ΘΕΑΤΟ | 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο κουστουμιών και βραβείο ερμηνείας στην Ιεράπετρα +Φωτογραφίες

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
ΘΕΑΤΟ | 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο κουστουμιών και βραβείο ερμηνείας στην Ιεράπετρα +Φωτογραφίες


Με διακρίσεις επέστρεψε η ΘΕΑΤΟ απο την Κρήτη και απο το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, οπου και της απονεμήθηκε το 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης με το θεατρικό “12 Ένορκοι”.

Επίσης απονεμήθηκε βραβείο ερμηνείας στον Άλκη Φάτσιο και βραβείο κουστουμιών για την ίδια παράσταση

Η ΘΕΑΤΟ φέτος συμμετείχε σε 9 φεστιβάλ σε όλη την χώρα (Πάτρα , Γιάννενα , Αμαλιάδα ,Κόρινθος , Φιλιατρά , Αιτωλικό , Δίστομο , Σπερχειάδα & Ιεράπετρα) αντιπροσωπεύοντας επάξια την Παραμυθιά και τον Νομό Θεσπρωτίας αναδεικνύοντας το πολιτιστικό στοιχείο του τόπου .

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΠΟΑΥΣ και τον πρόεδρό της Σοφοκλή Φάτσιο για την χορηγία μετακίνησης της ομάδας , χωρίς την στήριξή τους δεν θα μπορούσε να γίνει ένα ταξίδι στο άλλο άκρο της Ελλάδας .

Το ενδιαφέρον τώρα στρέφεται στον Θεατρικό Νοέμβρη της Παραμυθιάς ο οποίος ανοίγει αυλαία το το Σάββατο 4-11 με την παρουσίαση της βραβευμένης μας παράστασης “12 Ένορκοι” ενώ ακολουθεί την Κυριακή η θεότρελη κωμωδία “black Birthday” από την θεατρική ομάδα Ιωαννίνων “Σύνθεση”.

Και φέτος ο Θεατρικός Νοέμβρης της Παραμυθιάς θα παρουσιάζει παραστάσεις κάθε Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, με το πλήρες πρόγραμμα να ανακοινώνεται σύντομα

Δείτε φωτογραφείς απο την παράσταση “12 Ένορκοι” στο το 11ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας

Read More »
ΘΕΑΤΟ | 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο κουστουμιών και βραβείο ερμηνείας στην Ιεράπετρα +Φωτογραφίες ΘΕΑΤΟ | 2ο βραβείο καλύτερης παράστασης, βραβείο κουστουμιών και βραβείο ερμηνείας στην Ιεράπετρα +Φωτογραφίες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Ι. Λώλος: Η αντίσταση του ελληνικού λαού στην ξένη κατοχή, μας εμπνέει και διαμορφώνει τον αγωνιστικό μας χαρακτήρα

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
Ι. Λώλος: Η αντίσταση του ελληνικού λαού στην ξένη κατοχή, μας εμπνέει και διαμορφώνει τον αγωνιστικό μας χαρακτήραΜήνυμα Δημάρχου Ηγουμενίτσας κ. Ιωάννη Λώλου για την Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου:

Η 28η Οκτωβρίου 1940 παραμένει σταθερά ένα μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού έθνους, που επιβεβαιώνει ότι η υπεροχή ανήκει σε όσους αψηφούν κάθε απειλή και κίνδυνο, προκειμένου να υπερασπιστούν αξίες και ιδανικά.

Η αντίσταση του ελληνικού λαού στην ξένη κατοχή, αψηφώντας αριθμητικές αναλογίες και στρατηγικούς σχεδιασμούς, μας εμπνέει και διαμορφώνει τον αγωνιστικό μας χαρακτήρα για μια κοινωνία δίκαιη και αλληλέγγυα.


Το παράδειγμα των προγόνων μας, που σε έναν αγώνα άνισο σήκωσαν το ανάστημά τους ενάντια στο σκοταδισμό και την καταπίεση του φασισμού, εύχομαι να καθοδηγεί τα βήματα όλων μας στη μάχη για Ισότητα, Δημοκρατία και ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο μας.
Χρόνια Πολλά Ελλάδα.

Read More »
Ι. Λώλος: Η αντίσταση του ελληνικού λαού στην ξένη κατοχή, μας εμπνέει και διαμορφώνει τον αγωνιστικό μας χαρακτήρα Ι. Λώλος: Η αντίσταση του ελληνικού λαού στην ξένη κατοχή, μας εμπνέει και διαμορφώνει τον αγωνιστικό μας χαρακτήρα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου

Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων βρέθηκε την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Ηγουμενίτσας Παναγιώτης Νταής, για να παραστεί στους πανηγυρικούς εορτασμούς της ελληνικής ομογένειας στην Αλβανία, με την ευκαιρία της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940. 
Ο κ. Νταής παραβρέθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο της Λιβαδειάς, όπου παρακολούθησε τις εορταστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε η Διεύθυνση Εκπαίδευσης και τα Σχολεία της περιοχής, για να τιμηθεί το έπος του ελληνοϊταλικού πολέμου, στην περιοχή που αποτέλεσε θέατρο των επιχειρήσεων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στο Αργυρόκαστρο, ο Δήμαρχος Φοινικαίων Ρ. Τζάκουλης, ο βουλευτής του αλβανικού κοινοβουλίου Νίκος Κούρτης, ο Γενικός Αντιπρόεδρος της «Ομόνοιας» Γ. Τζομάκας, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος και φυσικά πλήθος ομογενών από την ευρύτερη περιοχή, οι οποίοι τίμησαν με την ισχυρή παρουσία τους την εθνική μας γιορτή. Η συγκίνηση όλων όσων συμμετείχαν ήταν μεγάλη, καθώς έγινε αντιληπτό το υψηλό φρόνημα των μελών της ελληνικής μειονότητας, που αποτελεί «γέφυρα» φιλίας και συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Στις συζητήσεις που ακολούθησαν ο κ. Νταής επανέλαβε τις θέσεις του Συνδυασμού «Συμμαχία Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης» για τους ομογενείς συνδημότες μας και ανέφερε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την υλοποίηση αναπτυξιακών δράσεων διασυνοριακής συνεργασίας με τους όμορους Δήμους της Αλβανίας, αλλά και θα λάβει μέτρα για την εξυπηρέτηση των ομογενών από τις δημοτικές υπηρεσίες, καθώς και για την περαιτέρω εμβάθυνση της πολιτιστικών και κοινωνικών σχέσεων των περιοχών και των κατοίκων τους. Αυτή είναι η «μάχη» της δικής μας γενιάς, την οποία πρέπει να δώσουμε για να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ομογενών συνδημοτών μας, αλλά και για να συνδράμουμε στην αναπτυξιακή προοπτική μιας περιοχής που κατοικείται από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας της γειτονικής μας χώρας.
Read More »
Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου Στη Λιβαδειά του Δήμου Φοινικαίων ο Παναγιώτης Νταής για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Έρχεται αναθεώρηση του ΚΟΚ – Αυστηροποιούνται οι ποινές για θανατηφόρα τροχαία

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
Έρχεται αναθεώρηση του ΚΟΚ – Αυστηροποιούνται οι ποινές για θανατηφόρα τροχαία

Στην επικείμενη αναθεώρηση του ΚΟΚ και την αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζονται με θανατηφόρα τροχαία αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, Γιάννης Ξιφαράς σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η οδική ασφάλεια αποτελεί βασική προτεραιότητα της κυβέρνησης και ισχυρή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου. Γι’ αυτό, στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, επικαιροποίησαμε το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Οδικής Ασφάλειας, το οποίο αναμένεται να ψηφιστεί από την Βουλή και να αποτελέσει νόμο του κράτους» τόνισε ο κ. Ξιφαράς και πρόσθεσε:

«Στο νέο Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο έχει προβλεφθεί ειδικός φορέας για την εφαρμογή και την παρακολούθηση όλων των απαραίτητων δράσεων που θα συμβάλουν στη δραστική μείωση του αριθμού των οδικών ατυχημάτων. Επίσης, έχει προβλεφθεί η δημιουργία ενός καθετοποιημένου ψηφιακού συστήματος διαχείρισης των παραβάσεων από τη στιγμή της διαπίστωσής τους. Το επόμενο βήμα μας είναι η θεσμοθέτηση ενός αναθεωρημένου κώδικα οδικής κυκλοφορίας. Βασικό χαρακτηριστικό του αναθεωρημένου ΚΟΚ είναι η αυστηροποίηση των ποινών που σχετίζονται με θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα. Την ίδια στιγμή, σκεφτόμαστε την απεμπλοκή του οχήματος από την ποινή με την αυστηροποίησή της προς το χρήστη του οχήματος. Αν ένα μέλος μιας τετραμελούς οικογένειας που διαθέτει μόνο ένα όχημα υποπέσει σε παράβαση του ΚΟΚ, κρίνουμε σκόπιμο να μην τιμωρηθεί όλη η οικογένεια από την αφαίρεση των πινακίδων, αλλά να αυστηροποιηθεί το πλαίσιο της ποινής για τον οδηγό που υπέπεσε στην παράβαση.

Στόχος μας είναι με την εφαρμογή του να μειώσουμε τα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα κατά 50%, έως το 2030».


Read More »
Έρχεται αναθεώρηση του ΚΟΚ – Αυστηροποιούνται οι ποινές για θανατηφόρα τροχαία Έρχεται αναθεώρηση του ΚΟΚ – Αυστηροποιούνται οι ποινές για θανατηφόρα τροχαία Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ


«Μαζί με τον λαό της Ηγουμενίτσας στους αγώνες για τις ανάγκες των πολλών και όχι για τα κέρδη των λίγων»

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά για την σφαγή που γίνεται σήμερα στην Γάζα.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 7.000, ανάμεσά τους πάνω από 3.500 παιδιά και πάνω από 1.000 γυναίκες.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 15 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.
Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού από το κράτος του Ισραήλ.

Και αυτά είναι τα στοιχεία μόνο των τελευταίων ημερών, αφού εδώ και δεκαετίες συντελείται μια πραγματική γενοκτονία σε βάρος του παλαιστινιακού λαού, που κλιμακώνεται το τελευταίο διάστημα.

O παλαιστινιακός λαός εδώ 75 χρόνια βιώνει μια πραγματική γενοκτονία, με εκατόμβες νεκρών, με κατοχή παλαιστινιακών εδαφών, με απαρτχάιντ και αποκλεισμούς, φυλακίσεις, βασανισμούς. Το κράτος του Ισραήλ με τη στήριξη ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ, παραβιάζοντας ακόμα και αποφάσεις του ΟΗΕ, επεκτείνει την κατοχή, κρατάει σε καθεστώς ανοιχτής φυλακής 2.000.000 Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας, χτίζει παράνομους εποικισμούς, παίρνοντας τη γη, το νερό και άλλους φυσικούς πόρους.

Τις συνέπειες της κατοχής και της βάρβαρης πολιτικής του κράτους του Ισραήλ, τις πληρώνει και ο ίδιος ο ισραηλινός λαός.

Η στήριξη από την κυβέρνηση του Ισραήλ εμπλέκει όλο και πιο βαθιά τη χώρα μας στους επικίνδυνους σχεδιασμούς στην περιοχή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο της Ηγουμενίτσας θεωρεί ότι ο παλαιστινιακός λαός έχει δικαίωμα να ζει σε πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, χωρίς κατοχή και κατοχικά στρατεύματα, νοικοκύρης στον τόπο του, γι’ αυτό και απαιτεί:

Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους, με βάση τις σχετικές αποφάσεις του ΟΗΕ.

Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.

Να αποσυρθεί η φρεγάτα ''Ψαρά'' από την περιοχή και να μην αντικατασταθεί από άλλο πολεμικό πλοίο και να παύσει κάθε διευκόλυνση προς τις ΗΠΑ και το Ισραήλ.

Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ και να προχωρήσει η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους, στη βάση της ομόφωνης απόφασης του Ελληνικού Κοινοβουλίου το 2015


Read More »
Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ Η ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΣΤΗΝ ΓΑΖΑ Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου


Την Δευτέρα 30/10 από 10:00 π.μ έως 14:00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί η δωρεάν διανομή τροφίμων στους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου.

Το πακέτο περιέχει:
Σάλτσα ντομάτας – 2 συσκευασίες
Ζυμαρικά σπαγγέτι – 2 συσκευασίες
Ζάχαρη – 2 κιλά
Ρύζι – 2 συσκευασίες
Γάλα εβαπορέ – 2 συσκευασίες
Φασόλια – 2 συσκευασίες
Φακές – 2 συσκευασίες
Αλεύρι – 2 συσκευασίες
Κουλούρια Θεσσαλονίκης – 10 τεμαχια.

Οι οικογένειες με ανήλικα παιδιά θα πάρουν επιπλέον, διπλή ποσότητα των τροφίμων.
Read More »
Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Τη Δευτέρα η δωρεάν διανομή τροφίμων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Σουλίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Δείτε την παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023

Δείτε την παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας


Read More »
Δείτε την παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας Δείτε την παρέλαση στην πόλη της Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Αθανάσιος Ντάνης: Ο γιατρός που θέλει να κάνει «κόσμημα» το Σούλι

Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023
Αθανάσιος Ντάνης: Ο γιατρός που θέλει να κάνει «κόσμημα» το Σούλι


«Αν όχι δήμαρχος στον τόπο όπου μεγάλωσα και αγαπάω, πού αλλού;» είναι η… ρητορική ερώτηση που έθεσε στον εαυτό του αλλά και στην «Espresso», κατά τη διάρκεια της πρώτης συνέντευξής του μετά τη σαρωτική νίκη του στον Δήμο Σουλίου, ο γιατρός Αθανάσιος Ντάνης.
Απο τη Βίβιαν Μπενέκου

Ο γεννημένος στην Παραμυθιά, την πρωτεύουσα του Δήμου Σουλίου, Αθανάσιος Ντάνης είναι ένας πετυχημένος γιατρός, εξειδικευμένος παθολόγος, διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας και της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Φιλιατών. Καλείται τώρα να συγκεράσει την ιατρική ιδιότητα με αυτή του δραστήριου δημάρχου που έχει σπουδαίο όραμα για τον τόπο του.
Τα παγκόσμια φώτα του τουρισμού μπορούν να στραφούν κάλλιστα στον ιστορικό Δήμο Σουλίου και αυτό θα επιδιώξει ο ίδιος, καθώς εκεί γεννήθηκε ο ιδρυτής του οίκου Bvlgari, ο δημιουργός του πιο διάσημου οίκου κοσμημάτων στον κόσμο. Στο ιστορικό κέντρο της Παραμυθιάς υπάρχει το πρώτο κατάστημα του Βούλγαρη, ενώ ο νέος δήμαρχος Σουλίου συναντήθηκε ήδη με τον εγγονό του ιδρυτή, Νικόλαο Βούλγαρη, για την ανακαίνιση σχολείου της περιοχής.Ο νέος δήμαρχος Σουλίου Θανάσης Ντάνης
Το 2011 η διεθνούς φήμης Louis Vuitton εξαγοράζει την εταιρία αντί 4,3 δισ. ευρώ, με την οικογένεια Βούλγαρη να διατηρεί το μεγαλύτερο ποσοστό μετοχών εκεί. Τότε η Bulgari γίνεται Bvlgari, εταιρία που εκτιμάται σήμερα ότι αξίζει περίπου 7,49 δισ. ευρώ. «Ο δήμος μας μόνο να κερδίσει έχει από το παγκοσμίως γνωστό όνομα Bvlgari και τη σύνδεσή του με την Παραμυθιά» μας λέει σήμερα ο δήμαρχος Σουλίου Αθανάσιος Ντάνης, που θέλει το πρώτο έργο του στην Παραμυθιά να είναι το γηροκομείο της πόλης, ως απαίτηση των συμπολιτών του. «Στα δικά μου μάτια αυτό είναι η πολιτική. Να κάνεις πράγματα και να αλλάζεις την κατάσταση για το καλό των ανθρώπων» είναι τα λόγια του επιφανούς γιατρού και δημάρχου.

Γιατί ένας πετυχημένος γιατρός να θέλει να μπει στην πολιτική; Τι σας ώθησε;
Είμαι ένας άνθρωπος που πάντα είχα ενδιαφέρον για τα κοινά, για την κοινωνία, και επίσης είμαι ένας άνθρωπος της προσφοράς. Και πολύ περισσότερο για τον τόπο από τον οποίο κατάγομαι. Ο Δήμος Σουλίου έχει πολλές δυνατότητες, αλλά έχει και πολλές ελλείψεις. Πάντα με απασχολούσαν τα προβλήματα του δήμου μου, πάντα έκανα σκέψεις και είχα ιδέες για την επίλυση προβλημάτων, αλλά και για το πώς ο δήμος θα έχει την αναπτυξιακή πορεία που πρέπει. Η αγάπη μου για τον τόπο όπου γεννήθηκα και η θέλησή μου να συμβάλω ώστε να αλλάξει η παρακμιακή πορεία του δήμου ήταν αυτά που με ώθησαν να πάρω τελικά την απόφαση να μπω στην πολιτική και να βάλω υποψηφιότητα για δήμαρχος.

Πετύχατε μια μεγάλη νίκη και αναδειχθήκατε ο νέος δήμαρχος Σουλίου. Πώς τα καταφέρατε;
Αρχικά να τονίσω στο σημείο αυτό ότι δεν τα κατάφερα μόνος μου. Τα καταφέραμε όλοι μαζί. Πολύ γρήγορα φτιάξαμε έναν πολύ αξιόλογο συνδυασμό, με πρόσωπα αποδεκτά από την τοπική κοινωνία, με πρόσωπα νέα και με πρόσωπα που έχουν εμπειρία στην Αυτοδιοίκηση. Οι δημότες αναγνώρισαν στον συνδυασμό μας τη δυνατότητα να δώσουμε μια διαφορετική πνοή στον δήμο και ήταν διάχυτη η ανάγκη μιας αλλαγής. Πείσαμε με το πρόγραμμά μας ότι αυτήν την αλλαγή μπορούμε να την πραγματοποιήσουμε.

Γιατί δήμαρχος στον Δήμο Σουλίου;
Γεννήθηκα στην Παραμυθιά, στην πρωτεύουσα του Δήμου Σουλίου. Αν όχι δήμαρχος στον τόπο όπου μεγάλωσα και που αγαπάω, πού αλλού;

Τι δυνατότητες ανάπτυξης δίνει μια ορεινή περιοχή, αν και από τις ιστορικότερες; Τι οραματιστήκατε γι’ αυτόν τον τόπο;
Ο Δήμος Σουλίου είναι ένας δήμος με πολλές δυνατότητες. Είναι ένας ευλογημένος τόπος. Μπορεί να αναπτυχθεί όχι μόνο στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στις υπηρεσίες. Για παράδειγμα, στον τουρισμό. Εχουμε ποτάμια, έχουμε λίμνες, έχουμε ορειβατικά μονοπάτια, έχουμε τον Αγιο Αρσένιο, έχουμε αρχαιολογικά σημεία, έχουμε το Σούλι, έχουμε μυθολογία, έχουμε το ιστορικό κέντρο, όπου υπάρχει και το πρώτο κατάστημα του Βούλγαρη, και πολλά άλλα. Ξέρετε, αν ένας δήμος, σε όποιο σημείο του πλανήτη, είχε ακόμα και ένα από αυτά, θα είχε καταφέρει να το μετατρέψει σε πόλο επίσκεψης. Και εμείς έχουμε τόσο πλούτο… Ε, αυτός ο πλούτος δίνει δυνατότητες ανάπτυξης. Εμείς όλους αυτούς τους χώρους θα τους αναδείξουμε. Και θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα επικοινωνιακά εργαλεία ώστε να καταφέρουμε να βάλουμε στον τουριστικό χάρτη όλο τον Δήμο Σουλίου. Θα προωθήσουμε κι άλλες μορφές τουρισμού, όπως τον θρησκευτικό και τον αγροτοτουρισμό, θα δημιουργήσουμε ειδικά τριήμερα αφιερωμένα σε τοπικά θέματα, όπως, π.χ., γιορτή με τοπικά προϊόντα και τοπική μαγειρική. Βέβαια, δεν θα δώσουμε βαρύτητα μόνο στον τουρισμό, αλλά σε όλους τους παραγωγικούς τομείς. Μην ξεχνάμε ότι η περιοχή μας είναι κυρίως αγροτοκτηνοτροφική. Οσο για το όραμα… Να γίνει ο Δήμος Σουλίου ένας τόπος όπου οι νέοι και θα θέλουν και θα μπορούν να μείνουν. Ενας τόπος ζωντανός, που θα δίνει τη δυνατότητα στους δημότες να ονειρεύονται και να πραγματοποιούν τα όνειρά τους.

Η οικογένεια Βούλγαρη στο σχολείο της περιοχής που ανακαινίζεται χάρη στη σημαντική βοήθειά της

Μάθαμε ότι επισκέφτηκαν την Παραμυθιά μέλη της οικογένειας Βούλγαρη. Πώς θα συνδράμει το δυνατό όνομά τους στο έργο σας;
Ο Παραμυθιώτης Σωτήριος Βούλγαρης και ιδρυτής της γνωστής εταιρίας Bvlgari γεννήθηκε, μεγάλωσε και δούλεψε στο πρώτο κατάστημα που διατηρούσε στο κέντρο της πόλης με τον πατέρα του. Εφυγε για την Κέρκυρα και μετά για την Ιταλία, όπου δημιούργησε την αυτοκρατορία κοσμημάτων που όλοι γνωρίζουν. Δεν ξέχασε ποτέ την πόλη από την οποία καταγόταν. Από τις τελευταίες του επιθυμίες ήταν να κατασκευαστεί ένα σχολείο στην Παραμυθιά. Οι γιοι του Γεώργιος και Κωνσταντίνος το κατασκεύασαν το 1937, μετά τον θάνατό του. Το σχολείο λειτουργούσε μέχρι το 2009. Το 2017 το κτίριο-έμβλημα της πόλης μας εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με ένα έργο ανακαίνισης κόστους 2.500.000 ευρώ. Ο εγγονός του Νικόλαος Βούλγαρης, με την οικογένειά του, επισκέφθηκε την Παραμυθιά και επίσης τις εργασίες εντός του κτιρίου. Ο ενθουσιασμός τους ήταν μεγάλος και εξέφρασαν την επιθυμία συμμετοχής τους στο συγκεκριμένο έργο. Συναντήθηκα μαζί τους και είχαμε μία ωραία συζήτηση. Θα κάνω τα πάντα ώστε το έργο στο κτίριο Βούλγαρη να ολοκληρωθεί, εφαρμόζοντας και τις ιδέες τους για τη διαμόρφωσή του. Στα εγκαίνια θα είναι παρόντες για να χαρούν το κτίριο-κόσμημα του τόπου μας, στο οποίο θα έχουν και αυτοί συμμετοχή. Ο δήμος μας μόνο να κερδίσει έχει από το παγκοσμίως γνωστό όνομα Bvlgari και τη σύνδεσή του με την Παραμυθιά.

Η περιοχή ασχολείται και με τη φαρμακευτική κάνναβη. Είστε θετικός σε αυτή την επένδυση;
Αυτή είναι μια πολύ μεγάλη επένδυση για τα δεδομένα του Δήμου Σουλίου, που θα προσφέρει αρχικά περίπου 150 θέσεις εργασίας. Φυσικά και είμαι θετικός σε αυτήν την επένδυση και θα ήμουν ευτυχής, και θα το επιδιώξουμε, στο μέτρο που μπορούμε, να έχουμε και άλλες μεγάλες επενδύσεις στην περιοχή. Η συγκεκριμένη επιχείρηση αποτελεί μια απόδειξη ότι ο τόπος μας έχει αναπτυξιακή προοπτική και με την ιδιωτική πρωτοβουλία. Θα είμαστε παρόντες σε τέτοιες πρωτοβουλίες αλλά και σε κάθε μεγάλη ή μικρή επιχειρηματική κίνηση εντός του δήμου μας.
Τα μέλη της οικογένειας Βούλγαρη στον δρόμο Βούλγαρη κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους στην Παραμυθιά

Τι θα κρατήσετε και τι θα αφήσετε από την ιατρική δραστηριότητά σας για χάρη του δήμου;
Για εμένα η Ιατρική είναι πάνω απ’ όλα προσφορά. Ασφαλώς είναι και ο τρόπος με τον οποίο βιοπορίζομαι, όμως πάνω απ’ όλα η άσκηση της ιατρικής ιδιότητάς μου είναι ο τρόπος μου να προσφέρω στους συνανθρώπους μου. Και με αυτή την αφετηρία, της προσφοράς, αποφάσισα και να ασχοληθώ με τα κοινά στον Δήμο Σουλίου. Σίγουρα, επειδή αναλαμβάνω νέα απαιτητικά καθήκοντα, θα χρειαστεί να θέσω προτεραιότητες, ώστε να μπορώ εξίσου αποτελεσματικά να είμαι και γιατρός και δήμαρχος. Σκοπός μου σε πρώτη φάση είναι, επειδή διατηρώ και μια θέση ευθύνης στο νοσοκομείο της περιοχής μου, να συνδυάσω τους δύο ρόλους στο πλαίσιο που επιτρέπει η νομοθεσία και η θεσμική τάξη. Αυτό, όμως, θα γίνει με σεβασμό στην υγεία των ασθενών μου και στις απαιτήσεις των συνδημοτών μου.

Εχετε άποψη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Στέφανο Κασσελάκη και τον Νίκο Ανδρουλάκη; Πώς αυτοχαρακτηρίζεστε πολιτικά;
Είναι και οι τρεις εκλεγμένοι αρχηγοί στα κόμματά τους και έχουν τον ανάλογο σεβασμό από μένα. Και φυσικά υπάρχει και ο σεβασμός απέναντι στον θεσμό που αντιπροσωπεύουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ως πρωθυπουργός, ο Στέφανος Κασσελάκης ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο Νίκος Ανδρουλάκης ως αρχηγός του τρίτου κόμματος. Από την πλευρά μου, υπάρχει η διάθεση για να συνεργαστώ για το καλό του τόπου μου, αλλά, αν χρειαστεί, και να συγκρουστώ. Αυτό, όμως, που θα ήθελα να τονίσω είναι ότι ο συνδυασμός μου έχει πρόσωπα από όλους τους πολιτικούς χώρους. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση τα κριτήρια είναι διαφορετικά απ’ ό,τι στην κεντρική πολιτική σκηνή, και τουλάχιστον στους μικρούς δήμους δεν είναι κομματικοποιημένα. Και εγώ θα είμαι δήμαρχος όλων των δημοτών του Δήμου Σουλίου».

Το πρώτο έργο που θα φέρει την υπογραφή σας στον Δήμο Σουλίου;
Το γηροκομείο της πόλης. Χωρίς δεύτερη σκέψη. Για να ‘χουν οι ηλικιωμένοι μας τη φροντίδα που τους αξίζει. Ο τόπος μας έχει μεγάλες ανάγκες, αλλά και σημαντικές δυνατότητες. Για να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες και να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες, ήδη με τους συνεργάτες μου προχωρώ τον σχεδιασμό της επόμενης πενταετίας. Και σε αυτόν έχουν εξέχουσα θέση έργα για την καθημερινότητα και έργα αναπτυξιακά. Το γηροκομείο, όμως, είναι κάτι που θα ξεχώριζα. Κι όχι για να μπει η… πινακίδα με τ’ όνομά μου -πιστεύω ότι έχουμε ξεπεράσει πια εκείνες τις εποχές-, αλλά για ν’ ανταποκριθώ στις προσδοκίες των συνδημοτών μου και να αποκαταστήσω, στο μέτρο των δυνάμεών μου, την εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτική. Γιατί στα δικά μου μάτια αυτό είναι η πολιτική. Να κάνεις πράγματα και ν’ αλλάζεις την κατάσταση για το καλό των ανθρώπων.
Read More »
Αθανάσιος Ντάνης: Ο γιατρός που θέλει να κάνει «κόσμημα» το Σούλι Αθανάσιος Ντάνης: Ο γιατρός που θέλει να κάνει «κόσμημα» το Σούλι Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Οκτωβρίου 29, 2023 Rating: 5

Σελίδες