2.597 νέα κρούσματα | 86 νέοι θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
2.597 νέα κρούσματα | 86 νέοι θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 2.597, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 331.730 (ημερήσια μεταβολή +0.8%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. 1 Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 66 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.219 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 86, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.950 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 797 (63.9% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.019 ασθενείς. Οι εισαγωγές2 νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 472 (ημερήσια μεταβολή +3.51%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 474 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).
Read More »
2.597 νέα κρούσματα | 86 νέοι θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι 2.597 νέα κρούσματα | 86 νέοι θάνατοι και 797 διασωληνωμένοι Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 71 σε όλη την Ήπειρο

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 71 σε όλη την Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 4
ΠΕ Θεσπρωτίας 2
ΠΕ Ιωαννίνων 62
ΠΕ Πρέβεζας 3
Read More »
Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 71 σε όλη την Ήπειρο Και σήμερα με κρούσματα η Θεσπρωτία - 71 σε όλη την Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετώνΑνοίγει σήμερα, Σάββατο 24 Απριλίου, η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό κατά της covid-19 για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα εμβολιάζονται πολίτες άνω των 55 ετών, πολίτες με υποκείμενα νοσήματα υψηλού και αυξημένου κινδύνου, εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας και εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης.

Οι διαδικασίες εμβολιασμού επιταχύνονται και δημιουργείται και δεύτερο σύστημα που αφορά νεότερες ηλικιακές ομάδες, ώστε να επιτευχθεί το τείχος ανοσίας εντός του καλοκαιριού. Έτσι από 27 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα για να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό τα άτομα της ηλικιακής ομάδας 30-39 ετών. Για όποιον δηλώσει, θα μπορέσει την επομένη μέρα να εμβολιαστεί με το εμβόλιο της AstraZeneca. Θα ακολουθήσει το άνοιγμα της πλατφόρμας για τα άτομα των ηλικιακών ομάδων 40-44 και 45-49 ετών.

Η Επιχείρηση «Ελευθερία» συνεχίζεται και στα νησιά, στα οποία ακολουθείται ένας διαφορετικός ρυθμός σε σύγκριση με την υπόλοιπη χώρα, κυρίως για επιχειρησιακούς λόγους εφοδιαστικής αλυσίδας, μεταφοράς του εμβολίου και διενέργειας των εμβολιασμών. Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα νησιά με κάτω από 1.000 κατοίκους και σύντομα θα επιταχυνθεί ο ρυθμός εμβολιασμών και στα μεγαλύτερα νησιά. Στόχος είναι, ανάλογα και με την διαθεσιμότητα των εμβολίων, το Μάιο να φτάσουμε μέχρι και τα 2,5 εκατομμύρια εμβολιασμούς. 
Τον Ιούνιο να φτάσουμε μέχρι τα 4 εκατομμύρια εμβολιασμούς.
Read More »
Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών Ανοίγει σήμερα η πλατφόρμα των ραντεβού για εμβολιασμό για την ηλικιακή ομάδα 50-54 ετών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

3.000€ πρόστιμο σε καφενείο σε χωριό της Θεσπρωτίας - 48 οι παραβάσεις στην Ήπειρο

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
3.000€ πρόστιμο σε καφενείο σε χωριό της Θεσπρωτίας - 48 οι παραβάσεις στην ΉπειροΣτο πλαίσιο εντατικών ελέγχων για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού στην Ήπειρο, βεβαιώθηκαν χθες (23-04-2021) από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου συνολικά (48) παραβάσεις.

Ειδικότερα, βεβαιώθηκαν:

(36) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 8 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας,
· 6 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων και
· 11 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

(9) παραβάσεις για μη χρήση μάσκας με την επιβολή ισάριθμων προστίμων ύψους (300) ευρώ, ως εξής:
· 5 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας,
· 1 παράβαση στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας και
· 3 παραβάσεις στην Περιφερειακή Ενότητα Πρέβεζας.

· (3) παραβάσεις σχετικά με τους κανόνες λειτουργίας ιδιωτικών επιχειρήσεων στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, όπου επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους (3.000) ευρώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφενείο) για παραμονή πελατών στον εσωτερικό του χώρο, καθώς και από (300) ευρώ σε (2) πελάτες για μη τήρηση των υγειονομικών μέτρων. Οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά με αμείωτη ένταση με σκοπό την προστασία της δημόσιας υγείας.Read More »
3.000€ πρόστιμο σε καφενείο σε χωριό της Θεσπρωτίας - 48 οι παραβάσεις στην Ήπειρο 3.000€ πρόστιμο σε καφενείο σε χωριό της Θεσπρωτίας - 48 οι παραβάσεις στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Όλα τα μέτρα για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Όλα τα μέτρα για Μεγάλη Εβδομάδα και ΠάσχαΜε αυστηρά μέτρα στις εκκλησίες και με περιορισμούς στην κυκλοφορία.
Τα μέτρα αναλύθηκαν διεξοδικά στην ενημέρωση της Παρασκευής με την καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου να τονίζει ότι οι μετακινήσεις απαγορεύτηκαν ώστε να μην μεταφερθεί ο ιός από τις πόλεις στα χωριά ενώ κάλεσε τους πιστούς να μένουν στον προαύλιο χώρο των ναών και να κρατούν τις απαραίτητες αποστάσεις για να μην διαδοθεί ο ιός.

Σημειώνεται πως οι πιστοί είναι υποχρεωμένοι να φορούν διπλή μάσκα στους ναούς.

Αναλυτικά τα μέτρα που θα ισχύσουν τις επόμενες ημέρες όπως τα παρουσίασε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είναι τα ακόλουθα:
-οι ιερείς, οι ιεροψάλτες και οι νεωκόροι και υπόλοιπο προσωπικό των εκκλησιών είναι υποχρεωμένοι να έχουν κάνει test
-μέσα στις εκκλησίες επιτρέπεται ένα άτομο ανά 25 τετραγωνικά μέτρα
-στους εξωτερικούς χώρους των ναών επιτρέπεται ένα άτομο ανά 10 τετραγωνικά μέτρα
-περιφορά Επιταφίου τη Μεγάλη Παρασκευή επιτρέπεται μόνο στον προαύλιο χώρο των ναών χωρίς πιστούς
-το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός ναού και πάντα με την τήρηση των απαραίτητων υγειονομικών μέτρων
-τη Μεγάλη Εβδομάδα ο περιορισμός Κυκλοφορίας ξεκινά στις 22:00
-από τη Δευτέρα του Πάσχα (3 Μαΐου) η απαγόρευση ξεκινά στις 23:00
-την Κυριακή του Πάσχα υπάρχει δυνατότητα να βρεθούν στο πασχαλινό τραπέζι 2 οικογένειες έως 9 άτομα σε κλειστό χώρο ή 12 σε υπαίθριο χώρο, ενώ συστήνεται να έχουν κάνει self test όσοι συμμετέχουν σε αυτές τις συγκεντρώσεις.
Read More »
Όλα τα μέτρα για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα Όλα τα μέτρα για Μεγάλη Εβδομάδα και Πάσχα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Η επιτροπή αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιομάζας για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Η επιτροπή αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιομάζας για την εξέλιξη των κινητοποιήσεωνΗ Επιτροπή Αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιορευστών / βιομάζας ξεκίνησε την εκστρατεία της με ημερίδα ενημέρωσης της τοπικής αρχής από επιστήμονες, όπου ο καθένας τοποθετήθηκε σχετικά με τον αντίστοιχο επιστημονικό του κλάδο (Δικηγόρος – Περιβαλλοντολόγος – Χημικός), ενώ μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 4 συνελεύσεις – ενημερώσεις κατοίκων στα χωριά με μεγάλη ανταπόκριση.

Επιγραμματικά:
➢ Πρώτη ανοιχτή συζήτηση ενημέρωση για τις επιπτώσεις των μονάδων πραγματοποιήθηκε στη Χόικα με δυναμική συμμετοχή,
➢ Επόμενη ενημέρωση στον Ξηρόλοφο όπου αναλύθηκαν και εκεί οι βλαβερές επιπτώσεις της λειτουργίας των μονάδων,
➢ Ενώ κορυφώθηκε η πρώτη εβδομάδα ενημερώσεων στα χωριά στο Καμίνι με συμβολική κατάληψη δρόμου και πορεία στο Προδρόμι.
➢ Τελευταία ανοιχτή συζήτηση πραγματοποιήθηκε στο Γαρδίκι με ενημέρωση για όλες τις εξελίξεις αλλά και την κατεύθυνση των δράσεων της Επιτροπής με συμβολική κατάληψη και πορεία στη γέφυρα του ποταμού Αχέροντα.

Μία ημερίδα, δεκάδες αναρτήσεις πανό, χιλιάδες μοιρασμένα ενημερωτικά έντυπα, ανακοινώσεις στα τοπικά μέσα και σελίδα στο FB με διαρκή ενημέρωση.

Πρόκληση Δημοτικού Συμβουλίου με την μέχρι τώρα δράση της Επιτροπής, συλλογή πάνω από 2000 μέχρι σήμερα υπογραφών κατά των μονάδων βιορευστών / βιομάζας καθώς και ανακοίνωση συμπαράστασης των ομογενών μεταναστών στη Γερμανία.

Συμπορευτές στον αγώνα μας ο Εμπορικός σύλλογος Παραμυθιάς, τα Τοπικό Συμβούλιο Παραμυθιάς, Ζερβοχωρίου, Προδρομίου, Χόικας, ο Σύλλογος τουριστικών καταλυμάτων και τουριστικών επιχειρήσεων εναλλακτικού τουρισμού Δήμου Σουλίου «Ο ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ», το Εργατικό κέντρο Θεσπρωτίας , οι Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι Ζερβοχωρίου, Γαρδικίου, Προδρομίου, Γλυκής – Ποταμιάς και ο Σύλλογος Ενεργών πολιτών Παραμυθιάς.

Μεγάλη σημασία όμως έχει και η σύμπραξη της Επιτροπής μας με την Επιτροπή Αγώνα Γραμμενοχωρίων με κοινό στόχο: «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΚΑΥΣΗΣ ΒΙΟΡΕΥΣΤΩΝ ΣΤΑ ΧΩΡΙΑ ΜΑΣ».

Επιδιώκουμε την επίσπευση της διαδικασίας από μέρους Δημοτικής Αρχής για την προσβολή των αποφάσεων – αδειοδοτήσεων με κάθε νόμιμο ένδικο βοήθημα σε συνεργασία με έγκριτο Περιβαλλοντολόγο.

Επιζητούμε την επίσημη τοποθέτηση κάθε βουλευτή του νομού μας, καθώς επίσης την άμεση κατάθεση επίκαιρης ερώτησης στον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το αν διατίθεται να ανακαλέσει τις άδειες.

Ο βασικότερος ωστόσο παράγοντας του αγώνα αυτού είναι αδιαμφισβήτητα η μαζική συμμετοχή των κατοίκων όλου του Δήμου μας, που συμπαραστέκονται και συμπορεύονται με την Επιτροπή Αγώνα και τα αιτήματα της. Είναι η δύναμη που μας ωθεί στη κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας. Η ακόμη μαζικότερη συμμετοχή θα φέρει και τη νίκη !

Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τη καταστροφή του τόπου μας και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα προκαλέσουν στην υγεία μας οι ατμοσφαιρικοί ρύποι και ο θόρυβος από τους τόνους ζουμιών και αποβλήτων που προορίζονται για καύση μέσα σε κονσερβοκούτια αμφιβόλου πιστοποίησης νυχθημερόν.

➢ Θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε με όλες μας τις δυνάμεις ώστε να πετύχουμε την ανάκληση των αδειών!

Να ανακληθούν τώρα οι άδειες των μονάδων καύσης βιορευστων σε Προδρόμι και Χόικα!

Καμία μονάδα βιορευστων στον Δήμο Σουλίου!
Read More »
Η επιτροπή αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιομάζας για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων Η επιτροπή αγώνα κατά των μονάδων καύσης βιομάζας για την εξέλιξη των κινητοποιήσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικός Σταυρός» σε αστυνομικό που έσωσε γυναίκα εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικός Σταυρός» σε αστυνομικό που έσωσε γυναίκα εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνοΣε ειδική και λιτή, λόγω των ισχυουσών υγειονομικών μέτρων, τελετή, που πραγματοποιήθηκε σήμερα (23-04-2021) στην έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, τιμήθηκε με τον «Αστυνομικό Σταυρό» ο Αρχιφύλακας ΤΖΙΜΑΣ Ιωάννης του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, κατόπιν Προεδρικού Διατάγματος που εκδόθηκε για εξαίρετη δραστηριότητα που επέδειξε κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του, εκθέτοντας αποδεδειγμένα τη ζωή του σε κίνδυνο.

Συγκεκριμένα, την 06-03-2019, ο Αρχιφύλακας ΤΖΙΜΑΣ Ιωάννης, υπηρετώντας στο Τμήμα Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας του, αμέσως μόλις διαπίστωσε ότι 50χρονη γυναίκα, μετά από απόπειρα αυτοκτονίας, βρισκόταν ημιλιπόθυμη μέσα στη λίμνη Παμβώτιδα με άμεσο κίνδυνο για τη ζωή της, θέτοντας και ο ίδιος τον εαυτό του σε κίνδυνο, βούτηξε στα νερά της λίμνης και υπό αντίξοες συνθήκες κολύμπησε ως το σημείο που βρίσκονταν η γυναίκα και με μεγάλη προσπάθεια κατάφερε να την ανασύρει στην ακτή, όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και εν τέλει διασώθηκε.

Το Αστυνομικό Μετάλλιο με το αντίστοιχο δίπλωμα «Αστυνομικού Σταυρού», απένειμε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ηπείρου, Ταξίαρχος Κωνσταντίνος ΔΟΥΒΑΛΗΣ, ο οποίος, εκ μέρους της Ελληνικής Αστυνομίας, εξέφρασε τις ευχαριστίες και τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον τιμώμενο Αστυνομικό.

Παρέστησαν επίσης ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνομικός Διευθυντής Βασίλειος ΜΟΥΣΕΛΙΜΗΣ, ο Αναπληρωτής Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πρέβεζας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Παναγιώτης ΚΟΚΚΑΛΗΣ, ο Διοικητής του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, Αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Γεωργίου και ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Φαναρίου Πρέβεζας, Αστυνόμος Β΄ ΣΙΑΒΙΚΗΣ Γεώργιος.Read More »
Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικός Σταυρός» σε αστυνομικό που έσωσε γυναίκα εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο Απονομή μεταλλίου «Αστυνομικός Σταυρός» σε αστυνομικό που έσωσε γυναίκα εκθέτοντας τη ζωή του σε κίνδυνο Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Ευχές από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Ευχές από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου ΣουλίουRead More »
Ευχές από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Ευχές από το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατών για το λιμάνι Σαγιάδας (+ΒΙΝΤΕΟ)

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατών για το λιμάνι Σαγιάδας (+ΒΙΝΤΕΟ)Συνεδρίασε στις 20/4/2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Φιλιατών με 2 μόνο θέματα.
Και τα δύο αφορούσαν την έκφραση γνώμης, ΟΧΙ ΑΠΟΦΑΣΗ, σχετικά με Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων έργων που δραστηριοποιούνται στο Δήμο Φιλιατών.

Το πρώτο αφορούσε λατομείο στα Πηγαδούλια. Το δεύτερο και σημαντικότερο, τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου "Λειτουργία του υφιστάμενου λιμένα Σαγιάδας".

Η Μελέτη όπως έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Φιλιατών, στις 383 σελίδες της -παρά τον πλούτο στοιχείων για τη χλωρίδα και την πανίδα της περιοχής, δεν αναφέρει ποιος είναι ο σκοπός της μελέτης. Άλλωστε, συνηθίζεται Μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων να υποβάλλονται για έργα που πρόκειται να γίνουν, όχι για υπάρχοντα. Να υποθέσουμε ότι παρουσιάζεται ετεροχρονισμένα μια ΜΠΕ ή πάει μέσω αυτής να προκύψει κάτι άλλο;;

Αξίζει να σημειωθεί για ακόμη μια φορά ότι το Δημοτικό Συμβούλιο απλώς εξέφρασε τη γνώμη του και δεν έλαβε κάποια απόφαση, δεδομένου, ότι δεν υπάγεται στις αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ωστόσο, το θέμα του λιμένα Σαγάδας (πρώτη φορά ακούστηκε η έκφραση λιμένας Σαγιάδας, δεδομένου ότι είναι χαρακτηρισμένο ως αλιευτικό καταφύγιο), είναι ζωτικής σημασίας, δεδομένου ότι επίκειται η πώληση του ΟΛΗΓ στον οποίο ανήκει όλη η παραλία της Σαγιάδας με εξαίρεση τα υπάρχοντα κτίσματα. Όπως αναφέρουν οι διοικούντες του ΟΛΗΓ μάλιστα, φτάνει μέχρι τη ρυμοτομική γραμμή, δηλαδή μέχρι τις πόρτες των σπιτιών και των καταστημάτων στο Σκάλωμα...

Όλα τα άλλα θα πάνε σε ιδιώτη. Ας το γνωρίζουν οι Σαγιαδινοί...


Read More »
Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατών για το λιμάνι Σαγιάδας (+ΒΙΝΤΕΟ) Δείτε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Φιλιατών για το λιμάνι Σαγιάδας (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου ΗγουμενίτσαςΚαλείστε σε συνεδρίαση -ΜΕ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ- της Οικονομικής Επιτροπής Ηγουμενίτσας (σύμφωνα με τα μέτρα προστασίας που προβλέπονται, προς αποφυγή της διάδοσης του νέου κορωνοϊού COVID-19) η οποία θα γίνει την 26η Απριλίου 2021 ημέρα Δευτέρα και ώρα 13:00 μ.μ., για τη συζήτηση των παρακάτω θεμάτων:

Θέμα 1ο
Έκθεση εσόδων – εξόδων Α’ τριμήνου για τον έλεγχο υλοποίησης του προϋπολογισμού έτους 2021.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 2ο
Χορήγηση παράτασης προθεσμίας περαίωσης του έργου: «Κατασκευή πλατείας στον οικισμό Εθνικής Αντίστασης».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 3ο
Έγκριση διενέργειας Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού (άνω των ορίων), για την προμήθεια ενός (1) καινούργιου φορτηγού οχήματος τύπου αλυσιδάκι και συνοδευτικού εξοπλισμού απορριμματοκιβωτίων, έγκριση της μελέτης, καθορισμός των όρων, συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού και συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής της προμήθειας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 4ο
Έγκριση διενέργειας Δημόσιου Ανοιχτού Ηλεκτρονικού Διαγωνισμού για τις υπηρεσίες ναυαγοσωστικής κάλυψης των πολυσύχναστων παραλιών περιοχής δικαιοδοσίας του Δήμου Ηγουμενίτσας στις ΔΕ Πέρδικας και Συβότων, για το έτος 2021, έγκριση της μελέτης, καθορισμός των όρων, συγκρότηση Επιτροπής του Διαγωνισμού.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 5ο
Έγκριση διενέργειας συνοπτικού διαγωνισμού για την ανάθεση των υπηρεσιών για το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς Δήμου Ηγουμενίτσας, έτους 2021, έγκριση της μελέτης, καθορισμός των όρων και συγκρότηση Επιτροπής Διαγωνισμού συγκρότηση Επιτροπής Παρακολούθησης και Παραλαβής των εργασιών.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 6ο
Λήψη απόφασης περί εξαίρεσης του χαρακτηρισμού του έργου με τίτλο: «Παρεμβάσεις περιβαλλοντικής αναβάθμισης κοινοχρήστων χώρων – Ανάπτυξη δικτύων βιώσιμης αστικής κινητικότητας Ηγουμενίτσας» ως αξιόλογο.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 7ο
Έγκριση Πρακτικού ΙV της Επιτροπής Διαγωνισμού και ανάδειξη προσωρινού αναδόχου του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια εξοπλισμού αίθουσας θεάτρου της πρώην μαθητικής εστίας».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 8ο
Έγκριση του πρακτικού της δημοπρασίας για την εκμίσθωση δημοτικού ακινήτου του καταστήματος πρώην «ΣΟΧΟ» στο Δρέπανο Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 9ο
Έγκριση του 1ου Ανακεφαλαιωτικού Πίνακα Εργασιών και του 1ου Πρωτοκόλλου Κανονισμού Τιμών Μονάδας Νέων Εργασιών του έργου: «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ – ΜΕΤΕΤΡΟΠΗ ΚΤΙΡΙΟΥ ΕΙΝ ΣΕ ΠΟΛΥΔΥΝΑΜΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΔΗΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 10ο
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Παξών για παροχή τεχνικής επάρκειας αναφορικά με την ένταξη στην πράξη ΑΤ 05 στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 11ο
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Παξών για παροχή τεχνικής επάρκειας αναφορικά με την ένταξη στην πράξη ΑΤ 08 στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 12ο
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Παξών για παροχή τεχνικής επάρκειας αναφορικά με την ένταξη στην πράξη ΑΤ 012 στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 13ο
Σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με Δήμο Παξών για παροχή τεχνικής επάρκειας αναφορικά με την ένταξη στην πράξη ΑΤ 07 & ΑΤ 09 στο Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ».
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 14ο
Παροχή ειδικής εντολής και πληρεξουσιότητας στον δικηγόρο Αθηνών κ. Ανδρέα ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟ για παράσταση κατά την εκδίκαση της με αριθ. Δικογράφου 1887/2021 αγωγής του Δήμου κατά ENERGA POWER Α.Ε και λοιπών τριών (3) σχετικά με χρηματική ικανοποίηση του Δήμου για την ηθική βλάβη. Εξουσιοδότηση του κ. Δημάρχου για υπογραφή του αναγκαίου εγγράφου ενημέρωσης περί διαμεσολάβησης.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 15ο
Άσκηση η μη ενδίκων μέσων κατά της με αριθμό Α.148/2021 απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Κέρκυρας που κάνει δεκτή την αγωγή του Αθανάσιου Γερογιάννη του Κωνσταντίνου κατά του Δήμου Ηγουμενίτσας.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 16ο
Επί αιτήματος Θωμά ΓΕΩΡΓΙΟΥ του Αλεξάνδρου για αποζημίωση του με εξώδικο συμβιβασμό λόγω πτώσης του Ι.Χ. οχήματός του σε λακούβα δημοτικής οδού.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 17ο
Επί αιτήσεως Αθανασίου ΒΛΕΤΣΑ του Αλεξίου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία του.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 18ο
Επί αιτήσεως Χαρούλας ΡΑΠΤΗ του Γεωργίου για εξώδικο συμβιβασμό σχετικά με τον καθορισμό τιμής μονάδας αποζημίωσης λόγω εφαρμογής σχεδίου πόλης Συβότων Δήμου Ηγουμενίτσας σε ιδιοκτησία της.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος

Θέμα 19ο
Έγκριση μετακίνησης εκτός έδρας του κ. Δημάρχου.
Εισηγητής: - Βασίλειος Γκόλιας Αντιδήμαρχος
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Συνεδριάζει τη Δευτέρα η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σουλίου

Σάββατο, Απριλίου 24, 2021
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ΣουλίουΠαρακαλούμε να συμμετάσχετε σε τακτική συνεδρίαση , που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, στις 28 Απριλίου 2021, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09.00′, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης :
  1. Σύνταξη Έκθεσης Λ’ Τριμήνου για την υλοποίηση του προϋπ/σμού οικ. έτους 2021.
  2. Έγκριση ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ II ελέγχου δικαιολογητικών προσωρινού αναδόχου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού (Α.Α. ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 91449) για την επιλογή αναδόχου κατασκευής του έργου: «ΒΕΛΤΙΩΣΕΙΣ – ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ».
  3. Ανάκληση της υπ. αριθμ. 54/2021 απόφασης της Ο.Ε. του Δήμου Σουλίου ,περί έγκρισης του Πρακτικού ΙΙ ελέγχου δικαιολογητικών κατακύρωσης που αφορά το διαγωνισμό του έργου: «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ & ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΟΝΑΤΟΥ. ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ (Α/Σ: 87788)» και ανακήρυξη νέου προσωρινού αναδόχου του διαγωνισμού.
  4. Χορήγηση 4ης παράτασης προθεσμίας του έργου : «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΣΟΥΛΙΟΥ ».
  5. Έγκριση πρωτοκόλλου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου :«ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΠΛΑΚΩΤΗΣ».
  6. Έγκριση πρωτοκόλλου ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ & ΟΡΙΣΤΙΚΗΣ παραλαβής του έργου :«ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ – ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΕΡΓΩΝ ΟΔΟΠΟΙΙΑΣ».
  7. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων & συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Σουλίου, ΤΜΗΜΑ Β: Ημιφορτηγό – Ημικάμπινο», του διαγωνισμού με Λ/Σ 96918,1.
  8. Συγκρότηση επιτροπής παραλαβής για την προμήθεια με τίτλο: «Προμήθεια μηχανημάτων έργου, οχημάτων & συνοδευτικού εξοπλισμού του Δήμου Σουλίου, ΤΜΗΜΑ Γ: Αλατοδιανομέας», του διαγωνισμού με Λ/Σ 96924,1.
  9. Έγκριση της αριθ. 1/2021 απόφασης ΝΠΔΔ «ΑΡΩΓΗ» περί 1ης υποχρεωτικής αναμόρφωσης προϋπ/σμού και ΟΠΔ οικ. έτους 2021.
  10. Περί διαγραφής χρεών.
Ο Δήμαρχος , ως Πρόεδρος της Ο.Ε
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΠ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
Read More »
Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σουλίου Συνεδριάζει την Τετάρτη η Οικονομική Επιτροπή του δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Απριλίου 24, 2021 Rating: 5

Σελίδες