις υποσχέσεις για την Ιόνια οδό αλλά για να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα πως θα ολοκληρωνόταν αυτή τη δεκαετία. Ούτε μετά τις αναγγελίες που είχαν γίνει τη χειμερινή περίοδο.

Να λοιπόν που την ημέρα που θα πήγαινα στο χωριό, είχαμε με τυμπανοκρουσίες την παράδοση και των τελευταίων 14 χιλιομέτρων του ιστορικού αυτού έργου που επιτρέπει την κάλυψη της διαδρομής Αντίρριο-Γιάννενα σε μιάμιση ώρα.

Πριν ξεκινήσω και ενώ βλέπω στην TV τις διθυραμβικές δηλώσεις κτλ, βάζω στο google maps αφετηρία και προορισμό αλλά μου βγάζει ταξίδι που είναι πάλι άνω των πέντε ωρών. Προβληματίστηκα αλλά επέλεξα να δοκιμάσω το νέο δρόμο, ειδικά αφού θεωρητικά η Κορίνθου-Πατρών είναι προ πολλού έτοιμη.

Τι, όχι; Η πρώτη δυσάρεστη έκπληξη αφορούσε το γεγονός πως παρότι η Κορίνθου-Πατρών έχει εδώ και καιρό παραδοθεί, τα έργα ήταν (και είναι) ημιτελή. Ακόμα υπάρχουν σημεία που χρησιμοποιείς μόνο μία λωρίδα, ακόμα υπάρχουν σημεία που μπορείς να κάνεις hi-five με αυτόν που έρχεται από την αντίθετη κατεύθυνση. Να όμως που αυτή η εικόνα ίσχυε και στην Ιονία σε κάποια σημεία αν και εκεί, είπα να δώσω το συγχωροχάρτι των… τελευταίων μερεμετιών. Άλλωστε το γεγονός πως δύο σταθμοί διοδίων στην άνοδο προς Γιάννενα δεν λειτουργούσαν ακόμα, ισοφάριζε το ατελές του έργου. Το C4 Grand Picasso κατάπινε με άνεση χιλιόμετρα, με cruise control στα 120 Km/h και τον 1600άρη BlueHDi να λειτουργεί απρόσκοπτα και οικονομικά, παρά το βάρος αφού το είχα φορτώσει όσο πήγαινε.

Με αρωγό τον πολυμορφικό χαρακτήρα του οχήματος, είχα καταφέρει να πάρω μαζί μου περισσότερα απ’ όσα θα περίμενε κανείς, κι αυτό ταξιδεύοντας με άνεση. Άλλωστε το ευήλιο εσωτερικό που επίσης διακρίνεται από την ύπαρξη άπλετων χώρων, ήταν ότι έπρεπε για οικογενειακή εξόρμηση Τύπου «το τρελό θηριοτροφείο έρχεται και στα μέρη σας».

Όμως παρότι από οδηγικής πλευράς το ταξίδι ήταν εντελώς απροβλημάτιστο, στο μυαλό μου στριφογυρνούσε ένας προβληματισμός: ένα άρθρο στο protothema.gr όπου γινόταν λόγος για καταγγελίες πως παρά τους πανηγυρισμούς για τα τελευταία χιλιόμετρα της διαδρομής, είχαν «κόψει» τη διέλευση από κάποια άλλα. Αυτές τελικά ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Ο δρόμος ήταν ανοιχτός μέχρι τον κόμβο της Φιλιππιάδας και από εκεί και πέρα, έπρεπε να καλύψεις 59 χιλιόμετρα στην παλιά εθνική. Σε ένα δρόμο όπου η απελπιστική κατάσταση του οδοστρώματος ευτυχώς έβρισκε αντίδοτο στις αναρτήσεις του C4 Grand Picasso. Και σαν κερασάκι στην τούρτα, το αποκλεισμένο κομμάτι δεν ήταν μόνο αυτό! Κλειστά ήταν και τα τελευταία 14 χιλιόμετρα που υποτίθεται πως είχαν παραδοθεί πριν από αρκετές ώρες στην κυκλοφορία! Όλα αυτά με πρόχειρη σήμανση και χαμογελαστούς αλλά ανήμπορούς κυρίους να στέκουν εκεί απλά για να σου πουν πως παρά τα όσα είδες στην τηλεόραση, παρά τα όσα διάβασες ή άκουσες από επίσημα χείλη, ο δρόμος ήταν κλειστός! Όταν ήρθε η ώρα της επιστροφής, ευτυχώς είχα ήδη feedback για την κατάσταση των πραγμάτων.

Ο δρόμος ευτυχώς είχε πλέον παραδοθεί σε όλο του το μήκος αν και βέβαια πάλι ατελής. Με σημεία που χρησιμοποιούσες μία λωρίδα, με τις εξόδους διαφυγής/ξεκούρασης να είναι οι περισσότερες ακόμα ερμητικά κλειστές και άλλα ελληνικά φαινόμενα Αλλά τουλάχιστον, βάζεις cruise control από τα Γιάννενα και το βγάζεις Αθήνα (τρόπος του λέγειν αλλά καταλαβαίνετε το επιχείρημα.

Έτσι η επιστροφή μας, που έγινε βράδυ, ήταν αδιανόητα άνετη και εύκολη. Και όχι μόνο της εξαιρετικής επιλογής του γαλλικού μοντέλου. Παρά τις επίμονες προσπάθειες του ελληνικού κράτους να αδικεί ακόμα και τα θετικά, αυτό το έργο αλλάζει τα πάντα σε ότι αφορά στις μετακινήσεις στη δυτική Ελλάδα.

Κι όταν όλα ολοκληρωθούν, τόσο στην Ιόνια όσο και στην Κορίνθου-Πατρών, το ταξίδι Αθήνα-Γιάννενα δεν θα περιορίζεται μόνο στις καλοκαιρινές διακοπές αλλά θα γίνεται με κάθε ευκαιρία. Αρκεί να έχουμε στα χέρια μας κάθε φορά το Citroen C4 Grand Picasso Η Ιονία Οδός των 196 χιλιομέτρων περιλαμβάνει: – 4 σήραγγες διπλής κατεύθυνσης, συνολικού μήκους 11.2 km
– 24 γέφυρες, συνολικού μήκους περίπου 7 km
– 77 κάτω & 24 άνω διαβάσεις
– 3 Κέντρα Λειτουργίας και Συντήρησης
Read More »
Πάνος Σεϊτανίδης: Αθηνα - Παραμυθιά, με αυτοψία Ιονίας οδου και δοκιμή του Citroen C4 Grand Picasso Πάνος Σεϊτανίδης: Αθηνα - Παραμυθιά, με αυτοψία Ιονίας οδου και δοκιμή του Citroen C4 Grand Picasso Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 10:15, στην Πλατεία της Νέας Σελεύκειας.

Κατά την εκδήλωση θα τιμήσουμε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο Ντελή, Ηγούμενο της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γηρομερίου. 


 
Read More »
Ηγουμενίτσα: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Ηγουμενίτσα: Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Ήπειρος: Πως θα πάρετε επίδομα εώς και 600€

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Ξεκίνησε από την 1η Σεπτεμβρίου η υποβολή δικαιολογητικών για την καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης σε οικογένειες ορεινών & μειονεκτικών περιοχών για το έτος 2017.

Το επίδομα κυμαίνεται από 300-600 ευρώ ανάλογα με το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων και καταβάλλεται εφάπαξ μετά την υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών που συγκεντρώνονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και μέσω των ΚΕΠ. Διευκρινίζονται τα εξής :

Δικαιούχοι της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι οικογένειες, συμπεριλαμβανομένων και των μονογονεϊκών, Ελλήνων υπηκόων κρατών-μελών της Ε.Ε., των οποίων τα μέλη κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, όπως αυτές ορίζονται από την Οδηγία 85/148/ΕΟΚ.

Συγκεκριμένα το ύψος της εισοδηματικής ενίσχυσης ανέρχεται μετά την κατά καιρούς αναπροσαρμογή του :

σε εξακόσια (600) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, των δικαιούχων δεν υπερβαίνει το ποσό των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) ετησίως και

σε τριακόσια (300) ευρώ ετησίως, εφόσον το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα των δικαιούχων κυμαίνεται μεταξύ του ποσού των τριών χιλιάδων ευρώ (3.000,00 €) και του ποσού των τεσσάρων χιλιάδων επτακοσίων ευρώ (4.700,00 €). Σύμφωνα με την αριθμ. 2/111270/0026/11-12-2013 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διευκρινίζονται τα εξής :

Α) Βασικό στοιχείο χορήγησης της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι η οικογένεια και όχι η στέγη, η οποία μπορεί να είναι ιδιόκτητη, ενοικιαζόμενη ή και κοινή.

Β) Για την εφαρμογή των υπόψη διατάξεων με τον όρο «οικογένεια» εννοείται το ζεύγος των σε νόμιμο γάμο συμβιούντων συζύγων μετά των ανηλίκων και αγάμων τέκνων αυτών (συγγενική οικογένεια) που συμβιούν κάτω από την ίδια στέγη. Κατόπιν αυτού ως «οικογένεια» θεωρούνται: οι σύζυγοι μόνο ή και με τέκνα (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που βαρύνουν φορολογικά το δικαιούχο – αρχηγό της οικογένειας.


Παραδείγματα:

1. Αν σε ένα σπίτι ζουν δύο (2) οικογένειες παππούς – γιαγιά, πατέρας – μητέρα – παιδιά, κάνουν δύο ξεχωριστές φορολογικές δηλώσεις, παρόλο που είναι ένα (1) νοικοκυριό δικαιούνται εισοδηματική ενίσχυση και οι δύο οικογένειες λαμβανομένων υπόψη σε κάθε περίπτωση και τα εισοδηματικά κριτήρια έκαστης.

2. Αν σε ένα σπίτι ζει μια οικογένεια πατέρας – μητέρα – παιδί αλλά το παιδί δεν είναι προστατευόμενο μέλος, (κάνει ξεχωριστή φορολογική δήλωση) μόνος δικαιούχος της εισοδηματικής ενίσχυσης είναι ο πατέρας (εφόσον πληροί τα εισοδηματικά κριτήρια). Το παιδί δεν είναι δικαιούχος διότι στην προκειμένη περίπτωση δεν αποτελεί από μόνο του οικογένεια.

Γ) Στους δικαιούχους της ενίσχυσης περιλαμβάνονται και οι μονογονεϊκές οικογένειες που αποτελούνται συγκεκριμένα από:

αα) Πατέρα άγαμο, χήρο ή διαζευγμένο και τα τέκνα του (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και τον βαρύνουν φορολογικά.

ββ) Μητέρα άγαμη, χήρα ή διαζευγμένη και τα τέκνα της (ανήλικα ή ενήλικα άγαμα) που ζουν κάτω από την ίδια στέγη και την βαρύνουν φορολογικά.

Δ) Τα μεμονωμένα άτομα δεν αποτελούν οικογένεια {για να αποτελούν οικογένεια απαιτούνται πάνω από δύο (2) μέλη}.

Ε) Την εισοδηματική ενίσχυση για την οικογένεια στην περίπτωση που ο πατέρας δεν είναι Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος κράτους – μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης αιτείται η μητέρα.

Το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα προσδιορίζεται ως ακολούθως:

«Ετήσιο οικογενειακό εισόδημα» το συνολικό ετήσιο φορολογούμενο πραγματικό ή τεκμαρτό, καθώς και το απαλλασσόμενο ή το φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα του φορολογουμένου, της συζύγου και των ανήλικων τέκνων του από κάθε πηγή.

Κατόπιν αυτού κατά τον υπολογισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος λαμβάνεται υπόψη το άθροισμα των προαναφερόμενων εισοδημάτων όλων των μελών της οικογένειας, όπως αναγράφεται στο αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση. Σε περίπτωση δε ύπαρξης τεκμαρτού εισοδήματος διενεργείται σύγκριση πραγματικού και τεκμαρτού εισοδήματος και λαμβάνεται υπόψη το μεγαλύτερο εξ αυτών.

Η παραπάνω κατά περίπτωση εισοδηματική ενίσχυση δεν λαμβάνεται υπόψη για τον προσδιορισμό του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος με βάση το οποίο χορηγείται αυτή.

Η καταβολή, στους δικαιούχους, της ετήσιας εισοδηματικής ενίσχυσης γίνεται εφάπαξ μετά τη 1η Σεπτεμβρίου κάθε ημερολογιακού έτους με την υποβολή των προβλεπόμενων δικαιολογητικών.


Τα δικαιολογητικά που απαιτούνται να καταθέσουν οι δικαιούχοι, όπως επανακαθορίσθηκαν με την 2/71338/0026/22-07-2013 ΚΥΑ (Β.1911) είναι τα εξής :

Αίτηση του δικαιούχου [στην οποία θα φαίνονται ευδιάκριτα τα στοιχεία του : ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ), αριθμό τραπεζικού λογαριασμού σε μορφή ΙΒΑΝ] .
Βεβαίωση του Δημάρχου του τόπου κατοικίας του δικαιούχου από την οποία να προκύπτει η επί διετία τουλάχιστον συνεχής διαμονή του σε συγκεκριμένη ορεινή και μειονεκτική περιοχή της Οδηγίας 85/148/ΕΟΚ.
Υπεύθυνη δήλωση του ν.1599/1986 του δικαιούχου, περί της μη είσπραξης της οικονομικής ενίσχυσης άλλη φορά για την ίδια οικογένεια.
Πιστοποιητικό Οικογενειακής κατάστασης
Φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας.
Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος του οικονομικού έτους για το οποίο αιτείται η εισοδηματική ενίσχυση (εισοδήματα προηγούμενου έτους) ή της δήλωσης αυτής (έντυπο Ε1) αν κατά το χρόνο υποβολής της αίτησης δεν έχει παραληφθεί το εκκαθαριστικό σημείωμα.

Σημειώνεται ότι:

σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 61 του Κ.Φ.Ε. (ν.2238/1994) η υποβολή φορολογικής δήλωσης καθίσταται από 1/1/2013 υποχρεωτική τηρουμένων των προϋποθέσεων και των επιφυλάξεων που ορίζονται στον Κώδικα αυτό,

σε περίπτωση που ο δικαιούχος της εισοδηματικής ενίσχυσης αιτείται για τη χορήγησή της για έτος, που δεν ήταν υπόχρεος για υποβολή φορολογικής δήλωσης, τότε θα προσκομίζει με προσωπική του ποινική ευθύνη, υπεύθυνη δήλωση, θεωρημένη από την αρμόδια Δ.Ο.Υ., στην οποία και θα αναφέρεται ο συγκεκριμένος λόγος για τον οποίο δεν ήταν υπόχρεος στην υποβολή της. Η υπεύθυνη αυτή δήλωση, όπως έχει γίνει δεκτό από την Διεύθυνση Φορολογίας Εισοδήματος, δεν επέχει θέση βεβαίωσης (σχετ. το αριθ. Δ12 1170460/ΕΞ2010/17-10-2010 έγγραφο).

Επισημαίνεται ότι σε κάθε περίπτωση το Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης κατά το στάδιο της εκκαθάρισης της ανωτέρω δαπάνης μπορεί να ζητήσει οποιοδήποτε άλλο δικαιολογητικό ή στοιχείο θεωρούν απαραίτητο.

Να σημειωθεί ότι η αρμοδιότητα για τη συγκέντρωση και τον έλεγχο των αιτήσεων και των προβλεπόμενων δικαιολογητικών μεταβιβάστηκε στη Διεύθυνση Οικονομικού ή τα Τμήματα Διοικητικού Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που μεριμνούν για την έκδοση απόφασης ανάληψης της σχετικής υποχρέωσης, συντάσσουν την κατάσταση πληρωμής, ελέγχουν την πληρότητα των δικαιολογητικών και τα προωθούν στο Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης του φορέα για την έκδοση του σχετικού χρηματικού εντάλματος στο όνομα κάθε δικαιούχου.

Ωστόσο προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των πολιτών που διαμένουν σε απομακρυσμένες περιοχές και για την καλύτερη εξυπηρέτησή τους, οι αιτήσεις των δικαιούχων μετά των απαιτούμενων δικαιολογητικών μπορεί να υποβάλλονται και μέσω των ΚΕΠ, τα οποία στη συνέχεια διαβιβάζουν στη Διεύθυνση Οικονομικού ή στα Τμήματα Διοικητικού – Οικονομικού της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Διεύθυνση Οικονομικού ή στα Τμήματα Διοικητικού Οικονομικού ως εξής :
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Π. Τσαλδάρη 31
Άρτεμις Μαρκουλή
Ιωάννης Παππάς
2665026065
2665027831

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ
Βορείου Ηπείρου 20
Αντώνιος Μαυράκος
2651360339


ΑΡΤΑΣ
Περ/κή Οδός & Ελ. Βενιζέλου
Δημήτριος Μαζέτας
Σταμάτης Λούκος
2681072623
2681027400


ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Ελ. Βενιζέλου 2
Ηλίας Χάϊδας
Ανδριάνα Κορδάμπαλου
2682029809
2682027017
Read More »
Ήπειρος: Πως θα πάρετε επίδομα εώς και 600€ Ήπειρος: Πως θα πάρετε επίδομα εώς και 600€ Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

4 συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017


Στη σύλληψη τεσσάρων (04) συνολικά αλλοδαπών προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, οι ανωτέρω σε ελέγχους που πραγματοποιήθηκαν από προσωπικό του Γραφείου Ασφαλείας εντός του επιβατικού σταθμού του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, διαπιστώθηκε ότι κατείχαν και επέδειξαν οι τρία (03) πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και οι ένα (01) ταξιδιωτικό έγγραφο που ανήκε σε άλλο πρόσωπο, με σκοπό να μεταβούν λάθρα στο εξωτερικό.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας που διενεργεί τις προανακρίσεις, κατασχέθηκαν τα ανωτέρω έγγραφα


 
Read More »
4 συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα 4 συλλήψεις το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 14, 2017 Rating: 5

Σελίδες