Υψηλές πληρότητες στους οδικούς προορισμούς

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Υψηλές πληρότητες στους οδικούς προορισμούςΤα «αλμυρά» ακτοπλοϊκά εισιτήρια αλλά και η πανάκριβη διαμονή στα νησιά του Αιγαίου στρέφουν όλο και περισσότερους Έλληνες ταξιδιώτες σε προορισμούς στους οποίους μπορούν να προσεγγίσουν οδικώς, κυρίως ηπειρωτικούς.

Σύμφωνα με το Open, οι εκδρομείς φαίνεται να προτιμούν, κατά κύριο λόγο, περιοχές σε απόσταση περίπου δύο ωρών από το σπίτι τους, ώστε να έχουν και τη μικρότερη δυνατή κατανάλωση καυσίμων, σε μία περίοδο που οι τιμές της βενζίνης έχουν αυξηθεί.

Οι εκδρομείς για ένα δίκλινο σε ορεινούς προορισμούς καλούνται να πληρώσουν από 50 ευρώ ενώ υπάρχουν επιλογές για όλα τα βαλάντια, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Στην Πιερία καταγράφεται πληρότητα που ξεπερνά το 90%, καθώς για αρκετούς τουρίστες είναι μία επιλογή που περιλαμβάνει, από τις ακτές της Κατερίνης ως τον Όλυμπο. Αυξημένη ζήτηση παρατηρείται αυτό το διάστημα και στα Ζαγοροχώρια, με την πληρότητα να κυμαίνεται στο 90%, όπως και σε αρκετές περιοχές στο Πήλιο, καθώς και τη λίμνη Πλαστήρα όπου φτάνει το 85%.

Οι ηπειρωτικοί προορισμοί, λοιπόν, παρουσιάζουν πολύ μεγάλη ζήτηση, καθώς σε κάποιες περιοχές αγγίζει ακόμη και το 100% τον Δεκαπενταύγουστο.

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον και για τις παραλίες της Θεσπρωτίας με την υψηλότερη πληρότητα να καταγράφεται σε Πάργα και Σύβοτα και τους ανθρώπους του τουρισμού να λένε ότι τα μηνύματα από τις κρατήσεις δείχνουν πως η τουριστική περίοδος θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο και σε αρκετές περιοχές ακόμη και τον Οκτώβριο, εφόσον βοηθήσουν οι καιρικές συνθήκες.
Read More »
Υψηλές πληρότητες στους οδικούς προορισμούς Υψηλές πληρότητες στους οδικούς προορισμούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Μετά τις 20 Αυγούστου τα αποτελέσματα για τους παιδικούς

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Μετά τις 20 Αυγούστου τα αποτελέσματα για τους παιδικούς
Χιλιάδες πολίτες που έκαναν αίτηση στο πρόγραμμα της ΕΕΤΑΑ «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» (παιδικοί σταθμοί ΕΣΠΑ) περιόδου 2023-2024 είναι στο… περίμενε για τα οριστικά αποτελέσματα.

Τα οριστικά αποτελέσματα για το Πρόγραμμα της ∆ράσης: «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση, καθώς και για τη πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023–2024, θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΕΕΤΑ μας μετά τις 20/8 σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε.

Οι οριστικοί πίνακες κατάταξης των αιτούντων ανά Περιφέρεια/Περιφερειακή Ενότητα, καταρτίζονται μετά την εξέταση των υποβληθεισών ενστάσεων και αναγράφουν κωδικοποιημένα τα στοιχεία του αιτούντα, του ωφελούμενου παιδιού, καθώς και τον αριθμό του voucher.

Παράλληλα από το Πληροφοριακό Σύστημα θα δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης του voucher.
Read More »
Μετά τις 20 Αυγούστου τα αποτελέσματα για τους παιδικούς Μετά τις 20 Αυγούστου τα αποτελέσματα για τους παιδικούς Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Ανώτατα όρια δαπανών για τους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Ανώτατα όρια δαπανών για τους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών
Δημοσιεύθηκε, στο ΦΕΚ Β’ 4963/08-08-2023 η απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών με τίτλο “Καθορισμός ανώτατου ορίου εκλογικών δαπανών ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανά συνδυασμό για τις δημοτικές εκλογές.”.

Με βάση την Εγκύκλιο, τα ανώτατα όρια εκλογικών δαπανών διαμορφώνονται ανά υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο και ανάλογα με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας στην οποία ανακηρύσσεται υποψήφιος ως εξής:

-Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό μέχρι και 30.000 κατοίκους σε 1.500 €

-Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 30.001 έως και 60.000 κατοίκους σε 2.000 €

-Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 100.001 έως 150.000 κατοίκους σε 3.000€

-Σε εκλογικές περιφέρειες με πληθυσμό 150.001 έως 200.000 κατοίκους σε 3.500€

-Σε εκλογικές ενότητες με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους και για κάθε 100.000 κατοίκους πάνω από τις 200.000, το ανώτατο επιτρεπόμενο όριο των εκλογικών δαπανών για κάθε υποψήφιο αυξάνεται κατά 1.000€.
Read More »
Ανώτατα όρια δαπανών για τους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών Ανώτατα όρια δαπανών για τους υποψηφίους των δημοτικών εκλογών Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Εκδήλωση της Κ.Ο. Παραμύθιας στο Σουλι για τις ΑΠΕ

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Εκδήλωση της Κ.Ο. Παραμύθιας στο Σουλι για τις ΑΠΕΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση/ συζήτηση της Κ.Ο. της Παραμυθιάς του ΚΚΕ στη κοινότητα Τσαγγαρίου, τη Κυριακή 13 Αυγούστου με θέμα : "Η κατεύθυνση ανάπτυξης των ΑΠΕ εμπόδιο στην αγροτοκτηνοτροφική παραγωγή και τη λαϊκή ευημερία. Οι θέσεις του ΚΚΕ για το περιβάλλον" .

Αγρότες, κτηνοτρόφοι και κάτοικοι των χωριών του Σουλίου παρευρέθηκαν στη συζήτηση, όπου παρουσιαστήκαν εκτενώς οι κίνδυνοι και οι επιπτώσεις της εγκατάστασης ανεμογεννητριών στα όρη Σουλίου όπως σχεδιάζεται από το αστικό κράτος, καθώς και το κάλπικο αφήγημα της δήθεν "πράσινης ενέργειας".


Ανάμεσα στα άλλα τονίστηκε ότι" το ΚΚΕ ποτέ δεν ήταν και δεν είναι τεχνοφοβικό, πολέμιος των νέων τεχνολογιών, όπως είναι οι ΑΠΕ. Ίσα-ισα πάντα παλεύαμε και παλεύουμε για να θέσουμε τι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία κάλυψης των λαϊκών-κοινωνικών αναγκών. Το δίλημμα λοιπόν αν το ΚΚΕ είναι υπέρ των ΑΠΕ ή όχι είναι κάλπικο. Το θέμα είναι από ποιον θα αξιοποιηθούν οι ΑΠΕ και για ποιο σκοπό. Από τα μονοπώλια για τα κέρδη τους ή από τον λαό για τη λαϊκή ευημερία;;; Αυτή είναι η ουσία" Τέλος επισημάνθηκε ότι οι κομμουνιστές μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση του αγώνα ενάντια στα σχέδια των "πράσινων" και "μαύρων" αρπακτικών και ταυτόχρονα περιβάλλουν τη μόνη διέξοδο προς όφελος του λαού, το δρόμο της κοινωνικής ιδιοκτησίας και του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, την εργατική εξουσία.


Η ομιλία της εκδήλωσης έγινε από την Χρυσηίδα Γεωργίου, γραμματέα της Τ.Ε της Θεσπρωτίας του ΚΚΕ . Ακολούθησε παρέμβαση από τα μέλη της Επιτροπής Αγώνα Λάκα Σουλίου , Δημήτρη Ντούλια και Στέφανο Πανταζή. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θοδωρής Μπρέστας. Στην εκδήλωση ήταν παρόντες η εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και εκ νέου υποψήφια με τη Λαϊκή Συσπείρωση Τίνα Ζέκα, ο εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Δημήτρης- Ηλίας Χρηστου, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και κάτοικος Τσαγγαρίου Ηλίας Μπέλλος.Ευχαριστούμε το καφενείο του κ. Ζαχαριά για την τεχνική υποστήριξη της εκδήλωσης.Ηγουμενίτσα 13/02/2023
Κ.Ο. ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ


Read More »
Εκδήλωση της Κ.Ο. Παραμύθιας στο Σουλι για τις ΑΠΕ Εκδήλωση της Κ.Ο.  Παραμύθιας στο Σουλι για τις ΑΠΕ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών στην Ήπειρο Συνελήφθησαν 6 άτομα το τελευταίο 24ωρο

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών στην Ήπειρο
Συνελήφθησαν 6 άτομα το τελευταίο 24ωροΣτο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου με σκοπό την πρόληψη κατά των ναρκωτικών, συνελήφθησαν κατά το τελευταίο 24ωρο -6- άτομα σε ισάριθμες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν:

· Από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αφού διαπιστώθηκε ότι σε αγροτεμάχιο κοντά στο σπίτι του καλλιεργούσε 5 δενδρύλλια κάνναβης ύψους έως 3 μέτρα, ενώ κατασχέθηκαν και δύο συσκευασίες με μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.

· Από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας ημεδαπός, στο αυτοκίνητο του οποίου βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα και κατασχέθηκαν ποσότητα 6,5 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης καθώς και πιστόλι και 44 φυσίγγια διαμετρήματος 9 χιλιοστών.

· Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων και το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας 3 ημεδαποί (δύο άνδρες και γυναίκα) και ένας ημεδαπός, αντίστοιχα, οι οποίοι κατείχαν – κατά περίπτωση – μικροποσότητες ακατέργαστης κάνναβης και ναρκωτικά χάπια.

Τονίζεται ότι, η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών και η προστασία του κοινού, ιδιαίτερα της νεολαίας, από τις βλαβερές συνέπειες από τη χρήση τους, αποτελούν πρωταρχική προτεραιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
Read More »
Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών στην Ήπειρο Συνελήφθησαν 6 άτομα το τελευταίο 24ωρο Στοχευμένοι έλεγχοι για την πρόληψη κατά των ναρκωτικών στην Ήπειρο Συνελήφθησαν 6 άτομα το τελευταίο 24ωρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

105.644 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.062 παραβάσεις το διάστημα από 6 έως 12 Αυγούστου 2023

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
105.644 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.062 παραβάσεις το διάστημα από 6 έως 12 Αυγούστου 2023


Το 68% των παραβάσεων αφορούσαν σε υπερβολική ταχύτητα, μη χρήση προστατευτικού κράνους, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης και παράνομη στάθμευση

Οι έλεγχοι συνεχίζονται με βάση τις πάγιες εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας σε όλη την ελληνική επικράτεια.

Συγκεκριμένα το διάστημα από 6 έως 12 Αυγούστου 2023, διενεργήθηκαν 106.040 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων και βεβαιώθηκαν 24.062 παραβάσεις.

Πιο αναλυτικά, παραβάσεις βεβαιώθηκαν ανά περιφέρεια, ως ακολούθως:

· 2.994 στην Κρήτη,

· 2.936 στο Νότιο Αιγαίο,

· 2.726 στη Θεσσαλονίκη,

· 2.060 στην Αττική,

· 2.003 στη Θεσσαλία,

· 1.855 στην Κεντρική Μακεδονία,

· 1.680 στη Δυτική Ελλάδα,

· 1.569 στην Πελοπόννησο,

· 1.502 στην Ήπειρο,

· 1.482 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,

· 1.048 στη Στερεά Ελλάδα,

· 1.018 στα Ιόνια Νησιά,

· 793 στο Βόρειο Αιγαίο και

· 396 στη Δυτική Μακεδονία.

Ειδικότερα, οι παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν αφορούν:

· 8.288 για παράνομη στάθμευση,

· 4.387 για υπερβολική ταχύτητα,

· 1.433 για μη χρήση προστατευτικού κράνους,

· 1.316 για οδήγηση χωρίς άδεια ικανότητας οδήγησης,

· 902 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 568 για οδήγηση σε κατάσταση μέθης,

· 518 για Κ.Τ.Ε.Ο.,

· 390 για ανασφάλιστα οχήματα,

· 283 για παραβίαση σηματοδότη,

· 219 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας,

· 199 για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 162 για θορύβους,

· 157 για αντικανονικούς ελιγμούς,

· 152 για υπέρβαρο-διαστάσεις φορτίου,

· 97 για μη τήρηση απόστασης ασφαλείας,

· 93 για αντικανονικό προσπέρασμα,

· 79 για φθαρμένα ελαστικά,

· 59 για κίνηση αντίθετη σε μονόδρομο,

· 48 για απόσπαση προσοχής οδηγού,

· 44 για παραβίαση προτεραιότητας,

· 37 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων,

· 37 για αντικανονική χρήση φώτων,

· 33 για παραβίαση σήματος τροχονόμου,

· 33 για έλλειψη ζώνης ασφαλείας,

· 19 για καυσαέρια,

· 11 για μη κίνηση στο δεξιό άκρο οδού,

· 6 για κίνηση στην αριστερή λωρίδα

· 2 για παραβίαση προτεραιότητας πεζών σε διάβαση και

· 4.490 λοιπές παραβάσεις.

Η Ελληνική Αστυνομία, αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στα θέματα οδικής ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση με σκοπό τη μείωση των τροχαίων ατυχημάτων.

Επιπλέον, στοχευμένες δράσεις και εξειδικευμένοι τροχονομικοί έλεγχοι της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, πραγματοποιήθηκαν σε καθημερινή βάση καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας από 7 έως 13 Αυγούστου 2023, στην περιοχή της παραλιακής Ε.Ο. Αθηνών-Σουνίου, με σκοπό την αντιμετώπιση των αυτοσχέδιων αγώνων, καθώς και άλλων επικίνδυνων παραβάσεων που οδηγούν σε τροχαία ατυχήματα, διαταράσσουν την ασφάλεια των συγκοινωνιών και την ομαλή και ασφαλή κίνηση των πολιτών.

Συνολικά διενεργήθηκαν 370 τροχονομικοί έλεγχοι οδηγών και οχημάτων, βεβαιώθηκαν 231 παραβάσεις, για τις οποίες επιβλήθηκαν τα ανάλογα διοικητικά πρόστιμα.

Πιο αναλυτικά, οι παραβάσεις που βεβαιώθηκαν ήταν:

· 12 για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης,

· 42 για υπερβολική ταχύτητα,

· 12 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος,

· 13 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 16 για χρήση κινητών τηλεφώνων,

· 23 για μη χρήση ζώνης ασφαλείας,

· 21 για μη χρήση κράνους και

· 92 για λοιπές παραβάσεις.

Επιπρόσθετα, αφαιρέθηκαν 8 ζεύγη πινακίδων, 22 άδειες κυκλοφορίας, 33 άδειες ικανότητας οδήγησης, ενώ μεταφέρθηκαν 8 οχήματα.

Οι έλεγχοι θα συνεχισθούν με την ίδια ένταση και σε άλλες περιοχές της Αττικής, που παρουσιάζουν αυξημένη και επικίνδυνη παραβατικότητα.


Read More »
105.644 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.062 παραβάσεις το διάστημα από 6 έως 12 Αυγούστου 2023 105.644 τροχονομικοί έλεγχοι και 24.062 παραβάσεις το διάστημα από 6 έως 12 Αυγούστου 2023 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Έρχεται το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης: Τι αλλάζει σε Market Pass και Youth Pass – Πότε καταβάλλονται

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Έρχεται το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης: Τι αλλάζει σε Market Pass και Youth Pass – Πότε καταβάλλονται


Αντίστροφη μέτρηση για την υλοποίηση των πρώτων παρεμβάσεων της κυβέρνησης, προκειμένου να αμβλυνθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι επιπτώσεις της ακρίβειας για τα ελληνικά νοικοκυριά.

Στο τέλος του μήνα αναμένεται αν ανοίξει η πλατφόρμα – μόνο για τους νέους δικαιούχους – για το Μarket Pass, ενώ ο Σεπτέμβριος δείχνει να είναι ο μήνας των πληρωμών, αφού εκτός από το επίδομα της ακρίβειας θα πληρωθεί και το Youth Pass για τους νέους που θα συμπληρώσουν τόσο το 18ο και το 19ο έτος της ηλικίας τους. Να σημειωθεί ότι όσοι ήδη έχουν λάβει το πρώτο μέρος από το επίδομα, δεν χρειάζεται να υποβάλλουν αίτηση εκ νέου.


Σύμφωνα με πληροφορίες το σενάριο που προκρίνεται αυτή την στιγμή, είναι να υπάρξει μία εφάπαξ πληρωμή για τους δικαιούχους του Market Pass, πιθανότατα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Τότε ή ίσως και λίγο αργότερα – αρχές Οκτωβρίου – τοποθετείται χρονικά και η καταβολή του Youth Pass, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι ίσως δεν χρειαστεί να ανοίξει ηλεκτρονική πλατφόρμα για κάτι τέτοιο.

Όπως έχει γίνει γνωστό η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις νέες δηλώσεις εκτιμάται ότι θα ανοίξει στο τέλος Αυγούστου και σε αυτή θα μπαίνουν οι νέοι δικαιούχοι και όχι οι παλαιοί, αφού για αυτούς η διαδικασία θα είναι αυτοματοποιημένη και δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτε απολύτως όσοι έχουν κάνει αιτήσεις από τον πρώτο κύκλο. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δικαιούχοι του νέου κύκλου για το Market Pass θα είναι περίπου 2,8 εκατ. νοικοκυριά.

Τα γενικά χαρακτηριστικά του Market Pass για την περίοδο Αυγούστου – Οκτωβρίου του 2023, θα είναι ακριβώς τα ίδια με την προηγούμενη περίοδο και μοναδική διαφορά θα είναι ότι θα ληφθεί υπόψη η φορολογική δήλωση του 2023, δηλαδή τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2022.

Ποιες όμως είναι οι διαφορές:

1. Αν κάποιος πέρυσι δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις, είτε γιατί μειώθηκε το εισόδημά του, είτε αυξήθηκαν τα μέλη της οικογένειάς του, θα πρέπει να κάνει εκ νέου αίτηση με βάση την φορολογική δήλωση του 2023.

2. Σε περίπτωση που κάποιος έλαβε το Market Pass μέχρι και τον Ιούλιο, αλλά τα έσοδά του αυξήθηκαν και ξεπέρασαν το όριο, τότε θα ενημερωθεί αυτομάτως από το σύστημα ότι δεν είναι δικαιούχος του επιδόματος. Ενημέρωση θα έχουν επίσης και οι παλαιοί δικαιούχοι που είναι εκ νέου δικαιούχοι.

Το ύψος της ενίσχυσης ανά νοικοκυριό ανέρχεται σε 10% επί του μηνιαίου ύψους αγορών, που είναι 220 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό, συν 100 ευρώ για κάθε επιπλέον μέλος έως 1.000 ευρώ αγορών. Παραμένουν τα ίδια κριτήρια, εισοδηματικά (έως 16.000 ευρώ ο άγαμος, 24.000 ευρώ ο έγγαμος συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο) και περιουσιακά (έως 250.000 ευρώ ο άγαμος, 400.000 ευρώ ο έγγαμος). Η ενίσχυση χορηγείται σε ψηφιακή χρεωστική κάρτα ή σε τραπεζικό λογαριασμό. Σε περίπτωση που ο δικαιούχος επιλέξει την ψηφιακή κάρτα, η ενίσχυση θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για αγορές σε καταστήματα τροφίμων και λαϊκές αγορές.

Επίσης, η ψηφιακή χρεωστική κάρτα θα παραμείνει ενεργοποιημένη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023. Αν ο δικαιούχος επιλέξει την πίστωση σε τραπεζικό λογαριασμό, θα λαμβάνει το 80% της ενίσχυσης, η οποία θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς περιορισμούς.

Τo Youth Pass, ύψους 150 ευρώ, θα το λάβουν οι 18άρηδες ενώ θα δοθεί αναδρομικά και σε όσους έχουν κλείσει τα 19. Δικαιούχοι είναι όσοι έως την 31η Δεκεμβρίου του 2022 έχουν συμπληρώσει το 18ο ή 19ο έτος της ηλικίας τους. Παράλληλα απαραίτητη προϋπόθεση είναι να διαθέτουν κωδικούς Taxisnet.
Read More »
Έρχεται το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης: Τι αλλάζει σε Market Pass και Youth Pass – Πότε καταβάλλονται Έρχεται το πρώτο πακέτο μέτρων στήριξης: Τι αλλάζει σε Market Pass και Youth Pass – Πότε καταβάλλονται Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό»

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό»Οι πρώτες αιτήσεις που αφορούν στο πρόγραμμα «Πράσινος Αγροτουρισμός» εγκρίθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Πρόκειται για ένα εγχείρημα του οποίου ο προϋπολογισμός αυξήθηκε από τα 49εκ. στα 74εκ. ευρώ κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βρίσκονται εντός και οι 87 υποβληθείσες αιτήσεις.

«Το ΥΠΑΑΤ ανταποκρινόμενο στις ανάγκες της κοινωνίας και της σύγχρονης αγροτικής παραγωγής, συνδέει τον τουρισμό με την φιλική προς το περιβάλλον αγροτική παραγωγή στηρίζοντας τον «Πράσινο Αγροτουρισμό». Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε κάθε πρωτοβουλία που θα στηρίζει την ανάπτυξη ενός νέου προτύπου αγροτικής επιχειρηματικότητας το οποίο επιδιώκουμε να αποτελεί δομικό πυλώνα του νέου αναπτυξιακού μοντέλου της Ελλάδας. Ο πρωτογενής τομέας, σε όλες του τις μορφές, αποτελεί τη βάση της ανάπτυξης και συνδέεται άμεσα με τη μεταποίηση και την παροχή υπηρεσιών σε τομείς καθοριστικούς για την πορεία της οικονομίας μας, όπως ο τουρισμός. Η ανάπτυξη και η στήριξη δράσεων πιο φιλικών στο περιβάλλον συνάδει με τις επιταγές της εποχής μας και δίνει νέα ώθηση στα μοναδικής ποιότητας ελληνικά προϊόντα, καθιστώντας τα πιο ανταγωνιστικά» δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης.

Ο αρμόδιος Υφυπουργός ΑΑΤ, Διονύσης Σταμενίτης, τόνισε μεταξύ άλλων ότι «… προχωρά η υλοποίηση μιας σημαντικής δράσης, στο πλαίσιο του Ταμείου Ανάκαμψης, που έχει ως στόχο να συμβάλλει στη βελτίωση της θέσης των αγροτών στην αλυσίδα αξίας, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων μέσα από τη σύνδεσή τους με τον τουρισμό αλλά και να ενσωματώσει νέες διαδικασίες, φιλικές προς το περιβάλλον, που βοηθούν στον περιορισμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής.

Τα στοιχεία μαρτυρούν ότι υπήρξε σημαντικό ενδιαφέρον από την πλευρά των επενδυτών και αυτό είναι κάτι που μας προκαλεί ικανοποίηση».
Read More »
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό» Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης: Εγκρίθηκαν οι πρώτες αιτήσεις για τον «Πράσινο Αγροτουρισμό» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο


Συνωστισμός σε θάλασσες, βουνά και δρόμους της Ηπείρου. Χιλιάδες επισκέπτες -Έλληνες και ξένοι- έχουν κατακλύσει τις ακτές του Ιονίου και τα ορεινά θέρετρα της Πίνδου και των Τζουμέρκων σε ένα πρωτόγνωρο τουριστικό κύμα. Η φετινή σεζόν εξελίσσεται εντυπωσιακά και θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτευχθεί νέο ρεκόρ επισκέψεων.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι και η επιστροφή των πολυπληθών μεταναστών που έχουν κατακλύσει κάθε γωνιά της Ηπειρωτικής γης στο ετήσιο αντάμωμα του Δεκαπενταύγουστου.


Αντάμωμα υπό τους ήχους, τις εικόνες και τις γεύσεις των παραδοσιακών γιορτών και πανηγυριών της Παναγίας.

Ιδιαίτερη είναι η εκδήλωση της Βαρκαρόλας στην Πάργα. Ένα έθιμο που αναπαριστά την επιστροφή των Παργινών με τις βάρκες τους στην ελεύθερη πλέον πόλη της Πάργας, αφού σύμφωνα με την ιστορία της πόλης, οι κάτοικοι την εγκατέλειψαν όταν αυτή πουλήθηκε από τους Άγγλους στον Αλή Πασά το 1819. Κάθε χρόνο στις 15 Αυγούστου, η Πάργα φοράει τα καλά της και πλήθος κόσμου υποδέχεται τα πλεούμενα στο λιμάνι τη στιγμή που βεγγαλικά φωτίζουν τον ουρανό.


Read More »
Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο Ασφυκτικά γεμάτα τα τουριστικά θέρετρα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

«Χρυσάφι» το λίτρο το λάδι Διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο η τιμή του ελαιόλαδου - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
«Χρυσάφι» το λίτρο το λάδι
Διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο η τιμή του ελαιόλαδου - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές
Στα 8,5 ευρώ από τα 4,5 εκτοξεύτηκε η χονδρική τιμή του ελαιόλαδου μέσα στο καλοκαίρι, με τους ελαιοπαραγωγούς να εκτιμούν ότι θα υπάρξουν νέες αυξήσεις από το Φθινόπωρο. Άγνωστο είναι επίσης πως θα επηρεάσει τις τιμές η νέα σοδειά που αναμένεται από τα μέσα φθινοπώρου έως τις αρχές του χειμώνα, ανάλογα με την περιοχή καλλιέργειας.

Πριν από ακριβώς έναν χρόνο, η τιμή ήταν στα 4-4,5 ευρώ. Τον Ιανουάριο πήγε γύρω στα 5 ευρώ και τώρα κυμαίνεται γύρω στα 8,5 ευρώ.

Η άνοδος της τιμής του λαδιού οφείλεται στο κενό που έχει προκύψει στη διεθνή αγορά. Δεν υπάρχει λάδι. Ακόμη και στην Ελλάδα το λάδι στις αποθήκες είναι ελάχιστο. Δεν υπάρχουν αποθέματα.Η Ισπανία, έχει πολύ μεγάλο πρόβλημα, καθώς η παραγωγή της μειώθηκε λόγω της ξηρασίας κατά 50%. Στην Ιταλία η κατάσταση είναι λίγο καλύτερη σε επίπεδο αποθεμάτων, αλλά η τιμή αυτή τη στιγμή είναι 9-12 ευρώ στον παραγωγό και όλα δείχνουν ότι ενδέχεται να αυξηθεί.

Βεβαίως οι εξαιρετικά υψηλές τιμές προκαλούν ανησυχία και στους παραγωγούς, οι οποίοι φοβούνται μεγάλη πτώση της κατανάλωσης από εφέτος και για τα επόμενα χρόνια, αφού είναι δύσκολο κάποιος να αγοράζει και να καταναλώνει ελαιόλαδο με τιμή στο ράφι πάνω από 10 ευρώ. Αναγκαστικά θα στραφεί σε άλλου είδους έλαια, όπως τα σπορέλαια, οι μαργαρίνες ακόμη και τα ζωικά λίπη.

Χαρακτηριστικό ίσως της τάσης που διαμορφώνεται στην αγορά είναι το γεγονός ότι οι Ιταλοί έμποροι, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, έφθασαν στην αρχή της εβδομάδας να αγοράζουν από την Ηλεία έξτρα παρθένο ελαιόλαδο έναντι 11,36 ευρώ. Όσο ακραίο κι αν είναι το παράδειγμα καταδεικνύει ακραίες εμπορικές συμπεριφορές, που δεν προμηνύουν τίποτα καλό για την σταθερότητα και της βιωσιμότητα της αγοράς.

Τον Ιανουάριο επώνυμο λάδι ήταν, και στο καλάθι του νοικοκυριού και εκτός καλαθιού, στα 5,55 ευρώ. Σήμερα, το ίδιο λάδι, στην ίδια αλυσίδα πωλείται 10,30 ευρώ. Με λίγα λόγια, στις αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχει φθάσει το λάδι ακόμη 14 ευρώ.

Αυτό αναφέρουν εκπρόσωποι καταναλωτικών οργανώσεων που παρακολουθούν την εξέλιξη των τιμών στις οργανωμένες αλυσίδες λιανεμπορίου.

Οι καταναλωτικές οργανώσεις εκτιμούν, μάλιστα, ότι «ο τενεκές λάδι από το χωριό», από 80-90 ευρώ που κόστιζε πέρυσι στον καταναλωτή, φέτος θα ξεπεράσει τα 150 ευρώ.
Read More »
«Χρυσάφι» το λίτρο το λάδι Διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο η τιμή του ελαιόλαδου - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές «Χρυσάφι» το λίτρο το λάδι Διπλασιάστηκε σε έναν χρόνο η τιμή του ελαιόλαδου - Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Ποιοι οδηγοί στην Ήπειρο μπορούν να περνάνε δωρεάν από τα διόδια – Τα βήματα για την αίτηση

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Ποιοι οδηγοί στην Ήπειρο μπορούν να περνάνε δωρεάν από τα διόδια – Τα βήματα για την αίτησηΥπάρχουν κάποιες κατηγορίες πολιτών οι οποίες εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης, δωρεάν διέλευση από τα διόδια της περιοχής τους δικαιούνται -κατά περίπτωση- οι μόνιμοι κάτοικοι στα διοικητικά όρια ορισμένων δήμων, οι οποίοι είναι οι εξής:

ΑΒΔΗΡΩΝ, ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΡΓΟΥΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟΥ, ΑΡΡΙΑΝΩΝ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ, ΙΑΣΜΟΥ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, ΜΑΡΩΝΕΙΑΣ – ΣΑΠΩΝ, ΜΕΤΣΟΒΟΥ, ΝΕΣΤΟΡΙΟΥ, ΜΥΚΗΣ, ΞΑΝΘΗΣ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΠΑΓΓΑΙΟΥ, ΠΡΕΣΠΩΝ, ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ, ΣΟΥΛΙΟΥ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ, ΤΟΠΕΙΡΟΥ, ΦΙΛΙΑΤΩΝ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΟΙΚΙΣΜΟΙ.

Οι δικαιούχοι πρέπει να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση στη σχετική πλατφόρμα (πατήστε εδώ), αφού πρώτα βεβαιωθούν ότι διαθέτουν σε ηλεκτρονική μορφή (pdf, png, jpeg, jpg) τα παρακάτω έγγραφα:

– Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας του προσώπου που θα εγγραφεί στον κατάλογο ως μόνιμος κάτοικος.
– Αντίγραφο πρόσφατου Εκκαθαριστικού Εφορίας.
– Άδεια κυκλοφορίας του οχήματος ή των οχημάτων για τα οποία ζητείται η διέλευση από τα διόδια ως όχημα μόνιμου κατοίκου

Επιπροσθέτως, εξαιρούνται από την υποχρέωση καταβολής διοδίων όλα τα επιβατικά ΙΧ που ανήκουν κατά κυριότητα σε ανέργους ή χρησιμοποιούνται από αυτούς. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίδειξη της κάρτας ανεργίας, η οποία πρέπει να βρίσκεται σε ισχύ κατά τη διέλευση από το σταθμό.

Δεν πληρώνουν, επίσης, διόδια τα ΙΧ που ανήκουν κατά πλήρη κυριότητα σε άτομα με αναπηρία (Α.Μ.Α.) και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνο από αυτά ή για τη μεταφορά τους από τρίτους. Τα συγκεκριμένα οχήματα πρέπει να φέρουν σε εμφανές σημείο το Δελτίο Στάθμευσης Οχημάτων των Ατόμων με Αναπηρίες (ΔΕΛΤΙΟ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ «Α.Μ.Α.»), το οποίο χορηγείται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Τομέα Μεταφορών και Επικοινωνιών των Περιφερειακών Ενοτήτων και στο οποίο αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του κατόχου και ο αριθμός μητρώου του Δελτίου Στάθμευσης.

Απαλλάσσονται ακόμα τα επιβατικά ιδιωτικής χρήσης που ανήκουν σε ανάπηρους πολέμου βαρείας αναπηρίας, εφόσον, μετά από γνωμοδότηση της Ανωτάτης Υγειονομικής Επιτροπής του Στρατού, κρίνονται απαραίτητα για την μετακίνησή τους και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά και μόνον από αυτούς.

Πέρα από τις ανωτέρω κατηγορίες, η απαλλαγή ισχύει για τα -φέροντα ειδικό σήμα- οχήματα ιδιοκτησίας των εταιρειών συντήρησης των αυτοκινητοδρόμων (π.χ. Εγνατία οδός), τα οχήματα της πυροσβεστικής, της Ελληνικής Αστυνομίας, του Λιμενικού – Ελληνικής Ακτοφυλακής, των Ένοπλων Δυνάμεων, αλλά και τα οχήματα του ΕΚΑΒ.

Τέλος, όπως αναφέρει το carandmotor.gr, απαλλαγή καταβολής διοδίων δικαιούνται τα οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας, που νομιμοποιούνται δυνάμει συμβάσεων με τις εταιρείες που είναι υπεύθυνες για τη συντήρηση και τη λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

Σημειώνεται ότι η δωρεάν διέλευση από τα διόδια για τα οχήματα μόνιμων κατοίκων και των ατόμων με αναπηρία ενδέχεται να μην ισχύει σε όλους τους σταθμούς διοδίων της χώρας. Προτού, λοιπόν, γίνει η διέλευση από τα εκάστοτε διόδια συστήνεται η επικοινωνία με τις εταιρείες συντήρησης, λειτουργίας και εκμετάλλευσης των αυτοκινητοδρόμων/Εθνικών Οδών.


Read More »
Ποιοι οδηγοί στην Ήπειρο μπορούν να περνάνε δωρεάν από τα διόδια – Τα βήματα για την αίτηση Ποιοι οδηγοί στην Ήπειρο μπορούν να περνάνε δωρεάν από τα διόδια – Τα βήματα για την αίτηση Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Προβληματισμός σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Πότε έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Τρία είδη τιμολογίων από το 2024

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Προβληματισμός σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Πότε έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Τρία είδη τιμολογίων από το 2024


Νέες αυξήσεις αναμένεται να δουν στους λογαριασμούς ρεύματος οι καταναλωτές, όπως σχολίασε μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN ο κ. Νικήτας Μακρίδης, αναλυτής του «Αλλάζω Ρεύμα», αναλύοντας τις τιμές που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες το επόμενο διάστημα.

Σύμφωνα με όσα τόνισε, από τον Δεκέμβριο αλλά και τον ερχόμενο Φλεβάρη θα σημειωθεί αύξηση στην τιμή του φυσικού αερίου, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει και τις τιμές του ρεύματος.

Μέχρι το τέλος του 2023, οι πολίτες δεν πρόκειται να δουν διαφορά, ωστόσο από το νέο έτος η αύξηση θα είναι της τάξης του 7-12%, ποσοστό που ανέρχεται σε 5 με 10 ευρώ και θα αφορά τις ρυθμιζόμενες χρεώσεις, δηλαδή τις πάγιες χρεώσεις που πληρώνουμε για καλώδια, υπηρεσίες κοινής ωφέλειας κτλ.

Το ζήτημα που τίθεται αυτή την ώρα είναι αν θα υπάρξουν νέες επιδοτήσεις και πώς αυτές θα δοθούν στους πολίτες.
Τρία είδη τιμολογίων ηλεκτρικού ρεύματος από το 2024

Ο κ. Μακρίδης είπε μεταξύ άλλων πως από το 2024 θα υπάρξουν αλλαγές και στα είδη των τιμολογίων, τα οποία θα χωρίζονται σε τρία, αυτά της σταθερής τιμής ενός μήνα, της σταθερής τιμής για μεγαλύτερη διάρκεια και της μεταβλητής τιμής.

Νέες αυξήσεις και στις τιμές τροφίμων από Σεπτέμβρη

Την ίδια ώρα, οι τιμές αναμένεται να αυξηθούν και άλλο και σε άλλα βασικά προϊόντα, καθώς, από Σεπτέμβρη είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν νέες ανατιμήσεις σε τρόφιμα. Πρώτη στη λίστα είναι η ζάχαρη, της οποίας η ανατίμηση, από τον Ιούλιο του 2021 μέχρι και τον Ιούλιο του 2023, φτάσει το 64%. Σε υψηλές θέσεις βρίσκονται επίσης το ελαιόλαδο (51%), οι πατάτες (46%), το αλεύρι, τα δημητριακά (39%) και το ψωμί (32%). Μάλιστα, με δεδομένο ότι παρατηρούνται ελλείψεις στην ευρωπαϊκή αγορά, υπάρχουν επιπλέον φόβοι για το ελαιόλαδο.

Όσον αφορά το market pass, θα υλοποιηθεί το φθινόπωρο και θα είναι η άμεση εισοδηματική ενίσχυση για το διάστημα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Εξετάζεται ωστόσο το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση λόγω των πληροφοριών για περαιτέρω ακρίβεια. Το Υπουργείο Ανάπτυξης διαβουλεύεται με εταιρείες του κλάδου ενώ έχουν ενεργοποιηθεί πλαφόν στις τιμές χονδρικής. Το ζητούμενο είναι οι εταιρίες τροφίμων να έχουν εκπτώσεις άνω του 5%.


Read More »
Προβληματισμός σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Πότε έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Τρία είδη τιμολογίων από το 2024 Προβληματισμός σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις: Πότε έρχονται αυξήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος - Τρία είδη τιμολογίων από το 2024 Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Έκτη και τελευταία δόση για το επίδομα θέρμανσης

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Έκτη και τελευταία δόση για το επίδομα θέρμανσηςΜία ακόμη δόση, η έκτη, έμεινε για το επίδομα θέρμανσης καθώς στις 3/8/2023 καταβλήθηκε η πέμπτη.

Συγκεκριμένα, πιστώθηκε στους λογαριασμούς 7.640 δικαιούχων η 5η δόση του επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης, ύψους 892.228,52 ευρώ, για τη χειμερινή περίοδο 2022/2023.

Η έκτη και τελευταία πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΟΙΚ, η καταβολή ξεκίνησε στις 8 Ιουνίου και αφορά ποσό συνολικού ύψους 4,7 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται πως το επίδομα θέρμανσης κυμαίνεται 100 ευρώ έως 800 ευρώ με προσαύξηση στα 1.000 ευρώ ειδικά για κατοίκους περιοχών με πολύ κρύο.
Read More »
Έκτη και τελευταία δόση για το επίδομα θέρμανσης Έκτη και τελευταία δόση για το επίδομα θέρμανσης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Γιάννενα: Έφυγε από τη ζωή ο γιαννιώτης ζωγράφος και αγιογράφος Αντώνης Φαρίδης

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Γιάννενα: Έφυγε από τη ζωή ο γιαννιώτης ζωγράφος και αγιογράφος Αντώνης ΦαρίδηςΈφυγε χθες Σάββατο από τη ζωή ο γιαννιώτης ζωγράφος και αγιογράφος Αντώνης Φαρίδης.

Ο ίδιος αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα. Επρόκειτα για έναν αυτοδίδακτο εικαστικό ο οποίος είχε κάποια μαθήματα σε νεαρή ηλικία από τον αγιογράφο και ζωγράφο Γεώργιο Καζάκο στο εργαστήριό του στο Κάστρο.


Read More »
Γιάννενα: Έφυγε από τη ζωή ο γιαννιώτης ζωγράφος και αγιογράφος Αντώνης Φαρίδης Γιάννενα: Έφυγε από τη ζωή ο γιαννιώτης ζωγράφος και αγιογράφος Αντώνης Φαρίδης Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Στην Παραμυθιά η οικογένεια Bvlgari

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Στην Παραμυθιά η οικογένεια BvlgariΣτην Παραμυθιά, εκεί που ξεκίνησε ο μύθος, βρέθηκαν την Κυριακή μέλη της οικογένειας Bvlgari.

Από τον Δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη, την Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Ηπείρου Σταυρούλα Μπραίμη και τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Φάνη Μπέλλο ενημερώθηκαν για τις εργασίες που γίνονται ώστε το ιστορικό σχολείο –σχολείο Βούλγαρη- να μετατραπεί σε Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού με ένα τμήμα του να είναι αφιερωμένο στους ευεργέτες της Παραμυθιάς.Επίσης επισκέφτηκαν το πρώτο κατάστημα της αυτοκρατορίας στο ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς καθώς και τον Ιερό Ναό της Παναγίας της Παραμυθίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το paramythia-online.gr, o Nicolas Boulgaris, και η οικογένεια του δήλωσαν ενθουσιασμένοι από τις εργασίες στο πρώην Δημοτικό Σχολείο και τόνισαν πως είναι πρόθυμοι να συμβάλουν για την ολοκλήρωση του εγχειρήματος και θα ακολουθήσουν οι σχετικές συνεννοήσεις με τις τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Σουλίου.
Read More »
Στην Παραμυθιά η οικογένεια Bvlgari Στην Παραμυθιά η οικογένεια Bvlgari Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Χωρίς ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφαλείας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Χωρίς ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφαλείας και το αεροδρόμιο ΙωαννίνωνΔέκα πολιτικά και τέσσερα στρατιωτικά αεροδρόμια στην Ελλάδα που δεν διαθέτουν τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις ασφαλείας ανακάλυψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έπειτα από έρευνα του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA), με αποτέλεσμα να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας.

Η Κομισιόν βγάζει κίτρινη κάρτα στη χώρα η οποία είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο του Ευρωπαικού Δικαστηρίου.

Από τα δημοσιεύματα του αθηναικού τύπου προκύπτει ότι ανάμεσα στα μη πιστοποιημένα αεροδρόμια περιλαμβάνεται και αυτό των Ιωαννίνων.

Η Κομισιόν στις 14 Ιουλίου αποφάσισε να κινήσει διαδικασία επί παραβάσει κατά της Ελλάδας, αποστέλλοντας προειδοποιητική επιστολή για μη συμμόρφωση της χώρας με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με τη διεξαγωγή των δραστηριοτήτων εποπτείας στον τομέα της ασφάλειας της πολιτικής αεροπορίας και την επαλήθευση της συμμόρφωσης των φορέων εκμετάλλευσης αερομεταφορών [κανονισμός (Ε.Ε.) 2018/1139 και κανονισμός (Ε.Ε.) 965/2012], καθώς και για μη συμμόρφωση με τους κανόνες της Ε.Ε. σχετικά με την πιστοποίηση των αεροδρομίων [κανονισμός (Ε.Ε.) 2018/1139 και κανονισμός (Ε.Ε.) 139/2014].

Για τις αεροπορικές δραστηριότητες στον ευρωπαϊκό χώρο, όπως υπογραμμίζει η Κομισιόν, οι αρμόδιες Αρχές των κρατών-μελών πρέπει να επαληθεύουν τη συμμόρφωση των φορέων εμπορικών αερομεταφορών με συγκεκριμένους κανόνες, για τις οποίες πρέπει να θεσπίζουν και να διατηρούν σύστημα διαχείρισης με ελάχιστο αριθμό ειδικευμένου προσωπικού.

Οι έρευνες, ωστόσο, που διεξήγε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας της Αεροπορίας (EASA) έδειξαν ότι η αρμόδια Αρχή στην Ελλάδα (Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας, ΑΠΑ) δεν διεξήγε τις απαραίτητες επαληθεύσεις συμμόρφωσης, όπως ορίζει ο κανονισμός (Ε.Ε.) 965/2012 της Επιτροπής.

Επιπλέον, 10 αεροδρόμια έχουν εντοπιστεί από τον EASA και την ΑΠΑ ως μη ορθά πιστοποιημένα σύμφωνα με τον κανονισμό (Ε.Ε.) 2018/1139, ο οποίος κεντρικό στόχο έχει την εγκαθίδρυση και διατήρηση υψηλού και ομοιόμορφου επιπέδου ασφαλείας της πολιτικής αεροπορίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Ελλάδα δεν μπόρεσε επίσης να παράσχει αποδείξεις ότι σε τέσσερα στρατιωτικά αεροδρόμια, τα οποία είναι ανοιχτά σε δημόσια χρήση, έχει επιτευχθεί το απαιτούμενο επίπεδο ασφάλειας και διαλειτουργικότητας με τα πολιτικά συστήματα (αεροναυτιλίας). Ως εκ τούτου, η Επιτροπή απέστειλε προειδοποιητική επιστολή στην Ελλάδα, η οποία έχει πλέον προθεσμία δύο μηνών για να απαντήσει και να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις που ανέφερε η Επιτροπή.

Διαφορετικά, η Κομισιόν μπορεί να αποφασίσει να εκδώσει αιτιολογημένη γνώμη και στη συνέχεια να παραπέμψει τη χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

Σύμφωνα με τον αθηναικό τύπο πρόκειται για τα περιφερειακά αεροδρόμια της Αλεξανδρούπολης, των Ιωαννίνων, της Καρπάθου, των Κυθήρων, της Λήμνου, της Μήλου, της Σητείας στην Κρήτη, της Σύρου, της Χίου και του Ηρακλείου στην Κρήτη, με το τελευταίο να αναμένεται να μη λάβει ποτέ πιστοποίηση καθώς κατασκευάζεται νέο.

Τα 4 στρατιωτικά αεροδρόμια είναι τα μεικτής χρήσης, αρμοδιότητας του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, αεροδρόμια του Άραξου, της Σκύρου, της Καλαμάτας και της Νέας Αγχιάλου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν άλλα 10 περιφερειακά αεροδρόμια, επίσης του Υπερταμείου, για τα οποία θα ακολουθηθεί, σε δεύτερο χρόνο, η ίδια διαδικασία από την Κομισιόν.
Read More »
Χωρίς ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφαλείας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων Χωρίς ευρωπαϊκή πιστοποίηση ασφαλείας και το αεροδρόμιο Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών μέχρι τις 18 Αυγούστου - Ποιοι θα λάβουν χρήματα

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών μέχρι τις 18 Αυγούστου - Ποιοι θα λάβουν χρήματαΑπό σήμερα 14 Αυγούστου έως 18 Αυγούστου θα καταβληθούν 48.048.615 εκατ. ευρώ σε 48.828 δικαιούχους, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης.

Ειδικότερα:

1.Από τον e-ΕΦΚΑ θα γίνουν την περίοδο 14 έως 18 Αυγούστου οι εξής καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του Φορέα:
Από τις 14 έως τις 18 Αυγούστου θα καταβληθούν 13,3 εκατ. ευρώ σε 600 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ
Στις 14 Αυγούστου θα καταβληθούν 248.615 ευρώ σε 228 δικαιούχους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας)

2. Από τη ΔΥΠΑ θα γίνουν οι εξής καταβολές:13 εκατ. ευρώ σε 21.000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων
12 εκατ. ευρώ σε 11.000 δικαιούχους στο πλαίσιο επιδοτούμενων προγραμμάτων απασχόλησης
1,5 εκατ. ευρώ σε 2.000 μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
8 εκατ. Ευρώ σε 14.000 δικαιούχους για Προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα
Read More »
e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών μέχρι τις 18 Αυγούστου - Ποιοι θα λάβουν χρήματα e-ΕΦΚΑ -ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών μέχρι τις 18 Αυγούστου - Ποιοι θα λάβουν χρήματα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Φρέντυ Μπελέρης: Εκδήλωση στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση του

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Φρέντυ Μπελέρης: Εκδήλωση στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση τουΕκδήλωση με αίτημα την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου Δημάρχου της Χειμάρρας, Φρέντυ Μπελέρη, θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα (14/8) στην πόλη, με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια».

Η εκδήλωση αυτή διοργανώθηκε την ημέρα όπου εκπνέει η τρίμηνη προθεσμία που προβλέπει ο αλβανικός εκλογικός νόμος για την ορκωμοσία του Μπελέρη, γεγονός που δίνει την δυνατότητα στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή να προκηρύξει νέες εκλογές στην Χειμάρρα.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης επιδιώκουν τη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να τοποθετηθεί για την υπόθεση της προφυλάκισής του.
Στη Χειμάρρα ο Κώστας Μπακογιάννης

Στη Χειμάρρα θα βρεθεί και ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, Κώστας Μπακογιάννης.

Ο δήμαρχος Αθηναίων με την παρουσία του στη συγκέντρωση, αναμένεται να μεταφέρει το μήνυμα στήριξης στον Φρέντι Μπελέρη και ευρύτερα στην ομογένεια, ενώ θα τονίσει την ανάγκη υπεράσπισης του Κράτους Δικαίου και των ευρωπαϊκών Αρχών, σε μια περίοδο που η Αλβανία επιδιώκει να γίνει μέλος της ευρωπαϊκής οικογένειας.

Σε ανακοίνωσή της για την επίσκεψη Μπακογιάννη στην Αλβανία, η «Ομόνοια Χειμάρρας» αναφέρει: «Αποτελεί μεγάλη μας τιμή και χαρά, που στην προσπάθειά μας αυτή θα συμμετέχει με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, συμβάλλοντας έμπρακτα ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους δήμους για τη συμπαράστασή τους και την έμπρακτη στήριξη. Μάς γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».


Read More »
Φρέντυ Μπελέρης: Εκδήλωση στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση του Φρέντυ Μπελέρης: Εκδήλωση στη Χειμάρρα για την απελευθέρωση του Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Εφιάλτης η ανανέωση του μισθωτηρίου συμβολαίου για χιλιάδες ενοικιαστές - Αυξήσεις έως 30%

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Εφιάλτης η ανανέωση του μισθωτηρίου συμβολαίου για χιλιάδες ενοικιαστές - Αυξήσεις έως 30%
Η ραγδαία αύξηση στις τιμές των ενοικίων και εν γένει του κόστους στέγασης, αποτελεί το «μείζον» θέμα συζήτησης και προβληματισμού ιδιαίτερα για όσους σκέφτονται, είτε να κάνουν το επόμενο βήμα στη ζωή τους δημιουργώντας οικογένεια και αναζητούν ακίνητο με ένα επιπλέον δωμάτιο, είτε για όσους έχει λήξει ή/λήγει το μισθωτήριο συμβόλαιο τους επόμενους μήνες και αναμένουν να ενημερωθούν για τις νέες απαιτήσεις του ιδιοκτήτη.
Read More »
Εφιάλτης η ανανέωση του μισθωτηρίου συμβολαίου για χιλιάδες ενοικιαστές - Αυξήσεις έως 30% Εφιάλτης η ανανέωση του μισθωτηρίου συμβολαίου για χιλιάδες ενοικιαστές - Αυξήσεις έως 30% Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ηγουμενίτσας που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου (οδός Σουλίου αρ.3), στις 16 Αυγούστου 2023, ημέρα Τετάρτη και ώρα 19:30’ σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του ν.3852/2010, όπως αυτό αντικαταστάθηκε από το άρθρο 74 του ν.4555/2018 και την υπ’ αριθμ. 375/2-6-2022 εγκύκλιο του ΥΠΕΣ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα:

ΘΕΜΑ 1ο
Άρση - διόρθωση ή συμπλήρωση της διάταξης της παρ.3 του άρθρου 4 του ΠΔ 456/1977 (ΦΕΚ.Α’ 142/24-05-1977) μέσω τροποποίησης του Οργανισμού του Κοινωφελούς Ιδρύματος «Ηλία Ι. Σάρρα».

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 2ο
Αποδοχή δωρεάς ξυλόγλυπτων – καλλιτεχνικών έργων από τον κ. Σιδηρόπουλο Αναστάσιο.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 3ο
Ετήσιος προγραμματισμός πρόσληψης ανθρώπινου δυναμικού δημόσιας διοίκησης (Τακτικό Προσωπικό) έτους 2024 για το Δήμο Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 4ο
Ετήσιος προγραμματισμός προσλήψεων προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου για τον καθαρισμό σχολικών κτηρίων για το διδακτικό έτους 2024-2025.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 5ο
Παραχώρηση χώρου στη ΔΕΔΔΗΕ για την τοποθέτηση υποσταθμού compact στη συμβολή των οδών 28ης Οκτωβρίου και Κύπρου.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

ΘΕΜΑ 6ο
Έγκριση έκθεσης Εσόδων–Εξόδων Β’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού του Δήμου Οικ. Έτους 2023.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 7ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 184/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 8ο
Εισήγηση Οικονομικής Επιτροπής με την υπ’ αριθμ. 185/2023 απόφασή της περί καθορισμού αμοιβής πληρεξούσιου δικηγόρου.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.
 
ΘΕΜΑ 9ο
Έγκριση διαγραφής του υπ’ αριθμ. 367/2023 χρηματικού καταλόγου του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Γκόλιας Βασίλειος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 10ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 52/2023 απόφασή της περί εκμίσθωσης δημοτικής έκτασης εμβαδού 3.500,00 τ.μ. από το τεμ. 138 διανομής Μορφάτι Θεσπρωτίας έτους 1940 που βρίσκεται στην Κοινότητα Σπαθαραίων του Δήμου Ηγουμενίτσας, με σκοπό την ελεύθερη βόσκηση αλόγων για τις οποίες δεν απαιτείται περιβαλλοντική αδειοδότηση παρότι εμπίπτουν σε περιοχή «ΝΑΤΟΥΡΑ 2000».

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 11ο
Εισήγηση ΕΠΖ με την υπ’ αριθμ. 53/2023 απόφασή της περί αιτήματος του κ. Πάμπολλα Νικόλαου για άδεια κατασκευής λυόμενου στεγάστρου σε κοινόχρηστο χώρο στην Κοινότητα Πλαταριάς του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Κώστας Ελευθέριος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 12ο
Αποδοχή γνωμοδότησης του τμήματος μελετών έργων για το έργο «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» στον Δήμο Ηγουμενίτσας συμβατικού προϋπολογισμού 254.810,17 € συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 13ο
Χορήγηση 6ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 14ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου «ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΗ ΔΡΟΜΟΥ ΠΡΟΣ ΚΩΠΗΛΑΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγητής: Τσουμάνης Κωνσταντίνος - Αντιδήμαρχος.

ΘΕΜΑ 15ο
Πρόταση ονομασίας οδού στον οικισμό «Πεστανιώτικα» του Δήμου Ηγουμενίτσας.

-Εισηγήτρια: Ζεϊμπέκογλου Δέσποινα – Δημοτικός Σύμβουλος .

ΘΕΜΑ 16ο
Αποδοχή παραίτησης του Δημοτικού Συμβούλου κ. Δημάκου Δημήτριου από εκπροσώπου του Δήμου στο Κέντρο Πρόληψης «ΑΡΙΑΔΝΗ» και ορισμός νέου εκπροσώπου.

-Εισηγητής: Δήμαρχος.

 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
 ΠΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 

   

Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει την Τετάρτη το Δημοτικό Συμβούλιο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, οι κωπηλάτες, οι πηδαλιούχοι, η βαριά ήττα και η αντιμετώπιση της | Του Γιάννη Στάθη

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, οι κωπηλάτες, οι πηδαλιούχοι, η βαριά ήττα και η αντιμετώπιση της | Του Γιάννη Στάθη


Η Ελλάδα και η Ιαπωνία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν έναν αγώνα κωπηλασίας. Το πλήρωμα της κάθε λέμβου θα αποτελείτο απο οκτώ αθλητές.
Και οι δύο ομάδες προπονήθηκαν εντατικά για να είναι σε φόρμα. Την ημέρα του αγώνα και οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε παρόμοια φυσική κατάσταση. Παρ’ όλα αυτά, η ιαπωνική ομάδα νίκησε με ένα χιλιόμετρο διαφορά.
Η βαριά ήττα επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία της ελληνικής ομάδας. Ωστόσο , οι υπεύθυνοι της ομάδας αντέδρασαν ακαριαία. Η διοίκηση διακήρυξε την αποφασιστικότητά της να εντοπίσει και να εξαλείψει τα αίτια της ήττας .
Συστάθηκε αμέσως ειδική ομάδα εργασίας για να διερευνήσει όλες τις παραμέτρους του προβλήματος με σκοπό να καταλογίσει ευθύνες και να προτείνει συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες λύσεις.
Μετά από ενδελεχή έρευνα το συμπέρασμα ήταν ότι στην ιαπωνική λέμβο, επτά αθλητές κωπηλατούσαν και μόνον ο όγδοος καθοδηγούσε τους υπόλοιπους, ενώ στην αντίστοιχη ελληνική οι επτά είχαν αναλάβει ρόλο πηδαλιούχου και μόνον ο όγδοος κωπηλατούσε!
Το οριστικό πόρισμα της έρευνας : Η Ελληνική ομάδα είχε επτά καπετάνιους κι έναν μόνο κωπηλάτη.
Έχοντας ένα τόσο σημαντικό πρόβλημα, η διοίκηση επέδειξε μοναδική σοφία: Προσέλαβαν την ομάδα των συμβούλων για να αναδιοργανώσουν την Ελληνική ομάδα.
Μετά από αρκετούς μήνες, οι σύμβουλοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι υπήρχαν πάρα πολλοί καπετάνιοι κι ελάχιστοι κωπηλάτες στην Ελληνική ομάδα.
Πρότειναν μία ρηξικέλευθη λύση γι’ αυτό το πρόβλημα: Η δομή και η σύνθεση της Ελληνικής ομάδας έπρεπε ν’ αλλάξει!
Έτσι, στο μέλλον , θα υπήρχαν τέσσερις καπετάνιοι στη βάρκα, οι οποίοι θα έδιναν εντολές σε δύο προϊσταμένους, σε έναν τμηματάρχη και όλοι μαζί εντολές σε ΕΝΑΝ κωπηλάτη.
Πέρα απ’ αυτό, οι σύμβουλοι πρότειναν να βελτιωθεί το περιβάλλον εργασίας του κωπηλάτη.Επιπλέον, δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στην ψυχολογική προετοιμασία, σύμφωνα με τις επιταγές της σύγχρονης θεωρίας του μάνατζμεντ.
Στον επόμενο αγώνα οι Ιάπωνες κέρδισαν με δύο χιλιόμετρα διαφορά.
Αυτή τη φορά η διοίκηση δεν δίστασε να λάβει ακόμη πιο αποφασιστικά μέτρα.
Ο κωπηλάτης απολύθηκε αμέσως λόγω της μη ικανοποιητικής απόδοσής του.Οι δε πηδαλιούχοι αποχώρησαν με ιδιαίτερες τιμές για την προσφορά τους. Η οκτάκωπος πουλήθηκε σε τιμή ευκαιρίας.
Στην διοίκηση δόθηκε μεγάλο χρηματικό ποσό ως επιβράβευση για την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλε η ομάδα κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.
Η ομάδα συμβούλων αμέσως ετοίμασε και δεύτερη ανάλυση, η οποία έδειχνε πως τα κίνητρα υπήρχαν, η διάθεση υπήρχε, ωστόσο η λέμβος έπρεπε ν’ αλλάξει.
Αυτή τη στιγμή η Ελληνική ομάδα σχεδιάζει την κατασκευή νέας βάρκας...
Η παραπάνω "ιστορία" η οποία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο , περιγράφει συμπυκνωμένα τις παθογένειες του ελληνικού συστήματος διοίκησης και ηγεσίας.
Τα πρόσωπα, και οι καταστάσεις είναι φανταστικά και οποιαδήποτε ομοιότητα είναι συμπτωματική και δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Για την απόδοση
Γιάννης Στάθης
Αύγουστος 2023
Read More »
Ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, οι κωπηλάτες, οι πηδαλιούχοι, η βαριά ήττα και η αντιμετώπιση της | Του Γιάννη Στάθη Ο αγώνας μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας, οι κωπηλάτες, οι πηδαλιούχοι, η βαριά ήττα και η αντιμετώπιση της | Του Γιάννη Στάθη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Στις 14 Αυγούστου η Δημοτική Βραδιά στην Κορύτιανη

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Στις 14 Αυγούστου η Δημοτική Βραδιά στην ΚορύτιανηRead More »
Στις 14 Αυγούστου η Δημοτική Βραδιά στην Κορύτιανη Στις 14 Αυγούστου η Δημοτική Βραδιά στην Κορύτιανη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Σήμερα το παραδοσιακό πανηγύρι στην Πλακωτή

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Σήμερα το παραδοσιακό πανηγύρι στην ΠλακωτήRead More »
Σήμερα το παραδοσιακό πανηγύρι στην Πλακωτή Σήμερα το παραδοσιακό πανηγύρι στην Πλακωτή Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Στα Σπυροπηγάδια του Καλαμά

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Στα Σπυροπηγάδια του Καλαμά Τα Σπυροπηγάδια στα Στενά του Καλαμά αποτελούν ένα από τους πιο όμορφους προορισμούς της Θεσπρωτίας. Ανάμεσα από το Πολύδροσο και τις Πέντε Εκκλησιές Παραμυθιάς υπάρχει ένα ειδυλλιακό, «παραδεισένιο τοπίο» που προσφέρεται για ξεκούραση και περισυλλογή , κάτω από αγέρωχα σκιερά πλατάνια δίπλα ακριβώς από τον θρυλικό ποταμό Καλαμά.

Για να φτάσει ο επίδοξος επισκέπτης εκεί, πρέπει να ακολουθήσει οδικώς την παλιά εθνική οδό Ηγουμενίτσας – Ιωαννίνων. Περίπου 10 χιλιόμετρα μετά την Νεράιδα, στρίβουμε αριστερά προς το χωριό της Πλακωτής και των 5 Εκκλησιών. Λίγο πριν τις Πέντε Εκκλησιές, μικρή πινακίδα οδηγεί πάνω από το χωριό όπου χωματόδρομος κατηφορίζει με απότομη κλήση προς τα Σπυροπηγάδια. Στο σημείο αυτό κρίνεται αναγκαία η χρήση 4×4 οχήματος ή κατάβαση με τα πόδια (περίπου 20 λεπτά).

Καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής είναι αισθητή η μαγεία της περιοχής, τόσο η θέα προς τις εκκλησιές της βυζαντινής Οσδίνας (ή Ουζντίνα) όσο και το ίδιο το φαράγγι των Στενών του Καλαμά. Θα μπορούσε κανείς εύκολα να τα χαρακτηρίσει ως τα «Τέμπη της Θεσπρωτίας» λόγω του άγριου φαραγγιού που κυριολεκτικά σχίζει στην μέση την περιοχή. Κάτω από τα πλατάνια πηγές αναβλύζουν από παντού ενισχύοντας σε μέγιστο βαθμό τα συναισθήματα γαλήνης που δημιουργεί το πανέμορφο, επιβλητικό τοπίο! Σπυροπηγάδια στα Στενά του Καλαμά – 2 Εικόνες σε 3d

Στην ομορφιά της περιοχής προσθέτει το παρεκκλήσι του Αγίου Σπυρίδωνα που γίνεται αμέσως αντιληπτό με το που φτάνουμε στον προορισμό μας, καθώς είναι κυριολεκτικά κτισμένο μέσα στα βράχια του φαραγγιού. Ταυτόχρονα δεξιά από αυτό προσφέρονται τσιμεντένια τραπεζοκαθίσματα για ξεκούραση ή για πικ νικ. Υπάρχει επιπλέον δυνατότητα για περπάτημα δίπλα στον ποταμό προς τις δύο πλευρές του με πιο ομαλή την διαδρομή προς τις 5 Εκκλησιές (νοτιοδυτικά) όπου σε διάφορα σημεία τα νερά του ποταμού γίνονται ιδιαίτερα ορμητικά.

Η διαδρομή βορειο – ανατολικά του ποταμού είναι και η πιο δύσκολη και οδηγεί στην θέση Φραγγοπήδημα, όπου ο Καλαμάς σχηματίζει με φυσικό τρόπο ένα τελικό σίγμα (s) .Πάνω ακριβώς στα απότομα βράχια του φαραγγιού από την πλευρά του μαλουνιώτικου όρους (προς Μαλούνι ) συναντώνται συχνά σπήλαια που υπάρχουν εκεί από αρχαιοτάτων χρόνων.

Η επίσκεψη σε κάποια από αυτά κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη και απαιτεί προσοχή. Ο επισκέπτης επιστρέφει από τα Σπυροπηγάδια στα Στενά του Καλαμά έχοντας αποκομίσει τις καλύτερες εντυπώσεις από την περιοχή, αλλά και αναμνήσεις που θα τον συντροφεύουν σε όλη του την ζωή. Σίγουρα δεν είναι τυχαίο ότι όποιος βρεθεί στην περιοχή αναπολεί την πλούσια εμπειρία που προσφέρει και επιθυμεί εκ νέου την εξερευνήσει.Γιώργος Μαλαμίδης
Read More »
Στα Σπυροπηγάδια του Καλαμά Στα Σπυροπηγάδια του Καλαμά Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας Στην Λιτάνευση Του Ιερού Σκηνώματος Του Αγ. Σπυρίδωνα

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας Στην Λιτάνευση Του Ιερού Σκηνώματος Του Αγ. ΣπυρίδωναΜε μεγαλοπρέπεια πραγματοποιήθηκε την 11η/8 η λιτάνευση του Ιερού σκηνώματος του Αγ. Σπυρίδωνα για την απαλλαγή της νήσου από την επιδρομή των Αγαρηνών το έτος 1716.

Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας στην λιτανεία συμμετείχε με την Αδελφοποιημένη Φιλαρμονική Κυνοπιαστών. Στο τέλος πραγματοποιήθηκε κοινή εμφάνιση της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Κέρκυρας και της Φιλαρμονικής Γαστουρίου Κέρκυρας “Ομόνοια”.

Μια ακόμα διδακτική ημέρα για την φιλαρμονική μας στην Κέρκυρα.
Read More »
Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας Στην Λιτάνευση Του Ιερού Σκηνώματος Του Αγ. Σπυρίδωνα Η Φιλαρμονική Ηγουμενίτσας Στην Λιτάνευση Του Ιερού Σκηνώματος Του Αγ. Σπυρίδωνα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου της Γλυκής

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου της Γλυκής


Η κοινότητα Γλυκής σας εύχεται χρόνια πολλά ενόψει του Δεκαπενταύγουστου, υγεία και χαρά σε όλο τον κόσμο.

Το θρησκευτικό μας πανηγύρι άνοιξε τις πύλες του και σας καλωσορίζει.

Θα διαρκέσει μέχρι και τις 15 Αυγούστου ανήμερα της γιορτής της Παναγίας.

Την Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023 και ώρα 20:00 θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ι.Ν. “Κοιμήσεως της Θεοτόκου”. Θα ακολουθήσει λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος”Κοιμήσεως της Θεοτόκου” υπό την συνοδεία του Όμιλου Απόδοσης Τιμών και Ιστορικής Αναβίωσης Σουλίου “Σουλιώτες”

Σας περιμένουμε όλους


Ο πρόεδρος της Γλυκής
Παναγιώτης ΠαππάςRead More »
Ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου της Γλυκής Ξεκίνησε η εμποροπανήγυρη του Δεκαπενταύγουστου της Γλυκής Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

To πρόγραμμα εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία στο Χάλασμα

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
To πρόγραμμα εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία στο Χάλασμα


Το Εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Αγίου Νικολάου Χρυσαυγής σας κάνει γνωστό ότι, με αφορμή την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα ψαλεί πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, την Δευτέρα 14/08/2023 και ώρα 7.00 μ.μ στον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (θέση Χάλασμα).

Ανήμερα της εορτής Κοιμήσεως της Θεοτόκου 15/08/2023 θα τελεσθεί όρθρος και Θεία λειτουργία μετ’αρτοκλασίας
Read More »
To πρόγραμμα εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία στο Χάλασμα To πρόγραμμα εορτασμού του Δεκαπενταύγουστου, στην Παναγία στο Χάλασμα Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι 


Μέσα στις προσεχείς εβδομάδες πρόκειται να κυρωθεί από τη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (Ο.Λ.ΗΓ.) στον διαγωνισμό για το 67% του οποίου επικράτησε ο ιταλικός όμιλος Γκριμάλντι, που είναι και ο μεγαλύτερος χρήστης. 
Ο όμιλος Γκριμάλντι προσέφερε τίμημα (84 εκατ. ευρώ), με τη βεβαιότητα πως η Ηγουμενίτσα μπορεί να επωφεληθεί περαιτέρω από την Εγνατία Οδό. 
Η παραχώρηση της τελευταίας βρίσκεται, επίσης, σε προχωρημένο στάδιο.
Read More »
Προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι Προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση παραχώρησης του λιμένα Ηγουμενίτσας στον όμιλο Γκριμάλντι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Ο Κώστας Παππάς για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “ΔΗ.Μ.Ο.Σ.” του Γιάννη Καραγιάννη

Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023
Ο Κώστας Παππάς για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “ΔΗ.Μ.Ο.Σ.” του Γιάννη Καραγιάννη


Η ενασχόληση μου με τα κοινά από το 2006 στον πρώην δήμο Αχέροντα καθώς και στον σημερινό δήμο Σουλίου είναι γνωστή και η πορεία μου στην τοπική αυτοδιοίκηση επίσης.
Μέσα από την συνεργασία μου κατά την διάρκεια της παρούσας διοίκησης με τον δήμαρχο Σουλίου Ιωάννη Καραγιάννη και σε συνδυασμό με το να με προτείνει και να εκλεγώ στην θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου υλοποιήθηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό το πρόγραμμα που είχαμε θέσει για την τετραετία που διανύουμε.
Όταν ο Γιάννης Καραγιάννης μου ζήτησε να συμμετέχω και πάλι στο ψηφοδέλτιο ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος αποδέχτηκα την πρόταση χωρίς δεύτερη σκέψη…
Διότι εμπιστεύομαι τον Γιάννη Καραγιάννη, γνωρίζοντας και προσωπικά και μέσα από την συνεργασία μας το ήθος του και την αποτελεσματικότητα του.
Διότι γνωρίζω καλά το τεράστιο έργο που επιτελέστηκε στον δήμο Σουλίου που σε λίγο ολοκληρώνεται αλλά και τον σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.
Διότι ως έμπειρος αυτοδιοικητικός θέλω να συμβάλλω ακόμη πιο ουσιαστικά με τις μικρές μου δυνάμεις, τις γνώσεις και την εμπειρία που έχω αποκομίσει, στην δυναμική πορεία ανάπτυξης του τόπου που αγαπώ, από την θέση του αιρετού.
Για όλους αυτούς τους λόγους στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, ζητώ την ψήφο σας στο Δημοτικό συμβούλιο για την επόμενη πενταετία.

Σας ευχαριστώ

Παππάς Κωνσταντίνος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλός Σουλίου
“ΔΗΜ.Ο.Σ. – Δημοτική Ομάδα Συνεργασίας”
Read More »
Ο Κώστας Παππάς για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “ΔΗ.Μ.Ο.Σ.” του Γιάννη Καραγιάννη Ο Κώστας Παππάς για την συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού “ΔΗ.Μ.Ο.Σ.” του Γιάννη Καραγιάννη Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Αυγούστου 14, 2023 Rating: 5

Σελίδες