Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023
Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων στην Ηγουμενίτσα


Σας καλούμε την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:00 π.μ. στον Μέγα Αγιασμό των Θεοφανίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Ηγουμενίτσα.
Μετά το πέρας του Αγιασμού, θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη ρίψη του Τιμίου Σταυρού στην προβλήτα του Παλαιού Λιμένα Ηγουμενίτσας.

Ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Ιωάννης Λώλος
Read More »
Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων στην Ηγουμενίτσα Το πρόγραμμα εορτασμού των Θεοφανίων στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023 Rating: 5

Μ. Κάτσης για την απένταξη του Επιχειρηματικού Πάρκου: Σε τι ανταποκρίθηκαν τελικά οι άριστοι; Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023
Μ. Κάτσης για την απένταξη του Επιχειρηματικού Πάρκου: Σε τι ανταποκρίθηκαν τελικά οι άριστοι; Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή


Την απένταξη του Επιχειρηματικού Πάρκου Ηγουμενίτσας (Εμπορευματικού Κέντρου Ηγουμενίτσας) από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα ADRIUP με απόφαση της αρμόδιας υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης σχολίαζει δηκτικά ο βουλευτής Θεσπρωτίας Μάριος Κάτσης, επιβεβαιώνοντας με τον τρόπο αυτό το ρεπορτάζ του thespro.gr .

Ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σχετικά με την αρνητική αυτή εξέλιξη για τις αναπτυξιακές προοπτικές της Θεσπρωτίας πρόεβη στην εξής δήλωση:
«Απεντάχθηκε και το Επιχειρηματικό Πάρκο Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για άλλη μια παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των ντόπιων αρίστων του. Η φράση του εγγράφου του Υπουργείου Ανάπτυξης «έχουν παρέλθει πάνω από 2.5 έτη χωρίς ουδεμία ανταπόκριση» κάνει το μέσο πολίτη της Θεσπρωτίας να αναρτιέται τελικά σε τι ανταποκρίθηκαν οι άριστοι; Τι έχει να πει ο κ. Γιόγιακας και ο κ. Πορφύρης που παρέλαζαν στα Υπουργεία και τις Υπηρεσίες το 2019 τάζοντας την αδειοδότηση ενός αναπτυξιακού έργου για το νομό μας που βρήκαν ενταγμένο στο ADRIUP από την περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ; Το μόνο που απέμεινε είναι μια υπόσχεση, 2 φωτογραφίες και εκατοντάδες απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.

Τελικά αυτή η φράση «ουδεμία ανταπόκριση» χαρακτηρίζει μια ολόκληρη θητεία της πιο ανίκανης και επικίνδυνης κυβέρνησης που γνώρισε ο τόπος. Τελικά οι άριστοι αποδείχθηκαν άχρηστοι.
Ήρθε η ώρα για μια μεγάλη πολιτική αλλαγή ώστε η Θεσπρωτία να αφήσει την οπισθοδρόμηση δεκαετιών και να ξαναγυρίσει στο δρόμο της ανάπτυξης, της προόδου και των έργων ουσίας με κοινωνική δικαιοσύνη»
Read More »
Μ. Κάτσης για την απένταξη του Επιχειρηματικού Πάρκου: Σε τι ανταποκρίθηκαν τελικά οι άριστοι; Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή Μ. Κάτσης για την απένταξη του Επιχειρηματικού Πάρκου: Σε τι ανταποκρίθηκαν τελικά οι άριστοι; Ήρθε η ώρα για πολιτική αλλαγή Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023 Rating: 5

Διακομιδή 14χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023
Διακομιδή 14χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα


Με μέριμνα του Κέντρου Επιχειρήσεων του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε διακομιδή 14χρονου, ο οποίος έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης, από τον λιμένα ν. Κέρκυρας στον λιμένα Ηγουμενίτσας, με περιπολικό σκάφος Λ.Σ. - ΕΛ.ΑΚΤ.
Read More »
Διακομιδή 14χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Διακομιδή 14χρονου με σκάφος του λιμενικού από την Κέρκυρα στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023 Rating: 5

16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι 14χρονο

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023
16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι 14χρονο


Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε ένας 14χρονος μετά τον τραυματισμό του με μαχαίρι από 16χρονο.

Η συμπλοκή των δύο ημεδαπών ανήλικων έγινε στο κέντρο των Ιωαννίνων, πίσω από την Περιφέρεια, και αποδόθηκε σε προσωπικές διαφορές.

Ο 16χρονος τραυμάτισε τον 14χρονο με μαχαίρι. Ο ανήλικος φέρει τραύμα στον ώμο και είναι εκτός κινδύνου.

Ο 16χρονος μετά τη συμπλοκή συνελήφθη από την αστυνομία ενώ έχουν προσαχθεί κι άλλοι ανήλικοι που ήταν παρόντες.

Read More »
16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι 14χρονο 16χρονος τραυμάτισε με μαχαίρι 14χρονο Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023 Rating: 5

Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Παν. Νταή, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023
Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Παν. Νταή, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας του επικεφαλής του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» και υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Παναγιώτη Νταή, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας κ. Αλέκο Πάσχο, ο οποίος ενημέρωσε τον κ. Νταή για τις τρέχουσες δράσεις του Επιμελητηρίου, καθώς και για τον προγραμματισμό των ενεργειών και δραστηριοτήτων για το νέο έτος 2023.
Ο κ. Νταής εξέφρασε την βαθύτατη εκτίμηση για το μεγάλο έργο που επιτελεί το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας και η Διοίκησή του, μέσω του οποίου υποστηρίζονται ενεργά οι επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και βοηθείται καταλυτικά η αναπτυξιακή προοπτική του τόπου.
Ενόψει των μελλοντικών προκλήσεων, συζητήθηκαν ακόμη θέματα που αφορούν τη στρατηγική διεκδίκησης των μεγάλων έργων που χρειάζεται η περιοχή για να διασφαλιστεί η σταθερή αναπτυξιακή της πορεία (σιδηροδρομική σύνδεση, ολοκλήρωση εμπορικού λιμένα, σύνδεση Εγνατίας Οδού με ελληνοαλβανικά σύνορα – περιφερειακή οδός Ηγουμενίτσας, δρόμος Ηγουμενίτσας – Πρέβεζας, υδατοδρόμιο, Εμπορευματικό κέντρο – logistics, λειτουργία πανεπιστημιακού τμήματος, ελικοδρόμιο κ.α.), καθώς και των αντισταθμιστικών ωφελειών από τη λειτουργία του ΟΛΗΓ, υπό ιδιωτική διοίκηση (ανάπτυξη τουρισμού κρουαζιέρας και συνεδριακού τουρισμού, υλοποίηση έργων βελτίωσης των υποδομών στα καταφύγια σκαφών, κατασκευή και λειτουργία Μαρίνας, συνεργασία και ειδική τιμολογιακή πολιτική για τις επιχειρήσεις της Θεσπρωτίας κ.α.).
Επίσης, ανταλλάχθηκαν απόψεις για τον εκσυγχρονισμό της τουριστικής προβολής της περιοχής, με την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων μέσων, τόσο των παραδοσιακών (όπως συμμετοχή σε εκθέσεις, εκδηλώσεις, συνέδρια κ.α., εκδόσεις, δημοσιεύσεις κ.τ.λ.) όσο και των σύγχρονων ψηφιακών και διαδικτυακών (internet, social media κ.α.). Τέλος, τονίστηκε η ανάγκη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση ουσιαστικών έργων υποδομής, αλλά και άλλων πρωτοβουλιών, μέσω των οποίων θα διευκολυνθεί η πρόσβαση προς τις παράλιες τουριστικές περιοχές του Δήμου (Πλαταριά, Σύβοτα, Πέρδικα κ.α.), όπου λειτουργεί και δραστηριοποιείται σημαντικό μέρος των τοπικών επιχειρήσεων, αλλά και θα αναβαθμιστεί το επίπεδο της ποιότητας ζωής τόσο των μονίμων κατοίκων, όσο και των επισκεπτών των περιοχών αυτών, ιδιαίτερα κατά την θερινή περίοδο.
Η συνάντηση έκλεισε με την υπόσχεση της συνέχισης της στενής συνεργασίας των δύο πλευρών. Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η δυνατότητα πραγματοποίησης διευρυμένης συνάντησης μεταξύ στελεχών του Επιμελητηρίου και εκπροσώπων του συνδυασμού, προκειμένου να εξετασθούν με λεπτομέρεια οι προτάσεις του συνδυασμού που αφορούν την υποστήριξη της τοπικής μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας σε όλους τους παραγωγικούς κλάδους.
Read More »
Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Παν. Νταή, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Συνάντηση του υποψήφιου Δήμαρχου Ηγουμενίτσας Παν. Νταή, με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023 Rating: 5

Μη προσμέτρηση απουσιών μαθητών εξαιτίας του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης

Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023
Μη προσμέτρηση απουσιών μαθητών εξαιτίας του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης


Την καταχώριση, χωρίς την προσμέτρηση, των απουσιών έως πέντε εργάσιμων ημερών που οφείλονται σε εποχικό επιδημικό ρεύμα της γρίπης από τον Νοέμβριο 2022 έως και τον Μάρτιο 2023 προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την ισχύουσα Υπουργική Απόφαση, στην οποία παραπέμπει η εγκύκλιος, ο Σύλλογος Διδασκόντων, κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης, προχωρά στην απόφαση να καταχωρούνται αλλά να μην προσμετρώνται οι εν λόγω απουσίες, με την προσκόμιση από τους ενδιαφερόμενους μαθητές πρόσφατης βεβαίωσης δημόσιου ή ιδιωτικού νοσηλευτικού ιδρύματος ή ιδιώτη γιατρού, που να πιστοποιεί το είδος και τη διάρκεια της ασθένειας.

Από το υπουργείο συστήνεται σε όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας να τηρούν σταθερά τα μέτρα υγιεινής, όπως πλύσιμο χεριών και παραμονή στο σπίτι σε ενδεχόμενη ασθένεια, να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών και να εμπιστεύονται τον εμβολιασμό, σύμφωνα με τις κατά περίπτωση οδηγίες.
Read More »
Μη προσμέτρηση απουσιών μαθητών εξαιτίας του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης Μη προσμέτρηση απουσιών μαθητών εξαιτίας του εποχικού επιδημικού ρεύματος της γρίπης Reviewed by thespro.gr on Τετάρτη, Ιανουαρίου 04, 2023 Rating: 5

Σελίδες