Ήρθαν πιο κοντά...

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ήρθαν πιο κοντά...


Μία συνάντηση η οποία αναμένεται να σηματοδοτήσει πολιτικές εξελίξεις και να ανακατέψει την τράπουλα στο γαλάζιο στρατόπεδο της Θεσπρωτίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε κέντρο στο Καρβουνάρι Παραμυθιάς.

Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως μία απλή συνάντηση, βράδυ Παρασκευής, μίας φιλικής παρέας, η οποία δεν θα ήταν άξια αναφοράς, αν σε αυτή δεν καθόντουσαν στο ίδιο τραπέζι ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσπρωτίας κ. Θωμάς Πιτούλης με τον πρώην βουλευτή Θεσπρωτίας και Υφυπουργό κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Μπέζα.

Ως γνωστών, οι σχέσεις των δύο πολιτικών αντρών, τα τελευταία χρόνια δεν ήταν οι καλύτερες και περιοριζόταν στα τυπικά.

Με τη συνάντηση της Παρασκευής, οι δύο πολιτικοί που έχουν αφήσει το στίγμα τους στην σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου, συμφώνησαν πως οι σχέσεις τους θα πρέπει να είναι στενότερες, αφήνοντας στο παρελθόν όσα τους χώριζαν.

Άλλωστε και οι δύο προέρχονται από την αυτοδιοίκηση, ανήκουν στον ίδιο πολιτικό χώρο και το σημαντικότερο πως είναι και οι δυο τους Βλάχοι στην καταγωγή.

Βρισκόμαστε περίπου ένα χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές αλλά και τις εθνικές εκλογές και κάθε κίνηση των πολιτικών προσώπων, σίγουρα έχουν το βλέμμα τους σε αυτές.

Read More »
Ήρθαν πιο κοντά... Ήρθαν πιο κοντά... Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειαςΣυνελήφθη χθες (16-04-2022) το πρωί στην Άρτα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε από ημεδαπή που ταξίδευε με λεωφορείο, ο κατηγορούμενος ο οποίος επέβαινε και αυτός στο ίδιο λεωφορείο, προέβαινε σε άσεμνες πράξεις ενώπιον της, ενώ όπως προέκυψε στερούνταν των νόμιμων προϋποθέσεων για την είσοδό και παραμονή του στη χώρα.

Ο συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.
Read More »
Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Συνελήφθη αλλοδαπός για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ληστεία με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ληστεία με την απειλή αιχμηρού αντικειμένουΠροανάκριση ενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων για την ανακάλυψη της ταυτότητας αγνώστου δράστη και τη σύλληψή του, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία που διαπράχθηκε χθες το μεσημέρι στα Ιωάννινα. Ειδικότερα, όπως καταγγέλθηκε, ο δράστης, εισήλθε σε επιχείρηση και με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου, αφαίρεσε από την ιδιοκτήτρια χρηματικό ποσό και τράπηκε σε φυγή.
Read More »
Ληστεία με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου Ληστεία με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Εκπαιδευτική εκδρομή στο κάστρο Μαργαριτίου

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Εκπαιδευτική εκδρομή στο κάστρο ΜαργαριτίουΕκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο κάστρο Μαργαριτίου από τους μαθητές του τοπικού Γυμνασίου. Τα παιδιά ξεναγήθηκαν στο μνημείο και πήραν μέρος σε εκπαιδευτικό παιχνίδι, στο οποίο κλήθηκαν να αναγνωρίσουν ομοιότητες και διαφορές της σημερινής μορφής του κάστρου σε σχέση με την απεικόνισή του σε χαρακτικό του 16ου αιώνα.
Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές για την επίσκεψη. Με την παρουσία τους ζωντάνεψαν τον χώρο. Ελπίζουμε να ξαναβρεθούμε γρήγορα για να συνεχίσουμε την εξερεύνησή μας!
Read More »
Εκπαιδευτική εκδρομή στο κάστρο Μαργαριτίου Εκπαιδευτική εκδρομή στο κάστρο Μαργαριτίου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Πειράματα Φυσικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Πειράματα Φυσικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας


Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, πιστό στους στόχους και τις στρατηγικές που έχει θέσει τα τελευταία χρόνια, οργάνωσε πειράματα Φυσικής σε συνεργασία με τον Ε.Κ.ΦΕ Θεσπρωτίας ,την Παρασκευή 8 Απριλίου 2022.
Η διεξαγωγή του πειράματος σε συνδυασμό πάντα με μια διδακτική μεθοδολογία αποτελεί την απαρχή της επιτυχίας του μαθήματος. Η χαρά του παιδιού στο να κάνει ένα πείραμα με τα χέρια του, δεν μπορεί να αντικατασταθεί σίγουρα με καμιά θεωρία όσο καλά και αν είναι γλωσσικά διατυπωμένη, ούτε ακόμα και από έναν υπολογιστή. Είναι πράγματι πολύ σπουδαίο να ανακαλύπτει, ο μαθητής μόνος του και να δημιουργεί θέαμα με τη βοήθεια της φυσικής. To πείραμα που γίνεται στο σχολείο, πραγματώνεται σε ένα περιβάλλον το οποίο περιγράφεται ως “περιβάλλον διδασκαλίας και μάθησης.
Ευχαριστούμε θερμά τον υπεύθυνο του ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας, κ. Νούση Βασίλειο, ο οποίος σε συνεργασία με τους μαθητές, παρουσίασε πειράματα φυσικής, στους μαθητές της Ε΄ τάξης, που έχουν σχέση με τον ηλεκτρισμό και το μαγνητισμό.

Ο Διευθυντής
Κύλλας Γεώργιος
Read More »
Πειράματα Φυσικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Πειράματα Φυσικής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας σε συνεργασία με τον ΕΚΦΕ Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

700.000€ για κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Προδρόμι από την Περιφέρεια Ηπείρου

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
700.000€ για κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Προδρόμι από την Περιφέρεια Ηπείρου


Διαγωνισμός για την κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Προδρόμι Παραμυθιάς αναμένεται από την Περιφέρεια Ηπείρου.
Η κατάρτιση και έγκριση των όρων της διακήρυξης ανοιχτής διαδικασίας κάτω των ορίων του Ν.4412/2016, προϋπολογισμού 700.000,00€ με ΦΠΑ, θα απασχολήσει την συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Ηπείρου, που συνεδριάζει την Μεγάλη Δευτέρα στις 09:30 μέσω τηλεδιάσκεψης.
Read More »
700.000€ για κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Προδρόμι από την Περιφέρεια Ηπείρου 700.000€ για κατασκευή κυκλικού κόμβου στο Προδρόμι από την Περιφέρεια Ηπείρου Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Επιταγή ακρίβειας: Πότε και τι θα εισπράξουν 1.750.000 πολίτες

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Επιταγή ακρίβειας: Πότε και τι θα εισπράξουν 1.750.000 πολίτεςΑντίστροφη μέτρηση για την επιταγή ακρίβειας, ή το έκτακτο «Δώρο Πάσχα 2022» που θα δοθεί σαν επίδομα και θα δώσει ανάσα σε ευάλωτα νοικοκυριά, που πλήττονται από τις ανατιμήσεις.

Ωστόσο, παρά τις αρχικές πληροφορίες που έκαναν λόγο για αυξημένο ποσό κατά 50 ευρώ -δηλαδή συνολικά 300 ευρώ- σε σχέση με το κοινωνικό μέρισμα των Χριστουγέννων, τα τελευταία δεδομένα δείχνουν πως θα δοθούν 250 ευρώ σε 4 κατηγορίες:
Χαμηλοσυνταξιούχοι
Δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος
Άτομα με αναπηρία
Έγγαμοι με παιδιά και μονογονεϊκές οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα

Το επίδομα θα καταβληθεί τη Μεγάλη Τετάρτη, 20 Απριλίου.

Παραδείγματα
Οικογένεια με 1 παιδί
Ετήσιο εισόδημα:
Έως 10.500 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 105 ευρώ
10.501 ευρώ – 17.500 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 63 ευρώ
17.501 ευρώ – 26.250 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 42 ευρώ

Οικογένεια με 2 παιδιά
Ετήσιο Εισόδημα:
Έως 12.000 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 210 ευρώ
12.001 – 20.000 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 126 ευρώ
20.000 – 30.000 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 84 ευρώ

Οικογένεια με 3 παιδιά
Ετήσιο εισόδημα:
Έως 13.500 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 420 ευρώ
13.501 ευρώ – 22.500 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 262 ευρώ
22.501 ευρώ – 33.750 ευρώ το ποσό ανέρχεται στα 168 ευρώ

Άγαμοι
Ετήσιο εισόδημα έως 7.200 ευρώ

Έγγαμοι
Ετήσιο εισόδημα έως 14.400 ευρώ
Read More »
Επιταγή ακρίβειας: Πότε και τι θα εισπράξουν 1.750.000 πολίτες Επιταγή ακρίβειας: Πότε και τι θα εισπράξουν 1.750.000 πολίτες Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

"Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
"Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας


Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας, παραβρέθηκε η Δ/ντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και χαιρέτισε την έναρξη του εκπαιδευτικού πρόγραμμα των Special Olympics Hellas που υλοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022, σε συνεργασία με το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας και το Ειδικό Νηπιαγωγείο Ηγουμενίτσας .
Συγκεκριμένα ομάδα Προπονητών των Special Olympics Hellas, μίλησε στους μαθητές για τα Special Olympics και για το τι σημαίνει "Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί." Στη συνέχεια οι μαθητές έπαιξαν μπάσκετ και μπόουλινγκ σε μεικτές ομάδες. Η συνύπαρξη των μαθητών τυπικού και ειδικού σχολείου, ενίσχυσε την ενσυναίσθηση, την προσαρμοστικότητα, την υπευθυνότητα, την κατανόηση και την αποδοχή της διαφορετικότητας των μαθητών.


Θα θέλαμε να συγχαρούμε ιδιαίτερα τον προπονητή των Special Olympics Hellas κύριο Κωνσταντίνο Μακρόπουλο, τους γυμναστές των σχολείων κα Βάϊα Κουτουκλέρ, κ. Γεώργιο Ρίζο, τη Διευθύντρια 2ου Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κα Μαρία Γίτσα, το Διευθυντή του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ηγουμενίτσας κ. Κυριάκο Τσόδουλο, την Προϊσταμένη του Ειδικού Νηπιαγωγείου Ηγουμενίτσας κα Παναγιώτα Στράτη και τον υπεύθυνο Υ.Φ.Α.ΣΧ.Α Α/θμιας Εκπ/σης Θεσπρωτίας κ. Γιάννη Δημάκα, για τη επιτυχημένη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ Π.Ε. ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΜΑΡΙΝΑ ΜΠΕΣΗ
Read More »
"Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας "Παίζουμε Μαζί. Μαθαίνουμε Μαζί" στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: 9.000€ για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ηγουμενίτσα: 9.000€ για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών


Συνελήφθη την Παρασκευή (15.04.2022) το βράδυ έξω από τον Λιμένα Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, αλλοδαπός, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα παράτυπων μεταναστών.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον αλλοδαπό να καθοδηγεί κατάλληλα τρείς (3) παράτυπους μετανάστες διευκολύνοντάς τους να εξέλθουν ακτοπλοϊκώς από τη χώρα, με προορισμό την Ιταλία. Όπως εξακριβώθηκε οι παράτυποι μετανάστες μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας, θα κατέβαλαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ έκαστος, ως αμοιβή.
Ο κατηγορούμενος και οι παράνομοι μετανάστες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας ενώ προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.
Read More »
Ηγουμενίτσα: 9.000€ για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών Ηγουμενίτσα: 9.000€ για παράνομη μεταφορά παράτυπων μεταναστών Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ευχές για το Άγιο Πάσχα από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ευχές για το Άγιο Πάσχα από το Δήμαρχο ΗγουμενίτσαςRead More »
Ευχές για το Άγιο Πάσχα από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Ευχές για το Άγιο Πάσχα από το Δήμαρχο Ηγουμενίτσας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Η τουριστική διαδρομή της Παραμυθιάς και τα τοπικά προϊόντα παρουσιάστηκαν σε τουριστικά γραφεία και σε επαγγελματίες του τουρισμού

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Η τουριστική διαδρομή της Παραμυθιάς και τα τοπικά προϊόντα παρουσιάστηκαν σε τουριστικά γραφεία και σε επαγγελματίες του τουρισμού


Η τουριστική διαδρομή της Παραμυθιάς και τα τοπικά προϊόντα παρουσιάστηκαν σε τουριστικά γραφεία και σε επαγγελματίες του τουρισμού το πρωί του Σαββάτου, σε μια δράση για την προβολή του τουριστικού προϊόντος απο τον Εμπορικό Σύλλογο Παραμυθιάς με την υποστήριξη του Δήμου Σουλίου και του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας.

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο Σύμβουλος Μάρκετινγκ Βασίλης Παππάς, εχω χαιρετισμούς απεύθυνε ο Δήμαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης και ο Προέδρος του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας Αλέκος Πάσχος.

Το παρων μεταξύ άλλων έδωσαν, οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού και Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Παππάς και Γεώργιος Ντάγκας αντίστοιχα, η Προέδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Σταυρούλα Μπραίμη, ο Προέδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νικος Αθανασίου, ο Προέδρος της Κοινότητας Παραμυθιάς Γεώργιος Καλόγηρος, ο Προέδρος του Εμπορικού Συλλόγου Νίκος Κώτσης, ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων απο Θεσπρωτία και Πάργα, Ξενοδόχοι αλλα και επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον Εναλλακτικ΄ο Τουρισμό.

Το μπούφε με τα τοπικά προϊόντα, ετοίμασαν καταστήματα της Παραμυθιάς καθώς και ο Γυναικείος Συνεταιρισμός Παραμυθιάς “Οι Σουλιώτισσες”


Φωτογραφίες Νίκος Μπρέστας
Read More »
Η τουριστική διαδρομή της Παραμυθιάς και τα τοπικά προϊόντα παρουσιάστηκαν σε τουριστικά γραφεία και σε επαγγελματίες του τουρισμού Η τουριστική διαδρομή της Παραμυθιάς και τα τοπικά προϊόντα παρουσιάστηκαν σε τουριστικά γραφεία και σε επαγγελματίες του τουρισμού Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ο Γιάννης Γόγολος για τη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ο Γιάννης Γόγολος για τη τρέχουσα πολιτική επικαιρότηταΤις τελευταίες ημέρες στην πολιτική επικαιρότητα, γίνεται αναφορά περί συνεργασιών των πολιτικών κομμάτων την επόμενη των εθνικών εκλογών.
Βέβαια κατά την άποψή μου αυτό είναι πολύ πρώιμο, αλλά βολεύει το κυβερνών κόμμα να το διατηρεί ως καθημερινό θέμα συζήτησης, για να μπορέσει να αυξήσει τα ποσοστά του.
Το ΠΑΣΟΚ με την νέα του ηγεσία μετά τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών του Δεκεμβρίου, είχε όλο το χρόνο να βάλει τις βάσεις για ένα πραγματικό Σοσιαλιστικό κόμμα που να έχει ως βασικό συστατικό τη στήριξη των αδυνάτων και τη στήριξη σε μία κοινωνία που νοσεί πολιτικά από τη λαίλαπα της δεξιάς.
Επίσης η νέα ηγεσία δεν προήλθε στην ουσία από το Δεκέμβριο του 2021 αλλά από την προηγούμενη διαδικασία εκλογής του Προέδρου που όλα αυτά τα χρόνια γινότανε προετοιμασία ως μια πιθανή νίκη, όπως αυτό αποτυπώθηκε το Δεκέμβριο με ευρεία νίκη.
Σε όλα τα παραπάνω μέχρι σήμερα δεν είδαμε το καινούργιο, δεν είδαμε τις θέσεις, δεν είδαμε Σοσιαλιστικό προσανατολισμό, πάρα μόνο κάποιες λέξεις όπως "σοσιαλδημοκρατία." Αυτό για εμένα μου δείχνει ανέτοιμοι, χωρίς πυξίδα, χωρίς θέσεις, όπως γίνεται αποτύπωση στη διαδικασία προετοιμασίας του συνεδρίου.
Η νέα ηγεσία είκοσι ημέρες πριν το συνέδριο και δεν άνοιξε τα χαρτιά της ακόμη για συνέδρους, νομαρχιακές επιτροπές, κεντρική επιτροπή κτλ.
Δημοσιογραφικες πληροφορίες αναφέρουν ότι εσκεμμένα γίνεται να αιφνιδιάσει τους κομματικούς αντιπάλους.
Ποιους αντιπάλους;
Φαντάσματα δεν υπάρχουν.
Καμία εσωτερική σύγκρουση πάρα μόνο πολιτικό πολιτισμό και στήριξη από το Γ. Παπανδρέου εν λευκώ στο νέο Πρόεδρο.
Ο νέος πρόεδρος πρέπει να διαβάσει το πολιτικό παρελθόν του κόμματος. Να φέρει στη μνήμη του το κόστος της συγκυβέρνησης του Βενιζέλου με τη ΔΕΞΙΑ και με την καταγραφή των τότε εκλογών να έχει ποσοστό στο 4%.
Μπορεί αυτό να ξανασυμβεί;;
Κατά την άποψή μου, ΟΧΙ.
Αλλά τα παιδιά του πολιτικού σωλήνα μπορεί να εφεύρουν άλλη ανάγνωση και να πούνε, Ναι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Φυσικά, τότε θα είναι το οριστικό τέλος αυτού του κόμματος.
Μπορεί να γίνει κυβέρνηση συνεργασίας με την αριστερά με ένα, δύο ή και τρία κόμματα;;
Κατά την άποψή μου θα έλεγα ΝΑΙ μπορεί, σε ένα πολιτικό πλαίσιο σύγκλισης σε μεγάλα εσωτερικά και εξωτερικά θέματα.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα πρέπει να αναδείξει τα πραγματικά γεγονότα που θα αποφέρουν τις απαραίτητες ενέργειες και να καταστεί σαφές ότι η μεθεπόμενη εκλογική αναμέτρηση να έχει ως βάση τη νίκη της Δημοκρατικής Παράταξης ως πρώτο κόμμα.
Επειδή ακόμη χρειάζεται χρόνο προσαρμογής (κακώς κατ εμέ) θα περιμένουμε τις επόμενες κινήσεις της νέας ηγεσίας.
Με αφορμή αυτού του κειμένου μου, θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι, όσο αναφορά τη συμμετοχή μου στο ψηφοδέλτιο της Θεσπρωτίας ότι ΔΕΝ θα θέσω καμιά υποψηφιότητα στις διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ ούτε ως μέλος της Νομαρχιακής ούτε ως συνεδρος αλλά ΟΥΤΕ ως υποψήφιος Βουλευτής.
Το ξεκαθαρίζω αρχής εξ' αρχής για να μην υπάρχουν διάφορες παρερμηνείες.
Βέβαια να συμπληρώσω επίσης αυτό που συμβαίνει πιθανόν σε όλους τους Νομούς της Ελλάδος έτσι και στη Θεσπρωτία, υπάρχουν οι προεδρικοί και αυλικοί που μοιράζουν θέσεις και υποσχέσεις.
Δεν είχα την ατυχία να βρίσκομαι ποτέ σε αυτή τη θέση.
Όσο δεν αφήνουν τα φαντάσματα που δεν υπάρχουν, τόσο η συρρίκνωση της βάσης θα είναι ορατή και πάλι. Ο χρόνος θα δείξει!!
Καλή επιτυχία στους υποψήφιους που έχουν δεσμούς και συναλλαγές με τη Δεξιά!!
Οι θέσεις που υπηρετούν οι κομματικοί "ογκόλιθοι " πρέπει να είναι θέσεις που να εκφράζουν την κοινωνία και όχι το προσωπικό τους "βόλεμα"
Καλή επιτυχία!
Read More »
Ο Γιάννης Γόγολος για τη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα Ο Γιάννης Γόγολος για τη τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Οργάνωση της νέας αντιπυρικής περιόδου με οδηγό την περυσινή χρονιά

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Οργάνωση της νέας αντιπυρικής περιόδου με οδηγό την περυσινή χρονιά


Η περυσινή επιτυχημένη αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, αποτελεί τον «οδηγό» και για την ερχόμενη, τονίστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, κατά την οποία έγινε απολογισμός της αντιπυρικής περιόδου του 2021 και συζήτηση για το σχεδιασμό της νέας.
Όπως ανέφερε ο Επιχειρησιακός Συντονιστής του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου, Κέρκυρας, Παξών και Λευκάδος Υποστράτηγος Δημ. Κοντογιάννης, η φετινή χρονιά, ήταν η καλύτερη της τελευταίας 10ετίας από πλευράς δασικών πυρκαγιών.
Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Ηπείρου κ. Απ. Βασδέκης το 2021 εκδηλώθηκαν 217 δασικές πυρκαγιές (73 Π.Ε. Ιωαννίνων, 61 Π.Ε. Άρτας, 38 Π.Ε. Θεσπρωτίας, 45 Π.Ε. Πρέβεζας) με τον μέσο όρο της εικοσαετίας να ανέρχεται σε 416. Οι δε καμένες εκτάσεις ανήλθαν σε περίπου 6.000 στρέμματα, έναντι μέσου όρου 20ετίας 8.000 στρεμμάτων.
Στην εισαγωγική του τοποθέτηση ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ηπείρου κ. Δημήτριος Μαυρογιώργος, αναφέρθηκε στο νέο σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου Διαχείρισης Κρίσεων και Πολιτικής Προστασίας, στον οποίο περιλαμβάνεται πλέον και η στενή συνεργασία των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών με τις Δασικές Υπηρεσίες.
«Πρέπει να τεθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην περσινή αντιπυρική περίοδο. Να βρούμε αν κάναμε λάθη ή όχι. Να δούμε τα φετινά προβλήματα. Γιατί αναμένεται μια πιο δύσκολη περίοδος. Εγκαινιάζεται μια νέα συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο. Το πιο βασικό είναι, όπως και τα προηγούμενα χρόνια, πως θα πρέπει να κάνουμε το σύστημα της πρόληψης. Γιατί είναι το Α και το Ω στις δασικές πυρκαγιές. Πρόβλημα φέτος είναι πως δεν θα έχουμε τα ρωσικά μέσα κατάσβεσης. Γίνονται συζητήσεις για μέσα κατάσβεσης από άλλες χώρες, αλλά είναι θέμα πολιτικής ηγεσίας», ανέφερε ο κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος.
Ο Περιφερειάρχης και Πρόεδρος του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης τόνισε ότι εφόσον υπάρχει συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων, θα επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, υπογραμμίζοντας τη σημασία που έχει η αντιμετώπιση των πυρκαγιών στο αρχικό στάδιο, διαφορετικά η κατάσταση γίνεται πολύ δύσκολη.
Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο Επιχειρησιακός Συντονιστής της Πυροσβεστικής κ. Δ. Κοντογιάννης οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Ηπείρου θα έχουν σχεδόν την ίδια με πέρυσι δύναμη, στην οποία θα προστεθεί η Ειδική Μονάδα με επιπλέον 60 άτομα και ομάδα Εθελοντών. Ως προς τα πτητικά μέσα, μέχρι σήμερα είναι δεδομένη η παρουσία δύο pezetel στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, ενώ αναμένονται οι αποφάσεις για επιπλέον εναέρια μέσα.
Τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν είναι η προστασία των περιαστικών δασυλλίων, ο καθαρισμός των οικοπέδων εντός οικισμών, ο καθαρισμός των δικτύων του ΔΕΔΔΗΕ κ.α., ενώ αναδείχθηκε και ο ουσιαστικός ρόλος που διαδραματίζουν για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών οι δασεργάτες.
Στην εποικοδομητική συνεργασία και συνδρομή της Περιφέρειας Ηπείρου στο έργο των δασικών υπηρεσιών αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δασών Ιωαννίνων Χρ. Λαγός, ο οποίος ανέφερε ότι σε προτεραιότητα έχουν τεθεί το περιαστικό δασύλλιο Ιωαννίνων και το δάσος της Λάιστας.
Ο εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. κ. Γεώργιος Λιόλιος, ανέφερε ότι συνεχίζονται οι εργασίες μόνωσης των καλωδίων του δικτύου, αναδείχτηκε εργολάβος για καθαρισμό της υψηλής βλάστησης (κλαδέματα) γύρω από το δίκτυο και βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάδειξη εργολάβου καθαρισμού των χόρτων γύρω από τους στύλους.
Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, κλείνοντας τη συνεδρίαση υπογράμμισε ότι για να έχουμε καλά αποτελέσματα και τη νέα αντιπυρική περίοδο «πρέπει να είμαστε όλοι εν εγρηγόρσει. Τα μάτια μας δεκατέσσερα», τόνισε χαρακτηριστικά.
Ο Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας κ. Δημήτρης Μαυρογιώργος ευχαρίστησε τα μέλη του Συντονιστικού Οργάνου για τη συμμετοχή και τις τοποθετήσεις τους, ζητώντας από όλους ετοιμότητα «24ώρες το 24ωρο».
Στη σύσκεψη – συνεδρίαση παραβρέθηκαν και συμμετείχαν οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Ιωαννίνων Κων. Σιαράβας, Άρτας Β. Ψαθάς, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Φ. Ντίνης, ο Υποδιοικητής της 8ης ΜΠ/Ταξιαρχίας οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων Μ. Ελισάφ, Κόνιτσας Ν. Εξάρχου, Μετσόβου Κων. Τζιαφέας, Ζαγορίου Γ. Σουκοβέλος, Δωδώνης Χρ. Ντακαλέτσης, οι Αντιδήμαρχοι Ιωαννίνων Γ. Λώλης, Β. Τζουμέρκων Β. Γιωτόπουλος και Ζίτσας Αλκ. Βότσικας, ο προϊστάμενος Δασικής Υπηρεσίας Ιωαννίνων Χρ. Λαγός, ο Δασάρχης Μετσόβου Στ. Σιούλας, εκπρόσωποι Φορέων Διαχείρισης, Εθελοντικών Σωμάτων κ.α.
Read More »
Οργάνωση της νέας αντιπυρικής περιόδου με οδηγό την περυσινή χρονιά Οργάνωση της νέας αντιπυρικής περιόδου με οδηγό την περυσινή χρονιά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Δωρεά τριών υπολογιστών στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Δωρεά τριών υπολογιστών στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας


Το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας ενημερώνει ότι την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 προχώρησε σε δωρεά εξοπλισμού και συγκεκριμένα τριών ηλεκτρονικών υπολογιστών στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου.

Ο εξοπλισμός παραδόθηκε από αντιπροσωπία του Επιμελητηρίου απαρτιζόμενη από τον Πρόεδρο κο Α. Πάσχο και τον Γενικό Γραμματέα κο Α. Σταύρου.

Καθώς κατά την παράδοση του εξοπλισμού διαπιστώθηκαν μεγάλες ανάγκες σε απολύτως απαραίτητες υλικοτεχνικές υποδομές της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Φιλιατών, καλούμε όλους τους τοπικούς φορείς να συνδράμουν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους, ώστε να καλυφθούν οι μεγάλες ανάγκες της Μονάδας, για την βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των φιλοξενούμενων παιδιών.

Εκ της Διοικήσεως
Του Επιμελητηρίου Θεσπρωτίας


Read More »
Δωρεά τριών υπολογιστών στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Δωρεά τριών υπολογιστών στην Μονάδα Προστασίας Παιδιού Φιλιατών από το Επιμελητήριο Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο


Εντός του 2023 αναμένεται να γίνει η ερευνητική γεώτρηση για τον εντοπισμό κοιτάσματος φυσικού αερίου στην Ήπειρο.

Η γεώτρηση θα γίνει από την Energean που έχει αναλάβει το ερευνητικό πρόγραμμα και έχει ολοκληρώσει ήδη την σεισμική έρευνα σε τμήμα των νομών Ιωαννίνων και Θεσπρωτίας.

Η εταιρεία έχει επιστρέψει ήδη στο ελληνικό δημόσιο το τμήμα του Δήμου Ζαγορίου που περιλαμβάνονταν στο οικόπεδο.

Ο Περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι είχε επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό κ. Κ. Μητσοτάκη σχετικά με την έναρξη ερευνητικών γεωτρήσεων για την ύπαρξη αξιοποιήσιμων κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή της Λιγοψάς Δήμου Ζίτσας.

«Την προηγούμενη εβδομάδα με κάλεσε ο Πρωθυπουργός και μου ανακοίνωσε ότι τα Γιάννενα, και δη ο Δήμος Ζίτσας, είναι ένα μέρος όπου θα γίνει η έρευνα για το φυσικό αέριο. Το ανακοίνωσα και δεσμεύομαι πλέον ότι ως Περιφερειάρχης Ηπείρου εγώ θα στηρίξω αυτή την προσπάθεια και εύχομαι να βρούμε το επιθυμητό στο μέρος που θα γίνουν οι τελικές έρευνες», ανέφερε.

Πηγές πάντως από την Energean σημειώνουν ότι η γεώτρηση θα γίνει σε κεντρικό σημείο του οικοπέδου το οποίο προς το παρόν δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Σημειώνεται ότι κατά την προηγούμενη έρευνα η γεώτρηση είχε γίνει το 2000-2001 κοντά στο Καλπάκι.
Read More »
Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο Που θα γίνει η ερευνητική γεώτρηση για κοίτασμα φυσικού αερίου στην Ήπειρο Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ζητείται άτομο για εργασία στο καφέ “Meeting”

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ζητείται άτομο για εργασία στο καφέ “Meeting”Ζητείται άτομο για εργασία στο καφέ “Μeeting” (Ευαγγέλου Βασίλης) στην οδό Κύπρου στην Ηγουμενίτσα.
Τηλ. επικοινωνίας: 2665026347 - 6949656510
Read More »
Ζητείται άτομο για εργασία στο καφέ “Meeting” Ζητείται άτομο για εργασία στο καφέ “Meeting” Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ζητούνται άτομα για εργασία σε εστιατόριο στην Πλαταριά

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022

Ζητούνται άτομα για εργασία σε εστιατόριο στην Πλαταριά

Από το εστιατόριο "Πέτρος" στην Πλαταριά Ηγουμενίτσας, ζητείται βοηθητικό προσωπικό για εργασία στην κουζίνα του καταστήματος.

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6977543820

Read More »
Ζητούνται άτομα για εργασία σε εστιατόριο στην Πλαταριά Ζητούνται άτομα για εργασία σε εστιατόριο στην Πλαταριά Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Η ομιλία του Μάριου Κάτση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Η ομιλία του Μάριου Κάτση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η μεγαλύτερη μάχη μας είναι να απαλλάξουμε τη χώρα από το καθεστώς Μητσοτάκη», ανέφερε στην ομιλία του ο τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής, Μάριος Κάτσης και πρόσθεσε: «Η κοινωνία περιμένει από εμάς να δώσουμε όλες τις μεγάλες μάχες για τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις για το οικονομικό τους επίπεδο, για την υπεράσπιση της δημοκρατία». 
Συνεχίζοντας υποστήριξε: 
«Το σύστημα μετά τις εκλογές του 2019 προσπάθησε να περιθωριοποιήσει τον ΣΥΡΙΖΑ -παρότι παρέδωσε μία χώρα σε καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι παρέλαβε κάτι που πρέπει να θυμίζουμε-, προσπάθησαν την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ να την εκμεταλλευτούν για να μετατρέψουν το πολιτικό σύστημα σε σύστημα του ενάμισι κόμματος. 
Τώρα ίδιο το σύστημα ποντάρει να μην επανέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας στο τιμόνι. 
Σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης επενέβη λέγοντας ότι δεν προτιμά τον Αλέξη Τσίπρα για πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτοντας τους μύχιους πόθους του. 
Οφείλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι έρχεται η πολιτική αλλαγή και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι η επόμενη κυβέρνηση και ο Τσίπρας πρωθυπουργός. 
Θέλουμε ένα κόμμα ανοικτό και σύγχρονο, ένα κόμμα των μελών. 
Οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα και της επιτροπής καταστατικού, σε μία εποχή που το κομματικό φαινόμενο περνά κρίση, υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο για την χώρα και την ελληνική κοινωνία. 
Δεν περισσεύει κανείς και καμία.


Read More »
Η ομιλία του Μάριου Κάτση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. (+ΒΙΝΤΕΟ) Η ομιλία του Μάριου Κάτση στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Η Παραμυθιά φοράει τα καλά της

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Η Παραμυθιά φοράει τα καλά της


Δήμος, τοπική κοινότητα και εθελοντές, πραγματοποιούν δράσεις καλλωπισμού της Παραμυθιάς για να υποδεχτούν τους επισκέπτες του Πάσχα αλλά και για την επερχόμενη τουριστική σεζόν.

Το Σάββατο πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της τουριστικής διαδρομής της Παραμυθιάς σε τουριστικά γραφεία, ξενοδόχους και άλλους επαγγελματίες του τουρισμού, με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Παραμυθιάς και την υποστήριξη του Δήμου και του Επιμελητηρίου, ενώ ακολούθησε συνάντηση για τον ίδιο λόγο στο θέατρο Καρκαμίσι, με σύνθημα “Πάμε Παραμυθιά”.

Όσον αφορά την πληρότητα των ξενοδοχείων και των καταλυμάτων στο Δήμο για τις ημέρες του Πάσχα, αγγίζει το 90% σύμφωνα με τους ξενοδόχους, δίνοντας έτσι αισιόδοξα μηνύματα για την τουριστική σεζόν που ξεκινάει.

Read More »
Η Παραμυθιά φοράει τα καλά της Η Παραμυθιά φοράει τα καλά της Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ηγουμενίτσα: Ενημερώθηκαν εν πλω για το ναυτικό επάγγελμα (+ΒΙΝΤΕΟ)

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ηγουμενίτσα: Ενημερώθηκαν εν πλω για το ναυτικό επάγγελμα (+ΒΙΝΤΕΟ)


Η 3η Περιφερειακή Διοίκηση Λιμενικού Σώματος & Ελληνικής Ακτοφυλακής σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ.ΔΙ.ΕΚ) Ηπείρου διοργανώνουν, στο πλαίσιο του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού , ενημερώσεις μαθητών /τριων της Γ΄ Γυμνασίου και όλων των τάξεων λυκείου των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων της Ηπείρου για τα σύγχρονα Ναυτιλιακά Επαγγέλματα και τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού(Α.Ε.Ν).

Οι μαθητές /τριες ενημερώνονται σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στις Α.Ε.Ν., τον χρόνο φοίτησης στις σχολές , την πρακτική άσκηση επί του πλοίου , τις προϋποθέσεις απόκτησης της ναυτικής ικανότητας, τις ευκαιρίες καριέρας που δύναται να έχουν στη ναυτιλία.


Η ενημέρωση-ξενάγηση των μαθητών /τριων στους χώρους του πλοίου (Κατάστρωμα , Μηχανή , Γέφυρα) πραγματοποιείται εν πλω στη διάρκεια της διαδρομής Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα από Αξιωματικούς Πλοιάρχους και Μηχανικούς των πλοίων της γραμμής , από στελέχη της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Ηπείρου, καθώς και από στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Θα πρέπει να ευχαριστήσουμε τις εταιρείες ‘’KERKYRA SEAWAYS’’ και ‘’KERKYRA LINES’’ ,καθώς και τους πράκτορες αυτών για τη συμβολή τους στην υλοποίηση της προαναφερόμενης δράσης. Επίσης ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους καπετάνιους και τα πληρώματα των πλοίων που υποστηρίζουν με μεγάλο ενδιαφέρον και ζήλο τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

Εκ της 3ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ- ΕΛ.ΑΚΤ


Read More »
Ηγουμενίτσα: Ενημερώθηκαν εν πλω για το ναυτικό επάγγελμα (+ΒΙΝΤΕΟ) Ηγουμενίτσα: Ενημερώθηκαν εν πλω για το ναυτικό επάγγελμα (+ΒΙΝΤΕΟ) Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ζητούνται υπάλληλοι από Ξενοδοχείο Επιπλωμένων Διαμερισμάτων στα Σύβοτα

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ζητούνται υπάλληλοι από Ξενοδοχείο Επιπλωμένων Διαμερισμάτων στα ΣύβοταΤο Ξενοδοχείο Επιπλωμένων Διαμερισμάτων PANORAMA BOTSARIS APARTMENTS στα Σύβοτα Θεσπρωτίας ζητά υπαλλήλους για θέση ρεσεψιονιστ και θέση καμαριέρας.

Για τη θέση ρεσεψιονιστ επιθυμητά προσόντα είναι:
Εμπειρία σε αντίστοιχη θέση.
Πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας.
Πολύ καλή χρήση MS OFFICE.

Στοιχεία επικοινωνίας: 6936772956 
Read More »
Ζητούνται υπάλληλοι από Ξενοδοχείο Επιπλωμένων Διαμερισμάτων στα Σύβοτα Ζητούνται υπάλληλοι από Ξενοδοχείο Επιπλωμένων Διαμερισμάτων στα Σύβοτα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Ηρακλή στη ΘεσσαλονίκηΜε μία προπόνηση ολοκληρώθηκε εχτές η προετοιμασία του Θεσπρωτού εν όψει του σημερινού (Κυριακή 17 Απριλίου, ώρα 14.45) εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Π.Ο.Τ. Ηρακλή στο πλαίσιο της 32ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος Betsson Super League 2.

Ο Χουάν Ραμόν Ρότσα δεν θα έχει στη διάθεσή του, τον τιμωρημένο Γεωργούση, τους τραυματίες Ζιώγα, Σταυρίδη, Δημήτρουλα και Μπίκα. Στον αντίποδα επιστρέφει στην αποστολή μετά από απουσία έξι μηνών, ο Κολτσίδας που αποθεραπεύτηκε. Στόχος της ομάδας της Ηγουμενίτσας είναι η απόσπαση θετικού αποτελέσματος και η εξασφάλιση και ‘μαθηματικά’ της παραμονής στην κατηγορία.
Read More »
Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη Σήμερα ο αγώνας του Θεσπρωτού με τον Ηρακλή στη Θεσσαλονίκη Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Ζητείται προσωπικό από ακτινολογικό εργαστήριο στην Ηγουμενίτσα

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Ζητείται προσωπικό από ακτινολογικό εργαστήριο στην ΗγουμενίτσαΖητείται τεχνολόγος ακτινολόγος, χειριστήρια ακτινολογικών μηχανημάτων, πτυχιούχος Τ.Ε.Ι ή ΙΕΚ με πιστοποίηση για πλήρη απασχόληση σε ακτινολογικό εργαστήριο στην Ηγουμενίτσα, νομός Θεσπρωτίας.

Αποστολή βιογραφικών στο mail md_papacharalambous@hotmail.com
Read More »
Ζητείται προσωπικό από ακτινολογικό εργαστήριο στην Ηγουμενίτσα Ζητείται προσωπικό από ακτινολογικό εργαστήριο στην Ηγουμενίτσα Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Προσλήψεις Kαμαριέρας / Housekeeping στα MyZen Homes & Villas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Προσλήψεις Kαμαριέρας / Housekeeping στα MyZen Homes & Villas στα Σύβοτα ΘεσπρωτίαςΑναζητείται προσωπικό για το 2022, στο τμήμα Housekeeping στη θέση καμαριέρας για εξάμηνη απασχόληση (Μαίος- Οκτώβριος) σε συγκρότημα κατοικιών στα Σύβοτα Θεσπρωτίας.
Τηλ επικοινωνίας: 6970486465 
Read More »
Προσλήψεις Kαμαριέρας / Housekeeping στα MyZen Homes & Villas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Προσλήψεις Kαμαριέρας / Housekeeping στα MyZen Homes & Villas στα Σύβοτα Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Εκ νέου πρόεδρος της Πανηπειρωτικής ο Μάκης Κιάμος

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Εκ νέου πρόεδρος της Πανηπειρωτικής ο Μάκης Κιάμος


Συγκροτήθηκε την Παρασκευή 15.4.2022 σε σώμα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΣΕ που προήλθε από τις εκλογές 11.4.2022.
Πρόεδρος: Μάκης Κιάμος
Α΄ Αντιπρόεδρος: Μαρίκα Γκόνη
Β΄ Αντιπρόεδρος: Αλέξανδρος Λαμπρίδης
Γενικός Γραμματέας: Σωτήρης Κολιούσης
Ειδικός Γραμματέας: Χριστόφορος Ευθυμίου
Ταμίας: Παύλος Χρήστου
Αναπληρωτής Ταμίας: Ελευθερία Γκαρτζονίκα
Έφορος Τύπου: Χρήστος Τούμπουρος
Έφορος Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοντός
Έφορος Πολιτισμού: Νίκος Ζέκης
Έφορος Πνευματικού Κέντρου: Νατάσσα Κοντούλη
Μέλη: Νίκος Γιαννούλης, Κώστας Ζηκόπουλος,
Γιάννης Νάκης, Γιώργος Μουσγάς, Μαρίνα Τζάκου, Γιώργος Τζομάκας, Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου, Αλέξανδρος Σπύρου, Ηλίας Χρηστάκος, Γιάννης Βέλλης, Μηνάς Ζέρβας, Δονάτος Γκέλιας, Δημήτρης Σούκης, Κώστας Λιάγκος
Read More »
Εκ νέου πρόεδρος της Πανηπειρωτικής ο Μάκης Κιάμος Εκ νέου πρόεδρος της Πανηπειρωτικής ο Μάκης Κιάμος Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!!

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!!


Χωρίς ταχυδρομικό διανομέα και ταχυδρομικό υπάλληλο, έχει μείνει ο Δήμος Φιλιατών, με αποτέλεσμα για περισσότερο από ένα μήνα οι κάτοικοι της ακριτικής κωμόπολης να μην παραλαμβάνουν αλληλογραφία, λογαριασμούς, ενώ οι πιο ηλικιωμένοι και ανήμποροι να μεταβούν κάπου, να κινδυνεύουν να μείνουν και χωρίς την πληρωμή των συντάξεών τους μέσα στις εορτές του Πάσχα.

Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν έγινε πράξη η αναδιάρθρωση των ΕΛΤΑ, με αποτέλεσμα οι δύο υπηρετούντες στους Φιλιάτες υπάλληλοι να οδηγηθούν σε εθελουσία έξοδο. Στη συνέχεια οι ανάγκες παράδοσης της αλληλογραφίας καλύπτονταν με συμβασιούχο διανομέα, η σύμβαση του οποίου έληξε στις 31 Μαρτίου, αν και είχε σταματήσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του λίγο νωρίτερα καθώς ήταν ασθενής, ενώ το ταχυδρομικό γραφείο ανοίγει υπάλληλος που μεταφέρεται από άλλες περιοχές της Θεσπρωτίας εκ περιτροπής για λίγες ημέρες και ο οποίος δεν προλαβαίνει να διεκπεραιώσει ούτε τις εργασίες εντός του καταστήματος.


Έτσι, εν όψει Πάσχα και ενώ οι σάκοι με αλληλογραφία και δέματα στοιβάζονταν για περισσότερες από τρείς εβδομάδες στο ταχυδρομείο Φιλιατών, λογαριασμοί ΔΕΚΟ έληξαν και μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις έγιναν και διακοπές τηλεφωνικών συνδέσεων, τέσσερις συνταξιούχοι ταχυδρόμοι, ο Γιώργος Μπεράτης, ο Κώστας Μάνος, ο Κώστας Λιόντος και ο Δημήτρης Τσότσης, ανέλαβαν εθελοντική δράση!

Έσπευσαν στο ταχυδρομείο ώστε να ανοίξουν τους σάκους και να ταξινομήσουν την αλληλογραφία και με ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα, κάλεσαν τους πολίτες να προσέλθουν στο κατάστημα για να παραλάβουν την αλληλογραφία τους!


«Αγαπητοί Φιλιαταίοι
Επειδή στο ταχυδρομείο μας δεν υπάρχει πλέον διανομέας για να διανείμει την αλληλογραφία παρακαλούμε όσοι περιμένετε αλληλογραφία λογαριασμούς κλπ αύριο 15-4-2022 μπορείτε να προσέλθετε στο Ταχυδρομείο να την παραλάβετε. Εμείς θα είμαστε πάλι εκεί να σας εξυπηρετήσουμε . Δυστυχώς δε βλέπουμε κάποια άλλη λύση…»
Καθώς όμως δεν είναι σε θέση όλοι οι ηλικιωμένοι κάτοικοι των Φιλιατών να μεταβούν στο ταχυδρομείο, ο Δημήτρης Τσότσης, ανέβηκε και πάλι στο μηχανάκι του και άρχισε να μοιράζει την αλληλογραφία στους ανήμπορους πολίτες. Μια κίνηση που όπως ο ίδιος σημειώνει με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «είχε συμβολικό χαρακτήρα και όχι ουσιαστικό ή πολιτικό καθώς δεν είναι δυνατό η ταχυδρομική υπηρεσία να προσφέρεται από εθελοντές… ούτε φυσικά όλοι οι κάτοικοι των Φιλιατών να μεταβαίνουν καθημερινά στο ταχυδρομείο για να δουν αν έχουν αλληλογραφία, ούτε να γνωρίζουν εκ των προτέρων πότε θα έχουν αλληλογραφία!”


Να σημειωθεί ότι στο Δήμο Φιλιατών δεν υφίσταται πλέον κανένα τραπεζικό υποκατάστημα, το ταχυδρομείο δεν λειτουργεί ως υποκατάστημα της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται τα ΕΛΤΑ, λειτουργούν μόνον ΑΤΜ και φυσικά αυτά, ακόμα κι αν κάποιος γνωρίζει πως να τα χρησιμοποιήσει δεν… μοιράζουν αλληλογραφία!
Read More »
Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!! Με εθελοντές ταχυδρόμους… πηγαίνει το γράμμα στο Φιλιάτι!!! Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης Π.Ε. Θεσπρωτίας

Κυριακή, Απριλίου 17, 2022
Τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης Π.Ε. ΘεσπρωτίαςΑπό την Δ/νση Δασών Θεσπρωτίας ανακοινώνεται ότι με την 21015/25-02-2022 (ΑΔΑ: Ω51ΖΟΡ1Γ-ΩΝ6) Πράξη Τροποποίησης Αναρτημένου Δασικού Χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας, τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης Π.Ε. Θεσπρωτίας με την ενσωμάτωση των διορθώσεων προδήλων σφαλμάτων όπως αυτά περιγράφονται στην παρ. Α της με αριθμ. 153394/919/12.04.2017 Υπουργικής απόφασης (Β΄ 1366) “Καθορισμός, προσδιορισμός, τρόπος και διαδικασία διόρθωσης πρόδηλων σφαλμάτων στην κατάρτιση και κύρωση των δασικών χαρτών“.

Για την ενημέρωση των πολιτών σε θέματα των Δασικών Χαρτών της ΠΕ Θεσπρωτίας, έχει συσταθεί Σημείο Υποστήριξης Ανάρτησης Δασικού Χάρτη (Σ.Υ.Α.Δ.Χ.) με έδρα τα γραφεία της Διεύθυνσης Δασών Θεσπρωτίας, Ταχ. Δ/νσηΠαν. Τσαλδάρη 21- Τ.Κ. 46100, τηλ. 2665028347, 2665024170, 2665022241(εσωτερικό 107, 108), Δ/νση ηλ. ταχυδρομείου (email): dxthesp@apdhp-dm.gov.gr, όπου παρέχονται γενικές πληροφορίες για το περιεχόμενο του αναρτημένου Δασικού Χάρτη και του τρόπου υποβολής αντιρρήσεων τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 07.00 π.μ. – 15.00 μ.μ.

Για όσο διάστημα ισχύουν τα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, το Σ.Υ.Α.Δ.Χ. δύναται να δέχεται κοινό, μόνο κατόπιν προηγούμενου ραντεβού, με βάση τους τιθέμενους περιορισμούς, που ισχύουν ανά περιοχή και τις σχετικές εγκύκλιες οδηγίες του Υπουργείου Εσωτερικών για τη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών.

Ο ανωτέρω Διορθωμένος Δασικός Χάρτης είναι προσβάσιμος για κάθε ενδιαφερόμενο στην ιστοσελίδα του Ν.Π.Δ.Δ. "Ελληνικού Κτηματολογίου" (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), και στην ιστοσελίδα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου- Δυτικής Μακεδονίας (www.apdhp-dm.gov.gr).

Συνιστούμε σε όλους τους ενδιαφερόμενους τον επανέλεγχο σύμφωνα με τον νέο τροποποιημένο Δασικό Χάρτη.

Η υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου του Δασικού Χάρτη Π.Ε. Θεσπρωτίας πραγματοποιείται εντός αποκλειστικής προθεσμίας, η οποία ξεκίνησε την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαΐου 2022, ημέρα Τρίτη.

Η καταληκτική προθεσμία ισχύει και για του κατοίκους εξωτερικού.

Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ TΟΥ Ν.Π.Δ.Δ. «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ», ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ.

Για περισσότερες και αναλυτικότερες πληροφορίες οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στο Σ.Υ.Α.Δ.Χ. Π.Ε. Θεσπρωτίας το οποίο στεγάζεται στην Διεύθυνση Δασών Θεσπρωτίας.
Read More »
Τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης Π.Ε. Θεσπρωτίας Τροποποιήθηκε ο αναρτημένος δασικός χάρτης Π.Ε. Θεσπρωτίας Reviewed by thespro.gr on Κυριακή, Απριλίου 17, 2022 Rating: 5

Σελίδες