472 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
472 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο


Αυξημένος είναι ο αριθμός των θετικών μεταξύ των μαθητών της Ηπείρου. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης την Δευτέρα οι μαθητές με θετικό τεστ που απουσίαζαν από τα σχολεία έφταναν τους 472 ενώ οι εκπαιδευτικοί ανέρχονται σε 48.

Οι μισοί περίπου μαθητές από το σύνολο αυτό προέρχονται από τις σχολικές μονάδες του Νομού Ιωαννίνων και οι υπόλοιποι από τα σχολεία των άλλων τριών Νομών.

Συγκεκριμένα στο Νομό Ιωαννίνων 104 μαθητές ήταν θετικοί στην πρωτοβάθμια και άλλοι τόσοι στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Στο Νομό Άρτας 34 μαθητές από την πρωτοβάθμια και 70 από την δευτεροβάθμια, στο Νομό Πρέβεζας 55 μαθητές από την πρωτοβάθμια και 34 από την δευτεροβάθμια και στο Νομό Θεσπρωτίας 38 από την πρωτοβάθμια και 33 μαθητές από την δευτεροβάθμια.
Read More »
472 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο 472 θετικοί μαθητές στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Τα κρούσματα σχεδόν ενός έτους στην Ήπειρο, σε ένα μήνα!

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Τα κρούσματα σχεδόν ενός έτους στην Ήπειρο, σε ένα μήνα!


Τόσα κρούσματα κορωνοϊού σχεδόν, όσα ολόκληρο το 2021, καταγράφηκαν τον Ιανουάριο στην Ήπειρο!
Συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2022 μόνο, στην Ήπειρο καταγράφηκαν 21.901 κρούσματα, όταν ολόκληρο το 2021 η περιοχή κατέγραψε 25.472 κρούσματα, ενώ το 2020 καταγράφηκαν μόλις 2.055! Από την έναρξη της πανδημίας στην Ήπειρο καταγράφηκαν 49.428 κρούσματα, δηλαδή τον Ιανουάριο καταγράφηκε το 44,3% του συνόλου!

Χειρότερη η εικόνα στην Άρτα, όπου τον τρέχοντα μήνα καταγράφεται το 54,03% των συνολικών κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας. Συγκεκριμένα στην Άρτα τα κρούσματα του Ιανουαρίου είναι 4.555, έναντι 3.616 ολόκληρο το 2021 και μόλις 258 το 2020.

Στη Θεσπρωτία, μόνο τον Ιανουάριο καταγράφηκαν 2877 κρούσματα, έναντι 3.456 το 2021 και μόλις 141 το 2020. Από την αρχή της πανδημίας η Θεσπρωτία καταγράφει 6.474 κρούσματα, με τον πρώτο μήνα του 2022 να αντιστοιχεί στο 44,43% αυτών.

Στα Ιωάννινα, όπου καταγράφονται και τα περισσότερα κρούσματα της Περιφέρειας Ηπείρου, τον Ιανουάριο εντοπίστηκαν 11.013 κρούσματα, ποσοστό που αντιστοιχεί στο 40,37% των συνολικά 27.275 κρουσμάτων από την έναρξη της πανδημίας. Το 2021 στα Ιωάννινα καταγράφηκαν 14.801 κρούσματα και το 2020 μόλις 1461.

Τέλος, στην Πρέβεζα τον Ιανουάριο καταγράφονται 3.456 κρούσματα που αντιστοιχούν στο 47,67% του συνόλου των 7.250 κρουσμάτων που καταγράφονται από την αρχή της πανδημίας. Το 2021 στην Πρέβεζα καταγράφηκαν 3.599 κρούσματα ενώ το 2020 τα κρούσματα ανέρχονταν στα 195.Read More »
Τα κρούσματα σχεδόν ενός έτους στην Ήπειρο, σε ένα μήνα! Τα κρούσματα σχεδόν ενός έτους στην Ήπειρο, σε ένα μήνα! Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Πάνω από 100 τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 765 νέα στην Ήπειρο

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Πάνω από 100 τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 765 νέα στην Ήπειρο Αναλυτικά η σημερινή κατανομή των κρουσμάτων
ΠΕ Άρτας 186
ΠΕ Θεσπρωτίας 108
ΠΕ Ιωαννίνων 343
ΠΕ Πρέβεζας 128

Read More »
Πάνω από 100 τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 765 νέα στην Ήπειρο Πάνω από 100 τα κρούσματα στη Θεσπρωτία - 765 νέα στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Σουλίου

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Σουλίου


Ο Δήμαρχος oρίζει τον κατωτέρω δημοτικό σύμβουλο ως έμμισθο Αντιδήμαρχο του Δήμου Σουλίου, με θητεία από 01/02/2022 μέχρι 31/01/2023, εντός της τρέχουσας δημοτικής περιόδου, και του μεταβιβάζει αρμοδιότητες ως εξής: 
1. τον κ. Κωσταρά Σταύρο του Δονάτου, καθ’ ύλην Αντιδήμαρχο Συντήρησης Υποδομών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού και του μεταβιβάζει τις παρακάτω αρμοδιότητες: 
A) Την οργάνωση, παρακολούθηση, συντονισμό και έλεγχο όλων των παρακάτω υπηρεσιακών μονάδων: 
αα) Του Τμήματος Συντήρησης Υποδομών και Μηχανολογικού Εξοπλισμού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων.
ββ) Του Γραφείο Αγροτικής Παραγωγής του Αυτοτελούς Τμήματος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης (Αρμοδιότητες στον τομέα ζωικής παραγωγής άρθρο στ’), οι αρμοδιότητες των οποίων ορίζονται στον ΟΕΥ του Δήμου και στις ισχύουσες διατάξεις Νόμων, Διαταγμάτων και Υπουργικών Αποφάσεων. 
Β. Για τις ανωτέρω αρμοδιότητες εξουσιοδοτείται για τη χορήγηση και υπογραφή αδειών, πιστοποιητικών, την έκδοση αποφάσεων, την επιβολή προστίμων καθώς και την ευθύνη λειτουργίας και εποπτείας των αρμόδιων φορέων και την ευθύνη λειτουργίας των αντίστοιχων οργανικών μονάδων του Δήμου. 
Γ. Ο ανωτέρω αντιδήμαρχος τελεί τους πολιτικούς γάμους σε περίπτωση απουσίας ή κωλύματος του Δημάρχου. 
Δ. Ο ανωτέρω κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν μπορεί να εκλεγεί ή να είναι μέλος του προεδρείου του δημοτικού συμβουλίου. 
Ε. Η ανάκληση του αντιδημάρχου είναι δυνατή μετά την πάροδο έξι (6) μηνών από τον ορισμό του, με ειδικά αιτιολογημένη απόφαση του δημάρχου, για λόγους που ανάγονται στην άσκηση των καθηκόντων του. 

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ 
Ιωάννης Σπ. Καραγιάννης
Read More »
Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Σουλίου Νέος Αντιδήμαρχος στο Δήμο Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Βασίλης Γιόγιακας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζυγισθεί, έχει μετρηθεί, και βρέθηκε ελλιπής»

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Βασίλης Γιόγιακας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζυγισθεί, έχει μετρηθεί, και βρέθηκε ελλιπής»«Ο κόσμος περιμένει από τον ΣΥΡΙΖΑ προτάσεις, όχι τυφλές καταγγελίες», τόνισε ο Βασίλης Γιόγιακας κατά την ομιλία του στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης. 
Ο βουλευτής Θεσπρωτίας αναφέρθηκε στα «αυθαίρετα» και «παραπλανητικά» συμπεράσματα για την πανδημία και την ακρίβεια που επαναλαμβάνονται στο κείμενο της πρότασης δυσπιστίας. 
Τόνισε επίσης ότι η Κυβέρνηση αναγνώρισε λάθη και αστοχίες στη διαχείριση της κακοκαιρίας και ζήτησε συγγνώμη που τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν, σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ που «ξεχνάει το πώς διαχειρίστηκε ως Κυβέρνηση τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τις πλημμύρες στη Μάνδρα και στην Μαγούλα». 
«Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στη λήθη. Ποντάρει στην τακτική του ώριμου φρούτου. Και βολεύεται σε ένα παιχνίδι τυφλής καταγγελίας. Όμως το 2022 δεν είναι 2012. Γιατί από τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζυγισθεί και έχει μετρηθεί. Και βρέθηκε ελλιπής. Αυτό έχει κριθεί από την ελληνική κοινωνία το 2019.», ανέφερε στο κλείσιμο της ομιλίας του ο κ. Γιόγιακας, το πλήρες κείμενο της οποίας ακολουθεί:


Κυρίες και κύριοι υπουργοί,
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,
Αρκετοί πολίτες θα περίμεναν από την αντιπολίτευση, μετά τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, να είχε προκαλέσει μια άλλη πολιτική συζήτηση.
Στο επίκεντρο της οποίας θα ήταν το πώς μπορεί βελτιωθεί το σύστημα πολιτικής προστασίας στη χώρα μας.
Πώς θα υπάρξει καλύτερος συντονισμός μεταξύ κεντρικής διοίκησης, περιφερειών, δήμων και ιδιωτών.
Ίσως ακόμα και για το πώς θα έπρεπε να αποσαφηνιστούν και να αποκεντρωθούν αρμοδιότητες, γιατί αυτός είναι ένας από τους σκοπούς του επιτελικού κράτους, που τόσο χλευάζουν όσοι δεν γνωρίζουν….
Αντί λοιπόν μιας τέτοιας συζήτησης που θα ήταν χρήσιμη για όλους, η αξιωματική αντιπολίτευση αναζήτησε άλλη μια σημαία ευκαιρίας στην επικαιρότητα.
Ανήμπορη να δημιουργήσει δική της ατζέντα, γραπώνεται κάθε φορά από τυχαία γεγονότα.
Όχι για να πει τι προτείνει ή τι θα έκανε, αλλά μόνο για να καταγγείλει.
Κάτι που ίσως ικανοποιεί τον πυρήνα του ακροατηρίου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά σίγουρα όχι τους πολίτες που ζητούν πολλά περισσότερα από ένα κόμμα που φιλοδοξεί να ξανακυβερνήσει…

Θα είχε ενδιαφέρον να διαβάσουν οι πολίτες το κείμενο της πρότασης δυσπιστίας.
Σε αυτό, πρώτα απ’ όλα, επαναλαμβάνονται τα ίδια αυθαίρετα και παραπλανητικά συμπεράσματα για την πανδημία και την ακρίβεια.
Εγκαλείται η Κυβέρνηση ότι δεν ενίσχυσε το ΕΣΥ.
Όταν σε δυόμιση χρόνια έχουν προσληφθεί 14.000 γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό.
Όταν δημιουργήθηκαν πάνω από 700 νέα κρεβάτια ΜΕΘ, έναντι 130 κλινών που έγιναν στο διπλάσιο και βάλε διάστημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όταν λειτουργεί ένα υποδειγματικό πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού, που απέσπασε τα κολακευτικά σχόλια των ευρωπαίων εταίρων μας.
Με αποτέλεσμα σήμερα να είναι εμβολιασμένο το 70% του γενικού πληθυσμού και το 85% των ενηλίκων.
Όταν είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε διαγνωστικά τεστ από τον ΕΟΔΥ και τις δημόσιες δομές του ΕΣΥ.
Ασφαλώς κάθε απώλεια ανθρώπινης ζωής μετράει, και είναι πλήγμα.
Γνωρίζουμε πια ότι το συντριπτικό ποσοστό των θανάτων αφορά ηλικιωμένους με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.
Ότι 7 στους 10 θανάτους προέρχονται από μη εμβολιασμένους άνω των 60.
Σκόπιμα και παραπλανητικά αποσιωπώνται επίσης άλλοι παράγοντες που αυξάνουν τη θνησιμότητα στη χώρα μας, όπως η γήρανση του πληθυσμού, ο συμβίωση ηλικιωμένων με νεότερους, οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.
Αυτά, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, είναι ψιλά γράμματα στην κριτική της αντιπολίτευσης για την πανδημία.
Όπως είναι ψιλά γράμματα ότι ο ίδιος ΣΥΡΙΖΑ έχει, με δημόσιες δηλώσεις στελεχών του και του Προέδρου του, έχει αμφισβητήσει το εμβολιαστικό εγχείρημα και έχει υποθάλψει τις αντιεμβολιαστικές απόψεις…

Ακόμα πιο ανεύθυνα και επιπόλαια είναι όσα γράφονται στην πρόταση δυσπιστίας για την ακρίβεια.
Αμφισβητείτε, κύριες και κύριοι συνάδελφοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι ανατιμήσεις είναι ένα διεθνές φαινόμενο;
Είναι δυνατόν - αυτό που λένε όλοι οι ειδικοί και καταλαβαίνει ακόμη και ο πολίτης που δεν έχει ειδικές γνώσεις - να το χαρακτηρίζετε «επικοινωνιακό σύνθημα»;
Πώς μπορούμε να συζητήσουμε σοβαρά, τέτοιες απόψεις;
Αυτό που δεν αμφισβητείται, είναι τα μέτρα ύψους 1,35 δισεκατομμυρίων ευρώ που πήρε η Κυβέρνηση τους τελευταίους 4 μήνες του 2021 - στα οποία προστέθηκαν άλλα 400 εκατ. ευρώ τον Ιανουάριο του 2022 - για να ελαφρύνει τις επιπτώσεις αυτής της διεθνούς ενεργειακής κρίσης και των ανατιμήσεων που έχει φέρει.
Και θα συνεχίσει να στηρίζει επιχειρήσεις και νοικοκυριά, για όσο χρειαστεί!

Για το θέμα της κακοκαιρίας και της αντίδρασης του κρατικού μηχανισμού, είπαμε και στην αρχή, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ο κόσμος περιμένει από εσάς προτάσεις, όχι καταγγελίες.
Η Κυβέρνηση αναγνώρισε λάθη και αστοχίες και αποδέχτηκε τις ευθύνες που της αναλογούν.
Ζήτησε συγγνώμη που τους πολίτες που ταλαιπωρήθηκαν.
Έδειξε τη βούληση να μάθει για να γίνει καλύτερη.
Είναι ωστόσο κρίμα που, στην κριτική του για την πολιτική προστασία, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πώς ξεχνάει.
Ξεχνάει ότι στις φυσικές καταστροφές βγαίνουν στη επιφάνεια χρόνια προβλήματα και δομικές αδυναμίες της δημόσιας διοίκησης.
Ξεχνάει το πώς διαχειρίστηκε ως Κυβέρνηση τις πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, τις πλημμύρες στη Μάνδρα – δύο φορές – και στην Μαγούλα.
Ότι στο Μάτι υποβάθμισε αρχικά την έκταση και το ανθρώπινο κόστος της καταστροφής.
Ότι δεν παραιτήθηκε κανείς υπουργός.
Ότι κυβερνητικά στελέχη κρύβονταν επί μέρες.
Όμως, δυστυχώς για τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτά που θέλει να ξεχάσει, τα θυμούνται οι πολίτες…

Κλείνοντας, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορώ παρά να σχολιάσω ορισμένες φράσεις στην πρόταση δυσπιστίας της αξιωματικής αντιπολίτευσης:
«καθεστωτισμός του Πρωθυπουργού και των υπουργών του», «διακυβέρνηση άνευ ορίων και όρων», «διακυβέρνηση ανεπαρκών και ιδιοτελών αποφάσεων που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας.».

Και αναρωτήθηκα, όπως φαντάζομαι πολλοί άλλοι:
Πώς μπορούν μιλούν για «καθεστωτισμό» και για «διακυβέρνηση άνευ ορίων» αυτοί που επιχείρησαν να ελέγξουν τα τηλεοπτικά Μέσα, με αντισυνταγματικούς νόμους και με φίλους επιχειρηματίες ως υποψήφιους καναλάρχες;
Που προκάλεσαν την αντίδραση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων για τις παρεμβάσεις τους στη λειτουργία της Δικαιοσύνης;
Και την αντίδραση των δημοσιογράφων της ΕΡΤ για τον έλεγχο της ενημέρωσης;
Που θα ήθελαν, αν ξανακυβερνούσαν, να «ελέγξουν τους αρμούς της εξουσίας»;
Πώς μπορούν να κατηγορούν την Κυβέρνηση για «αποφάσεις που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας», αυτοί που έβαλαν 29 νέους φόρους και εισφορές, πετσόκοψαν τις συντάξεις, έφεραν τα capital control;
Αυτοί που με τις επιλογές τους έκαναν κατά 15 δισεκατομμύρια φτωχότερους τους μικρομετόχους των τραπεζών και αύξησαν τα χρέη νοικοκυριών και επιχειρήσεων κατά τουλάχιστον 50 δισεκατομμύρια ευρώ;
Με τέτοιο πρόσφατο παρελθόν, πώς αλήθεια, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γίνεται κανείς να μιλά με αυτούς τους χαρακτηρισμούς;

Φαίνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ποντάρει στη λήθη.
Ποντάρει στην τακτική του ώριμου φρούτου.
Και βολεύεται σε ένα παιχνίδι τυφλής καταγγελίας.
Όμως το 2022 δεν είναι 2012.
Γιατί από τότε, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζυγισθεί και έχει μετρηθεί.
Και βρέθηκε ελλιπής.
Αυτό έχει κριθεί από την ελληνική κοινωνία το 2019.
Και η κρίση αυτή θα επιβεβαιωθεί αύριο, από τους εκλεγμένους αντιπροσώπους της!
Read More »
Βασίλης Γιόγιακας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζυγισθεί, έχει μετρηθεί, και βρέθηκε ελλιπής» Βασίλης Γιόγιακας: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ζυγισθεί, έχει μετρηθεί, και βρέθηκε ελλιπής» Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Νέα απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στη ΔΑΣ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Νέα απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στη ΔΑΣΣυνάδελφοι,
Επειδή η Αυθαιρεσία της ΔΑΣ και των λεγομένων των μελών της αγγίζουν τα όρια του Επικίνδυνου, μετά και την τελευταία ανακοίνωσή τους, έχουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Ο Πρόεδρος του Διχασμού των Εργαζομένων, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ με τα προβλήματα των συναδέλφων του Δήμου Σουλίου και των άλλων Δήμων, εκτός από την καθαριότητα του Δήμου Ηγουμενίτσας, που θεωρεί ότι του παρέχει και τα ποσοστά με τα οποία ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕ ΤΙΣ ΈΔΡΕΣ ΤΗΣ ΔΑΣ!!!!
Αν είχε ασχοληθεί περισσότερο, θα ήξερε ΤΟ ΓΙΑΤΙ οι συνάδελφοι ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ….. Μόνο Ο ΙΔΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙ’ ΑΥΤΟ, γιατί θα έπρεπε να τους έχει ενημερώσει για το ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ……ΑΝ ΕΙΧΕ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ…..

Όσο για την κομματική ταυτότητα που ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ να προσάψει στην Ανεξάρτητη Κίνηση, έχουμε να πούμε ότι ΕΙΝΑΙ “ΜΑΚΡΙΑ ΝΥΧΤΩΜΕΝΟΣ”!!!!!

Ο καθένας ΜΠΟΡΕΙ και ΑΝΗΚΕΙ σε κάποιο κόμμα, το οποίο και ΨΗΦΙΖΕΙ την ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ……
Τα μέλη της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΜΠΛΕΞΑΝ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΔΙΑΧΩΡΗΣΑΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΕ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ……

Ο Πρόεδρος του Διχασμού και τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΑΣ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΟΥΤΕ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ, ακόμη και σε ΕΚΕΙΝΟΥΣ που ΦΑΝΤΑΖΟΝΤΑΙ ότι ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΑΝ ΔΑΣ….

Τέλος, επειδή έχουμε μνήμη, να του θυμίσουμε ότι, τουλάχιστον ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ!!!
Είναι ΑΥΤΟΣ που ΑΝΗΚΕ και ΗΤΑΝ ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ με το ΠΑΣΟΚ ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΛΕΟΝ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ!!!!!
Τότε στράφηκε στο ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, που ήθελαν κάποιον να οργανώσει και να ανεβάσει τα ποσοστά του “Αριστερού Συνδικαλισμού” στη Θεσπρωτία ……
Δεν του έφτασε, φαίνεται, η σχετική με το θέμα αυτό εξευτελιστική Ανακοίνωση της ΠΟΕ ΟΤΑ (Συν.Αν) !!!!
Ήρθε και ΕΡΓΑΖΟΤΑΝ στην ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ, ενώ ΕΜΕΝΕ στο ΡΙΖΟΒΟΥΝΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ…. Αλήθεια, ποιος ήταν ο μισθός αυτός που έδινε τέτοια δυνατότητα; Πολλοί έχουν αναρωτηθεί….

Όσο για τα μέλη του Συλλόγου μας, βαρεθήκαμε να ακούμε, να υπακούμε και να ανεχόμαστε τις σημαίες του ΠΑΜΕ και τον “Ξύλινο Αριστερό Λόγο” στα θέματα και τις εκδηλώσεις μας!

Αυτά, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ……

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ!!!!!
Read More »
Νέα απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στη ΔΑΣ Νέα απάντηση της Ανεξάρτητης Κίνησης Εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας στη ΔΑΣ Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

67 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
67 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι


Την Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 42 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 35 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 14.984 rapid test και ανευρέθηκαν 1.906 θετικά (12.72%). Από τις 1.906 περιπτώσεις, οι 958 αφορούν άνδρες και οι 948 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 29.15 έτη.

ΓΝ ΦΙΛΙΑΤΩΝ-ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
37 rapid test με 5 θετικά (13.51%) αφορούν σε 2 άνδρες και 3 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 63 έτη

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝΘΕΟΝ -ΘΕΣΠΡΩΤΙΑ
498 rapid test με 62 θετικά (12.45%) αφορούν σε 35 άνδρες και 27 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη
Read More »
67 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι 67 θετικά rapid tests σε Ηγουμενίτσα και Φιλιάτι Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Αναστολή λειτουργίας παιδικού σταθμού του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω κορωνοϊού

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Αναστολή λειτουργίας παιδικού σταθμού του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω κορωνοϊούΗ Πρόεδρος του Π.Α.Κ.Π.ΠΟ Δήμου Ηγουμενίτσας  αποφασίζει την αναστολή λειτουργίας από σήμερα Δευτέρα 31-1-2022 έως και την Παρασκευή 04-02- 2022 του ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΟΥ. 
Όλα τα μέλη του προσωπικού και τα παιδιά παραμένουν σε καραντίνα κατά το ανωτέρω χρονικό διάστημα. 
Τα παιδιά και τα μέλη του προσωπικού που είναι στενές επαφές επιβεβαιωμένου κρούσματος πρέπει:
▪ Να εφαρμόζουν σχολαστικά τα μέτρα (1) έως (3) της ενότητας «Μέτρα για άτομα με επιβεβαιωμένη νόσο COVID-19» (πρωτόκολλο ΕΟΔΔΥ ιστοσελίδα του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων (https://ypergasias.gov.gr) και 
▪ Να παρακολουθούν στενά την υγεία τους –και με συχνή θερμομέτρηση– για τυχόν εκδήλωση συμπτωμάτων που μπορεί να εμφανιστούν σε άτομο με COVID-19.
Read More »
Αναστολή λειτουργίας παιδικού σταθμού του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω κορωνοϊού Αναστολή λειτουργίας παιδικού σταθμού του Δήμου Ηγουμενίτσας λόγω κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Μαρία Στόλη: Χάλκινο μετάλλιο στο "KARATE 1" της Ισπανίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Μαρία Στόλη: Χάλκινο μετάλλιο στο "KARATE 1" της ΙσπανίαςΜεγάλη επιτυχία για τα ελληνικά χρώματα στην Ισπανία από την κορυφαία νεαρή Ελληνίδα καρατέκα Μαρία Στόλη.
Ο αθλήτριά μας αγωνίστηκε στο ‘KARATE 1 – SERIE A’ στην πόλη της Παμπλόνα.
Στον μικρό τελικό της κατηγορίας των -55 κιλών κατάφερε να επικρατήσει και να ανέβει στο βάθρο.
Έτσι συνολικά σε 6 αγώνες η αθλήτρια του «Α.Σ. Ηγουμενίτσας Black Belt» μπόρεσε να πάρει 5 νίκες, χάνοντας μόνο στον ημιτελικό.
Όλο το προηγούμενο διάστημα βρισκόταν σε δυνατό προπονητικό καμπ στην Παμπλόνα και αυτό σίγουρα της έδωσε την δύναμη να πατά εκεί ακόμα πιο γερά στο τατάμι.

Ένα μεγάλο μπράβο στην Μαρία που ξεκινά την νέα χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο!

Read More »
Μαρία Στόλη: Χάλκινο μετάλλιο στο "KARATE 1" της Ισπανίας Μαρία Στόλη: Χάλκινο μετάλλιο στο "KARATE 1" της Ισπανίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας


Συναδέλφισσες - συνάδελφοι

Για άλλη μια φορά η ανεξάρτητη κίνηση (ΠΑ.ΣΟ.Κ –ΛΑ.Ο.Σ) μάλλον έχει μπερδευτεί και αντί να εκπροσωπεί εργαζόμενους το παίζει εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Σουλίου. Μα πως άλλωστε και να μην είναι εκπρόσωπος τύπου της δημοτικής αρχής ;

Με την ανακοίνωση της προσπαθεί να βγάλει λάδι την Δημοτική αρχή Σουλίου ,να δώσει άφεση αμαρτιών με διάφορες δικαιολογίες για τΙς τεράστιες ευθύνες που έχει στα θέματα προσωπικού. Μιλάει για ελλείψεις προσωπικού λες και είναι ο μοναδικός Δήμος που αντιμετωπίζει τέτοια θέματα, που και εδώ η ευθύνη είναι της Δημοτικής Αρχής αυτής και της προηγούμενης. Αλλά ο δήμος προτιμά να κάνει κινητοποιήσεις μόνο για το κλείσιμο των τραπεζών ( μιας και ο δήμαρχος είναι τραπεζικός υπάλληλος ) και όχι για τις τεράστιες ελλείψεις που έχει ο Δήμος. Δεν αναφέρει πουθενά ότι στην διοίκηση του Δήμου Σουλίου προτεραιότητα δεν είναι το προσωπικό αλλά οι απευθείας αναθέσεις που στον εν λόγω Δήμο πάνε σύννεφο. Εδώ δεν έχει ελλείψεις προσωπικού;

Ξεχνά ,εσκεμμένα (γιατί εδώ οι ευθύνες είναι άλλου) η εκπρόσωπος τύπου της Δημοτικής Αρχής Σουλίου (Ανεξάρτητη Κίνηση) να αναφέρει γιατί δεν έχουν δοθεί ακόμα τα κλιμάκια των εργαζομένων 3/κ , τα ΜΑΠ στις καθαρίστριες σχολείων , τα εκτός έδρας των εργαζομένων.

Η Ανεξάρτητη Κίνηση αναφέρει τον προϋπολογισμό γιατί μάλλον δεν θα γνωρίζει ότι καμιά πίστωση οφειλής σε εργαζόμενους δεν έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό.

Η ανεξάρτητη κίνηση (ΠΑ.ΣΟ.Κ –ΛΑ.Ο.Σ) θέλοντας να αποκαταστήσει την <<αλήθεια>> όπως δηλώνει, μας κατηγορεί για ρεσιτάλ αυθαιρεσίας ενώ οι ίδιοι ήταν που στο Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου την Τετάρτη έθιξε πρόσωπα και υπολήψεις εργαζομένων του Δήμου Σουλίου με ακατανόμαστες εκφράσεις .Εν κατακλείδι χρησιμοποιούν τις θέσεις τους στο ΔΣ για να εξυπηρετούν συμφέροντα της Διοίκησης και δικά τους και όχι των εργαζομένων

Για να δούμε λοιπόν πως έχουν τα πράγματα :

Ο σύλλογος στις 12-2-2021 με έγγραφο του προς τον δήμαρχο Σουλίου Γιάννη Καραγιάννη αιτήθηκε τις οφειλές των εργαζομένων

Η Δημοτική αρχή με έγγραφο της απάντησε με το αρ πρωτ 2799/19-3-2021έγγραφο της :
Αφού λοιπόν στην απάντηση του μας ευχαρίστησε (με ειρωνικό τρόπο )για το ενδιαφέρον , μας ενημερώνει ότι η αρμόδια υπηρεσία το τρέχει κιόλας (η αρμόδια υπηρεσία που είναι στον ίδιο όροφο του δήμαρχου )

Στη συνέχεια, προς το τέλος Σεπτεμβρίου επιτροπή των εργαζομένων μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου είχαν συνάντηση για το συγκεκριμένο θέμα, μιας και δεν είχε ακόμα διευθετηθεί με τον Δήμαρχο Σουλίου Η απάντηση του κ Καραγιάννη ήταν ότι μέχρι τέλους του χρόνου 2021 το θέμα θα έχει λήξει.

Και εδώ είναι ο εμπαιγμός της διοίκησης Καραγιάννη με την Ανεξάρτητη Κίνηση . Σε αγαστή συνεργασία οι δυο τους και με αφορμή τις εκλογές του συλλόγου ήρθαν σε συνεννόηση, να μην δοθούν τα χρήματα στους εργαζομένους για να θεωρηθεί ήττα της ΔΑΣ, και την επόμενη των εκλογών να θεωρηθεί νίκη της Ανεξάρτητης Κίνησης μιας και πίστευαν ότι θα είναι πρώτη δύναμη.

Δυστυχώς για αυτούς, οι εργαζόμενοι τους χάλασαν τα σχέδια και κράτησαν το σύλλογο όρθιο και έμεινε στα χεριά των εργαζομένων .

Μας μιλάνε για κομματισμό ,ποιοι; Αυτοί που ήταν για χρόνια εκπρόσωποι τύπου στη Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιοι σε βουλευτικές εκλογές με το ακροδεξιό ΛΑ.Ο.Σ του Καρατζαφέρη ;

Συναδέλφισσες - συνάδελφοι,

Έχουν ξεβρακωθεί συνδικαλιστικά. Ο ρόλος τους είναι να σιγοντάρουν την πολιτική της διοίκησης του δήμου Σουλίου, να δρουν πυροσβεστικά στην αγανάκτηση των συναδέλφων και τις διαθέσεις για κινητοποιήσεις και να σαμποτάρουν την όποια προσπάθεια οργάνωσης αγώνα απέναντι στην αντεργατική πολιτική κυβέρνησης και διοίκησης Δήμου.

Σας καλούμε ακόμη και όσοι τους στηρίξατε στο παρελθόν, να κρίνετε τη στάση τους, να βγάλετε συμπεράσματα να απορρίψετε τους προσκυνημένους συνδικαλιστές-δεκανίκια της Διοίκησης .

Τίποτα δεν μας χαρίζεται, όλα κατακτιούνται!

Η ΔΑΣ ΟΤΑ θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες, να βρίσκεται στους χώρους δουλειάς να συσπειρώνει τους εργαζόμενους σε αγώνες γύρω από τα πραγματικά προβλήματα. Για μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων, για αυξήσεις στους μισθούς, ενάντια στην ακρίβεια και την ενεργειακή φτώχεια, την πανδημία. Για τη ζωή και το μέλλον που αξίζει σε εμάς και τα παιδιά μας.
Read More »
H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας H ΔΑΣ απαντά για το ΔΣ του συλλόγου εργαζομένων ΟΤΑ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Ευχαριστίες της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς την ΠΑΕ Βέροια για την άψογη φιλοξενία

Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022
Ευχαριστίες της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς την ΠΑΕ Βέροια για την άψογη φιλοξενίαΗ ΠΑΕ Θεσπρωτός επιθυμεί να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς τη διοίκηση της ΠΑΕ Βέροιας για την άψογη φιλοξενία που έτυχε η ομάδα μας στον χθεσινό αγώνα.

Δέσμευση και υποχρέωση μας η ανταπόδοση της εξαίρετης φιλοξενίας στην αναμέτρηση του δεύτερου γύρου στο γήπεδο της Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ευχαριστίες της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς την ΠΑΕ Βέροια για την άψογη φιλοξενία Ευχαριστίες της ΠΑΕ Θεσπρωτός προς την ΠΑΕ Βέροια για την άψογη φιλοξενία Reviewed by thespro.gr on Δευτέρα, Ιανουαρίου 31, 2022 Rating: 5

Σελίδες