Η θέληση και η επιμονή είναι γένους θηλυκού

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Η θέληση και η επιμονή είναι γένους θηλυκού


Οι μοναδικές γυναίκες οδηγοί μοτοσικλέτας της Ελληνικής Αστυνομίας στην Αττική, μιλούν στο Gazzetta για την καθημερινότητά τους πάνω στους δύο τροχούς και το πώς έκαναν πραγματικότητα το όνειρό τους.

Ο κόσμος μας αλλάζει προς το καλύτερο, όσον αφορά τις ευκαιρίες που έχουν οι γυναίκες να κάνουν το επάγγελμα που επιθυμούν. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, το gmotion βρήκε και συνομίλησε με τέσσερις γυναίκες που ξεχωρίζουν. Οι οποίες με την πορεία τους δίνουν στις νέες κοπέλες το παράδειγμα ότι μπορούν να καταφέρουν ό,τι βάλουν στόχο. Αρκεί να έχουν θέληση και επιμονή.

Οι Υπαρχιφύλακες Ειρήνη Αλεξανδρή, Χαρά Παχούλα, η Θεσπρωτή Παρασκευή Πέτσιου και Παναγιώτα Παπουτσή είναι τέσσερις από τις χιλιάδες γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας. Είναι όμως οι μοναδικές δικυκλίστριες στην Αττική που οδηγούν οι ίδιες την μοτοσικλέτα. Καθώς υπηρετούν σε διαφορετικά τμήματα της Τροχαίας, έπρεπε να συγχρονιστεί το πρόγραμμά τους, ώστε να βρεθούν όλες μαζί στον ίδιο χώρο. Κάτι που επιτεύχθηκε με τη βοήθεια των Εκπροσώπων Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, τους οποίους ευχαριστούμε.

Από αριστερά, οι Υπαρχιφύλακες Παρασκευή Πέτσιου, Ειρήνη Αλεξανδρή, Παναγιώτα Παπουτσή και Χαρά Παχούλα

Πώς αντιμετωπίζουν οι πολίτες μία γυναίκα αστυνομικό πάνω σε μοτοσικλέτα; Έχει αλλάξει η στάση τους τα τελευταία χρόνια; «Δεν έχουν αλλάξει πολλά, τα πράγματα είναι σχεδόν ίδια. Ακόμη και τώρα όταν μας βλέπουν, θεωρώ ότι υπάρχει το αίσθημα της απορίας, αλλά και θαυμασμός. “Πώς γίνεται μία γυναίκα να κάνει αυτό το πράγμα”. Η μοναδική ερώτηση που ακούω συνέχεια είναι “εσείς το οδηγείτε αυτό;” Εγώ, το αντιμετωπίζω με χιούμορ, ξεκάθαρα», μας λέει η Υπαρχιφύλακας Ειρήνη Αλεξανδρή, η οποία εισήλθε στο σώμα της ΕΛΑΣ το 2009.


«Κάπως ο κόσμος το έχει συνηθίσει πλέον. “Αυτή την μοτοσικλέτα την οδηγείτε εσείς; Και το καταφέρνετε;”, με ρωτούν. “Δεν είναι κάτι, συνήθεια είναι”, απαντώ», προσθέτει η Υπαρχιφύλακας Χαρά Παχούλα που υπηρετεί στην ΕΛΑΣ επίσης από το 2009.


Η επόμενη ερώτηση έρχεται μάλλον αυτόματα και έχει να κάνει με το ποιο ήταν το ερέθισμα για να εισέλθουν στο σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικά στο να γίνουν δικυκλίστριες της Τροχαίας. «Ήταν αστυνομικός ο αδελφός της γιαγιάς μου. Από πιτσιρίκα με θυμάμαι που έλεγα ότι θέλω να γίνω αστυνομικός και να οδηγώ μοτοσικλέτα. Τα κατάφερα τον τελευταίο 1,5 χρόνο. Κάλλιο αργά παρά ποτέ!», λέει η Υπαρχιφύλακας Παρασκευή Πέτσιου (η οποία βρίσκεται στο σώμα από το 2008) και ένα χαμόγελο σχηματίζεται στο πρόσωπό της.


Η Υπαρχιφύλακας Παναγιώτα Παπουτσή μπήκε στη σχολή της ΕΛΑΣ το 2011 και αφού τοποθετήθηκε στην Τροχαία Αθηνών, από το καλοκαίρι του 2018 υπηρετεί στα δίκυκλα. «Θυμάμαι από παιδί, όταν έβλεπα αστυνομικό έλεγα στην μαμά μου “θέλω να γίνω αστυνομικός”. Όσο θυμάμαι τον εαυτό μου, ήθελα να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα. Πάντα θαύμαζα τις γυναίκες που οδηγούσαν μοτοσικλέτα ή κάποιο άλλο όχημα, όπως ταξί. Επαγγέλματα δηλαδή που είχαν ταυτιστεί με το ανδρικό φύλο. Αν υπάρχει θέληση μπορείς να το κάνεις. Το ήθελα, το αποφάσισα και το κατάφερα». Τόσο απλά, προσθέτουμε εμείς.


Η βάρδια στους δικυκλιστές μπορεί να είναι εξάωρη, όμως η ένταση της δουλειάς και τα περιστατικά που συναντά ένας αστυνομικός δεν μετριούνται με ένα ρολόι. Πώς μία γυναίκα αστυνομικός αφήνει πίσω της όσα βίωσε στη βάρδια της, φθάνοντας στο σπίτι και την οικογένειά της; «Από την αρχή που μπήκα στην Ελληνική Αστυνομία, έμαθα ότι η υπηρεσία πρέπει να είναι σαν ένα κοστούμι. Που βγαίνει, το κρεμάμε και μένει εκεί. Δεν θα φέρω την ένταση της δουλειάς στο σπίτι. Κρεμάμε τη στολή μας στον φοριαμό και φεύγουμε ήρεμοι για να πάμε στην οικογένειά μας», τονίζει γλαφυρά η Ειρήνη Αλεξανδρή. «Στη διαδρομή μέχρι το σπίτι φροντίζω να αδειάσω από την ένταση της ημέρας», προσθέτει η Χαρά Παχούλα.

Ποια είναι η καλύτερη συμβουλή σε μία νέα κοπέλα, η οποία βλέπει τον εαυτό της μετά από χρόνια πάνω σε μία μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας; «Να το σκεφτεί καλά, γιατί η δουλειά μας είναι λειτούργημα. Να δει αν μπορεί να το πραγματοποιήσει και να βάλει τα δυνατά της», απαντά η Ειρήνη Αλεξανδρή. Όλες συμφωνούν ότι η ελληνική κοινωνία έχει κάνει βήματα στην αποδοχή της γυναίκας σε διάφορα επαγγέλματα. «Με την πάροδο του χρόνου θα βελτιωθούν και άλλο τα πράγματα. Παίζει μεγάλο ρόλο το πώς μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, είτε αγόρια είτε κορίτσια. Τι πρότυπα τους δίνουμε και σε τι περιβάλλον μεγαλώνουν», μας λένε. 
«Οι γυναίκες γενικά και οι γυναίκες αστυνομικοί πιο συγκεκριμένα ζητάμε σεβασμό. Μόνο σεβασμό, τίποτα άλλο», προσθέτει η Παρασκευή Πέτσιου.


Αντί για επίλογο στη συζήτησής μας, ζητήσαμε από τις τέσσερις Υπαρχιφύλακες να μας περιγράψουν με λίγα λόγια τα συναισθήματα που τους δημιουργούνται όταν οδηγούν την μοτοσικλέτα της Ελληνικής Αστυνομίας. «Η οδήγηση μοτοσικλέτας αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για κάθε αναβάτη, καθώς η κίνηση σε δύο τροχούς προσφέρει αίσθηση ελευθερίας. Σε κάθε περίπτωση, η οδήγησή της θα πρέπει να συνδυάζεται με την λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων και την πιστή εφαρμογή των κανόνων του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, ώστε να παρέχεται ασφάλεια», αναφέρει η Ειρήνη Αλεξανδρή.

«Η οδήγηση της δίκυκλης μοτοσικλέτας δημιουργεί ένα συναίσθημα πραγματικά απερίγραπτο. Το βασικό της πλεονέκτημα έχει να κάνει με την ευελιξία και την ταχύτητα που προσφέρει στη μετακίνηση στο αστικό περιβάλλον, καθώς και με την ελαχιστοποίηση του απαιτούμενου χρόνου μετάβασης στον επιθυμητό προορισμό», τονίζει η Παναγιώτα Παπουτσή.


«Συναισθήματα χαράς και ελευθερίας με κατακλύζουν όταν οδηγώ τη μοτοσικλέτα μου. Η οδήγηση δίτροχου έχει συμβάλει καταλυτικά στο να εξελιχθώ σε καλύτερη και προσεκτικότερη οδηγό, καθώς τα αντανακλαστικά μου είναι τεταμένα συνεχώς, ώστε να κινούμαι με ασφάλεια αποφεύγοντας το ενδεχόμενο ατυχήματος», προσθέτει η Παρασκευή Πέτσιου.

«Τα συναισθήματά μου πάνω στη μηχανή είναι υπερηφάνεια και αγάπη για αυτό που κάνω και ευχαριστώ το Θεό που μπορώ και το κάνω», δηλώνει η Χαρά Παχούλα, λίγο πριν φορέσει το κράνος της.
Μία ακόμη βάρδια είναι έτοιμη να αρχίσει, για εκείνην και τις συναδέλφους της.

Φωτογραφίες: Χρήστος Λώλος
Read More »
Η θέληση και η επιμονή είναι γένους θηλυκού Η θέληση και η επιμονή είναι γένους θηλυκού Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα «Γυναίκες που εμπνέουν»

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα «Γυναίκες που εμπνέουν»Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, στο πλαίσιο των δράσεων εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, πραγματοποιεί εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες που εμπνέουν», την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:30.

Στην εκδήλωση για την αναγνώριση και ανάδειξη του πολυδιάστατου ρόλου της γυναίκας, καθώς και των προκλήσεων που αντιμετωπίζει στη σύγχρονη κοινωνία, θα μιλήσουν οι:
· κα Μαρίνα Μπέση, Διευθύντρια A/θμιας Εκπαίδευσης Θεσ/τίας
· κα Αικατερίνη Γκίνη, Υπαρχιφύλακας Δ/σης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας
· κα Αλεξάνδρα Τσιάβου, Ολυμπιονίκης της Κωπηλασίας.

Επίσης, ως αναγνώριση των δράσεων και της προσφορά τους στην τοπική κοινωνία θα βραβευτούν τιμητικά τρεις (3) συμπολίτισσές μας.
Η εκδήλωση, θα μεταδοθεί ζωντανά τόσο από την σελίδα του Δήμου Ηγουμενίτσας στο Facebook (https://www.facebook.com/digoumenitsa/) όσο και από το κανάλι του Δήμου Ηγουμενίτσας στο YouTube ( Δήμος Ηγουμενίτσας / Municipality of Igoumenitsa ).
Read More »
Εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα «Γυναίκες που εμπνέουν» Εκδήλωση του Δήμου Ηγουμενίτσας με θέμα «Γυναίκες που εμπνέουν» Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου


Αγαπητοί μας πελάτες,
H ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. καταβάλλει διαρκείς προσπάθειες για τη μεγαλύτερη δυνατή αξιοπιστία των δικτύων και εγκαταστάσεων διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και για τη βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης ενέργειας.
Για το λόγο αυτό προγραμματίζει και υλοποιεί καθημερινά έργα συντήρησης, ενίσχυσης ή αναβάθμισης δικτύων, τα οποία απαιτούν προσωρινές διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Προκειμένου να προγραμματίσετε τις εργασίες σας και να ελαχιστοποιηθεί η όχλησή σας, στον ακόλουθο πίνακα, μπορείτε να ενημερωθείτε για τις περιοχές και τις ώρες προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδότησης.


Προσοχή :
Ενώ καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για τη συντομότερη επανηλεκτροδότηση, εντούτοις, επιβάλλεται μεγάλη προσοχή, θεωρώντας ότι σε όλη την προγραμματισμένη διάρκεια διακοπής, οι αγωγοί είναι υπό τάση!
Read More »
Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Προγραμματισμένες διακοπές ηλεκτροδότησης σε περιοχές των Δήμων Ηγουμενίτσας και Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Θεσπρωτοί μαθητές διακρίνονται στα μαθηματικά...!

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Θεσπρωτοί μαθητές διακρίνονται στα μαθηματικά...!


Κάθε χρόνο η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία διοργανώνει Πανελλήνιους Διαγωνισμούς στα Μαθηματικά με τις επωνυμίες «Θαλής», «Ευκλείδης», «Αρχιμήδης» και Προκριματικός Διαγωνισμός. Με τους μαθητές που διακρίνονται συγκροτεί τις Εθνικές Ομάδες που εκπροσωπούν την Ελλάδα στις Βαλκανιάδες και στη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα.

Οι διαγωνισμοί αφορούν στους μαθητές των τάξεων Β’, Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου.

Από τη Θεσπρωτία διακρίθηκαν 4 μαθητές στο Μαθηματικό διαγωνισμό ΘΑΛΗΣ και διαγωνίστηκαν στην 39η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου.

Οι διακριθέντες μαθητές είναι οι:
Κάντα Κων/να - Α' Λυκείου (1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)
Ζουριδάκη Ξανθή - Β' Λυκείου (2ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)
Τάτσης Γιάννης - Β' Λυκείου (1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)
Θεολόγου Αλέξανδρος - Γ' Λυκείου (1ο ΓΕΛ Ηγουμενίτσας)

Η φετινή διαγωνιστική τους πορεία ολοκληρώθηκε στο διαγωνισμό ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ, ωστόσο τα τελευταία χρόνια δίνουν συνεχώς το παρόν με επιτυχίες σε σημαντικούς διαγωνισμούς της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, αποτελώντας πρότυπα για νεότερους μαθητές της περιοχής μας.
Τους αξίζουν συγχαρητήρια, όπως και στους καθηγητές τους, και τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία!

.com/img/a/
Read More »
Θεσπρωτοί μαθητές διακρίνονται στα μαθηματικά...! Θεσπρωτοί μαθητές διακρίνονται στα μαθηματικά...! Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

662 νέα κρούσματα στην Ήπειρο

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
662 νέα κρούσματα στην ΉπειροΑναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 81
ΠΕ Θεσπρωτίας 71
ΠΕ Ιωαννίνων 394
ΠΕ Πρέβεζας 116

Read More »
662 νέα κρούσματα στην Ήπειρο 662 νέα κρούσματα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Σκληρή ανακοίνωση Μπέζα, μετά από την πρόωρη λήξη της θητείας του ως Προέδρου της ΕΤΑΔ

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Σκληρή ανακοίνωση Μπέζα, μετά από την πρόωρη λήξη της θητείας του ως Προέδρου της ΕΤΑΔO πρώην υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Αντώνης Μπέζας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Στον κάθε καλοπροαίρετο πολίτη δημιουργείται εύλογα το ερώτημα γιατί τη χρονική περίοδο που στην ΕΤΑΔ διενεργείται διαχειριστικός έλεγχος από τη Γενική Διεύθυνση Δημοσιονομικών Ελέγχων του ΥΠΟΙΚ και την ημέρα που εκδικάζεται η παραπομπή εκτελεστικών Διοικήσεων της ΕΤΑΔ για παράνομες προσλήψεις, η Διοίκηση της ΕΕΣΥΠ επέλεξε να προχωρήσει εσπευσμένα στη πρόωρη λήξη της θητείας μου ως μη εκτελεστικού Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΑΔ.
Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα είναι γιατί έδωσα στις ελεγκτικές αρχές στοιχεία που μου ζητήθηκαν και απαίτησα να υπάρχει στην Εταιρεία διαφανής διαδικασία προσλήψεων.
Πρέπει λοιπόν να γνωρίζουν στη Διοίκηση της υπερκοστοβόρου σε συμβούλους και στελέχη ΕΕΣΥΠ, ότι δεν πτοούμαι από τέτοιες πρακτικές και θα δώσω στο ΥΠΟΙΚ όσα πρόσθετα στοιχεία μου ζητηθούν ή χρειαστούν. 
Πρέπει επίσης να γνωρίζουν ότι επειδή διαχειρίζονται δημόσια περιουσία εγώ θα συνεχίσω να επιμένω πως οφείλουν να υπόκεινται σε δημόσιο και κοινοβουλευτικό έλεγχο και να λειτουργούν τηρώντας τις αρχές της αποτελεσματικότητας, της διαφάνειας και της νομιμότητας και βέβαια ΝΑ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΜΟΝΟ προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου».
Read More »
Σκληρή ανακοίνωση Μπέζα, μετά από την πρόωρη λήξη της θητείας του ως Προέδρου της ΕΤΑΔ Σκληρή ανακοίνωση Μπέζα, μετά από την πρόωρη λήξη της θητείας του ως Προέδρου της ΕΤΑΔ Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Παρέμβαση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, στις δράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Παρέμβαση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, στις δράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη


Τις 8 Μαρτίου, ημέρα απεργίας και αγώνα για την γυναικεία απελευθέρωση, η Ανταρσύα Θεσπρωτίας πραγματοποίησε παρέμβαση διαμαρτυρίας στο Πάνθεον για τον τρόπο με τον οποίο επέλεξε ο Δήμος σε συνεργασία με το ΔΙΕΚ Ηγουμενίτσας να τιμήσουν την Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας. Σε μια περίοδο που οι γυναικοκτονίες και οι βιασμοί αυξάνονται σημαντικά και οι δράστες παραμένουν πολλές φορές ατιμώρητοι, καθώς και μια σειρά αντιδραστικά ιδεολογήματα επιστρέφουν υπό κρατική υποστήριξη και στοχεύουν στον έλεγχο του γυναικείου σώματος και τον υποβιβασμό της γυναίκας είτε σε αναπαραγωγική μηχανή είτε σε αντικείμενο εκμετάλλευσης, ο Δήμος προσκάλεσε τις γυναίκες της πόλης να γιορτάσουν αυτή την ημέρα με δωρεάν περιποίηση νυχιών.

Η καταπίεση των γυναικών, ήταν και εξακολουθεί να είναι θεμελιακό στοιχείο για τη διατήρηση και αναπαραγωγή της ταξικής κοινωνίας και του καπιταλισμού.
Αύξηση γυναικείας ανεργίας, απολύσεις, μειώσεις μισθών, περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με το 85% των γυναικών στην Ελλάδα έχει υποστεί σεξουαλική παρενόχληση σε χώρο εργασίας. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, η «μαύρη» εργασία, η διάλυση της Επιθεώρησης Εργασίας, των ΣΣΕ, η απειλή της απόλυσης, δημιουργούν ένα τοξικό περιβάλλον συμβάλλοντας στην κλιμάκωση της ανισότητας και των σεξουαλικών παρενοχλήσεων, καθιστώντας, έτσι, την εργαζόμενη γυναίκα ακόμη πιο ευάλωτη και εξαρτημένη. Στη σημερινή περίοδο, φάνηκε ήδη ότι τα μεγαλύτερα θύματα της οικονομικής κρίσης είναι οι γυναίκες, οι οποίες υφίστανται το μεγαλύτερο ποσοστό περικοπών και απολύσεων. Η διεκδίκηση των γυναικείων δικαιωμάτων είναι κομβικό σημείο για το εργατικό κίνημα σε μια περίοδο όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων.

Η απάντηση στην γυναικεία καταπίεση είναι υπόθεση συλλογική, όλης της εργατικής τάξης. Τα σωματεία, η συλλογική οργάνωση είναι η πραγματική ασπίδα προστασίας απέναντι στα αφεντικά, στους πλούσιους (εκ)βιαστές. Τα αιτήματα των γυναικών για ισότητα και απελευθέρωση είναι δύναμη για τους αγώνες μας.

Παλεύουμε στους χώρους δουλειάς, στα συνδικάτα, στην εκπαίδευση, στην καθημερινή ζωή ενάντια σε κάθε διάκριση και καταπίεση με βάση το φύλο, τη φυλή, τον σεξουαλικό προσανατολισμό, για ισότητα στους μισθούς και τις συντάξεις και σταθερή εργασία.

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή!! Δεν είναι μια μέρα για λουλούδια και γλυκά στο «αδύναμο» φύλο!!
Η 8η Μάρτη για εμάς είναι μέρα που απεργούμε και διαδηλώνουμε, ενάντια στο σύστημα, στην κυβέρνηση και τις πολιτικές που θρέφουν την έμφυλη εκμετάλλευση, καταπίεση και βία, το σεξισμό!!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
Read More »
Παρέμβαση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, στις δράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη Παρέμβαση διαμαρτυρίας της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θεσπρωτίας, στις δράσεις του Δήμου Ηγουμενίτσας για τον εορτασμό της 8ης Μάρτη Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Διαδικτυακή ημερίδα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Διαδικτυακή ημερίδα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων


Ο Δήμος Ηγουμενίτσας και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων (ΕΔΔΥΠΠΥ) συμμετέχοντας στις διεθνείς εκστρατείες του Π.Ο.Υ., διοργανώνουν σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Χημειοθεραπείας και υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, διαδικτυακή ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Μύθοι και Αλήθειες για τα Αντιβιοτικά και τα Εμβόλια».

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση για την ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ, ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή νοοτροπίας στη χρήση των αντιβιοτικών και να τονιστεί η σημασία των εμβολιασμών στην πρόληψη των ασθενειών.

Η Διαδικτυακή Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022 και ώρα 18:00 – 19:30, μέσω της πλατφόρμας Zoom.

Ομιλητές:
· Παναγόπουλος Περικλής, Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης
· Κανελλακοπούλου Κυριακή, Ομότιμη Καθηγήτρια Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ, Γενική Γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Χημειοθεραπείας.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την παρακολούθηση της ημερίδας είναι η ηλεκτρονική εγγραφή, με ονοματεπώνυμο και email στον παρακάτω σύνδεσμο: https://forms.gle/yyAQMHxqKJHiJrJq7
Το link της παρακολούθησης θα σταλεί στο προσωπικό email, πριν την έναρξη της εκδήλωσης.
Οι συμμετέχοντες θα λάβουν Βεβαίωση Παρακολούθησης της Ημερίδας.
Ακολουθήστε μας στο Facebook: https://www.facebook.com/kepygeiasdimosigoumenitsas/
Read More »
Διαδικτυακή ημερίδα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων Διαδικτυακή ημερίδα για την ορθή χρήση των αντιβιοτικών και των εμβολίων Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022
Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην ΗγουμενίτσαΣτη σύλληψη ενός 41χρονου αλλοδαπού προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη του Γραφείου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, εντός του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, ο ανωτέρω κατείχε και επέδειξε ταξιδιωτικό έγγραφο το οποίο στερούνταν σφραγίδας εισόδου σε έδαφος SCHENGEN, με σκοπό την παράνομη έξοδό του από τη χώρα, ενώ σε πληκτρολόγηση των στοιχείων του βρέθηκε καταχωρημένος στη βάση δεδομένων με το μέτρο της απαγόρευσης εισόδου ή διαμονής σε έδαφος SCHENGEN.

Από τη Λιμενική Αρχή Ηγουμενίτσας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.
Read More »
Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Σύλληψη 41χρονου το βράδυ στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Μαρτίου 09, 2022 Rating: 5

Σελίδες