Ηγουμενίτσα: Καθαρίστηκε το παρκάκι στα τσιμέντα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Ηγουμενίτσα: Καθαρίστηκε το παρκάκι στα τσιμέντα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)Άμεση ήταν η αντίδραση της υπηρεσίας πρασίνου και καθαριότητας του δήμου Ηγουμενίτσας, στο προχθεσινό μας δημοσίευμα που αφορούσε την απαράδεκτη εικόνα που παρουσίαζε με τα σκουπίδια, το παρκάκι στην περιοχή τσιμέντα στην Γωνιά Ηγουμενίτσας.

Τη Δευτέρα το πρωί, λίγες ώρες μετά το δημοσίευμά μας, απομακρύνθηκαν τα διασκορπισμένα σκουπίδια, τα οποία είχαν καλύψει ολόκληρο το παρκάκι, δημιουργώντας μια αποκρουστική εικόνα και μυρωδιά.

Φυσικά το πρόβλημα με το συγκεκριμένο, άγνωστο για τους πολλούς παρκάκι, δεν είναι μόνο τα σκουπίδια.

Η χρόνια εγκατάλειψη είναι εμφανέστατη και χρειάζεται άμεσα να κλαδευτούν τα τεράστια πεύκα από τα ξερά κλαδιά που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια των επισκεπτών, να αποψιλωθεί ο περιβάλλων χώρος, να τοποθετηθεί φωτισμός και να κατασκευαστεί μια παραδοσιακή βρύση με πόσιμο νερό.

Το συγκεκριμένο παρκάκι, εάν δεν κάνουμε λάθος, είναι εντός της χερσαίας ζώνης του ΟΛΗΓ και πιστεύουμε πως η συνεργασία δήμου και διοίκησης του λιμανιού, η οποία φάνηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. Ηγουμενίτσας πως είναι εφικτή, μπορούν να επιφέρουν το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα προς όφελος των δημοτών αλλά και των επισκεπτών της πόλης μας.

Ας γνωρίσουμε στα παιδιά μας, τις μικρές όμορφες γωνιές της πόλης μας, που με την αδιαφορία μας, τις αφήσαμε στην εγκατάλειψη, οδηγώντας τες τελικά στη λήθη.

Δεν νομίζετε ότι τους το χρωστάμε;

Read More »
Ηγουμενίτσα: Καθαρίστηκε το παρκάκι στα τσιμέντα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Καθαρίστηκε το παρκάκι στα τσιμέντα (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Ι.Ε.Τ προς το δήμο Φιλιατών

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Ι.Ε.Τ προς το δήμο Φιλιατών


ΑΘΗΝΑ, 18 Μαΐου 2020 

ΠΡΟΣ 
ΔΗΜΟ ΦΙΛΙΑΤΩΝ 
(Υ/Ο: κου Δημάρχου) 

Αξιότιμε κύριε δήμαρχε, 

Όπως ασφαλώς γνωρίζετε, οι διατάξεις του ν. 3548/2007 έχουν εφαρμογή, σύμφωνα με την παρ. 3 του αρθ. 1 αυτού, σε όλες τις δημοσιεύσεις των φορέων του, κατά την παρ. 6 του άρθρου 1 του ν. 1256/1982 (Α`65), Δημοσίου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως εκάστοτε ισχύει, σε νομαρχιακές και τοπικές εφημερίδες. 

Στις ανωτέρω δημοσιεύσεις υπάγονται οι διακηρύξεις δημοπρασιών και προκηρύξεις διαγωνισμών. 

Η κατανομή των δημοσιεύσεων γίνεται σε όσες εφημερίδες περιλαμβάνονται στην σχετική υπουργική απόφαση, που εκδίδεται βάσει του εν λόγω νόμου, και σύμφωνα με τις αρχές του άρθρου 3 αυτού, ήτοι οι περιλήψεις των διακηρύξεων και προκηρύξεων του εδαφίου α' της παραγράφου 3 του άρθρου 1 καταχωρίζονται υποχρεωτικά, με κριτήριο την προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 2328/1995 (ΦΕΚ 159 Α') ίση κατανομή στις εφημερίδες, οι οποίες περιλαμβάνονται στην απόφαση του άρθρου 2 και οι οποίες έχουν την έδρα τους στο νομό, που θα λάβει χώρα η υπηρεσία ή η μελέτη, η προμήθεια αγαθών ή η εκτέλεση έργου, σύμφωνα με το αντικείμενο της διακήρυξης ή της προκήρυξης. 

Επίσης, σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3548/2007, προβλέπονται κυρώσεις για τους οργανισμούς που δεν κάνουν ορθή χρήση των διατάξεων του. 

Επειδή έχουμε δεχτεί καταγγελίες από την εφημερίδα - μέλος μας "ΤΙΤΑΝΗ", σύμφωνα με τις οποίες η υπηρεσία σας επ’ ουδενί τηρεί την αρχή της ίσης κατανομής που προβλέπεται από τις σχετικές διατάξεις του Ν. 3548/2006, σας καλούμε για την πιστή εφαρμογή των ανωτέρω. 

Με εκτίμηση 
Για το Δ.Σ. της Ε.Ι.Ε.Τ 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ 
ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΟΥΝΤΑΚΗΣ
Ο ΓEN. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΥ 

Read More »
Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Ι.Ε.Τ προς το δήμο Φιλιατών Επιστολή διαμαρτυρίας της Ε.Ι.Ε.Τ προς το δήμο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας από αυλή σπιτιού στο Καστρί Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας από αυλή σπιτιού στο Καστρί Θεσπρωτίας 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας και σχηματίστηκε σχετική δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε κλοπή μοτοσικλέτας που έγινε την 26/27-12-2020 από αυλή σπιτιού στο Καστρί Θεσπρωτίας. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας από αυλή σπιτιού στο Καστρί Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση κλοπής μοτοσικλέτας από αυλή σπιτιού στο Καστρί Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας 


Εξιχνιάστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών Θεσπρωτίας, υπόθεση διάρρηξης - κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας. 

Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για κλοπή και φθορά ξένης ιδιοκτησίας. 

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την κατάλληλη αξιοποίηση ευρημάτων, ο κατηγορούμενος εμπλέκεται σε διάρρηξη - κλοπή, που έγινε κατά το χρονικό διάστημα από 20-01-2020 έως 01-02-2020 σε εξοχική κατοικία στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας, απ’ όπου αφαιρέθηκαν διάφορα τρόφιμα. 

Η σχηματισθείσα δικογραφία θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.
Read More »
Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας Εξιχνιάστηκε υπόθεση διάρρηξης – κλοπής εξοχικής κατοικίας στο Πολυνέρι Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Καλώς ήρθατε στα μαγευτικά (;) Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Καλώς ήρθατε στα μαγευτικά (;) Σύβοτα (+ΦΩΤΟ)


Αυτή είναι η εικόνα που παρουσιάζει, η κεντρικότερη πλατεία στην παραλία των Συβότων, όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες που μας έστειλε αναγνώστης το μεσημέρι της Δευτέρας 18 Μαΐου.

Η πλατεία Ανάβρας, η κυκλική πλατεία στην παραλία του χωριού, από όπου περνάνε όλοι οι επισκέπτες της περιοχής, θυμίζει χορτολίβαδο και βοσκοτόπι και ουδόλως την εικόνα που θα έπρεπε να εμφανίζει ο ναυαρχίδα του καλοκαιρινού τουρισμού για το νομό Θεσπρωτίας.

Η δικαιολογία ότι στο σημείο γίνονται ακόμα εργασίες ανάπλασης, σας λέμε προκαταβολικά ότι δεν θα μας πείσουν.

Κακώς δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμα οι εργασίες και συνεχίζονται μεσούσης της τουριστικής περιόδου.

Αλλά και πάλι. Τί περιμένουν για να κόψουν τα χόρτα;
Να βγουν τα φίδια στη θάλασσα;

Θα καλέσουμε τον δραστήριο και με όρεξη πρόεδρο της κοινότητας Συβότων αλλά και την υπηρεσία πρασίνου του δήμου Ηγουμενίτσας, να προχωρήσουν άμεσα στον καθαρισμό των χόρτων.

Σήμερα. Πριν γίνουμε μπολιορί, που λένε και στο χωριό μου.

Εξάλλου πριν λίγες ημέρες η δημοτική αρχή προειδοποίησε για επιβολή προστίμων στους ιδιώτες που δεν έχουν καθαρίσει τα οικόπεδά τους.
Ας δώσει το καλό παράδειγμα...


Read More »
Καλώς ήρθατε στα μαγευτικά (;) Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Καλώς ήρθατε στα μαγευτικά (;) Σύβοτα (+ΦΩΤΟ) Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών


Η υπομονή μαζί σου Σπύρο Παππά τελείωσε.

Εδώ και 4 χρόνια έχεις ξεκινήσει έναν ανηλεή οικονομικό πόλεμο εναντίον της εφημερίδας μου ΤΙΤΑΝΗ, για να την τιμωρήσεις επειδή δεν είναι υποτακτική απέναντί σου, όπως κάνουν άλλοι συνάδελφοί μου.

Στις προσωπικές σου παρέες μπορείς να κάνεις ότι γουστάρεις και ποσώς με ενδιαφέρει. Δεν ανήκω σε αυτή. Δεν μου επιτρέπει η ανατροφή μου.

Ο Δήμος Φιλιατών όμως δεν είναι δικό σου μαγαζάκι, ώστε να διαχειρίζεσαι τα χρήματα των δημοτών, για να κάνεις το δικό σου πολιτικό παιχνίδι, είτε ταΐζοντας κολλητούς με πακτωλό χρημάτων μέσω απευθείας αναθέσεων, είτε για να εκδικηθείς αυτούς που δεν σου χαϊδεύουν τα αυτιά. 

Και για τα δύο πλέον θα κληθείς να απολογηθείς στην Ελληνική δικαιοσύνη, τόσο για παράβαση καθήκοντος (μαζί με τους υπαλλήλους που συναινούν στις παρανομίες σου), όσο και για διαφυγόντα κέρδη, εις βάρος της επιχείρησής μου.

Για τις καραμπινάτες παράνομες κατατμήσεις, ώστε να "σπάσεις" τα έργα σε κομμάτια για να μπορείς να τα δώσεις απευθείας σε αρεστούς σου, θα ασχοληθώ σε νέα ανάρτηση.

Σήμερα θα περιοριστώ στα όσα αφορούν την επιχείρησή μου.

Όπως πολύ καλά γνωρίζεις, με τις διατάξεις του ν. 3548/2007, η κατανομή των υποχρεωτικών δημοσιεύσεων του δήμου, γίνεται σε όσες εφημερίδες περιλαμβάνονται στην σχετική υπουργική απόφαση, που εκδίδεται βάσει του εν λόγω νόμου, καταχωρίζονται δε υποχρεωτικά, με κριτήριο την προβλεπόμενη από τη διάταξη της παρ. 4 του άρθρου 13 του ν. 2328/1995 (ΦΕΚ 159 Α'), με ίση κατανομή στις εφημερίδες.

Εσύ, ετσιθελικά και παράνομα, έχεις αποκλείσει από τις δημοσιεύσεις την εφημερίδα μου ΤΙΤΑΝΗ, η οποία μάλιστα είναι η αρχαιότερη εβδομαδιαία εφημερίδα του νομού Θεσπρωτίας, αφού βρίσκεται στο 27ο έτος συνεχής παρουσίας στον τοπικό τύπο.

Ενδεικτικά θα αναφέρω πως τα έτη 2018-2019 από τις 17 υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, η εφημερίδα μου έλαβε μόλις τις 5.
Ενώ για τα έτη 2016-2017, από τις 46 υποχρεωτικές δημοσιεύσεις, η εφημερίδα μου έλαβε μόλις τις 9.

Η σταγόνα όμως που ξεχείλισε το ποτήρι και με αναγκάζει να ζητήσω την προστασία της ελληνικής δικαιοσύνης, ήρθε προχθές, όταν με την αριθμό 77/2020 απόφασή σου, ανέθεσες απευθείας στις εφημερίδες «Θεσπρωτών Διαβούλευση» και «Θεσπρωτική», τη δημοσίευση 6 αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Καμία στην εφημερίδα μου, όπως είσαι υποχρεωμένος από τη νομοθεσία.

Επίσης, όπως εσύ πολύ καλά γνωρίζεις πάλι, σύμφωνα με το άρθρο 5 του ν. 3548/2007, προβλέπονται κυρώσεις για τους οργανισμούς που δεν κάνουν ορθή χρήση των διατάξεων του.

Οι κυρώσεις αφορούν τόσο τον επικεφαλής του οργανισμού, στην προκειμένη περίπτωση το δήμαρχο Φιλιατών, όσο και των αρμόδιων υπαλλήλων που είναι ορισμένοι για την αποστολή των δημοσιεύσεων.

Η αποζημίωση που τυχόν επιδικάσει η ελληνική δικαιοσύνη υπέρ μου, γνωρίζεις ότι θα κληθούν να την πληρώσουν οι δημότες των Φιλιατών και όχι εσύ από τη τσέπη σου.
Είστε συνηθισμένοι άλλωστε εκεί στο δήμο Φιλιατών να χρεώνεται τους δημότες για τις προσωπικές κόντρες και τα ... πάθη σας.

Γνωρίζεις επίσης πως η κατηγορία απέναντί σου για παράβαση καθήκοντος, επιφέρει την έκπτωσή σου από το αξίωμα του δημάρχου και μέχρι να τελεσιδικήσει η υπόθεση, το πιθανότερο να μην είσαι ακόμα δήμαρχος.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο για τους υπαλλήλους του δήμου, οι οποίοι μπορεί να χάσουν τη δουλειά τους.
Αλλά και για αυτό είστε συνηθισμένοι στο δήμο Φιλιατών. Οι δήμαρχοι να κυκλοφορούν ελεύθεροι και "ωραίοι" και οι υπάλληλοι να βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, επειδή ακολούθησαν παράνομες εντολές των ανωτέρων τους..

Το λόγο έχει πλέον η ελληνική δικαιοσύνη.

Υ.Γ. Το Φιλιάτι Πίπη δεν χρειάζεται νέο Χότζα. Έχει ήδη και σε στολίζει καθημερινά, χωρίς να έχεις τολμήσει ποτέ να τον αμφισβητήσεις.
Read More »
Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών Έως εδώ δήμαρχε Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Τι ισχύει για την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Τι ισχύει για την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι


Δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ποσού 534 ευρώ για τον Μάιο 2020 είναι οι εργαζόμενοι, των οποίων η σύμβαση εργασίας συνεχίζει να τελεί σε αναστολή, σε επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, κατά τον Μάιο 2020, με εντολή δημόσιας αρχής.

Επίσης, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις-εργοδότες που είτε πλήττονται σημαντικά και έχουν θέσει σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή του συνόλου των εργαζομένων τους είτε επαναλειτουργούν, μετά την άρση της αναστολής λειτουργίας τους, με εντολή δημόσιας αρχής, για τον Μάιο 2020, είναι δικαιούχοι της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, κατ΄αναλογία των ημερών παράτασης αναστολής των συμβάσεων εργασίας τους, σύμφωνα με τους σχετικούς πίνακες της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας, που έχει δημοσιευθεί, με βάση υπολογισμού το ποσό που αντιστοιχεί στις 30 ημέρες και ανέρχεται στα 534 ευρώ (υπολογισμός ποσού αντιστοίχισης κατά ημέρα 17,8 ευρώ).

Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι ακατάσχετη, αφορολόγητη και δεν συμψηφίζεται με οποιαδήποτε οφειλή.

Διαδικασία λήψης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού
Για τη λήψη της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, οι επιχειρήσεις-εργοδότες που δεν θα επαναλειτουργήσουν, τον Μάιο, με εντολή δημόσιας αρχής, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Πληροφοριακό Σύστημα (Π.Σ.) «ΕΡΓΑΝΗ» και, κυρίως, αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης και δηλώνουν υπεύθυνα ότι παραμένουν ως μη λειτουργούσα επιχείρηση, με εντολή δημόσιας αρχής, κατά τον Μάιο 2020. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.
Για την περίπτωση των εργαζομένων, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης, εκτός κι αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.
Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις-εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο ΠΣ «ΕΡΓΑΝΗ».

Υποβολή δηλώσεων και καταβολή αποζημίωσης
Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις των εν λόγω επιχειρήσεων–εργοδοτών μπορούν να υποβάλλονται από σήμερα, 18 Μαΐου 2020 έως και τις 31 Μαΐου 2020 και να αφορούν το διάστημα από 1.5.2020 έως και τις 31.5.2020. Οι δε εργαζόμενοι μπορούν να υποβάλουν τροποποιήσεις υπευθύνων δηλώσεών τους από τις 19.5.2020 έως και την 1.6.2020. Σύμφωνα με την ΚΥΑ, η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού για τον Μάιο θα πραγματοποιηθεί από τις 5.6.2020 έως τις 10.6.2020.
Για επιχειρήσεις–εργοδότες που επαναλειτουργούν, με εντολή δημόσιας αρχής, κατά τον Μάιο 2020, που ορίζονται, βάσει Κωδικών Αριθμών Δραστηριότητας (ΚΑΔ), από το υπουργείο Οικονομικών, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ», βεβαιώνοντας τα στοιχεία που αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και εξακολουθεί να τελεί σε αναστολή, μέχρι την ημερομηνία της επαναλειτουργίας τους, εντός του Μαΐου 2020, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης.
Επίσης, δηλώνουν την ημερομηνία της επαναλειτουργίας τους, καθώς και τους εργαζόμενους, των οποίων η αναστολή συμβάσεων εργασίας τους ανακαλείται οριστικά. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Για την περίπτωση των εργαζομένων, δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από αυτούς, εκτός και αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Για τις πληττόμενες επιχειρήσεις–εργοδότες, που ορίζονται, βάσει ΚΑΔ, από το υπουργείο Οικονομικών, βεβαιώνουν όλα τα στοιχεία των δηλώσεών τους, όπως αυτά αντλούνται αυτόματα από το Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ» και αφορούν τους εργαζόμενους, των οποίων η σύμβαση εργασίας τους συνεχίζει να είναι σε ισχύ και παρατείνεται η αναστολή των συμβάσεων εργασίας τους για τον Μάιο 2020, καθώς και τα στοιχεία που αφορούν τη μίσθωση ακινήτων επαγγελματικής στέγης. Επιπλέον, δηλώνουν υπεύθυνα τους εργαζόμενους, των οποίων η αναστολή συμβάσεων εργασίας τους ανακαλείται οριστικά. Σε περίπτωση προκυπτουσών αλλαγών, επιτρέπεται η τροποποίηση των δηλώσεών τους.

Και σε αυτήν την περίπτωση δεν απαιτείται επανυποβολή υπεύθυνης δήλωσης από τους εργαζόμενους, εκτός και αν επιθυμούν τροποποίηση στοιχείων του τραπεζικού λογαριασμού τους (ΙΒΑΝ) ή στοιχείων της μίσθωσης κύριας κατοικίας τους.

Σε κάθε περίπτωση, οι επιχειρήσεις–εργοδότες υποχρεούνται να γνωστοποιήσουν την ανωτέρω υπεύθυνη δήλωσή τους, εγγράφως ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στους εργαζομένους τους, δηλώνοντάς τους και τον αριθμό πρωτοκόλλου καταχώρισης της πράξης τους στο Π.Σ. «ΕΡΓΑΝΗ».

Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται συγκεντρωτικά, σύμφωνα με τους πίνακες της ΚΥΑ, από την 1.6.2020 έως και τις 7.6.2020. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού θα πραγματοποιηθεί από τις 10.6.2020 έως και τις 12.6.2020.
Read More »
Τι ισχύει για την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Τι ισχύει για την αποζημίωση των 534 ευρώ για τον Μάιο - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Ένα σύγχρονο εργαλείο εναντίον των πυρκαγιών στα δάση της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων

Τρίτη, Μαΐου 19, 2020
Ένα σύγχρονο εργαλείο εναντίον των πυρκαγιών στα δάση της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων


Στην παρουσίαση της πορείας υλοποίησης του έργου «Πλατφόρμα Επιχειρησιακής Προστασίας Κινδύνου Πυρκαγιών 2» “OFIDIA2” του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας INTERREG «Ελλάδα-Ιταλία» 2014-2020 και της επιχειρησιακής αξίας και των καινοτόμων δυνατοτήτων του, προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο χώρο ενημέρωσης της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου.

Το έργο το οποίο αποτελεί συνέχεια και επέκταση του υφιστάμενου δικτύου επόπτευσης του έργου OFIDIA 1, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα επιπρόσθετο εργαλείο στην ενίσχυση της αντιπυρικής θωράκισης των δασών και δασικών οικοσυστημάτων των Π.Ε. Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν από πλευράς Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας ο Γενικός Δ/ντης Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων κ. Νίκος Παπαευθυμίου, ο υπεύθυνος του έργου κ. Κώστας Παπαγεωργίου, από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής κ. Στέργιος Αναστασιάδης, από την Περιφερειακή Πυροσβεστική Διοίκηση Ηπείρου παρέστησαν ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας & Νήσων (Κέρκυρα-Λευκάδα-Παξοί) Υποστράτηγος Π.Σ. Κων/νος Παχίδης, ο Διοικητής Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ηπείρου Αντιπύραρχος Απόστολος Βασδέκης, οι Αντιπύραρχοι Κων/νος Τσιώπος & Δημήτρης Τσουμάνης, ο Πυρονόμος Χρήστος Κοντογιάννης ενώ συμμετείχε και ο ανάδοχος του έργου.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας εξειδίκευσε τα στάδια υλοποίησης του ασύρματου δικτύου μεταφοράς εικόνας σε πραγματικό χρόνο και σε υψηλή ανάλυση προς τα κέντρα ελέγχου του Δασαρχείου Ιωαννίνων και του Περιφερειακού Κέντρου Επιχειρήσεων της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νομού Ιωαννίνων και της προμήθειας υποστηρικτικού εξοπλισμού τα οποία θα υλοποιηθούν στο άμεσο διάστημα.

Ο εκπρόσωπος του τμήματος Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσίασε τις νέες δυνατότητες βελτιωμένης πρόβλεψης καιρού ακριβείας με τη χρήση μοντέλου WRF, διαδικτυακής πρόσβασης στο ιστορικό των προβλέψεων, μετρήσεων και συμβάντων καθώς και ανάπτυξης διαδικτυακής πλατφόρμας εύχρηστης απεικόνισης των προβλέψεων καιρού και μετεωρολογικών μετρήσεων με δυνατότητα ενημέρωσης σε πραγματικό χρόνο για επιχειρησιακή χρήση.

Προτάσεις βελτίωσης στο σχεδιασμό του δικτύου και της διαδραστικής πλατφόρμας καθώς και σειρά τεχνικών θεμάτων συμβατότητας του νέου δικτύου στο υφιστάμενο δίκτυο που ήδη λειτουργεί, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη συζήτηση του ακολούθησε ενώ τονίστηκε ο βαθμός ετοιμότητας και η στενή συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας, στη διαμόρφωση μιας πολιτικής στρατηγικού χαρακτήρα με καίριες παρεμβάσεις κάτω από το πρίσμα της προστασίας και διαφύλαξης του δασικού πλούτου της περιοχής.
Read More »
Ένα σύγχρονο εργαλείο εναντίον των πυρκαγιών στα δάση της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων Ένα σύγχρονο εργαλείο εναντίον των πυρκαγιών στα δάση της Θεσπρωτίας και των Ιωαννίνων Reviewed by thespro.gr on Τρίτη, Μαΐου 19, 2020 Rating: 5

Σελίδες