Δύο κρούσματα σε Θεσπρωτία και τρία σε Γιάννινα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Δύο κρούσματα σε Θεσπρωτία και τρία σε Γιάννινα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ


Πέντε κρούσματα στην Ήπειρο, τρία στο Νομό Ιωαννίνων και δύο στο Νομό Θεσπρωτίας περιλαμβάνει η επίσημη γεωγραφική κατανομή που δημοσιοποίησε ο ΕΟΔΥ σήμερα Σάββατο 29/8/2020.

Βέβαια από το πρωί οι τοπικές αρχές γνωρίζουν ότι στο Νομό Ιωαννίνων έχουν επιβεβαιωθεί πέντε κρούσματα, με τα τρία να προέρχονται από δημόσια νοσοκομεία και δύο από ιδιωτικά εργαστήρια.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ περιλαμβάνονται μόνο τρία από τα πέντε, πιθανόν αυτά των νοσοκομείων καθώς έχει παρατηρηθεί μικρή καθυστέρηση στην ανακοίνωση των κρουσμάτων που επιβεβαιώνονται σε ιδιωτικά μικροβιολογικά εργαστήρια.

Το ένα από τα δύο κρούσματα της Θεσπρωτίας προέρχεται από επαφές ήδη επιβεβαιωμένων ενώ για το δεύτερο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής στοιχεία.

Η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων είναι η ακόλουθη:
– 20 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
– 1 εισαγόμενο κρούσμα που προσήλθε αυτοβούλως για έλεγχο
– 54 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων 8 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
-32 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 17 αναφέρουν σύνδεση με επιβεβαιωμένο κρούσμα και 14 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Αχαΐας
• 1 στην Π.Ε. Βοιωτίας
• 1 στην Π.Ε. Γρεβενών
• 2 στην Π.Ε. Δράμας
• 1 στη Π.Ε. Ηλείας
• 3 στην Π.Ε. Ημαθίας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 4 στην Π.Ε. Ηρακλείου
• 2 στην Π.Ε. Θεσπρωτίας
• 3 στην Π.Ε. Ιωαννίνων
• 3 στη Π.Ε. Καβάλας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 4 στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 1 στην Π.Ε. Κέρκυρας
• 6 Π.Ε. Κοζάνης
• 1 στην Π.Ε. Κορινθίας
• 2 στην Π.Ε. Κυκλάδων
• 1 στην Π.Ε. Λάρισας
• 3 στην Π.Ε. Λέσβου
• 2 στην Π.Ε. Μαγνησίας
• 1 στην Π.Ε. Μεσσηνίας
• 1 στην Π.Ε. Ξάνθης
• 7 στη Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστή συρροή
• 4 στη Π.Ε. Πιερίας, εκ των οποίων 2 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα
• 1 στην Π.Ε. Ρεθύμνου
• 2 στην Π.Ε. Σερρών
• 3 στην Π.Ε. Τρικάλων
• 1 στην Π.Ε. Φωκίδας
• 1 στην Π.Ε. Χαλκιδικής
• 5 στην Π.Ε. Χανίων, εκ των οποίων 1 συνδέεται με με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
• 2 στην Π.Ε. Χίου 
• 1 κρούσμα βρίσκεται υπό διερεύνηση
Read More »
Δύο κρούσματα σε Θεσπρωτία και τρία σε Γιάννινα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Δύο κρούσματα σε Θεσπρωτία και τρία σε Γιάννινα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Καταμετρήθηκαν 177 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Καταμετρήθηκαν 177 νέα κρούσματα κορωνοϊού


Συνολικά 177 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας ανακοινώθηκαν σήμερα Σάββατο 29 Αυγούστου από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου. 

Παράλληλα, 36 συμπολίτες μας βρίσκονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ, ενώ έχει καταγραφεί ένας νέος θάνατος το τελευταίο 24ωρο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ:
«Σήμερα ανακοινώνουμε 177 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 9977, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

2033 (20.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 4402 (44.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

36 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών. 11 (30.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 47.2% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 148 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 1 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 260 θανάτους συνολικά στη χώρα. 92 (35.4%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 93.8% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».
Read More »
Καταμετρήθηκαν 177 νέα κρούσματα κορωνοϊού Καταμετρήθηκαν 177 νέα κρούσματα κορωνοϊού Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Γιάννενα

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Γιάννενα


Πέντε νέα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στο Νομό Ιωαννίνων τις τελευταίες ώρες.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τα τρία κρούσματα προέκυψαν από ελέγχο στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού ΝοσοκομείουΙωαννίνων και τα άλλα από ιδιωτικά εργαστήρια της περιοχής.

Να θυμίσουμε πως χθες βράδυ,ένα ακόμα θετικό δείγμα στον covid-19 απο την Θεσπρωτία,εντοπίστηκε από το Μικροβιολογικό Εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Ήδη έχει ξεκινήσει η ιχνηλάτηση των επαφών των νέων κρουσμάτων.

Με ενδιαφέρον αναμένουμε τις απογευματινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ,μιας και δεν γνωρίζουμε αν θα περιλαμβάνουν όλα τα κρόσματα από τα εργαστήρια του ΕΣΥ και τα ιδιωτικά εργαστήρια.
Read More »
Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Γιάννενα Πέντε νέα κρούσματα κορωνοϊού στα Γιάννενα Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή συνάντηση SuperRally HarleyDavidson | Κάλεσμα των διοργανωτών σε συνεργάτες

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή συνάντηση SuperRally HarleyDavidson | Κάλεσμα των διοργανωτών σε συνεργάτες


Σε συνέχεια όλων των προηγούμενων ενημερώσεών μας και των κοινών προσπαθειών για την συνεργασία με τo HD HELLAS CLUB και την υλοποίηση της Πανευρωπαϊκής Συνάντησης SUPERRALLY 2021 φίλων της HarleyDavidson, τον Μάιο του 2021 στην Ηγουμενίτσα, σας ενημερώνουμε ότι έχουν ξεπερασθεί και τα τελευταία εμπόδια και πλέον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, που είναι η επιτόπια επίσκεψη Εκπροσώπου της Λέσχης, προκειμένου
να επιβεβαιώσει την καταλληλότητα των καταλυμάτων
να προβείτε στην υπογραφή των σχετικών Συμφωνητικών Συνεργασίας και καθορισμό του τρόπου εξόφλησής σας.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που λάβαμε από τον εκπρόσωπο, και την οποία σας παραθέτουμε κατωτέρω, έχει προγραμματίσει την επίσκεψή του στην Θεσπρωτία στο τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Επί τη ευκαιρία, ΚΑΛΟΥΜΕ για τελευταία φορά, και όσες επιχειρήσεις δεν είχαν εκδηλώσει μέχρι σήμερα ενδιαφέρον συμμετοχής για διαφόρους λόγους, ΝΑ ΤΟ ΠΡΑΞΟΥΝ σήμερα, επικοινωνώντας απευθείας με τον Υπεύθυνο Επικοινωνίας της Λέσχης κος Τάκη Φραντζή στα τηλ. +30 210 9601593 & Κινητό +30 6972926825.

Ενημέρωση Εκπροσώπου:

«Αγαπητοί Συνεργάτες,
Εύχομαι καταρχήν να είστε υγιείς και ασφαλείς.
Κατόπιν της διευθέτησης και των πρόσφατων προβλημάτων που προέκυψαν με το χώρο της εκδήλωσης , προχωράμε με ταχείς ρυθμούς στην οργάνωση της εκδήλωσης. Ως υπεύθυνος φιλοξενίας θα επισκεφτώ εκ νέου μέσα στο μήνα Σεπτέμβριο τη περιοχή ( την 3η εβδομάδα ή την τελευταία) για αυτοψία στα καταλύματα και για να διανείμω τις συμβάσεις συνεργασίας (αφορούν πολιτική πληρωμών, ακυρωτικών, κλπ). Θα υπάρξει αφενός ανακοίνωση του Επιμελητηρίου και αφετέρου επικοινωνία της εταιρείας μου για να κλειστούν τα ραντεβού μας .

Επίσης εάν υπάρχει κάποιο κατάλυμα που δεν έχει δηλώσει ακόμα συμμετοχή για να μπει στη πλατφόρμα διαμονής της εκδήλωσης (διασφαλίζοντας έτσι την πώληση των δωματίων του) και ενδιαφέρεται, μπορεί να δηλώσει συμμετοχή επικοινωνώντας μαζί μας άμεσα στέλνοντας την ανάλογη δήλωση.

Εύχομαι να πάνε όλα καλά με την πανδημία κ όλοι μαζί να οργανώσουμε ένα εξαιρετικό event που θα δώσει ώθηση και νέα δυναμική στο τουριστικό προϊόν της περιοχής σας, μετά την δύσκολη τουριστική σαιζόν που βιώνουμε όλοι στο κλάδο μας.

Μέτα τιμής
Τακης Φραντζής
Υπεύθυνος φιλοξενίας SUPERRALLY 2021
General Manager
Read More »
Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή συνάντηση SuperRally HarleyDavidson | Κάλεσμα των διοργανωτών σε συνεργάτες Ηγουμενίτσα: Πανευρωπαϊκή συνάντηση SuperRally HarleyDavidson | Κάλεσμα των διοργανωτών σε συνεργάτες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών


Καλείστε να συμμετάσχετε στην ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ( ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Φιλιατών, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 74 του Ν. 4555/2018 , της παρ. 1 του άρθρου 10 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου ( Φ.Ε.Κ. 55/Α/11-03-2020), της υπ΄αριθμ. 18318/13-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών και της υπ΄αριθμ. 40/20930/31-3-2020 εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών , που θα γίνει στις 31 Αυγούστου 2020, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 μ.μ. στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Φιλιατών για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης: 

1. Κατανομή πιστώσεων από τους κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους των Δήμων έτους 2020 για επισκευή και συντήρηση σχολικών κτιρίων ( ΣΑΤΑ). 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

2. Κατανομή χρηματοδότησης στις Σχολικές Επιτροπές για Λειτουργικές Δαπάνες Σχολικών Μονάδων έτους 2020- Γ΄Κατανομή. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κα Παππά – Μάλλιου Ουρανία 

3. Εκμίσθωση καλλιεργήσιμων εκτάσεων της Κοινότητας Κυπαρίσσου. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ 

4. Πολυετής εκμίσθωση ελαιώνα Κοινότητας Παλαιοκκλησίου Δήμου Φιλιατών. 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Πανταζάκος Μιχαήλ 

5. Περί αδυναμίας εκτέλεσης υπηρεσιών με ίδια μέσα 
- Εισηγητής : Αντιδήμαρχος κ. Κατσάρης Πέτρος 
Read More »
Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Συνεδριάζει τη Δευτέρα το δημοτικό συμβούλιο Φιλιατών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Θεσπρωτία: Παρατείνεται μέχρι 14 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τους δασικούς χάρτες

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Θεσπρωτία: Παρατείνεται μέχρι 14 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τους δασικούς χάρτες


Σε εφαρμογή της με αρ. ΥΠΕΝ/ΔΔΕΥ/78681/2221/12.08.2020 (ΦΕΚ 3462 Β΄) Απόφαση Υφ. Π.ΕΝ., τροποποιείται ως προς την καταληκτική ημερομηνία της από 21-07-2020 πρόσκλησης Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας, που αφορά την προσκόμιση διοικητικών πράξεων της περίπτωσης ζ της παρ. 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν.998/79.

Η καταληκτική ημερομηνία της προσκόμισης στην Υπηρεσία της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας των στοιχείων που αφορούν διοικητικές πράξεις της περίπτωσης ζ της παρ. 6 και της παραγράφου 7 του άρθρου 3 του ν.998/79, παρατείνεται κατά εικοσιπέντε (25) ημέρες και είναι η 14η Σεπτεμβρίου 2020 ημέρα Δευτέρα.

Κατά τα λοιπά εξακολουθούν να ισχύουν τα αναφερόμενα στην από 21-07-2020 ανακοίνωση-πρόσκληση της Δ/νσης Δασών Θεσπρωτίας.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας (τμήμα Δασικών Χαρτογραφήσεων), Παν. Τσαλδάρη 21, Ηγουμενίτσα, τηλέφωνο: 2665028347, τηλεομοιοτυπία (fax) 2665028345 δ/νση ηλ. Ταχυδρομείου (email) ddashgu@apdhp-dm.gov.gr
Read More »
Θεσπρωτία: Παρατείνεται μέχρι 14 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τους δασικούς χάρτες Θεσπρωτία: Παρατείνεται μέχρι 14 Σεπτεμβρίου η δήλωση για τους δασικούς χάρτες Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τα επιχειρηματικά σχέδια νέων ανέργων

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τα επιχειρηματικά σχέδια νέων ανέργων


Αναρτήθηκαν στη διαδικτυακή πύλη του ΟΑΕΔ, οι Προσωρινοί Πίνακες Επιτυχόντων και Απορριφθέντων της αξιολόγησης ωριμότητας επιχειρηματικών ιδεών, για το «Πιλοτικό πρόγραμμα υποστήριξης επιχειρηματικών σχεδίων ανέργων νέων ηλικίας 18-29 ετών» με έμφαση στις γυναίκες, σύμφωνα με τη Δημόσια Πρόσκληση Νο 01/2020.

Στόχος του προγράμματος είναι η υποστήριξη ανέργων που επιθυμούν να αναπτύξουν επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να μετατρέψουν τις επιχειρηματικές τους ιδέες σε ποιοτικά και βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια. Οι επιτυχόντες θα κληθούν στη φάση αυτή του προγράμματος να συμμετάσχουν σε δράσεις καθοδήγησης (coaching), με απώτερο στόχο να ενισχυθούν οι δυνατότητές τους για πρόσβαση στην αγορά εργασίας, μέσω του σχεδιασμού και της υλοποίησης νέων επιχειρήσεων.

Οι πίνακες έχουν αναρτηθεί στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr στην ενότητα «Νέα & Ανακοινώσεις» με τίτλο «Ανάρτηση προσωρινών πινάκων αξιολόγησης ωριμότητας επιχειρηματικών ιδεών επιτυχόντων και απορριφθέντων του Πιλοτικού Προγράμματος Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων Ανέργων Νέων 18-29 ετών». Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από τους πίνακες με τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησής τους και σε περίπτωση αποκλεισμού τους, για τον λόγο που αποκλείστηκαν.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν ένσταση μέσα σε αποκλειστική προθεσμία τριών εργάσιμων ημερών, που αρχίζει από την επόμενη ημέρα της ανάρτησης των προσωρινών πινάκων και έως τις 15:00 της τελευταίας εργάσιμης ημέρας, ήτοι την Τετάρτη 2/9/2020 και ώρα 15:00. Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν είναι δυνατή η υποβολή ενστάσεων. Οι ενστάσεις θα υποβληθούν με συστημένη επιστολή, με courier στο γενικό πρωτόκολλο του ΟΑΕΔ, Εθνικής Αντιστάσεως 8, Άλιμος. Τ.Κ 17456, με ρητή αναφορά στον τίτλο του προγράμματος («Πρόγραμμα Υποστήριξης Επιχειρηματικών Σχεδίων Ανέργων Νέων Ηλικίας 18-29 ετών», υπόψη Δ/νσης Α1). Οι ενστάσεις πρέπει να αποσταλούν ΚΑΙ ηλεκτρονικά στην διεύθυνση a1@oaed.gr, εντός της προαναφερόμενης προθεσμίας. Οι ενστάσεις θα κριθούν από Επιτροπή Ενστάσεων, η οποία ορίζεται με απόφαση διοικητή.

Μετά την εξέταση των ενστάσεων, θα αναρτηθούν στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ οι οριστικοί πίνακες.
Read More »
Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τα επιχειρηματικά σχέδια νέων ανέργων Αναρτήθηκαν τα αποτελέσματα για τα επιχειρηματικά σχέδια νέων ανέργων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Κάτση για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Μήνυμα Κάτση για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών


Με αφορμή την ανακοίνωση των βάσεων θα ήθελα να συγχαρώ κάθε μία και καθέναν ξεχωριστά για την αξιέπαινη προσπάθειά σας στο δύσκολο στίβο των πανελληνίων εξετάσεων, ιδιαίτερα φέτος που συνέπεσε και με την εξαιρετικά δύσκολη και μη κανονική φάση της πανδημίας.

Σας εύχομαι καλή σταδιοδρομία στη νέα πορεία που επιλέξατε να ακολουθήσετε, όποια κι αν είναι αυτή. Η γνώση, η επαφή με την επιστημονικό τρόπο σκέψης αλλά και το πέταγμα μακριά από την γονεϊκή εστία είναι από μόνα τους πολύ σημαντικά εφόδια για μια ολόκληρη ζωή.

Η εισαγωγή ή όχι στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, δεν είναι παρά ένας από τους πολλούς σταθμούς που θα συναντήσετε στο δρόμο για την πραγματοποίηση των ονείρων σας. Οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες που σας περιμένουν θα είναι πολλές.

Από την πλευρά μας, πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με ακόμα μεγαλύτερη ένταση πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ώστε να μπορούν όλοι/ες να σπουδάζουν δωρεάν και ανεξαρτήτως φύλου, θρησκείας, χρώματος, οικονομικής επιφάνειας.

Η Πολιτεία πρέπει να φροντίζει οι ευκαιρίες αυτές που είναι απαραίτητες για να πετύχετε τους στόχους σας, να μην θυσιάζονται μπροστά στα συμφέροντα μιας χούφτας ανθρώπων, ούτε τα όνειρα σας να τερματίζονται μπροστά στο αδιέξοδο της ανεργίας ή την παγίδα μιας κακοπληρωμένης και χωρίς καμία προστασία θέσης εργασίας.

Ο καλύτερος σύμμαχος για να το πετύχουμε, είστε εσείς, με τις ιδέες σας, την ενέργειά σας, τις διεκδικήσεις σας.

Καλή σταδιοδρομία σε όλους και όλες
Read More »
Μήνυμα Κάτση για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών Μήνυμα Κάτση για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Συγχαρητήρια Γιόγιακα στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Συγχαρητήρια Γιόγιακα στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές


Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά μας, που φέτος έδωσαν Πανελλήνιες μέσα σε πρωτόγνωρες συνθήκες.

Μακάρι να συνεχίσουν να βάζουν στόχους και να αγωνίζονται για να τους πετύχουν!
Read More »
Συγχαρητήρια Γιόγιακα στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές Συγχαρητήρια Γιόγιακα στους επιτυχόντες στις πανελλαδικές Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

400 εκατ. από τον «Τρίτση» για έργα στους Δήμους

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
400 εκατ. από τον «Τρίτση» για έργα στους Δήμους


Δύο νέες προσκλήσεις από το χρηματοδοτικό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», συνολικού ύψους 400 εκατ. ευρώ (200 εκατ. η καθεμία) για έργα στην τοπική αυτοδιοίκηση, ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών.

Η πρώτη πρόσκληση αφορά σε έργα για την προστασία του περιβάλλοντος (διαχείριση αστικών λυμάτων) και η δεύτερη για έργα στην παιδεία, τον πολιτισμό και τον τουρισμό.

Τις προσκλήσεις υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος και αναρτήθηκαν στη «Διαύγεια».

Οι Δήμοι έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν προτάσεις για την απορρόφηση των κονδυλίων έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Συγκεκριμένα:

1. Πρόσκληση ΑΤ02

Η πρόσκληση ΑΤ02, με τίτλο: «Ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων», καλεί τους Δήμους, τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Συνδέσμους Αποχέτευσης της Χώρας για την υποβολή προτάσεων, προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον ‘Αξονα Προτεραιότητας «Περιβάλλον».

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των παραπάνω δικαιούχων για την κατασκευή έργων και την προμήθεια απαραίτητου εξοπλισμού, με στόχο την ολοκληρωμένη διαχείριση αστικών λυμάτων για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας των υπόγειων και επιφανειακών υδάτων, των ακτών κολύμβησης και τη συμμόρφωση με την Οδηγία 91/271/ΕΟΚ.

Ειδικότερα, στην Πρόσκληση ΑΤ02 προβλέπονται οι εξής ομάδες δράσεων:

Ομάδα Α

Μελέτες, έργα και προμήθειες σε προβληματικές ως προς τη λειτουργία τους/ελλειμματικές υποδομές διαχείρισης λυμάτων οικισμών Α’, Β’ και Γ΄ προτεραιότητας, για την επίτευξη της συμμόρφωσης με την Κοινοτική Οδηγία 91/271/ΕΟΚ, με βάση τα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Σχέδια Λυμάτων, όπως αυτά έχουν επικαιροποιηθεί και εγκριθεί με αποφάσεις της Επιτροπής Καθοδήγησης (http://www.mou.gr/el/Pages/OPWaste.aspx), υπό την εποπτεία του ΥΠΕΝ και την επιχειρησιακή υποστήριξη από την Τεχνική Γραμματεία Λυμάτων.

Ομάδα Β

Έργα εσωτερικών δικτύων αποχέτευσης ακαθάρτων και έργα εγκαταστάσεων επεξεργασίας και διάθεσης λυμάτων σε Οικισμούς Δ΄ προτεραιότητας, δηλ. σε οικισμούς με πληθυσμό αιχμής έως 2.000 ισοδύναμους κατοίκους.

Ομάδα Γ

Έργα/προμήθειες αναβάθμισης ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού υφιστάμενης Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων που έχει παρέλθει 20ετία από την έναρξη λειτουργίας, καθώς και έργα/προμήθειες αναβάθμισης υφιστάμενης ΕΕΛ, με στόχο την επαναχρησιμοποίηση μέρους ή του συνόλου της εκροής για επωφελείς χρήσεις (άρδευση, πυρόσβεση, εμπλουτισμό υπόγειου υδροφορέα κ.λπ.).

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ και κατανέμεται ως εξής: Ομάδα Α: 50.000.000 ευρώ, ομάδα Β: 100.000.000 ευρώ και ομάδα Γ: 50.000.000 ευρώ.

2. Πρόσκληση ΑΤ07

Η πρόσκληση ΑΤ07, με τίτλο «Αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος των Δήμων» καλεί τους Δήμους της Χώρας, για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», στον ‘Αξονα Προτεραιότητας «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός».

Η πρόσκληση αφορά στη χρηματοδότηση των ως παραπάνω δικαιούχων για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, καθώς και παραχωρημένης ακίνητης περιουσίας σε αυτούς, για διάστημα τουλάχιστον 15 ετών μετά και την οριστική παραλαβή του προτεινόμενου έργου.

Ειδικότερα, θα χρηματοδοτηθούν έργα που αφορούν:

Ομάδα Α

Την επανάχρηση ανενεργών εμβληματικών κτιρίων, που βρίσκονται εντός οικισμού. Ως εμβληματικά κτίρια ορίζονται τα κτίρια με «ταυτότητα» ή συμβολικό χαρακτήρα που αποτελούν για κάποιο λόγο τοπόσημο ή σύμβολο. Είναι κτίρια με ξεχωριστό κοινωνικό, ιστορικό, πολιτιστικό ενδιαφέρον, με αρχιτεκτονική μοναδικότητα ή πρωτοπόρο σχεδιασμό. Σχετίζονται με την κοινωνική ιστορία των πόλεων και έχουν συμβάλει ή επιδράσει, ως σημεία αναφοράς στη δημιουργία ή την καθιέρωση της «ταυτότητας» της πόλης/οικισμού.

Ομάδα Β

Την κατασκευή – ανέγερση νέων δημαρχιακών κτιρίων ή και επέκταση υφιστάμενων.

Ομάδα Γ

Την ωρίμανση, ανέγερση ή επέκταση σχολικών κτιρίων Προσχολικής, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Ειδικών Σχολείων, καθώς επίσης και Δημοτικών Εστιών μαθητών, σπουδαστών κ.ά.

Σκοπός της δράσης είναι η εξασφάλιση επαρκών και κατάλληλων ιδιόκτητων χώρων και συνθηκών ασφαλούς παραμονής των χρηστών των αντίστοιχων σχολικών μονάδων για την αντιμετώπιση του προβλήματος των ποιοτικών και ποσοτικών ελλείψεων κατά τη διάρκεια της Προσχολικής και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, καθώς και την πρόληψη διαρροών από την εκπαιδευτική διαδικασία ως την ολοκλήρωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρόσκλησης ανέρχεται σε 200.000.000,00 ευρώ και κατανέμεται ως εξής: Ομάδα Α: 40.000.000 ευρώ, ομάδα Β: 60.000.000 ευρώ και ομάδα Γ: 100.000.000 ευρώ.
Read More »
400 εκατ. από τον «Τρίτση» για έργα στους Δήμους 400 εκατ. από τον «Τρίτση» για έργα στους Δήμους Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Μήνυμα Καραγιάννη για τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Μήνυμα Καραγιάννη για τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων


Εκφράζω τα θερμά συγχαρητήρια μου σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των σχολείων του Δήμου Σουλίου, αλλά και όλου του Νομού Θεσπρωτίας και της Περιφέρειας Ηπείρου, για την εισαγωγή τους στα Τριτοβάθμια Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας.

Εύχομαι η νέα αυτή προοπτική, να αποτελέσει την απαρχή της εκπλήρωσης όλων των προσδοκιών σας.

Ένα μεγάλο μπράβο και πολλά συγχαρητήρια αξίζουν επίσης και στους γονείς και εκπαιδευτικούς όλων των μαθητών που στάθηκαν αρωγοί στη δύσκολη μάχη των πανελλαδικών εξετάσεων και κατάφεραν να βοηθήσουν τα παιδιά στην εκπλήρωση των ονείρων τους.

Θα ήθελα να απευθυνθώ και σε όσους δεν πέτυχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις, τονίζοντας ότι δεν χάθηκε τίποτα καθώς η ζωή είναι μπροστά τους με πολλές επιλογές και ευκαιρίες και συνεχώς θα έχουν την δυνατότητα να τις αξιοποιήσουν.
Read More »
Μήνυμα Καραγιάννη για τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων Μήνυμα Καραγιάννη για τα αποτελέσματα των πανελλήνιων εξετάσεων Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Τα νέα έργα που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020
Τα νέα έργα που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου


Τη δημοπράτηση νέων έργων για βελτίωση οδικών υποδομών, αντιπλημμυρική θωράκιση στην Π.Ε. Πρέβεζα, ως και την κατακύρωση αποτελεσμάτων προηγούμενων διαγωνισμών, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Ηπείρου στη συνεδρίαση της Παρασκευής.

Ειδικότερα τα έργα που προγραμματίζονται ως εξής:
«Άρση προσχώσεων, καθαρισμός κοίτης ρεμάτων-τάφρων και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 208.455,67 €..
«Βελτίωση της οδού Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης (Πλαγιά) – Μονή Παναγιάς Κλαδόρμης – Φούρκας προς εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων», προϋπολογισμού 190.000 € .
«Άμεση βελτίωση στην οδό προς Ι.Μ. Στομίου ανάντη της Ε.Ο. Ιωαννίνων-Κονίτσης για την οδική ασφάλεια της εθνικής οδού)»,προϋπολογισμού € 110.000.
«Βελτίωση της οδού Φούρκας προς Προφήτη Ηλία για την εξυπηρέτηση κτηνοτροφικών μονάδων και του μνημείου τιμής των γυναικών της Πίνδου», προϋπολογισμού 76.000€.
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας περιοχής Μεσούντας»,προϋπολογισμού € 62.000
«Αποκατάσταση βατότητας στην περιοχή Γαλαρόκαμπου Περιστερίου»,προϋπολογισμού € 72.600
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Κυψέλης – Mικροσπηλιάς στη θέση Ράμια»,προϋπολογισμού € 62.000

Κατακυρώθηκαν οι διαγωνισμοί των εξής έργων:
«Τοποθέτηση πλέγματος για την προστασία του τουριστικού μονοπατιού προς το μνημείο της Αγίας Παρασκευής Μονοδενδρίου», προϋπολογισμού € 68.200. Ανάδοχος ΑΛΕΞΗ Ρ. ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ.
«Άμεση ανακατασκευή ομβροδεξαμενής στην περιοχή “Όμορφη Ράχη” Ανηλίου», προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος Θεοδώρα Ράφτη.
«Διευθέτηση ρεμάτων περιοχής πηγών Αώου και δημιουργία όδευσης της ιχθυοπανίδας», προϋπολογισμού € 115.000. Ανάδοχος Αθαν. Π. Μηλιώνης.
«Άμεση αποκατάσταση βατότητας στην επαρχιακή οδό προς Αρίλλα», προϋπολογισμού € 74.400. Ανάδοχος Γεώργιος Θ. Χριστογιάννης.
«Προμήθεια σωλήνων πολυαιθυλενίου PE / DN 500 – ND=12,5 Atm για την αντικατάσταση αγωγού άρδευσης αρμοδιότητας ΤΟΕΒ Λάμαρης Πρέβεζας», προϋπολογισμού 74.400. Ανάδοχος «ΚΑΜΙΝΑΡΗΣ Α.Ε.».
«Συντήρηση – βελτίωση οδού Ν. Σινώπη – Κανάλι – Εθν. Οδός Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας (Β’ ΦΑΣΗ)», προϋπολογισμού € 120.000. Ανάδοχος Ηλίας Κατσιμπόκης.
«Καθαρισμός – συντήρηση τάφρων πεδιάδας Άρτας για το έτος 2020», προϋπολογισμού € 74.000. Ανάδοχος ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΤΕ.
«Συντήρηση – Σήμανση 5ης Επαρχιακής Οδού Π.Ε. Πρέβεζας», προϋπολογισμού 143.400 €. Ανάδοχος Δημήτριος Φούκας.
«Ασφαλτόστρωση οδικού τμήματος στο Δ.Δ. Λυγιάς Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 24.000€. Ανάδοχος Αλεξ. Λαϊνάς.

Τέλος αναδείχτηκε ο προσωρινός ανάδοχος (Πανηπειρωτική ΑΤΕ) για το έργο «Βελτίωση της Ε.Ο. Ιωαννίνων – Κοζάνης», προϋπολογισμού 100.000 €.
Read More »
Τα νέα έργα που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου Τα νέα έργα που ενέκρινε η Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία

Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020

Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη ΘεσπρωτίαΣεισμική δόνηση σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου στη Θεσπρωτία..
Συγκεκριμένα, στις 03.18 το πρωί, σημειώθηκε σεισμική δόνηση με ένταση 4,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ με  επίκεντρο την περιοχή των Φιλιατών, 22 χιλιόμετρα Βόρεια - Βορειοανατολικά της πόλης της Ηγουμενίτσας και εστιακό βάθος 6 χιλιομέτρων.
Ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε ολόκληρο το νομό Θεσπρωτίας.

Read More »
Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Σεισμική δόνηση πριν λίγο στη Θεσπρωτία Reviewed by thespro.gr on Σάββατο, Αυγούστου 29, 2020 Rating: 5

Εμφανιζόμενη ανάρτηση

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες

Πώς να Φορέσετε Εσπαντρίγιες; 3 Ιδέες Συνόλων για Γυναίκες Στην αγορά, κυκλοφορούν πολλά διαφορετικά είδη παπουτσιών που μπορούν να κάνου...

Σελίδες